a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Η τραπεζική Απάτη

Αποκαλύπτουμε την ... τραπεζική απάτη

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016


Τα όσα γράφονται παρακάτω αγαπητοί μου αναγνώστες γνωστοί και άγνωστοι , γράφονται με απόλυτα καθαρή προαίρεση, καθαρή συνείδηση, Λογική συνέπεια, με εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα κατοχικά χρόνια και όχι μόνον, καθώς επίσης και μέσα από διαλόγους με διάφορους εκπροσώπους κινημάτων, πρωτοβουλιών και πολιτικών φορέων μέχρι και πάρα πολύ πρόσφατα.  Μην φανταστείτε πως οι διάλογοι ήταν τις περισσότερες φορές μαργαριταρένιοι. Μετά λύπης μου.., κάθε άλλο.  Αντίθετα έχω δεχθεί πάμπολλες επιθέσεις, απαξιώσεις, ακόμα και από εκεί που ΔΕΝ θεωρώ ότι θα έπρεπε κανονικά να το περιμένω….  Μέχρι σήμερα σε πολλά έχω καταφέρει να δώσω τόπο στην οργή και σε άλλες περιπτώσεις να έχω αποχωρήσει όπως από το ΕΠΑΜ. Σε αυτούς τους διαλόγους που λέγαμε νωρίτερα κυριαρχούν και μην μου πείτε πως ΔΕΝ το έχετε διαπιστώσει και εσείς : η μοναδικότητα, η ισχυρογνωμοσύνη, οι εμπάθειες, το αλάθητο του ισχυρισμού χωρίς να κατατίθενται ατράνταχτες αποδείξεις περί αυτού, όπως ΔΕΝ απουσιάζουν ποτέ ούτε οι λοιδορίες όταν ειδικά ακούγονται κάποιες αδιαμφισβήτητες αλήθειες, ούτε ενίοτε προτάσσετε η Λογική και ορθώς σταθμισμένη σκέψη που διαθέτει από την φύση του το ανθρώπινο Ον.  Κυρίως αναφέρομαι σε νοήμονες ανθρώπους, έχοντας σώας τας φρένας, γνώστες των πραγμάτων κατά δήλωσή τους, συνεπώς συνειδητοί στις επιλογές τους, στις προτάσεις τους, στις αποφάσεις τους, στις ενέργειές τους, στις αντιδράσεις τους  και στις εκτιμήσεις τους.  Απαραιτήτως ΔΕΝ ξεχνάμε φυσικά ούτε το κερασάκι που αντιπροσωπεύει τον πατριωτισμό, του οποίου η χρήση γίνεται κατά κόρον και συλλήβδην, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία συνειδησιακή συστολή, χωρίς καμία συγκεκριμένη περγαμηνή, χωρίς απόδειξη πράξης, έργου και χαρακτήρα ήθους.  Βλέπετε το καπελάκι με σήμα κατατεθέν τον πατριωτισμό είναι ελκυστικό, όπως οι κολλητικές λουρίδες που έλκουν τις μύγες για να παγιδευτούν επάνω τους!   

Θα με ρωτήσετε «ΔΕΝ υπάρχουν πατριώτες» ; Μα Φυσικά υπάρχουν, αλλά κυκλοφορούν όσο το δυνατόν πνευματικά και σύμφωνα με την κρίση τους ανεξάρτητοι κατά το δυνατόν και όπου ΔΕΝ βαραίνει η σκιά ενός μονοπωλιακού διεκδικούμενου .. πατριωτισμού, ο οποίος διατίθεται άφθονος και οικονομικότατος στα πανέρια, ΜΗ επιτρέποντας να φανεί ο ήλιος ο ποθητός!   Για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και ιστορικά ακριβείς, ανέκαθεν ήταν εκμεταλλεύσιμος ο ψευδο-πατριωτισμός ο οποίος βοηθά στην ανωμαλία, στην σύγχυση και στην πλάνη. Ένας ψευδο-πατριωτισμός εξ αιτίας του οποίου βλήθηκε και η ακεραιότητα της Κυπριακής δημοκρατίας, γεγονός που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αμφισβητείται. Δόξα να’ χει ο Θεός δηλαδή που διατίθεται τόσος «πατριωτισμός» στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια, που έχει ευτυχώς καταφέρει να «ανακόψει» την επέλαση των νεοταξικών ατζεντών, την εξαθλίωσή μας και τον προσχεδιασμένο αφανισμό μας.  Μήπως αυτό ΔΕΝ είναι αληθές ;;; 
Μήπως εσείς θα κρίνατε διαφορετικά το αυταπόδεικτο γίγνεσθαι της Ελλάδας μας που ζούμε στο πετσί μας ;;;  Όλοι αυτοί οι .. πατριώτες πόσο νοιάζονται για όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν εξ αιτίας αυτού του εισαγόμενου πρωτόγνωρου κυνικού οικονομικού πολέμου, ο οποίος ΔΕΝ άρχισε σήμερα αλλά κρατά δεκαετίες χωρίς να είχε γίνει ουδέποτε ορατός και συνειδητός ;;;  Αν ψάχνουμε λοιπόν να ρίξουμε κάπου το βάρος της ευθύνης, εεε ας το ρίξουμε στον τόσο πολύ «πατριωτισμό» ως τον κύριο φταίχτη, αν ΔΕΝ προτιμάμε να το ρίξουμε πρώτα στους εαυτούς μας.   
      
Κάτω από αυτήν την αποδεικτική εκ του αποτελέσματος συλλογιστική ΔΕΝ θα έπρεπε να υπήρχε απολύτως κανένας, στην περίπτωση που αυτός ασχολείται με τα κοινά, που να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους και τις αιτίες που υπάρχει τόση κινηματική ή κομματική διασπορά όλα αυτά τα χρόνια της τμηματικής και ύπουλης εισδοχής της κατοχής στην χώρα μας με τα επαναλαμβανόμενα διεισδυτικά μνημόνια!  ΔΕΝ θα έπρεπε να υπήρχε Λογικός άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει τον ρόλο των αυτοφυών «σωτήρων» που υπήρξαν τα εξ αρχής αναχώματα στην κοινωνική οργή και στην όποια αυθόρμητη και μη ελεγχόμενη πρόθεση κοινωνικής οργάνωσης και συσπείρωσης. Διότι για να επιτύγχανε μία αυθόρμητη συσπείρωση, απαραίτητο στοιχείο θα ήταν η από κοινού στόχευση χωρίς δικαιολογίες ή υπεκφυγές ή προφάσεις ή δικαιολογίες, κραδαίνοντας το σωστό κατάλληλο εργαλείο – μέσον – όπλο και στοχασμό που επιτάσσει η σύγχρονη μορφή πολέμου.

ΔΕΝ μπορώ.., φέρνοντας σαν ένα πρόχειρο μεταφορικό παράδειγμα, να ανοίξω ένα σφραγισμένο μπουκάλι με ένα διαθέσιμο ξυλάκι, αν ΔΕΝ έχω ένα έστω μεταλλικό αντικείμενο όταν ΔΕΝ διαθέτω το κατάλληλο εργαλείο. Αλλά μόνον ως μαζοχισμός ή αυτοχειρία ή αντιπατριωτισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση μου, στην περίπτωση που διαθέτω ή μου προσφέρουν μεν το εργαλείο αλλά ΔΕΝ το χρησιμοποιώ προς το γενικότερο συμφέρον μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ατομικό του καθενός μας. Τονίζω το ατομικό, εφ όσον η κοινωνική γαλούχηση ήταν να λειτουργεί και να ενεργεί έκαστος σύμφωνα με το Θατσερικό δόγμα του ατομικισμού ο οποίος ΔΕΝ παραδέχεται την ύπαρξη «εθνών» και «λαών» (!!!)    ή Κατά το «σώζον εαυτόν σωθήτω».. 
Μεθοδικά και συστηματικά κάθε έννοια κάθε λέξεως έχει είτε αντιστραφεί είτε αποδομηθεί. Ο πατριωτισμός θα απουσίαζε από το πάρτι ;;; ή η λέξη «σωτήρας» ;;; Που να κοιτάξεις και να μην τα βρίσκεις! Στο πολιτικό σύστημα ;;; Στην εξωκομματικόκοινοβουλευτική πιάτσα ;;; Με την τόση χρήση του, αποδομείται αυθαίρετα, ανεύθυνα και αγόγγυστα κάθε ιερό και όσιο που εσωκλείει ως έννοια μέσα του, με τρόπο τέτοιο που του προσάπτουν άλλες χρήσεις ή αιτιολογίες ή προφάσεις από αυτήν καθ’ αυτήν την ουσία της λέξεως και το ήθος της! Όπως το πρόχειρο παράδειγμα που σας έφερα με το σφραγισμένο μπουκάλι. 
    
Είναι γεγονός δυστυχώς ότι αρκετοί απλοί και αγνοί άνθρωποι ακολουθούν διάφορους επίδοξους σωτήρες από πραγματική αφέλεια ή εξ ανάγκης ή από πειθώ, ακόμα και αν διαθέτουν γνωστικά διακοσμητικά χαρτάκια στους τοίχους τους. Μια μειονότητα μόνον είναι έτοιμη να ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και εκεί να πολεμήσει για να αντισταθεί. Σε αυτό βοηθούν και οι υπόγειες προπαγάνδες που ΔΕΝ σκοπεύω να τις ξανά αναλύσω στο παρόν. Όταν όμως κάποιος ΔΕΝ ακολουθεί από αφέλεια έναν σωτήρα και επιπλέον ισχυρίζεται πως είναι γνώστης του Εθνικού ( ο Θεός να το κάνει Εθνικό) και παγκόσμιου πανίσχυρου, πολύπλοκου ουτιδανού συστήματος, το οποίο εργάστηκε σκληρά, συστηματικά, κυρίως στην αφάνεια στηριζόμενο στην άγνοια του κόσμου, παίζοντας κρυφτό με την παρατήρησή του και την νοημοσύνη του ελέγχοντάς την με διάφορους τρόπους και μέσα αιώνες επί αιώνων, ο τρόπος της μεθοδολογίας του συστήματος (ΔΕΝ εννοώ φυσικά να γίνει φωστήρας κάποιος για να πιάσει δουλειά σε ένα από τα πόστα του συστήματος ή να παρακολουθήσει σεμινάρια στα οποία πολλοί επιδίδονται με άλογες προθέσεις), αυτό τότε σημαίνει ότι ακολουθεί με απόλυτη επίγνωση και προσωπική ευθύνη την επιλογή του και κανένα λάθος ή δικαιολογία ΔΕΝ αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το κισσέ του πατριωτισμού.   Γιατί αν κάποιος θεωρεί ή ισχυρίζεται πως ΔΕΝ είναι ένας απλός αφελής ακόλουθος, τότε είναι ένας απολύτως συνειδητός και υπεύθυνος της πράξης του επιλογέας για τους κρυφούς λόγους που ΔΕΝ θέλει ή ΔΕΝ τολμά να παραδεχθεί, κρύβοντάς τους στο πίσω μέρος του μυαλού του.  
Άλλωστε ο πατριωτισμός ήταν και είναι το μόνο χαρτί που έχει απομείνει αλλά και το μοναδικό επιχείρημα έλξης, ελλείψει άλλων ισχυρότερων επιχειρημάτων και στοχευμένων πράξεων όλα αυτά τα χρόνια.  Σάματι τον πατριωτισμό και το Εθνικό συμφέρον ΔΕΝ επικαλούνται άπαντες οι .. αντιπρόσωποι του Ελλαδικού κυνοβουλίου ;;;  Ε, κάτω από την ίδια ομπρέλα λοιπόν του πατριωτισμού βρίσκεται η ευκαιρία και το πάτημα για να καλούνται κινήματα, ομάδες, κομματίδια κλπ…, μαααα για την πολυπόθητη ενότητα όταν ειδικά κρούεται ο κώδωνας πιθανόν επερχόμενων εκλογών. 
Ενότητα ;;; Μετά από τόσα χρόνια αλλά ούτε και για πρώτη φορά αναρωτιέμαι, «ποια ενότητα» ;;;  Ενώνεται ποτέ το νερό με το λάδι ;;; Που βρίσκεται ο στόχος  και το ήθος αυτού στην πράξη ;;; Ποιά η προοπτική του (στόχου) για το μέλλον πέραν των ευχολογίων ή ανεδαφικών προτροπών ή υπό το πρίσμα των διαπιστώσεων ;;; Έχω πολλάκις κατακρίνει όλα αυτά τα προτάγματα που συντάσσονται με παραλλαγές ή με διάφορες προσθήκες για να κάνουν την διαφορά ώστε να συσταθεί το όποιας μορφής πολιτικό μετερίζι.   
Σκληρό αλλά απολύτως επίσης ειλικρινές είναι, όταν η κοινωνία ΔΕΝ γνωρίζει τι σημαίνει ήθος και με ποιόν τρόπο αυτό εκδηλώνεται στην πράξη και όχι απλώς με μια χρήση δεικτικού ή ρητορικού λόγου! Της κάνει δε εντύπωση της α-κοινωνίας όταν ΔΕΝ λαμβάνει πίσω το ήθος που εκείνη προτιμά για τον εαυτό της και για το οποίο ούτε καν έκανε ως συλλογικότητα προσπάθεια να το κερδίσει Έχει μάθει όμως εύκολα να αντιδρά, αντί να βυθίζεται σε βαριά περισυλλογή …  
   
Ενότητα! Είθε να γινόταν, αλλά πως ;;;  Κατά την γνώμη μου, δυστυχώς γνήσια και ειλικρινής καθολική από την βάση ενότητα ΔΕΝ θα υπάρξει, γιατί πρώτα από όλα οι συστημικοί και ακολουθούν αρκετοί κρυφο-συστημικοί που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν τους γνωστούς μας «άνδρες με τα μαύρα», ΔΕΝ το θέλουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί αν πράγματι υπήρχε τέτοια πρόθεση και θέληση μέσα στην κοινωνία αλλά και από πλευράς σωτήρων, τότε ΔΕΝ θα υπήρχε κανένας λόγος όλα αυτά τα κατοχικά χρόνια να στήνονται «πατριωτικά» μαγαζάκια και επιπλέον να μην έχουν να επιδείξουν αυτά τα χρόνια ούτε μια απλή περγαμηνή ουσιαστικού έργου ή ανασχέσεως ή ανακοπής της επέλασης, πέραν των ατελείωτων διαπιστώσεων και «βαθέων» χρηματοπιστωτικών αναλύσεων ή σε άλλες περιπτώσεις να απαξιώνονται αξιόλογες προσπάθειες.  Τι να πει κανείς επίσης για τα κομματίδια που έχουν σχηματιστεί πολλά χρόνια πριν την κρίση και τα οποία ΔΕΝ εκπροσωπούν παρά τους ιδιοκτήτες τους και μερικούς κολλητούς ;;; Η δικαιολογία του αποκλεισμού τους από τα μέσα ανενημέρωσης ΔΕΝ επαρκεί, όταν μέσα από μικρά κανάλια ακούγονταν επί χρόνια ελαχιστότατες γνήσιες πατριωτικές φωνές σαν το παράδειγμα του Σωτήρη Σοφιανόπουλου (ΧΡΩΠΕΙ) τον οποίο εξόντωσαν και ο οποίος σε τηλεοπτικές του εκπομπές ενημέρωνε και ανέλυε για τον πλούτο της πατρίδα μας και την αντιμετώπισή του από το πολιτικό προσωπικό της εποχής. Θυμηθείτε τον Πάγκαλο ή τον Γιωργάκη τον πολιτευτή που ΔΕΝ είχε ιδέα για τα ορυκτά κοιτάσματα...  Όποιος ήθελε συνεπώς μάθαινε, αλλιώς παρακολουθούσε Big brother ή Σουλεϊμάν κατά τα σημερινά δεδομένα.  Πως λοιπόν αυτά τα κομματίδια ΔΕΝ έβρισκαν χώρο για τις δικές τους αποκαλύψεις ή ενέργειες ΑΝ νοιάζονταν ;;;   
Στην κομματική φυσικά πανσπερμία έχει βοηθήσει τα μάλα το στρεβλό μη δημοκρατικό μας πολίτευμα από συστάσεως του προτεκτοράτου ή αποικία, αφού το πολίτευμα είναι η κομματοκρατία και όχι η Δημοκρατία! 

Αυτή είναι η μορφή της πολιτικής γαλούχησης της Ελληνικής μας κοινωνίας, μας αρέσει ΔΕΝ μας αρέσει (!!!)         

Ας υποθέσω λοιπόν για να βοηθήσω και για να μην απολυτολογώ ότι ίσως υπάρξει δημιουργία ενός κάποιου εύκολου πεδίου όπου θα εκτονώνονται κάποιοι από τους ….. πατριώτες, πριν την αμοιβή της οριστικής απογοήτευσης που αν την επιτρέψουμε ακόμα μία φορά, οσονούπω θα ριζώσει μέσα στην ψυχή μας και απ’ έξω από την πόρτα μας!  Ένα παράδειγμα για περισσότερη κατανόηση. Ένας φίλος και αγωνιστής που δικαίως τον αποκαλούν με τον τίτλο τού πατριώτη, σε μια συνάντηση σε κάποιον πατριωτικό χώρο είπε στους φίλους και συναγωνιστές του πως πήγε να δει κάποιους «πατριώτες» αποστράτους στο δικό τους μετερίζι και ότι η εικόνα που του έδωσαν ήταν σαν να βρίσκονταν σε κάποιο χώρο συνάντησης (καφενείο) φίλων και γνωστών οι οποίοι συζητούσαν αλλότρια ζητήματα ή προγραμματισμούς κοινωνικών επαφών, πάρα ζητήματα Εθνικού σκοπού και προγραμματισμών.
Ξέρετε, έχω πει σε κάποιους φίλους πριν λίγο καιρό πως ειδικά αυτήν την περίοδο και από εδώ και πέρα θα  γίνει το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα της ήρας από το όποιο υπάρχον ή διαθέσιμο καθαρό σιτάρι, το οποίο το ταυτίζω με τους γνήσιους , αμερόληπτους και ανιδιοτελείς πατριώτες! 
Τώρα αν γράψω πως η Ελληνική κοινωνία διαθέτει σάπιο ή χωρίς εμπειρία σκεπτικό, ποιος θα ήταν σε θέση να το παραδεχθεί ως γεγονός και αμερόληπτα ;;;  Ο τρελός, ο αλκοολικός, ο κρυφίως διαπλεκόμενος και πολλά άλλα παραδείγματα, παραδέχονται ποτέ αυτό που είναι ;;;  Εεε, πώς να το κάνουμε, υπάρχει και ο εγωϊσμός ο οποίος αν χρησιμοποιείτο προς την σωστή κατεύθυνση και όχι εναντίον του εαυτού μας, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά στις μέρες μας.  Κάποια εμπειρία ανάλογη θα έχετε και εσείς, ΔΕΝ μπορεί.

Από την ώρα που αποφάσισα να επικοινωνήσω με την κοινωνία ως μία απλή πολίτης, ούσα άγνωστη για τους πλείστους ανάμεσα σε αγνώστους, είχα έναν και μοναδικό σκοπό.  Την αφύπνιση και την προσπάθεια να επέλθει η κατανόηση αυτού που έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μας, μετά από μια μικρόχρονη ανάπαυλα ανεμελιάς η οποία ΔΕΝ καλλιεργήθηκε ούτε αυτή τυχαία μετά τον Β’ π.π αλλά και τον εμφύλιο ή συμμοριτοπόλεμο (ΔΕΝ θα τα χαλάσουμε εκεί) εξ αιτίας των <<συμμάχων>> μας,.   Με την σκέψη πάντοτε η κοινωνία ή όποιος το επέλεγε, να γίνει αυτάρκης στην κρίση της/του και να βγάζει μόνη της/μόνος του τα σωστά συμπεράσματα, χωρίς να δέχεται ό,τι της σερβίρεται στο πιάτο, είτε από το πολιτικό σύστημα, είτε από τους επίδοξους «σωτήρες».  Γιατί όταν απουσιάζει η αυτάρκεια στην γνώση και στην κρίση, εύκολα κάποιος βρίσκεται να παιανίζει για κάποιον «σωτήρα» του, μεθαύριο όμως θα παιανίζει για κάποιον άλλο «σωτήρα» που τον έπεισε σε κάτι διαφορετικό ή του προσέφερε μια ευκολότερη λύση ή του προπαγάνδισε μια οποιαδήποτε δικαιολογία για να τον κερδίσει κ.ο.κ.  Μια κινούμενη και ασταθής άμμος δηλαδή, ευκολοδιαχειρίσιμη! Κανείς «σωτήρας» ΔΕΝ ενδιαφέρεται να αναλογιστεί, πράγμα λογικό που διαθέτει και προοπτική στον χρόνο, πως είναι δώρον άδωρον να πείσεις κάποιον για κάτι και για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε προς τι να ανησυχούν αφού θα βρεθεί κάποιος άλλος στην γωνία να τον παραλάβει κατά τον ίδιο τρόπο. 

Μπορεί κάποιος να αποφασίσει μια μέρα να θέλει να πάψει να ανήκει σαν ένας κόκκος της κινούμενης άμμου, όταν ο αποδέκτης θέλει να δει και να δώσει προσοχή εκεί που πρέπει από μόνος του, διαθέτοντας επίγνωση και σταθερές βάσεις.  Βλέπετε όμως αυτή η τακτική ή διδασκαλία στο κοινωνικό γίγνεσθαι γαλούχησε γενιές και γενιές. Θα έλεγα από την εποχή του Περικλή όπου υπήρχε στην ουσία η ηγεμονία του ενός ανδρός εξ αιτίας της ευφράδειας, της ρητορείας και της πειθούς του, καίτοι είχε καταδικαστεί με πρόστιμο, αλλά η κοινωνική μνήμη τού το … συγχώρεσε!  ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο που ο Περικλής είναι αρεστός στους εξουσιαστές του κόσμου τούτου ως … δημοκράτης.  
Στο σημείο αυτό να μην ξεχάσω να σημειώσω πως, πρώτα φρόντισα για την δική μου αφύπνιση, διαβάζοντας 24 ώρες το 24ωρο χωρίς υπερβολή,  παραπάνω από ένα χρόνο και ύστερα αποφάσισα να προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την κοινωνία. Πράγμα που ξεκίνησε από το 2009 όταν απολύθηκα και μάλιστα τότε έγραφα πως για μένα υπήρξε η ευκαιρία του να βρω χρόνο για την δική μου προσωπική έρευνα και ενημέρωση, ευχαριστώντας και ευγνωμονώντας τον Θεό για αυτό!!!  
Θα άφηνε όμως το πολυαγαπημένο μας σύστημα ανεξέλεγκτο τον αρχαιολατρικό χώρο να του ξεφύγει ;;;   ΟΧΙ βέβαια. Γιατί ο Αρχαιο-Ελληνικός  κόσμος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού εξυψώνει τον άνθρωπο, καλλιεργεί το πνεύμα και προσφέρει πνευματική ελευθερία όπως προσέφερε με τις φιλοσοφικές σχολές του.  Στον αρχαιολατρικό χώρο ακούγονται και οι σοφές ιδέες των αρχαίων μας προγόνων, μπορεί κάποιοι να διαβάζουν και κάποιον αρχαίο σοφό, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο συνειδητά ή ασυνείδητα την πολύ κυνηγημένη και κοιμισμένη λήθη μας!  
Η μη αρχαιολατρική πλευρά πάντως τους είναι ακόμα πιο ασφαλής αφού είναι χιλιοδεμένη με όποιον τρόπο υπάρχει καλλιεργώντας εθελόδουλους… 
Όταν ο συστημικός διαχρονικός εξελισσόμενος προγραμματισμός στοχεύει στο να σβήσει  από τον χάρτη και την ιστορική πανανθρώπινη μνήμη κάθε τι γνήσια Ελληνικό, η τακτική είναι να φροντίζουν να τον παραποιούν ή να το εκμεταλλεύονται προς όφελός τους όπως παράδειγμα τον Περικλή αντί τον πραγματικό γεννήτορα της Δημοκρατίας Εφιάλτη (μην πάει το μυαλό σας στον προδότη) ή να οικειοποιούνται ως δικό τους τον Ελληνικό πολιτισμό, όπερ σημαίνει πως πρόκειται για μια  καλοσχεδιασμένη ύπουλη στρατηγική με χρήση πολλών διαφορετικών μανδυών…   
   
Μια μέρα σκεπτόμουν και το μετέφερα σε μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο απόστρατο «τι θα πουν άραγε για μας τα δισέγγονα ή χιλιοσέγγονά μας αν τύχει να καταφέρουν να υπάρξουν ;;;».  Απλά κάποιος με ευκολία θα τους επαναλάβει πως «οι Έλληνες παιδί μου από αρχαιοτάτων χρόνων τρώγονταν μεταξύ τους».  Πως είναι Έθνος «ανάδελφο» όπως έγραφε κάποτε σε άρθρο του ο Σαρτζετάκης. Πάντως ΔΕΝ θα είναι σαν αιτιολογία ούτε αυτή αρκετή, ούτε θα πλησιάζει τόσο την πραγματικότητα, πράγμα που τουλάχιστον αυτό είναι αποδεδειγμένα πλέον ιστορικά ως ένα φαινόμενο βολικά διογκωμένο. Για να μην προσθέσω αλλά και τονίσω πως αυτό ως συναίσθημα περνά υπόγεια στις συνειδήσεις των ανθρώπων κατόπιν επαναλήψεως …  Είναι απλό αγαπητοί μου. Πίσω από μία υπόγεια προπαγάνδα όπως η «ψωροκώσταινα» κρύβεται το συμφέρον κάποιου άλλου!  Για αυτό η επικρατούσα άποψη της κοινωνίας είναι πως είμαστε ένα μικρό, φτωχό και αδύναμο κράτος! Το αν είναι μικρός ο εγκέφαλός μας ή μικρό το μάτι μας ή κοντή η γνώση μας ή αμερόληπτη η κριτική μας ή οι εκ του ατομικισμού προερχόμενες επιλογές μας…, ούτε λόγος πάντως ή μορφή πιθανότητας να ξεκινήσει η αυτοκριτική μας (!!!)  Επίσης και αυτό είναι κατανοητό. Όταν τρέφεις φίδια στον κόρφο σου από τότε που γεννήθηκες ως μόρφωμα, ΔΕΝ περιμένεις να δεις ούτε να ακούσεις για μια δική σου Άσπρη μέρα!  Έτσι απλά.
Καλλίτερα λοιπόν να τα εκφράζεις όπως τα αισθάνεσαι, τα νοιώθεις και τα έχεις ζήσει μέσα στην αγορά των «σωτήρων». Καλλίτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται.  Καλλίτερα να είσαι σε ισορροπία με την συνείδησή σου, παρά να της βάζεις «κόφτη»…    

Ήρθε η στιγμή τώρα  να σας εξιστορήσω μια κατοχική ιστορία και μην πείτε ότι κουραστήκατε να διαβάζετε, μέσα από τα όσα άμεσα έχω γνωρίσει και τα όσα έχω βιώσει.  Ένας πολύ καλός φίλος και το τονίζω αυτό, μου συνέστησε τον Γιώργο Σαρρή πριν 5 χρόνια περίπου. Μου τον σύστησε σε στρατιωτικό δικαστήριο μαζί με την φίλη Πόπη Σουφλή (ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ), όπου είχαμε πάει μαζί με άλλους να στηρίξουμε μία δίκη ενός κυνηγημένου σημαιοφόρου του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος με στοιχεία είχε αποκαλύψει ατασθαλίες και διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω διαφόρων προμηθειών, πράγμα που συνέτεινε να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να συρθεί στα δικαστήρια.  Κατόπιν της γνωριμίας μας άρχισα να επισκέπτομαι τον Γιώργο όπως και πάρα πολύς άλλος κόσμος φυσικά για το δικό του τελικά λόγο ο καθένας όπως συμπεραίνεται εκ του αποτελέσματος, όπου ενημερώνονταν για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και τα τραπεζικά δρώμενα.  Να λάβουμε υπ’ όψη μας πως είχε ήδη εμφανιστεί και ο <<<τρις εκατομμυριούχος>>> Σώρρας, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί και ενημερωθεί από τον Γιώργο Σαρρή, εν τούτοις ακόμα θα περίμενε το νομικό του επιτελείο, καίτοι του είχε δώσει την προσωπική του υπόσχεση...
 
Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο Σαρρής είχε αρχίσει μία δύσκολη και χρονοβόρα έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει και από πότε! Επειδή αντιμετώπιζε διάφορες δυσκολίες όπως η ανεύρεση ενός δικηγόρου κλπ., αναγκάστηκε να το ρίξει στο διάβασμα για να μπορέσει πέραν της συλλογής των αποδείξεων, να υποστηρίξει μόνος τον εαυτό του.  Πιο εμπεριστατωμένα σχετικά με το τραπεζικό ιστορικό θα το διαβάσετε σε σύνδεσμο που θα παρατεθεί λίγο παρακάτω.  
Τόσο οι εντός «αντιμνημονιακοί» της βουλής, όσο και οι εξωτερικοί «σωτήρες» είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο για την ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ 
ΔΕΝ βρισκόταν όμως ούτε ένας που να αγκαλιάσει με θέρμη, ανιδιοτέλεια και καθαρό πατριωτικό συναίσθημα αυτήν του την προσπάθεια.  Ορθά πράττοντας, το είχε δημοσιοποιήσει στο blog του (diaforos.blogspot.com), ΔΕΝ θυμάμαι πότε ακριβώς με σχετική του ανάρτηση, αλλά ΔΕΝ βρέθηκε να βγει κάποιος ένθερμα ενδιαφερόμενος να τον αντικρούσει και να πει «μα και εγώ είμαι εδώ». Εξάλλου ο όγκος των υποθέσεων που μας απασχολούν ΔΕΝ αφορά απλά και μόνον έναν δικηγόρο!  Μια προσπάθεια που ναι μεν ξεκίνησε από προσωπικό κίνητρο, αλλά ούτε όπως θα καταλάβετε σταμάτησε εκεί, ούτε τα στοιχεία που συγκέντρωσε αφορούσαν μόνον τον ίδιον, αλλά ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα όπως ήταν και ο ίδιος επιχειρηματίας, καθώς και την ταλανισμένη και καταταλαιπωρημένη Ελληνική κοινωνία, εξ αιτίας ως γνωστόν της μετατροπής του ιδιωτικού τραπεζικού χρέους σε δημόσιο, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των κρατικών εγγυήσεων, στις πλάτες του κοσμάκη.  Ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που τα διέθετε δωρεάν στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφερόταν να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του με τον δικηγόρο της δικής του εμπιστοσύνης.  ΔΕΝ άκουσα όμως, ούτε είδα κάτι ανάλογο σχετικά!   
Μήπως το είδατε εσείς ;;;
Αρχικά έγινε μία προσπάθεια να στηθεί η ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Για λόγους οικονομίας ΔΕΝ θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά μόνον στα βασικά γεγονότα.  Μαζί μας ήταν τότε και η Ζωή Γεωργαντά η οποία εκτός από καθηγήτρια, υπήρξε και σημαντικότατο στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ μαζί με τον κ. Λογοθέτη, η οποία είχε την τόλμη να δημοσιοποιήσει  πράττοντας το καθήκον της με απόλυτη επαγγελματική ευθύνη και συνέπεια, την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων από πλευράς του δοτού Γεωργίου πρώην στελέχους του ΔΝΤ από το οποίο εκείνος συνταξιοδοτήθηκε και υπήρξε ο κύριος υπαίτιος της υπογραφής του δεύτερου και απεχθέστερου μνημονίου, αφού το swap του Σημίτη το οποίο ως δια μαγείας εμφανίστηκε μετά από 10 χρόνια ακριβώς τότε που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο ΔΕΝ τους ήταν αρκετό .  Έκτοτε ο Γεωργίου διώκεται δικαστικά για την παραποίηση στοιχείων καίτοι είχε απειλήσει απαιτώντας.., με τι άλλο ; την γνωστή ασυλία στην οποία είχε συνηθίσει από το κακό παρελθόν του. Η Ζωή στην πορεία έκανε ένα τραγικό λάθος καίτοι είχε προειδοποιηθεί, να μην συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ.   
Ειδική πρόταση και για εξέχουσα θέση, επίσης είχε γίνει και στον πρώην εισαγγελέα Κώστα Σακκά. Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλλίτερα, επέλεξε να κάνει μία πολιτική κίνηση στις δημοτικές εκλογές την οποία όμως ΔΕΝ προχώρησε και σήμερα από ό,τι γνωρίζω έχει ήδη  ή πρόκειται να συστήσει την δική του πολιτική γωνιά. 
    
Το σημαντικό έργο του Γιώργου Σαρρή στις αρχές, τρείς άνθρωποι ήταν αυτοί που το προέβαλλαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Πρώτος ο δημοσιογράφος Κώστας Ουίλς στον ANT1, ο Νούλας επίσης δημοσιογράφος και ο πολιτικός Βελόπουλος. Σήμερα μόνον ο Κώστας Ουίλς είναι αυτός που εξακολουθεί να προβάλλει το θέμα μέσω του artfm, ενημερώνοντας σχετικά την Ελληνική κοινωνία, μαζί με όλα τα άλλα Εθνικά θέματα που μας απασχολούν, όπως το μεταναστευτικό, Αιγαίο, Θράκη κ.α.
 
Η πρώτη Υπερβαση λοιπόν ΔΕΝ κατάφερε να στηθεί ως πολιτική φωνή [υπάρχει και άλλη μία σοβαρότατη αιτία για αυτόν τον λόγο ο οποίος συνέτεινε στην μη δημιουργία της από κάποιο πρόσωπο, αλλά ΔΕΝ επιθυμώ να κουράσω περισσότερο επ’ αυτού. Εν τούτοις εξαιρετικά πρόσφατα και με μεγάλη μου θετικότατη έκπληξη έμαθα πως ο άνθρωπος αυτός ήρθε σε επαφή με τον Σαρρή πριν λίγους μήνες ζητώντας τα φώτα του, τα οποία του τα παρείχε μαζί με την προσωπική του παρουσία εκεί που την χρειαζόταν!!! Αν αυτό ΔΕΝ είναι ήθος, τότε τι είναι ;;; Καίτοι του είχε προσφερθεί η προεδρική θέση στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   (κάτι ανάλογο του είχε προταθεί και στην πρώτη υπό ίδρυση Υπερβαση) την οποία  ΔΕΝ θέλησε να αποδεχθεί για τους δικούς του λόγους που ΔΕΝ χρειάζεται τώρα να κριτικάρω] .  Τελικά συστάθηκε ως κίνημα, αφού κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι ΔΕΝ ακολούθησαν τον εμπνευστή της!  Έτσι μπήκαν στο κίνημα ο Τόμπρας και λοιποί, μαζί με τον δικηγόρο Στάμου ο οποίος ανέλαβε και την προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος είχε ήδη συντάξει και στοιχειοθετήσει με τα αποδεικτικά στοιχεία την υπόθεσή του!  Ο Στάμου ως δικηγόρος θα έκανε το νομικό ρετούς! 

Όσον αφορά την αφεντιά μου είχα και εγώ με την σειρά μου αποχωρήσει, επειδή ΔΕΝ μου ήταν αρεστό να μπει στην όλη προσπάθεια πολιτικό πρόσωπο που είχε εμπλακεί σε ψήφιση μνημονίου καίτοι μετά από αυτό ΔΕΝ συνέχισε την βουλευτική του καριέρα. Λόγος που επιρρέασε και άλλους τότε από την ομάδα μας μεταξύ των οποίων και την Πόπη Σουφλή.   Ο Γιώργος πίστευε και εξακολουθεί ίσως να πιστεύει, πως εφ όσον η κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται σε λήθαργο, με κάποιον τρόπο και μέσω κάποιων δημόσιων τέλος πάντων προσώπων να καταφέρει να διευρυνθεί η τραγικά περιορισμένη κοινωνική ενημέρωση, γεγονός που θα της έδινε ακριβή στόχο, σκοπό και δύναμη να συσπειρωθεί για να πολεμήσει ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.  ΔΕΝ μπορώ να πω πως ΔΕΝ έχει τα δίκια του, αφού η κοινωνία άγεται και φέρεται όλα της χρόνια σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής όχι μόνον τα τελευταία, από διάφορες διασημότητες, V.I.P και ό,τι άλλο σκουπίδι μπορεί να διαθέτει το σύστημα κλπ., απογοητευμένη παρ’ όλα αυτά από την <<<αντιμνημονιακή>>> πιάτσα.       
     
ΔΕΝ σταμάτησα όμως καίτοι είχα αποχωρήσει να τον παρακολουθώ, γιατί κάτι μου έλεγε πως ΔΕΝ είναι δυνατόν να είναι όμοιος σαν μερικούς άλλους, ούτε είχα εγκαταλείψει τα κοινά με τις δικές μου δυνάμεις. Κάτι πάντως ΔΕΝ μου καθόταν καλά μέσα μου. Όπου ήρθε η στιγμή να δικαιωθώ (ακόμα μία φορά μέσα σε αυτά τα χρόνια) ως προς την κρίση μου! Έτσι έφτασε κάποια μέρα το 2014 όπου διάβασα σε ανάρτησή την αποχώρηση του Γιώργου από την Υπερβαση, ο οποίος δημοσιοποίησε και τον λόγο της αποχώρησής του. Η δεύτερη Υπερβαση πλέον είχε τροποποιήσει το αρχικό δικόγραφο της πρώτης το οποίο είχε στοιχειοθετήσει και με το οποίο πρόσφατα κέρδισε ο Γιώργος Σαρρής την πρώτη του, γιατί όχι την πρώτη μας,  δικαστική μάχη. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ η οποία καθυστέρησε 2 χρόνια και την οποία όπως θα διαβάσετε στον σύνδεσμο, η δεύτερη Υπερβαση προσπάθησε να συμπεριλάβει στο ενεργητικό της !!! Άραγε οι πελάτες της το γνωρίζουν αυτό ;;;

Βγήκα τότε όλο χαρά και αυθόρμητα να επαινέσω σε κοινωνικό δίκτυο την στάση του, άλλωστε από εκεί το πληροφορήθηκα. Ήταν η πιο τρανή απόδειξη του ήθους του, αν και υπάρχει άλλη εξαιρετικά μέγιστη απόδειξη που την έχω μάθει μέσω τρίτων αλλά αφορά καθαρά προσωπικό δεδομένο οπότε ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να το γράψω εδώ,  επιλογή και στάση για την οποία τον εθαύμασα, οπότε μόνον σε κάποια κατ’ ιδίαν συζήτηση μπορεί να επανα-ειπωθεί. Προτίμησε λοιπόν να αποχωρήσει το 2014 μετά την νομική  υποβάθμιση σε αξία δικογράφου του, αντί όπως τον κατηγορούν πολλοί να νοιάζεται για τα 50ρικα που εξακολουθεί να μαζεύει η Υπερβαση, κοροϊδεύοντας το πελατολόγιό της. 

Έτσι σιγά σιγά ξανά βρεθήκαμε μαζί για να στηθεί μία νέα προσπάθεια υπέρ του κοινωνικού και Εθνικού συμφέροντος.  Όπως καταλαβαίνετε και βάσει του πολιτικού μας συστήματος που ήδη έχει αναλυθεί παραπάνω, έπρεπε ο σκοπός και το όραμα της σύστασης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  η οποία είναι η νέα πλέον κοινωνική προσπάθεια, να υποστηριχθεί απαραιτήτως θεσμικά.  Για αυτό τον λόγο συστάθηκε και ο πολιτικός φορέας ομπρέλα της Δ.ΕΝ !
 
Έρχονται όμως άνθρωποι που διαθέτουν πατριωτικό λόγο, για τους οποίους από πλευράς μου άλλη δουλειά ή πρόθεση ή ΔΕΝ με απασχολούν δικά μου προβλήματα ή ΔΕΝ έχω με τι άλλο να ασχοληθώ με το να αμφισβητώ τον πατριωτικό λόγο του καθενός, να τον κατηγορούν α) ότι ενδιαφέρεται για το προσωπικό του συμφέρον το οποίο όμως φρόντισε κατάλληλα και απολύτως αξιέπαινα να το διαχειριστεί μόνος του, όπως θα διαβάσατε στον παραπάνω σύνδεσμο β) ότι το προσωπικό του συμφέρον είναι ανθελληνικό επειδή χρειαζόταν να δανειοδοτήσει την εισαγωγική του εταιρεία με έτοιμα ενδύματα από Κίνα.  Με τρόπο τέτοιο σαν να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που έκλεισαν οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες : νημάτων και υφασμάτων αρχικά (χωρίς να αναφέρονται βέβαια στις αντίστοιχες εισαγωγές που είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα) και εν συνεχεία των ετοίμων ενδυμάτων για να ακολουθήσει και αυτή τον δρόμο των εισαγωγών.  Έναν επαγγελματικό χώρο στον οποίο είχα την τύχη να εργαστώ για 25 περίπου χρόνια και μάλιστα μόλις πρόσφατα με την επίσημη ίδρυση της Δ.ΕΝ έμαθα ποιόν είχε συνέταιρο ο Γιώργος στην επιχείρησή του τον οποίον ήδη γνώριζα και είχα συνεργαστεί κατά το παρελθόν. Έμαθα λοιπόν τον κλάδο από την παραγωγή μέχρι τις επιχειρούσες ηγεσίες της!  Ολόκληρη την γκάμα από την παραγωγή νημάτων, υφασμάτων και τέλος των ετοίμων ενδυμάτων.  Οφείλω να καταθέσω πως η εργασία μου υπήρξε ένα ακόμα μεγάλο σχολείο ζωής για μένα ΔΕΝ την έβλεπα δηλαδή μόνον ως βιοπορισμό ή απλά σαν ένα επάγγελμα. Μια τεράστια και αξιόλογη εμπειρία ζωής που αποκτήθηκε μέσα από την επιχείρηση ενός αυτοδημιούργητου, έξυπνου και δραστήριου Ελληνοεβραίου !!! 

                                                         Ώσπου ήρθε το χάος.

Ένα χάος που ξεκίνησε όταν το κράτος πριν σχεδόν πάνω από 20 χρόνια σταμάτησε να πριμοδοτεί την Ελληνική παραγωγικότητα που την καθιστούσε ανταγωνιστική! Το αποτέλεσμα γνωστό. Άρχισαν να μειώνονται δραματικά οι εξαγωγές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Τουρκία για τους αγοραστές, αφού ποτέ ΔΕΝ έπαψε να ενδιαφέρει τους εμπορικούς κύκλους λόγω της εξαιρετικά μεγάλης αγοραστικής της δύναμης! Έτσι οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη όπως γίνεται τα 6 χρόνια κατοχής στην Ελλάδα μας, μεταφέροντας την παραγωγή σε βαλκανικές χώρες όπως Αλβανία, Βουλγαρία κλπ εδώ και χρόνια.  Αυτό ΔΕΝ έγινε χθες, ούτε στα χρόνια της κατοχής όπως καταλαβαίνετε. Είχε ξεκινήσει από την εποχή του Κατράντζου και του Μινιόν που έκαψαν οι <<<γνωστοί άγνωστοι>>>. Ούτε ξεκινήσαμε να μιλάμε ξαφνικά τούτα τα χρόνια για τα εισαγόμενα ήδη διατροφής, όταν η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία καταστρεφόταν με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις τυράκια, για να βγαίνει σήμερα ο Μάνος της Δράσης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και οι συν αυτώ να μας χλευάζουν με το «τι γίνεται με τα μπρόκολα ;» !   
Να επισημάνω επίσης ότι το εμπόριο είναι και αυτό ένα μέσον άσκησης Διεθνούς πολιτικής, αφού το εμπόριο και το κέρδος ΔΕΝ γνωρίζουν από σύνορα ακολουθώντας όπου και αν δραστηριοποιούνται, την ίδια άπληστη πολιτικο-κοινωνική επιρροή !!!  
   
Άρχισα λοιπόν και εγώ να ασχολούμαι πλέον στην εργασία μου με τις εισαγωγές αφού η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν αναγκαστικά στράφηκε και εκείνη στις εισαγωγές πρώτων υλών και αργότερα ετοίμων ενδυμάτων, νοσταλγώντας πάντα από πλευράς μου τις χρυσές επαγγελματικές μου εποχές την περίοδο των Ελληνικών εξαγωγών μας !!!     ΔΕΝ είναι το ίδιο να διαπραγματεύεσαι την τιμή ενός εξαγώγιμου Ελληνικού προϊόντος, με την τιμή ενός εισαγόμενου.  Στην πρώτη περίπτωση είσαι άρχοντας, ενώ στην δεύτερη ζήτουλας. Η εμπορική πολιτική δε, που αντιμετώπιζε και λογικά θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ίδια η Ελληνική αγορά, είναι ότι οι τιμές του εισαγόμενου προσφερόμενου προϊόντος όποιο και αν είναι αυτό, είναι κατά πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, όπως εξήγησα τον λόγο με το παράδειγμα της Τουρκίας, για να το συνδέσετε.   Μικρή αγορά, μικρό κέρδος για τις ξένες παραγωγικές τεράστιες μονάδες!   

Μήπως ΔΕΝ ακολουθήθηκε εδώ και δεκαετίες η ίδια πολιτική τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική ;;; ΔΕΝ μετακινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ειδών πάσης φύσεως προς την Ανατολή ;;; Φυσικά και μετατέθηκε, πράγμα που ήταν καθαρά πολιτική τρικλοποδιά εις βάρος των Εθνών κρατών, της ανεξαρτησίας τους και της αυτάρκειάς τους.   Ξεχάσαμε τα πάμπολλα παραδείγματα μη ασφαλών προϊόντων από Κίνα που ήταν καθημερινά στις τηλεοράσεις από επισφαλή ηλεκτρικά είδη ή δερματικές ασθένειες εξ αιτίας των βαφών των Κινεζικών ρούχων, μέχρι να επιβάλλει η Ευρώπη τουλάχιστον τους παραγωγικούς κανόνες (ISO) ασφαλείας της ;;;    
  
Μήπως άλλωστε μπορούσαν να σταθούν με ευκολία οι παραγωγικές μονάδες στην Ελληνική αγορά με περιορισμένη αγοραστική ζήτηση, χωρίς εξαγωγές ;;; 
Πόσες καρφίτσες ή τσατσάρες ή τουριστικά τσολαδάκια, έτσι πρόχειρα τα αναφέρω, θα μπορούσε να πωλήσει μια βιομηχανία στην Ελλάδα ;;; Όχι βέβαια, ΔΕΝ μπορούσαν να σταθούν χωρίς εξαγωγές και για αυτό έπρεπε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους ψάχνοντας για άλλες αγορές ώστε να εξάγουν το προϊόν τους.  Πως όμως ; Με ανταγωνιστή την Αλβανία ή την Κίνα ;;; 
Από τότε όμως που άρχισαν να κλείνουν οι παραγωγικές μονάδες όπως η γνωστή Sex From, Elinal, Πατραϊκή, Αιγαίο, Arial, Terlana, στην βόρεια Ελλάδα (Σίνδος) κλπ αναφερόμενη καθαρά στον κλάδο που μας απασχολεί στο παρόν κείμενο, όσοι είχαν την οικονομική επιφάνεια κατάφεραν να στήσουν εργοστάσια στην Κίνα κάτι που ΔΕΝ ήταν και τόσο εύκολο ομολογουμένως! (για να μην αναφερθώ στο ότι  κάποιες από όλες αυτές τις παραγωγικές μονάδες κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα των επιδοτήσεων ή των δανειοδοτήσεων κηρύσσοντας εικονικές πτωχεύσεις στέλνοντας τον κόσμο στην ανεργία ή χωρίς να εκσυγχρονίζουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους κλπ. Αυτά ΔΕΝ τα λέμε, αρκούμαστε μόνον σε φτωχές αβάσιμες κατηγορίες).   

Το παιγνίδι ήταν καλά στημένο για τους Δυτικούς Λαούς, πόσο μάλλον για την «μικρή» Ελλάδα !!! Πως αλλιώς θα εξανεμίζονταν τα όποια κοινωνικά και εισοδηματικά προτερήματα είχαν πετύχει με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες οι Δυτικοί λαοί, εν σχέση με την Ανατολή ;;; Πως αλλιώς οι εξουσιαστές θα κατάφερναν να μιλούσαν αν ΔΕΝ είχαν να πατήσουν πάνω σε έναν σκληρό εισαγόμενο εξ ανατολών ανταγωνισμό τον οποίο με τις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους γιγάντωσαν προς όφελός τους ;;;
Μπορεί η επιθυμία αυτών των παραγωγικών μονάδων πάσης Εθνικής προέλευσης να θέλει να επιστρέψει στην βάση του, αλλά το θέλει με τους ίδιους όρους που βρήκε στην Ινδία, στο Πακιστάν, στην Μπαγκλαντές, στην Κίνα και αλλαχού.   
Αυτό είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα της παγκοσμιοποίησης …\

Θεωρώ πως έγραψα κάποια από όσα αισθάνομαι, κάποια από όσα έτυχε να βιώσω και προσπάθησα να σας δώσω ένα στίγμα και μία διέξοδο. Το πώς θα χρησιμοποιήσει ο καθένας την νοημοσύνη του, τον ψυχισμό του, την συνείδησή του αφορά τον ίδιο μεν, αλλά να μην ξεχνά πως κάθε τι επιρρεάζει το σύνολο στο οποίο ανήκουμε ακόμα όλοι μας, πριν γίνουμε ιστορικά φαντάσματα σαν ένα άμορφο μικρό πλήθος ανάμεσα στις μάζες των ανθρώπων … 

 

Με απόλυτη αφοσίωση στο καλό των Ελλήνων και της πατρίδας μας

Νάγια
Ο ΒΑΡΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΤΩΝ


Τα όσα γράφονται παρακάτω αγαπητοί μου αναγνώστες γνωστοί και άγνωστοι , γράφονται με απόλυτα καθαρή προαίρεση, καθαρή συνείδηση, Λογική συνέπεια, με εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα κατοχικά χρόνια και όχι μόνον, καθώς επίσης και μέσα από διαλόγους με διάφορους εκπροσώπους κινημάτων, πρωτοβουλιών και πολιτικών φορέων μέχρι και πάρα πολύ πρόσφατα.  Μην φανταστείτε πως οι διάλογοι ήταν τις περισσότερες φορές μαργαριταρένιοι. Μετά λύπης μου.., κάθε άλλο.  Αντίθετα έχω δεχθεί πάμπολλες επιθέσεις, απαξιώσεις, ακόμα και από εκεί που ΔΕΝ θεωρώ ότι θα έπρεπε κανονικά να το περιμένω….  Μέχρι σήμερα σε πολλά έχω καταφέρει να δώσω τόπο στην οργή και σε άλλες περιπτώσεις να έχω αποχωρήσει όπως από το ΕΠΑΜ. Σε αυτούς τους διαλόγους που λέγαμε νωρίτερα κυριαρχούν και μην μου πείτε πως ΔΕΝ το έχετε διαπιστώσει και εσείς : η μοναδικότητα, η ισχυρογνωμοσύνη, οι εμπάθειες, το αλάθητο του ισχυρισμού χωρίς να κατατίθενται ατράνταχτες αποδείξεις περί αυτού, όπως ΔΕΝ απουσιάζουν ποτέ ούτε οι λοιδορίες όταν ειδικά ακούγονται κάποιες αδιαμφισβήτητες αλήθειες, ούτε ενίοτε προτάσσετε η Λογική και ορθώς σταθμισμένη σκέψη που διαθέτει από την φύση του το ανθρώπινο Ον.  Κυρίως αναφέρομαι σε νοήμονες ανθρώπους, έχοντας σώας τας φρένας, γνώστες των πραγμάτων κατά δήλωσή τους, συνεπώς συνειδητοί στις επιλογές τους, στις προτάσεις τους, στις αποφάσεις τους, στις ενέργειές τους, στις αντιδράσεις τους  και στις εκτιμήσεις τους.  Απαραιτήτως ΔΕΝ ξεχνάμε φυσικά ούτε το κερασάκι που αντιπροσωπεύει τον πατριωτισμό, του οποίου η χρήση γίνεται κατά κόρον και συλλήβδην, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία συνειδησιακή συστολή, χωρίς καμία συγκεκριμένη περγαμηνή, χωρίς απόδειξη πράξης, έργου και χαρακτήρα ήθους.  Βλέπετε το καπελάκι με σήμα κατατεθέν τον πατριωτισμό είναι ελκυστικό, όπως οι κολλητικές λουρίδες που έλκουν τις μύγες για να παγιδευτούν επάνω τους!   

Θα με ρωτήσετε «ΔΕΝ υπάρχουν πατριώτες» ; Μα Φυσικά υπάρχουν, αλλά κυκλοφορούν όσο το δυνατόν πνευματικά και σύμφωνα με την κρίση τους ανεξάρτητοι κατά το δυνατόν και όπου ΔΕΝ βαραίνει η σκιά ενός μονοπωλιακού διεκδικούμενου .. πατριωτισμού, ο οποίος διατίθεται άφθονος και οικονομικότατος στα πανέρια, ΜΗ επιτρέποντας να φανεί ο ήλιος ο ποθητός!   Για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και ιστορικά ακριβείς, ανέκαθεν ήταν εκμεταλλεύσιμος ο ψευδο-πατριωτισμός ο οποίος βοηθά στην ανωμαλία, στην σύγχυση και στην πλάνη. Ένας ψευδο-πατριωτισμός εξ αιτίας του οποίου βλήθηκε και η ακεραιότητα της Κυπριακής δημοκρατίας, γεγονός που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αμφισβητείται. Δόξα να’ χει ο Θεός δηλαδή που διατίθεται τόσος «πατριωτισμός» στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια, που έχει ευτυχώς καταφέρει να «ανακόψει» την επέλαση των νεοταξικών ατζεντών, την εξαθλίωσή μας και τον προσχεδιασμένο αφανισμό μας.  Μήπως αυτό ΔΕΝ είναι αληθές ;;; 
Μήπως εσείς θα κρίνατε διαφορετικά το αυταπόδεικτο γίγνεσθαι της Ελλάδας μας που ζούμε στο πετσί μας ;;;  Όλοι αυτοί οι .. πατριώτες πόσο νοιάζονται για όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν εξ αιτίας αυτού του εισαγόμενου πρωτόγνωρου κυνικού οικονομικού πολέμου, ο οποίος ΔΕΝ άρχισε σήμερα αλλά κρατά δεκαετίες χωρίς να είχε γίνει ουδέποτε ορατός και συνειδητός ;;;  Αν ψάχνουμε λοιπόν να ρίξουμε κάπου το βάρος της ευθύνης, εεε ας το ρίξουμε στον τόσο πολύ «πατριωτισμό» ως τον κύριο φταίχτη, αν ΔΕΝ προτιμάμε να το ρίξουμε πρώτα στους εαυτούς μας.   
      
Κάτω από αυτήν την αποδεικτική εκ του αποτελέσματος συλλογιστική ΔΕΝ θα έπρεπε να υπήρχε απολύτως κανένας, στην περίπτωση που αυτός ασχολείται με τα κοινά, που να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους και τις αιτίες που υπάρχει τόση κινηματική ή κομματική διασπορά όλα αυτά τα χρόνια της τμηματικής και ύπουλης εισδοχής της κατοχής στην χώρα μας με τα επαναλαμβανόμενα διεισδυτικά μνημόνια!  ΔΕΝ θα έπρεπε να υπήρχε Λογικός άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει τον ρόλο των αυτοφυών «σωτήρων» που υπήρξαν τα εξ αρχής αναχώματα στην κοινωνική οργή και στην όποια αυθόρμητη και μη ελεγχόμενη πρόθεση κοινωνικής οργάνωσης και συσπείρωσης. Διότι για να επιτύγχανε μία αυθόρμητη συσπείρωση, απαραίτητο στοιχείο θα ήταν η από κοινού στόχευση χωρίς δικαιολογίες ή υπεκφυγές ή προφάσεις ή δικαιολογίες, κραδαίνοντας το σωστό κατάλληλο εργαλείο – μέσον – όπλο και στοχασμό που επιτάσσει η σύγχρονη μορφή πολέμου.

ΔΕΝ μπορώ.., φέρνοντας σαν ένα πρόχειρο μεταφορικό παράδειγμα, να ανοίξω ένα σφραγισμένο μπουκάλι με ένα διαθέσιμο ξυλάκι, αν ΔΕΝ έχω ένα έστω μεταλλικό αντικείμενο όταν ΔΕΝ διαθέτω το κατάλληλο εργαλείο. Αλλά μόνον ως μαζοχισμός ή αυτοχειρία ή αντιπατριωτισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση μου, στην περίπτωση που διαθέτω ή μου προσφέρουν μεν το εργαλείο αλλά ΔΕΝ το χρησιμοποιώ προς το γενικότερο συμφέρον μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ατομικό του καθενός μας. Τονίζω το ατομικό, εφ όσον η κοινωνική γαλούχηση ήταν να λειτουργεί και να ενεργεί έκαστος σύμφωνα με το Θατσερικό δόγμα του ατομικισμού ο οποίος ΔΕΝ παραδέχεται την ύπαρξη «εθνών» και «λαών» (!!!)    ή Κατά το «σώζον εαυτόν σωθήτω».. 
Μεθοδικά και συστηματικά κάθε έννοια κάθε λέξεως έχει είτε αντιστραφεί είτε αποδομηθεί. Ο πατριωτισμός θα απουσίαζε από το πάρτι ;;; ή η λέξη «σωτήρας» ;;; Που να κοιτάξεις και να μην τα βρίσκεις! Στο πολιτικό σύστημα ;;; Στην εξωκομματικόκοινοβουλευτική πιάτσα ;;; Με την τόση χρήση του, αποδομείται αυθαίρετα, ανεύθυνα και αγόγγυστα κάθε ιερό και όσιο που εσωκλείει ως έννοια μέσα του, με τρόπο τέτοιο που του προσάπτουν άλλες χρήσεις ή αιτιολογίες ή προφάσεις από αυτήν καθ’ αυτήν την ουσία της λέξεως και το ήθος της! Όπως το πρόχειρο παράδειγμα που σας έφερα με το σφραγισμένο μπουκάλι. 
    
Είναι γεγονός δυστυχώς ότι αρκετοί απλοί και αγνοί άνθρωποι ακολουθούν διάφορους επίδοξους σωτήρες από πραγματική αφέλεια ή εξ ανάγκης ή από πειθώ, ακόμα και αν διαθέτουν γνωστικά διακοσμητικά χαρτάκια στους τοίχους τους. Μια μειονότητα μόνον είναι έτοιμη να ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και εκεί να πολεμήσει για να αντισταθεί. Σε αυτό βοηθούν και οι υπόγειες προπαγάνδες που ΔΕΝ σκοπεύω να τις ξανά αναλύσω στο παρόν. Όταν όμως κάποιος ΔΕΝ ακολουθεί από αφέλεια έναν σωτήρα και επιπλέον ισχυρίζεται πως είναι γνώστης του Εθνικού ( ο Θεός να το κάνει Εθνικό) και παγκόσμιου πανίσχυρου, πολύπλοκου ουτιδανού συστήματος, το οποίο εργάστηκε σκληρά, συστηματικά, κυρίως στην αφάνεια στηριζόμενο στην άγνοια του κόσμου, παίζοντας κρυφτό με την παρατήρησή του και την νοημοσύνη του ελέγχοντάς την με διάφορους τρόπους και μέσα αιώνες επί αιώνων, ο τρόπος της μεθοδολογίας του συστήματος (ΔΕΝ εννοώ φυσικά να γίνει φωστήρας κάποιος για να πιάσει δουλειά σε ένα από τα πόστα του συστήματος ή να παρακολουθήσει σεμινάρια στα οποία πολλοί επιδίδονται με άλογες προθέσεις), αυτό τότε σημαίνει ότι ακολουθεί με απόλυτη επίγνωση και προσωπική ευθύνη την επιλογή του και κανένα λάθος ή δικαιολογία ΔΕΝ αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το κισσέ του πατριωτισμού.   Γιατί αν κάποιος θεωρεί ή ισχυρίζεται πως ΔΕΝ είναι ένας απλός αφελής ακόλουθος, τότε είναι ένας απολύτως συνειδητός και υπεύθυνος της πράξης του επιλογέας για τους κρυφούς λόγους που ΔΕΝ θέλει ή ΔΕΝ τολμά να παραδεχθεί, κρύβοντάς τους στο πίσω μέρος του μυαλού του.  
Άλλωστε ο πατριωτισμός ήταν και είναι το μόνο χαρτί που έχει απομείνει αλλά και το μοναδικό επιχείρημα έλξης, ελλείψει άλλων ισχυρότερων επιχειρημάτων και στοχευμένων πράξεων όλα αυτά τα χρόνια.  Σάματι τον πατριωτισμό και το Εθνικό συμφέρον ΔΕΝ επικαλούνται άπαντες οι .. αντιπρόσωποι του Ελλαδικού κυνοβουλίου ;;;  Ε, κάτω από την ίδια ομπρέλα λοιπόν του πατριωτισμού βρίσκεται η ευκαιρία και το πάτημα για να καλούνται κινήματα, ομάδες, κομματίδια κλπ…, μαααα για την πολυπόθητη ενότητα όταν ειδικά κρούεται ο κώδωνας πιθανόν επερχόμενων εκλογών. 
Ενότητα ;;; Μετά από τόσα χρόνια αλλά ούτε και για πρώτη φορά αναρωτιέμαι, «ποια ενότητα» ;;;  Ενώνεται ποτέ το νερό με το λάδι ;;; Που βρίσκεται ο στόχος  και το ήθος αυτού στην πράξη ;;; Ποιά η προοπτική του (στόχου) για το μέλλον πέραν των ευχολογίων ή ανεδαφικών προτροπών ή υπό το πρίσμα των διαπιστώσεων ;;; Έχω πολλάκις κατακρίνει όλα αυτά τα προτάγματα που συντάσσονται με παραλλαγές ή με διάφορες προσθήκες για να κάνουν την διαφορά ώστε να συσταθεί το όποιας μορφής πολιτικό μετερίζι.   
Σκληρό αλλά απολύτως επίσης ειλικρινές είναι, όταν η κοινωνία ΔΕΝ γνωρίζει τι σημαίνει ήθος και με ποιόν τρόπο αυτό εκδηλώνεται στην πράξη και όχι απλώς με μια χρήση δεικτικού ή ρητορικού λόγου! Της κάνει δε εντύπωση της α-κοινωνίας όταν ΔΕΝ λαμβάνει πίσω το ήθος που εκείνη προτιμά για τον εαυτό της και για το οποίο ούτε καν έκανε ως συλλογικότητα προσπάθεια να το κερδίσει Έχει μάθει όμως εύκολα να αντιδρά, αντί να βυθίζεται σε βαριά περισυλλογή …  
   
Ενότητα! Είθε να γινόταν, αλλά πως ;;;  Κατά την γνώμη μου, δυστυχώς γνήσια και ειλικρινής καθολική από την βάση ενότητα ΔΕΝ θα υπάρξει, γιατί πρώτα από όλα οι συστημικοί και ακολουθούν αρκετοί κρυφο-συστημικοί που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν τους γνωστούς μας «άνδρες με τα μαύρα», ΔΕΝ το θέλουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί αν πράγματι υπήρχε τέτοια πρόθεση και θέληση μέσα στην κοινωνία αλλά και από πλευράς σωτήρων, τότε ΔΕΝ θα υπήρχε κανένας λόγος όλα αυτά τα κατοχικά χρόνια να στήνονται «πατριωτικά» μαγαζάκια και επιπλέον να μην έχουν να επιδείξουν αυτά τα χρόνια ούτε μια απλή περγαμηνή ουσιαστικού έργου ή ανασχέσεως ή ανακοπής της επέλασης, πέραν των ατελείωτων διαπιστώσεων και «βαθέων» χρηματοπιστωτικών αναλύσεων ή σε άλλες περιπτώσεις να απαξιώνονται αξιόλογες προσπάθειες.  Τι να πει κανείς επίσης για τα κομματίδια που έχουν σχηματιστεί πολλά χρόνια πριν την κρίση και τα οποία ΔΕΝ εκπροσωπούν παρά τους ιδιοκτήτες τους και μερικούς κολλητούς ;;; Η δικαιολογία του αποκλεισμού τους από τα μέσα ανενημέρωσης ΔΕΝ επαρκεί, όταν μέσα από μικρά κανάλια ακούγονταν επί χρόνια ελαχιστότατες γνήσιες πατριωτικές φωνές σαν το παράδειγμα του Σωτήρη Σοφιανόπουλου (ΧΡΩΠΕΙ) τον οποίο εξόντωσαν και ο οποίος σε τηλεοπτικές του εκπομπές ενημέρωνε και ανέλυε για τον πλούτο της πατρίδα μας και την αντιμετώπισή του από το πολιτικό προσωπικό της εποχής. Θυμηθείτε τον Πάγκαλο ή τον Γιωργάκη τον πολιτευτή που ΔΕΝ είχε ιδέα για τα ορυκτά κοιτάσματα...  Όποιος ήθελε συνεπώς μάθαινε, αλλιώς παρακολουθούσε Big brother ή Σουλεϊμάν κατά τα σημερινά δεδομένα.  Πως λοιπόν αυτά τα κομματίδια ΔΕΝ έβρισκαν χώρο για τις δικές τους αποκαλύψεις ή ενέργειες ΑΝ νοιάζονταν ;;;   
Στην κομματική φυσικά πανσπερμία έχει βοηθήσει τα μάλα το στρεβλό μη δημοκρατικό μας πολίτευμα από συστάσεως του προτεκτοράτου ή αποικία, αφού το πολίτευμα είναι η κομματοκρατία και όχι η Δημοκρατία! 

Αυτή είναι η μορφή της πολιτικής γαλούχησης της Ελληνικής μας κοινωνίας, μας αρέσει ΔΕΝ μας αρέσει (!!!)         

Ας υποθέσω λοιπόν για να βοηθήσω και για να μην απολυτολογώ ότι ίσως υπάρξει δημιουργία ενός κάποιου εύκολου πεδίου όπου θα εκτονώνονται κάποιοι από τους ….. πατριώτες, πριν την αμοιβή της οριστικής απογοήτευσης που αν την επιτρέψουμε ακόμα μία φορά, οσονούπω θα ριζώσει μέσα στην ψυχή μας και απ’ έξω από την πόρτα μας!  Ένα παράδειγμα για περισσότερη κατανόηση. Ένας φίλος και αγωνιστής που δικαίως τον αποκαλούν με τον τίτλο τού πατριώτη, σε μια συνάντηση σε κάποιον πατριωτικό χώρο είπε στους φίλους και συναγωνιστές του πως πήγε να δει κάποιους «πατριώτες» αποστράτους στο δικό τους μετερίζι και ότι η εικόνα που του έδωσαν ήταν σαν να βρίσκονταν σε κάποιο χώρο συνάντησης (καφενείο) φίλων και γνωστών οι οποίοι συζητούσαν αλλότρια ζητήματα ή προγραμματισμούς κοινωνικών επαφών, πάρα ζητήματα Εθνικού σκοπού και προγραμματισμών.
Ξέρετε, έχω πει σε κάποιους φίλους πριν λίγο καιρό πως ειδικά αυτήν την περίοδο και από εδώ και πέρα θα  γίνει το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα της ήρας από το όποιο υπάρχον ή διαθέσιμο καθαρό σιτάρι, το οποίο το ταυτίζω με τους γνήσιους , αμερόληπτους και ανιδιοτελείς πατριώτες! 
Τώρα αν γράψω πως η Ελληνική κοινωνία διαθέτει σάπιο ή χωρίς εμπειρία σκεπτικό, ποιος θα ήταν σε θέση να το παραδεχθεί ως γεγονός και αμερόληπτα ;;;  Ο τρελός, ο αλκοολικός, ο κρυφίως διαπλεκόμενος και πολλά άλλα παραδείγματα, παραδέχονται ποτέ αυτό που είναι ;;;  Εεε, πώς να το κάνουμε, υπάρχει και ο εγωϊσμός ο οποίος αν χρησιμοποιείτο προς την σωστή κατεύθυνση και όχι εναντίον του εαυτού μας, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά στις μέρες μας.  Κάποια εμπειρία ανάλογη θα έχετε και εσείς, ΔΕΝ μπορεί.

Από την ώρα που αποφάσισα να επικοινωνήσω με την κοινωνία ως μία απλή πολίτης, ούσα άγνωστη για τους πλείστους ανάμεσα σε αγνώστους, είχα έναν και μοναδικό σκοπό.  Την αφύπνιση και την προσπάθεια να επέλθει η κατανόηση αυτού που έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μας, μετά από μια μικρόχρονη ανάπαυλα ανεμελιάς η οποία ΔΕΝ καλλιεργήθηκε ούτε αυτή τυχαία μετά τον Β’ π.π αλλά και τον εμφύλιο ή συμμοριτοπόλεμο (ΔΕΝ θα τα χαλάσουμε εκεί) εξ αιτίας των <<συμμάχων>> μας,.   Με την σκέψη πάντοτε η κοινωνία ή όποιος το επέλεγε, να γίνει αυτάρκης στην κρίση της/του και να βγάζει μόνη της/μόνος του τα σωστά συμπεράσματα, χωρίς να δέχεται ό,τι της σερβίρεται στο πιάτο, είτε από το πολιτικό σύστημα, είτε από τους επίδοξους «σωτήρες».  Γιατί όταν απουσιάζει η αυτάρκεια στην γνώση και στην κρίση, εύκολα κάποιος βρίσκεται να παιανίζει για κάποιον «σωτήρα» του, μεθαύριο όμως θα παιανίζει για κάποιον άλλο «σωτήρα» που τον έπεισε σε κάτι διαφορετικό ή του προσέφερε μια ευκολότερη λύση ή του προπαγάνδισε μια οποιαδήποτε δικαιολογία για να τον κερδίσει κ.ο.κ.  Μια κινούμενη και ασταθής άμμος δηλαδή, ευκολοδιαχειρίσιμη! Κανείς «σωτήρας» ΔΕΝ ενδιαφέρεται να αναλογιστεί, πράγμα λογικό που διαθέτει και προοπτική στον χρόνο, πως είναι δώρον άδωρον να πείσεις κάποιον για κάτι και για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε προς τι να ανησυχούν αφού θα βρεθεί κάποιος άλλος στην γωνία να τον παραλάβει κατά τον ίδιο τρόπο. 

Μπορεί κάποιος να αποφασίσει μια μέρα να θέλει να πάψει να ανήκει σαν ένας κόκκος της κινούμενης άμμου, όταν ο αποδέκτης θέλει να δει και να δώσει προσοχή εκεί που πρέπει από μόνος του, διαθέτοντας επίγνωση και σταθερές βάσεις.  Βλέπετε όμως αυτή η τακτική ή διδασκαλία στο κοινωνικό γίγνεσθαι γαλούχησε γενιές και γενιές. Θα έλεγα από την εποχή του Περικλή όπου υπήρχε στην ουσία η ηγεμονία του ενός ανδρός εξ αιτίας της ευφράδειας, της ρητορείας και της πειθούς του, καίτοι είχε καταδικαστεί με πρόστιμο, αλλά η κοινωνική μνήμη τού το … συγχώρεσε!  ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο που ο Περικλής είναι αρεστός στους εξουσιαστές του κόσμου τούτου ως … δημοκράτης.  
Στο σημείο αυτό να μην ξεχάσω να σημειώσω πως, πρώτα φρόντισα για την δική μου αφύπνιση, διαβάζοντας 24 ώρες το 24ωρο χωρίς υπερβολή,  παραπάνω από ένα χρόνο και ύστερα αποφάσισα να προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την κοινωνία. Πράγμα που ξεκίνησε από το 2009 όταν απολύθηκα και μάλιστα τότε έγραφα πως για μένα υπήρξε η ευκαιρία του να βρω χρόνο για την δική μου προσωπική έρευνα και ενημέρωση, ευχαριστώντας και ευγνωμονώντας τον Θεό για αυτό!!!  
Θα άφηνε όμως το πολυαγαπημένο μας σύστημα ανεξέλεγκτο τον αρχαιολατρικό χώρο να του ξεφύγει ;;;   ΟΧΙ βέβαια. Γιατί ο Αρχαιο-Ελληνικός  κόσμος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού εξυψώνει τον άνθρωπο, καλλιεργεί το πνεύμα και προσφέρει πνευματική ελευθερία όπως προσέφερε με τις φιλοσοφικές σχολές του.  Στον αρχαιολατρικό χώρο ακούγονται και οι σοφές ιδέες των αρχαίων μας προγόνων, μπορεί κάποιοι να διαβάζουν και κάποιον αρχαίο σοφό, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο συνειδητά ή ασυνείδητα την πολύ κυνηγημένη και κοιμισμένη λήθη μας!  
Η μη αρχαιολατρική πλευρά πάντως τους είναι ακόμα πιο ασφαλής αφού είναι χιλιοδεμένη με όποιον τρόπο υπάρχει καλλιεργώντας εθελόδουλους… 
Όταν ο συστημικός διαχρονικός εξελισσόμενος προγραμματισμός στοχεύει στο να σβήσει  από τον χάρτη και την ιστορική πανανθρώπινη μνήμη κάθε τι γνήσια Ελληνικό, η τακτική είναι να φροντίζουν να τον παραποιούν ή να το εκμεταλλεύονται προς όφελός τους όπως παράδειγμα τον Περικλή αντί τον πραγματικό γεννήτορα της Δημοκρατίας Εφιάλτη (μην πάει το μυαλό σας στον προδότη) ή να οικειοποιούνται ως δικό τους τον Ελληνικό πολιτισμό, όπερ σημαίνει πως πρόκειται για μια  καλοσχεδιασμένη ύπουλη στρατηγική με χρήση πολλών διαφορετικών μανδυών…   
   
Μια μέρα σκεπτόμουν και το μετέφερα σε μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο απόστρατο «τι θα πουν άραγε για μας τα δισέγγονα ή χιλιοσέγγονά μας αν τύχει να καταφέρουν να υπάρξουν ;;;».  Απλά κάποιος με ευκολία θα τους επαναλάβει πως «οι Έλληνες παιδί μου από αρχαιοτάτων χρόνων τρώγονταν μεταξύ τους».  Πως είναι Έθνος «ανάδελφο» όπως έγραφε κάποτε σε άρθρο του ο Σαρτζετάκης. Πάντως ΔΕΝ θα είναι σαν αιτιολογία ούτε αυτή αρκετή, ούτε θα πλησιάζει τόσο την πραγματικότητα, πράγμα που τουλάχιστον αυτό είναι αποδεδειγμένα πλέον ιστορικά ως ένα φαινόμενο βολικά διογκωμένο. Για να μην προσθέσω αλλά και τονίσω πως αυτό ως συναίσθημα περνά υπόγεια στις συνειδήσεις των ανθρώπων κατόπιν επαναλήψεως …  Είναι απλό αγαπητοί μου. Πίσω από μία υπόγεια προπαγάνδα όπως η «ψωροκώσταινα» κρύβεται το συμφέρον κάποιου άλλου!  Για αυτό η επικρατούσα άποψη της κοινωνίας είναι πως είμαστε ένα μικρό, φτωχό και αδύναμο κράτος! Το αν είναι μικρός ο εγκέφαλός μας ή μικρό το μάτι μας ή κοντή η γνώση μας ή αμερόληπτη η κριτική μας ή οι εκ του ατομικισμού προερχόμενες επιλογές μας…, ούτε λόγος πάντως ή μορφή πιθανότητας να ξεκινήσει η αυτοκριτική μας (!!!)  Επίσης και αυτό είναι κατανοητό. Όταν τρέφεις φίδια στον κόρφο σου από τότε που γεννήθηκες ως μόρφωμα, ΔΕΝ περιμένεις να δεις ούτε να ακούσεις για μια δική σου Άσπρη μέρα!  Έτσι απλά.
Καλλίτερα λοιπόν να τα εκφράζεις όπως τα αισθάνεσαι, τα νοιώθεις και τα έχεις ζήσει μέσα στην αγορά των «σωτήρων». Καλλίτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται.  Καλλίτερα να είσαι σε ισορροπία με την συνείδησή σου, παρά να της βάζεις «κόφτη»…    

Ήρθε η στιγμή τώρα  να σας εξιστορήσω μια κατοχική ιστορία και μην πείτε ότι κουραστήκατε να διαβάζετε, μέσα από τα όσα άμεσα έχω γνωρίσει και τα όσα έχω βιώσει.  Ένας πολύ καλός φίλος και το τονίζω αυτό, μου συνέστησε τον Γιώργο Σαρρή πριν 5 χρόνια περίπου. Μου τον σύστησε σε στρατιωτικό δικαστήριο μαζί με την φίλη Πόπη Σουφλή (ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ), όπου είχαμε πάει μαζί με άλλους να στηρίξουμε μία δίκη ενός κυνηγημένου σημαιοφόρου του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος με στοιχεία είχε αποκαλύψει ατασθαλίες και διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω διαφόρων προμηθειών, πράγμα που συνέτεινε να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να συρθεί στα δικαστήρια.  Κατόπιν της γνωριμίας μας άρχισα να επισκέπτομαι τον Γιώργο όπως και πάρα πολύς άλλος κόσμος φυσικά για το δικό του τελικά λόγο ο καθένας όπως συμπεραίνεται εκ του αποτελέσματος, όπου ενημερώνονταν για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και τα τραπεζικά δρώμενα.  Να λάβουμε υπ’ όψη μας πως είχε ήδη εμφανιστεί και ο <<<τρις εκατομμυριούχος>>> Σώρρας, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί και ενημερωθεί από τον Γιώργο Σαρρή, εν τούτοις ακόμα θα περίμενε το νομικό του επιτελείο, καίτοι του είχε δώσει την προσωπική του υπόσχεση...
 
Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο Σαρρής είχε αρχίσει μία δύσκολη και χρονοβόρα έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει και από πότε! Επειδή αντιμετώπιζε διάφορες δυσκολίες όπως η ανεύρεση ενός δικηγόρου κλπ., αναγκάστηκε να το ρίξει στο διάβασμα για να μπορέσει πέραν της συλλογής των αποδείξεων, να υποστηρίξει μόνος τον εαυτό του.  Πιο εμπεριστατωμένα σχετικά με το τραπεζικό ιστορικό θα το διαβάσετε σε σύνδεσμο που θα παρατεθεί λίγο παρακάτω.  
Τόσο οι εντός «αντιμνημονιακοί» της βουλής, όσο και οι εξωτερικοί «σωτήρες» είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο για την ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ 
ΔΕΝ βρισκόταν όμως ούτε ένας που να αγκαλιάσει με θέρμη, ανιδιοτέλεια και καθαρό πατριωτικό συναίσθημα αυτήν του την προσπάθεια.  Ορθά πράττοντας, το είχε δημοσιοποιήσει στο blog του (diaforos.blogspot.com), ΔΕΝ θυμάμαι πότε ακριβώς με σχετική του ανάρτηση, αλλά ΔΕΝ βρέθηκε να βγει κάποιος ένθερμα ενδιαφερόμενος να τον αντικρούσει και να πει «μα και εγώ είμαι εδώ». Εξάλλου ο όγκος των υποθέσεων που μας απασχολούν ΔΕΝ αφορά απλά και μόνον έναν δικηγόρο!  Μια προσπάθεια που ναι μεν ξεκίνησε από προσωπικό κίνητρο, αλλά ούτε όπως θα καταλάβετε σταμάτησε εκεί, ούτε τα στοιχεία που συγκέντρωσε αφορούσαν μόνον τον ίδιον, αλλά ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα όπως ήταν και ο ίδιος επιχειρηματίας, καθώς και την ταλανισμένη και καταταλαιπωρημένη Ελληνική κοινωνία, εξ αιτίας ως γνωστόν της μετατροπής του ιδιωτικού τραπεζικού χρέους σε δημόσιο, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των κρατικών εγγυήσεων, στις πλάτες του κοσμάκη.  Ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που τα διέθετε δωρεάν στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφερόταν να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του με τον δικηγόρο της δικής του εμπιστοσύνης.  ΔΕΝ άκουσα όμως, ούτε είδα κάτι ανάλογο σχετικά!   
Μήπως το είδατε εσείς ;;;
Αρχικά έγινε μία προσπάθεια να στηθεί η ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Για λόγους οικονομίας ΔΕΝ θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά μόνον στα βασικά γεγονότα.  Μαζί μας ήταν τότε και η Ζωή Γεωργαντά η οποία εκτός από καθηγήτρια, υπήρξε και σημαντικότατο στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ μαζί με τον κ. Λογοθέτη, η οποία είχε την τόλμη να δημοσιοποιήσει  πράττοντας το καθήκον της με απόλυτη επαγγελματική ευθύνη και συνέπεια, την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων από πλευράς του δοτού Γεωργίου πρώην στελέχους του ΔΝΤ από το οποίο εκείνος συνταξιοδοτήθηκε και υπήρξε ο κύριος υπαίτιος της υπογραφής του δεύτερου και απεχθέστερου μνημονίου, αφού το swap του Σημίτη το οποίο ως δια μαγείας εμφανίστηκε μετά από 10 χρόνια ακριβώς τότε που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο ΔΕΝ τους ήταν αρκετό .  Έκτοτε ο Γεωργίου διώκεται δικαστικά για την παραποίηση στοιχείων καίτοι είχε απειλήσει απαιτώντας.., με τι άλλο ; την γνωστή ασυλία στην οποία είχε συνηθίσει από το κακό παρελθόν του. Η Ζωή στην πορεία έκανε ένα τραγικό λάθος καίτοι είχε προειδοποιηθεί, να μην συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ.   
Ειδική πρόταση και για εξέχουσα θέση, επίσης είχε γίνει και στον πρώην εισαγγελέα Κώστα Σακκά. Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλλίτερα, επέλεξε να κάνει μία πολιτική κίνηση στις δημοτικές εκλογές την οποία όμως ΔΕΝ προχώρησε και σήμερα από ό,τι γνωρίζω έχει ήδη  ή πρόκειται να συστήσει την δική του πολιτική γωνιά. 
    
Το σημαντικό έργο του Γιώργου Σαρρή στις αρχές, τρείς άνθρωποι ήταν αυτοί που το προέβαλλαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Πρώτος ο δημοσιογράφος Κώστας Ουίλς στον ANT1, ο Νούλας επίσης δημοσιογράφος και ο πολιτικός Βελόπουλος. Σήμερα μόνον ο Κώστας Ουίλς είναι αυτός που εξακολουθεί να προβάλλει το θέμα μέσω του artfm, ενημερώνοντας σχετικά την Ελληνική κοινωνία, μαζί με όλα τα άλλα Εθνικά θέματα που μας απασχολούν, όπως το μεταναστευτικό, Αιγαίο, Θράκη κ.α.
 
Η πρώτη Υπερβαση λοιπόν ΔΕΝ κατάφερε να στηθεί ως πολιτική φωνή [υπάρχει και άλλη μία σοβαρότατη αιτία για αυτόν τον λόγο ο οποίος συνέτεινε στην μη δημιουργία της από κάποιο πρόσωπο, αλλά ΔΕΝ επιθυμώ να κουράσω περισσότερο επ’ αυτού. Εν τούτοις εξαιρετικά πρόσφατα και με μεγάλη μου θετικότατη έκπληξη έμαθα πως ο άνθρωπος αυτός ήρθε σε επαφή με τον Σαρρή πριν λίγους μήνες ζητώντας τα φώτα του, τα οποία του τα παρείχε μαζί με την προσωπική του παρουσία εκεί που την χρειαζόταν!!! Αν αυτό ΔΕΝ είναι ήθος, τότε τι είναι ;;; Καίτοι του είχε προσφερθεί η προεδρική θέση στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   (κάτι ανάλογο του είχε προταθεί και στην πρώτη υπό ίδρυση Υπερβαση) την οποία  ΔΕΝ θέλησε να αποδεχθεί για τους δικούς του λόγους που ΔΕΝ χρειάζεται τώρα να κριτικάρω] .  Τελικά συστάθηκε ως κίνημα, αφού κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι ΔΕΝ ακολούθησαν τον εμπνευστή της!  Έτσι μπήκαν στο κίνημα ο Τόμπρας και λοιποί, μαζί με τον δικηγόρο Στάμου ο οποίος ανέλαβε και την προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος είχε ήδη συντάξει και στοιχειοθετήσει με τα αποδεικτικά στοιχεία την υπόθεσή του!  Ο Στάμου ως δικηγόρος θα έκανε το νομικό ρετούς! 

Όσον αφορά την αφεντιά μου είχα και εγώ με την σειρά μου αποχωρήσει, επειδή ΔΕΝ μου ήταν αρεστό να μπει στην όλη προσπάθεια πολιτικό πρόσωπο που είχε εμπλακεί σε ψήφιση μνημονίου καίτοι μετά από αυτό ΔΕΝ συνέχισε την βουλευτική του καριέρα. Λόγος που επιρρέασε και άλλους τότε από την ομάδα μας μεταξύ των οποίων και την Πόπη Σουφλή.   Ο Γιώργος πίστευε και εξακολουθεί ίσως να πιστεύει, πως εφ όσον η κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται σε λήθαργο, με κάποιον τρόπο και μέσω κάποιων δημόσιων τέλος πάντων προσώπων να καταφέρει να διευρυνθεί η τραγικά περιορισμένη κοινωνική ενημέρωση, γεγονός που θα της έδινε ακριβή στόχο, σκοπό και δύναμη να συσπειρωθεί για να πολεμήσει ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.  ΔΕΝ μπορώ να πω πως ΔΕΝ έχει τα δίκια του, αφού η κοινωνία άγεται και φέρεται όλα της χρόνια σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής όχι μόνον τα τελευταία, από διάφορες διασημότητες, V.I.P και ό,τι άλλο σκουπίδι μπορεί να διαθέτει το σύστημα κλπ., απογοητευμένη παρ’ όλα αυτά από την <<<αντιμνημονιακή>>> πιάτσα.       
     
ΔΕΝ σταμάτησα όμως καίτοι είχα αποχωρήσει να τον παρακολουθώ, γιατί κάτι μου έλεγε πως ΔΕΝ είναι δυνατόν να είναι όμοιος σαν μερικούς άλλους, ούτε είχα εγκαταλείψει τα κοινά με τις δικές μου δυνάμεις. Κάτι πάντως ΔΕΝ μου καθόταν καλά μέσα μου. Όπου ήρθε η στιγμή να δικαιωθώ (ακόμα μία φορά μέσα σε αυτά τα χρόνια) ως προς την κρίση μου! Έτσι έφτασε κάποια μέρα το 2014 όπου διάβασα σε ανάρτησή την αποχώρηση του Γιώργου από την Υπερβαση, ο οποίος δημοσιοποίησε και τον λόγο της αποχώρησής του. Η δεύτερη Υπερβαση πλέον είχε τροποποιήσει το αρχικό δικόγραφο της πρώτης το οποίο είχε στοιχειοθετήσει και με το οποίο πρόσφατα κέρδισε ο Γιώργος Σαρρής την πρώτη του, γιατί όχι την πρώτη μας,  δικαστική μάχη. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ η οποία καθυστέρησε 2 χρόνια και την οποία όπως θα διαβάσετε στον σύνδεσμο, η δεύτερη Υπερβαση προσπάθησε να συμπεριλάβει στο ενεργητικό της !!! Άραγε οι πελάτες της το γνωρίζουν αυτό ;;;

Βγήκα τότε όλο χαρά και αυθόρμητα να επαινέσω σε κοινωνικό δίκτυο την στάση του, άλλωστε από εκεί το πληροφορήθηκα. Ήταν η πιο τρανή απόδειξη του ήθους του, αν και υπάρχει άλλη εξαιρετικά μέγιστη απόδειξη που την έχω μάθει μέσω τρίτων αλλά αφορά καθαρά προσωπικό δεδομένο οπότε ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να το γράψω εδώ,  επιλογή και στάση για την οποία τον εθαύμασα, οπότε μόνον σε κάποια κατ’ ιδίαν συζήτηση μπορεί να επανα-ειπωθεί. Προτίμησε λοιπόν να αποχωρήσει το 2014 μετά την νομική  υποβάθμιση σε αξία δικογράφου του, αντί όπως τον κατηγορούν πολλοί να νοιάζεται για τα 50ρικα που εξακολουθεί να μαζεύει η Υπερβαση, κοροϊδεύοντας το πελατολόγιό της. 

Έτσι σιγά σιγά ξανά βρεθήκαμε μαζί για να στηθεί μία νέα προσπάθεια υπέρ του κοινωνικού και Εθνικού συμφέροντος.  Όπως καταλαβαίνετε και βάσει του πολιτικού μας συστήματος που ήδη έχει αναλυθεί παραπάνω, έπρεπε ο σκοπός και το όραμα της σύστασης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  η οποία είναι η νέα πλέον κοινωνική προσπάθεια, να υποστηριχθεί απαραιτήτως θεσμικά.  Για αυτό τον λόγο συστάθηκε και ο πολιτικός φορέας ομπρέλα της Δ.ΕΝ !
 
Έρχονται όμως άνθρωποι που διαθέτουν πατριωτικό λόγο, για τους οποίους από πλευράς μου άλλη δουλειά ή πρόθεση ή ΔΕΝ με απασχολούν δικά μου προβλήματα ή ΔΕΝ έχω με τι άλλο να ασχοληθώ με το να αμφισβητώ τον πατριωτικό λόγο του καθενός, να τον κατηγορούν α) ότι ενδιαφέρεται για το προσωπικό του συμφέρον το οποίο όμως φρόντισε κατάλληλα και απολύτως αξιέπαινα να το διαχειριστεί μόνος του, όπως θα διαβάσατε στον παραπάνω σύνδεσμο β) ότι το προσωπικό του συμφέρον είναι ανθελληνικό επειδή χρειαζόταν να δανειοδοτήσει την εισαγωγική του εταιρεία με έτοιμα ενδύματα από Κίνα.  Με τρόπο τέτοιο σαν να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που έκλεισαν οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες : νημάτων και υφασμάτων αρχικά (χωρίς να αναφέρονται βέβαια στις αντίστοιχες εισαγωγές που είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα) και εν συνεχεία των ετοίμων ενδυμάτων για να ακολουθήσει και αυτή τον δρόμο των εισαγωγών.  Έναν επαγγελματικό χώρο στον οποίο είχα την τύχη να εργαστώ για 25 περίπου χρόνια και μάλιστα μόλις πρόσφατα με την επίσημη ίδρυση της Δ.ΕΝ έμαθα ποιόν είχε συνέταιρο ο Γιώργος στην επιχείρησή του τον οποίον ήδη γνώριζα και είχα συνεργαστεί κατά το παρελθόν. Έμαθα λοιπόν τον κλάδο από την παραγωγή μέχρι τις επιχειρούσες ηγεσίες της!  Ολόκληρη την γκάμα από την παραγωγή νημάτων, υφασμάτων και τέλος των ετοίμων ενδυμάτων.  Οφείλω να καταθέσω πως η εργασία μου υπήρξε ένα ακόμα μεγάλο σχολείο ζωής για μένα ΔΕΝ την έβλεπα δηλαδή μόνον ως βιοπορισμό ή απλά σαν ένα επάγγελμα. Μια τεράστια και αξιόλογη εμπειρία ζωής που αποκτήθηκε μέσα από την επιχείρηση ενός αυτοδημιούργητου, έξυπνου και δραστήριου Ελληνοεβραίου !!! 

                                                         Ώσπου ήρθε το χάος.

Ένα χάος που ξεκίνησε όταν το κράτος πριν σχεδόν πάνω από 20 χρόνια σταμάτησε να πριμοδοτεί την Ελληνική παραγωγικότητα που την καθιστούσε ανταγωνιστική! Το αποτέλεσμα γνωστό. Άρχισαν να μειώνονται δραματικά οι εξαγωγές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Τουρκία για τους αγοραστές, αφού ποτέ ΔΕΝ έπαψε να ενδιαφέρει τους εμπορικούς κύκλους λόγω της εξαιρετικά μεγάλης αγοραστικής της δύναμης! Έτσι οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη όπως γίνεται τα 6 χρόνια κατοχής στην Ελλάδα μας, μεταφέροντας την παραγωγή σε βαλκανικές χώρες όπως Αλβανία, Βουλγαρία κλπ εδώ και χρόνια.  Αυτό ΔΕΝ έγινε χθες, ούτε στα χρόνια της κατοχής όπως καταλαβαίνετε. Είχε ξεκινήσει από την εποχή του Κατράντζου και του Μινιόν που έκαψαν οι <<<γνωστοί άγνωστοι>>>. Ούτε ξεκινήσαμε να μιλάμε ξαφνικά τούτα τα χρόνια για τα εισαγόμενα ήδη διατροφής, όταν η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία καταστρεφόταν με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις τυράκια, για να βγαίνει σήμερα ο Μάνος της Δράσης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και οι συν αυτώ να μας χλευάζουν με το «τι γίνεται με τα μπρόκολα ;» !   
Να επισημάνω επίσης ότι το εμπόριο είναι και αυτό ένα μέσον άσκησης Διεθνούς πολιτικής, αφού το εμπόριο και το κέρδος ΔΕΝ γνωρίζουν από σύνορα ακολουθώντας όπου και αν δραστηριοποιούνται, την ίδια άπληστη πολιτικο-κοινωνική επιρροή !!!  
   
Άρχισα λοιπόν και εγώ να ασχολούμαι πλέον στην εργασία μου με τις εισαγωγές αφού η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν αναγκαστικά στράφηκε και εκείνη στις εισαγωγές πρώτων υλών και αργότερα ετοίμων ενδυμάτων, νοσταλγώντας πάντα από πλευράς μου τις χρυσές επαγγελματικές μου εποχές την περίοδο των Ελληνικών εξαγωγών μας !!!     ΔΕΝ είναι το ίδιο να διαπραγματεύεσαι την τιμή ενός εξαγώγιμου Ελληνικού προϊόντος, με την τιμή ενός εισαγόμενου.  Στην πρώτη περίπτωση είσαι άρχοντας, ενώ στην δεύτερη ζήτουλας. Η εμπορική πολιτική δε, που αντιμετώπιζε και λογικά θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ίδια η Ελληνική αγορά, είναι ότι οι τιμές του εισαγόμενου προσφερόμενου προϊόντος όποιο και αν είναι αυτό, είναι κατά πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, όπως εξήγησα τον λόγο με το παράδειγμα της Τουρκίας, για να το συνδέσετε.   Μικρή αγορά, μικρό κέρδος για τις ξένες παραγωγικές τεράστιες μονάδες!   

Μήπως ΔΕΝ ακολουθήθηκε εδώ και δεκαετίες η ίδια πολιτική τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική ;;; ΔΕΝ μετακινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ειδών πάσης φύσεως προς την Ανατολή ;;; Φυσικά και μετατέθηκε, πράγμα που ήταν καθαρά πολιτική τρικλοποδιά εις βάρος των Εθνών κρατών, της ανεξαρτησίας τους και της αυτάρκειάς τους.   Ξεχάσαμε τα πάμπολλα παραδείγματα μη ασφαλών προϊόντων από Κίνα που ήταν καθημερινά στις τηλεοράσεις από επισφαλή ηλεκτρικά είδη ή δερματικές ασθένειες εξ αιτίας των βαφών των Κινεζικών ρούχων, μέχρι να επιβάλλει η Ευρώπη τουλάχιστον τους παραγωγικούς κανόνες (ISO) ασφαλείας της ;;;    
  
Μήπως άλλωστε μπορούσαν να σταθούν με ευκολία οι παραγωγικές μονάδες στην Ελληνική αγορά με περιορισμένη αγοραστική ζήτηση, χωρίς εξαγωγές ;;; 
Πόσες καρφίτσες ή τσατσάρες ή τουριστικά τσολαδάκια, έτσι πρόχειρα τα αναφέρω, θα μπορούσε να πωλήσει μια βιομηχανία στην Ελλάδα ;;; Όχι βέβαια, ΔΕΝ μπορούσαν να σταθούν χωρίς εξαγωγές και για αυτό έπρεπε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους ψάχνοντας για άλλες αγορές ώστε να εξάγουν το προϊόν τους.  Πως όμως ; Με ανταγωνιστή την Αλβανία ή την Κίνα ;;; 
Από τότε όμως που άρχισαν να κλείνουν οι παραγωγικές μονάδες όπως η γνωστή Sex From, Elinal, Πατραϊκή, Αιγαίο, Arial, Terlana, στην βόρεια Ελλάδα (Σίνδος) κλπ αναφερόμενη καθαρά στον κλάδο που μας απασχολεί στο παρόν κείμενο, όσοι είχαν την οικονομική επιφάνεια κατάφεραν να στήσουν εργοστάσια στην Κίνα κάτι που ΔΕΝ ήταν και τόσο εύκολο ομολογουμένως! (για να μην αναφερθώ στο ότι  κάποιες από όλες αυτές τις παραγωγικές μονάδες κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα των επιδοτήσεων ή των δανειοδοτήσεων κηρύσσοντας εικονικές πτωχεύσεις στέλνοντας τον κόσμο στην ανεργία ή χωρίς να εκσυγχρονίζουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους κλπ. Αυτά ΔΕΝ τα λέμε, αρκούμαστε μόνον σε φτωχές αβάσιμες κατηγορίες).   

Το παιγνίδι ήταν καλά στημένο για τους Δυτικούς Λαούς, πόσο μάλλον για την «μικρή» Ελλάδα !!! Πως αλλιώς θα εξανεμίζονταν τα όποια κοινωνικά και εισοδηματικά προτερήματα είχαν πετύχει με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες οι Δυτικοί λαοί, εν σχέση με την Ανατολή ;;; Πως αλλιώς οι εξουσιαστές θα κατάφερναν να μιλούσαν αν ΔΕΝ είχαν να πατήσουν πάνω σε έναν σκληρό εισαγόμενο εξ ανατολών ανταγωνισμό τον οποίο με τις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους γιγάντωσαν προς όφελός τους ;;;
Μπορεί η επιθυμία αυτών των παραγωγικών μονάδων πάσης Εθνικής προέλευσης να θέλει να επιστρέψει στην βάση του, αλλά το θέλει με τους ίδιους όρους που βρήκε στην Ινδία, στο Πακιστάν, στην Μπαγκλαντές, στην Κίνα και αλλαχού.   
Αυτό είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα της παγκοσμιοποίησης …\

Θεωρώ πως έγραψα κάποια από όσα αισθάνομαι, κάποια από όσα έτυχε να βιώσω και προσπάθησα να σας δώσω ένα στίγμα και μία διέξοδο. Το πώς θα χρησιμοποιήσει ο καθένας την νοημοσύνη του, τον ψυχισμό του, την συνείδησή του αφορά τον ίδιο μεν, αλλά να μην ξεχνά πως κάθε τι επιρρεάζει το σύνολο στο οποίο ανήκουμε ακόμα όλοι μας, πριν γίνουμε ιστορικά φαντάσματα σαν ένα άμορφο μικρό πλήθος ανάμεσα στις μάζες των ανθρώπων … 

 

Με απόλυτη αφοσίωση στο καλό των Ελλήνων και της πατρίδας μας

Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου