a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Από http://svou69ra.blogspot.com/     http://filologos10.wordpress.com/

Two Women (2005)
Ο Ron Mueck γεννήθηκε το 1958 και πρόκειται για έναν Αυστραλό γλύπτη όπου στα έργα του αναπαράγει πιστά και εκπληκτικά με λεπτομερή τρόπο  τα ανθρώπινα σώματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημιουργός μαριονέτας που χρησιμοποιήθηκαν σε παιδικά προγράμματα της αυστραλιανής τηλεόρασης. Στη συνέχεια στράφηκε στη διαφημιστική βιομηχανία όπου κατασκεύαζε σκηνικά δίνοντας έμφαση στη φωτογραφία και το φωτισμό, ώστε να μοιάζουν ρεαλιστικά από όλες τις οπτικές γωνίες.
Από το 1996 άρχισε να δημιουργεί έργα τέχνης με μινιατούρες. Ώσπου δημιούργησε τον «Νεκρό Πατέρα». Το έργο του συμπεριλήφθηκε στην έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας. Ο «νεκρός πατέρας» ήταν φτιαγμένος από σιλικόνη και άλλα μικτά μέσα της γλυπτικής και αναπαριστούσε το πτώμα του ίδιου του πατέρα. Στο συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιεί τα δικά του μαλλιά για να δώσει περισσότερο ρεαλιστικό τόνο στη δημιουργία του.
Τα γλυπτά του Μueck είναι κατασκευασμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια του ανθρώπινου σώματος, χρησιμοποιώντας όμως με ασυνήθιστες κλίμακες για να προκαλέσει αισθητικά τον θεατή. Στη λογική αυτή δημιούργησε το 1999  το «αγόρι», ένα γλυπτό 5 μέτρων που φιλοξενήθηκε στο Millennium Dome και αργότερα στην Μπιενάλε της Βενετίας.
Τα επόμενα δύο χρόνια δημιούργησε κι άλλα γλυπτά για την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, όπως τα «Μητέρα και Παιδί», «Έγκυος Γυναίκα», «Άνθρωπος σε Βάρκα» και «Φασκιωμένο Μωρό».

Mask II (2001-2)
Το έργο του «Έγκυος Γυναίκα», αγοράστηκε από την Εθνική Πινακοθήκη για 800.000 δολάρια.
Η πρώτη του έκθεση έγινε στην Ιαπωνία, κράτησε πάνω από 4 μήνες στο Μουσείο του 21ου αιώνα Σύγχρονης Τέχνης στο Καναζάβα και περιελάμβανε μια συλλογή έργων που κάλυπτε πάνω από 6 τμήματα της γκαλερί. Σε αυτά συμπεριλαμβανόταν και  το τελευταίο του έργο «Το Κορίτσι». Στην έκθεση περιλαμβάνονται και δύο ταινίες μικρού μήκους για τον καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσίαζαν τις τεχνικές κα ι το υπόβαθρο του Μueck.
Στη συνέχεια ακολούθησαν μια σειρά εκθέσεων στα μεγαλύτερα Μουσεία και στις  μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου όπως στο Andy Warhol Museum, στο Royal Scottish Academy Building, στο Brooklyn Museum, στην Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά, στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια κλπ.  
Pregnant Woman (2002)
Mother and Child (2002)
Dead Dad (1996–97)


Boy (2000)

















In bed (2005)

Spooning Couple (2005)
Standing Woman (2007)
  
Swaddled Baby (2002)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου