a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στην ανάρτηση ΕΝΝΕΑ => 1 & ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !! σημείωσα πως οι σκέψεις μας εκπορεύουν από την κάθε πίστη που ακολουθεί ο καθένας μας.  Στην ανάρτηση ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , για τους αρχαίους μας δεν υφίστατο, καθόσον αποτελούσε εμπόδιο ως προς την πορεία της αντιληπτικής ικανότητας.  Παρ'  όλα αυτά αυτό δεν κατέστη εφικτό με την βοήθεια της διασποράς των ιδεών, που επέφερε τον πολυ-διχασμό. 
Παρήχθησαν πληθώρα απόψεων, διεκδικώντας έκαστη εξ αυτών την μοναδικότητα της ορθότητας, έχοντας σαν αποτέλεσμα η έννοια της λέξεως να απολέσει κάθε πρωτεύουσα ουσία της υπάρξεώς της.  Απαραίτητη προϋπόθεση έχει να αντιληφθούμε πως κανείς όσο και να θέλει δεν μπορεί να μας κρύβει την ουσία των πραγμάτων, παρά μόνον εμείς οι ίδιοι, πρώτοι εχθροί-φύλακες προς την απεραντοσύνη.  Το αίτιο μπορεί να το αναλύσει ο καθένας από μόνος του, όντας ειλικρινής με τον εαυτό του.  Η Αλήθεια που αφορά την ανθρωπότητα, έχει βάση στο κατά πόσον μπορεί να αντιμετωπίσει τις εν μέρει αλήθειες όλων των υπολοίπων. 

Στο βιβλίο του Ενώχ, ένα εκ των μη θανόντων από την Παλαιά Διαθήκη, δυνάμεθα να βρούμε αρκετές πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να συνενώσουμε θρησκείες, μύθους και μηνύματα που άφησαν οι διάφοροι πολιτισμοί στην ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από την δική μας Μυθολογία, μέσω της οποίας μπορούμε να προχωρήσουμε και σε όλες τις υπόλοιπες, πρότερες και επόμενες.  Με τις καταστροφές, ο προφορικός λόγος είχε τον πρωτεύοντα ρόλο. Αργότερα με την ανάπτυξη του πολιτισμού άρχισε η καταγραφή, πάλι όμως από μία μερίδα ανθρώπων, και σύμφωνα με τα δεδομένα της κάθε εποχής. Τα διάφορα σκαριφήματα υπό τύπον σχεδίων τεράστιας σημασίας, είναι τα μόνα στοιχεία που σώζονται από την προϊστορική εποχή, αφού οι γραπτοί λόγοι των εποχών τους χάθηκαν μαζί με τις τεχνολογίες τους.
Ο λεγόμενος σύγχρονος πολιτισμός, ωχριά μπροστά τους !   
Με τις καταστροφές που υπέστη ο πλανήτης, τα έκρυψε μέσα του, άλλα τα προστάτεψε, άλλα τα μετουσίωσε. Μόνη πηγή αρχικά παρέμεινε ο λόγος.  
Οι μετέπειτα καταγεγραμμένες ιστορίες και θεωρίες, άρχισαν να καταγράφονται ανάλογα με την αντιληπτική ικανότητα και πρόθεση των συγγραφέων, ομού με την πιθανή συνένωση στοιχείων των πρότερων χρόνων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τοπικές παραδόσεις πολλών λαών διαγράφηκαν μαζί με την εξαφάνιση τους και τους πολιτισμούς τους. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους συγγραφείς να κλέβουν ή να μεταμορφώνουν στοιχεία από τους εκλιπόντες. 
Η κλοπή και η παράφραση σε όλο της το μεγαλείο.
Αυτός ο κανόνας και η τακτική ακολουθήθηκε ευρύτερα, από ένα σημείο και μετά, όταν ο τρόπος γραφής κατέστη πιο διαδεδομένος.  Πόσο δε μάλλον, σε πλησιέστερες προς εμάς εποχές.

Η σκέψη μας κυρίως έχει οδηγηθεί κατά βάσιν, μόνον σε έννοιες σπηλαιανθρώπων, εξωγήινων με σκοπό να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, αντί η σημαντικότητα των πολιτισμών που είχαν προηγηθεί, ώστε οι άνθρωποι να παρουσιάζονται ικανοί μόνον να καταγράφουν την γνώση τους με σχέδια και σκαλίσματα, μέχρι που τους επέτρεψαν να εξελιχθούν σε κάτι καλλίτερο, ανακαλύπτοντας την γεωργία και αργότερα την εκμετάλλευση της υλικής ενέργειας, με καθοδηγούμενες επιστήμες και στο τέλος να ωθείται προς την καταστροφή. 

Ήδη γνωρίζουμε την ύπαρξη κατακλυσμών ΕΔΩ , σηματοδοτώντας την ύπαρξη σημαντικών πολιτισμών πριν από τον παρόντα δικό μας. Σίγουρα λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι των δισεκατομμυρίων ετών ιστορίας και παρουσίας του ανθρώπου στη γη. Λίγα εμφανή σημεία της προϊστορικής εποχής, στον αντίποδα των όσων από όσους διεσώθησαν από τις καταστροφές και ό,τι μετέφεραν, τα οποία παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά για ελάχιστους, μόνον για εκμεταλλευτικούς καθαρά λόγους.  Λαμβάνοντας υπ' όψιν μας όμως, πως τίποτα στην πραγματικότητα δεν χάνεται, έστω ακόμα και με ελλειπή στοιχεία, ή όσες πληροφορίες μπορούν να συλλεγούν, το συμπέρασμα είναι ένα.  Εξ Ανάγκης δημιουργήθηκαν άπαντα και παραμένουν αναλλοίωτα, μέχρι την αποκάλυψη της Ανάγκης ως αίτιο και αιτιατό.  Δηλαδή όχι τόσο το μέγεθος ενός πολιτισμού, αλλά η μορφή του και οι ιδεολογικές έννοιες που κρύβουν εντός τους.

Στο βιβλίο του Ενώχ, μαθαίνουμε για την αποστασία των 21 αγγέλων :
Κεφάλαιο VI / 7 = Καὶ ταῦτα τὰ ὀνόματα τῶν ἀρχόντων αὐτῶν· Σεμιαζά, οὗτος ἦν ἄρχων αὐτῶν· Ἀραθάκ, Κιμβρά, Σαμμανή, Δανειήλ, Ἀρεαρώς, Σεμιήλ, Ἰωμειήλ, Χωχαριήλ, Ἐζεκιήλ, Βατριήλ, Σαθιήλ, Ἀτριήλ, Ταμιήλ, Βαρακιήλ, Ἀνανθνά, Θωνιήλ, Ῥαμιήλ, Ἀσέαλ, Ῥακειήλ, Τουριήλ.
8. οὗτοί εἰσιν ἀρχαὶ αὐτῶν οἱ [ἐπὶ] δέκα.

Σύνολο 200 "Εγρήγοροι" που ήλθαν σε επαφή με τους Ανθρώπους και από το γένος των ανθρώπων, γεννήθηκαν οι Δράκοι ή Γίγαντες ή Τιτάνες ή Δαίμονες, παραμορφώσεις φυσικά και των δύο ειδών", ύψους 3.000 πήχεων.  Οι Εγρήγοροι είχαν εντολές από τον Θεό τους να έλθουν στην γη για συγκεκριμένους σκοπούς, ωφέλιμους για την ανθρωπότητα.  Αυτοί όμως τους παρέβησαν γεννώντας γενεές βδελυρές, ενεργώντας μη σύμφωνα με τις βουλές του Θεού τους. 
Στη συνέχεια μαθαίνουμε διαβάζοντας, μιας γήινης καταστροφής-τιμωρίας, λόγω των ανομημάτων της ανθρωπότητας και των παραγώγων της.  Τα παράγωγα (Τιτάνες) κλείστηκαν στο κόστος, κάτω από στοίβες πετρών, "λίθοι τραχείς και οξείς", έως ότου έλθει η ώρα της κρίσεως για να οδηγηθούν στον "ενπυρισμόν" ! 
Εν συνεχεία οι Αρχάγγελοι καθαρίζουν την γη από τα σκουπίδια, ώσπου ο Μιχαήλ βρίσκει σε βουνοκορφή δένδρο με άρωμα μοναδικό, που κανείς δεν το είχε απολαύσει νωρίτερα. Το όρος κατέστη ο θρόνος πάνω στον οποίο θα καθόταν όταν θα έφτανε η ώρα της έλευσις του Θεού ! ¨Ομως ανεκάλυψαν και άλλη ψηλή κορυφή και ακόμα μία χαμηλότερη, ανάμεσα στις οποίες σχηματιζόταν "φάραγγα", " καὶ εθαύμασαν περὶ τῆς φάραγγος, καὶ λίαν ἐθαύμασαν", θεωρόντας την ευλογημένη, πλήρη παντών των δένδρων !
XXXII
1. εἰς βορρᾶν πρὸς ἀνατολὰς τεθέαμαι ἑπτὰ ὄρη πλήρη νάρδου χρηστοῦ
καὶ σχίνου καὶ κινναμώμου καὶ πιπέρεως.
3. καὶ ἦλθον πρὸς τὸν παράδεισον τῆς δικαιοσύνης, καὶ ἴδον μακρόθεν τῶν
δένδρων τούτων δένδρα πλείονα καὶ μεγάλα δύο μὲν ἐκεῖ, μεγάλα σφόδρα
καλὰ καὶ ἔνδοξα καὶ μεγαλοπρεπῆ, καὶ τὸ δένδρον τῆς φρονήσεως, οὗ
ἐσθίουσιν ἅγιοι τοῦ καρποῦ αὐτοῦ καὶ ἐπίστανται φρόνησιν μεγάλην.
4. ὅμοιον τὸ δένδρον ἐκεῖνο στροβιλέᾳ τὸ ὕψος, τὰ δὲ φύλλα αὐτοῦ κερατίᾳ
ὅμοια, ὁ δὲ καρπὸς αὐτοῦ ὡσεὶ βότρυες ἀμπέλου ἱλαροὶ λίαν, ἡ δὲ ὀσμὴ
αὐτοῦ διέτρεχεν πόρρω ἀπὸ τοῦ δένδρου.
5. τότε εἶπον ὡς καλὸν τὸ δένδρον, καὶ ὡς ἐπίχαρι τῇ ὁράσει.

Πολλές από αυτές τις έννοιες χρησιμοποίησε ο Χριστός στην διδασκαλία του, άρα υπήρξε μελετητής αυτού του απόκρυφου βιβλίου. Πολλές ομοιότητες βρίσκουμε στην Χριστιανική θρησκεία, περί τιμωρίας και άλλων τινών. 

Το βιβλίο του Ενώχ γράφτηκε κατόπιν συλλογής διαφόρων πληροφοριών ως αφορά την ζωή και το έργο του πιστού Ενώχ ανθρώπου, ονομαζόμενος "ως Υιός ανθρώπου".  Κάποια αντίγραφα ανακαλύφθηκαν στην Νεκρά Θάλασσα στο Κουμράν τον 2ο αιώνα πΧ., όμως δεν αποδίδουν τα έχοντα απόλυτη σχέση με το αρχέγονο βιβλίο του Ενώχ.  
Είναι χωρισμένο σε δύο ομάδες : Ο Αιθιοπικός Ενώχ και ο Όρασις Ενώχ ή σκέτο Ενώχ.  Στον antiairetikos καταπιάνεται με την κριτική αυτήν του Georg Beer την οποία επικαλείται ο αείμνηστος Σάββας Αγουρίδης:
1. Αγγελολογικό (κεφ. 1 – 36 ) 2. Μεσσιολογικό ( κεφ. 37 – 71 ) 3. Αστρονομικό ( κεφ. 72 – 82 ) 4. Ιστορικό ( κεφ. 83 – 90 ) 5. Παραινετικό 
( κεφ. 91 – 108 ), αφού ο διαχορισμός μοιράζεται σε διάφορες γνώμες.


Ειδικότερα με το Αγγελολογικό και πιό αναλυτικά στο http://oasigr.5.forumer.com/  
διαβάζουμε την ιεραρχία που δόξα τω θεώ είναι αρκετή ώστε να καλύπτει όλες σχεδόν τις πλευρές-έννοιες, που μπορεί η ανθρώπινη διάνοια να εντοπίσει.  Πρόκειται για μια διαστρωμάτωση αρκετών οντοτήτων με ονοματοδοσίες , που στην πορεία άλλαξαν ονόματα. Παρόμοια όμως τακτική ακολούθησε και η αντιπαρατασσόμενη  πλευρά.  Οι δυνάμεις των αντιθέτων, των πλασματικών κακού και καλού, των αμφίρροπων εννοιών.  Η πλούσια μυθολογία με την δική της ιεραρχική κλίμακα.

Οι Δράκοι παράγωγο της βλαβερούς συνενώσεως, προξένησαν μεγάλες καταστροφές στην ανθρωπότητα, λόγω του μεγέθους τους και την ανάγκη σίτισής τους (κοινό φαινόμενο με τους δεινοσαύρους, αλλά και θεοτήτων ανατολικών χωρών).  Από κει και πέρα, αρχίζουν οι διάφορες μάχες, όπου όλες ανά περίοδο και ονοματοδοσία καταλήγουν σε κατακλυσμιαίες καταστροφές.

Παραπλήσιες μεταφορές γνώσεων βρίσκουμε στα Ορφικά όπου ο Ορφέας προσφέρει γνώση στους ανθρώπους, μεταγενέστερα στο 12θεο, με πρώτη ζηλιάρα την Ήρα για τις παρατυπίες του Δία, όταν "ξεχνούσε" να είναι ο Ζευς !! 
Μήπως δεν έφυγε, αλλά εκδιώχθηκε λόγω της αλαζονείας του εις βάρος της ανθρωπότητας ;  Η Ήρα ήταν το θηλυκό που φρόντιζε για την ισορροπία, την αρμονία και την τιμωρία όπου περνούσε από το χέρι της και δεν την προλάβαινε ο σκανταλιάρης Δίας.   Ο τιμωρημένος Προμηθέας "δωροδότης" και "προφήτης", αντιμέτωπος με τον Δία που τιμωρεί την ανθρωπότητα μέχρι εξαφάνισης !

Όμως πέραν των μίξεων των αμφίρροπων εννοιών, σήμερα θα το λέγαμε "γραμμές αίματος" ή άλλων συχνοτήτων-διαστάσεων, οι δάσκαλοι των ανθρώπων προερχόντουσαν και από τις δύο αμφίρροπες δυνάμεις.  Δηλαδή αν ο μεν μάθαινε την χρησιμότητα ενός εργαλείου, κάποιος άλλος θα του μάθαινε πως το ίδιο εργαλείο μπορεί ταυτόχρονα να μετατραπεί από αγαθό σε μη αγαθό (άδικο).

Το "πόλεμος πατήρ πάντων", το έχω ξαναπεί, κανόνας απαράβατος στην προσπάθεια της συνύπαρξης των αντιθέτων, η αδιάκοπη μάχη, όχι απαραίτητα με όπλα και χατζάρες, αλλά στον κόσμο των ιδεών και των αισθήσεων. Όπερ σημαίνει, εν δυνάμει "αντίπαλος" μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε,  οπουδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή και χροιά ! Ενδιαφέρον έχει η τέχνη του ΠΟ ΕΙ ΛΕ ΡΗ ΜΟΣ ΝΗ .(πολέμου -ειρήνης).  Η γνώση της ιστορίας (πολλών ιστοριών), είναι ο προμαχώνας της κατανόησης της ανθρώπινης έκφρασις μέσω των συναισθημάτων της και των εκφράσεων της, μέχρι την χειραφέτησή της, που είναι τέχνη και όχι επιστήμη, πράγμα που άνετα μας ανοίγει τους ορίζοντες κατανόησης για τους έξυπνα επιλεκτικούς διαχωρισμούς, κατατάξεων, σχηματοποιήσεων, ο σύγχρονος πόλεμος των εντυπώσεων-εικόνων-λέξεων, με γνώμονα τον επηρεασμό της ψυχολογίας των μαζών . 

Στην μυθολογία μας, ο Κρόνος είναι αποστάτης, γεμίζοντας τον πλανήτη με άλλης μορφής οντότητες, όπως Κενταύρους, Γοργόνες, κλπ.  Η εποχή της μεγάλης αποστασίας. Εδώ ξεκινά κάποια στιγμή η Τιτανομαχία με τις συμμαχίες του Δια, μέχρι την αποχώρησή του.  Ο Φαέθων-Ήλιος-Απόλλων ο οποίος ρίχνει φλόγες (ακτίνες ηλίου) επί της γης, προξενώντας μεγάλες καταστροφές, στην μάχη με τους απογόνους των αποστατών, κάνοντας έξαλλο τον Δία, ο οποίος και επέμεινε στην διάσωση μέρος των αποστατών στην γη, με την ονομασία Ατλάντιοι. 

Σε αυτό το σημείο, αν παντρέψουμε το Βιβλίο του Ενώχ και την Ελληνική μυθολογία, συγκρίνοντας πληροφορίες, καταλαβαίνουμε τον σκοπό της καταστροφής της Ατλαντίδας από τους Αιγηείς (Αιγηίδα-Αιγηίς ήπειρος καταποτισθείσα στην εν λόγω μάχη, το σημερινό Αιγαίο) ! 
Λογικό είναι να έχουν διασωθεί απόγονοι και των δύο πλευρών, ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη αλλά περατή σε κάποιο χρόνο διαμάχη, μέχρι την τελική επικράτηση, την τελική ώρα, την μεταμόρφωση, την μετάβαση τους. 
Ανάλογες μάχες έγιναν από τον στρατηγό Διόνυσο και τον Μέγα Αλέξανδρο. 





Όλες αυτές οι ιστορικές αναδρομές, έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα, και όχι καταστροφολογικό ή με προβλέψεις συβεμβηκότων (αυτόνομη και αυθόρμητη αντίληψη του παρατηρητή στο περιβάλλον).  Δεν θα μιλούσα όμως τότε για τόν Θεό, αλλά για κάτι που είναι μέρος της έννοιας και σύμφωνα με την μερική ανθρώπινη αντίληψη.  
Στο μεγαλύτερο μέρος της, η ανθρωπότητα περιμένει κάποιον για να την σώσει.  Κάποιος ή κάποιοι την έπεισαν ή κάνουν τα πάντα ώστε να αναμένει έξωθεν βοήθεια, για κάποιον αντίχριστο που θα εμφανιστεί, μέχρι τον σωτήρα.  Πολέμαρχος εναντίον Αντιχρίστου, με κερασάκι κλώνο.  Όλα αυτά στρέφουν τις σκέψεις προς άλλες κατευθύνσεις.  Το διάβασμα όλων των πλευρών, μας βοηθά να ξεφεύγουμε από "οδηγούς" και εκμυστηρευτές αληθειών.

Σαν συμπέρασμα κατά την άποψή μου, όλα προσπαθούν να ενωθούν εδώ και χιλιετηρίδες μέχρι σήμερα, μόνον που γίνεται εμφανές και ορατότερο στην νεώτερη ιστορία, αλλά σχετικά περισσότερο πρόσφατα.  Ίσως έπεσε στην αντίληψή σας, είτε κείμενα είτε βίντεο περί της Εβραϊκής γλώσσας ότι είναι Ελληνική, αλλά με αντίστροφη γραφή, δίνοντας διάφορα παραδείγματα ή ότι Έλληνες και Εβραίοι έχουν τις ίδιες ρίζες.  Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα καινούργιο φαινόμενο.  
Η δοσολογία της συνταγής των λεγομένων και γραφομένων χρειάζεται, με οδηγό ένα καθαρό μυαλό και αξιοποιήσιμη κάθε δυνατής πληροφορίας, τοποθετημένη στο σωστό ράφι ή τοποθετημένη σε σωστή θέση δίπλα σε μια άλλη ή ακόμα και να χαρακτηριστεί ως παντελώς άχρηστη.  Ό,τι γνώση έχει απομείνει, μετά τα δύο κοψίματα της ιστορικής αλληλουχίας, ένα εκ των οποίων είναι η καταστροφή της  βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας , μετέφεραν τις γενεές που ακολούθησαν σε πλήρη σκοταδισμό και αποξένωση με το παρελθόν και την αλήθεια.  
Όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι τους τελευταίους αιώνες είναι μία συνεχή ανακύκλωση, με μπόλικη παραπλάνηση και ακόμα περισσότερη κλοπή ή παραποίηση.  Η κάθε πλευρά έχει και τον δικό της φύλακα, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι γεύσεις, είτε χριστιανικές φονταμεταλιστικού τύπου, είτε άλλων πεποιθήσεων.

Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ένα παράδειγμα, χωρίς να μακρηγόρησα, αλλά ζητώντας σας, να κάνετε την δική σας έρευνα.  Το γράμμα Λάμδα (Λ), αρχικά προφερόταν Λάβδα, γιατί άλλαξε ;  τι σήμαινε στην αρχαία Σπάρτη ; μία εκδοχή είναι πως προέρχεται από την λέξη Λακεδαιμονία, υπάρχουν όμως άλλες σοβαρότερες ερμηνείες.  Το σημαντικότερο όμως είναι να ψάξετε κυρίως σε ξένα site, τι ακριβώς συμβολίζει σήμερα το λάμδα και ποιοί το έχουν οικειοποιηθεί και για ποιούς λόγους.  Από κει πλέον ο καθένας μπορεί να ξεδιπλώσει τους δικούς του αναλογισμούς.

Στην υδροχοϊκή εποχή μας, στο σημείο που θα πρέπει να γίνει η συνένωση των αντιθέσεων για το επόμενο στάδιο, κάποιοι κεροφυλακτούν να παίξουν το παιχνίδι τους.

Το μόνον που θα σας παραθέσω είναι ένα μουσικό κομμάτι, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς να τα ερευνήσετε.  Λάβετε υπ΄  όψιν σας πως ο Διογένης ζήτησε να θαφτεί μπρούμυτα και όταν τον ρώτησαν γιατί ; εκείνος απάντησε "γιατί μια μέρα όλα θα έλθουν τα πάνω κάτω !"
Μπορείτε να φανταστείτε ότι γίνεται ένας πόλεμος συμβόλων ;;  Εκτός του Λ που κυκλοφορεί πολύ, από πολλούς μάλλον εν αγνοία τους, όχι όμως από άλλους, κυκλοφορεί επίσης πολύ και το Avatar, δηλαδή και οι Ινδουιστές περιμένουν το Άβαταρ τους !

“Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν...”
 “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία”

Ασπασία

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ .

Στην ανάρτηση ΕΝΝΕΑ => 1 & ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !! σημείωσα πως οι σκέψεις μας εκπορεύουν από την κάθε πίστη που ακολουθεί ο καθένας μας.  Στην ανάρτηση ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , για τους αρχαίους μας δεν υφίστατο, καθόσον αποτελούσε εμπόδιο ως προς την πορεία της αντιληπτικής ικανότητας.  Παρ'  όλα αυτά αυτό δεν κατέστη εφικτό με την βοήθεια της διασποράς των ιδεών, που επέφερε τον πολυ-διχασμό. 
Παρήχθησαν πληθώρα απόψεων, διεκδικώντας έκαστη εξ αυτών την μοναδικότητα της ορθότητας, έχοντας σαν αποτέλεσμα η έννοια της λέξεως να απολέσει κάθε πρωτεύουσα ουσία της υπάρξεώς της.  Απαραίτητη προϋπόθεση έχει να αντιληφθούμε πως κανείς όσο και να θέλει δεν μπορεί να μας κρύβει την ουσία των πραγμάτων, παρά μόνον εμείς οι ίδιοι, πρώτοι εχθροί-φύλακες προς την απεραντοσύνη.  Το αίτιο μπορεί να το αναλύσει ο καθένας από μόνος του, όντας ειλικρινής με τον εαυτό του.  Η Αλήθεια που αφορά την ανθρωπότητα, έχει βάση στο κατά πόσον μπορεί να αντιμετωπίσει τις εν μέρει αλήθειες όλων των υπολοίπων. 

Στο βιβλίο του Ενώχ, ένα εκ των μη θανόντων από την Παλαιά Διαθήκη, δυνάμεθα να βρούμε αρκετές πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να συνενώσουμε θρησκείες, μύθους και μηνύματα που άφησαν οι διάφοροι πολιτισμοί στην ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από την δική μας Μυθολογία, μέσω της οποίας μπορούμε να προχωρήσουμε και σε όλες τις υπόλοιπες, πρότερες και επόμενες.  Με τις καταστροφές, ο προφορικός λόγος είχε τον πρωτεύοντα ρόλο. Αργότερα με την ανάπτυξη του πολιτισμού άρχισε η καταγραφή, πάλι όμως από μία μερίδα ανθρώπων, και σύμφωνα με τα δεδομένα της κάθε εποχής. Τα διάφορα σκαριφήματα υπό τύπον σχεδίων τεράστιας σημασίας, είναι τα μόνα στοιχεία που σώζονται από την προϊστορική εποχή, αφού οι γραπτοί λόγοι των εποχών τους χάθηκαν μαζί με τις τεχνολογίες τους.
Ο λεγόμενος σύγχρονος πολιτισμός, ωχριά μπροστά τους !   
Με τις καταστροφές που υπέστη ο πλανήτης, τα έκρυψε μέσα του, άλλα τα προστάτεψε, άλλα τα μετουσίωσε. Μόνη πηγή αρχικά παρέμεινε ο λόγος.  
Οι μετέπειτα καταγεγραμμένες ιστορίες και θεωρίες, άρχισαν να καταγράφονται ανάλογα με την αντιληπτική ικανότητα και πρόθεση των συγγραφέων, ομού με την πιθανή συνένωση στοιχείων των πρότερων χρόνων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τοπικές παραδόσεις πολλών λαών διαγράφηκαν μαζί με την εξαφάνιση τους και τους πολιτισμούς τους. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους συγγραφείς να κλέβουν ή να μεταμορφώνουν στοιχεία από τους εκλιπόντες. 
Η κλοπή και η παράφραση σε όλο της το μεγαλείο.
Αυτός ο κανόνας και η τακτική ακολουθήθηκε ευρύτερα, από ένα σημείο και μετά, όταν ο τρόπος γραφής κατέστη πιο διαδεδομένος.  Πόσο δε μάλλον, σε πλησιέστερες προς εμάς εποχές.

Η σκέψη μας κυρίως έχει οδηγηθεί κατά βάσιν, μόνον σε έννοιες σπηλαιανθρώπων, εξωγήινων με σκοπό να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, αντί η σημαντικότητα των πολιτισμών που είχαν προηγηθεί, ώστε οι άνθρωποι να παρουσιάζονται ικανοί μόνον να καταγράφουν την γνώση τους με σχέδια και σκαλίσματα, μέχρι που τους επέτρεψαν να εξελιχθούν σε κάτι καλλίτερο, ανακαλύπτοντας την γεωργία και αργότερα την εκμετάλλευση της υλικής ενέργειας, με καθοδηγούμενες επιστήμες και στο τέλος να ωθείται προς την καταστροφή. 

Ήδη γνωρίζουμε την ύπαρξη κατακλυσμών ΕΔΩ , σηματοδοτώντας την ύπαρξη σημαντικών πολιτισμών πριν από τον παρόντα δικό μας. Σίγουρα λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι των δισεκατομμυρίων ετών ιστορίας και παρουσίας του ανθρώπου στη γη. Λίγα εμφανή σημεία της προϊστορικής εποχής, στον αντίποδα των όσων από όσους διεσώθησαν από τις καταστροφές και ό,τι μετέφεραν, τα οποία παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά για ελάχιστους, μόνον για εκμεταλλευτικούς καθαρά λόγους.  Λαμβάνοντας υπ' όψιν μας όμως, πως τίποτα στην πραγματικότητα δεν χάνεται, έστω ακόμα και με ελλειπή στοιχεία, ή όσες πληροφορίες μπορούν να συλλεγούν, το συμπέρασμα είναι ένα.  Εξ Ανάγκης δημιουργήθηκαν άπαντα και παραμένουν αναλλοίωτα, μέχρι την αποκάλυψη της Ανάγκης ως αίτιο και αιτιατό.  Δηλαδή όχι τόσο το μέγεθος ενός πολιτισμού, αλλά η μορφή του και οι ιδεολογικές έννοιες που κρύβουν εντός τους.

Στο βιβλίο του Ενώχ, μαθαίνουμε για την αποστασία των 21 αγγέλων :
Κεφάλαιο VI / 7 = Καὶ ταῦτα τὰ ὀνόματα τῶν ἀρχόντων αὐτῶν· Σεμιαζά, οὗτος ἦν ἄρχων αὐτῶν· Ἀραθάκ, Κιμβρά, Σαμμανή, Δανειήλ, Ἀρεαρώς, Σεμιήλ, Ἰωμειήλ, Χωχαριήλ, Ἐζεκιήλ, Βατριήλ, Σαθιήλ, Ἀτριήλ, Ταμιήλ, Βαρακιήλ, Ἀνανθνά, Θωνιήλ, Ῥαμιήλ, Ἀσέαλ, Ῥακειήλ, Τουριήλ.
8. οὗτοί εἰσιν ἀρχαὶ αὐτῶν οἱ [ἐπὶ] δέκα.

Σύνολο 200 "Εγρήγοροι" που ήλθαν σε επαφή με τους Ανθρώπους και από το γένος των ανθρώπων, γεννήθηκαν οι Δράκοι ή Γίγαντες ή Τιτάνες ή Δαίμονες, παραμορφώσεις φυσικά και των δύο ειδών", ύψους 3.000 πήχεων.  Οι Εγρήγοροι είχαν εντολές από τον Θεό τους να έλθουν στην γη για συγκεκριμένους σκοπούς, ωφέλιμους για την ανθρωπότητα.  Αυτοί όμως τους παρέβησαν γεννώντας γενεές βδελυρές, ενεργώντας μη σύμφωνα με τις βουλές του Θεού τους. 
Στη συνέχεια μαθαίνουμε διαβάζοντας, μιας γήινης καταστροφής-τιμωρίας, λόγω των ανομημάτων της ανθρωπότητας και των παραγώγων της.  Τα παράγωγα (Τιτάνες) κλείστηκαν στο κόστος, κάτω από στοίβες πετρών, "λίθοι τραχείς και οξείς", έως ότου έλθει η ώρα της κρίσεως για να οδηγηθούν στον "ενπυρισμόν" ! 
Εν συνεχεία οι Αρχάγγελοι καθαρίζουν την γη από τα σκουπίδια, ώσπου ο Μιχαήλ βρίσκει σε βουνοκορφή δένδρο με άρωμα μοναδικό, που κανείς δεν το είχε απολαύσει νωρίτερα. Το όρος κατέστη ο θρόνος πάνω στον οποίο θα καθόταν όταν θα έφτανε η ώρα της έλευσις του Θεού ! ¨Ομως ανεκάλυψαν και άλλη ψηλή κορυφή και ακόμα μία χαμηλότερη, ανάμεσα στις οποίες σχηματιζόταν "φάραγγα", " καὶ εθαύμασαν περὶ τῆς φάραγγος, καὶ λίαν ἐθαύμασαν", θεωρόντας την ευλογημένη, πλήρη παντών των δένδρων !
XXXII
1. εἰς βορρᾶν πρὸς ἀνατολὰς τεθέαμαι ἑπτὰ ὄρη πλήρη νάρδου χρηστοῦ
καὶ σχίνου καὶ κινναμώμου καὶ πιπέρεως.
3. καὶ ἦλθον πρὸς τὸν παράδεισον τῆς δικαιοσύνης, καὶ ἴδον μακρόθεν τῶν
δένδρων τούτων δένδρα πλείονα καὶ μεγάλα δύο μὲν ἐκεῖ, μεγάλα σφόδρα
καλὰ καὶ ἔνδοξα καὶ μεγαλοπρεπῆ, καὶ τὸ δένδρον τῆς φρονήσεως, οὗ
ἐσθίουσιν ἅγιοι τοῦ καρποῦ αὐτοῦ καὶ ἐπίστανται φρόνησιν μεγάλην.
4. ὅμοιον τὸ δένδρον ἐκεῖνο στροβιλέᾳ τὸ ὕψος, τὰ δὲ φύλλα αὐτοῦ κερατίᾳ
ὅμοια, ὁ δὲ καρπὸς αὐτοῦ ὡσεὶ βότρυες ἀμπέλου ἱλαροὶ λίαν, ἡ δὲ ὀσμὴ
αὐτοῦ διέτρεχεν πόρρω ἀπὸ τοῦ δένδρου.
5. τότε εἶπον ὡς καλὸν τὸ δένδρον, καὶ ὡς ἐπίχαρι τῇ ὁράσει.

Πολλές από αυτές τις έννοιες χρησιμοποίησε ο Χριστός στην διδασκαλία του, άρα υπήρξε μελετητής αυτού του απόκρυφου βιβλίου. Πολλές ομοιότητες βρίσκουμε στην Χριστιανική θρησκεία, περί τιμωρίας και άλλων τινών. 

Το βιβλίο του Ενώχ γράφτηκε κατόπιν συλλογής διαφόρων πληροφοριών ως αφορά την ζωή και το έργο του πιστού Ενώχ ανθρώπου, ονομαζόμενος "ως Υιός ανθρώπου".  Κάποια αντίγραφα ανακαλύφθηκαν στην Νεκρά Θάλασσα στο Κουμράν τον 2ο αιώνα πΧ., όμως δεν αποδίδουν τα έχοντα απόλυτη σχέση με το αρχέγονο βιβλίο του Ενώχ.  
Είναι χωρισμένο σε δύο ομάδες : Ο Αιθιοπικός Ενώχ και ο Όρασις Ενώχ ή σκέτο Ενώχ.  Στον antiairetikos καταπιάνεται με την κριτική αυτήν του Georg Beer την οποία επικαλείται ο αείμνηστος Σάββας Αγουρίδης:
1. Αγγελολογικό (κεφ. 1 – 36 ) 2. Μεσσιολογικό ( κεφ. 37 – 71 ) 3. Αστρονομικό ( κεφ. 72 – 82 ) 4. Ιστορικό ( κεφ. 83 – 90 ) 5. Παραινετικό 
( κεφ. 91 – 108 ), αφού ο διαχορισμός μοιράζεται σε διάφορες γνώμες.


Ειδικότερα με το Αγγελολογικό και πιό αναλυτικά στο http://oasigr.5.forumer.com/  
διαβάζουμε την ιεραρχία που δόξα τω θεώ είναι αρκετή ώστε να καλύπτει όλες σχεδόν τις πλευρές-έννοιες, που μπορεί η ανθρώπινη διάνοια να εντοπίσει.  Πρόκειται για μια διαστρωμάτωση αρκετών οντοτήτων με ονοματοδοσίες , που στην πορεία άλλαξαν ονόματα. Παρόμοια όμως τακτική ακολούθησε και η αντιπαρατασσόμενη  πλευρά.  Οι δυνάμεις των αντιθέτων, των πλασματικών κακού και καλού, των αμφίρροπων εννοιών.  Η πλούσια μυθολογία με την δική της ιεραρχική κλίμακα.

Οι Δράκοι παράγωγο της βλαβερούς συνενώσεως, προξένησαν μεγάλες καταστροφές στην ανθρωπότητα, λόγω του μεγέθους τους και την ανάγκη σίτισής τους (κοινό φαινόμενο με τους δεινοσαύρους, αλλά και θεοτήτων ανατολικών χωρών).  Από κει και πέρα, αρχίζουν οι διάφορες μάχες, όπου όλες ανά περίοδο και ονοματοδοσία καταλήγουν σε κατακλυσμιαίες καταστροφές.

Παραπλήσιες μεταφορές γνώσεων βρίσκουμε στα Ορφικά όπου ο Ορφέας προσφέρει γνώση στους ανθρώπους, μεταγενέστερα στο 12θεο, με πρώτη ζηλιάρα την Ήρα για τις παρατυπίες του Δία, όταν "ξεχνούσε" να είναι ο Ζευς !! 
Μήπως δεν έφυγε, αλλά εκδιώχθηκε λόγω της αλαζονείας του εις βάρος της ανθρωπότητας ;  Η Ήρα ήταν το θηλυκό που φρόντιζε για την ισορροπία, την αρμονία και την τιμωρία όπου περνούσε από το χέρι της και δεν την προλάβαινε ο σκανταλιάρης Δίας.   Ο τιμωρημένος Προμηθέας "δωροδότης" και "προφήτης", αντιμέτωπος με τον Δία που τιμωρεί την ανθρωπότητα μέχρι εξαφάνισης !

Όμως πέραν των μίξεων των αμφίρροπων εννοιών, σήμερα θα το λέγαμε "γραμμές αίματος" ή άλλων συχνοτήτων-διαστάσεων, οι δάσκαλοι των ανθρώπων προερχόντουσαν και από τις δύο αμφίρροπες δυνάμεις.  Δηλαδή αν ο μεν μάθαινε την χρησιμότητα ενός εργαλείου, κάποιος άλλος θα του μάθαινε πως το ίδιο εργαλείο μπορεί ταυτόχρονα να μετατραπεί από αγαθό σε μη αγαθό (άδικο).

Το "πόλεμος πατήρ πάντων", το έχω ξαναπεί, κανόνας απαράβατος στην προσπάθεια της συνύπαρξης των αντιθέτων, η αδιάκοπη μάχη, όχι απαραίτητα με όπλα και χατζάρες, αλλά στον κόσμο των ιδεών και των αισθήσεων. Όπερ σημαίνει, εν δυνάμει "αντίπαλος" μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε,  οπουδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή και χροιά ! Ενδιαφέρον έχει η τέχνη του ΠΟ ΕΙ ΛΕ ΡΗ ΜΟΣ ΝΗ .(πολέμου -ειρήνης).  Η γνώση της ιστορίας (πολλών ιστοριών), είναι ο προμαχώνας της κατανόησης της ανθρώπινης έκφρασις μέσω των συναισθημάτων της και των εκφράσεων της, μέχρι την χειραφέτησή της, που είναι τέχνη και όχι επιστήμη, πράγμα που άνετα μας ανοίγει τους ορίζοντες κατανόησης για τους έξυπνα επιλεκτικούς διαχωρισμούς, κατατάξεων, σχηματοποιήσεων, ο σύγχρονος πόλεμος των εντυπώσεων-εικόνων-λέξεων, με γνώμονα τον επηρεασμό της ψυχολογίας των μαζών . 

Στην μυθολογία μας, ο Κρόνος είναι αποστάτης, γεμίζοντας τον πλανήτη με άλλης μορφής οντότητες, όπως Κενταύρους, Γοργόνες, κλπ.  Η εποχή της μεγάλης αποστασίας. Εδώ ξεκινά κάποια στιγμή η Τιτανομαχία με τις συμμαχίες του Δια, μέχρι την αποχώρησή του.  Ο Φαέθων-Ήλιος-Απόλλων ο οποίος ρίχνει φλόγες (ακτίνες ηλίου) επί της γης, προξενώντας μεγάλες καταστροφές, στην μάχη με τους απογόνους των αποστατών, κάνοντας έξαλλο τον Δία, ο οποίος και επέμεινε στην διάσωση μέρος των αποστατών στην γη, με την ονομασία Ατλάντιοι. 

Σε αυτό το σημείο, αν παντρέψουμε το Βιβλίο του Ενώχ και την Ελληνική μυθολογία, συγκρίνοντας πληροφορίες, καταλαβαίνουμε τον σκοπό της καταστροφής της Ατλαντίδας από τους Αιγηείς (Αιγηίδα-Αιγηίς ήπειρος καταποτισθείσα στην εν λόγω μάχη, το σημερινό Αιγαίο) ! 
Λογικό είναι να έχουν διασωθεί απόγονοι και των δύο πλευρών, ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη αλλά περατή σε κάποιο χρόνο διαμάχη, μέχρι την τελική επικράτηση, την τελική ώρα, την μεταμόρφωση, την μετάβαση τους. 
Ανάλογες μάχες έγιναν από τον στρατηγό Διόνυσο και τον Μέγα Αλέξανδρο. 





Όλες αυτές οι ιστορικές αναδρομές, έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα, και όχι καταστροφολογικό ή με προβλέψεις συβεμβηκότων (αυτόνομη και αυθόρμητη αντίληψη του παρατηρητή στο περιβάλλον).  Δεν θα μιλούσα όμως τότε για τόν Θεό, αλλά για κάτι που είναι μέρος της έννοιας και σύμφωνα με την μερική ανθρώπινη αντίληψη.  
Στο μεγαλύτερο μέρος της, η ανθρωπότητα περιμένει κάποιον για να την σώσει.  Κάποιος ή κάποιοι την έπεισαν ή κάνουν τα πάντα ώστε να αναμένει έξωθεν βοήθεια, για κάποιον αντίχριστο που θα εμφανιστεί, μέχρι τον σωτήρα.  Πολέμαρχος εναντίον Αντιχρίστου, με κερασάκι κλώνο.  Όλα αυτά στρέφουν τις σκέψεις προς άλλες κατευθύνσεις.  Το διάβασμα όλων των πλευρών, μας βοηθά να ξεφεύγουμε από "οδηγούς" και εκμυστηρευτές αληθειών.

Σαν συμπέρασμα κατά την άποψή μου, όλα προσπαθούν να ενωθούν εδώ και χιλιετηρίδες μέχρι σήμερα, μόνον που γίνεται εμφανές και ορατότερο στην νεώτερη ιστορία, αλλά σχετικά περισσότερο πρόσφατα.  Ίσως έπεσε στην αντίληψή σας, είτε κείμενα είτε βίντεο περί της Εβραϊκής γλώσσας ότι είναι Ελληνική, αλλά με αντίστροφη γραφή, δίνοντας διάφορα παραδείγματα ή ότι Έλληνες και Εβραίοι έχουν τις ίδιες ρίζες.  Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα καινούργιο φαινόμενο.  
Η δοσολογία της συνταγής των λεγομένων και γραφομένων χρειάζεται, με οδηγό ένα καθαρό μυαλό και αξιοποιήσιμη κάθε δυνατής πληροφορίας, τοποθετημένη στο σωστό ράφι ή τοποθετημένη σε σωστή θέση δίπλα σε μια άλλη ή ακόμα και να χαρακτηριστεί ως παντελώς άχρηστη.  Ό,τι γνώση έχει απομείνει, μετά τα δύο κοψίματα της ιστορικής αλληλουχίας, ένα εκ των οποίων είναι η καταστροφή της  βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας , μετέφεραν τις γενεές που ακολούθησαν σε πλήρη σκοταδισμό και αποξένωση με το παρελθόν και την αλήθεια.  
Όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι τους τελευταίους αιώνες είναι μία συνεχή ανακύκλωση, με μπόλικη παραπλάνηση και ακόμα περισσότερη κλοπή ή παραποίηση.  Η κάθε πλευρά έχει και τον δικό της φύλακα, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι γεύσεις, είτε χριστιανικές φονταμεταλιστικού τύπου, είτε άλλων πεποιθήσεων.

Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ένα παράδειγμα, χωρίς να μακρηγόρησα, αλλά ζητώντας σας, να κάνετε την δική σας έρευνα.  Το γράμμα Λάμδα (Λ), αρχικά προφερόταν Λάβδα, γιατί άλλαξε ;  τι σήμαινε στην αρχαία Σπάρτη ; μία εκδοχή είναι πως προέρχεται από την λέξη Λακεδαιμονία, υπάρχουν όμως άλλες σοβαρότερες ερμηνείες.  Το σημαντικότερο όμως είναι να ψάξετε κυρίως σε ξένα site, τι ακριβώς συμβολίζει σήμερα το λάμδα και ποιοί το έχουν οικειοποιηθεί και για ποιούς λόγους.  Από κει πλέον ο καθένας μπορεί να ξεδιπλώσει τους δικούς του αναλογισμούς.

Στην υδροχοϊκή εποχή μας, στο σημείο που θα πρέπει να γίνει η συνένωση των αντιθέσεων για το επόμενο στάδιο, κάποιοι κεροφυλακτούν να παίξουν το παιχνίδι τους.

Το μόνον που θα σας παραθέσω είναι ένα μουσικό κομμάτι, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς να τα ερευνήσετε.  Λάβετε υπ΄  όψιν σας πως ο Διογένης ζήτησε να θαφτεί μπρούμυτα και όταν τον ρώτησαν γιατί ; εκείνος απάντησε "γιατί μια μέρα όλα θα έλθουν τα πάνω κάτω !"
Μπορείτε να φανταστείτε ότι γίνεται ένας πόλεμος συμβόλων ;;  Εκτός του Λ που κυκλοφορεί πολύ, από πολλούς μάλλον εν αγνοία τους, όχι όμως από άλλους, κυκλοφορεί επίσης πολύ και το Avatar, δηλαδή και οι Ινδουιστές περιμένουν το Άβαταρ τους !

“Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν...”
 “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία”

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου