Κύρια αιτία αυτών των αρνητικών συναισθημάτων προκύπτει από την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού μέσω των ΜΜΕ, τακτική που πραγματοποιείται από την στιγμή που στα ειδησεογραφικά μέσα επικράτησε η εταιρειοκρατία, όντας πριν σε ιδιωτικά χέρια και τις πεποιθήσεις του εκάστοτε καναλάρχη. Μετετράπησαν λοιπόν σε ομίλους, εξαρτήθηκαν από κρατικές επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν την αντικειμενικότητα και μεταβάλλοντας την είδηση σε προτροπή και προβάλλοντας μοντέλα τρόπου ζωής, πχ. Big brother και άλλες ανοησίες.
Ότι έκανε το Χόλιγουντ, κάνοντας την υφήλιο να πιστεύει την ύπαρξη ευημερίας, αποκρύπτοντας την φτώχεια και τους υπεράριθμους αστέγους.
Το βασικό πρόβλημα των σημερινών κοινωνιών είναι είναι η ρήξη των κοινωνικών δεσμών δια μέσου της αποδομήσεως. Αυτοί λοιπόν οι σπασμένοι κοινωνικοί δεσμοί, όπως παράδειγμα ελάχιστα γνωρίζουμε ή συνομιλούμε με τους γείτονες μας, το χειρότερο, ούτε που τους γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να αρχίσουν να επανασυνδέονται, ώστε η κοινωνία να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό, την αλληλοϋποστήριξη, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη, μέσα από την συλλογικότητα, η οποία κρατά την ατομικότητα με σεβασμό και αποδοχή. Όχι ως μέσον αντιπαράθεσης αλλά ως μέσον δημιουργίας και προόδου. Τα ΜΜΕ την κρίση την αντιμετωπίζουν ναι μεν με συμπάθεια προς την κοινωνία, αλλά από την άλλη, πράγμα που το έχω ήδη επισημάνει, διότι ποτέ δεν μπορούσα να συνδέσω την συμπάθεια με την πίεση της προτροπής, παρακινώντας την άμεση επίτευξη των μέτρων. Εντυπωσιακό !
Όλοι μαζί χωρίς καμία εξαίρεση.
Η κοινωνία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, πως πρέπει να λειτουργεί με την ψυχολογία του λαού, την ενωτική και όχι την χαοτική αυτή της μάζας. Η μάζα που λειτουργεί παρορμητικά με βάση τα συναισθήματα, αντί της λογικής και του κοινού οφέλους. Αυτή η σημαντική διαφορά δίνει λαβή προς εκμετάλλευση και χειραγώγηση, με χείριστο τους διχασμούς ! Έτσι προξενήθηκαν οι πόλεμοι, οι πεποιθήσεις, οι ψευδαισθήσεις, οι αναλήθειες, οι επαναστάσεις, για να φτάσουμε στον σημερινό παρανομαστή, που δεν είναι φαινόμενο της χώρας μας, αλλά του πλανήτη.
Πάρα πολύ σωστά αναφέρει ο κ Γρίβας, πως ό,τι και αν προάγει το σύγχρονο πρόσωπο των κοινωνιών, θα πρέπει να αρχίσει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή ως αντίδοτο στην ηττοπάθεια, την απομόνωση και την αδράνεια.
Το έχω ξαναπεί και θα το λέω μέχρι να σταματήσω να γράφω : δεν είμαστε μόνοι μας, εφ' όσον αποβάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα, τις ιδεολογικές μας εξαρτήσεις, πάσης φύσεως, εμπόδια της απλής κοινής ανθρώπινης λογικής !
Έξυπνος είναι αυτός που είναι εξ-ύπνου και όχι εν ύπνω !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου