Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Γιώργος Σαρρής !!!

Ο Γιώργος Σαρρής στην ... εκπομπή του Κώστα Ουίλς !!! Σημαντικό ηχητικό !!!!!!!!! Την Νομική συνέχεια/συμμετοχή την περιμένουν πάρα πολλοί πολίτες που " έχουν καεί στον χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι" !!!!! Αυτό είναι το κλειδί της Αναγέννησης που πασχίζουν πολλοί άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί από τους "σωτήρες" αλλά και από την ίδια την παρουσία και τις ανορθόδοξες επιλογές της κοινωνίας μας .... Οφείλουμε πάντως να παραδεχθούμε πως έχουν ενεργοποιηθεί πάρα πολλοί άνθρωποι και όπως είπε ο φίλος Γιώργος Σαρρής έχουν γίνει πολλές μηνύσεις. Αυτός είναι ο σωστός πόλεμός μας με τα σύγχρονα δεδομένα. Κανείς ΔΕΝ ήθελε να ακούσει και πολλοί εξακολουθούν να επιμένουν να μην θέλουν να καταλάβουν. Όπως πολύ σοφά μου είπε σε κάποια συνομιλίας μας ο εξαιρετικός φίλος και άνθρωπος Κώστας Ουίλς και το νόημα το μεταφέρω με δικά μου λόγια προσπαθώντας να μην αλλάξει η ουσία του "αποδεδειγμένα ιστορικά όταν κάποια χλωρά δίνουν διεξόδους σε τραγικές καταστάσεις, αναγκαστικά σώζονται και τα ξερά" ! Ειλικρινέστατα είναι αξιοθαύμαστη αυτή η προσωπική επιτυχημένη προσπάθεια του Γιώργου Σαρρή και μόνον κάποιος φθόνος θα σταματούσε κάποιον να το παραδεχθεί !!! Αρκεί να μην τρέφεται ο εγωϊσμός, αλλά ο αλτρουϊσμός και θεωρώ πως ανάλογα με τα λεγόμενα ακολουθούν και οι πράξεις ! Νάγια

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΒΕΡΛΙΚΙΟΥ" !!!!

ΤΟ "ΒΑΡΛΙΚΙ" ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΛΥΤΙΜΗ" ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ... Πέρασαν 69 χρόνια από το «βαρλίκι»...
της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Μια άγνωστη πτυχή των μαρτυρίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ήρθε στο προσκήνιο. Ο ληστρικός Φόρος Περιουσίας, γνωστός ως βαρλίκι που επέβαλε η Τουρκία σε βάρος των Μειονοτήτων, το 1942, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα του Πολέμου! Ενός Πολέμου στον οποίο η Τουρκία δήλωσε ότι μετέχει μετά τη λήξη του…
Ο φόρος περιουσίας επιβλήθηκε αυθαίρετα χωρίς κανένα στοιχείο για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων. Οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι Ντονμέ κλήθηκαν να πληρώσουν τεράστια ποσά , δυσανάλογα φυσικά με τους Μουσουλμάνους-Τούρκους. Σε δυο γειτονικά καταστήματα για παράδειγμα με το ίδιο αντικείμενο, ο Έλληνας έμπορος έπρεπε να πληρώσει 5.000 λίρες, ενώ ο Τούρκος 5. Αυτή ήταν περίπου η αναλογία.
Σκοπός της κυβέρνησης ήταν η αρπαγή των περιουσιών και η δημιουργία μιας νέας τουρκικής εμπορικής τάξης. Όσοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το φόρο οδηγούνταν στην εξορία, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να ασκήσουν κανένα ένδικο μέσον. Εύποροι έμποροι μεταφέρθηκαν στο Άσκαλε στη Σιβηρία της Τουρκίας για να εργαστούν μέσα στα χιόνια , να σκάψουν σιδηροδρομική γραμμή και να ξοφλήσουν το φόρο τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bugun οργανώθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Χαϊντάρπασα, από όπου αναχωρούσαν τα καραβάνια των εξόριστων, εκδήλωση στη μνήμη των 1229 από τους 1869 φορολογούμενους που οδηγήθηκαν στο Άσκαλε.
Ο εκδότης της μοναδικής ομογενειακής εφημερίδας Απογευματινής κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, ο επιχειρηματίας Ισαάκ Αλατον, οι καθηγητές Σεράπ Γιαζιτζί και Εργκουν Οζμπουντούν ,υπέγραψαν στο τέλος της εκδήλωσης μια ανακοίνωση στην οποία παρομοιάζουν  τα Τάγματα Εργασίας στο Ασκαλε με τα στρατόπεδα θανάτου των Ναζί και ζητούν από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα να ζητήσει συγνώμη για αυτά που έκανε σε βάρος των Μειονοτήτων...


Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξεχνούν . Γιατί όσοι ξεχνούν είναι καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουν. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που επικαλούνται διαρκώς την Συνθήκη της Λοζάνης και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για την προστασία της Μουσουλμανικής Μειονότητας, ότι τις ίδιες υποχρεώσεις είχε αναλάβει και η Τουρκία. Όλοι γνωρίζουν βέβαια πόσο και πως σεβάστηκε η Άγκυρα τις διατάξεις της Συνθήκης .
Για αυτό ας σταματήσουν, διάφοροι κύκλοι, να επικαλούνται την αμοιβαιότητα, γιατί  η Ελλάδα ουδέποτε την τήρησε κάνοντας αντίποινα. Σέβεται και τηρεί απόλυτα τις υποχρεώσεις της ακόμα και αν προκαλείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου