a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κατά την άποψη των φωστήρων μας, ποιός είναι ο καθένας άρα και η αφεντιά μου, που να γνωρίζει τον τρόπο της διάσωσης της χώρας μας.  Εκείνοι κατέχουν το αλάθητο ως πάπες και όλοι οι υπόλοιποι απλά πρέπει να ακολουθούν, αφού το λέει ο αλάθητος !
Από όπου και να ξεκινήσει κάποιος, δεν βλέπει παρά τέρατα να ξεπροβάλλουν από παντού, ως λερναία ύδρα.  Με το ένα μέτρο κόβουν το ένα κεφάλι, αλλά εκείνο βγάζει περισσότερα του ενός και πάει λέγοντας.  Οι εχθροί χάνονται στην λήθη του χρόνου, αφού το παρόν έχει την πρωτοκαθεδρία, με ό,τι σημαίνει αυτό. 
Η παρουσία του ΔΝΤ στην χώρα, είναι πλέον γνωστή.  Αρκεί όσοι καταλαβαίνουν, να το κάνουν γνωστό σε όσους τουλάχιστον θέλουν να ακούσουν.  Δεν καταλαβαίνω όμως ποια είναι τελικά η θέση του.  Μας λένε κατάμουτρα, αλλά στην ροή του λόγου η επόμενη κουβέντα το έχει καλύψει αυτόματα (έτσι όλοι είναι καλυμμένοι) , πως η Τρόϊκα δεν ζητούσε ποτέ το ένα ή το άλλο σχέδιο, όμως η Κυβέρνηση έβρισκε και βρίσκει εύκολο, αυτό που μπορούσε να σφάξει ευκολότερα.   Έτσι πρωτοστατεί σε εξαθλιωτικά μέτρα κατά της κοινωνίας στο σύνολό της, αλλά κανείς δεν μιλά γιατί ακολουθούν αυτήν την οδό ! Επαφίενται μόνον κάποιοι δημοσιογράφοι στον απλό λόγο "είναι θέμα πολιτικής" !
Το βλέπω σαν να είναι αυτή το κακό παιδί, αλλά το ΔΝΤ νίπτει τας χείρας του.   Απλά ζητά τα χρήματά του και δεν ενδιαφέρεται με ποιό τρόπο !  Αυτή η άκρως σημαντική διαφορά είναι που δημιουργεί και τις διάφορες τάσεις πολιτικής, προς την μία ή την άλλη πλευρά, για εσωτερική κατανάλωση !  Ουσία μηδέν. Μέχρι και ο Κώνστας τόλμησε να το παραδεχθεί καθαρά !


Μας τρομοκρατούν πως θα χρεοκοπήσουμε, λες και δεν είμαστε χρεοκοπημένοι.  Επειδή δεν βλέπουμε να πέφτουν ρολά ; Το καταλαβαίνουμε από την αδυναμία ρευστότητας του κράτους και των τραπεζών.  Εκεί είναι τα ρολά.  Το ωραίο είναι, όχι ότι δεν ξέρουν, αλλά με την χρήση του λόγου που τους διακρίνει και κατά πως βολεύει, άλλοτε υπάρχουν χρήματα μέχρι μέσα Οκτωβρίου, άλλοτε μέχρι τέλος Οκτ. και σήμερα μετά την παράταση απόφασης της εκταμίευσης, μέχρι 15 Νοεμβρίου.  Πως γίνεται αυτό βρε παιδιά ;  Πως μετακινείτε η ημερομηνία τόσο εύκολα ;  Και μην μου πείτε πως περιμένουν να εισπράξουν, γιατί θα γελάσω .  Πάντα περίμεναν να εισπράξουν (πχ. ΜΙΝΙΟΝ !), αλλά έπεφταν κατά τα λεγόμενά τους έξω. Κάπου άκουσα, πως βρήκαν ένα χαμένο αποθεματικό, 1,5 δις.  Γελοία η κατάσταση με αποδέκτες, τους μη χρησιμοποιούντες τον εγκέφαλο τους.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΨΕΜΑ !
 Έχει το θράσος ο Παναγόπουλος να βγαίνει στα κανάλια να λέει, πως δεν το ήξερε για την μείωση μισθών, αφού είχε ψηφιστεί με νομικίστικο τρόπο,δηλαδή δεν θα πειραχτούν οι συλλογικές συμβάσεις, παρακάμπτοντας όμως πως μια υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, θα αποφάσιζε εν τέλει , κατά την περίσταση, τον νέο πάτο της αξίας του εργαζομένου.  Από την άλλη έχουμε και το πνευματώδες " ε δεν θα γίνουμε και Ινδία " (αντί Δανία του Νότου πριν !), σαν να μας λέει " ε κάτι καλλίτερο " και οι χάνοι να λένε "πάλι καλά " !


Όμως υπερφολογώντας, μειώνοντας τα εισοδήματα, μας λένε πως περιμένουν έσοδα.  Που να τολμήσουν να μιλήσουν για επενδυτές με φόρο 45% στις επιχειρήσεις !  Αυτός είναι και ο λόγος που οι επενδυτές ζητούν ειδικές ζώνες φορολογίας.  Κράτος εν κράτη, σαν να λέμε. 
Η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.  Όπως ακριβώς ξεκίνησε.  Τίποτα δεν άλλαξε και όμως εξακολουθεί να πιάνει τόπο.  Σαν να είσαι σε κάποιο τρένο και να μην αποφασίζεις να κατέβεις, αφού όσα βλέπεις τα ίδια είναι και τίποτα δεν σε τραβά να βγεις εκτός.  Περιμένεις την εικόνα να σου ερεθίσει την ανάγκη, χωρίς να την ψάχνεις στην πηγή της.  Αναλώνεσαι σε μεμψιμοιρία, σε ψυχολογική κατάπτωση από εξωγενή εκτροπή, αντί να σκάψει να βρει πόση ρίζα έχει και πως καταπολεμάτε η ασθένεια !
Θέλουν να πείσουν για ανταγωνιστικότητα, χωρίς να εξηγούν πως την θέλουν μονομερή. Τα περισσότερα μέτρα τους, στηρίζονται σε αυτά που εκστομίζονται στα διάφορα παράθυρα, όταν πχ. λένε στο τέλος θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε και αμέσως αυτό σε λίγο χρόνο γίνεται νόμος (Διοξείδιο του άνθρακα και πολλά άλλα). Τους δίνουμε εμείς τις ιδέες, τα ΜΜΕ τις αναπαράγουν και έτσι ο διαμεσολαβητής περνά την πληροφορία,  από την μία στην άλλη πλευρά.  Δεν είναι τυχαίο, να παίρνεις δημόσια επιχείρηση και η απάντηση να είναι "τα λένε στις τηλεοράσεις"  Πιστέψτε με είναι γεγονός. 
Να γίνουμε ανταγωνιστικοί για να εγκαταστήσουν τα εργοστάσια οι μεγαλοεργολάβοι με μισθούς Ινδίας και Πακιστάν, να παράγουν οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν για αυτούς, αφού η Κίνα άρχισε να γίνεται κόκκινο πανί !  Γιατί όσο και αν οι μισθοί εκεί είναι χαμηλά, οι τιμές παραγωγής δεν είναι όπως ήταν κάποτε.  Το κεφάλαιο έχει την ίδια νοοτροπία παντού.   Βλέπεις κράτη που εφαρμόζουν άλλες πολιτικές και τακτικές (Ισλανδία, Ουγγαρία), αλλά ο χάνος Έλληνας μένει στην οικονομική τακτική και ρητορική των school of Economics και το σχέδιο τους !
Άμα δεν τα καταφέρνουν, πως έχουν το θράσος να μην δηλώνουν με σθένος την ανικανότητά τους.  Ακούω τον Πρωθυπουργό να λέει πως ρώτησα τους συμβούλους μου και εκείνοι με ενημέρωσαν .... μπλα μπλα μπλα μπλα.
Να γίνω και εγώ τότε Πρωθυπουργός βρε παιδιά, ή υπουργός, όταν πρόκειται να έχω δίπλα μου ένα τσούρμο από συμβούλους !
 Ακούμε τον Σημίτη να έχει μούτρα να μας λέει "πως έχει προϋπολογιστεί σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ !"  Ε και ρωτώ απλά, ποιό το νόημα να μπούμε και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία ; για να βγούμε κάποτε ; και με ποιόν τρόπο ; με αντεθνικό ή με απόλυτα Εθνικό κε Σημίτη μας ;
Το κράτος πάντα έπαιρνε την μερίδα του λέοντος από φόρους, έστω και αν είχε το κρατικοδίαιτο μηχανισμό του, αλλά ποτέ δεν παρείχε αυτά που αναλογούσαν στον πολίτη του. Ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στις υποδομές, πουθενά !  Κι όμως όλοι μας παθητικά δεχόμαστε να παίρνουν τα ψίχουλά που έδιναν πίσω, κολυμμένοι σε αυτά που μας λένε πως μας έφεραν στον γκρεμό, σε αυτά που τους βολεύουν και θέλουν αυτοί.
Πιπιλίζουν το μυαλό ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή και θα πέσουμε.  Κοιτάω να δω που θα πέσουμε και δεν βλέπω κάτι πιο τρομακτικό.  Όμως πολλοί δυστυχώς ακόμα, δεν καταλαβαίνουν πως θα πέσουν μόνον με αυτά που γίνονται και όχι με αυτά που αρκετές φωνές κραυγάζουν. Μακάρι να είχαμε πέσει νωρίτερα και να είχαμε απαλλαγεί από όλους αυτούς.  Τι να το κάνω τον συνεχή δανεισμό, που μέχρι και εκατονταετές ομόλογο κάπου γράφτηκε πως σκέφτηκε η Κυβέρνηση ;
Δεν θέλω βρε παιδί μου να με σώσουν.  Πως να το πούμε δηλαδή !  Μας βάλανε στην μέγγενη της πείνας και της εξαθλίωσης, κόβοντας ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας, για την εύρεση των οποίων όμως, έκοψαν χρήματα από αλλού (δημόσιους υπαλλήλους, χώρια τον κεφαλικό "αλληλέγγυο φόρο" προς όλους), αλλά η αλληλεγγύη πάει περίπατο.  Που πάει περίπατο όμως δεν το λένε, έστω και αν μεταξύ μας το λέμε, πως όλα πάνε στους δανειστές.  
Βγαίνουν οι Δράκοι να μας πείθουν, πως κάνουν τα πάντα για να μας βγάλουν από την κρίση. Ποιά κρίση ; Ποιά είναι αυτή η περιβόητη κρίση που τελειωμό δεν έχει.  Από το "10 θα είμασταν στο "12 στις αγορές, αλλά σήμερα δεν θα είμαστε ούτε το 2050 ! Αλλά με τι έστω τότε θα είμαστε στις αγορές ;  Όταν δεν θα έχουμε τίποτα δικό μας ; Όταν δεν θα μας ανήκει ούτε το όνομά μας ;; Ούτε οι θάλασσες μας, ούτε ο πλούτος μας (Πάγκαλος και Πρωθυπουργός έξιναν το κεφάλι τους για μυθοπλασίες και υπερβολές) ; ούτε η γή μας ;  Ποιός θα βγεί στις αγορές τότε, αυτοί που θα τα έχουν, για να ζητήσουν από τους εαυτούς τους τι ;  Αυτά που θα τα έχουν ούτως ή άλλως όλα ;   Τόσο κορόιδα είμαστε, ώστε να ακούμε για μέσω όρο στην Ευρώπη στο τάδε ή στο δίνα ; Με ποιόν συγκρίνεις βρε λαοπλάνε τελικά ; Με Ευρωπαίο ή με Σομαλό ;


Το 2011 η Τρόικα ζητούσε 9 δις και αυτοί πετσόκοψαν για 25 δις !!
Το 2012 η Τρόικα ζητούσε 5 δις και αυτοί ζητούν 12 δις !!!
Εσείς τι λέτε για όλα αυτά ; 
Κατά τα άλλα, έχουμε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από το πρώην ΔΝΤ να ανακοινώνει 1,5 % πληθωρισμό !Και εμείς πρέπει να χαρούμε.   Ακούω πως η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του προϋπολογισμού της Βουλής καταργήθηκε.  Στον οργανισμό Διαχείρισης χρέους διοικεί μέλος της Golgman. Τους ζητούν απ΄ έξω να δοθούν τα στοιχεία ώστε να φανούν οι τις λοβιτούρες που έκαναν οι προηγούμενοι ώστε να βρεθούμε αρχικά στην ΟΝΕ, μετέπειτα με Υπερδιογκωμένο έλλειμμα στον μηχανισμό, και απαντούν με καταστολές και τρομοκρατικούς νόμους.  Το 1% τρομοκρατεί το 99%. Δεν ξέρω αν είναι αστείο- που είναι, αλλά είναι μια Αρχαία Τραγωδία ! 
Πληρώστε για να σωθούμε ή πληρώστε για να έχουμε να σας πληρώσουμε ! Ο Πατριωτισμός μας αποτιμάτε σε τραπουλόχαρτα ! Ποιός είναι αυτός που θα μου οριοθετήσει, πως θα εννοώ εγώ τον Πατριωτισμό μου ; Ειρωνικό και προκλητικό. Παπαρδέλες λιράτες.  Τα 600 ή 800 δις που έφυγαν πόσο πατριωτικά είναι ;  Οι επενδύσεις τους αλλαχού εκτός χώρας πόσο πατριωτική είναι ;  Η διασπάθιση του δημοσίου μόχθου πόσο πατριωτική είναι ;  Η συγκάλυψη των βρεγμένων τους και των ληστειών τους πόσο πατριωτική είναι ;  Η κλοπή της κληρονομιάς μου πόσο πατριωτικό είναι ; Η εξανδραπόδιση της αξιοπρέπειας μου, του αύριο, πόσο πατριωτική είναι ; Έτσι για να καταλάβω τι είναι και τι δεν είναι πατριωτισμός, εγώ που δεν ανήκω στους φωστήρες του παγκόσμιου συστήματος !
Εκτελούν δημοσίους υπαλλήλους στο όνομα της μείωσης του Δημοσίου χρέους, αλλά προσλαμβάνουν από την πίσω πόρτα, κάνοντας το ΔΝΤ να τους ζητά να τους απολύσουν ! Πόσο πατριωτικό είναι ;  Πόσο πατριωτικό είναι οι κομπίνες του ΤΤ με τα νέα υποκαταστήματα του Αντρίκου και τα άλλα του ;
Αποτιμάτε σε 40% η εσωτερική υποτίμηση, αλλά η δική μου είναι στα 100% και βάλε !
Κυκλοφορεί βέβαια υπόγεια για αποσυμπιεστικούς λόγους και όχι μόνον, "έλα μωρέ θα τα πουλήσουν και κάποια μέρα θα μας πληρώνουν καλλίτερα".  Τι να πει κανείς για μια τέτοια αντίληψη !  Τόσα καταλαβαίνει τόσα λέει. 
Α βέβαια βολεύει τον υπουργό των οικονομικών να λέει, πως ο Σαμαράς φταίει για όλα και πως αυτός είναι ο λόγος που δεν μας εμπιστεύονται.  Πότε λέγεται Τσίπρας, πότε λέγεται ΠΑΜΕ, σήμερα λέγεται Σαμαράς, αλλά ποτέ η πολυκατοικία του ΠΑΣΟΚ !



Ακούμε για κούρεμα !  Τι θα κουρέψουν ; Τους τοκογλυφισμούς τους ;  Δηλαδή μας δανείζουν για να πληρώνουμε τους τόκους τους, ώστε στο κούρεμα να πάρουν στο τέλος αυτά που θέλουν και εμείς να είμαστε ευχαριστημένοι στο άκουσμα πως το ιδιωτικό κεφάλαιο έβαλε πλάτη ; Άλλη μια ειρωνεία.  Θα μου πεις άμα δεν το κάνουν, τα διαστημικά ποσά τελειωμό δεν θα έχουν. Απαντώ απλά θα είναι αστρονομικά αντί για υπερ-διαστημικά !  
Δεν μπορεί κάποια αλυσίδα έφυγε από το γρανάζι του μυαλού τους, δεν εξηγείτε αλλιώς ! Τους τρώει τάχατε η απόδειξη, για να επιβάλουν την φοροκάρτα τους και την πατριωτική τους χούντα, άσε που πλέον την έκαναν τεκμήριο διαβίωσης, αλλά για τα μαύρα βιβλία τους και τις σκοτεινές ζωές τους, ούτε λόγος. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΡΕ. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ;


Το ευρώ κατρακυλά προς όφελος της Γερμανίας, για τις εξαγωγές της, την ανταγωνιστικότητα της και των προϊόντων της, κρατώντας τον λαό της επί τουλάχιστον 10χρόνια σε καθηλωμένες αποδοχές, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αλλά και αυτή κρέμεται σε μία κλωστή και δεν το λέει στον λαό της.  Ο θεός Καπιταλισμός πάντα κερδοφορούσε άσχετα με τι κατάσταση επικρατούσε στην παγκόσμια οικονομία.  Αυτή είναι μια τραγική αλήθεια.  Μας το είπε και ο Dealer του χρηματιστηρίου "λίγο με ενδιαφέρει τι θα γίνει, σε αυτό επάνω ποντάρω και κερδοφορώ" !


Σε μια τέτοια αλαζονική και φαύλη κατάσταση η λύση είναι μία και θέλει κότσια.
ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ. Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ !


Όσο για τους νέους ή όσους μπορούν να φύγουν, δεν μπορώ να αναφερθώ σε πατριωτισμό, όταν η ανάγκη της επιβίωσης, θεωρητικά είναι πρωτεύον. Μόνον που δεν είναι ίδιοι οι καιροί. Όταν κάποτε ο Έλληνας έφευγε, το παιχνίδι έπαιζε με της προηγούμενης χιλιετίας τις αποφάσεις. Σήμερα οι όροι είναι κατά πολύ διαφορετικοί, σχετικά άμεσα ορατοί. Στο τραπέζι παίζουν πολλά πιόνια ακόμα και είναι αποκλειστικά, έξυπνης και ζωτικής σημασίας κίνηση για να γίνει roi mat προς κάποια κατεύθυνση. Υποθέτω πως αν πέσει από την μια πλευρά είναι πόλεμος, η οριστική ρήξη μεταξύ ημών και εκείνων, αν πέσει από την άλλη είναι ο οδοστρωτήρας. Είναι θέμα ευρείας συνείδησης η κατάστασή μας !!!!!!!!!!

Ασπασία
ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ;

Κατά την άποψη των φωστήρων μας, ποιός είναι ο καθένας άρα και η αφεντιά μου, που να γνωρίζει τον τρόπο της διάσωσης της χώρας μας.  Εκείνοι κατέχουν το αλάθητο ως πάπες και όλοι οι υπόλοιποι απλά πρέπει να ακολουθούν, αφού το λέει ο αλάθητος !
Από όπου και να ξεκινήσει κάποιος, δεν βλέπει παρά τέρατα να ξεπροβάλλουν από παντού, ως λερναία ύδρα.  Με το ένα μέτρο κόβουν το ένα κεφάλι, αλλά εκείνο βγάζει περισσότερα του ενός και πάει λέγοντας.  Οι εχθροί χάνονται στην λήθη του χρόνου, αφού το παρόν έχει την πρωτοκαθεδρία, με ό,τι σημαίνει αυτό. 
Η παρουσία του ΔΝΤ στην χώρα, είναι πλέον γνωστή.  Αρκεί όσοι καταλαβαίνουν, να το κάνουν γνωστό σε όσους τουλάχιστον θέλουν να ακούσουν.  Δεν καταλαβαίνω όμως ποια είναι τελικά η θέση του.  Μας λένε κατάμουτρα, αλλά στην ροή του λόγου η επόμενη κουβέντα το έχει καλύψει αυτόματα (έτσι όλοι είναι καλυμμένοι) , πως η Τρόϊκα δεν ζητούσε ποτέ το ένα ή το άλλο σχέδιο, όμως η Κυβέρνηση έβρισκε και βρίσκει εύκολο, αυτό που μπορούσε να σφάξει ευκολότερα.   Έτσι πρωτοστατεί σε εξαθλιωτικά μέτρα κατά της κοινωνίας στο σύνολό της, αλλά κανείς δεν μιλά γιατί ακολουθούν αυτήν την οδό ! Επαφίενται μόνον κάποιοι δημοσιογράφοι στον απλό λόγο "είναι θέμα πολιτικής" !
Το βλέπω σαν να είναι αυτή το κακό παιδί, αλλά το ΔΝΤ νίπτει τας χείρας του.   Απλά ζητά τα χρήματά του και δεν ενδιαφέρεται με ποιό τρόπο !  Αυτή η άκρως σημαντική διαφορά είναι που δημιουργεί και τις διάφορες τάσεις πολιτικής, προς την μία ή την άλλη πλευρά, για εσωτερική κατανάλωση !  Ουσία μηδέν. Μέχρι και ο Κώνστας τόλμησε να το παραδεχθεί καθαρά !


Μας τρομοκρατούν πως θα χρεοκοπήσουμε, λες και δεν είμαστε χρεοκοπημένοι.  Επειδή δεν βλέπουμε να πέφτουν ρολά ; Το καταλαβαίνουμε από την αδυναμία ρευστότητας του κράτους και των τραπεζών.  Εκεί είναι τα ρολά.  Το ωραίο είναι, όχι ότι δεν ξέρουν, αλλά με την χρήση του λόγου που τους διακρίνει και κατά πως βολεύει, άλλοτε υπάρχουν χρήματα μέχρι μέσα Οκτωβρίου, άλλοτε μέχρι τέλος Οκτ. και σήμερα μετά την παράταση απόφασης της εκταμίευσης, μέχρι 15 Νοεμβρίου.  Πως γίνεται αυτό βρε παιδιά ;  Πως μετακινείτε η ημερομηνία τόσο εύκολα ;  Και μην μου πείτε πως περιμένουν να εισπράξουν, γιατί θα γελάσω .  Πάντα περίμεναν να εισπράξουν (πχ. ΜΙΝΙΟΝ !), αλλά έπεφταν κατά τα λεγόμενά τους έξω. Κάπου άκουσα, πως βρήκαν ένα χαμένο αποθεματικό, 1,5 δις.  Γελοία η κατάσταση με αποδέκτες, τους μη χρησιμοποιούντες τον εγκέφαλο τους.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΨΕΜΑ !
 Έχει το θράσος ο Παναγόπουλος να βγαίνει στα κανάλια να λέει, πως δεν το ήξερε για την μείωση μισθών, αφού είχε ψηφιστεί με νομικίστικο τρόπο,δηλαδή δεν θα πειραχτούν οι συλλογικές συμβάσεις, παρακάμπτοντας όμως πως μια υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, θα αποφάσιζε εν τέλει , κατά την περίσταση, τον νέο πάτο της αξίας του εργαζομένου.  Από την άλλη έχουμε και το πνευματώδες " ε δεν θα γίνουμε και Ινδία " (αντί Δανία του Νότου πριν !), σαν να μας λέει " ε κάτι καλλίτερο " και οι χάνοι να λένε "πάλι καλά " !


Όμως υπερφολογώντας, μειώνοντας τα εισοδήματα, μας λένε πως περιμένουν έσοδα.  Που να τολμήσουν να μιλήσουν για επενδυτές με φόρο 45% στις επιχειρήσεις !  Αυτός είναι και ο λόγος που οι επενδυτές ζητούν ειδικές ζώνες φορολογίας.  Κράτος εν κράτη, σαν να λέμε. 
Η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.  Όπως ακριβώς ξεκίνησε.  Τίποτα δεν άλλαξε και όμως εξακολουθεί να πιάνει τόπο.  Σαν να είσαι σε κάποιο τρένο και να μην αποφασίζεις να κατέβεις, αφού όσα βλέπεις τα ίδια είναι και τίποτα δεν σε τραβά να βγεις εκτός.  Περιμένεις την εικόνα να σου ερεθίσει την ανάγκη, χωρίς να την ψάχνεις στην πηγή της.  Αναλώνεσαι σε μεμψιμοιρία, σε ψυχολογική κατάπτωση από εξωγενή εκτροπή, αντί να σκάψει να βρει πόση ρίζα έχει και πως καταπολεμάτε η ασθένεια !
Θέλουν να πείσουν για ανταγωνιστικότητα, χωρίς να εξηγούν πως την θέλουν μονομερή. Τα περισσότερα μέτρα τους, στηρίζονται σε αυτά που εκστομίζονται στα διάφορα παράθυρα, όταν πχ. λένε στο τέλος θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε και αμέσως αυτό σε λίγο χρόνο γίνεται νόμος (Διοξείδιο του άνθρακα και πολλά άλλα). Τους δίνουμε εμείς τις ιδέες, τα ΜΜΕ τις αναπαράγουν και έτσι ο διαμεσολαβητής περνά την πληροφορία,  από την μία στην άλλη πλευρά.  Δεν είναι τυχαίο, να παίρνεις δημόσια επιχείρηση και η απάντηση να είναι "τα λένε στις τηλεοράσεις"  Πιστέψτε με είναι γεγονός. 
Να γίνουμε ανταγωνιστικοί για να εγκαταστήσουν τα εργοστάσια οι μεγαλοεργολάβοι με μισθούς Ινδίας και Πακιστάν, να παράγουν οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν για αυτούς, αφού η Κίνα άρχισε να γίνεται κόκκινο πανί !  Γιατί όσο και αν οι μισθοί εκεί είναι χαμηλά, οι τιμές παραγωγής δεν είναι όπως ήταν κάποτε.  Το κεφάλαιο έχει την ίδια νοοτροπία παντού.   Βλέπεις κράτη που εφαρμόζουν άλλες πολιτικές και τακτικές (Ισλανδία, Ουγγαρία), αλλά ο χάνος Έλληνας μένει στην οικονομική τακτική και ρητορική των school of Economics και το σχέδιο τους !
Άμα δεν τα καταφέρνουν, πως έχουν το θράσος να μην δηλώνουν με σθένος την ανικανότητά τους.  Ακούω τον Πρωθυπουργό να λέει πως ρώτησα τους συμβούλους μου και εκείνοι με ενημέρωσαν .... μπλα μπλα μπλα μπλα.
Να γίνω και εγώ τότε Πρωθυπουργός βρε παιδιά, ή υπουργός, όταν πρόκειται να έχω δίπλα μου ένα τσούρμο από συμβούλους !
 Ακούμε τον Σημίτη να έχει μούτρα να μας λέει "πως έχει προϋπολογιστεί σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ !"  Ε και ρωτώ απλά, ποιό το νόημα να μπούμε και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία ; για να βγούμε κάποτε ; και με ποιόν τρόπο ; με αντεθνικό ή με απόλυτα Εθνικό κε Σημίτη μας ;
Το κράτος πάντα έπαιρνε την μερίδα του λέοντος από φόρους, έστω και αν είχε το κρατικοδίαιτο μηχανισμό του, αλλά ποτέ δεν παρείχε αυτά που αναλογούσαν στον πολίτη του. Ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στις υποδομές, πουθενά !  Κι όμως όλοι μας παθητικά δεχόμαστε να παίρνουν τα ψίχουλά που έδιναν πίσω, κολυμμένοι σε αυτά που μας λένε πως μας έφεραν στον γκρεμό, σε αυτά που τους βολεύουν και θέλουν αυτοί.
Πιπιλίζουν το μυαλό ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή και θα πέσουμε.  Κοιτάω να δω που θα πέσουμε και δεν βλέπω κάτι πιο τρομακτικό.  Όμως πολλοί δυστυχώς ακόμα, δεν καταλαβαίνουν πως θα πέσουν μόνον με αυτά που γίνονται και όχι με αυτά που αρκετές φωνές κραυγάζουν. Μακάρι να είχαμε πέσει νωρίτερα και να είχαμε απαλλαγεί από όλους αυτούς.  Τι να το κάνω τον συνεχή δανεισμό, που μέχρι και εκατονταετές ομόλογο κάπου γράφτηκε πως σκέφτηκε η Κυβέρνηση ;
Δεν θέλω βρε παιδί μου να με σώσουν.  Πως να το πούμε δηλαδή !  Μας βάλανε στην μέγγενη της πείνας και της εξαθλίωσης, κόβοντας ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας, για την εύρεση των οποίων όμως, έκοψαν χρήματα από αλλού (δημόσιους υπαλλήλους, χώρια τον κεφαλικό "αλληλέγγυο φόρο" προς όλους), αλλά η αλληλεγγύη πάει περίπατο.  Που πάει περίπατο όμως δεν το λένε, έστω και αν μεταξύ μας το λέμε, πως όλα πάνε στους δανειστές.  
Βγαίνουν οι Δράκοι να μας πείθουν, πως κάνουν τα πάντα για να μας βγάλουν από την κρίση. Ποιά κρίση ; Ποιά είναι αυτή η περιβόητη κρίση που τελειωμό δεν έχει.  Από το "10 θα είμασταν στο "12 στις αγορές, αλλά σήμερα δεν θα είμαστε ούτε το 2050 ! Αλλά με τι έστω τότε θα είμαστε στις αγορές ;  Όταν δεν θα έχουμε τίποτα δικό μας ; Όταν δεν θα μας ανήκει ούτε το όνομά μας ;; Ούτε οι θάλασσες μας, ούτε ο πλούτος μας (Πάγκαλος και Πρωθυπουργός έξιναν το κεφάλι τους για μυθοπλασίες και υπερβολές) ; ούτε η γή μας ;  Ποιός θα βγεί στις αγορές τότε, αυτοί που θα τα έχουν, για να ζητήσουν από τους εαυτούς τους τι ;  Αυτά που θα τα έχουν ούτως ή άλλως όλα ;   Τόσο κορόιδα είμαστε, ώστε να ακούμε για μέσω όρο στην Ευρώπη στο τάδε ή στο δίνα ; Με ποιόν συγκρίνεις βρε λαοπλάνε τελικά ; Με Ευρωπαίο ή με Σομαλό ;


Το 2011 η Τρόικα ζητούσε 9 δις και αυτοί πετσόκοψαν για 25 δις !!
Το 2012 η Τρόικα ζητούσε 5 δις και αυτοί ζητούν 12 δις !!!
Εσείς τι λέτε για όλα αυτά ; 
Κατά τα άλλα, έχουμε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από το πρώην ΔΝΤ να ανακοινώνει 1,5 % πληθωρισμό !Και εμείς πρέπει να χαρούμε.   Ακούω πως η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του προϋπολογισμού της Βουλής καταργήθηκε.  Στον οργανισμό Διαχείρισης χρέους διοικεί μέλος της Golgman. Τους ζητούν απ΄ έξω να δοθούν τα στοιχεία ώστε να φανούν οι τις λοβιτούρες που έκαναν οι προηγούμενοι ώστε να βρεθούμε αρχικά στην ΟΝΕ, μετέπειτα με Υπερδιογκωμένο έλλειμμα στον μηχανισμό, και απαντούν με καταστολές και τρομοκρατικούς νόμους.  Το 1% τρομοκρατεί το 99%. Δεν ξέρω αν είναι αστείο- που είναι, αλλά είναι μια Αρχαία Τραγωδία ! 
Πληρώστε για να σωθούμε ή πληρώστε για να έχουμε να σας πληρώσουμε ! Ο Πατριωτισμός μας αποτιμάτε σε τραπουλόχαρτα ! Ποιός είναι αυτός που θα μου οριοθετήσει, πως θα εννοώ εγώ τον Πατριωτισμό μου ; Ειρωνικό και προκλητικό. Παπαρδέλες λιράτες.  Τα 600 ή 800 δις που έφυγαν πόσο πατριωτικά είναι ;  Οι επενδύσεις τους αλλαχού εκτός χώρας πόσο πατριωτική είναι ;  Η διασπάθιση του δημοσίου μόχθου πόσο πατριωτική είναι ;  Η συγκάλυψη των βρεγμένων τους και των ληστειών τους πόσο πατριωτική είναι ;  Η κλοπή της κληρονομιάς μου πόσο πατριωτικό είναι ; Η εξανδραπόδιση της αξιοπρέπειας μου, του αύριο, πόσο πατριωτική είναι ; Έτσι για να καταλάβω τι είναι και τι δεν είναι πατριωτισμός, εγώ που δεν ανήκω στους φωστήρες του παγκόσμιου συστήματος !
Εκτελούν δημοσίους υπαλλήλους στο όνομα της μείωσης του Δημοσίου χρέους, αλλά προσλαμβάνουν από την πίσω πόρτα, κάνοντας το ΔΝΤ να τους ζητά να τους απολύσουν ! Πόσο πατριωτικό είναι ;  Πόσο πατριωτικό είναι οι κομπίνες του ΤΤ με τα νέα υποκαταστήματα του Αντρίκου και τα άλλα του ;
Αποτιμάτε σε 40% η εσωτερική υποτίμηση, αλλά η δική μου είναι στα 100% και βάλε !
Κυκλοφορεί βέβαια υπόγεια για αποσυμπιεστικούς λόγους και όχι μόνον, "έλα μωρέ θα τα πουλήσουν και κάποια μέρα θα μας πληρώνουν καλλίτερα".  Τι να πει κανείς για μια τέτοια αντίληψη !  Τόσα καταλαβαίνει τόσα λέει. 
Α βέβαια βολεύει τον υπουργό των οικονομικών να λέει, πως ο Σαμαράς φταίει για όλα και πως αυτός είναι ο λόγος που δεν μας εμπιστεύονται.  Πότε λέγεται Τσίπρας, πότε λέγεται ΠΑΜΕ, σήμερα λέγεται Σαμαράς, αλλά ποτέ η πολυκατοικία του ΠΑΣΟΚ !



Ακούμε για κούρεμα !  Τι θα κουρέψουν ; Τους τοκογλυφισμούς τους ;  Δηλαδή μας δανείζουν για να πληρώνουμε τους τόκους τους, ώστε στο κούρεμα να πάρουν στο τέλος αυτά που θέλουν και εμείς να είμαστε ευχαριστημένοι στο άκουσμα πως το ιδιωτικό κεφάλαιο έβαλε πλάτη ; Άλλη μια ειρωνεία.  Θα μου πεις άμα δεν το κάνουν, τα διαστημικά ποσά τελειωμό δεν θα έχουν. Απαντώ απλά θα είναι αστρονομικά αντί για υπερ-διαστημικά !  
Δεν μπορεί κάποια αλυσίδα έφυγε από το γρανάζι του μυαλού τους, δεν εξηγείτε αλλιώς ! Τους τρώει τάχατε η απόδειξη, για να επιβάλουν την φοροκάρτα τους και την πατριωτική τους χούντα, άσε που πλέον την έκαναν τεκμήριο διαβίωσης, αλλά για τα μαύρα βιβλία τους και τις σκοτεινές ζωές τους, ούτε λόγος. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΡΕ. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ;


Το ευρώ κατρακυλά προς όφελος της Γερμανίας, για τις εξαγωγές της, την ανταγωνιστικότητα της και των προϊόντων της, κρατώντας τον λαό της επί τουλάχιστον 10χρόνια σε καθηλωμένες αποδοχές, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αλλά και αυτή κρέμεται σε μία κλωστή και δεν το λέει στον λαό της.  Ο θεός Καπιταλισμός πάντα κερδοφορούσε άσχετα με τι κατάσταση επικρατούσε στην παγκόσμια οικονομία.  Αυτή είναι μια τραγική αλήθεια.  Μας το είπε και ο Dealer του χρηματιστηρίου "λίγο με ενδιαφέρει τι θα γίνει, σε αυτό επάνω ποντάρω και κερδοφορώ" !


Σε μια τέτοια αλαζονική και φαύλη κατάσταση η λύση είναι μία και θέλει κότσια.
ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ. Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ !


Όσο για τους νέους ή όσους μπορούν να φύγουν, δεν μπορώ να αναφερθώ σε πατριωτισμό, όταν η ανάγκη της επιβίωσης, θεωρητικά είναι πρωτεύον. Μόνον που δεν είναι ίδιοι οι καιροί. Όταν κάποτε ο Έλληνας έφευγε, το παιχνίδι έπαιζε με της προηγούμενης χιλιετίας τις αποφάσεις. Σήμερα οι όροι είναι κατά πολύ διαφορετικοί, σχετικά άμεσα ορατοί. Στο τραπέζι παίζουν πολλά πιόνια ακόμα και είναι αποκλειστικά, έξυπνης και ζωτικής σημασίας κίνηση για να γίνει roi mat προς κάποια κατεύθυνση. Υποθέτω πως αν πέσει από την μια πλευρά είναι πόλεμος, η οριστική ρήξη μεταξύ ημών και εκείνων, αν πέσει από την άλλη είναι ο οδοστρωτήρας. Είναι θέμα ευρείας συνείδησης η κατάστασή μας !!!!!!!!!!

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου