a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολα να δώσεις μια απάντηση "κι απ'  την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω ".  
Χάσαμε το αντίπαλο δέος και αρχίσαμε να λέμε, τι καλά που ήτανε, γιατί "συγκρατούσε" ένα ανάχωμα στα διεθνή δρώμενα, άσχετα αν μάθαμε τελικώς σήμερα τι ακριβώς εξυπηρετούσε !  Μήπως άλλαξε λοιπόν μόνον το σκηνικό, ώστε μία παγκόσμια αναταραχή να φέρει το ποθούμενο της παγκόσμιας τάξης ; 
Ιδού λοιπόν που η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα.  Η Ρωσία απέκτησε στιβαρό ηγέτη, για να  καλύψει το κενό της πρόσφατης Διεθνούς εικόνας που δεν μας αρέσει.  Ο πνιγμένος που απο τα μαλλιά του πιάνεται. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα.

Πέραν του τι ακριβώς αναφέρει ο τίτλος δεν θα προσθέσω πολλά σε αυτό.  Λογικό και εύλογο είναι, αφού υπάρχει ένας σημαντικός εορτασμός, οι δύο αυτοί πρωθυπουργοί, να συμπίπτει να συνευρεθούν στο Άγιο Όρος !   Ο μεν Πούτιν δεν θα μπορούσε να μην παραβρεθεί, αφού η χερσόνησος είναι περιοχή που είναι στο στόχαστρό του, επίσης φυσικό, αφού ηγείται μιας Ορθόδοξης χώρας που προσπαθεί να αναβιώσει τον χαμένο μεσαιωνικό θρησκευτικό της χαρακτήρα, πέραν δε του υπάρχοντος Ρώσικου μοναστηριού στον Άθω.  Μάλιστα διάβαζα πως έχει ζητήσει, η μονή Αγ. Παντελεήμονος να περιέλθει οριστικά υπό Ρωσική επιρροή, αλλά έχει βρει αντιστάσεις, για διάφορους λόγους, που έχουν βάση σε παλαιότερα γεγονότα.  Ως παράδειγμα με αυτήν του εσώκλειστου Εθνικιστή Ειρηναίου και την αποπομπή του.  Λένε πως ο αντικαταστάτης του είναι πατριαρχικός και φιλοδυτικός και πως η Ρωσία επιθυμεί να τοποθετήσει Ρώσο Πατριάρχη, αντί Έλληνα Ορθόδοξου.  Μην ξεχνάμε επίσης , πως σε παλαιότερη επιθυμία του να επισκεφτεί το Όρος με το Σινούκ που κατέπεσε , αφού το ανέβαλε λόγω της βομβιστικής επίθεσης στη Μόσχα, στην θέση του βρέθηκε ο αδικοχαμένος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, ο οποίος όπως διάβαζα αντικαταστάθηκε από τον Ρωσόφιλο Θεόδωρο Β'.  
Μήπως ο Πούτιν ήξερε κάτι παραπάνω ;  
Ο δε Παπανδρέου αν τυχαίνει να είναι καλεσμένος του Βαρθολομαίου, πως μπορεί να αρνηθεί, έστω και αν αντιπαθεί το άκουσμα των κωδωνοκρουσιών. Όμως του δίνεται η ευκαιρία να συνευρεθεί σε ουδέτερο έδαφος (για τον πολύ τον κόσμο, με καρίκευμα ένα event) με τον Ρώσο ηγέτη, για να πουν τα δικά τους Διεθνή !   Παρ΄ όλα αυτά τίποτα δε μπορεί να αλλάξει επί του προκειμένου, τουλάχιστον όχι νωρίτερα από τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία το 2012.

Από όταν ανέλαβε ο νυν πρωθυπουργεύωn μας, ήδη έχοντας ξεκινήσει τον οικονομικό πόλεμο που προκάλεσε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και εντός ΕΕ), προσπάθησε αργότερα να επανακτήσει το χαμένο έδαφος, προσκαλώντας τον Ρώσο πρωθυπουργό να επισκεφθεί την ΔΕΘ, αλλά η απάντηση δεν ήταν τότε καθόλου κολακευτική ούτε για τον Γιώργο ούτε για την Ελλάδα, σε ένα γενικότερο πλαίσιο.  
Εννοώ, όχι με το σκεπτικό, μας βαράνε οι άλλοι έλα να δοκιμάσουμε και εσένα αφού είμαστε ανίσχυροι, αλλά ως ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί εξωτερικών κινήσεων,  συμμαχιών και εναλλακτικών λύσεων για την χώρα !!
Θα μου πείτε φάγανε τον Καραμανλή γι αυτό.  Κρατώ τις επιφυλάξεις μου, όχι στο ότι δεν ήταν η αφορμή αυτό, αλλά καλόν είναι να βλέπουμε και αντίστροφα, δηλαδή να έγινε το όλο το θέμα με σχεδιασμό, ώστε η κοινωνία να βλέπει την αντι δυτική Ρωσία, ως εναλλακτική λύση στο μέλλον, τουλάχιστον για τις κοινωνίες, όπως η δική μας !!!

Γνωρίζουμε την προσπάθεια του από καιρό για μια νέα ένωση, αυτή των Ανατολικών κρατών (Καζακστάν, Λευκορωσία, Ουκρανία), πνέοντας με τον άνεμο ενός έντονου Θρησκευτικού συναισθήματος, που έλκει ευκολότερα την χριστιανική Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.  
Κανείς δεν μπορεί να πει πως οι Ρώσοι ζουν σε ένα παράδεισο, μετά τον κομμουνισμό, αλλά σίγουρα αισθάνονται υπερήφανοι για την ανάκτηση της χαμένης αίγλης (ΕΣΣΔ), μέσα όμως από ένα ολιγαρχικό καθεστώς.  Ο άνθρωπος που παρουσίασε δημόσια το παγκόσμιο νόμισμα είναι ο Μεντβέντεφ, άνθρωπος που βρέθηκε στην εξουσία, επειδή ο Πούτιν τον προώθησε.  Διαβάσαμε για κάποιες μεταξύ τους διαφωνίες, αλλά στην ουσία δεν έφεραν καμιά ρήξη, ούτε άλλαξε η δομή της εξουσίας.  Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντιπολίτευση στη χώρα, με κατάληξη τον μονοκομματισμό.  Θα μου πεις τι να τον κάνεις τον δικομματισμό όταν στην ουσία είναι και αυτός μονοκομματισμός ; Σίγουρα θα έχετε δίκιο. Οι Παγκοσμιοποιητές ξιφουλκούν στις πλάτες ανοργάνωτων, αδαών και απόλυτα εξαρτώμενων συστημικών λαών !
Στο θετικό ενεργητικό του  έχει το συμμάζεμα των ασύδοτων ενδο ιδιωτικών συμφερόντων που είχαν ρημάξει την χώρα τα προηγούμενα χρόνια, από την εποχή του μεθυσιού μέχρι την περεστρόικα και όπως διάβαζα αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για να προστατέψει την χώρα από την παγκόσμια κρίση, από το 34 στο 39% του ΑΕΠ.
Είναι άκρως ενδιαφέρον όμως να διαβάσετε, τον τρόπο και τις μεθόδους, όπου πολλών ειδικοτήτων επιστήμονες έχουν επιδοθεί, ώστε ο Ρωσικός λαός να ενστερνιστεί κάνοντας κτήμα και όραμά του την Νέα Ιδεολογία, με την αναβίωση ενός Νέου Ευρα-Ασιατικού Βυζαντίου, με έδρα την Πόλη. Ένα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο του Όμηρου Φωτιάδη στις anixneuseis.

Στο τραπέζι ας βάλουμε και την γνωστή περίπτωση της Μονής Βατοπαιδίου, άσε δε που διάβαζα πως διαψεύθηκε δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Εφραίμ είχε ταξιδέψει ως πνευματικός στην Ρωσία για λογαριασμό του Πούτιν.  Η διαψευσθείσα είδηση πάντως έχει σβηστεί από το διαδίκτυο, παραμένοντας ως επικεφαλίδα στην λίστα του αναζητητή.  

Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και το όλο status των Μονών στηρίχθηκε και στηρίζεται στα Βυζαντινά Χρυσόβουλα των Αυτοκρατόρων,  αντί στην Συνθήκη του Βερολίνου που υποχρεώνει την Ελλάδα να αποδεχθεί την αυτονομία της Μονής, γενικότερα του Αγίου Όρους.  Αποδέχομαι την άποψη που λέει, πως αυτό το στήσιμο εξυπηρέτησε την Βυζαντινή αυτοκρατορία να αφομοιώνει λαούς που ήθελε να ελέγχει με τις πολιτικές της, κυρίως στα Βαλκάνια, πράγμα το οποίο αργότερα συνέχισε και η Διεθνής Κοινότητα.   Επιπροσθέτως ως αυτοκρατορία, αποκτούσε κύρος, ανάμεσα στις αλληλοσπαρασσόμενες χριστιανικές αιρέσεις.  Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που παρέμειναν ως παλαιοημερολογίτες.   Ο πλούτος των μονών, οι μοναστηριακές κατασκευές, φρούρια, οι περγαμηνές, σπάνια χειρόγραφα κλπ, που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε, (άμα δει κανείς τις εγκαταστάσεις, τα φρούρια και τις μονές από κοντά, έστω από την μεριά της θάλασσας που την έχω διασχίσει, αποκτά άμεσα καλλίτερη εικόνα, της επιβλητικότητας του χώρου, της περιφρούρησης της, απόλυτα προστατευμένη από την βραχώδη περιοχή, με μόνη πρόσβαση μέσω ενός μικρού πορθμείου), μιλάμε πως το κόστος τέτοιων κατασκευών προϋποθέτει προϋπάρχοντα υπέρογκο πλούτο, αίμα και μόχθο.  Χώρια το υπέρογκο επίσης κόστος συντήρησής τους.  Δεν φαντάζομαι πως τέτοιου είδους εγχείρημα καλύφθηκε μόνον από τις Βυζαντινές αυτοκρατορικές δωρεές, αντιθέτως πάνω σε δυσβάσταχτους φόρους.   

Σωστά λοιπόν διαβάζω  στο http://politikokafeneio-com.anatolikos.net/  :               
"Το περίεργο -και ύποπτο συνάμα- είναι το γιατί η αστική τάξη της χώρας και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια πιστωτικο-οικονομική κρίση, τα δημόσια οικονομικά, το Μακεδονικό, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ., αφήνει να σέρνεται μια πολιτική ρευστότητα που διευκολύνει τις επιδιώξεις του διεθνούς παράγοντα επί του ελληνικού γεωπολιτικού χώρου. 
Η εμμονή των κομμάτων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να παρουσιάζονται σαν θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, της νομιμότητας και της ηθικής, και να υποσκάπτουν με λαϊκισμούς, για χρυσόβουλα και για φιρμάνια, το κύρος νομικών αξιωμάτων του διεθνούς δικαίου, πάνω στα οποία στηρίζεται η εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους για να περιφρουρεί και να διεκδικεί τα πολιτισμικά και τα ιστορικά δικαιώματα του ελληνικού λαού σε πολλές περιοχές του κόσμου (Κωνσταντινούπολη, Ιεροσόλυμα, Σινά κλπ.), ή είναι προϊόν ανικανότητας και άγνοιας, ή είναι προϊόν συνδιαλλαγής και σχεδιασμού από πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός των τειχών της ελληνικής κοινωνίας. 
 
Στο http://diaggeleas.wordpress.com/ :
  Οι φαρισαϊκές πόζες των ηγετών μας, όχι μόνο όταν πρόκειται για δυνητικούς φορολογικούς παραδείσους όπως η Αυστρία, το Λουξεμβούργο ή η Ελβετία, ωχριούν, μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν στην μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους................
Στο μεταξύ η έφοδος πλουσίων στην παραδεισένια αυτή Δημοκρατία είναι τόσο μεγάλη, ώστε δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτούς ένας διάδρομος προσγείωσης ελικοπτέρων. Ένας από τους πρώτους που προσγειώθηκε εκεί, ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Μετά τον Μπούς ήρθε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Από τότε, ηγέτες της ΕΕ (πρώτος και καλλίτερος ο Κάρολος) και ρώσοι ολιγάρχες χρησιμοποιούν το διακριτικό σέρβις της μικρής αυτής δημοκρατίας κατα το δοκούν, ενώ στην Αμβέρσα και το Άμστερνταμ, τα δύο μεγαλύτερα κέντρα διαμαντιών και πολυτίμων μετάλλων των Εβραίων στον κόσμο, συναντά κανείς κατοίκους της Δημοκρατίας του Άθω με βαλίτσες γεμάτες διαμάντια.
Σε διασημότητες όπως ο εβραίος ρώσος ολιγάρχης Roman Abramowitsch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δόθηκε η άδεια να αγκυροβολήσει στις ακτές της Δημοκρατίας και, όπως λέγεται, πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ τη ημέρα για λιμενικά τέλη. (Σε άλλο ιστολόγιο διάβαζα πως φέτος είχε έλθει μαζί του και ο Πούτιν στην Σκιάθο για 4 μέρες). 

Λέγεται επίσης, ότι ο Abramowitsch ανέλαβε την ανακαίνιση μιας μονής στην Αυτόνομη Δημοκρατία και ότι απέφερε στην φορολογική αυτή όαση εκατομμύρια. Άλλοι πλούσιοι Ρώσοι ήρθαν με κιβώτια γεμάτα πολύτιμα μέταλλα (πλατίνα και χρυσό), διαμάντια και αντίκες. Κανείς δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος. Κατα την εισαγωγή δομικών υλικών, πετρελαίου, τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών, όπως και κατα την εξαγωγή ειδών χειροτεχνίας, δεν εισπράτονται φόροι ούτε υπολογίζεται ο ΦΠΑ.


Το 1981 η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναγνώρισε επίσημα την μικρή αυτή δημοκρατία που βρίσκεται στην ελληνική χερσόνησο Χαλκιδική, σαν ένα υποκράτος της ΕΕ με ένα ειδικό πολιτικό-νομικό καθεστώς. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί η νησιωτική αυτή Δημοκρατία υφίσταται εδώ και 1047 χρόνια και το Σύνταγμα της, που είναι γραμμένο σε δέρμα από κατσίκι (ονομάζεται Τράγος), εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό όμως μάλλον δεν είναι ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο ο Άθως απέκτησε ένα ειδικό καθεστώς. 
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το Άγιον Όρος είναι ένα μέρος της Ελλάδος. Έχει όμως ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας και οι εσωτερικές υποθέσεις και η Διοίκησή του βρίσκονται στα χέρια των μοναχών που το κατοικούν. Ο Άθως φορολογικά και τελωνειακά δεν ανήκει στην Ευρωπαική Κοινότητα.


 Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να "στεγνώσει" αυτό τον παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αυτό όμως μάλλον να το ξεχάσουμε. Το 2003 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με μια μη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, την κατάργηση της αυτόνομίας της Δημοκρατίας του Άθω. Αλλά, υποτίθεται, η Δημοκρατία επιφυλάχθηκε κατά της παρέμβασης. Και σίγουρα θα είναι καί άλλοι, που επιφυλάχθηκαν εναντίον της. http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8620:agio-oros-forologikos-paradeisos&catid=2&Itemid=6   

Άρα ο Άθως είναι και ο τελευταίος γνήσιος φορολογικός παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμία κυβέρνηση και κανείς οργανισμός στον κόσμο δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι στην αυτόνομη αυτή δημοκρατία στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης......
Η τοπική τράπεζα (Αγροτική) που λειτουργεί εκεί, φημίζεται ανάμεσα στους πλουσιότερους λογαριασμούς του κόσμου, ότι λειτουργεί πιο διακριτικά από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο........ 

Ο Ρώσος μελλοντικός πρόεδρος, είναι σίγουρο πως φιλοδοξεί να αναστήσει το κύρος της πρώην Σοβιετικής ένωσης, προσφέροντας έντονο αντιδυτικό συναίσθημα, πάνω όμως σε ξένη θρησκευτικοπολιτική ιδεολογία, το Βυζάντιο, οικειοποιούμενος την ιστορία του, έχοντας βλέψεις προς την Κων/πολη.
Ως ηγέτης με έντονο Εθνικό προφίλ, θρησκευτικής πίστης και στιβαράς πολιτικής δήλωσε όπως διαβάζω στο http://www.sofokleous10.gr/  23.09 από όπου παραθέτω τα εξής :
" Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.............
Η Ρωσία "εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία" για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία", κατέληξε".    

Τον Αύγουστο, ο Γκορμπατσόφ είχε επικρίνει το κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία, τονίζοντας ότι μοιάζει με το Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής εποχής.  http://www.newscode.gr/kosmos/story/53946/gkormpatsof-an-de-ginoyn-metarrythmiseis-apo-ton-poytin-h-chwra-tha-paei-ex 26.09

Η ιδέα της Ευρασιατικής Ένωσης είναι αυτή "της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες", ανέφερε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι "αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής".http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17827&subid=2&pubid=128799628  04.10

Αν δει κανένας το θέμα ψυχρά, και οι μεν και οι δε προσδοκούν σε ανταλλάγματα και σε οφέλη εφ'  όσον δίνουν τα χρήματά τους ή την προστασία τους.  Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στους όρους της κάθε πλευράς, ζητώντας γη και ύδωρ.  Αν κανείς κάνει εκτενή έρευνα σε αυτό που λέγεται το θαύμα Πούτιν, δεν νομίζω να βρει τελικά εύκολα ουσιαστικές διαφορές.  Αν οι ή ο ισχυρός της Δύσης επιδιώκει με τους όρους του να επιβληθεί επί κυρίαρχων κρατών, ακριβώς το ίδιο κάνει και η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας.  Βλέπε πορτοκαλιά επανάσταση της Ουκρανίας, το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου, Τσετσένοι κλπ κλπ.
Αν με ρωτάτε τι μένει, έχοντας και τους Κινέζους από την άλλη, η απάντησή μου θα είναι Βενιζελική "ο Θεός της Ελλάδας" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και η ωριμότητα του Έλληνα, που άσχετα με το προς τα που κλείνει, τουλάχιστον αν δεν έχει πολλές δυνατότητες, να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει.


Συμπέρασμα : Μία Δύση με την δική της Παγκοσμιοποίηση, από την άλλη η Ρωσία με τον σχεδιασμό της ενωμένης Ευρασίας , την Τουρκία ανάμεσα ,που επιθυμεί να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και καλά κάνει αφού όλοι γύρο της αυτο ζητούν (εμείς πάντα εκτός, δεν θα έλεγα απαραίτητα κακώς, λόγω της αδυναμίας μας, ο ουδέτερος στο τέλος καλλίτερα αποτελέσματα απολαμβάνει, αρκεί να έχει τα μάτια του ορθάνοικτα), έστω και αν δεν συγκρίνεται ισάξια εξοπλιστικά, κρίνεται όμως ισάξια στην εξωτερική πολιτική, ως ένα καλός μαθητής από τους Παγκοσμιοποιητές συστημικούς δασκάλους της.  Μήπως είναι λοιπόν ο μπαλαντέρ που θα γείρει την πλάστιγγα, με την γνωστή μέχρι σήμερα διαχρονική πολιτική της ;


Με απλά λόγια, ο Θεός να βάλει το χέρι του. 
Ασπασία
ΠΟΥΤΙΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 20ετους ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ / ΑΘΩΣ !

Δύσκολα να δώσεις μια απάντηση "κι απ'  την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω ".  
Χάσαμε το αντίπαλο δέος και αρχίσαμε να λέμε, τι καλά που ήτανε, γιατί "συγκρατούσε" ένα ανάχωμα στα διεθνή δρώμενα, άσχετα αν μάθαμε τελικώς σήμερα τι ακριβώς εξυπηρετούσε !  Μήπως άλλαξε λοιπόν μόνον το σκηνικό, ώστε μία παγκόσμια αναταραχή να φέρει το ποθούμενο της παγκόσμιας τάξης ; 
Ιδού λοιπόν που η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα.  Η Ρωσία απέκτησε στιβαρό ηγέτη, για να  καλύψει το κενό της πρόσφατης Διεθνούς εικόνας που δεν μας αρέσει.  Ο πνιγμένος που απο τα μαλλιά του πιάνεται. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα.

Πέραν του τι ακριβώς αναφέρει ο τίτλος δεν θα προσθέσω πολλά σε αυτό.  Λογικό και εύλογο είναι, αφού υπάρχει ένας σημαντικός εορτασμός, οι δύο αυτοί πρωθυπουργοί, να συμπίπτει να συνευρεθούν στο Άγιο Όρος !   Ο μεν Πούτιν δεν θα μπορούσε να μην παραβρεθεί, αφού η χερσόνησος είναι περιοχή που είναι στο στόχαστρό του, επίσης φυσικό, αφού ηγείται μιας Ορθόδοξης χώρας που προσπαθεί να αναβιώσει τον χαμένο μεσαιωνικό θρησκευτικό της χαρακτήρα, πέραν δε του υπάρχοντος Ρώσικου μοναστηριού στον Άθω.  Μάλιστα διάβαζα πως έχει ζητήσει, η μονή Αγ. Παντελεήμονος να περιέλθει οριστικά υπό Ρωσική επιρροή, αλλά έχει βρει αντιστάσεις, για διάφορους λόγους, που έχουν βάση σε παλαιότερα γεγονότα.  Ως παράδειγμα με αυτήν του εσώκλειστου Εθνικιστή Ειρηναίου και την αποπομπή του.  Λένε πως ο αντικαταστάτης του είναι πατριαρχικός και φιλοδυτικός και πως η Ρωσία επιθυμεί να τοποθετήσει Ρώσο Πατριάρχη, αντί Έλληνα Ορθόδοξου.  Μην ξεχνάμε επίσης , πως σε παλαιότερη επιθυμία του να επισκεφτεί το Όρος με το Σινούκ που κατέπεσε , αφού το ανέβαλε λόγω της βομβιστικής επίθεσης στη Μόσχα, στην θέση του βρέθηκε ο αδικοχαμένος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, ο οποίος όπως διάβαζα αντικαταστάθηκε από τον Ρωσόφιλο Θεόδωρο Β'.  
Μήπως ο Πούτιν ήξερε κάτι παραπάνω ;  
Ο δε Παπανδρέου αν τυχαίνει να είναι καλεσμένος του Βαρθολομαίου, πως μπορεί να αρνηθεί, έστω και αν αντιπαθεί το άκουσμα των κωδωνοκρουσιών. Όμως του δίνεται η ευκαιρία να συνευρεθεί σε ουδέτερο έδαφος (για τον πολύ τον κόσμο, με καρίκευμα ένα event) με τον Ρώσο ηγέτη, για να πουν τα δικά τους Διεθνή !   Παρ΄ όλα αυτά τίποτα δε μπορεί να αλλάξει επί του προκειμένου, τουλάχιστον όχι νωρίτερα από τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία το 2012.

Από όταν ανέλαβε ο νυν πρωθυπουργεύωn μας, ήδη έχοντας ξεκινήσει τον οικονομικό πόλεμο που προκάλεσε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (και εντός ΕΕ), προσπάθησε αργότερα να επανακτήσει το χαμένο έδαφος, προσκαλώντας τον Ρώσο πρωθυπουργό να επισκεφθεί την ΔΕΘ, αλλά η απάντηση δεν ήταν τότε καθόλου κολακευτική ούτε για τον Γιώργο ούτε για την Ελλάδα, σε ένα γενικότερο πλαίσιο.  
Εννοώ, όχι με το σκεπτικό, μας βαράνε οι άλλοι έλα να δοκιμάσουμε και εσένα αφού είμαστε ανίσχυροι, αλλά ως ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί εξωτερικών κινήσεων,  συμμαχιών και εναλλακτικών λύσεων για την χώρα !!
Θα μου πείτε φάγανε τον Καραμανλή γι αυτό.  Κρατώ τις επιφυλάξεις μου, όχι στο ότι δεν ήταν η αφορμή αυτό, αλλά καλόν είναι να βλέπουμε και αντίστροφα, δηλαδή να έγινε το όλο το θέμα με σχεδιασμό, ώστε η κοινωνία να βλέπει την αντι δυτική Ρωσία, ως εναλλακτική λύση στο μέλλον, τουλάχιστον για τις κοινωνίες, όπως η δική μας !!!

Γνωρίζουμε την προσπάθεια του από καιρό για μια νέα ένωση, αυτή των Ανατολικών κρατών (Καζακστάν, Λευκορωσία, Ουκρανία), πνέοντας με τον άνεμο ενός έντονου Θρησκευτικού συναισθήματος, που έλκει ευκολότερα την χριστιανική Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.  
Κανείς δεν μπορεί να πει πως οι Ρώσοι ζουν σε ένα παράδεισο, μετά τον κομμουνισμό, αλλά σίγουρα αισθάνονται υπερήφανοι για την ανάκτηση της χαμένης αίγλης (ΕΣΣΔ), μέσα όμως από ένα ολιγαρχικό καθεστώς.  Ο άνθρωπος που παρουσίασε δημόσια το παγκόσμιο νόμισμα είναι ο Μεντβέντεφ, άνθρωπος που βρέθηκε στην εξουσία, επειδή ο Πούτιν τον προώθησε.  Διαβάσαμε για κάποιες μεταξύ τους διαφωνίες, αλλά στην ουσία δεν έφεραν καμιά ρήξη, ούτε άλλαξε η δομή της εξουσίας.  Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντιπολίτευση στη χώρα, με κατάληξη τον μονοκομματισμό.  Θα μου πεις τι να τον κάνεις τον δικομματισμό όταν στην ουσία είναι και αυτός μονοκομματισμός ; Σίγουρα θα έχετε δίκιο. Οι Παγκοσμιοποιητές ξιφουλκούν στις πλάτες ανοργάνωτων, αδαών και απόλυτα εξαρτώμενων συστημικών λαών !
Στο θετικό ενεργητικό του  έχει το συμμάζεμα των ασύδοτων ενδο ιδιωτικών συμφερόντων που είχαν ρημάξει την χώρα τα προηγούμενα χρόνια, από την εποχή του μεθυσιού μέχρι την περεστρόικα και όπως διάβαζα αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για να προστατέψει την χώρα από την παγκόσμια κρίση, από το 34 στο 39% του ΑΕΠ.
Είναι άκρως ενδιαφέρον όμως να διαβάσετε, τον τρόπο και τις μεθόδους, όπου πολλών ειδικοτήτων επιστήμονες έχουν επιδοθεί, ώστε ο Ρωσικός λαός να ενστερνιστεί κάνοντας κτήμα και όραμά του την Νέα Ιδεολογία, με την αναβίωση ενός Νέου Ευρα-Ασιατικού Βυζαντίου, με έδρα την Πόλη. Ένα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο του Όμηρου Φωτιάδη στις anixneuseis.

Στο τραπέζι ας βάλουμε και την γνωστή περίπτωση της Μονής Βατοπαιδίου, άσε δε που διάβαζα πως διαψεύθηκε δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Εφραίμ είχε ταξιδέψει ως πνευματικός στην Ρωσία για λογαριασμό του Πούτιν.  Η διαψευσθείσα είδηση πάντως έχει σβηστεί από το διαδίκτυο, παραμένοντας ως επικεφαλίδα στην λίστα του αναζητητή.  

Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και το όλο status των Μονών στηρίχθηκε και στηρίζεται στα Βυζαντινά Χρυσόβουλα των Αυτοκρατόρων,  αντί στην Συνθήκη του Βερολίνου που υποχρεώνει την Ελλάδα να αποδεχθεί την αυτονομία της Μονής, γενικότερα του Αγίου Όρους.  Αποδέχομαι την άποψη που λέει, πως αυτό το στήσιμο εξυπηρέτησε την Βυζαντινή αυτοκρατορία να αφομοιώνει λαούς που ήθελε να ελέγχει με τις πολιτικές της, κυρίως στα Βαλκάνια, πράγμα το οποίο αργότερα συνέχισε και η Διεθνής Κοινότητα.   Επιπροσθέτως ως αυτοκρατορία, αποκτούσε κύρος, ανάμεσα στις αλληλοσπαρασσόμενες χριστιανικές αιρέσεις.  Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που παρέμειναν ως παλαιοημερολογίτες.   Ο πλούτος των μονών, οι μοναστηριακές κατασκευές, φρούρια, οι περγαμηνές, σπάνια χειρόγραφα κλπ, που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε, (άμα δει κανείς τις εγκαταστάσεις, τα φρούρια και τις μονές από κοντά, έστω από την μεριά της θάλασσας που την έχω διασχίσει, αποκτά άμεσα καλλίτερη εικόνα, της επιβλητικότητας του χώρου, της περιφρούρησης της, απόλυτα προστατευμένη από την βραχώδη περιοχή, με μόνη πρόσβαση μέσω ενός μικρού πορθμείου), μιλάμε πως το κόστος τέτοιων κατασκευών προϋποθέτει προϋπάρχοντα υπέρογκο πλούτο, αίμα και μόχθο.  Χώρια το υπέρογκο επίσης κόστος συντήρησής τους.  Δεν φαντάζομαι πως τέτοιου είδους εγχείρημα καλύφθηκε μόνον από τις Βυζαντινές αυτοκρατορικές δωρεές, αντιθέτως πάνω σε δυσβάσταχτους φόρους.   

Σωστά λοιπόν διαβάζω  στο http://politikokafeneio-com.anatolikos.net/  :               
"Το περίεργο -και ύποπτο συνάμα- είναι το γιατί η αστική τάξη της χώρας και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια πιστωτικο-οικονομική κρίση, τα δημόσια οικονομικά, το Μακεδονικό, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ., αφήνει να σέρνεται μια πολιτική ρευστότητα που διευκολύνει τις επιδιώξεις του διεθνούς παράγοντα επί του ελληνικού γεωπολιτικού χώρου. 
Η εμμονή των κομμάτων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να παρουσιάζονται σαν θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, της νομιμότητας και της ηθικής, και να υποσκάπτουν με λαϊκισμούς, για χρυσόβουλα και για φιρμάνια, το κύρος νομικών αξιωμάτων του διεθνούς δικαίου, πάνω στα οποία στηρίζεται η εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους για να περιφρουρεί και να διεκδικεί τα πολιτισμικά και τα ιστορικά δικαιώματα του ελληνικού λαού σε πολλές περιοχές του κόσμου (Κωνσταντινούπολη, Ιεροσόλυμα, Σινά κλπ.), ή είναι προϊόν ανικανότητας και άγνοιας, ή είναι προϊόν συνδιαλλαγής και σχεδιασμού από πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός των τειχών της ελληνικής κοινωνίας. 
 
Στο http://diaggeleas.wordpress.com/ :
  Οι φαρισαϊκές πόζες των ηγετών μας, όχι μόνο όταν πρόκειται για δυνητικούς φορολογικούς παραδείσους όπως η Αυστρία, το Λουξεμβούργο ή η Ελβετία, ωχριούν, μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν στην μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους................
Στο μεταξύ η έφοδος πλουσίων στην παραδεισένια αυτή Δημοκρατία είναι τόσο μεγάλη, ώστε δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτούς ένας διάδρομος προσγείωσης ελικοπτέρων. Ένας από τους πρώτους που προσγειώθηκε εκεί, ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Μετά τον Μπούς ήρθε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Από τότε, ηγέτες της ΕΕ (πρώτος και καλλίτερος ο Κάρολος) και ρώσοι ολιγάρχες χρησιμοποιούν το διακριτικό σέρβις της μικρής αυτής δημοκρατίας κατα το δοκούν, ενώ στην Αμβέρσα και το Άμστερνταμ, τα δύο μεγαλύτερα κέντρα διαμαντιών και πολυτίμων μετάλλων των Εβραίων στον κόσμο, συναντά κανείς κατοίκους της Δημοκρατίας του Άθω με βαλίτσες γεμάτες διαμάντια.
Σε διασημότητες όπως ο εβραίος ρώσος ολιγάρχης Roman Abramowitsch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δόθηκε η άδεια να αγκυροβολήσει στις ακτές της Δημοκρατίας και, όπως λέγεται, πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ τη ημέρα για λιμενικά τέλη. (Σε άλλο ιστολόγιο διάβαζα πως φέτος είχε έλθει μαζί του και ο Πούτιν στην Σκιάθο για 4 μέρες). 

Λέγεται επίσης, ότι ο Abramowitsch ανέλαβε την ανακαίνιση μιας μονής στην Αυτόνομη Δημοκρατία και ότι απέφερε στην φορολογική αυτή όαση εκατομμύρια. Άλλοι πλούσιοι Ρώσοι ήρθαν με κιβώτια γεμάτα πολύτιμα μέταλλα (πλατίνα και χρυσό), διαμάντια και αντίκες. Κανείς δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος. Κατα την εισαγωγή δομικών υλικών, πετρελαίου, τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών, όπως και κατα την εξαγωγή ειδών χειροτεχνίας, δεν εισπράτονται φόροι ούτε υπολογίζεται ο ΦΠΑ.


Το 1981 η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναγνώρισε επίσημα την μικρή αυτή δημοκρατία που βρίσκεται στην ελληνική χερσόνησο Χαλκιδική, σαν ένα υποκράτος της ΕΕ με ένα ειδικό πολιτικό-νομικό καθεστώς. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί η νησιωτική αυτή Δημοκρατία υφίσταται εδώ και 1047 χρόνια και το Σύνταγμα της, που είναι γραμμένο σε δέρμα από κατσίκι (ονομάζεται Τράγος), εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό όμως μάλλον δεν είναι ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο ο Άθως απέκτησε ένα ειδικό καθεστώς. 
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το Άγιον Όρος είναι ένα μέρος της Ελλάδος. Έχει όμως ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας και οι εσωτερικές υποθέσεις και η Διοίκησή του βρίσκονται στα χέρια των μοναχών που το κατοικούν. Ο Άθως φορολογικά και τελωνειακά δεν ανήκει στην Ευρωπαική Κοινότητα.


 Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να "στεγνώσει" αυτό τον παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αυτό όμως μάλλον να το ξεχάσουμε. Το 2003 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με μια μη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, την κατάργηση της αυτόνομίας της Δημοκρατίας του Άθω. Αλλά, υποτίθεται, η Δημοκρατία επιφυλάχθηκε κατά της παρέμβασης. Και σίγουρα θα είναι καί άλλοι, που επιφυλάχθηκαν εναντίον της. http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8620:agio-oros-forologikos-paradeisos&catid=2&Itemid=6   

Άρα ο Άθως είναι και ο τελευταίος γνήσιος φορολογικός παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμία κυβέρνηση και κανείς οργανισμός στον κόσμο δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι στην αυτόνομη αυτή δημοκρατία στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης......
Η τοπική τράπεζα (Αγροτική) που λειτουργεί εκεί, φημίζεται ανάμεσα στους πλουσιότερους λογαριασμούς του κόσμου, ότι λειτουργεί πιο διακριτικά από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο........ 

Ο Ρώσος μελλοντικός πρόεδρος, είναι σίγουρο πως φιλοδοξεί να αναστήσει το κύρος της πρώην Σοβιετικής ένωσης, προσφέροντας έντονο αντιδυτικό συναίσθημα, πάνω όμως σε ξένη θρησκευτικοπολιτική ιδεολογία, το Βυζάντιο, οικειοποιούμενος την ιστορία του, έχοντας βλέψεις προς την Κων/πολη.
Ως ηγέτης με έντονο Εθνικό προφίλ, θρησκευτικής πίστης και στιβαράς πολιτικής δήλωσε όπως διαβάζω στο http://www.sofokleous10.gr/  23.09 από όπου παραθέτω τα εξής :
" Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.............
Η Ρωσία "εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία" για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία", κατέληξε".    

Τον Αύγουστο, ο Γκορμπατσόφ είχε επικρίνει το κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία, τονίζοντας ότι μοιάζει με το Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής εποχής.  http://www.newscode.gr/kosmos/story/53946/gkormpatsof-an-de-ginoyn-metarrythmiseis-apo-ton-poytin-h-chwra-tha-paei-ex 26.09

Η ιδέα της Ευρασιατικής Ένωσης είναι αυτή "της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες", ανέφερε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι "αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής".http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17827&subid=2&pubid=128799628  04.10

Αν δει κανένας το θέμα ψυχρά, και οι μεν και οι δε προσδοκούν σε ανταλλάγματα και σε οφέλη εφ'  όσον δίνουν τα χρήματά τους ή την προστασία τους.  Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στους όρους της κάθε πλευράς, ζητώντας γη και ύδωρ.  Αν κανείς κάνει εκτενή έρευνα σε αυτό που λέγεται το θαύμα Πούτιν, δεν νομίζω να βρει τελικά εύκολα ουσιαστικές διαφορές.  Αν οι ή ο ισχυρός της Δύσης επιδιώκει με τους όρους του να επιβληθεί επί κυρίαρχων κρατών, ακριβώς το ίδιο κάνει και η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας.  Βλέπε πορτοκαλιά επανάσταση της Ουκρανίας, το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου, Τσετσένοι κλπ κλπ.
Αν με ρωτάτε τι μένει, έχοντας και τους Κινέζους από την άλλη, η απάντησή μου θα είναι Βενιζελική "ο Θεός της Ελλάδας" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και η ωριμότητα του Έλληνα, που άσχετα με το προς τα που κλείνει, τουλάχιστον αν δεν έχει πολλές δυνατότητες, να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει.


Συμπέρασμα : Μία Δύση με την δική της Παγκοσμιοποίηση, από την άλλη η Ρωσία με τον σχεδιασμό της ενωμένης Ευρασίας , την Τουρκία ανάμεσα ,που επιθυμεί να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και καλά κάνει αφού όλοι γύρο της αυτο ζητούν (εμείς πάντα εκτός, δεν θα έλεγα απαραίτητα κακώς, λόγω της αδυναμίας μας, ο ουδέτερος στο τέλος καλλίτερα αποτελέσματα απολαμβάνει, αρκεί να έχει τα μάτια του ορθάνοικτα), έστω και αν δεν συγκρίνεται ισάξια εξοπλιστικά, κρίνεται όμως ισάξια στην εξωτερική πολιτική, ως ένα καλός μαθητής από τους Παγκοσμιοποιητές συστημικούς δασκάλους της.  Μήπως είναι λοιπόν ο μπαλαντέρ που θα γείρει την πλάστιγγα, με την γνωστή μέχρι σήμερα διαχρονική πολιτική της ;


Με απλά λόγια, ο Θεός να βάλει το χέρι του. 
Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου