a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ν :  Μόνον που αυτό που δεν θέλει να καταλάβει κανένας είναι πως αυτά θα γίνουν έτσι κι αλλιώς ...
Δεν έχουν ούτε καν χρονική διαφορά, δεν θα παρακινδύνευα να έλεγα .....
Θεωρεί κάποιος υπερηφάνεια την ψήφο του θεωρώντας ότι έτσι πράττει το καθήκον του, και όχι υπερηφάνεια να μην γίνει συμμέτοχος του τζόγου τους που παίζονται τώρα τρις πάνω στο ναι και στο οχι των καιροσκόπων ... και κυρίως εις βάρος μας και από τις δυο μεριές ..... και να μην τους γυρίζει την πλάτη .......................................................
Ούτε εγώ θέλω να ακουστεί το Ναι ..... αλλά δεν θα επιτρέψω να καταστρέψουν την υπόλοιπη ζωή μου και το μέλλον της πατρίδας που θα όφειλε να κάνει κάθε γονεάς, για να ικανοποιήσω πρόσκαιρα το θυμικό μου ή να καλύψω τον φόβο μου ...... παίζοντας εκείνοι πάνω στην ζωή μου, τζόγο ........................

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω τότε κανένα ΕΛΙΑΜΕΠ, ΨΥΧΑΡΗ, ΗΠΑ, για να νομίζω ότι δεν γίνομαι φίλος με τους φίλους τους που κάθονται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού του τζόγου, ενώ εκείνοι χασκογελούν πίσω από την πλάτη μας πίνοντας ......... ευγενή ποτά μετά Αβάνας .............

Πιο νηφάλια σκέψη δεν υπάρχει ............
Πόσα βγάζει ο Αλέξης, ο των παιγνίων, ο φίλος του ο Σόρρος, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος, ο Δραγάκης των Goldman και Black Rock και πόσοι άλλοι ;;;
αλλά ΟΥΔΕΙΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ 30ΔΙΣ ΤΟΥ ESM ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο AXEL ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ .......


ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΥ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ... ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ .....

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ... ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ .....

Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!4 

Νὰ μὴν σχολιάσω καλλίτερα. Κι ὁ Ἀλαφοῦζος, μὲ τὴν «καθημερινή» του, στηρίζουν τὸ «ΟΧΙ». Καὶ τὶ διαπιστώνουμε εὔκολα, ἐὰν παρατηρήσουμε τὸν τρόπο ποὺ παρουσιάζονται οἱ πληροφορίες. Πληροφορίες καθοριστικὲς γιὰ νὰ «πείσουν» κάποιον ὑπὲρ τῆς μίας, ἤ τῆς ἄλλης πλευρᾶς.

ΔΝΤ: Μη βιώσιμο σε κάθε περίπτωση το ελληνικό χρέος

Σε μερικές ώρες πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεσή του για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαχωρίζοντας την θέση του από τους υπολογισμούς των Ευρωπαίων. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, με βάση τους υπολογισμούς του Ταμείου το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο σε κανένα από τα σενάρια που εξετάζονται. Την απόφαση για την δημοσιοποίηση της εκθέσεως έλαβε χθες το εκτελεστικό του συμβούλιο, κατόπιν εισηγήσεως της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ. Με ημερομηνία 26 Ιουνίου, η μελέτη του Ταμείου είναι διαφορετική και πιο αναλυτική από την ευρωπαϊκή εκδοχή της, που διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες. Αναμένεται δε να υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ούτως ή άλλως ευρεία αναδιάρθρωση, πιθανώς δε και κούρεμα.
Σύμφωνα με πηγές της «Κ», υπήρξαν ενστάσεις για το αν είναι δόκιμο να δοθεί στην δημοσιότητα ένα έγγραφο που βασίζεται σε υποθέσεις εργασίας, καθώς δεν έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα του προγράμματος και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Φιλανδοί και Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς η μελέτη υποδεικνύει ότι θα χρειασθεί σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους. Επίσης, υπήρξε ανησυχία για την πολιτικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία της ανακοινώσεωης λίγο πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και φόβοι ότι θα περιπλέξει την συζήτηση. Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα ώστε να υπάρχουν στο τραπέζι με ακρίβεια όλα τα στοιχεία. Το έγγραφο για την βιωσιμότητα του χρέους επάνω στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός είναι η ευρωπαϊκή ανάλυση του Brussels Group. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών επίσης είναι από την ευρωπαϊκή ανάλυση, και σύμφωνα με αυτές της εφημερίδας Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ από το 2022. 
Την δημοσιοποίηση των πιο αρνητικών προβλέψεων του ΔΝΤ υποστήριξε επικαλούμενους την ανάγκη διαφάνειας ο Αμερικανός εκπρόσωπος αλλά και ο Αργεντίνος εκτελεστικός διευθυντής, ενώ η θέση του Έλληνα εκπροσώπου ήταν επίσης θετική. Όσο για την διεύθυνση του Ταμείου, αποφάσισε να εισηγηθεί την δημοσιοποίησή του για λόγους αξιοπιστίας – και για να αποδείξει ότι δεν πιέζει μόνο τους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από το να διαρρεύσει το έγγραφο κατόπιν εορτής, εξάλλου, θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει εγκαίρως όλα τα στοιχεία καθαρά και με ακρίβεια.
Εξάλλου, το εκτελεστικό συμβούλιο παρέπεμψε τη συζήτηση επί του αιτήματος της Ελλάδας για καθυστέρηση της πληρωμής της για μετά το δημοψήφισμα, καθώς χρειάζεται δουλειά για να προετοιμασθούν τα σχετικά έγγραφα και να γίνει η παρουσίαση της εισήγησης. Για να εγκριθεί η παράταση των δόσεων του Ιουνίου χρειάζεται πλειοψηφία άνω του 50% αν η αποπληρωμή τους γίνει εντός πενταετίας από την έναρξη του προγράμματος και άνω του 70% αν η αποπληρωμή τους γίνει πέραν της πενταετίας. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι η πληρωμή τους την 30η Ιουνίου θα προκαλούσε εξαιρετική δυσχέρεια στην χώρα και να παράσχει εγγυήσεις για τους πόρους του Ταμείου. Αυτό δεν προβλέπεται να είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν πείσει το συμβούλιο η χώρα θα βγει άμεσα από το καθεστώς των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
καθημερινή
Δῆλα δή… Τὸ ΔΝΤ, ποὺ ΧΕΣΤΗΚΕ γιὰ τὸ μαγείρεμα τῶν οἰκονομικῶν μας, γιὰ τὶς ἀπάτες, γιὰ τὶς λεηλασίες, γιὰ τὶς ἀδαφάνειες, γιὰ τὰ σημιτικὰ μαγειρέματα, ποὺ τὰ χρησιμοποίησε μὲ ὅλους τοὺς τρόπους πρὸς ὄφελός του καὶ γιὰ νὰ μᾶς ὑποδουλώσῃ, ἔρχεται τώρα νὰ μᾶς …ὑπερασπισθῇ!!! ΚΙ ὅλο αὐτὸ μέσῳ τῆς καθημερινῆς τοῦ Ἀλαφούζου καὶ τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ-Παπαχελᾶ!!! Πλάκα μᾶς κάνουν; Καί θέλουν νά τό πιστέψουμε; Κι ἀκριβῶς τὸ ἴδιο κάνει καὶ ἡ μαριονέτα τους ὁ Ὀμπάμ(ι)α(ς):

Επίθεση Ομπάμα εναντίον Μέρκελ – Xαμός στο ΔΝΤ μεταξύ εκπροσώπων ΗΠΑ και Γερμανίας

Αποφασισμένος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα της ΕΕ, και το πρώτο βήμα θα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος! Μία έκθεση που θα δείχνει με σαφή τρόπο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, στηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εσωτερικό του ΔΝΤ έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα στους εκπροσώπους ΗΠΑ και Γερμανίας!…
…Ο Μ.Ομπάμα λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η Καγκελάριος με την στάση της οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. Μάλιστα, οι σύμβουλοί του τονίζουν ότι «δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά».
 
Ο Αμερικάνος πρόεδρος ενημερώνεται καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα από συμβούλους του και επιτροπές όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας μας και της Ευρωζώνης, αλλά και για τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα Grexit….
…Ευθύνες φέρεται να ρίχνει ο Λευκός Οίκος και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στην Κριστίν Λαγκάντ, που ενθαρρύνει την σκληρή γερμανική στάση.
 
Αυτό, όμως, που στην κυριολεξία έχει κάνει έξαλλο τον Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι υπάρχουν πλέον συχνά πυκνά δημοσιεύματα που, λόγω ακριβώς αυτής της γερμανικής στάσεως, αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.
 
Μάλιστα, την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα συζήτησε τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στην Ελλάδα και της τόνισε ότι έχει «κρίσιμη σημασία» να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης….
…Αυτό που δεν ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου, είπε σε Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη ότι απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει την σταθερότητα στις χρηματαγορές.
 
Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά την διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Αίσθηση προκαλεί ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε.
 
Προφανώς, οι Αμερικανοί δείχνουν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στην διαπραγμάτευση και στην νέα οικονομική κρίση που απειλεί το δυτικό κόσμο, εξαιτίας της Ελλάδας….
πηγή
Ἐν ὁλίγοις…Τὸ ΔΝΤ ἀδειάζει τοὺς Εὐρωπαίους …ὑποτελεῖς του. Τοὺς χρησιμοποίησε κανονικά, ὅσο τοὺς χρειαζόταν, γιὰ νὰ μᾶς «δέσουν χειροπόδαρα» καὶ κατόπιν νὰ ἁπλώσουν τὰ δεσμά τους σὲ ὅλην τὴν Εὑρώπη καὶ τώρα, μετὰ ἀπὸ τὴν ἀνακοίνωσιν τοῦ δημοψηφίσματος, σπεύδουν νὰ τοὺς …ἀκυρώσουν. Καὶ τὴν δημοσίευσιν τὴν κάνει ὁ Ἀλαφοῦζος, δῆλα δὴ ἡ καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ!!! Καὶ ὅλες οἱ …«φιμωμένες» φωνὲς τοῦ «ΟΧΙ» χαίρονται.
Μασαλᾶ, ποὺ λέει κι ὁ φίλος μου ὁ Τζιχάντ…

Καί γιατί τότε τά τσοντοκάναλα ἀρνοῦνται νά προωθήσουν ἐπισήμως τό «ΟΧΙ»;  Γιατί τόση προσποίησις; Γιατί, ὡς λαός, εἴμαστε ΣΟΥΡΓΕΛΑ!!! Μᾶς ἔχουν μελετήσει πολὺ καλά. Μόλις μᾶς ἀπαγορεύσουν κάτι, ἀμέσως ἐμεῖς σπεύδουμε νὰ τὸ …ἐπιλέξουμε. Κι ἔτσι ἐμφανίζονται πρόσωπα …«ἀγαπημένα» τοῦ συστήματος νὰ ἐπιλέγουν τὸ «ΝΑΙ»,πρὸ κειμένου νὰ μᾶς ἀπωθήσουν πρὸς τὸ «ΟΧΙ».
Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!
Τὸ …«σύστημα» ἔχει ἤδη κατασκευάσει τοὺς «κακούς» του καὶ τοὺς «καλούς» του, πρὶν ἀπὸ ἐμᾶς, γιὰ ἐμᾶς.
Ὅλοι τους παίζουν ῥόλους. Καὶ ῥόλους, ποὺ ἰδίως τώρα, βάσει τῶν ἀποτελεσμάτων ποὺ ἤδη διαγράφονται, ἀποδεικνύονται διχαστικοί. Οὐσιαστικῶς ὅλο αὐτὸ τὸ σκηνικό, ἐκτὸς ὅλων τῶν ἄλλων, μᾶς φόρεσε καὶ μία κανονικὴ πρόβα ἐμφυλίου.

Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!2
Ὄχι δῆλα δὴ πὼς μᾶς τὴν ἔφεραν πάλι… Μὰ ἐν τελῶς λέμε…
Φιλονόη

Σημείωσις

Γιατί μᾶς ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τό νά ἐπιλέξουμε τό «ΟΧΙ»;  Καί γιατί αὐτό τό «ΟΧΙ», πού εἶναι ἀφ΄ ἑνός, ἀπολύτως ἀσαφές καί ταὐτοχρόνως δεσμευτικό γιά νέα μέτρα, νά μήν ἦταν διατυπωμένο ἔτσι πού νά ἀποφασίζουμε γιά «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» στόν δανεισμό; Γιατί νά μήν τό διετύπωναν σάν «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» σέ κάθε εἴδους μνημόνιον, παλαιό καί νέο; Γιατί νά μήν τό διετύπωναν σάν «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» σέ νέα μέτρα; Μὰ γιατὶ θέλουν τὴν συναίνεσίν μας. Μᾶς ζητοῦν νὰ βάλουμε τὰ χεράκια μας καὶ νὰ βγάλουμε τὰ ματάκια μας ΜΟΝΟΙ μας!!!
Τί δημοκρατία θά εἴχαμε ἀλλοιῶς;
Τώρα ΜΟΝΟΙ μας θὰ βάλουμε τὴν ὑπογραφούλα μας στὴν θανατική μας καταδίκη!!!
Ἀλήθεια, ξέρετε μήπως ἐσεῖς τό τί ἔταξαν στούς τελειωμένους ΝΑΙΝΑΙκους, πού τόσο κόβονται γιά νά μᾶς σπρώξουν στό «ΟΧΙ»;
Καὶ μία ἀκόμη λεπτομέρεια.
Κυκλοφόρησε αὐτὴ ἡ καταγγελία:

Οσμή σκανδάλου! Γιατί απαγορεύουν στις Περιφέρειες να μεταδώσουν οι ίδιες τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος;

Σωρεία ερωτηματικών και ζήτημα διαφάνειας εγείρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το δημοψήφισμα, η οποία σε παράγραφό της, πρακτικά απαγορεύει στις Περιφέρειες να μεταδώσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής, εφόσον αυτά δεν έχουν πρώτα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών!
Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση αφού οι περισσότερες Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις της χώρας είχαν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια δικά τους αυτόνομα, αξιόπιστα και προπαντός άμεσα συστήματα ενημέρωσης των πολιτών μέσω του διαδικτύου.
Ωστόσο, η εγκύκλιος επικαλείται «καθυστερήσεις» που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στην μετάδοση των αποτελεσμάτων και απαγορεύει στην αυτοδιοίκηση να μεταδώσει και η ίδια τα αποτελέσματα!
Δείτε την εγκύκλιο:Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!3
Καὶ κάποιοι, μᾶλλον ἀπολύτως …ἐλεγχόμενοι, ἔσπευσαν νὰ τὴν …κατηγοριοποιήσουν στὰ …ἀρνητικὰ τοῦ δημοψηφίσματος. Ἔχετε συνειδητοποιήσε βρέ φωστῆρες μας πώς ἡ κυβέρνησις εἶναι ἐκείνη ἡ …«ἐπαναστατική ἀριστερά»;;  Ἔχετε  συνειδητοποιήσει πώς τά διατάγματα καί τίς ἀποφάσεις ΔΕΝ τίς ἐπιβάλλουν οἱ μητσοτακοσημιτοπαπανδρέηδες ἀλλά οἱ τσιπροκαμμένοι; Ἔχετε συνειδητοποιήσει πώς δέν ἐνδιαφέρει τό ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος διότι εἶναι ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ και λέγεται «ΟΧΙ»;;;

Ἀποχαιρετοῦμε καὶ τὸ ἐκλογικὸ δικαίωμα!!!

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7811790499882666988#editor/target=post;postID=809622876722773498 

Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!

Ν :  Μόνον που αυτό που δεν θέλει να καταλάβει κανένας είναι πως αυτά θα γίνουν έτσι κι αλλιώς ...
Δεν έχουν ούτε καν χρονική διαφορά, δεν θα παρακινδύνευα να έλεγα .....
Θεωρεί κάποιος υπερηφάνεια την ψήφο του θεωρώντας ότι έτσι πράττει το καθήκον του, και όχι υπερηφάνεια να μην γίνει συμμέτοχος του τζόγου τους που παίζονται τώρα τρις πάνω στο ναι και στο οχι των καιροσκόπων ... και κυρίως εις βάρος μας και από τις δυο μεριές ..... και να μην τους γυρίζει την πλάτη .......................................................
Ούτε εγώ θέλω να ακουστεί το Ναι ..... αλλά δεν θα επιτρέψω να καταστρέψουν την υπόλοιπη ζωή μου και το μέλλον της πατρίδας που θα όφειλε να κάνει κάθε γονεάς, για να ικανοποιήσω πρόσκαιρα το θυμικό μου ή να καλύψω τον φόβο μου ...... παίζοντας εκείνοι πάνω στην ζωή μου, τζόγο ........................

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω τότε κανένα ΕΛΙΑΜΕΠ, ΨΥΧΑΡΗ, ΗΠΑ, για να νομίζω ότι δεν γίνομαι φίλος με τους φίλους τους που κάθονται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού του τζόγου, ενώ εκείνοι χασκογελούν πίσω από την πλάτη μας πίνοντας ......... ευγενή ποτά μετά Αβάνας .............

Πιο νηφάλια σκέψη δεν υπάρχει ............
Πόσα βγάζει ο Αλέξης, ο των παιγνίων, ο φίλος του ο Σόρρος, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος, ο Δραγάκης των Goldman και Black Rock και πόσοι άλλοι ;;;
αλλά ΟΥΔΕΙΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ 30ΔΙΣ ΤΟΥ ESM ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο AXEL ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ .......


ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΥ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ... ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ .....

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ... ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ .....

Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!4 

Νὰ μὴν σχολιάσω καλλίτερα. Κι ὁ Ἀλαφοῦζος, μὲ τὴν «καθημερινή» του, στηρίζουν τὸ «ΟΧΙ». Καὶ τὶ διαπιστώνουμε εὔκολα, ἐὰν παρατηρήσουμε τὸν τρόπο ποὺ παρουσιάζονται οἱ πληροφορίες. Πληροφορίες καθοριστικὲς γιὰ νὰ «πείσουν» κάποιον ὑπὲρ τῆς μίας, ἤ τῆς ἄλλης πλευρᾶς.

ΔΝΤ: Μη βιώσιμο σε κάθε περίπτωση το ελληνικό χρέος

Σε μερικές ώρες πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεσή του για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαχωρίζοντας την θέση του από τους υπολογισμούς των Ευρωπαίων. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, με βάση τους υπολογισμούς του Ταμείου το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο σε κανένα από τα σενάρια που εξετάζονται. Την απόφαση για την δημοσιοποίηση της εκθέσεως έλαβε χθες το εκτελεστικό του συμβούλιο, κατόπιν εισηγήσεως της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ. Με ημερομηνία 26 Ιουνίου, η μελέτη του Ταμείου είναι διαφορετική και πιο αναλυτική από την ευρωπαϊκή εκδοχή της, που διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες. Αναμένεται δε να υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ούτως ή άλλως ευρεία αναδιάρθρωση, πιθανώς δε και κούρεμα.
Σύμφωνα με πηγές της «Κ», υπήρξαν ενστάσεις για το αν είναι δόκιμο να δοθεί στην δημοσιότητα ένα έγγραφο που βασίζεται σε υποθέσεις εργασίας, καθώς δεν έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα του προγράμματος και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Φιλανδοί και Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς η μελέτη υποδεικνύει ότι θα χρειασθεί σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους. Επίσης, υπήρξε ανησυχία για την πολιτικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία της ανακοινώσεωης λίγο πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και φόβοι ότι θα περιπλέξει την συζήτηση. Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα ώστε να υπάρχουν στο τραπέζι με ακρίβεια όλα τα στοιχεία. Το έγγραφο για την βιωσιμότητα του χρέους επάνω στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός είναι η ευρωπαϊκή ανάλυση του Brussels Group. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών επίσης είναι από την ευρωπαϊκή ανάλυση, και σύμφωνα με αυτές της εφημερίδας Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ από το 2022. 
Την δημοσιοποίηση των πιο αρνητικών προβλέψεων του ΔΝΤ υποστήριξε επικαλούμενους την ανάγκη διαφάνειας ο Αμερικανός εκπρόσωπος αλλά και ο Αργεντίνος εκτελεστικός διευθυντής, ενώ η θέση του Έλληνα εκπροσώπου ήταν επίσης θετική. Όσο για την διεύθυνση του Ταμείου, αποφάσισε να εισηγηθεί την δημοσιοποίησή του για λόγους αξιοπιστίας – και για να αποδείξει ότι δεν πιέζει μόνο τους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από το να διαρρεύσει το έγγραφο κατόπιν εορτής, εξάλλου, θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει εγκαίρως όλα τα στοιχεία καθαρά και με ακρίβεια.
Εξάλλου, το εκτελεστικό συμβούλιο παρέπεμψε τη συζήτηση επί του αιτήματος της Ελλάδας για καθυστέρηση της πληρωμής της για μετά το δημοψήφισμα, καθώς χρειάζεται δουλειά για να προετοιμασθούν τα σχετικά έγγραφα και να γίνει η παρουσίαση της εισήγησης. Για να εγκριθεί η παράταση των δόσεων του Ιουνίου χρειάζεται πλειοψηφία άνω του 50% αν η αποπληρωμή τους γίνει εντός πενταετίας από την έναρξη του προγράμματος και άνω του 70% αν η αποπληρωμή τους γίνει πέραν της πενταετίας. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι η πληρωμή τους την 30η Ιουνίου θα προκαλούσε εξαιρετική δυσχέρεια στην χώρα και να παράσχει εγγυήσεις για τους πόρους του Ταμείου. Αυτό δεν προβλέπεται να είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν πείσει το συμβούλιο η χώρα θα βγει άμεσα από το καθεστώς των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
καθημερινή
Δῆλα δή… Τὸ ΔΝΤ, ποὺ ΧΕΣΤΗΚΕ γιὰ τὸ μαγείρεμα τῶν οἰκονομικῶν μας, γιὰ τὶς ἀπάτες, γιὰ τὶς λεηλασίες, γιὰ τὶς ἀδαφάνειες, γιὰ τὰ σημιτικὰ μαγειρέματα, ποὺ τὰ χρησιμοποίησε μὲ ὅλους τοὺς τρόπους πρὸς ὄφελός του καὶ γιὰ νὰ μᾶς ὑποδουλώσῃ, ἔρχεται τώρα νὰ μᾶς …ὑπερασπισθῇ!!! ΚΙ ὅλο αὐτὸ μέσῳ τῆς καθημερινῆς τοῦ Ἀλαφούζου καὶ τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ-Παπαχελᾶ!!! Πλάκα μᾶς κάνουν; Καί θέλουν νά τό πιστέψουμε; Κι ἀκριβῶς τὸ ἴδιο κάνει καὶ ἡ μαριονέτα τους ὁ Ὀμπάμ(ι)α(ς):

Επίθεση Ομπάμα εναντίον Μέρκελ – Xαμός στο ΔΝΤ μεταξύ εκπροσώπων ΗΠΑ και Γερμανίας

Αποφασισμένος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα της ΕΕ, και το πρώτο βήμα θα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος! Μία έκθεση που θα δείχνει με σαφή τρόπο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, στηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εσωτερικό του ΔΝΤ έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα στους εκπροσώπους ΗΠΑ και Γερμανίας!…
…Ο Μ.Ομπάμα λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η Καγκελάριος με την στάση της οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. Μάλιστα, οι σύμβουλοί του τονίζουν ότι «δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά».
 
Ο Αμερικάνος πρόεδρος ενημερώνεται καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα από συμβούλους του και επιτροπές όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας μας και της Ευρωζώνης, αλλά και για τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα Grexit….
…Ευθύνες φέρεται να ρίχνει ο Λευκός Οίκος και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στην Κριστίν Λαγκάντ, που ενθαρρύνει την σκληρή γερμανική στάση.
 
Αυτό, όμως, που στην κυριολεξία έχει κάνει έξαλλο τον Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι υπάρχουν πλέον συχνά πυκνά δημοσιεύματα που, λόγω ακριβώς αυτής της γερμανικής στάσεως, αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.
 
Μάλιστα, την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα συζήτησε τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στην Ελλάδα και της τόνισε ότι έχει «κρίσιμη σημασία» να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης….
…Αυτό που δεν ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου, είπε σε Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη ότι απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει την σταθερότητα στις χρηματαγορές.
 
Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά την διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Αίσθηση προκαλεί ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε.
 
Προφανώς, οι Αμερικανοί δείχνουν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στην διαπραγμάτευση και στην νέα οικονομική κρίση που απειλεί το δυτικό κόσμο, εξαιτίας της Ελλάδας….
πηγή
Ἐν ὁλίγοις…Τὸ ΔΝΤ ἀδειάζει τοὺς Εὐρωπαίους …ὑποτελεῖς του. Τοὺς χρησιμοποίησε κανονικά, ὅσο τοὺς χρειαζόταν, γιὰ νὰ μᾶς «δέσουν χειροπόδαρα» καὶ κατόπιν νὰ ἁπλώσουν τὰ δεσμά τους σὲ ὅλην τὴν Εὑρώπη καὶ τώρα, μετὰ ἀπὸ τὴν ἀνακοίνωσιν τοῦ δημοψηφίσματος, σπεύδουν νὰ τοὺς …ἀκυρώσουν. Καὶ τὴν δημοσίευσιν τὴν κάνει ὁ Ἀλαφοῦζος, δῆλα δὴ ἡ καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ!!! Καὶ ὅλες οἱ …«φιμωμένες» φωνὲς τοῦ «ΟΧΙ» χαίρονται.
Μασαλᾶ, ποὺ λέει κι ὁ φίλος μου ὁ Τζιχάντ…

Καί γιατί τότε τά τσοντοκάναλα ἀρνοῦνται νά προωθήσουν ἐπισήμως τό «ΟΧΙ»;  Γιατί τόση προσποίησις; Γιατί, ὡς λαός, εἴμαστε ΣΟΥΡΓΕΛΑ!!! Μᾶς ἔχουν μελετήσει πολὺ καλά. Μόλις μᾶς ἀπαγορεύσουν κάτι, ἀμέσως ἐμεῖς σπεύδουμε νὰ τὸ …ἐπιλέξουμε. Κι ἔτσι ἐμφανίζονται πρόσωπα …«ἀγαπημένα» τοῦ συστήματος νὰ ἐπιλέγουν τὸ «ΝΑΙ»,πρὸ κειμένου νὰ μᾶς ἀπωθήσουν πρὸς τὸ «ΟΧΙ».
Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!
Τὸ …«σύστημα» ἔχει ἤδη κατασκευάσει τοὺς «κακούς» του καὶ τοὺς «καλούς» του, πρὶν ἀπὸ ἐμᾶς, γιὰ ἐμᾶς.
Ὅλοι τους παίζουν ῥόλους. Καὶ ῥόλους, ποὺ ἰδίως τώρα, βάσει τῶν ἀποτελεσμάτων ποὺ ἤδη διαγράφονται, ἀποδεικνύονται διχαστικοί. Οὐσιαστικῶς ὅλο αὐτὸ τὸ σκηνικό, ἐκτὸς ὅλων τῶν ἄλλων, μᾶς φόρεσε καὶ μία κανονικὴ πρόβα ἐμφυλίου.

Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!2
Ὄχι δῆλα δὴ πὼς μᾶς τὴν ἔφεραν πάλι… Μὰ ἐν τελῶς λέμε…
Φιλονόη

Σημείωσις

Γιατί μᾶς ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τό νά ἐπιλέξουμε τό «ΟΧΙ»;  Καί γιατί αὐτό τό «ΟΧΙ», πού εἶναι ἀφ΄ ἑνός, ἀπολύτως ἀσαφές καί ταὐτοχρόνως δεσμευτικό γιά νέα μέτρα, νά μήν ἦταν διατυπωμένο ἔτσι πού νά ἀποφασίζουμε γιά «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» στόν δανεισμό; Γιατί νά μήν τό διετύπωναν σάν «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» σέ κάθε εἴδους μνημόνιον, παλαιό καί νέο; Γιατί νά μήν τό διετύπωναν σάν «ΝΑΙ» ἤ «ΟΧΙ» σέ νέα μέτρα; Μὰ γιατὶ θέλουν τὴν συναίνεσίν μας. Μᾶς ζητοῦν νὰ βάλουμε τὰ χεράκια μας καὶ νὰ βγάλουμε τὰ ματάκια μας ΜΟΝΟΙ μας!!!
Τί δημοκρατία θά εἴχαμε ἀλλοιῶς;
Τώρα ΜΟΝΟΙ μας θὰ βάλουμε τὴν ὑπογραφούλα μας στὴν θανατική μας καταδίκη!!!
Ἀλήθεια, ξέρετε μήπως ἐσεῖς τό τί ἔταξαν στούς τελειωμένους ΝΑΙΝΑΙκους, πού τόσο κόβονται γιά νά μᾶς σπρώξουν στό «ΟΧΙ»;
Καὶ μία ἀκόμη λεπτομέρεια.
Κυκλοφόρησε αὐτὴ ἡ καταγγελία:

Οσμή σκανδάλου! Γιατί απαγορεύουν στις Περιφέρειες να μεταδώσουν οι ίδιες τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος;

Σωρεία ερωτηματικών και ζήτημα διαφάνειας εγείρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το δημοψήφισμα, η οποία σε παράγραφό της, πρακτικά απαγορεύει στις Περιφέρειες να μεταδώσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής, εφόσον αυτά δεν έχουν πρώτα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών!
Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση αφού οι περισσότερες Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις της χώρας είχαν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια δικά τους αυτόνομα, αξιόπιστα και προπαντός άμεσα συστήματα ενημέρωσης των πολιτών μέσω του διαδικτύου.
Ωστόσο, η εγκύκλιος επικαλείται «καθυστερήσεις» που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στην μετάδοση των αποτελεσμάτων και απαγορεύει στην αυτοδιοίκηση να μεταδώσει και η ίδια τα αποτελέσματα!
Δείτε την εγκύκλιο:Οἱ ΗΠΑ, τὸ ΔΝΤ καὶ ὁ Ἀλαφοῦζος στηρίζουν «ΟΧΙ»!!!3
Καὶ κάποιοι, μᾶλλον ἀπολύτως …ἐλεγχόμενοι, ἔσπευσαν νὰ τὴν …κατηγοριοποιήσουν στὰ …ἀρνητικὰ τοῦ δημοψηφίσματος. Ἔχετε συνειδητοποιήσε βρέ φωστῆρες μας πώς ἡ κυβέρνησις εἶναι ἐκείνη ἡ …«ἐπαναστατική ἀριστερά»;;  Ἔχετε  συνειδητοποιήσει πώς τά διατάγματα καί τίς ἀποφάσεις ΔΕΝ τίς ἐπιβάλλουν οἱ μητσοτακοσημιτοπαπανδρέηδες ἀλλά οἱ τσιπροκαμμένοι; Ἔχετε συνειδητοποιήσει πώς δέν ἐνδιαφέρει τό ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος διότι εἶναι ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ και λέγεται «ΟΧΙ»;;;

Ἀποχαιρετοῦμε καὶ τὸ ἐκλογικὸ δικαίωμα!!!

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7811790499882666988#editor/target=post;postID=809622876722773498 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου