Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Ρένος Αποστολίδης. Ένας στοχαστής !!!

Λίγα από τα στοχαστικά .... λόγια του Ρένου Αποστολίδη για την αποχή, σε ελεύθερη μεταφορά : Ποιός όμως τους βγάζει ; Εγώ όμως δεν ψηφίζω. Ψήφισες ; μην μου κλαίγεσαι ... Τον νόμο τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Ποιός μπορεί να με υποχρεώνει να ψηφίζω ; Μην ψωνίζεστε ρε! Επειδή η δεξιά του αίματος που λέω εγώ, φοβόταν την αποχή..., τα ξέρω από μέσα, τρέμουν τα πόδια τους. Το '46 το ΚΚΕ όμως πήγε να ψηφίσει να μην έρθει ο βασιλιάς. Δεν μου λες, χειρότερος ήταν ο βασιλιάς από τον Σαρτζετάκη ή από τον Καραμανλέα ; Εσείς τους βγάζετε, εσείς μου κλαίτε μετά. Μην αυτοσυγχωριέσαι! Μην βάζεις το χέρι σου στο κακό που εσύ πληρώνεις! Τι θα πει ολιγότερον κακόν ; Υπάρχει ολιγότερον σκατόν ; Ποιά είναι η αντιπρόταση ; Θα την βρούμε !!! Αλλά πρώτα να βρούμε ποιά είναι αυτή η ιστορία που κρατάει για 20.000 χρόνια την ιστορία του κόσμου! Να! Με την αρχή του "ολιγότερον κακού" σας ψωνίζουν πάντοτε! Όσο πιο τίμιοι είστε, τόσο πιο περισσότερο πρέπει να τα βάζετε με τον εαυτό σας! Σκέφτηκε ποτέ κάποιος να σηκώσει κεφάλι και να πει "είμαι ο τάδε", όπως έκαναν ο Χίτλερ και άλλοι ; ΝΑΙ Αποχή! Τώρα τόσο, τώρα τόσο, αύριο τόσο .... Πάρε μια παλιά τηλεόραση, σπάσε το γυαλί της και στείλε την πακέτο στον Δ.ντη του τάδε καναλιού. Να σου πω πως θα τρέμουν!!! Να το κάνει ένας, δύο, αύριο ... Μέχρι και η χούντα υποχώρησε. Είπε άσε τον αυτόν, δεν ανήκει πουθενά, τρελός είναι ! Αλλιώς πρέπει να τον σκοτώσουμε, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει γιατί θα κάνει θόρυβο! Ο καθένας από εσάς να αρχίσει να σκέπτεται ως πρόσωπο. Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει αυτό που μπορεί και νομίζει πως είναι σωστό, όχι παρακάτω! Και να μην το πολιτικοποιεί, γιατί το μετατρέπει σε είδος ψήφου και τότε πάει χάλασε η υπόθεση. Όπως ο εργαζόμενος που πάει για συνδικαλιστής και νομίζεις πως θα σου λύσει το πρόβλημα, ενώ εκείνος πάει για εργατοπατέρας! Δεν έχεις παρά μόνον τον εαυτό σου και την αξία σου. Κοίταξε να γίνεις άξιος και μην το βάζεις κάτω, μην παραιτείσαι. Διαφορετικά καλά σου κάνουν οι πολιτικοί και οι εργατοπατέρες που τρέχεις από πίσω τους για κανά ρουσφετάκι. Και μην φαντάζεσαι ότι θα πολεμάς με άλλους. Να κάνει ο καθένας τέλεια, όσο μπορεί να γίνει καλλίτερο αυτό που είναι. Σε όποιο επάγγελμα, όποια δουλειά και να κάνει, ωσάν η ζωή να ήταν τέλεια ! Αν δεν παλέψει ένας ένας, η ζωή ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν την αλλάζει η πολιτική την ζωή, όπως δεν αλλάζει την παιδεία των παιδιών σας, τα οποία αν δεν κοιτάξουν να μορφωθούν, θα καταλήξουν σαν τους απατεώνες της ζωής ! Κοιτάξτε να κάνετε αυτό! Έχετε πολύ δουλειά να κάνετε στο σπίτι, στον φίλο, στην μικρή κοινωνία που ζείτε. Δεν υπάρχει χάσιμο χρόνου για να ασχοληθείς με τρίχες, με συνδικαλισμό, με ποδόσφαιρο, με τούτο, με κείνο, για άσκοπες συζητήσεις. Και έτσι θα δείτε η ζωή να αλλάζει! Η Ζωή δεν αλλάζει από πάνω, από τα κάτω αλλάζει !!!

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ !!!!!!!!!!

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ !!! Ή ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΣ Ή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ;;;

ESM

Ο ΔΟΛΟΣ ΤΟΥ ESM... ... Ιδού λοιπόν η απόδειξη των όσων διαδραματίζονται αυτές τις τελευταίες ημέρες. Το βίντεο είναι στην Γερμανική με Ελληνικούς υπότιτλους. Ήταν ηλίου φαεινότερο γιατί εξωθούσαν οι "οικονομολόγοι" να τυπώσει η ΕΚΤ πληθωριστικό χρήμα. Πράγμα φυσικά που κάνει για να σώζει τράπεζες, αφού δεν επαρκούν τα ψίχουλα όλων των δούλων, στην δημιουργική τους οικονομική φούσκα. Τα χειρότερα όμως θα τα διαβάσετε ή θα τα ακούσετε στο βίντεο. Έχει ιδιαίτερη σημασία πέραν από δηλώσεις "υψηλών" προσώπων όσον αφορά τον κρυφό σχεδιασμό της Ε.Ε από τραπεζίτες, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ, τι ακριβώς δηλώνει ο Γιούνγκερ ((!!!)) Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να αντιληφθούμε τα πράγματα ως έχει και όχι όπως νομίζουμε, γράφοντας κατεβατά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ .... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ..... ΤΕΛΟΣ.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΒΕΡΛΙΚΙΟΥ" !!!!

ΤΟ "ΒΑΡΛΙΚΙ" ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΛΥΤΙΜΗ" ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ... Πέρασαν 69 χρόνια από το «βαρλίκι»...
της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Μια άγνωστη πτυχή των μαρτυρίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ήρθε στο προσκήνιο. Ο ληστρικός Φόρος Περιουσίας, γνωστός ως βαρλίκι που επέβαλε η Τουρκία σε βάρος των Μειονοτήτων, το 1942, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα του Πολέμου! Ενός Πολέμου στον οποίο η Τουρκία δήλωσε ότι μετέχει μετά τη λήξη του…
Ο φόρος περιουσίας επιβλήθηκε αυθαίρετα χωρίς κανένα στοιχείο για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων. Οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι Ντονμέ κλήθηκαν να πληρώσουν τεράστια ποσά , δυσανάλογα φυσικά με τους Μουσουλμάνους-Τούρκους. Σε δυο γειτονικά καταστήματα για παράδειγμα με το ίδιο αντικείμενο, ο Έλληνας έμπορος έπρεπε να πληρώσει 5.000 λίρες, ενώ ο Τούρκος 5. Αυτή ήταν περίπου η αναλογία.
Σκοπός της κυβέρνησης ήταν η αρπαγή των περιουσιών και η δημιουργία μιας νέας τουρκικής εμπορικής τάξης. Όσοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το φόρο οδηγούνταν στην εξορία, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να ασκήσουν κανένα ένδικο μέσον. Εύποροι έμποροι μεταφέρθηκαν στο Άσκαλε στη Σιβηρία της Τουρκίας για να εργαστούν μέσα στα χιόνια , να σκάψουν σιδηροδρομική γραμμή και να ξοφλήσουν το φόρο τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bugun οργανώθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Χαϊντάρπασα, από όπου αναχωρούσαν τα καραβάνια των εξόριστων, εκδήλωση στη μνήμη των 1229 από τους 1869 φορολογούμενους που οδηγήθηκαν στο Άσκαλε.
Ο εκδότης της μοναδικής ομογενειακής εφημερίδας Απογευματινής κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο επιχειρηματίας Ισαάκ Αλατον, οι καθηγητές Σεράπ Γιαζιτζί και Εργκουν Οζμπουντούν ,υπέγραψαν στο τέλος της εκδήλωσης μια ανακοίνωση στην οποία παρομοιάζουν  τα Τάγματα Εργασίας στο Ασκαλε με τα στρατόπεδα θανάτου των Ναζί και ζητούν από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα να ζητήσει συγνώμη για αυτά που έκανε σε βάρος των Μειονοτήτων...


Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξεχνούν . Γιατί όσοι ξεχνούν είναι καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουν. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που επικαλούνται διαρκώς την Συνθήκη της Λοζάνης και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για την προστασία της Μουσουλμανικής Μειονότητας, ότι τις ίδιες υποχρεώσεις είχε αναλάβει και η Τουρκία. Όλοι γνωρίζουν βέβαια πόσο και πως σεβάστηκε η Άγκυρα τις διατάξεις της Συνθήκης .
Για αυτό ας σταματήσουν, διάφοροι κύκλοι, να επικαλούνται την αμοιβαιότητα, γιατί  η Ελλάδα ουδέποτε την τήρησε κάνοντας αντίποινα. Σέβεται και τηρεί απόλυτα τις υποχρεώσεις της ακόμα και αν προκαλείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου