a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018



Η Ιστορία εξ ορισμού, είναι μια συμφωνία μεταξύ τριών μερών : των νεκρών, των ζώντων και των αγέννητων. Είναι αυτή που συγκρατεί την ενότητα της κοινής ιστορικής συνείδησης, της πνευματικής, της ψυχικής, της γλωσσολογικής και της πολιτισμικής συνοχής.  Όσοι ασχολούμαστε με την ιστορία και ας μην αποκαλούμαστε ιστορικοί, γνωρίζουμε ότι η ονομασία «Μακεδονία», από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ονομασία ιστορική και γεωγραφική. Δηλαδή είναι μία Ελληνική περιοχή που ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση, κάποιο ξεχωριστό Έθνος. ΔΕΝ είναι όρος εθνολογικός, όπως άλλωστε έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος με την απόφασή του 1448/2009 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – Δ΄ Πολιτικό τμήμα). Συνεπώς ΔΕΝ υφίσταται ΟΥΤΕ Μακεδονικό έθνος, ΟΥΤΕ Μακεδονική γλώσσα όπως θα αναλυθεί παρακάτω, τόσο εκτός όσο και εντός της ελληνικής επικράτειας, ούτε φυσικά Σλαβομακεδονική. Υφίστατο κάποτε, το Βασίλειο της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που σημαίνει ότι προσδιόριζε γεωγραφική περιοχή και ΟΧΙ κάποια άλλη εθνότητα, πλην της Ελληνικής.  Όπως ήταν τα βασίλεια του Αχιλλέα, του Οδυσσέα, του Αγαμέμνονα και πολλών άλλων.  Όλα αυτά τα Βασίλεια, τα ένωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, έτσι έφτιαξε μία ενιαία Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να αντιμετωπίσουν, τον κίνδυνο των Περσικών επιδρομών, εξ αιτίας των οποίων τα Ιώνια παράλια τελούσαν υπό Περσική κατοχή.   Κάθε λογικός άνθρωπος, γνώστης της ιστορίας και της σημασίας της αντιλαμβάνεται, ότι Μακεδόνες μπορούν να αποκαλούνται μόνον όσοι έχουν Ελληνική καταγωγή και αυτοί είναι οι μοναδικοί νόμιμοι κληρονόμοι της ονομασίας και ουδείς άλλος !!!    

Τα κατεχόμενα Μακεδονικά εδαφικά τμήματα, κατοικούνται κατά κύριο λόγο από Σλαβόφωνους, οι οποίοι άρχισαν δειλά -  δειλά να έρχονται στην περιοχή, τον 7ο μόλις αιώνα. Η μεγάλη όμως εισβολή έγινε τον 8ο αιώνα κατόπιν επιδρομών και λεηλασιών. Ενδεικτικά ο Κωνσταντίνος ο Δ’  εξεστράτευσε εναντίον τους εξ αιτίας των συνεχών πειρατειών που διενεργούσαν στον Ελλήσποντο. Αργότερα ο Ιουστινιανός ο Β’ απώθησε τους Βούλγαρους στην Θράκη και παράλληλα έστειλε πολλούς Σλάβους στην Μικρά Ασία προς ενίσχυση της εκεί γεωργίας.    Ο Βασίλειος ο Β’ ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος και όχι Μακεδονοκτόνος, εφ όσον οι Σλάβοι που εξολόθρευσε ήταν γνωστοί ως Βούλγαροι και όχι ως Μακεδόνες. Στους επόμενους χρόνους, η Βυζαντινή εξουσία ΔΕΝ δέχθηκε καμία άλλη εξέγερση από την πλευρά των Σλάβων.      
Τμήματα από Μακεδονικά – Ελληνικά εδάφη καταλαμβάνουν σήμερα εκτός των Σκοπίων, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία.  Καμία όμως από αυτές, ΔΕΝ διεκδίκησε την ονομασία «Μακεδονία» ή χρησιμοποίησε Ελληνικές ονομασίες. Το επιχείρημα ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε την ονομασία «Μακεδονία» το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, ΔΕΝ ευσταθεί, διότι ΔΕΝ αποτελούσε αυτοτελή ονομασία εφ όσον προηγείτο σε αυτήν το ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ..., γεγονός που ΔΕΝ λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του και το οποίο μας παραπέμπει ιστορικά με λίγα λόγια, σε μία πρώην Τιτοϊκή-Σταλινική κατασκευή- επαρχία, που είχε ως σκοπό την αποδυνάμωση της Σερβίας, την έξοδο της τότε Γιουγκοσλαβίας προς την θάλασσα και τον περιορισμό των Βουλγαρικών διεκδικήσεων. Για το ότι όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις επέτρεπαν στο κρατικό αυτό μόρφωμα, να συνεχίζει την χρήση της ονομασίας από το 1955, ευθυνόμαστε εξίσου και εμείς ως Λαός, για τις όποιες πολιτικές επιλογές έχουμε κάνει, μέχρι και σήμερα.              

Στις μέρες μας, το κράτος των Σκοπίων ψάχνει να βρει την ταυτότητά του παρ’ όλη την ανομοιογένεια του πληθυσμιακού δυναμικού του, σφετεριζόμενο την ονομασία «Μακεδονία», προσπαθώντας να πάρει λίγη λάμψη, από το μεγάλο αυτό ακτινοβολών ιστορικό όνομα και διόλου απίθανο να τρέφει βλέψεις επεκτατικές, Η εμμονή αυτή, οφείλεται σε σχεδιασμούς συγκεκριμένων κύκλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αποκλειστικά και μόνον για την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωστρατηγικών συμφερόντων, ελέγχοντας οι ΗΠΑ τις Χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνον, μέσω των τεράστιων Νατοϊκών βάσεων που διαθέτουν στην περιοχή.  Ούτε κατανοώ την άρνηση εκ μέρους τους, στο να σεβαστούν την δική τους καταγωγή, για την οποία όπως φαίνεται ελάχιστη εκτίμηση τρέφουν για αυτήν. Γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. χρησιμοποιώντας απαραίτητα μία Ελληνική ονομασία ;;;  Τι τους εμπόδιζε να ενταχθούν, με οποιαδήποτε άλλη ονομασία της αρεσκείας τους ;;;  

Η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί, ΔΕΝ προϋπήρχε του 1944. Αυτή προέκυψε αρχικά ως ένα Βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα, επειδή τα εδάφη αυτά αποτελούσαν, για 200 χρόνια, τμήμα της Βουλγαρικής επικράτειας, επί εποχής Κυρίλλου και Μεθόδιου. Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την απόσχιση του κρατιδίου, δανείστηκαν επιπλέον λέξεις από την Ρωσική, Σερβική, Ελληνική, αλλά και από άλλες Σλαβικές γλώσσες, έτσι ώστε η γλώσσα τους να διαφέρει από την Βουλγαρική.  Συνεπώς ΔΕΝ αναφερόμαστε σε κάποια γλώσσα, αλλά σε κάποια Βουλγαρική διάλεκτο. Ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Αλεξάντρ Πούσκιν έχει πει χαρακτηριστικά : «Η ελληνική γλώσσα χάρισε στη σλαβική, τους νόμους της δικής της καλομελετημένης γραμματικής, τους θαυμάσιους τρόπους της, τη μεγαλόπρεπή ροή του λόγου, απαλλάσσοντάς την από τις αργές χρονοβόρες βελτιώσεις»  Από πού προκύπτει λοιπόν ότι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα ;;;            Εκτός αν νομίζουν δύο άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον ρόλο του πρωθυπουργού μαζί με τους υπουργούς των εξωτερικών τους, ότι μπορούν από μόνοι τους να παραχαράσσουν την ιστορία, να προδίδουν και να περιφρονούν τον Ελληνικό Λαό, γράφοντας την δική τους, επιβεβαιώνοντας την Οργουελική «προφητεία».

Συμπερασματικά, με ποιους λοιπόν μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν γλωσσολογικά οι Σκοπιανοί, στις ημέρες μας ; Με τους Έλληνες ή με τους Σλάβους ; Η απάντηση είναι πασιφανέστατη!  Διότι, άλλο το τι ακούγεται στις πολλές πολιτικές και διπλωματικές δηλώσεις, ούτως ώστε να μπερδεύονται οι απαίδευτοι και άλλο ποια είναι η ιστορική πραγματικότητα, όταν με εντιμότητα αυτή γίνεται σεβαστή.   Το επιχείρημα επίσης ότι επί σειρά ετών χρησιμοποιούσαν την σύνθετη ονομασία και ότι αυτή έχει αναγνωριστεί από διάφορα κράτη, ουδόλως αφορά την Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη που δικαιούται να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα Σκόπια.  Καμία Χώρα, μικρή ή μεγάλη, ακόμα και αν ανήκει σε αυτές που έσπευσαν να αποδεχθούν την σύνθετη ονομασία, ΔΕΝ έχει δικαίωμα να απαιτεί ή να πιέζει την Ελλάδα να παραχωρήσει μία ιστορική Ελληνική ονομασία,  ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές : α) έχουν πλήρη άγνοια ως προς την μακραίωνη ιστορικότητα της περιοχής, β) κείτονται μακράν αυτής και γ) αγνοούν πλήρως τα κρυφά γεωπολιτικά παιγνίδια των τελευταίων δεκαετιών.  Ας ληφθεί υπ’ όψιν, κάτι που σκοπίμως παραλείπεται να αναφερθεί, ότι Σερβία και Ρωσία, έχουν ήδη ανακαλέσει την αποδοχή της ονομασίας, αναγνωρίζοντας έστω και καθυστερημένα ή εξ ανάγκης, το πολιτικό τους λάθος.

Ανάμεσα στον ορυμαγδό δηλώσεων και παρά δηλώσεων υπάρχουν βέβαια και πολλές σοβαρές φωνές. Όπως είναι του Αλβανού επιστήμονα και ιστορικού κ. Βέμπι Τζεμάιλι, ο οποίος αναφέρει ότι  δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στην ονομασία των πολιτών ως Σλάβοι, γιατί αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός. «Αυτές οι φυλές ήρθαν στα εδάφη αυτά, κατά τον 7ο αιώνα. Αργότερα δημιούργησαν ένα κράτος, το οποίο δεν έχει τίποτε κοινό με τον όρο Μακεδονικό». Όπως ο δήμαρχος των Σκοπίων και φίλος του Ζάεφ, Πέτρε Σιλέγκοφ ο οποίος σε συνέντευξή του είπε «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Βασικά όταν μιλάς για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεσαι στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν. Εγώ προτιμώ να τον βλέπω περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο». Όπως επίσης κάποτε είχε πει ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων Κίλο Γκλιγκόροφ «Εμείς είμαστε Σλάβοι και ΔΕΝ έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή... Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας».  Όπως ο ιστορικός κ. Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ και πολλοί άλλοι.

Θα πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό και να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες πολίτες, ότι καμία συνταγματική αναθεώρηση από πλευράς των Σκοπίων, ΔΕΝ είναι ικανή να σταματήσει κανέναν αλυτρωτισμό. Ακούσαμε ότι τάχα διαχωρίζεται η ιστορικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας από το νέο μόρφωμα, όπως επίσης ακούσαμε με μέγιστη αναίδεια, ωμότητα και εμπαιγμό από το πολιτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, περί τάχα «αιρεσιμότητας». ΔΕΝ ακούσαμε όμως για αναστρεψιμότητα. Γιατί ;;; Διότι, όταν και εάν έρθει μετά από πολλούς μήνες, η ανιστόρητη συμφωνία να ψηφιστεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο, εν τω μεταξύ πρώτον : θα χρησιμοποιείται δολίως ο νέος όρος ώστε να επέλθει η συνήθεια με την πλύση εγκεφάλου, δεύτερον θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ενδιάμεσα στάδια, οπότε το κρατίδιο θα έχει λάβει προ πολλού τις προσκλήσεις για την ένταξή του, σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.  Με ποιόν τρόπο τότε η Ελλάδα θα αναστρέψει τις ενταξιακές διαδικασίες ;;;   και ποιο το νόημα τότε της όποιας επικύρωσης ;;;   Ούτε ευσταθεί το επιχείρημα ότι επειδή έχουν εκλεγεί από τον Ελληνικό Λαό μπορούν να διαπραγματεύονται Εθνικά θέματα, διότι ΔΕΝ τους έδωσε κανένας από τους ψηφοφόρους τους το δικαίωμα ή την εξουσιοδότηση στο να προχωρήσουν σε μία τέτοιου μεγέθους, Εθνική προδοσία.   Έλαβαν ψήφο, με την ελπίδα ότι θα επιλυθούν με καλλίτερο τρόπο τα οικονομικά θέματα, τα οποία οι σημερινοί ιθύνοντες, εξίσου αγνόησαν και παράβλεψαν, ρίχνοντας στα σκουπίδια το δημοψήφισμα του 2015.    

Θα ήθελα να μας απαντήσουν οι γείτονες : έχει βρεθεί έστω ένα γραπτό κείμενο, ένα μνημείο, χάρτης ή άλλο εύρημα, προ του 1944 που να μην είναι όμως Ελληνικό, αλλά να δικαιολογεί τα όσα ισχυρίζονται οι γείτονες, όσον αφορά την μακραίωνη παρουσία τους στην περιοχή ;;;  ΟΧΙ  Ή να δικαιολογεί την ανιστόρητη «Εθνική ταυτότητα» την οποία επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός τους στο χθεσινό του διάγγελμα και την ανύπαρκτη Μακεδονική γλώσσα ;;; ΟΧΙ  Αυτό που δυστυχώς θα μείνει στο τέλος για χρήση και εφ όσον εμείς το επιτρέψουμε, θα είναι η λέξη «Μακεδόνες» και όχι ο αστερίσκος που θα παραπέμπει υποτίθεται σε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό.   

Ως εκ τούτου, ΔΕΝ επιτρέπεται καμία σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας, ούτε από τους Σκοπιανούς, ούτε από τρίτες Χώρες, μικρές ή μεγάλες, ούτε πολύ περισσότερο από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία γίνεται περίγελος Διεθνώς για ακόμα μία φορά, μετά από τον κατάπτυστο χαρακτηρισμό των Ελλήνων από τον Παπανδρέου, ως τεμπέληδες ή διεφθαρμένο Λαό.  Σε οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή της μειοδοτικής πολιτικής αποδοχής της χρήσης της ονομασίας «Μακεδονία», περιφρονώντας την γιγαντιαία άρνηση την οποία απέδειξε έμπρακτα ο Ελληνικός Λαός με την παρουσία του στα ογκώδη συλλαλητήρια και όχι μόνον, θα είναι σαν μία πυρηνική βόμβα στη ιστορικότητα της ονομασίας και του ιερού μας χώρου. Θα είναι ακόμα μία πισώπλατη μαχαιριά, στην καρδιά της Ελλάδας και των Ελλήνων.  Θα είναι ακόμα μία ταφόπλακα για τον Ελληνισμό και την ιστορική επιβίωσή του. 

Είναι ολοφάνερο πλέον και στον πιο αφελή, ποιος ήταν ο στόχος των ξένων συμφερόντων που έριξαν την Ελλάδα στην μέγγενη των μνημονίων,  σε συνεργασία με σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσω κρυφών προσυμφωνημένων πολιτικών συνεργασιών, εξ αιτίας ενός  στημένου οικονομικού πολέμου που υφιστάμεθα.  Αποδυνάμωσαν με αυτόν τον τρόπο τους Έλληνες, τους κατέστησαν εξαθλιωμένους πένητες, έχοντας παραδώσει οι πολιτικές δυνάμεις την δημόσια περιουσία στους ξένους, απειλώντας τους ταυτόχρονα ότι θα  χάσουν και την ιδιωτική τους, απομένοντας εντελώς γυμνοί, ώστε να μην έχουν ψυχικές αλλά και οικονομικές δυνάμεις να αντιδράσουν και να αντιμετωπίσουν τους συνεχείς, νέου τύπου «βομβαρδισμούς»,  που τους απειλούν  Αφού σκοπίμως προκάλεσαν την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων, ήρθε η χρονική στιγμή να θέσουν στο τραπέζι όλα τα Εθνικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Από την Βόρειο Ήπειρο, το Μακεδονικό, την Θράκη, το Αιγαίο, μέχρι την Κρήτη μας και την Κύπρο. 

Εμείς οι Έλληνες στον Νου και στην καρδιά, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συσπειρωθούμε προς την σωστή κατεύθυνση και να στραφούμε εναντίον όλων αυτών που την τελευταία δεκαετία, μας μαστιγώνουν αλύπητα, μας προδίδουν ασύστολα, μας εξαθλιώνουν και τέλος μας γελοιοποιούν τόσο Διεθνώς, όσο και στα όμματα των γνησίων ιστορικών επιστημόνων.  

ΔΕΝ δεχόμαστε καμία παραχώρηση. ΔΕΝ δεχόμαστε καμία ανιστόρητη συμφωνία. ΔΕΝ υπάρχει καμία Μακεδονική γλώσσα, παρά μόνον η Ελληνική. ΔΕΝ υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες, πλην των γνησίων Ελλήνων Μακεδόνων στην καταγωγή.     

MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 

Νάγια Δρακονταειδή 
Εκπρόσωπος του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ενότητα Ελευθέρων Πολιτών» (www.den.com.gr), μα πάνω από όλα Ελληνίδα ενεργή πολίτης.

MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Η Ιστορία εξ ορισμού, είναι μια συμφωνία μεταξύ τριών μερών : των νεκρών, των ζώντων και των αγέννητων. Είναι αυτή που συγκρατεί την ενότητα της κοινής ιστορικής συνείδησης, της πνευματικής, της ψυχικής, της γλωσσολογικής και της πολιτισμικής συνοχής.  Όσοι ασχολούμαστε με την ιστορία και ας μην αποκαλούμαστε ιστορικοί, γνωρίζουμε ότι η ονομασία «Μακεδονία», από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ονομασία ιστορική και γεωγραφική. Δηλαδή είναι μία Ελληνική περιοχή που ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση, κάποιο ξεχωριστό Έθνος. ΔΕΝ είναι όρος εθνολογικός, όπως άλλωστε έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος με την απόφασή του 1448/2009 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – Δ΄ Πολιτικό τμήμα). Συνεπώς ΔΕΝ υφίσταται ΟΥΤΕ Μακεδονικό έθνος, ΟΥΤΕ Μακεδονική γλώσσα όπως θα αναλυθεί παρακάτω, τόσο εκτός όσο και εντός της ελληνικής επικράτειας, ούτε φυσικά Σλαβομακεδονική. Υφίστατο κάποτε, το Βασίλειο της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που σημαίνει ότι προσδιόριζε γεωγραφική περιοχή και ΟΧΙ κάποια άλλη εθνότητα, πλην της Ελληνικής.  Όπως ήταν τα βασίλεια του Αχιλλέα, του Οδυσσέα, του Αγαμέμνονα και πολλών άλλων.  Όλα αυτά τα Βασίλεια, τα ένωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, έτσι έφτιαξε μία ενιαία Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να αντιμετωπίσουν, τον κίνδυνο των Περσικών επιδρομών, εξ αιτίας των οποίων τα Ιώνια παράλια τελούσαν υπό Περσική κατοχή.   Κάθε λογικός άνθρωπος, γνώστης της ιστορίας και της σημασίας της αντιλαμβάνεται, ότι Μακεδόνες μπορούν να αποκαλούνται μόνον όσοι έχουν Ελληνική καταγωγή και αυτοί είναι οι μοναδικοί νόμιμοι κληρονόμοι της ονομασίας και ουδείς άλλος !!!    

Τα κατεχόμενα Μακεδονικά εδαφικά τμήματα, κατοικούνται κατά κύριο λόγο από Σλαβόφωνους, οι οποίοι άρχισαν δειλά -  δειλά να έρχονται στην περιοχή, τον 7ο μόλις αιώνα. Η μεγάλη όμως εισβολή έγινε τον 8ο αιώνα κατόπιν επιδρομών και λεηλασιών. Ενδεικτικά ο Κωνσταντίνος ο Δ’  εξεστράτευσε εναντίον τους εξ αιτίας των συνεχών πειρατειών που διενεργούσαν στον Ελλήσποντο. Αργότερα ο Ιουστινιανός ο Β’ απώθησε τους Βούλγαρους στην Θράκη και παράλληλα έστειλε πολλούς Σλάβους στην Μικρά Ασία προς ενίσχυση της εκεί γεωργίας.    Ο Βασίλειος ο Β’ ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος και όχι Μακεδονοκτόνος, εφ όσον οι Σλάβοι που εξολόθρευσε ήταν γνωστοί ως Βούλγαροι και όχι ως Μακεδόνες. Στους επόμενους χρόνους, η Βυζαντινή εξουσία ΔΕΝ δέχθηκε καμία άλλη εξέγερση από την πλευρά των Σλάβων.      
Τμήματα από Μακεδονικά – Ελληνικά εδάφη καταλαμβάνουν σήμερα εκτός των Σκοπίων, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία.  Καμία όμως από αυτές, ΔΕΝ διεκδίκησε την ονομασία «Μακεδονία» ή χρησιμοποίησε Ελληνικές ονομασίες. Το επιχείρημα ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε την ονομασία «Μακεδονία» το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, ΔΕΝ ευσταθεί, διότι ΔΕΝ αποτελούσε αυτοτελή ονομασία εφ όσον προηγείτο σε αυτήν το ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ..., γεγονός που ΔΕΝ λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του και το οποίο μας παραπέμπει ιστορικά με λίγα λόγια, σε μία πρώην Τιτοϊκή-Σταλινική κατασκευή- επαρχία, που είχε ως σκοπό την αποδυνάμωση της Σερβίας, την έξοδο της τότε Γιουγκοσλαβίας προς την θάλασσα και τον περιορισμό των Βουλγαρικών διεκδικήσεων. Για το ότι όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις επέτρεπαν στο κρατικό αυτό μόρφωμα, να συνεχίζει την χρήση της ονομασίας από το 1955, ευθυνόμαστε εξίσου και εμείς ως Λαός, για τις όποιες πολιτικές επιλογές έχουμε κάνει, μέχρι και σήμερα.              

Στις μέρες μας, το κράτος των Σκοπίων ψάχνει να βρει την ταυτότητά του παρ’ όλη την ανομοιογένεια του πληθυσμιακού δυναμικού του, σφετεριζόμενο την ονομασία «Μακεδονία», προσπαθώντας να πάρει λίγη λάμψη, από το μεγάλο αυτό ακτινοβολών ιστορικό όνομα και διόλου απίθανο να τρέφει βλέψεις επεκτατικές, Η εμμονή αυτή, οφείλεται σε σχεδιασμούς συγκεκριμένων κύκλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αποκλειστικά και μόνον για την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωστρατηγικών συμφερόντων, ελέγχοντας οι ΗΠΑ τις Χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνον, μέσω των τεράστιων Νατοϊκών βάσεων που διαθέτουν στην περιοχή.  Ούτε κατανοώ την άρνηση εκ μέρους τους, στο να σεβαστούν την δική τους καταγωγή, για την οποία όπως φαίνεται ελάχιστη εκτίμηση τρέφουν για αυτήν. Γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. χρησιμοποιώντας απαραίτητα μία Ελληνική ονομασία ;;;  Τι τους εμπόδιζε να ενταχθούν, με οποιαδήποτε άλλη ονομασία της αρεσκείας τους ;;;  

Η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί, ΔΕΝ προϋπήρχε του 1944. Αυτή προέκυψε αρχικά ως ένα Βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα, επειδή τα εδάφη αυτά αποτελούσαν, για 200 χρόνια, τμήμα της Βουλγαρικής επικράτειας, επί εποχής Κυρίλλου και Μεθόδιου. Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την απόσχιση του κρατιδίου, δανείστηκαν επιπλέον λέξεις από την Ρωσική, Σερβική, Ελληνική, αλλά και από άλλες Σλαβικές γλώσσες, έτσι ώστε η γλώσσα τους να διαφέρει από την Βουλγαρική.  Συνεπώς ΔΕΝ αναφερόμαστε σε κάποια γλώσσα, αλλά σε κάποια Βουλγαρική διάλεκτο. Ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Αλεξάντρ Πούσκιν έχει πει χαρακτηριστικά : «Η ελληνική γλώσσα χάρισε στη σλαβική, τους νόμους της δικής της καλομελετημένης γραμματικής, τους θαυμάσιους τρόπους της, τη μεγαλόπρεπή ροή του λόγου, απαλλάσσοντάς την από τις αργές χρονοβόρες βελτιώσεις»  Από πού προκύπτει λοιπόν ότι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα ;;;            Εκτός αν νομίζουν δύο άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον ρόλο του πρωθυπουργού μαζί με τους υπουργούς των εξωτερικών τους, ότι μπορούν από μόνοι τους να παραχαράσσουν την ιστορία, να προδίδουν και να περιφρονούν τον Ελληνικό Λαό, γράφοντας την δική τους, επιβεβαιώνοντας την Οργουελική «προφητεία».

Συμπερασματικά, με ποιους λοιπόν μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν γλωσσολογικά οι Σκοπιανοί, στις ημέρες μας ; Με τους Έλληνες ή με τους Σλάβους ; Η απάντηση είναι πασιφανέστατη!  Διότι, άλλο το τι ακούγεται στις πολλές πολιτικές και διπλωματικές δηλώσεις, ούτως ώστε να μπερδεύονται οι απαίδευτοι και άλλο ποια είναι η ιστορική πραγματικότητα, όταν με εντιμότητα αυτή γίνεται σεβαστή.   Το επιχείρημα επίσης ότι επί σειρά ετών χρησιμοποιούσαν την σύνθετη ονομασία και ότι αυτή έχει αναγνωριστεί από διάφορα κράτη, ουδόλως αφορά την Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη που δικαιούται να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα Σκόπια.  Καμία Χώρα, μικρή ή μεγάλη, ακόμα και αν ανήκει σε αυτές που έσπευσαν να αποδεχθούν την σύνθετη ονομασία, ΔΕΝ έχει δικαίωμα να απαιτεί ή να πιέζει την Ελλάδα να παραχωρήσει μία ιστορική Ελληνική ονομασία,  ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές : α) έχουν πλήρη άγνοια ως προς την μακραίωνη ιστορικότητα της περιοχής, β) κείτονται μακράν αυτής και γ) αγνοούν πλήρως τα κρυφά γεωπολιτικά παιγνίδια των τελευταίων δεκαετιών.  Ας ληφθεί υπ’ όψιν, κάτι που σκοπίμως παραλείπεται να αναφερθεί, ότι Σερβία και Ρωσία, έχουν ήδη ανακαλέσει την αποδοχή της ονομασίας, αναγνωρίζοντας έστω και καθυστερημένα ή εξ ανάγκης, το πολιτικό τους λάθος.

Ανάμεσα στον ορυμαγδό δηλώσεων και παρά δηλώσεων υπάρχουν βέβαια και πολλές σοβαρές φωνές. Όπως είναι του Αλβανού επιστήμονα και ιστορικού κ. Βέμπι Τζεμάιλι, ο οποίος αναφέρει ότι  δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στην ονομασία των πολιτών ως Σλάβοι, γιατί αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός. «Αυτές οι φυλές ήρθαν στα εδάφη αυτά, κατά τον 7ο αιώνα. Αργότερα δημιούργησαν ένα κράτος, το οποίο δεν έχει τίποτε κοινό με τον όρο Μακεδονικό». Όπως ο δήμαρχος των Σκοπίων και φίλος του Ζάεφ, Πέτρε Σιλέγκοφ ο οποίος σε συνέντευξή του είπε «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Βασικά όταν μιλάς για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεσαι στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν. Εγώ προτιμώ να τον βλέπω περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο». Όπως επίσης κάποτε είχε πει ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων Κίλο Γκλιγκόροφ «Εμείς είμαστε Σλάβοι και ΔΕΝ έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή... Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας».  Όπως ο ιστορικός κ. Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ και πολλοί άλλοι.

Θα πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό και να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες πολίτες, ότι καμία συνταγματική αναθεώρηση από πλευράς των Σκοπίων, ΔΕΝ είναι ικανή να σταματήσει κανέναν αλυτρωτισμό. Ακούσαμε ότι τάχα διαχωρίζεται η ιστορικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας από το νέο μόρφωμα, όπως επίσης ακούσαμε με μέγιστη αναίδεια, ωμότητα και εμπαιγμό από το πολιτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, περί τάχα «αιρεσιμότητας». ΔΕΝ ακούσαμε όμως για αναστρεψιμότητα. Γιατί ;;; Διότι, όταν και εάν έρθει μετά από πολλούς μήνες, η ανιστόρητη συμφωνία να ψηφιστεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο, εν τω μεταξύ πρώτον : θα χρησιμοποιείται δολίως ο νέος όρος ώστε να επέλθει η συνήθεια με την πλύση εγκεφάλου, δεύτερον θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ενδιάμεσα στάδια, οπότε το κρατίδιο θα έχει λάβει προ πολλού τις προσκλήσεις για την ένταξή του, σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.  Με ποιόν τρόπο τότε η Ελλάδα θα αναστρέψει τις ενταξιακές διαδικασίες ;;;   και ποιο το νόημα τότε της όποιας επικύρωσης ;;;   Ούτε ευσταθεί το επιχείρημα ότι επειδή έχουν εκλεγεί από τον Ελληνικό Λαό μπορούν να διαπραγματεύονται Εθνικά θέματα, διότι ΔΕΝ τους έδωσε κανένας από τους ψηφοφόρους τους το δικαίωμα ή την εξουσιοδότηση στο να προχωρήσουν σε μία τέτοιου μεγέθους, Εθνική προδοσία.   Έλαβαν ψήφο, με την ελπίδα ότι θα επιλυθούν με καλλίτερο τρόπο τα οικονομικά θέματα, τα οποία οι σημερινοί ιθύνοντες, εξίσου αγνόησαν και παράβλεψαν, ρίχνοντας στα σκουπίδια το δημοψήφισμα του 2015.    

Θα ήθελα να μας απαντήσουν οι γείτονες : έχει βρεθεί έστω ένα γραπτό κείμενο, ένα μνημείο, χάρτης ή άλλο εύρημα, προ του 1944 που να μην είναι όμως Ελληνικό, αλλά να δικαιολογεί τα όσα ισχυρίζονται οι γείτονες, όσον αφορά την μακραίωνη παρουσία τους στην περιοχή ;;;  ΟΧΙ  Ή να δικαιολογεί την ανιστόρητη «Εθνική ταυτότητα» την οποία επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός τους στο χθεσινό του διάγγελμα και την ανύπαρκτη Μακεδονική γλώσσα ;;; ΟΧΙ  Αυτό που δυστυχώς θα μείνει στο τέλος για χρήση και εφ όσον εμείς το επιτρέψουμε, θα είναι η λέξη «Μακεδόνες» και όχι ο αστερίσκος που θα παραπέμπει υποτίθεται σε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό.   

Ως εκ τούτου, ΔΕΝ επιτρέπεται καμία σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας, ούτε από τους Σκοπιανούς, ούτε από τρίτες Χώρες, μικρές ή μεγάλες, ούτε πολύ περισσότερο από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία γίνεται περίγελος Διεθνώς για ακόμα μία φορά, μετά από τον κατάπτυστο χαρακτηρισμό των Ελλήνων από τον Παπανδρέου, ως τεμπέληδες ή διεφθαρμένο Λαό.  Σε οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή της μειοδοτικής πολιτικής αποδοχής της χρήσης της ονομασίας «Μακεδονία», περιφρονώντας την γιγαντιαία άρνηση την οποία απέδειξε έμπρακτα ο Ελληνικός Λαός με την παρουσία του στα ογκώδη συλλαλητήρια και όχι μόνον, θα είναι σαν μία πυρηνική βόμβα στη ιστορικότητα της ονομασίας και του ιερού μας χώρου. Θα είναι ακόμα μία πισώπλατη μαχαιριά, στην καρδιά της Ελλάδας και των Ελλήνων.  Θα είναι ακόμα μία ταφόπλακα για τον Ελληνισμό και την ιστορική επιβίωσή του. 

Είναι ολοφάνερο πλέον και στον πιο αφελή, ποιος ήταν ο στόχος των ξένων συμφερόντων που έριξαν την Ελλάδα στην μέγγενη των μνημονίων,  σε συνεργασία με σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσω κρυφών προσυμφωνημένων πολιτικών συνεργασιών, εξ αιτίας ενός  στημένου οικονομικού πολέμου που υφιστάμεθα.  Αποδυνάμωσαν με αυτόν τον τρόπο τους Έλληνες, τους κατέστησαν εξαθλιωμένους πένητες, έχοντας παραδώσει οι πολιτικές δυνάμεις την δημόσια περιουσία στους ξένους, απειλώντας τους ταυτόχρονα ότι θα  χάσουν και την ιδιωτική τους, απομένοντας εντελώς γυμνοί, ώστε να μην έχουν ψυχικές αλλά και οικονομικές δυνάμεις να αντιδράσουν και να αντιμετωπίσουν τους συνεχείς, νέου τύπου «βομβαρδισμούς»,  που τους απειλούν  Αφού σκοπίμως προκάλεσαν την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων, ήρθε η χρονική στιγμή να θέσουν στο τραπέζι όλα τα Εθνικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Από την Βόρειο Ήπειρο, το Μακεδονικό, την Θράκη, το Αιγαίο, μέχρι την Κρήτη μας και την Κύπρο. 

Εμείς οι Έλληνες στον Νου και στην καρδιά, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συσπειρωθούμε προς την σωστή κατεύθυνση και να στραφούμε εναντίον όλων αυτών που την τελευταία δεκαετία, μας μαστιγώνουν αλύπητα, μας προδίδουν ασύστολα, μας εξαθλιώνουν και τέλος μας γελοιοποιούν τόσο Διεθνώς, όσο και στα όμματα των γνησίων ιστορικών επιστημόνων.  

ΔΕΝ δεχόμαστε καμία παραχώρηση. ΔΕΝ δεχόμαστε καμία ανιστόρητη συμφωνία. ΔΕΝ υπάρχει καμία Μακεδονική γλώσσα, παρά μόνον η Ελληνική. ΔΕΝ υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες, πλην των γνησίων Ελλήνων Μακεδόνων στην καταγωγή.     

MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 

Νάγια Δρακονταειδή 
Εκπρόσωπος του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ενότητα Ελευθέρων Πολιτών» (www.den.com.gr), μα πάνω από όλα Ελληνίδα ενεργή πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου