a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς στις 21.11.2015, μεταξύ άλλων καλεσμένος και ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ξεκινά από το 1 : 06’  


Είναι η εκπομπή στην οποία ο ίδιος ορθώς αναφέρει πως όταν ένας ή πολλοί πολίτες θέλουν να καταγγείλουν την παρανομία, μπορούν να το κάνουν (όπως το έχουν πράξει αρκετοί μέχρι σήμερα για να βρίσκονται δικόγραφα στης Ελληνικής βουλής τα συρτάρια και να αραχνιάζουν).  Όπως επίσης συμφωνώ απολύτως ότι τα δικόγραφα θα πρέπει να είναι συνταγμένα με τρόπο τέτοιο που να αποδίδουν και όχι απλώς για να υπάρχουν ή να δίνουν την εντύπωση πως προτίθενται να παράξουν δίκαιο έργο, ενώ φτάνουν σε αδιέξοδο. 


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα από πλευράς μου να τονίσω, επειδή η άγνοια είναι ένας από τους πολλούς εχθρούς μας, πως η δουλειά του οποιουδήποτε δικηγόρου είναι απλώς διαδικαστική και ο ίδιος ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ. Παράδειγμα προς διευκόλυνση.  Μπήκε ποτέ δικηγόρος φυλακή επειδή από λάθος υποστήριξε την αθώωση ενός εγκληματία ; ΠΟΤΕ .  Ο δικηγόρος ΠΑΝΤΟΤΕ στηρίζεται στα στοιχεία που του δίνει ο πελάτης του και για τα στοιχεία που του παρέχονται ουδέποτε φέρει ευθύνη.  Το συγκεκριμένο ζήτημα κλείνει εδώ και ας το αναλογιστεί ο καθένας όπως θέλει…. Άλλωστε ΔΕΝ είναι ούτε αυτό πρώτη φορά που το γράφω, ότι γιατρός και δικηγόρος κατευθύνονται πρώτα από τους πελάτες τους και κατόπιν από τις γνώσεις τους… Ειδικά ο δικηγόρος έχει χρέος να ακολουθήσει την γραμμή του πελάτη του οποίου αναλαμβάνει.  


Ο Γιώργος Σαρρής για ακόμα φορά μας ενημερώνει για την τύχη του διαγραφέντος χρέος από τον Μεταξά. Ας δούμε όμως με την σειρά τα ιστορικά γεγονότα :   

Το 1964 επί Γεωργίου Παπανδρέου (ένωση κέντρου) και εν μέσω πολιτικών αναταραχών εξ αιτίας της απόφασής του να συμπεριλάβει στους υποψηφίους για πρόεδρο της βουλής τον φιλελεύθερο Αθανασιάδη – Νόβα αντί του εκλεγέντος Ηλία Τσιριμώκου ο οποίος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνετο στην λίστα των υπουργοποιηθέντων, υπέγραψε την αναγνώριση του δημοσίου χρέους που είχε διαγράψει ο Μεταξάς και μάλιστα στο 160% (!!!) της αξίας του, με υπουργό οικονομικών τον Κων/νο Μητσοτάκη.  Σημειωτέον πως είχε κερδίσει το κόμμα της ένωσης κέντρου το 1964 με 52,72% και με 171 έδρες. Ήταν οι τελευταίες εκλογές μέχρι το 1967   http://kima-aroma.blogspot.gr/2012/05/1963-1964.html      
                                                                        
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση τότε του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.  Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».  http://www.periodista.gr/editorial/item/2217-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82
 

Τον Ιούνιο του 1964, ο Γεώργιος Παπανδρέου βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, προσκεκλημένος του προέδρου Λίντον Τζόνσον. Οι Αμερικανοί πίεζαν για ελληνικές υποχωρήσεις και δημιουργία διζωνικής ομοσπονδίας με το περίφημο «σχέδιο Άτσεσον». Άντεξε στις πιέσεις, σε σημείο που οι Τάιμς της Νέας Υόρκης έγραψαν ότι «Ο Τζόνσον ηττήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου». http://historyreport.gr/index.php/%CE%95%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-20%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1/1171-1964-1967-%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85  Το κατά πόσον όμως ηττήθηκε ο Τζόνσον αποδεικνύεται από την αποδοχή του χρέους όπως αναγράφεται παραπάνω και την μετέπειτα πολιτική πορεία της χώρας, με την επέμβαση των Αμερικανών στο να μην ανακηρυχτούν εκλογές  μετά την παραίτηση των συνταγματαρχών και την προκήρυξε εκ μέρους τους εκλογών, επιβάλλοντας τον Ιωαννίδη ανδρίκελο «εξαπατηθέν» κατά δήλωσή του, για να καταλήξουμε στα τραγικά γεγονότα με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.  


Σκληρός προς τον αυταρχισμό τού Γεώργιου Παπανδρέου εμφανίστηκε σε συνεδρίαση και ο Ηλίας Τσιριμώκος: "Τώρα κυρίαρχο σώμα στο κόμμα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα και δεν μπορεί η ηγεσία να την αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις της. Δεν ανατρέψαμε τον αρχηγό της Ε.Ρ.Ε. Καραμανλή, τον οποίο εχαρακτηρίζαμε Καίσαρα, για να τον αντικαταστήσουμε με άλλον Καίσαρα...".  Ήταν η εποχή που δραπέτευσε ο Καραμανλής από την Ελλάδα με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης.  Μετά την έντονη εσωκομματική διαμαρτυρία 33 βουλευτών της Ένωσης κέντρου, αποφασίζει ο Γ.Π. να διαγράψει και τον Τσιριμώκο από το κόμμα.  Σε δηλώσεις του ο Τσιριμώκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε και τα ακόλουθα: "Η ενέργεια του κ. Παπανδρέου αποδεικνύει ότι πράγματι το καταστατικόν του κόμματος αποτελεί δι' αυτόν "τρόπος του λέγειν", όπως υπηνίχθη κατά την τελευταίαν συνεδρίασιν της κοινοβουλευτικής ομάδος. Αν το είχεν τουλάχιστον αναγνώσει, θα έβλεπεν ότι η διαγραφή βουλευτών γίνεται από την κοινοβουλευτικήν ομάδα δια να μην εξαρτάται από τας ατομικάς παρορμήσεις οποιουδήποτε αρχηγού, αλλά να γίνεται μετά από ώριμον πολιτικήν σκέψιν (...) Ο κ. Παπανδρέου ομιλών ως τσιφλικούχος του Κέντρου και ως ιδιοκτήτης της Δημοκρατίας προβαίνει εις ύβρεις κατά των βουλευτών και εις απειλάς διαλύσεως της Βουλής. Ονομάζει προδότας εκείνους που ηθέλησαν να τον προειδοποιήσουν ότι δεν θα ανεχθούν την προδοσίαν της λαϊκής θελήσεως. Και απειλεί να διαλύσει την μόλις εκλεγείσαν Βουλήν. Αλλά οσαδήποτε εκλογάς και αν του ήτο δυνατόν να διενεργήση, ουδέποτε θα κατώρθωνε να αποκτήση δημοκρατικήν πλειοψηφίαν δυναμένη να διοικηθή δικτατορικώς από οιονδήποτε πρωθυπουργόν".         https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85_1964       Ήταν η εποχή που ο Παπανδρέου θα ελευθέρωνε πολιτικούς αριστερούς κρατούμενους για να εξαλείψει το μεταπολεμικό εμφυλιακό κλίμα το οποίο εν τούτοις ο ίδιος είχε προκαλέσει κατ’ εντολήν των Άγγλων, για να τον κατηγορήσει η ΕΡΕ πως παραδίδει την χώρα στους κομμουνιστές, ενώ μεταπολιτευτικά ο Καραμανλής το νομιμοποίησε και ταυτόχρονα άνοιξε την πόρτα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο να εισαχθούν τα κόμματα και να αλώσουν την νεανική σκέψη και δραστηριότητα.   


Συνεχίζω με τον συνεντευξιαζόμενο ο οποίος με έμφαση δηλώνει στην εκπομπή ότι «θα του κοπεί το χέρι όποιος πειράξει τους Έλληνες πολίτες τους οποίους υποχρέωσαν να πληρώνουν τα τεράστια δις δάνεια που έλαβαν με κρατικές εγγυήσεις οι τράπεζες και τα οποία υπεξαίρεσαν μη τοποθετώντας τα στην Ελληνική αγορά. Μέχρι και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα αφαιρεθεί όποιος συγκαλύπτει ένα έγκλημα» ….  Βάσει του άρθρου 93 παρ 4 του συντάγματος ρητώς αναφέρεται ότι : οι δικαστικοί οφείλουν να αρνούνται να εφαρμόσουν προδήλως αντισυνταγματικούς νόμους. Όσοι «αγόρασαν» θεωρητικά τις τράπεζες καταβάλλοντας μόνον 20 δις, είναι απολύτως εν γνώσει τους ότι είναι κλεπταποδόχοι, αλλά και για έναν ακόμα λόγο επειδή οι τράπεζες ΔΕΝ είχαν φορολογική ενημερότητα (!!!)


Ο Άρειος Πάγος, κόμματα και αποκόμματα έχουν ενημερωθεί για ό,τι συντελείται στην Ελλάδα από το 2012. Με εξώδικο τον περασμένο Ιούλιο είχε ενημερωθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των τραπεζών και του δικογράφου του Γιώργου Σαρρή – Πάνου Θεοδωρίδη που είχε φτάσει στην βουλή. Όφειλε λοιπόν ως βουλευτής αλλά και ως πρόεδρος της βουλής να έχει πράξει τα δέοντα, να έχει ανοίξει και να διαβάσει διότι εκτός από βουλευτές γίνονται και εισαγγελικό όργανο όταν συστήνουν επιτροπές κλπ.                                                                                                                      
Θα ήθελα να προσθέσω στο σημείο αυτό, ότι ελάχιστες μέρες προ των προκηρυχθέντων τελευταίων εκλογών έκανε μνεία για τα δικόγραφα από την έδρα της προέδρου, ήταν όμως πλέον αργά και αυτή ήταν μία πράξη εντυπωσιασμού χωρίς αντίκρισμα. Θεώρησε πως με αυτήν της την ενέργεια είχε καλύψει την υποχρέωσή της, την συνείδησή της, «προστατεύοντας» αφελώς και το πολιτικό της μέλλον …. 


Κλείνω με κάτι πολύ σοβαρό που ανέφερε ο Κώστας Ουίλς. Ότι την πλειοψηφία στην βουλή για λογαριασμό του Συριζα την κρατούν 3 μουσουλμάνοι βουλευτές. Όχι πάντως επειδή είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά επειδή ακολουθούν την γραμμή του Τουρκικού προξενείου και ΔΕΝ ενεργούν ως Έλληνες πολίτες συνεπώς υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας….. 

Πόσων ειδών προδότες έχει μέσα στο σπίτι σου Ελλάδα μου

Νάγια 

Η πορεία του χρέους και η συνέντευξη του Γιώργου Σαρρή, καλεσμένος από τον αδέσμευτο δημοσιογράφο Κώστα Ουίλς στην εκπομπή του !!!

Στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς στις 21.11.2015, μεταξύ άλλων καλεσμένος και ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ξεκινά από το 1 : 06’  


Είναι η εκπομπή στην οποία ο ίδιος ορθώς αναφέρει πως όταν ένας ή πολλοί πολίτες θέλουν να καταγγείλουν την παρανομία, μπορούν να το κάνουν (όπως το έχουν πράξει αρκετοί μέχρι σήμερα για να βρίσκονται δικόγραφα στης Ελληνικής βουλής τα συρτάρια και να αραχνιάζουν).  Όπως επίσης συμφωνώ απολύτως ότι τα δικόγραφα θα πρέπει να είναι συνταγμένα με τρόπο τέτοιο που να αποδίδουν και όχι απλώς για να υπάρχουν ή να δίνουν την εντύπωση πως προτίθενται να παράξουν δίκαιο έργο, ενώ φτάνουν σε αδιέξοδο. 


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα από πλευράς μου να τονίσω, επειδή η άγνοια είναι ένας από τους πολλούς εχθρούς μας, πως η δουλειά του οποιουδήποτε δικηγόρου είναι απλώς διαδικαστική και ο ίδιος ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ. Παράδειγμα προς διευκόλυνση.  Μπήκε ποτέ δικηγόρος φυλακή επειδή από λάθος υποστήριξε την αθώωση ενός εγκληματία ; ΠΟΤΕ .  Ο δικηγόρος ΠΑΝΤΟΤΕ στηρίζεται στα στοιχεία που του δίνει ο πελάτης του και για τα στοιχεία που του παρέχονται ουδέποτε φέρει ευθύνη.  Το συγκεκριμένο ζήτημα κλείνει εδώ και ας το αναλογιστεί ο καθένας όπως θέλει…. Άλλωστε ΔΕΝ είναι ούτε αυτό πρώτη φορά που το γράφω, ότι γιατρός και δικηγόρος κατευθύνονται πρώτα από τους πελάτες τους και κατόπιν από τις γνώσεις τους… Ειδικά ο δικηγόρος έχει χρέος να ακολουθήσει την γραμμή του πελάτη του οποίου αναλαμβάνει.  


Ο Γιώργος Σαρρής για ακόμα φορά μας ενημερώνει για την τύχη του διαγραφέντος χρέος από τον Μεταξά. Ας δούμε όμως με την σειρά τα ιστορικά γεγονότα :   

Το 1964 επί Γεωργίου Παπανδρέου (ένωση κέντρου) και εν μέσω πολιτικών αναταραχών εξ αιτίας της απόφασής του να συμπεριλάβει στους υποψηφίους για πρόεδρο της βουλής τον φιλελεύθερο Αθανασιάδη – Νόβα αντί του εκλεγέντος Ηλία Τσιριμώκου ο οποίος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνετο στην λίστα των υπουργοποιηθέντων, υπέγραψε την αναγνώριση του δημοσίου χρέους που είχε διαγράψει ο Μεταξάς και μάλιστα στο 160% (!!!) της αξίας του, με υπουργό οικονομικών τον Κων/νο Μητσοτάκη.  Σημειωτέον πως είχε κερδίσει το κόμμα της ένωσης κέντρου το 1964 με 52,72% και με 171 έδρες. Ήταν οι τελευταίες εκλογές μέχρι το 1967   http://kima-aroma.blogspot.gr/2012/05/1963-1964.html      
                                                                        
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση τότε του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.  Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».  http://www.periodista.gr/editorial/item/2217-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82
 

Τον Ιούνιο του 1964, ο Γεώργιος Παπανδρέου βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, προσκεκλημένος του προέδρου Λίντον Τζόνσον. Οι Αμερικανοί πίεζαν για ελληνικές υποχωρήσεις και δημιουργία διζωνικής ομοσπονδίας με το περίφημο «σχέδιο Άτσεσον». Άντεξε στις πιέσεις, σε σημείο που οι Τάιμς της Νέας Υόρκης έγραψαν ότι «Ο Τζόνσον ηττήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου». http://historyreport.gr/index.php/%CE%95%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-20%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1/1171-1964-1967-%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85  Το κατά πόσον όμως ηττήθηκε ο Τζόνσον αποδεικνύεται από την αποδοχή του χρέους όπως αναγράφεται παραπάνω και την μετέπειτα πολιτική πορεία της χώρας, με την επέμβαση των Αμερικανών στο να μην ανακηρυχτούν εκλογές  μετά την παραίτηση των συνταγματαρχών και την προκήρυξε εκ μέρους τους εκλογών, επιβάλλοντας τον Ιωαννίδη ανδρίκελο «εξαπατηθέν» κατά δήλωσή του, για να καταλήξουμε στα τραγικά γεγονότα με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.  


Σκληρός προς τον αυταρχισμό τού Γεώργιου Παπανδρέου εμφανίστηκε σε συνεδρίαση και ο Ηλίας Τσιριμώκος: "Τώρα κυρίαρχο σώμα στο κόμμα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα και δεν μπορεί η ηγεσία να την αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις της. Δεν ανατρέψαμε τον αρχηγό της Ε.Ρ.Ε. Καραμανλή, τον οποίο εχαρακτηρίζαμε Καίσαρα, για να τον αντικαταστήσουμε με άλλον Καίσαρα...".  Ήταν η εποχή που δραπέτευσε ο Καραμανλής από την Ελλάδα με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης.  Μετά την έντονη εσωκομματική διαμαρτυρία 33 βουλευτών της Ένωσης κέντρου, αποφασίζει ο Γ.Π. να διαγράψει και τον Τσιριμώκο από το κόμμα.  Σε δηλώσεις του ο Τσιριμώκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε και τα ακόλουθα: "Η ενέργεια του κ. Παπανδρέου αποδεικνύει ότι πράγματι το καταστατικόν του κόμματος αποτελεί δι' αυτόν "τρόπος του λέγειν", όπως υπηνίχθη κατά την τελευταίαν συνεδρίασιν της κοινοβουλευτικής ομάδος. Αν το είχεν τουλάχιστον αναγνώσει, θα έβλεπεν ότι η διαγραφή βουλευτών γίνεται από την κοινοβουλευτικήν ομάδα δια να μην εξαρτάται από τας ατομικάς παρορμήσεις οποιουδήποτε αρχηγού, αλλά να γίνεται μετά από ώριμον πολιτικήν σκέψιν (...) Ο κ. Παπανδρέου ομιλών ως τσιφλικούχος του Κέντρου και ως ιδιοκτήτης της Δημοκρατίας προβαίνει εις ύβρεις κατά των βουλευτών και εις απειλάς διαλύσεως της Βουλής. Ονομάζει προδότας εκείνους που ηθέλησαν να τον προειδοποιήσουν ότι δεν θα ανεχθούν την προδοσίαν της λαϊκής θελήσεως. Και απειλεί να διαλύσει την μόλις εκλεγείσαν Βουλήν. Αλλά οσαδήποτε εκλογάς και αν του ήτο δυνατόν να διενεργήση, ουδέποτε θα κατώρθωνε να αποκτήση δημοκρατικήν πλειοψηφίαν δυναμένη να διοικηθή δικτατορικώς από οιονδήποτε πρωθυπουργόν".         https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85_1964       Ήταν η εποχή που ο Παπανδρέου θα ελευθέρωνε πολιτικούς αριστερούς κρατούμενους για να εξαλείψει το μεταπολεμικό εμφυλιακό κλίμα το οποίο εν τούτοις ο ίδιος είχε προκαλέσει κατ’ εντολήν των Άγγλων, για να τον κατηγορήσει η ΕΡΕ πως παραδίδει την χώρα στους κομμουνιστές, ενώ μεταπολιτευτικά ο Καραμανλής το νομιμοποίησε και ταυτόχρονα άνοιξε την πόρτα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο να εισαχθούν τα κόμματα και να αλώσουν την νεανική σκέψη και δραστηριότητα.   


Συνεχίζω με τον συνεντευξιαζόμενο ο οποίος με έμφαση δηλώνει στην εκπομπή ότι «θα του κοπεί το χέρι όποιος πειράξει τους Έλληνες πολίτες τους οποίους υποχρέωσαν να πληρώνουν τα τεράστια δις δάνεια που έλαβαν με κρατικές εγγυήσεις οι τράπεζες και τα οποία υπεξαίρεσαν μη τοποθετώντας τα στην Ελληνική αγορά. Μέχρι και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα αφαιρεθεί όποιος συγκαλύπτει ένα έγκλημα» ….  Βάσει του άρθρου 93 παρ 4 του συντάγματος ρητώς αναφέρεται ότι : οι δικαστικοί οφείλουν να αρνούνται να εφαρμόσουν προδήλως αντισυνταγματικούς νόμους. Όσοι «αγόρασαν» θεωρητικά τις τράπεζες καταβάλλοντας μόνον 20 δις, είναι απολύτως εν γνώσει τους ότι είναι κλεπταποδόχοι, αλλά και για έναν ακόμα λόγο επειδή οι τράπεζες ΔΕΝ είχαν φορολογική ενημερότητα (!!!)


Ο Άρειος Πάγος, κόμματα και αποκόμματα έχουν ενημερωθεί για ό,τι συντελείται στην Ελλάδα από το 2012. Με εξώδικο τον περασμένο Ιούλιο είχε ενημερωθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των τραπεζών και του δικογράφου του Γιώργου Σαρρή – Πάνου Θεοδωρίδη που είχε φτάσει στην βουλή. Όφειλε λοιπόν ως βουλευτής αλλά και ως πρόεδρος της βουλής να έχει πράξει τα δέοντα, να έχει ανοίξει και να διαβάσει διότι εκτός από βουλευτές γίνονται και εισαγγελικό όργανο όταν συστήνουν επιτροπές κλπ.                                                                                                                      
Θα ήθελα να προσθέσω στο σημείο αυτό, ότι ελάχιστες μέρες προ των προκηρυχθέντων τελευταίων εκλογών έκανε μνεία για τα δικόγραφα από την έδρα της προέδρου, ήταν όμως πλέον αργά και αυτή ήταν μία πράξη εντυπωσιασμού χωρίς αντίκρισμα. Θεώρησε πως με αυτήν της την ενέργεια είχε καλύψει την υποχρέωσή της, την συνείδησή της, «προστατεύοντας» αφελώς και το πολιτικό της μέλλον …. 


Κλείνω με κάτι πολύ σοβαρό που ανέφερε ο Κώστας Ουίλς. Ότι την πλειοψηφία στην βουλή για λογαριασμό του Συριζα την κρατούν 3 μουσουλμάνοι βουλευτές. Όχι πάντως επειδή είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά επειδή ακολουθούν την γραμμή του Τουρκικού προξενείου και ΔΕΝ ενεργούν ως Έλληνες πολίτες συνεπώς υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας….. 

Πόσων ειδών προδότες έχει μέσα στο σπίτι σου Ελλάδα μου

Νάγια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου