a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015



Είναι πολλά τα σημαντικά ζητήματα που μπορούν να αναλυθούν από κάποιον που ενδιαφέρεται. 

Παράδειγμα, όπως τα θαλάσσια σύνορά μας και η απαξίωσή τους πρώτα από την παρούσα κυβέρνηση δια στόματος  πρωθυπουργού Τσίπρα, για να πάρει την σκυτάλη ο Γιούνγκερ δηλώνοντας «Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί μόνη να προστατέψει τα σύνορά της…» καλώντας η διαφύλαξη του Αιγαίου να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία. Τι ακριβώς να πήρε η Τουρκική ηγεσία ως αντάλλαγμα για τον διαμελισμό της χώρας τους στο άμεσο σχετικά μέλλον, προσφέροντας παρ’ όλα αυτά την βάση του Ιτσιρλίκ ;   

Στο ίδιο μήκος κύματος περί συνόρων και ο γνωστός μας Σόρος «είναι πρόβλημα για την λύση του μεταναστευτικού τα Ευρωπαϊκά Εθνικά σύνορα» δήλωσε με θράσος, ο κατέχων τις πολλές σε δράση ΜΚΟ με το γνωστό πάντοτε προφίλ του «φιλάνθρωπου» ή του «υπερασπιστή» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να πέφτουν στην παγίδα τα απαίδευτα αλλά καλά προπαγανδισμένα, νεαρά άτομα. Να πέφτουν στην παγίδα άτομα που ουδέποτε γνώρισαν τι σημαίνει πολιτεία, εξ ου πολιτική, εξ ου ενεργός πολίτης. 

Να μιλήσουμε για την Θράκη ;  Να μιλήσουμε για τα βόρεια σύνορά μας ;

Να μιλήσουμε για την τετατρόικα που έρχεται με νέο πακέτο μέτρων σαβάνων και φερέτρων ;   

Να μιλήσουμε για τον ρόλο της Πολωνίας εις βάρος των Ευρωπαϊκών συμφερόντων ;

Να μιλήσουμε για τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες που επίσης λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, με προεξάρχουσα θέση αυτήν της Γερμανίας, το «υιοθετημένο» εταιρικό μόρφωμα των ΗΠΑ ;  
   
Να μιλήσουμε για τον ρόλο του Εβραϊκού Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ;

Πολλά τα θέματα ακόμα καλοί μου συν Έλληνες.... πάρα πολλά. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας.  Στο παρόν πάντως θα αναφερθώ σε προσωπική μου εμπειρία και που έχει σχέση με τον τίτλο του παρόντος κειμένου.

Επισκέφθηκα λοιπόν την τράπεζα Πειραιώς η οποία δίνει σκληρό διαφημιστικό αγώνα υπέρ του πλαστικού χρήματος, των πιστωτικών καρτών με πρόσχημα τις δόσεις προς την εφορία με κάποιο κράχτη bonus κλπ., για μία μου συναλλαγή. Ο ταμίας μετά την συναλλαγή μού προτείνει να ανέβω στον πρώτο όροφο για να κλείσει ή να συγχωνευθεί ένας λογαριασμός που είχα σε άλλη τράπεζα και η οποία συγχωνεύτηκε - εξαγοράστηκε από τον Σάλλα. Το μυαλό μου πήγε στην Αγροτική και την εξαγορά του υγιούς της κομματιού, υποκατάστημα της οποίας έβρισκες και στην πιο απομεμακρυσμένη τοποθεσία ή νησί.   Η τράπεζα του Λαού και της αγροτιάς, με δυστυχώς προδοτικές διοικήσεις … Τον ρωτώ «πόσο θα κρίσει αυτό γιατί με βγάζει εκτός προγράμματος», «ελάχιστος χρόνος» μου απαντά.

Ανεβαίνω, βρίσκω την κυρία που μου πρότεινε ο ταμίας. Αφού περίμενα αρκετά λεπτά μέχρι να τελειώσει με το τηλεφώνημα που την βρήκα απασχολημένη και μετά από 3-4 ακόμα «επειδή προηγούντο» όπως μου απάντησε σε δική μου διαμαρτυρία, τελικά με ρωτά «πείτε μου». 

Αφού της εξηγώ με ρωτά «ποιος σας το είπε ;»

 «ο ταμίας» της απαντώ. «Πήρε ο Σάλλας την Αγροτική και ….», αλλά αποφασίζω να μην συνεχίσω κρίνοντάς το ως ανώφελο.

«Θα ήθελα ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού σας»

«Τι το χρειάζεστε σε αυτήν την περίπτωση το εκκαθαριστικό ;»

« Η ΤτΕ μας ζητά τα χαρτιά και εμείς απλώς τα συγκεντρώνουμε και τα στέλνουμε.  Με τι ασχολείστε ;»

«Είμαι άνεργη τώρα»

«Έχετε την κάρτα ανεργίας μαζί σας ;»

«Τι την θέλετε ;»

«Να κρατήσω αντίγραφο»

«Όχι της απαντώ. ΔΕΝ έχει καμία δουλειά η ΤτΕ με αυτά»

«Αντίγραφο του εκκαθαριστικού τουλάχιστον μπορείτε να μου φέρετε ;»

«Όχι και ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι θέλετε να γίνει με τον λογαριασμό» και σηκώθηκα και έφυγα.

Το θέμα το συζήτησα με κάποιες φίλες από τις οποίες έμαθα τις δικές τους εμπειρίες. Η μία εξ αυτών είχε ένα ελάχιστο ποσόν σε έναν μη κινούμενο λογαριασμό και αποφάσισε να τον κλείσει, εξυπηρετούμενη παράλληλα ώστε αυτό το ελάχιστο αυτό να συμπλήρωνε κατά κάποιο τρόπο μία άλλη άμεση ανάγκη της.  Επειδή της ζήτησαν όμως τα παραπάνω χαρτιά, γύρισε και τους είπε «πάρτε και τα 100€ και κάντε ό,τι θέλετε με τον λογαριασμό» και αποχώρησε.                                      
Η δεύτερη διατηρούσε ένα σεβαστό ποσόν σε έναν μη κινούμενο επίσης λογαριασμό και αποφάσισε μέσω αυτού να κλείσει κάποιες υποχρεώσεις της προς στην εφορία.   Επειδή ο λογαριασμός ΔΕΝ παρουσίαζε κίνηση, η τράπεζα τής παρουσίασε ως «παγωμένο» τον λογαριασμό της και για να ήρε το θα έπρεπε να προσκομίσει το εκκαθαριστικό εφορίας. Δικηγόρος επιπλέον ούσα έγινε έξω φρενών. «Τι θα πει έχει παγώσει και θέλετε το εκκαθαριστικό; Θα σας καταγγείλω στο Υπουργείο Οικονομικών ότι ενεργείτε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος». Έγινε μέγας καβγάς μέχρι που έσκυψε ένας τραπεζικός υπάλληλος να της προτείνει «πηγαίνετε σε κάποιο άλλο υποκατάστημα μήπως εξυπηρετηθείτε». Πράγμα που έγινε και έκλεισε την υπόθεσή της.

Συζητώντας με μία κοπέλα που γνώρισα πρόσφατα στον χώρο δουλειάς της και λόγω άνεσης χρόνου είχαμε την τύχη να ανοίξουμε συνομιλία για διάφορα θέματα, ένα εξ αυτών ήταν κάτι σχετικό με τα παραπάνω. Είχε και εκείνη κάποιο σεβαστό ποσόν σε τράπεζα και ήθελε να το σηκώσει για κάποιο λόγο. Όχι μόνον το εκκαθαριστικό της ζήτησαν, μέχρι και τα ένσημά της να τους πάει. Πέρασε ένας μήνας η κοπέλα πηγαινο-ερχόμενη στην τράπεζα χωρίς να βγάζει άκρη, μέχρι που ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. 

Το «φακέλωμα» λοιπόν κυκλοφόρησε και παλαιότερα όπως αυτό το άρθρο http://www.defencenet.gr/ χωρίς όμως να δίνει την πραγματική διάσταση του θέματος. Αναφέρεται γενικά στην εφορία, η οποία έτσι και αλλιώς έχει φακελωμένους τους φορολογούμενους πελάτες της, είναι δε καθαρά αποπροσανατολιστικό, διότι ΔΕΝ φτάνει μέχρι την καρδιά του θέματος.
Ένα νέο άρθρο επανέφερε το ίδιο θέμα στην επιφάνεια http://www.newsbomb.gr/.  Πάλι όμως η αναφορά γίνεται γενικά και αόριστα, βασισμένο κλασικά όπως το κάθε τι αληθές ή μη, στις απαιτήσεις των δανειστών. Ποια είναι όμως η καρδιά του θέματος ;    

Η καρδιά του θέματος κατά την γνώμη μου, ΔΕΝ σταματά απλώς στο φακέλωμα των πολιτών, σε αρκετές περιπτώσεις με την βοήθεια των ίδιων των αδαών πολιτών οι οποίοι ΔΕΝ γνωρίζουν πώς να αντισταθούν ή να αντιδράσουν ή να ενεργήσουν ως πολίτες. Διότι αγαπητοί μου, ΔΕΝ ισχύει ο κανόνας μόνον στην πολιτική όσον αφορά το «προνοείν», αλλά ισχύει εξ ίσου για τον ενσυνείδητο πολίτη!   Το τραπεζικό φακέλωμα, έχοντας επίσης ως δεδομένο την ιδιαιτέρως εντυπωσιακή περίπτωση της απαίτησης των ενσήμων πελάτη τους, τότε αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην προσπάθεια ταχείας μετατροπής του κράτους σε ένα εταιρικό μόρφωμα, σαν αυτό της Γερμανίας η οποία υπογράφει ως Ε.Π.Ε.   Για το συγκεκριμένο θέμα ανατρέξετε για περισσότερες λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο άρθρο    http://diaforos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_22.html
 
Καταλήγοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι κανείς ΔΕΝ κρατά κάποιο μαγικό ραβδί που θα δώσει λύσεις στον οικονομικό πόλεμο που επιλέχθηκε για την δική μας περίπτωση, την περίπτωση της Ελλάδας και των πολιτών της.  Θα κλέψω όμως κάτι που άκουσα από τον Βύρωνα Πολύδωρα καλεσμένο στην τελευταία εκπομπή του Κώστα Ουίλς στον art fm «που πήγαν τα λεφτά». Αρεσκόμενος ο καλεσμένος όπως πάντα σε ιστορικά παραδείγματα, αναφέρθηκε στον ανώνυμο στρατιώτη Μαραθωνοδρόμο από τον οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστός ο Μαραθώνιος και ο ιστορικός συμβολισμός αυτού μέσω του "νενικήκαμεν" !!! Παράδειγμα όμως που μιμήθηκαν και οι υπόλοιποι 15.000 στρατιώτες Αθηναίοι προλαμβάνοντας τους Πέρσες στο Φάληρο, με αποτέλεσμα να τους αποτρέψουν απαθορρύνοντας τους στο να τολμήσουν να προβούν σε απόβαση, ούτε και να απειληθεί η πόλη των Αθηνών. Ήθελε να τονίσει ο ομιλητής την ιδιαίτερη και σημαντική αξία του να μείνει ως ανώνυμος στην ιστορία ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος, εφ όσον ακολούθησαν το παράδειγμά του και οι 15.000 πάνοπλοι Αθηναίοι !!!  

Κάθε ένας από εμάς λοιπόν είναι ένας ανώνυμος πολίτης σε ένα πλήθος που ποτέ ΔΕΝ κοινώνησε μεταξύ του αυθορμήτως, χωρίς μεσάζοντες.  Αφέθηκε αυτό το πλήθος να στηρίζεται πάντοτε σε εξωτερικούς συνδετικούς παράγοντες που του επιβλήθηκαν με τον όποιο τρόπο. ΔΕΝ έμαθε ποτέ την απο κοινού συλλογικότητα, ούτε το έκανε κάτι ποτέ να αισθανθεί την ανάγκη της συλλογικής μνήμης και συνείδησης. Όταν δε αντιμετωπίζει τα δύσκολα, ρίχνει καμιά κλεφτή ματιά προς το ένδοξο παρελθόν για να κρύψει την σημερινή περισσότερο εσωτερική αλλά και πνευματική γύμνια του.  

Αυτήν την ανωνυμία λοιπόν κάλλιστα μπορούμε να την μετατρέψουμε σε μία δύναμη ισχυρή. Ο καθένας θεωρώντας πρώτα τον εαυτό του έτοιμο για δράση ως ανώνυμος πολίτης, αλλά και συμπλέοντες όλοι μαζί. Μία ανωνυμία με καθαρό άρωμα και χρώμα Ελληνικό. Μία ανωνυμία υπό την σκέπη της «Δημοκρατικής Ενότητας» (http://den.com.gr/) και της «Ελευθερίας» !!!  

 Άλλη ευκαιρία ΔΕΝ θα υπάρξει αν ΔΕΝ προσπαθήσουμε να εναντιωθούμε σε κάθε τι παράνομο, αντισυνταγματικό και με Διεθνείς κανόνες κατοχυρωμένο, το οποίο τελευταίο επ’ ευκαιρία κάνουν ό,τι μπορούν για να το ανατρέψουν, υπέρ των μονοπωλιακών και τραπεζικών συμφερόντων τους…!!! 

Καλούς αγώνες !!!

Παναγιώτα -Νάγια Δρακονταειδή
Ιδρυτικό μέλος της «Δ.ΕΝ»           
ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ



Είναι πολλά τα σημαντικά ζητήματα που μπορούν να αναλυθούν από κάποιον που ενδιαφέρεται. 

Παράδειγμα, όπως τα θαλάσσια σύνορά μας και η απαξίωσή τους πρώτα από την παρούσα κυβέρνηση δια στόματος  πρωθυπουργού Τσίπρα, για να πάρει την σκυτάλη ο Γιούνγκερ δηλώνοντας «Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί μόνη να προστατέψει τα σύνορά της…» καλώντας η διαφύλαξη του Αιγαίου να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία. Τι ακριβώς να πήρε η Τουρκική ηγεσία ως αντάλλαγμα για τον διαμελισμό της χώρας τους στο άμεσο σχετικά μέλλον, προσφέροντας παρ’ όλα αυτά την βάση του Ιτσιρλίκ ;   

Στο ίδιο μήκος κύματος περί συνόρων και ο γνωστός μας Σόρος «είναι πρόβλημα για την λύση του μεταναστευτικού τα Ευρωπαϊκά Εθνικά σύνορα» δήλωσε με θράσος, ο κατέχων τις πολλές σε δράση ΜΚΟ με το γνωστό πάντοτε προφίλ του «φιλάνθρωπου» ή του «υπερασπιστή» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να πέφτουν στην παγίδα τα απαίδευτα αλλά καλά προπαγανδισμένα, νεαρά άτομα. Να πέφτουν στην παγίδα άτομα που ουδέποτε γνώρισαν τι σημαίνει πολιτεία, εξ ου πολιτική, εξ ου ενεργός πολίτης. 

Να μιλήσουμε για την Θράκη ;  Να μιλήσουμε για τα βόρεια σύνορά μας ;

Να μιλήσουμε για την τετατρόικα που έρχεται με νέο πακέτο μέτρων σαβάνων και φερέτρων ;   

Να μιλήσουμε για τον ρόλο της Πολωνίας εις βάρος των Ευρωπαϊκών συμφερόντων ;

Να μιλήσουμε για τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες που επίσης λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, με προεξάρχουσα θέση αυτήν της Γερμανίας, το «υιοθετημένο» εταιρικό μόρφωμα των ΗΠΑ ;  
   
Να μιλήσουμε για τον ρόλο του Εβραϊκού Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ;

Πολλά τα θέματα ακόμα καλοί μου συν Έλληνες.... πάρα πολλά. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας.  Στο παρόν πάντως θα αναφερθώ σε προσωπική μου εμπειρία και που έχει σχέση με τον τίτλο του παρόντος κειμένου.

Επισκέφθηκα λοιπόν την τράπεζα Πειραιώς η οποία δίνει σκληρό διαφημιστικό αγώνα υπέρ του πλαστικού χρήματος, των πιστωτικών καρτών με πρόσχημα τις δόσεις προς την εφορία με κάποιο κράχτη bonus κλπ., για μία μου συναλλαγή. Ο ταμίας μετά την συναλλαγή μού προτείνει να ανέβω στον πρώτο όροφο για να κλείσει ή να συγχωνευθεί ένας λογαριασμός που είχα σε άλλη τράπεζα και η οποία συγχωνεύτηκε - εξαγοράστηκε από τον Σάλλα. Το μυαλό μου πήγε στην Αγροτική και την εξαγορά του υγιούς της κομματιού, υποκατάστημα της οποίας έβρισκες και στην πιο απομεμακρυσμένη τοποθεσία ή νησί.   Η τράπεζα του Λαού και της αγροτιάς, με δυστυχώς προδοτικές διοικήσεις … Τον ρωτώ «πόσο θα κρίσει αυτό γιατί με βγάζει εκτός προγράμματος», «ελάχιστος χρόνος» μου απαντά.

Ανεβαίνω, βρίσκω την κυρία που μου πρότεινε ο ταμίας. Αφού περίμενα αρκετά λεπτά μέχρι να τελειώσει με το τηλεφώνημα που την βρήκα απασχολημένη και μετά από 3-4 ακόμα «επειδή προηγούντο» όπως μου απάντησε σε δική μου διαμαρτυρία, τελικά με ρωτά «πείτε μου». 

Αφού της εξηγώ με ρωτά «ποιος σας το είπε ;»

 «ο ταμίας» της απαντώ. «Πήρε ο Σάλλας την Αγροτική και ….», αλλά αποφασίζω να μην συνεχίσω κρίνοντάς το ως ανώφελο.

«Θα ήθελα ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού σας»

«Τι το χρειάζεστε σε αυτήν την περίπτωση το εκκαθαριστικό ;»

« Η ΤτΕ μας ζητά τα χαρτιά και εμείς απλώς τα συγκεντρώνουμε και τα στέλνουμε.  Με τι ασχολείστε ;»

«Είμαι άνεργη τώρα»

«Έχετε την κάρτα ανεργίας μαζί σας ;»

«Τι την θέλετε ;»

«Να κρατήσω αντίγραφο»

«Όχι της απαντώ. ΔΕΝ έχει καμία δουλειά η ΤτΕ με αυτά»

«Αντίγραφο του εκκαθαριστικού τουλάχιστον μπορείτε να μου φέρετε ;»

«Όχι και ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι θέλετε να γίνει με τον λογαριασμό» και σηκώθηκα και έφυγα.

Το θέμα το συζήτησα με κάποιες φίλες από τις οποίες έμαθα τις δικές τους εμπειρίες. Η μία εξ αυτών είχε ένα ελάχιστο ποσόν σε έναν μη κινούμενο λογαριασμό και αποφάσισε να τον κλείσει, εξυπηρετούμενη παράλληλα ώστε αυτό το ελάχιστο αυτό να συμπλήρωνε κατά κάποιο τρόπο μία άλλη άμεση ανάγκη της.  Επειδή της ζήτησαν όμως τα παραπάνω χαρτιά, γύρισε και τους είπε «πάρτε και τα 100€ και κάντε ό,τι θέλετε με τον λογαριασμό» και αποχώρησε.                                      
Η δεύτερη διατηρούσε ένα σεβαστό ποσόν σε έναν μη κινούμενο επίσης λογαριασμό και αποφάσισε μέσω αυτού να κλείσει κάποιες υποχρεώσεις της προς στην εφορία.   Επειδή ο λογαριασμός ΔΕΝ παρουσίαζε κίνηση, η τράπεζα τής παρουσίασε ως «παγωμένο» τον λογαριασμό της και για να ήρε το θα έπρεπε να προσκομίσει το εκκαθαριστικό εφορίας. Δικηγόρος επιπλέον ούσα έγινε έξω φρενών. «Τι θα πει έχει παγώσει και θέλετε το εκκαθαριστικό; Θα σας καταγγείλω στο Υπουργείο Οικονομικών ότι ενεργείτε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος». Έγινε μέγας καβγάς μέχρι που έσκυψε ένας τραπεζικός υπάλληλος να της προτείνει «πηγαίνετε σε κάποιο άλλο υποκατάστημα μήπως εξυπηρετηθείτε». Πράγμα που έγινε και έκλεισε την υπόθεσή της.

Συζητώντας με μία κοπέλα που γνώρισα πρόσφατα στον χώρο δουλειάς της και λόγω άνεσης χρόνου είχαμε την τύχη να ανοίξουμε συνομιλία για διάφορα θέματα, ένα εξ αυτών ήταν κάτι σχετικό με τα παραπάνω. Είχε και εκείνη κάποιο σεβαστό ποσόν σε τράπεζα και ήθελε να το σηκώσει για κάποιο λόγο. Όχι μόνον το εκκαθαριστικό της ζήτησαν, μέχρι και τα ένσημά της να τους πάει. Πέρασε ένας μήνας η κοπέλα πηγαινο-ερχόμενη στην τράπεζα χωρίς να βγάζει άκρη, μέχρι που ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. 

Το «φακέλωμα» λοιπόν κυκλοφόρησε και παλαιότερα όπως αυτό το άρθρο http://www.defencenet.gr/ χωρίς όμως να δίνει την πραγματική διάσταση του θέματος. Αναφέρεται γενικά στην εφορία, η οποία έτσι και αλλιώς έχει φακελωμένους τους φορολογούμενους πελάτες της, είναι δε καθαρά αποπροσανατολιστικό, διότι ΔΕΝ φτάνει μέχρι την καρδιά του θέματος.
Ένα νέο άρθρο επανέφερε το ίδιο θέμα στην επιφάνεια http://www.newsbomb.gr/.  Πάλι όμως η αναφορά γίνεται γενικά και αόριστα, βασισμένο κλασικά όπως το κάθε τι αληθές ή μη, στις απαιτήσεις των δανειστών. Ποια είναι όμως η καρδιά του θέματος ;    

Η καρδιά του θέματος κατά την γνώμη μου, ΔΕΝ σταματά απλώς στο φακέλωμα των πολιτών, σε αρκετές περιπτώσεις με την βοήθεια των ίδιων των αδαών πολιτών οι οποίοι ΔΕΝ γνωρίζουν πώς να αντισταθούν ή να αντιδράσουν ή να ενεργήσουν ως πολίτες. Διότι αγαπητοί μου, ΔΕΝ ισχύει ο κανόνας μόνον στην πολιτική όσον αφορά το «προνοείν», αλλά ισχύει εξ ίσου για τον ενσυνείδητο πολίτη!   Το τραπεζικό φακέλωμα, έχοντας επίσης ως δεδομένο την ιδιαιτέρως εντυπωσιακή περίπτωση της απαίτησης των ενσήμων πελάτη τους, τότε αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην προσπάθεια ταχείας μετατροπής του κράτους σε ένα εταιρικό μόρφωμα, σαν αυτό της Γερμανίας η οποία υπογράφει ως Ε.Π.Ε.   Για το συγκεκριμένο θέμα ανατρέξετε για περισσότερες λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο άρθρο    http://diaforos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_22.html
 
Καταλήγοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι κανείς ΔΕΝ κρατά κάποιο μαγικό ραβδί που θα δώσει λύσεις στον οικονομικό πόλεμο που επιλέχθηκε για την δική μας περίπτωση, την περίπτωση της Ελλάδας και των πολιτών της.  Θα κλέψω όμως κάτι που άκουσα από τον Βύρωνα Πολύδωρα καλεσμένο στην τελευταία εκπομπή του Κώστα Ουίλς στον art fm «που πήγαν τα λεφτά». Αρεσκόμενος ο καλεσμένος όπως πάντα σε ιστορικά παραδείγματα, αναφέρθηκε στον ανώνυμο στρατιώτη Μαραθωνοδρόμο από τον οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστός ο Μαραθώνιος και ο ιστορικός συμβολισμός αυτού μέσω του "νενικήκαμεν" !!! Παράδειγμα όμως που μιμήθηκαν και οι υπόλοιποι 15.000 στρατιώτες Αθηναίοι προλαμβάνοντας τους Πέρσες στο Φάληρο, με αποτέλεσμα να τους αποτρέψουν απαθορρύνοντας τους στο να τολμήσουν να προβούν σε απόβαση, ούτε και να απειληθεί η πόλη των Αθηνών. Ήθελε να τονίσει ο ομιλητής την ιδιαίτερη και σημαντική αξία του να μείνει ως ανώνυμος στην ιστορία ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος, εφ όσον ακολούθησαν το παράδειγμά του και οι 15.000 πάνοπλοι Αθηναίοι !!!  

Κάθε ένας από εμάς λοιπόν είναι ένας ανώνυμος πολίτης σε ένα πλήθος που ποτέ ΔΕΝ κοινώνησε μεταξύ του αυθορμήτως, χωρίς μεσάζοντες.  Αφέθηκε αυτό το πλήθος να στηρίζεται πάντοτε σε εξωτερικούς συνδετικούς παράγοντες που του επιβλήθηκαν με τον όποιο τρόπο. ΔΕΝ έμαθε ποτέ την απο κοινού συλλογικότητα, ούτε το έκανε κάτι ποτέ να αισθανθεί την ανάγκη της συλλογικής μνήμης και συνείδησης. Όταν δε αντιμετωπίζει τα δύσκολα, ρίχνει καμιά κλεφτή ματιά προς το ένδοξο παρελθόν για να κρύψει την σημερινή περισσότερο εσωτερική αλλά και πνευματική γύμνια του.  

Αυτήν την ανωνυμία λοιπόν κάλλιστα μπορούμε να την μετατρέψουμε σε μία δύναμη ισχυρή. Ο καθένας θεωρώντας πρώτα τον εαυτό του έτοιμο για δράση ως ανώνυμος πολίτης, αλλά και συμπλέοντες όλοι μαζί. Μία ανωνυμία με καθαρό άρωμα και χρώμα Ελληνικό. Μία ανωνυμία υπό την σκέπη της «Δημοκρατικής Ενότητας» (http://den.com.gr/) και της «Ελευθερίας» !!!  

 Άλλη ευκαιρία ΔΕΝ θα υπάρξει αν ΔΕΝ προσπαθήσουμε να εναντιωθούμε σε κάθε τι παράνομο, αντισυνταγματικό και με Διεθνείς κανόνες κατοχυρωμένο, το οποίο τελευταίο επ’ ευκαιρία κάνουν ό,τι μπορούν για να το ανατρέψουν, υπέρ των μονοπωλιακών και τραπεζικών συμφερόντων τους…!!! 

Καλούς αγώνες !!!

Παναγιώτα -Νάγια Δρακονταειδή
Ιδρυτικό μέλος της «Δ.ΕΝ»           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου