a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

1) Μαλλιά μακριά μπορώ να έχω, μακρύ μούσι όμως δεεεν μπορώ να έχω ...... Λέτε να έχω πρόβλημα σοβαρό βρε παιδιά ;;; μπρρρρ παπαπαπα Το είδα στο λεγόμενο ζάμπινγκ στην ευρωβυζιόν (ναι με ύψιλον) λες και έπρεπε να το δω οπωσδήποτε ........ δεν ήξερα τι έβλεπα ...... όσο το σκεπτόμουν τόσο αναγούλιαζα......

τι λέτε βρε παιδιά ..... κέρδισε το μούσι και το μακρύ μαλλί στην euroπεοβυζιόν ;; Τώρα το διάβασα να με συμπαθάτε, δεν κάθισα να ..... επιμορφωθώ ....... σας ζητώ συγγνώμη...... "που πάμε ρε, ρε που πάμεεεεε...."

2) Ο Σόλων ο Αθηναίος είπε "ο νόμος είναι όπως ο ιστός της αράχνης, παγιδεύει στον ιστό της μόνο τα μικρά έντομα.... "

3) Ο αλαζών Μίκης που κυκλοφορεί στην κοινωνία μέσω επιστολών, με "αυτονόητο" κατά δήλωσή του τρόπο γράφει " Για τελευταία φορά, δεν έχω συναντήσει κανένα πολιτικό εδώ και πάρα πολύ καιρό και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές και Ευρωεκλογές."

Εκείνος δε με αυτήν του την τοποθέτηση στηρίζει το σύστημα, ο δε βλαξ ψηφοφόρος είναι σαν να καλείται ευθέως και πλαγίως, να μην ψηφίσει κανέναν, στηρίζοντας και εκείνος το σύστημα.

Έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες τις οποίες δυστυχώς δεν τις αντιλαμβάνεται ο καθημερινός μη σκεπτόμενος άνθρωπος. Και να τολμήσεις να πεις κάτι δημοσίως εναντίον του, αμέσως οι"στρατιώτες" θα τρέξουν να τον στηρίξουν.

Αχ κατακαημένη Ελλάδα μου .........


4)  Ποιός είναι ο Γερμανοεβραίος κ Σουλτς που δεν του αρέσουν οι ευρωσπεπτικιστές και δεν τους θέλει στην Ευρώπη ;;;; Μήπως να τους στείλουμε στην Σιβηρία ;;; έχετε τρελαθεί όλοι εσείς που είστε από την ίδια φυλή ;;;

5) Το Ξέφραγο αμπέλι είναι η απόλυτη αλήθεια και εμείς δεν κοιτάμε να πάρουμε με καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες την χώρα στα χέρια μας.

Είχα μία συζήτηση με έναν καλό μου φίλο για την εκδίκαση της υπόθεση energa που έφαγε 250 εκατ χρήματα του κοσμάκη τα οποία δεν απέδωσε στο κράτος ως όφειλε. Ακούστε λοιπόν τι συνέβη : το κράτος μέσω του υπ. Οικονομικών σήμερα τον Στουρνάρα και τον δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη εναντίον της energa , οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν συνήγορο υπεράσπισης ...... τον Μάκη Βορίδη. Δηλαδή το κράτος μηνύει και το κράτος υπερασπίζει σε μία δίκη σε επίπεδο Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών (!!!!!!!!!!!!!!!). Τι έχουμε παραπάνω να σκεφτούμε και να καταλάβουμε ;;; Ποιός είναι υπεύθυνος περισσότερο που το κράτος ενώ είχε απόλυτη επάρκεια αγαθών, σήμερα δεν είναι ικανό να θρέψει τον εαυτό του .....(!!!)
 



6) Τέτοια είναι η κατάσταση στην χώρα και ακόμα χειρότερα, σαν την φωτογραφία. Φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε να ενεργοποιηθεί το ζωτικό μας ένστικτο. Όχι δεν είμαι απαισιόδοξη, απλώς είμαι ρεαλίστρια, γιατί το να ωραιοποιείς καταστάσεις είναι σαν να ρίχνεις μπόλικη σκόνη πλάνας ελπίδας.

Λοιπόν μεγάλα κουτορνίθια μου όταν ακούτε την λέξη "ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ τάδε" στην ουσία είναι ΜΚΟ. Το καταλάβαμε ;;;
Ποιά είναι η μεγαλύτερη ΜΚΟ, μπας και ξυπνήσει λίγο το μυαλουδάκι σας ;;; Η παγκόσμια οικονομική ελίτ που ελέγχει τους διορισμένους πολιτικούς της υπαλλήλους και τα διάσπαρτα τσιράκια της. Όλα σε ένα .... νοικοκυρεμένα και ουδέποτε εκλεγμένα. Άραγε θα ταίριαζαν "οι όρνιδες" του Αριστοφάνη στην περίστασή μας ;;;

Αυτά τα ολίγα, γιατί όταν γύρισα ένα βράδυ σκεπτόμενη διάφορα μόνη μου στο καθιστικό καπνίζοντας και μη μπορώντας να κλείσω μάτι, αν είχα εκείνη την στιγμή όρεξη, εν μέσω της νυκτός, θα έγραφα πολλά σκληρά πράγματα.......
Διότι αν κάποιος προτιμά για τον εαυτό του να είναι όρνιθα, οκ δικαίωμά του, γιατί όμως να παρασύρει και άλλους στο όνομα "μιας ανοικτής πόρτας ;;;" Περίεργο ον ο άνθρωπος και ακόμα πιο περίεργο το μυαλό του.

Θυμάμαι πάντως κάτι που θέλω να το προσθέσω. Προ καιρού είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία όπου έλεγε ως νόημα πως "αν προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους, τότε χάνεις ανάλογο κομμάτι από την ψυχή σου". Το να προσπαθείς να συμφωνείς με όλους, το να λες Ναι σε Όλους, τότε κάποια στιγμή θα πεις "Ναι σε Όλα" και οπουδήποτε αλλού. Τέτοια ελαττώματα πρέπει να υπολογίζονται.

Όσο για τους διάφορους σωτήρες, έχω βαρεθεί να τα λέω αφού ο κοσμάκης δεν μπορεί να καταλάβει από μόνος του και ας έχει κάνει αρκετά κατά την γνώμη του στην ζωή του. Άλλωστε η λαϊκή σοφία έχει προβλέψει για όλα. "Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται" ...........

Φροντίστε για σοφές εκλογές ...................... Όταν ακούσετε για ομάδα πραγματικά (το τονίζω) ανεξάρτητων πολιτών, ανοίξτε την πόρτα και μπείτε μέσα....... 












8) Τι λέτε ..... θα πάμε για δεύτερο γύρο στον δήμο της Αθήνας ;;; ή θα έχουμε εκλογή από την πρώτη ;;; Γιατί συζητώντας με έναν δημοσιογράφο πριν λίγο, έχει την αίσθηση για εκλογή με ........ την πρώτη .....

9)  Θέλω να είσαστε / είμαστε έτοιμοι. Θα ήθελα να έχετε την φλόγα που έχει ο άνθρωπος μέσα του και που του την έχει δώσει η ίδια η φύση, όπου άλλοι το ονομάζουν Θεός. Οι πρόγονοί μας το ήξεραν και την τιμούσαν. Ήταν η δύναμή τους και ο σοφός οδηγός τους.
Μετά τις εκλογές να περιμένουμε εξελίξεις. Μετά αρχίζουν όλα σταδιακά. Η Ελλάδα μας αυτήν την στιγμή είναι ένα καράβι που βάλετε από παντού, πλέοντας στην μέση γη, εξ ου και ομφαλός. Όλοι θέλουν κάτι από αυτήν και αν είναι δυνατόν να μην της αφήσουν τίποτα. Να την αφανίσουν εντελώς. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες. Αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως μια οικονομική κρίση. Αυτό το λέω από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Ουδέποτε ήταν κρίση οικονομική.
ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ....
Σίγουρα περίπου το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη ανθρωπότητα (σχετικά με τον αφανισμό). Ως Ελληνίδα όμως αναφέρομαι σε εμάς, αφού όλα άρχισαν από εδώ (όπως πάντοτε στον άγνωστο χρόνο) για να εξαπλωθούν ως αράχνη μέσω της ανύπαρκτης Ευρώπης ... προς την Ανατολή. Αν τελειώσει η Ελλάδα, ας μην ακούγεται ως υπερβολή, θα τελειώσουν όλα για όλους. Συρία - Ουκρανία -Λιβύη.....βάλλονται οι Έλληνες και εκδιώχνονται από παντού. Χθες άκουσα πως 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μαριούπολη της Ουκρανίας και στην Μαριούπολη ζουν Έλληνες ..... Ήμουν ήσυχη πως η Μαριούπολη προστατεύεται από την Ρωσία, αλλά βλέπετε το κακό έχει πολλά ποδάρια .....

Τα πάντα αυτήν την στιγμή είναι ρευστά, αν και μπλοκαρισμένα. Σε βάθος χρόνου δεν θα αποφύγουμε ούτε την ευρύτερη σύρραξη, αφού το σαράκι της εξουσίας και του παράλογου πλουτισμού κυκλοφορεί στις φλέβες των βαρώνων της πυραμίδας που οι ίδιοι έκτησαν, χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως "λάτρεις των φυσικών νόμων". Κάποιοι μπορεί να σταματούν στους Βαρώνους. Προσωπικά συνεχίζω ακόμα παραπάνω, δηλαδή ακόμα και αυτοί είναι πλανεμένοι στο αν νομίζουν πως στην Φύση ισχύει ο νόμος του ισχυρού. Μπορεί αυτό να τους βολεύει, μπορεί να τους εξυπηρετεί, μπορεί να ρίχνουν στάχτη στην μεριά της συνείδησης φοβούμενοι μήπως αν υπάρχει και ξυπνήσει ..... θα τους καταπιεί.

Σε όλους αυτούς λοιπόν τους βαρώνους και στους παρακάτω κύκλους της πυραμίδας τους, τους λέω το εξής ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΙΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ - ΦΥΣΗ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ / ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΧΟΡΝΙΚΗ ΔΟΛΙΟ-ΣΠΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ "ΑΛΛΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.

Δεν είναι κάτι που δεν έχω κάνει φιλότιμη προσπάθεια να το εξηγήσω. Βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε αυτό που νομίζουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι η Α-ΛΗΘΕΙΑ.......


10) Μια μέρα μου τηλεφωνεί ένας πολύ καλός φίλος και μου λέει "..... οι άνθρωποι δεν νοιάζονται, κοιτάνε μόνον τι μπορούν να βάλουν στην τσέπη τους ...."
Χθες σε μία πάρα πολύ αξιόλογη εκδήλωση που έγινε από το Hellenic Nexus για τα 10 χρόνια επιτυχούς κυκλοφορίας του και πρωτιάς, ο καθηγητής κ. Γρίβας πριν τελειώσει την ομιλία του σύγκρινε τα εξής :
Τους μεν Εσθονούς οι οποίοι παρ' όλο που βοήθησαν τον Χίτλερ στην επίθεσή του κατά της Ρωσίας, σε δήλωση του ο ηγέτη τους είπε "δεν είμαστε μικροί .... είμαστε πολύ μικροί, αλλά αν χρειαστεί δεν θα φοβηθούμε να τα βάλουμε με την Ρωσία" .... και τους δε Έλληνες που αγρόν αγοράζουν σε πολλές περιπτώσεις.
Έκλεισε την ομιλία του ως εξής "είμαι σίγουρος πως οι Εσθονοί πρέπει να σωθούν, δεν είμαι σίγουρος όμως αν αξίζει να σωθούν οι Έλληνες".

Βλέπετε μέχρι και ο ηγέτης των Εσθονών αυτής της πολύ μικρής χώρας τα έβαλε με τους Ευρωπαίους για το ότι "άφησαν την Ελλάδα μόνη της στην επίθεση των αγορών" πράγμα που ακούγεται για εμάς παράδοξο, ενώ "οι δικοί μας" ούτε ένα όχι δεν είπαν για την τιμή των όπλων.
Αντίθετα μας φλόμωσαν στο ψέμα και στην υποκρισία. Είναι δε τόσο άσχετοι που ένας εξ αυτών είπε "να διώξουμε τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας..."

Δεν ξέρω, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να μας γίνονται μαθήματα στην ζωή μας, είτε είναι φίλοι μας είτε είναι ακόμα και εχθροί μας......


11) Φιλαράκια μου ωραία είναι η παρέα σας, τα χαμογέλα σας, τα λουλούδια σας, οι λιχουδιές σας και τα σοφά σας λόγια, πρέπει όμως να σας / τα αποχωριστώ όλα αυτά για τώρα.

Πριν όμως κλείσω θα σας μεταφέρω ένα κομμάτι μιας αξιόλογης συζήτησης που έτυχε να κάνουμε χθες. Όταν ζητήθηκε από τον όχλο κάτω να πάρει μιαν απόφαση ποιός θα σταυρωθεί : Ιησούς ή Βαραβάς και εφ όσον ο πρώτος αντιπροσωπεύει το πνεύμα ενώ ο δεύτερος την επαναστατικότητα, θα ήθελα να γνώριζα ποιόν θα διάλεγαν σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι όσο και όλοι οι άλλοι...... Γιατί καθώς φαίνεται η επαναστατικότητα δοκιμάστηκε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά όπως διαπιστώνεται απέτυχε παταγωδώς..... Βλέπετε ακόμα και η επαναστατικότητα χωρίς πνεύμα προξενεί ζωώδη κατάσταση ή γίνεται εύκολα εκμεταλλεύσιμη. Μήπως λοιπόν να γίνουμε πιο πολύ πνευματικοί άνθρωποι, μακριά από δόγματα - αιρέσεις κλπ κλπ πράγμα που θα δίνει ιδιαίτερη αξία και ανάλογο αποτέλεσμα σε κάθε μας επιλογή ;;; Την πιο θερμή μου καλημέρα !!!
 


12) Αυτό που γράφω το είπε μία φίλη στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. "είναι φοβερό κάποιοι να χρηματοδοτούνται για να ...... είναι πολίτες και κάποιοι άλλοι να πληρώνουν από το υστέρημα τους για να σταθούν ως πολίτες ......"

13)  Φροντίστε να μάθετε ποιοί είναι πίσω από τους Οικολόγους πράσινους, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το τονίζω. Δεν θα δυσκολευτείτε. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν το ..... φαινόμενο του θερμοκηπίου και την φορολόγηση των ανθρώπων ...... Οι αλλαγές που έγιναν μην σας παρασύρουν, είναι δυστυχώς εικονικές.......

14)  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ........ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.


15) Κατάντησε ο δωσιλογισμός πολιτικό σπορ και ..... κουλτούρα ......
 
16) Προσοχή , διαβάστε ποιοί είναι στο Δ.Σ του κόμματος της Δραχμής ......
 
17) Χρυσόγονος και Κατρούγκαλος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ..... ((!!!!)) Για να μην κοιμόμαστε όρθιοι ......
 
18) Διαβάζω το τελευταίο άρθρο του Τραϊανού, στο οποίο συμφωνώ μέχρι όσο έχω διαβάσει. Μου θύμισε όμως να γράψω κάτι που το ξανά σκεπτόμουν αυτές τις ημέρες κατόπιν συζήτησης με έναν φίλο. Δηλαδή, από το πόσο στενή ή ευρεία είναι η Κοσμοαντίληψη ενός ανθρώπου, από αυτήν εξαρτάται η αντίστοιχη συνειδητότητα του "Τώρα". Η δε Κοσμοαντίληψη έχει ως μοναδική αφετηρία της, στο πως ο καθένας αισθάνεται την έννοια Θεού, της αιώνιας κίνησης του Κόσμου, όπως μερικώς τον αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον Κόσμο.

Είναι δηλαδή ικανή η Κοσμοαντίληψη να έχει τέτοιο ύψος και μέγεθος, που κάθε είδηση τούτου του κόσμου του πλαστού να μην αγγίζει και επιρρεάζει κανέναν. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο και για να ξεφύγει κάποιος που έχει σθένος, θα πρέπει να γίνει ή ασκητής ή ερημίτης, ειδάλλως απορροφάται από την μαζικοποίηση της δίνης.

Όσο και αν ο άνθρωπος νόμιζε πως ο πόλεμος είναι πυγμής και ισχύος, τελικά πάντοτε ήταν και είναι πνευματικός. Όπως ο Άρης ο Θεός του πολέμου που τον ρεζίλευε πάντοτε η Αθηνά η Θεά της Σοφίας. Από τον Άρη πήρε το όνομά του ο "Άρειος Πάγος" (βράχος του Άρη), όταν έγινε η δίκη του για την εκτέλεση του βιαστή της κόρης του Αλκίππης, του Αλιρρόθιου υιού του Ποσειδώνα .......

Καμία πλευρά ( ισχυροί και "αδύνατοι") όμως δεν αποδέχεται πως ο πόλεμος ήταν και είναι πάντοτε πνευματικός. Είναι καιρός αυτό να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό.
 
19)  Βρέθηκα σε συνάντηση των φίλων του Sam Chekwas, του Νιγηριανού που άνοιξε βιβλιοπωλείο στην Ουάσινγκτον το μοναδικό που πουλάει Ελληνικά αρχαία βιβλία. Αγάπησε την Ελλάδα, την γλώσσα και το πνεύμα της όταν διάβασε την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα από τους μεγάλους κόπους του πατέρα του. Ο λόγος του δεν είχε καμία σχέση με τους συνήθεις λόγους που ακούμε. Μίλησε απλά, κατανοητά στον καθένα, μίλησε μέσα από την καρδιά του, με μεγάλη αγάπη. Αποκαλούσε τους φίλους της σύναξης ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ. Όταν κάποιος προσπάθησε να μοιράσει την κοινωνία μας σε διαφορετικότητες "καλών και κακών", άμεσα τον διέκοψε για να του πει, "δεν θέλω να ακούω άσχημα λόγια να λέτε μεταξύ σας ..... για τους δικούς σας" ...... Αρκετές φορές επανέλαβε την σημασία της γλώσσας μας και πόσο θα πρέπει να την αγαπήσουμε και να την εκτιμήσουμε. Τόνισε πως δεν έχει σημασία το εξωτερικό περίβλημα στον άνθρωπο, αλλά ο εσωτερικός του κόσμος. 

Λέτε να μην τα γνωρίζουμε και εμείς ;;; όμως με το που συμφωνούμε, αμέσως μετά κάνουμε άλλα, λες και δεν συμφωνήσαμε ποτέ...... Φανταστείτε πως ο σύλλογός του στην Αθήνα τον κατηγορεί ως ..... προδότη και παρ' όλο που κλήθηκαν δεν δέχθηκαν να έλθουν...... Αυτό λέει πολλά και για τις δύο πλευρές. Μίλησε για τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο χωρίς παπούτσια και χωρίς βιβλία στην πατρίδα του. Μας μίλησε πως έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργείο γιατί καταστρέφουν την Ελληνική γλώσσα !!! Του είπα "εδώ ούτε οι γονείς και δεν ξεσηκώθηκαν" (!!!) Έκλαψε κάποια στιγμή, σταμάτησε αλλά λίγο αργότερα συνέχισε. Συνέχισε έτσι απλά και ανθρώπινα. Προσπάθησε να δώσει κουράγιο, πως ξέρει τι περνάμε και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να γίνουμε οι κοινωνοί της Ελληνικής Φιλο-Σοφίας !!!

Είθε αυτόν τον άνθρωπο να τον προστατεύουν οι Θεϊκές δυνάμεις και να μην τον αγγίξει τίποτα κακό και περίεργο σε αυτήν την χώρα, που ειδικά κάποιοι άνθρωποι το μόνον που κάνουν είναι να καταστρέφουν ό,τι όμορφο και απλά αληθινό .....
 
20) Το άσχημο είναι πως ακούμε "αντι"-μνημονιακούς οι οποίοι μεταξύ "αντι"-μνημονιακών ευχάριστων λόγων, μας ενημερώνουν για να αρχίσουμε να ..... χωνεύουμε την διάλυση της χώρας, τις ΕΟΖ, την Θράκη, το Αιγαίο και .... και .... και ....
Μην παθητικοποιηθείς Έλληνα ακούγοντας όμορφες ανεδαφικές κουβεντούλες και προτροπές. Και τα καλλίτερα παιδιά παραπλανιούνται από τις υπόγειες συστημικές νουθεσίες που δεν είναι σε θέση να τις συνειδητοποιήσουν, λόγω θυμικού. Την έχω ζήσει αυτήν την κατάσταση και μάλιστα την έχω εκφράσει και μοιραστεί μαζί σου πολλές φορές. Και μόνον που τις ακούς επί καθημερινής βάσεως σαν πλύση εγκεφάλου για να πειστείς στην μη συμμετοχή σου, θα πρέπει να σε προβληματίσει, εφ όσον δεν έχει προβληματίσει τους ίδιους που την κάνουν.

Δεν είναι μόνον αυτό όμως...., προστέθηκε και η κρατική μηχανή να σε εκφοβίσει προτρέποντάς σε να πας να ψηφίσεις ειδάλλως θα υποστείς ..... κυρώσεις. Είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Έτσι εσύ καλέ μου Έλληνα βρίσκεσαι στην μέση σε πλήρη σύγχυση και αυτό φαντάζει να είναι λογικό, καθ' όσον αυτός είναι και ο σκοπός του συστήματος. Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στο ποιο είναι τελικά το καθήκον. Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε πως σε κάθε περίπτωση το σύστημα στηρίζεται σε μας αφού καλύπτει και τις δύο πλευρές, χωρίς να κουνήσει φαινομενικά ούτε το μικρό του δακτυλάκι.

Δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να ξεχνάς πως δόθηκαν αγώνες και χύθηκε αίμα για να ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ το θεσμικό αυτό δικαίωμα της ψήφου, που σήμερα αφελώς απεμπολείται. Μια ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του παρελθόντος, εξ αιτίας των ολιγαρχικών μοναρχικών συστημάτων.
Νοιώθεις πως δεν συμφωνείς με τα πεπραγμένα τους και λογικά σκέφτεσαι ;;
τότε το κάνεις πράξη και όχι αδράνεια, ώστε να μπορείς να έχεις το δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη. Ειδάλλως ο μη συμμετέχων σε κάθε περίπτωση δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα γνώμης και άποψης.
Και αν κάποιος σκεφτεί μα και τον Χίτλερ τον ψήφισαν, σκέψου πως η επιλογή έγινε τότε από αντίδραση και εξ ανάγκης, όπως σήμερα αναδύθηκε η Χ.Α. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Επιβιώνει πάνω στην δική σου αντίδραση.

Ακόμα και αν πιστεύεις πως δεν θα ανατρέψεις μια κατάσταση με την συμμετοχή σου, εσύ θα έχεις προσπαθήσει θεσμικά, δημοκρατικά και με το μοναδικό θεσμικό όπλο που σου άφησαν στα χέρια, να στείλεις στο σπίτι τους τους περισσότερους από αυτούς, αντί να αφήσεις ανεξέλεγκτο στο πεδίο της μάχης να αλωνίζουν οι ποντικοί. Έτσι έγινε και με τον Λεωνίδα. Ήξερε πως θα πέσει, αλλά τουλάχιστον ήξερε πως το καθήκον του ήταν ΙΕΡΟ με τα δεδομένα της χρονικής στιγμής και γι αυτό έμεινε αιώνια σεβάσμια μνήμη . Κατάλαβε πως η συμμετοχή σου στα κοινά με κάθε τρόπο και μέσον ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ, ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.

Το να δραστηριοποιείσαι και σε άλλα διαφορετικά επίπεδα άγια πράττεις, αλλά δεν σημαίνει πως θα απαξιώσεις κάποιο άλλο σου δικαίωμα !!! Διότι καλέ μου Έλληνα, εσύ είσαι που επιλέγεις, εσύ εκλέγεις και ανακαλείς, για να έχεις το δικαίωμα να μιλάς για ανακλητότητα. Τα πάντα εξαρτώνται από εσένα..... Πως θα αφήσεις αυτό σου το δικαίωμα έρμαιο σε άλλα χέρια ;; Πως θα αφήσεις να εκλέγονται κυβερνήσεις με χαμηλά ποσοστά που θα τα αυξάνεις εσύ με την αποχή σου ;;; Κατάλαβε πως δεν έχει να κάνει με νόμους και πολιτικές. Εκεί είσαι ΕΣΥ και ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ και εσύ δεν έχεις να κάνεις με τους νόμους τους και τις κυβερνήσεις τους.
χμχμ αντίθετα τους βολεύει η μη συμμετοχή σου, για να έχουν να ισχυρίζονται εκ των υστέρων πως εσύ που δεν σηκώθηκες από τον καναπέ συναίνεσες ή τον ψήφισες έμμεσα. Δεν το διαπίστωσες ακόμα ;;; Δεν θα έπρεπε να το έχεις ήδη διαπιστώσει ;;; Γίνε ενεργός πολίτης με κάθε τρόπο και μέσον .... ΜΠΟΡΕΙΣ.

Αν αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε δίλημμα, επειδή και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα που σε τραβούν σαν λάστιχο η κάθε τους πλευρά ..... και αν εξακολουθείς να μην μπορείς να αποφασίσεις, ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ, ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ. Μην εμπιστεύεσαι ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλον το τι σου λέει. Κανένας δεν κατέχει το αλάθητο ..... και η όποια ορθότητα πίστης εξαρτάται από την βάση στην οποία στηρίζεται.
Θυμήσου τα σοφά λόγια του Κρισναμούρτι που παρακινούσε τους υποστηρικτές του, να μην δίνουν σημασία στα λόγια του, αλλά σε αυτά που η δική τους ελεύθερη ψυχή τους υπαγόρευε .......
 
21)  Αχχχχ είναι τόσο απλή η Αλήθεια, όσο τούτες οι λέξεις που γράφονται.
ΑΓΑΠΗ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ...... έτσι τόσο απλά
Είναι η μόνη που μας απελευθερώνει πραγματικά .... Όμως μάθαμε να την βλέπουμε στενά και περιορισμένα ..... γιατί δεν καταλάβαμε πως η Αγάπη είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ !!!
 
Με αγάπη από την Νάγια 
Σχολιασμοί ..............

1) Μαλλιά μακριά μπορώ να έχω, μακρύ μούσι όμως δεεεν μπορώ να έχω ...... Λέτε να έχω πρόβλημα σοβαρό βρε παιδιά ;;; μπρρρρ παπαπαπα Το είδα στο λεγόμενο ζάμπινγκ στην ευρωβυζιόν (ναι με ύψιλον) λες και έπρεπε να το δω οπωσδήποτε ........ δεν ήξερα τι έβλεπα ...... όσο το σκεπτόμουν τόσο αναγούλιαζα......

τι λέτε βρε παιδιά ..... κέρδισε το μούσι και το μακρύ μαλλί στην euroπεοβυζιόν ;; Τώρα το διάβασα να με συμπαθάτε, δεν κάθισα να ..... επιμορφωθώ ....... σας ζητώ συγγνώμη...... "που πάμε ρε, ρε που πάμεεεεε...."

2) Ο Σόλων ο Αθηναίος είπε "ο νόμος είναι όπως ο ιστός της αράχνης, παγιδεύει στον ιστό της μόνο τα μικρά έντομα.... "

3) Ο αλαζών Μίκης που κυκλοφορεί στην κοινωνία μέσω επιστολών, με "αυτονόητο" κατά δήλωσή του τρόπο γράφει " Για τελευταία φορά, δεν έχω συναντήσει κανένα πολιτικό εδώ και πάρα πολύ καιρό και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές και Ευρωεκλογές."

Εκείνος δε με αυτήν του την τοποθέτηση στηρίζει το σύστημα, ο δε βλαξ ψηφοφόρος είναι σαν να καλείται ευθέως και πλαγίως, να μην ψηφίσει κανέναν, στηρίζοντας και εκείνος το σύστημα.

Έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες τις οποίες δυστυχώς δεν τις αντιλαμβάνεται ο καθημερινός μη σκεπτόμενος άνθρωπος. Και να τολμήσεις να πεις κάτι δημοσίως εναντίον του, αμέσως οι"στρατιώτες" θα τρέξουν να τον στηρίξουν.

Αχ κατακαημένη Ελλάδα μου .........


4)  Ποιός είναι ο Γερμανοεβραίος κ Σουλτς που δεν του αρέσουν οι ευρωσπεπτικιστές και δεν τους θέλει στην Ευρώπη ;;;; Μήπως να τους στείλουμε στην Σιβηρία ;;; έχετε τρελαθεί όλοι εσείς που είστε από την ίδια φυλή ;;;

5) Το Ξέφραγο αμπέλι είναι η απόλυτη αλήθεια και εμείς δεν κοιτάμε να πάρουμε με καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες την χώρα στα χέρια μας.

Είχα μία συζήτηση με έναν καλό μου φίλο για την εκδίκαση της υπόθεση energa που έφαγε 250 εκατ χρήματα του κοσμάκη τα οποία δεν απέδωσε στο κράτος ως όφειλε. Ακούστε λοιπόν τι συνέβη : το κράτος μέσω του υπ. Οικονομικών σήμερα τον Στουρνάρα και τον δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη εναντίον της energa , οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν συνήγορο υπεράσπισης ...... τον Μάκη Βορίδη. Δηλαδή το κράτος μηνύει και το κράτος υπερασπίζει σε μία δίκη σε επίπεδο Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών (!!!!!!!!!!!!!!!). Τι έχουμε παραπάνω να σκεφτούμε και να καταλάβουμε ;;; Ποιός είναι υπεύθυνος περισσότερο που το κράτος ενώ είχε απόλυτη επάρκεια αγαθών, σήμερα δεν είναι ικανό να θρέψει τον εαυτό του .....(!!!)
 



6) Τέτοια είναι η κατάσταση στην χώρα και ακόμα χειρότερα, σαν την φωτογραφία. Φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε να ενεργοποιηθεί το ζωτικό μας ένστικτο. Όχι δεν είμαι απαισιόδοξη, απλώς είμαι ρεαλίστρια, γιατί το να ωραιοποιείς καταστάσεις είναι σαν να ρίχνεις μπόλικη σκόνη πλάνας ελπίδας.

Λοιπόν μεγάλα κουτορνίθια μου όταν ακούτε την λέξη "ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ τάδε" στην ουσία είναι ΜΚΟ. Το καταλάβαμε ;;;
Ποιά είναι η μεγαλύτερη ΜΚΟ, μπας και ξυπνήσει λίγο το μυαλουδάκι σας ;;; Η παγκόσμια οικονομική ελίτ που ελέγχει τους διορισμένους πολιτικούς της υπαλλήλους και τα διάσπαρτα τσιράκια της. Όλα σε ένα .... νοικοκυρεμένα και ουδέποτε εκλεγμένα. Άραγε θα ταίριαζαν "οι όρνιδες" του Αριστοφάνη στην περίστασή μας ;;;

Αυτά τα ολίγα, γιατί όταν γύρισα ένα βράδυ σκεπτόμενη διάφορα μόνη μου στο καθιστικό καπνίζοντας και μη μπορώντας να κλείσω μάτι, αν είχα εκείνη την στιγμή όρεξη, εν μέσω της νυκτός, θα έγραφα πολλά σκληρά πράγματα.......
Διότι αν κάποιος προτιμά για τον εαυτό του να είναι όρνιθα, οκ δικαίωμά του, γιατί όμως να παρασύρει και άλλους στο όνομα "μιας ανοικτής πόρτας ;;;" Περίεργο ον ο άνθρωπος και ακόμα πιο περίεργο το μυαλό του.

Θυμάμαι πάντως κάτι που θέλω να το προσθέσω. Προ καιρού είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία όπου έλεγε ως νόημα πως "αν προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους, τότε χάνεις ανάλογο κομμάτι από την ψυχή σου". Το να προσπαθείς να συμφωνείς με όλους, το να λες Ναι σε Όλους, τότε κάποια στιγμή θα πεις "Ναι σε Όλα" και οπουδήποτε αλλού. Τέτοια ελαττώματα πρέπει να υπολογίζονται.

Όσο για τους διάφορους σωτήρες, έχω βαρεθεί να τα λέω αφού ο κοσμάκης δεν μπορεί να καταλάβει από μόνος του και ας έχει κάνει αρκετά κατά την γνώμη του στην ζωή του. Άλλωστε η λαϊκή σοφία έχει προβλέψει για όλα. "Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται" ...........

Φροντίστε για σοφές εκλογές ...................... Όταν ακούσετε για ομάδα πραγματικά (το τονίζω) ανεξάρτητων πολιτών, ανοίξτε την πόρτα και μπείτε μέσα....... 












8) Τι λέτε ..... θα πάμε για δεύτερο γύρο στον δήμο της Αθήνας ;;; ή θα έχουμε εκλογή από την πρώτη ;;; Γιατί συζητώντας με έναν δημοσιογράφο πριν λίγο, έχει την αίσθηση για εκλογή με ........ την πρώτη .....

9)  Θέλω να είσαστε / είμαστε έτοιμοι. Θα ήθελα να έχετε την φλόγα που έχει ο άνθρωπος μέσα του και που του την έχει δώσει η ίδια η φύση, όπου άλλοι το ονομάζουν Θεός. Οι πρόγονοί μας το ήξεραν και την τιμούσαν. Ήταν η δύναμή τους και ο σοφός οδηγός τους.
Μετά τις εκλογές να περιμένουμε εξελίξεις. Μετά αρχίζουν όλα σταδιακά. Η Ελλάδα μας αυτήν την στιγμή είναι ένα καράβι που βάλετε από παντού, πλέοντας στην μέση γη, εξ ου και ομφαλός. Όλοι θέλουν κάτι από αυτήν και αν είναι δυνατόν να μην της αφήσουν τίποτα. Να την αφανίσουν εντελώς. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες. Αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως μια οικονομική κρίση. Αυτό το λέω από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Ουδέποτε ήταν κρίση οικονομική.
ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ....
Σίγουρα περίπου το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη ανθρωπότητα (σχετικά με τον αφανισμό). Ως Ελληνίδα όμως αναφέρομαι σε εμάς, αφού όλα άρχισαν από εδώ (όπως πάντοτε στον άγνωστο χρόνο) για να εξαπλωθούν ως αράχνη μέσω της ανύπαρκτης Ευρώπης ... προς την Ανατολή. Αν τελειώσει η Ελλάδα, ας μην ακούγεται ως υπερβολή, θα τελειώσουν όλα για όλους. Συρία - Ουκρανία -Λιβύη.....βάλλονται οι Έλληνες και εκδιώχνονται από παντού. Χθες άκουσα πως 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μαριούπολη της Ουκρανίας και στην Μαριούπολη ζουν Έλληνες ..... Ήμουν ήσυχη πως η Μαριούπολη προστατεύεται από την Ρωσία, αλλά βλέπετε το κακό έχει πολλά ποδάρια .....

Τα πάντα αυτήν την στιγμή είναι ρευστά, αν και μπλοκαρισμένα. Σε βάθος χρόνου δεν θα αποφύγουμε ούτε την ευρύτερη σύρραξη, αφού το σαράκι της εξουσίας και του παράλογου πλουτισμού κυκλοφορεί στις φλέβες των βαρώνων της πυραμίδας που οι ίδιοι έκτησαν, χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως "λάτρεις των φυσικών νόμων". Κάποιοι μπορεί να σταματούν στους Βαρώνους. Προσωπικά συνεχίζω ακόμα παραπάνω, δηλαδή ακόμα και αυτοί είναι πλανεμένοι στο αν νομίζουν πως στην Φύση ισχύει ο νόμος του ισχυρού. Μπορεί αυτό να τους βολεύει, μπορεί να τους εξυπηρετεί, μπορεί να ρίχνουν στάχτη στην μεριά της συνείδησης φοβούμενοι μήπως αν υπάρχει και ξυπνήσει ..... θα τους καταπιεί.

Σε όλους αυτούς λοιπόν τους βαρώνους και στους παρακάτω κύκλους της πυραμίδας τους, τους λέω το εξής ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΙΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ - ΦΥΣΗ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ / ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΧΟΡΝΙΚΗ ΔΟΛΙΟ-ΣΠΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ "ΑΛΛΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.

Δεν είναι κάτι που δεν έχω κάνει φιλότιμη προσπάθεια να το εξηγήσω. Βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε αυτό που νομίζουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι η Α-ΛΗΘΕΙΑ.......


10) Μια μέρα μου τηλεφωνεί ένας πολύ καλός φίλος και μου λέει "..... οι άνθρωποι δεν νοιάζονται, κοιτάνε μόνον τι μπορούν να βάλουν στην τσέπη τους ...."
Χθες σε μία πάρα πολύ αξιόλογη εκδήλωση που έγινε από το Hellenic Nexus για τα 10 χρόνια επιτυχούς κυκλοφορίας του και πρωτιάς, ο καθηγητής κ. Γρίβας πριν τελειώσει την ομιλία του σύγκρινε τα εξής :
Τους μεν Εσθονούς οι οποίοι παρ' όλο που βοήθησαν τον Χίτλερ στην επίθεσή του κατά της Ρωσίας, σε δήλωση του ο ηγέτη τους είπε "δεν είμαστε μικροί .... είμαστε πολύ μικροί, αλλά αν χρειαστεί δεν θα φοβηθούμε να τα βάλουμε με την Ρωσία" .... και τους δε Έλληνες που αγρόν αγοράζουν σε πολλές περιπτώσεις.
Έκλεισε την ομιλία του ως εξής "είμαι σίγουρος πως οι Εσθονοί πρέπει να σωθούν, δεν είμαι σίγουρος όμως αν αξίζει να σωθούν οι Έλληνες".

Βλέπετε μέχρι και ο ηγέτης των Εσθονών αυτής της πολύ μικρής χώρας τα έβαλε με τους Ευρωπαίους για το ότι "άφησαν την Ελλάδα μόνη της στην επίθεση των αγορών" πράγμα που ακούγεται για εμάς παράδοξο, ενώ "οι δικοί μας" ούτε ένα όχι δεν είπαν για την τιμή των όπλων.
Αντίθετα μας φλόμωσαν στο ψέμα και στην υποκρισία. Είναι δε τόσο άσχετοι που ένας εξ αυτών είπε "να διώξουμε τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας..."

Δεν ξέρω, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να μας γίνονται μαθήματα στην ζωή μας, είτε είναι φίλοι μας είτε είναι ακόμα και εχθροί μας......


11) Φιλαράκια μου ωραία είναι η παρέα σας, τα χαμογέλα σας, τα λουλούδια σας, οι λιχουδιές σας και τα σοφά σας λόγια, πρέπει όμως να σας / τα αποχωριστώ όλα αυτά για τώρα.

Πριν όμως κλείσω θα σας μεταφέρω ένα κομμάτι μιας αξιόλογης συζήτησης που έτυχε να κάνουμε χθες. Όταν ζητήθηκε από τον όχλο κάτω να πάρει μιαν απόφαση ποιός θα σταυρωθεί : Ιησούς ή Βαραβάς και εφ όσον ο πρώτος αντιπροσωπεύει το πνεύμα ενώ ο δεύτερος την επαναστατικότητα, θα ήθελα να γνώριζα ποιόν θα διάλεγαν σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι όσο και όλοι οι άλλοι...... Γιατί καθώς φαίνεται η επαναστατικότητα δοκιμάστηκε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά όπως διαπιστώνεται απέτυχε παταγωδώς..... Βλέπετε ακόμα και η επαναστατικότητα χωρίς πνεύμα προξενεί ζωώδη κατάσταση ή γίνεται εύκολα εκμεταλλεύσιμη. Μήπως λοιπόν να γίνουμε πιο πολύ πνευματικοί άνθρωποι, μακριά από δόγματα - αιρέσεις κλπ κλπ πράγμα που θα δίνει ιδιαίτερη αξία και ανάλογο αποτέλεσμα σε κάθε μας επιλογή ;;; Την πιο θερμή μου καλημέρα !!!
 


12) Αυτό που γράφω το είπε μία φίλη στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. "είναι φοβερό κάποιοι να χρηματοδοτούνται για να ...... είναι πολίτες και κάποιοι άλλοι να πληρώνουν από το υστέρημα τους για να σταθούν ως πολίτες ......"

13)  Φροντίστε να μάθετε ποιοί είναι πίσω από τους Οικολόγους πράσινους, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το τονίζω. Δεν θα δυσκολευτείτε. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν το ..... φαινόμενο του θερμοκηπίου και την φορολόγηση των ανθρώπων ...... Οι αλλαγές που έγιναν μην σας παρασύρουν, είναι δυστυχώς εικονικές.......

14)  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ........ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.


15) Κατάντησε ο δωσιλογισμός πολιτικό σπορ και ..... κουλτούρα ......
 
16) Προσοχή , διαβάστε ποιοί είναι στο Δ.Σ του κόμματος της Δραχμής ......
 
17) Χρυσόγονος και Κατρούγκαλος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ..... ((!!!!)) Για να μην κοιμόμαστε όρθιοι ......
 
18) Διαβάζω το τελευταίο άρθρο του Τραϊανού, στο οποίο συμφωνώ μέχρι όσο έχω διαβάσει. Μου θύμισε όμως να γράψω κάτι που το ξανά σκεπτόμουν αυτές τις ημέρες κατόπιν συζήτησης με έναν φίλο. Δηλαδή, από το πόσο στενή ή ευρεία είναι η Κοσμοαντίληψη ενός ανθρώπου, από αυτήν εξαρτάται η αντίστοιχη συνειδητότητα του "Τώρα". Η δε Κοσμοαντίληψη έχει ως μοναδική αφετηρία της, στο πως ο καθένας αισθάνεται την έννοια Θεού, της αιώνιας κίνησης του Κόσμου, όπως μερικώς τον αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον Κόσμο.

Είναι δηλαδή ικανή η Κοσμοαντίληψη να έχει τέτοιο ύψος και μέγεθος, που κάθε είδηση τούτου του κόσμου του πλαστού να μην αγγίζει και επιρρεάζει κανέναν. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο και για να ξεφύγει κάποιος που έχει σθένος, θα πρέπει να γίνει ή ασκητής ή ερημίτης, ειδάλλως απορροφάται από την μαζικοποίηση της δίνης.

Όσο και αν ο άνθρωπος νόμιζε πως ο πόλεμος είναι πυγμής και ισχύος, τελικά πάντοτε ήταν και είναι πνευματικός. Όπως ο Άρης ο Θεός του πολέμου που τον ρεζίλευε πάντοτε η Αθηνά η Θεά της Σοφίας. Από τον Άρη πήρε το όνομά του ο "Άρειος Πάγος" (βράχος του Άρη), όταν έγινε η δίκη του για την εκτέλεση του βιαστή της κόρης του Αλκίππης, του Αλιρρόθιου υιού του Ποσειδώνα .......

Καμία πλευρά ( ισχυροί και "αδύνατοι") όμως δεν αποδέχεται πως ο πόλεμος ήταν και είναι πάντοτε πνευματικός. Είναι καιρός αυτό να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό.
 
19)  Βρέθηκα σε συνάντηση των φίλων του Sam Chekwas, του Νιγηριανού που άνοιξε βιβλιοπωλείο στην Ουάσινγκτον το μοναδικό που πουλάει Ελληνικά αρχαία βιβλία. Αγάπησε την Ελλάδα, την γλώσσα και το πνεύμα της όταν διάβασε την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα από τους μεγάλους κόπους του πατέρα του. Ο λόγος του δεν είχε καμία σχέση με τους συνήθεις λόγους που ακούμε. Μίλησε απλά, κατανοητά στον καθένα, μίλησε μέσα από την καρδιά του, με μεγάλη αγάπη. Αποκαλούσε τους φίλους της σύναξης ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ. Όταν κάποιος προσπάθησε να μοιράσει την κοινωνία μας σε διαφορετικότητες "καλών και κακών", άμεσα τον διέκοψε για να του πει, "δεν θέλω να ακούω άσχημα λόγια να λέτε μεταξύ σας ..... για τους δικούς σας" ...... Αρκετές φορές επανέλαβε την σημασία της γλώσσας μας και πόσο θα πρέπει να την αγαπήσουμε και να την εκτιμήσουμε. Τόνισε πως δεν έχει σημασία το εξωτερικό περίβλημα στον άνθρωπο, αλλά ο εσωτερικός του κόσμος. 

Λέτε να μην τα γνωρίζουμε και εμείς ;;; όμως με το που συμφωνούμε, αμέσως μετά κάνουμε άλλα, λες και δεν συμφωνήσαμε ποτέ...... Φανταστείτε πως ο σύλλογός του στην Αθήνα τον κατηγορεί ως ..... προδότη και παρ' όλο που κλήθηκαν δεν δέχθηκαν να έλθουν...... Αυτό λέει πολλά και για τις δύο πλευρές. Μίλησε για τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο χωρίς παπούτσια και χωρίς βιβλία στην πατρίδα του. Μας μίλησε πως έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργείο γιατί καταστρέφουν την Ελληνική γλώσσα !!! Του είπα "εδώ ούτε οι γονείς και δεν ξεσηκώθηκαν" (!!!) Έκλαψε κάποια στιγμή, σταμάτησε αλλά λίγο αργότερα συνέχισε. Συνέχισε έτσι απλά και ανθρώπινα. Προσπάθησε να δώσει κουράγιο, πως ξέρει τι περνάμε και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να γίνουμε οι κοινωνοί της Ελληνικής Φιλο-Σοφίας !!!

Είθε αυτόν τον άνθρωπο να τον προστατεύουν οι Θεϊκές δυνάμεις και να μην τον αγγίξει τίποτα κακό και περίεργο σε αυτήν την χώρα, που ειδικά κάποιοι άνθρωποι το μόνον που κάνουν είναι να καταστρέφουν ό,τι όμορφο και απλά αληθινό .....
 
20) Το άσχημο είναι πως ακούμε "αντι"-μνημονιακούς οι οποίοι μεταξύ "αντι"-μνημονιακών ευχάριστων λόγων, μας ενημερώνουν για να αρχίσουμε να ..... χωνεύουμε την διάλυση της χώρας, τις ΕΟΖ, την Θράκη, το Αιγαίο και .... και .... και ....
Μην παθητικοποιηθείς Έλληνα ακούγοντας όμορφες ανεδαφικές κουβεντούλες και προτροπές. Και τα καλλίτερα παιδιά παραπλανιούνται από τις υπόγειες συστημικές νουθεσίες που δεν είναι σε θέση να τις συνειδητοποιήσουν, λόγω θυμικού. Την έχω ζήσει αυτήν την κατάσταση και μάλιστα την έχω εκφράσει και μοιραστεί μαζί σου πολλές φορές. Και μόνον που τις ακούς επί καθημερινής βάσεως σαν πλύση εγκεφάλου για να πειστείς στην μη συμμετοχή σου, θα πρέπει να σε προβληματίσει, εφ όσον δεν έχει προβληματίσει τους ίδιους που την κάνουν.

Δεν είναι μόνον αυτό όμως...., προστέθηκε και η κρατική μηχανή να σε εκφοβίσει προτρέποντάς σε να πας να ψηφίσεις ειδάλλως θα υποστείς ..... κυρώσεις. Είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Έτσι εσύ καλέ μου Έλληνα βρίσκεσαι στην μέση σε πλήρη σύγχυση και αυτό φαντάζει να είναι λογικό, καθ' όσον αυτός είναι και ο σκοπός του συστήματος. Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στο ποιο είναι τελικά το καθήκον. Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε πως σε κάθε περίπτωση το σύστημα στηρίζεται σε μας αφού καλύπτει και τις δύο πλευρές, χωρίς να κουνήσει φαινομενικά ούτε το μικρό του δακτυλάκι.

Δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να ξεχνάς πως δόθηκαν αγώνες και χύθηκε αίμα για να ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ το θεσμικό αυτό δικαίωμα της ψήφου, που σήμερα αφελώς απεμπολείται. Μια ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του παρελθόντος, εξ αιτίας των ολιγαρχικών μοναρχικών συστημάτων.
Νοιώθεις πως δεν συμφωνείς με τα πεπραγμένα τους και λογικά σκέφτεσαι ;;
τότε το κάνεις πράξη και όχι αδράνεια, ώστε να μπορείς να έχεις το δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη. Ειδάλλως ο μη συμμετέχων σε κάθε περίπτωση δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα γνώμης και άποψης.
Και αν κάποιος σκεφτεί μα και τον Χίτλερ τον ψήφισαν, σκέψου πως η επιλογή έγινε τότε από αντίδραση και εξ ανάγκης, όπως σήμερα αναδύθηκε η Χ.Α. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Επιβιώνει πάνω στην δική σου αντίδραση.

Ακόμα και αν πιστεύεις πως δεν θα ανατρέψεις μια κατάσταση με την συμμετοχή σου, εσύ θα έχεις προσπαθήσει θεσμικά, δημοκρατικά και με το μοναδικό θεσμικό όπλο που σου άφησαν στα χέρια, να στείλεις στο σπίτι τους τους περισσότερους από αυτούς, αντί να αφήσεις ανεξέλεγκτο στο πεδίο της μάχης να αλωνίζουν οι ποντικοί. Έτσι έγινε και με τον Λεωνίδα. Ήξερε πως θα πέσει, αλλά τουλάχιστον ήξερε πως το καθήκον του ήταν ΙΕΡΟ με τα δεδομένα της χρονικής στιγμής και γι αυτό έμεινε αιώνια σεβάσμια μνήμη . Κατάλαβε πως η συμμετοχή σου στα κοινά με κάθε τρόπο και μέσον ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ, ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.

Το να δραστηριοποιείσαι και σε άλλα διαφορετικά επίπεδα άγια πράττεις, αλλά δεν σημαίνει πως θα απαξιώσεις κάποιο άλλο σου δικαίωμα !!! Διότι καλέ μου Έλληνα, εσύ είσαι που επιλέγεις, εσύ εκλέγεις και ανακαλείς, για να έχεις το δικαίωμα να μιλάς για ανακλητότητα. Τα πάντα εξαρτώνται από εσένα..... Πως θα αφήσεις αυτό σου το δικαίωμα έρμαιο σε άλλα χέρια ;; Πως θα αφήσεις να εκλέγονται κυβερνήσεις με χαμηλά ποσοστά που θα τα αυξάνεις εσύ με την αποχή σου ;;; Κατάλαβε πως δεν έχει να κάνει με νόμους και πολιτικές. Εκεί είσαι ΕΣΥ και ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ και εσύ δεν έχεις να κάνεις με τους νόμους τους και τις κυβερνήσεις τους.
χμχμ αντίθετα τους βολεύει η μη συμμετοχή σου, για να έχουν να ισχυρίζονται εκ των υστέρων πως εσύ που δεν σηκώθηκες από τον καναπέ συναίνεσες ή τον ψήφισες έμμεσα. Δεν το διαπίστωσες ακόμα ;;; Δεν θα έπρεπε να το έχεις ήδη διαπιστώσει ;;; Γίνε ενεργός πολίτης με κάθε τρόπο και μέσον .... ΜΠΟΡΕΙΣ.

Αν αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε δίλημμα, επειδή και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα που σε τραβούν σαν λάστιχο η κάθε τους πλευρά ..... και αν εξακολουθείς να μην μπορείς να αποφασίσεις, ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ, ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ. Μην εμπιστεύεσαι ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλον το τι σου λέει. Κανένας δεν κατέχει το αλάθητο ..... και η όποια ορθότητα πίστης εξαρτάται από την βάση στην οποία στηρίζεται.
Θυμήσου τα σοφά λόγια του Κρισναμούρτι που παρακινούσε τους υποστηρικτές του, να μην δίνουν σημασία στα λόγια του, αλλά σε αυτά που η δική τους ελεύθερη ψυχή τους υπαγόρευε .......
 
21)  Αχχχχ είναι τόσο απλή η Αλήθεια, όσο τούτες οι λέξεις που γράφονται.
ΑΓΑΠΗ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ...... έτσι τόσο απλά
Είναι η μόνη που μας απελευθερώνει πραγματικά .... Όμως μάθαμε να την βλέπουμε στενά και περιορισμένα ..... γιατί δεν καταλάβαμε πως η Αγάπη είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ !!!
 
Με αγάπη από την Νάγια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου