a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εν όψει του νομοσχεδίου που προτίθεται να καταθέσει η παρούσα κυβέρνηση για την παράνομη και αντισυνταγματική "νομιμοποίηση" των λαθρο-μεταναστών, ας γνωρίζουμε μερικά πράγματα και ας αντισταθούμε με κάθε τρόπο. 

Από την στιγμή που οι αποικιοκράτες κατέσφαξαν τους Ιθαγενείς για να εγκατασταθούν στα μέρη που κατέλαβαν, ήταν λογικό να επιβάλλουν το «δίκαιο του εδάφους» αντί το Δίκαιο του αίματος συνέχεια κάθε γένους, εξ ου και NATION από το ελληνικό ρήμα νάσκω = γεννώ. (αν είναι δυνατόν να μην βρίσκει κάποιος το ρήμα νάσκω και να το βρίσκει σε ξένη ιστοσελίδα Εδώ) 
 

Πρώτοι φυσικά αποικιοκράτες δεν ήταν οι τότε γηγενείς Ευρωπαίοι,  αλλά λαοί κυρίως είτε εξ ανατολών (Ασία - Μογγόλοι) ή από τον βορρά από τις Σκανδιναβικές χώρες (Γερμανικά φύλα), είτε από την περιοχή του Καυκάσου (σατραπείες της Περσικής αυτοκρατορίας). Αυτή ήταν και η αιτία που ανάγκασε πολύ αργότερα τον Μέγα Αλέξανδρο να εκστρατεύσει προς την Περσία, διαβλέποντας έναν νέο κίνδυνο. Κατόπιν διαφόρων πολεμικών γεγονότων ενώθηκαν μαζί με τους Σλάβους υπό την ηγεσία των Γότθων, για να μετονομαστούν αργότερα σε Φράγκοι μετά την παρακμή των προηγούμενων. Όσο για την Γαλλικότητα των Γάλλων διαβάστε http://westcult.gr/index.php/epiloges/repost-em/i-gallikotita-ton-gallon

Μετά την ένωση ξεκινούν τις επιθέσεις κατά της τότε Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στον Εύξεινο Πόντο, τον Πόντο και τέλος τα Βαλκάνια.  Μετά από σκληρούς πολέμους παρ’ όλο που απωθήθηκαν εν τούτοις κατάφεραν να πάρουν σημαντικές θέσεις στην διοίκηση, οπότε άρχισε και η φθορά της αυτοκρατορίας.  Άρχισαν να επιβάλλονται στους εναπομείναντες αυτόχθονες της γηραιάς ηπείρου, απαλείφοντας και εξαφανίζοντας τοπικές κοινωνίες και φυλές για να οργανώσουν την σημερινή Φραγκική Ευρώπη, στην οποία η μοναδική συνεκτικότητά της υπήρξε ο Χριστιανισμός, ο οποίος μπορεί μεν να εξευμένισε ως ένα βαθμό την βαρβαρότητα που τους διακατείχε (και καθώς φαίνεται εξακολουθεί), δεν κατάφεραν όμως να την κρύψουν κατά τον Μεσαίωνα.  Κατέστεψε όμως παράλληλα την Ελληνική ιδέα και πολιτισμό που είχε σεβαστεί και αφομοιώσει ακόμα και η ίδια η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.  Αυτός είναι και ο λόγος που τα διάφορα βορειοευρωπαϊκα κράτη καίτοι έχουν διαφορετικές ονομασίες, εν τούτοις έχουν την ίδια ακριβώς ρίζα που ξεκινά από τους Ούνους, Γότθους κλπ, κυρίως δηλαδή Γερμανικά φύλα ή άλλως Τεύτονες, ενώ αργότερα οι ονομασίες συνοψίστηκαν κάτω από τον γενικό όρο Αγγλοσάξονες ή Φράγκοι. 

Οι ίδιοι αργότερα επέκτειναν το αποικιοκρατικό μένος τους έτι περαιτέρω προς δυσμάς, φθάνοντας και ιδρύοντας την Νέα Γη μόλις περίπου 200 χρόνια πριν (Αμερική) αλλά και ανατολικότερα μέχρι την Αυστραλία.  Αφού στερέωσαν  το πόδι τους στην γηραιά ήπειρο και αφού ολοκλήρωσαν την αποικιοκρατία τους σε άλλα μέρη όπου ίδρυσαν τα νεοσύστατα κράτη της Αμερικής και της Αυστραλιανής ηπείρου και όχι μόνον, σήμερα αποκαλούνται Ευρωπαίοι.  Άλλως πως θα είχαν το δικαίωμα να φέρουν την ονομασία ;;; Ίσως είναι αυτός ο λόγος που δεν ενδιαφέρονται για το γενεαλογικό τους δένδρο, αφού καλύπτονται πίσω από την ιστορία των 1200 περίπου ετών, από τον Καρλομάγνο και εντεύθεν, πρώτο εμπνευστή της ενιαίας Ευρώπης. 


Όπως επίσης η ονομασία των Τούρκων (Μογγόλοι) είναι μια πολύ πρόσφατη ονομασία και δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ισχυρισμό τους ότι πατούν τα χώματα για 40 χιλ χρόνια.  Αντίθετα γενοκτόνησαν τοπικές Ελληνικές φυλές, Πόντιους, Αρμένιους, καθώς Ασσύριους και άλλους, προσπάθησαν να συγκαταλέξουν άλλες φυλές υπό αυτόν τον όρο, όπως τους Ουιγούρους οι οποίοι δεν δέχονται όμως τον όρο Τούρκος κλπ.  και έκτισαν την δική τους προγονική ουτοπία, δικαιολογώντας την παρουσία τους στα εδάφη της Ανατολής. Σε όλο αυτό βέβαια συνετέλεσε και η μετέπειτα υποστήριξη από πλευράς Ρωσίας, η οποία ανέκαθεν έχοντας μέλημά της την κάθοδο στο Αιγαίο, εκμεταλλευόταν τα σλαβικά φύλα που είχαν εγκατασταθεί στην Μ. Ασία και την Δυτική Ευρώπη.   Το ίδιο όμως εφάρμοσαν και οι "Αμερικανοί"μέσω των Γερμανών ασκώντας δυσμενή και διχαστική πολιτική εις βάρος της περιοχής, στα πρόσφατα ιστορικά χρόνια. 


Η ιστορική αλλοίωση της καταγωγής των γηγενών φυλών της Ανατολίας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Βυζαντινούς και μετά την πτώση των αυτοκρατόρων του Μακεδονικού οίκου  από Φράγκους βασιλείς , όταν επέτρεψαν την εγκατάσταση ανατολικών και σλαβικών φυλών εντός των ορίων της επικράτειάς τους για να ακολουθήσει η εκμετάλλευση τους εκ μέρους των Ρώσων, ενώ στην συνέχεια αυτοί οι πληθυσμοί υπήρξαν η πρώτη αιτία της διάλυσης του Βυζαντίου εξ αιτίας του Πανσλαβισμού και των Οθωμανών, για  να ξεκινήσουν από τότε τα προβλήματα με Θράκη, Μακεδονία, αργότερα Ήπειρο κλπ.   Στην συνέχεια βέβαια οι Φράγκοι εκμεταλλεύτηκαν την συνεχή αποδυνάμωση της  Βυζαντινής αυτοκρατορίας εξ αιτίας των συχνών επιδρομών που υφίσταντο από τους βαρβάρους και του μισθοφορικού στρατού που διέθεταν, για να επιτεθούν στην Κωνσταντινούπολη να την απογυμνώσουν και εξαρτήσουν οικονομικά, με την τελική γνωστή πτώση της 200 χρόνια αργότερα στους Οθωμανούς, φίλοι και σύμμαχοι των Φράγκων στην μετέπειτα ιστορία.   


Ανάμεσα σε αυτήν και καθ’ όλη την μικρή αυτή ιστορική προεπισκόπηση, δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα της οποίας οι κάτοικοι έχουν την μακροβιότερη αποδεδειγμένα ιστορική ιθαγένεια στον Ευρωπαϊκό χώρο και για αυτό δικαιωματικά δάνεισαν αυτήν την ονομασία από το θρυλικό μυθολογικό πρόσωπο της ιστορίας τους.   
Πως λοιπόν στην συνέχεια οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί θα υιοθετούσαν την έννοια της Ιθαγένειας, καθ’ όσον δεν πληρούσαν ούτε οι ίδιοι αυτόν τον όρο ;;;   

Εν τούτοις ο αρχικός σκοπός των ιδρυτών της πρώτης ευρωπαϊκής ιδέας σήμερα Ε.Ε ήταν να αποκτήσουν ως ενίσχυση, όλοι οι έποικοι και μετέπειτα ονομαζόμενοι ευρωπαϊκοί λαοί μία κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα, υπό τον όρο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας, χωρίς όμως να χάνουν την Εθνική τους ταυτότητα, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, να έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στα θεσμικά όργανα της Ένωσης, για επίλυση όποιου θέματος τον απασχολεί και να λαμβάνει απάντηση στην γλώσσα του αιτήματός του. (12 θεσμοθετημένες επίσημες γλώσσες)


Από αυτό το σημείο και μετά τίθεται το ερώτημα. Κάθε μετανάστης έχει το δικαίωμα απόκτησης της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας ως γηγενούς πολίτη ;;;  ή θα πρέπει να λαμβάνει Ευρωπαϊκή υπηκοότητα μετά πάροδο Χ χρονικού διαστήματος και υπό σαφείς και αυστηρές προϋποθέσεις ;;;  Δηλαδή εφ όσον σέβεται τους κανόνες, τα ήθη και έθιμα που βρήκε, αντί να επιτάσσει την αλλοίωσή τους με τα των δικών του εθίμων που αφήνει πίσω στην χώρα από την οποία προέρχεται, χωρίς καν να προσπαθεί σε μία άλλη αντίστοιχη της χώρας προέλευσής του. Να ομιλεί άπταιστα την ίδια γλώσσα με το μέλος κράτος που αποφάσισε να κατοικεί και τέλος υποχρεωτικά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μέλους – κράτους ακόμα και σε περίοδο πολέμου.  (βλέπε Αυστραλία - Αγγλία)   


Έχοντας την τύχη να παραβρεθώ σε μία ομάδα που είχε επίκεντρο την Ιθαγένεια ως θέμα, έμαθα πως παράδειγμα στην Γερμανία και την Αγγλία, ο διαχωρισμός αυτός Ιθαγένειας και υπηκοότητας γίνεται φυλετικά. Δηλαδή Άγγλος-μαύρος ή Γερμανός-κίτρινος κλπ. 

Αυτοί που θέλουν να αλλοιώσουν πλήρως τα σημερινά Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και κυρίως το μόνον εναπομείναν αμιγώς ως Έθνος, το Έθνος των Ελλήνων, με μία απλή εγκύκλιο, ταύτισαν τις έννοιες  Ιθαγένεια και υπηκοότητα σε μία, αυτής της Ιθαγένειας. 

Πλην όμως ούτε δίκαιο είναι, ούτε λογικό, να απολαμβάνουν των ιδίων προνομίων οι υπήκοοι με τους Ιθαγενείς, καθ’ όσον ούτε προσέφεραν σε αυτό που βρίσκουν έτοιμο ως έποικοι, ούτε συνέβαλαν οικονομικά τόσο στην οργάνωση όσο και τις πολυδάπανες κοινωφελείς δομές του κράτους, ούτε ποτέ προστάτεψαν αυτό από εξωτερικούς εχθρούς . Ούτε επίσης οι μετανάστες προέρχονται από χώρες που καλύπτει η συνθήκη Σένγκεν, η οποία δίνει δικαιώματα ελεύθερης δημοκρατικής θεσμοθετημένης μετακίνησης και εγκατάστασης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών στα ευρωπαϊκά κράτη που επιθυμούν και η οποία έχει υπογραφεί από αυτά, προστατεύοντας τα νόμιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις τους. 

Σε συζητήσεις έχω ακούσει ότι «θα μας πετάξουν από την συνθήκη Σένγκεν». Μα πως μπορεί αυτό να είναι δυνατόν, όταν αυτή αποτελεί θεσμό και σπονδυλική στήλη του Ευρωπαϊκού κεκτημένου ;;; 
Εξάλλου από το Εθνικό δίκαιο προκύπτει η εκάστοτε Εθνική Ιθαγένεια με τα δικαιώματα που την συνοδεύουν.  Αλλά από την άλλη ποιος ο λόγος να γίνουν ρυθμίσεις, όταν έχει λυθεί το ποιος θεωρείται ευρωπαίος κάτοικος Ιθαγενής με την Εθνική του ταυτότητα ;;;  


Άλλη διαφορά μεταξύ υπηκοότητας και Ιθαγένειας είναι ότι όταν πολίτης παρανομήσει και εξ αιτίας της σοβαρότητας της παράβασης του, τύχει να του αφαιρεθούν τα πολιτικά του δικαιώματα, δεν σημαίνει ότι χάνει την Ιθαγένεια, αλλά μόνον την υπηκοότητα.    Δηλαδή δεν παύει να είναι Έλληνας, Γερμανός, Ιταλός κλπ …… Όπως μάλιστα ακούσαμε ευθαρσώς δια στόματος του συνταγματολόγου κ. Κασιμάτη κατά την μαρτυρία του στην εξεταστική επιτροπή για την νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων, ρητά εξήγησε πως αυτές δεν μπορούν να παραβιάζουν το Εθνικό Σύνταγμα, όρος που αναφέρεται στην Κοινοτική οδηγία, άσχετα αν κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, αλλά είναι μία διαφορετική παράγραφος προς συζήτηση. 


Επίσης η Ιθαγένεια δεν αποδίδεται με νομικούς όρους αλλά αποκτάται με φυσικό τρόπο που κληρονομείται από την διαδοχή των γενεών.


Από πλευράς δε του το ΣτΕ όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε των μεταναστών, αποφάσισε πως αυτό αντίκειται με το Ελληνικό Σύνταγμα, με γνώμονα «να διαφυλάξει την Εθνική ομοιογένεια του κράτους που βασίζεται στο «δίκαιο του αίματος». 


Μπορεί κάποιοι άλλοι να αναπτύξουν με πολλά περισσότερα στοιχεία και επιχειρήματα την διαφορά μεταξύ Ιθαγένειας και υπηκοότητας. Το ζητούμενο είναι το νομοσχέδιο που σχεδιάζει η παρούσα κυβέρνηση να μην έρθει καν στην βουλή, όταν η πατρίδα μας μαστίζεται από σωρεία σοβαρών προβλημάτων, συνεπώς δεν επιδέχεται να της προστεθούν επιπλέον προβλήματα, που δεν συμβάλλουν άλλωστε στην έξοδό της από την οικονομική κρίση στην οποία την έριξαν τα διάφορα κέντρα εξουσίας, ούτε και στην ανάπτυξή της.  Ούτε επειδή χρησιμοποιείται η πατρίδα μας ως δούρειος ίππος διάλυσης και αλλοίωσης της Ευρωπαίκής ηπείρου, πρέπει να το επιτρέψουμε. Θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη με την ψήφιση ανεγέρσεως Τζαμιού, χωρίς να υπάρξει δυναμική φωνή αντίδρασης και εύλογης επιχειρηματολογίας, με αποτέλεσμα πολλές Ελληνικές πόλεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαίτηση ανέγερσης Τζαμιών στις πόλεις τους (!!) , όπως Πάτρα, Αλεξανδρούπολη κλπ.  


Αν δε, νομίζουμε πως έχουμε ένα κοινό όραμα αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό και συνάμα Εθνικό, τότε τόσο αυτή η συλλογική συνείδηση όσο και η Εθνική εκάστου Λαού, θα πρέπει να προστατευθεί αντί να αποδομηθεί με την σαλαμοποίηση, που επιδιώκουν πολύ συγκεκριμένα κέντρα, όπως πχ. Ο Δανιηλ Έσδρα υπεύθυνος της international μεταναστευτικής πολιτικής….. 

Νάγια 
Ας Μιλήσουμε για Ιθαγένεια .........

Εν όψει του νομοσχεδίου που προτίθεται να καταθέσει η παρούσα κυβέρνηση για την παράνομη και αντισυνταγματική "νομιμοποίηση" των λαθρο-μεταναστών, ας γνωρίζουμε μερικά πράγματα και ας αντισταθούμε με κάθε τρόπο. 

Από την στιγμή που οι αποικιοκράτες κατέσφαξαν τους Ιθαγενείς για να εγκατασταθούν στα μέρη που κατέλαβαν, ήταν λογικό να επιβάλλουν το «δίκαιο του εδάφους» αντί το Δίκαιο του αίματος συνέχεια κάθε γένους, εξ ου και NATION από το ελληνικό ρήμα νάσκω = γεννώ. (αν είναι δυνατόν να μην βρίσκει κάποιος το ρήμα νάσκω και να το βρίσκει σε ξένη ιστοσελίδα Εδώ) 
 

Πρώτοι φυσικά αποικιοκράτες δεν ήταν οι τότε γηγενείς Ευρωπαίοι,  αλλά λαοί κυρίως είτε εξ ανατολών (Ασία - Μογγόλοι) ή από τον βορρά από τις Σκανδιναβικές χώρες (Γερμανικά φύλα), είτε από την περιοχή του Καυκάσου (σατραπείες της Περσικής αυτοκρατορίας). Αυτή ήταν και η αιτία που ανάγκασε πολύ αργότερα τον Μέγα Αλέξανδρο να εκστρατεύσει προς την Περσία, διαβλέποντας έναν νέο κίνδυνο. Κατόπιν διαφόρων πολεμικών γεγονότων ενώθηκαν μαζί με τους Σλάβους υπό την ηγεσία των Γότθων, για να μετονομαστούν αργότερα σε Φράγκοι μετά την παρακμή των προηγούμενων. Όσο για την Γαλλικότητα των Γάλλων διαβάστε http://westcult.gr/index.php/epiloges/repost-em/i-gallikotita-ton-gallon

Μετά την ένωση ξεκινούν τις επιθέσεις κατά της τότε Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στον Εύξεινο Πόντο, τον Πόντο και τέλος τα Βαλκάνια.  Μετά από σκληρούς πολέμους παρ’ όλο που απωθήθηκαν εν τούτοις κατάφεραν να πάρουν σημαντικές θέσεις στην διοίκηση, οπότε άρχισε και η φθορά της αυτοκρατορίας.  Άρχισαν να επιβάλλονται στους εναπομείναντες αυτόχθονες της γηραιάς ηπείρου, απαλείφοντας και εξαφανίζοντας τοπικές κοινωνίες και φυλές για να οργανώσουν την σημερινή Φραγκική Ευρώπη, στην οποία η μοναδική συνεκτικότητά της υπήρξε ο Χριστιανισμός, ο οποίος μπορεί μεν να εξευμένισε ως ένα βαθμό την βαρβαρότητα που τους διακατείχε (και καθώς φαίνεται εξακολουθεί), δεν κατάφεραν όμως να την κρύψουν κατά τον Μεσαίωνα.  Κατέστεψε όμως παράλληλα την Ελληνική ιδέα και πολιτισμό που είχε σεβαστεί και αφομοιώσει ακόμα και η ίδια η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.  Αυτός είναι και ο λόγος που τα διάφορα βορειοευρωπαϊκα κράτη καίτοι έχουν διαφορετικές ονομασίες, εν τούτοις έχουν την ίδια ακριβώς ρίζα που ξεκινά από τους Ούνους, Γότθους κλπ, κυρίως δηλαδή Γερμανικά φύλα ή άλλως Τεύτονες, ενώ αργότερα οι ονομασίες συνοψίστηκαν κάτω από τον γενικό όρο Αγγλοσάξονες ή Φράγκοι. 

Οι ίδιοι αργότερα επέκτειναν το αποικιοκρατικό μένος τους έτι περαιτέρω προς δυσμάς, φθάνοντας και ιδρύοντας την Νέα Γη μόλις περίπου 200 χρόνια πριν (Αμερική) αλλά και ανατολικότερα μέχρι την Αυστραλία.  Αφού στερέωσαν  το πόδι τους στην γηραιά ήπειρο και αφού ολοκλήρωσαν την αποικιοκρατία τους σε άλλα μέρη όπου ίδρυσαν τα νεοσύστατα κράτη της Αμερικής και της Αυστραλιανής ηπείρου και όχι μόνον, σήμερα αποκαλούνται Ευρωπαίοι.  Άλλως πως θα είχαν το δικαίωμα να φέρουν την ονομασία ;;; Ίσως είναι αυτός ο λόγος που δεν ενδιαφέρονται για το γενεαλογικό τους δένδρο, αφού καλύπτονται πίσω από την ιστορία των 1200 περίπου ετών, από τον Καρλομάγνο και εντεύθεν, πρώτο εμπνευστή της ενιαίας Ευρώπης. 


Όπως επίσης η ονομασία των Τούρκων (Μογγόλοι) είναι μια πολύ πρόσφατη ονομασία και δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ισχυρισμό τους ότι πατούν τα χώματα για 40 χιλ χρόνια.  Αντίθετα γενοκτόνησαν τοπικές Ελληνικές φυλές, Πόντιους, Αρμένιους, καθώς Ασσύριους και άλλους, προσπάθησαν να συγκαταλέξουν άλλες φυλές υπό αυτόν τον όρο, όπως τους Ουιγούρους οι οποίοι δεν δέχονται όμως τον όρο Τούρκος κλπ.  και έκτισαν την δική τους προγονική ουτοπία, δικαιολογώντας την παρουσία τους στα εδάφη της Ανατολής. Σε όλο αυτό βέβαια συνετέλεσε και η μετέπειτα υποστήριξη από πλευράς Ρωσίας, η οποία ανέκαθεν έχοντας μέλημά της την κάθοδο στο Αιγαίο, εκμεταλλευόταν τα σλαβικά φύλα που είχαν εγκατασταθεί στην Μ. Ασία και την Δυτική Ευρώπη.   Το ίδιο όμως εφάρμοσαν και οι "Αμερικανοί"μέσω των Γερμανών ασκώντας δυσμενή και διχαστική πολιτική εις βάρος της περιοχής, στα πρόσφατα ιστορικά χρόνια. 


Η ιστορική αλλοίωση της καταγωγής των γηγενών φυλών της Ανατολίας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Βυζαντινούς και μετά την πτώση των αυτοκρατόρων του Μακεδονικού οίκου  από Φράγκους βασιλείς , όταν επέτρεψαν την εγκατάσταση ανατολικών και σλαβικών φυλών εντός των ορίων της επικράτειάς τους για να ακολουθήσει η εκμετάλλευση τους εκ μέρους των Ρώσων, ενώ στην συνέχεια αυτοί οι πληθυσμοί υπήρξαν η πρώτη αιτία της διάλυσης του Βυζαντίου εξ αιτίας του Πανσλαβισμού και των Οθωμανών, για  να ξεκινήσουν από τότε τα προβλήματα με Θράκη, Μακεδονία, αργότερα Ήπειρο κλπ.   Στην συνέχεια βέβαια οι Φράγκοι εκμεταλλεύτηκαν την συνεχή αποδυνάμωση της  Βυζαντινής αυτοκρατορίας εξ αιτίας των συχνών επιδρομών που υφίσταντο από τους βαρβάρους και του μισθοφορικού στρατού που διέθεταν, για να επιτεθούν στην Κωνσταντινούπολη να την απογυμνώσουν και εξαρτήσουν οικονομικά, με την τελική γνωστή πτώση της 200 χρόνια αργότερα στους Οθωμανούς, φίλοι και σύμμαχοι των Φράγκων στην μετέπειτα ιστορία.   


Ανάμεσα σε αυτήν και καθ’ όλη την μικρή αυτή ιστορική προεπισκόπηση, δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα της οποίας οι κάτοικοι έχουν την μακροβιότερη αποδεδειγμένα ιστορική ιθαγένεια στον Ευρωπαϊκό χώρο και για αυτό δικαιωματικά δάνεισαν αυτήν την ονομασία από το θρυλικό μυθολογικό πρόσωπο της ιστορίας τους.   
Πως λοιπόν στην συνέχεια οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί θα υιοθετούσαν την έννοια της Ιθαγένειας, καθ’ όσον δεν πληρούσαν ούτε οι ίδιοι αυτόν τον όρο ;;;   

Εν τούτοις ο αρχικός σκοπός των ιδρυτών της πρώτης ευρωπαϊκής ιδέας σήμερα Ε.Ε ήταν να αποκτήσουν ως ενίσχυση, όλοι οι έποικοι και μετέπειτα ονομαζόμενοι ευρωπαϊκοί λαοί μία κοινή Ευρωπαϊκή ταυτότητα, υπό τον όρο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας, χωρίς όμως να χάνουν την Εθνική τους ταυτότητα, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, να έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στα θεσμικά όργανα της Ένωσης, για επίλυση όποιου θέματος τον απασχολεί και να λαμβάνει απάντηση στην γλώσσα του αιτήματός του. (12 θεσμοθετημένες επίσημες γλώσσες)


Από αυτό το σημείο και μετά τίθεται το ερώτημα. Κάθε μετανάστης έχει το δικαίωμα απόκτησης της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας ως γηγενούς πολίτη ;;;  ή θα πρέπει να λαμβάνει Ευρωπαϊκή υπηκοότητα μετά πάροδο Χ χρονικού διαστήματος και υπό σαφείς και αυστηρές προϋποθέσεις ;;;  Δηλαδή εφ όσον σέβεται τους κανόνες, τα ήθη και έθιμα που βρήκε, αντί να επιτάσσει την αλλοίωσή τους με τα των δικών του εθίμων που αφήνει πίσω στην χώρα από την οποία προέρχεται, χωρίς καν να προσπαθεί σε μία άλλη αντίστοιχη της χώρας προέλευσής του. Να ομιλεί άπταιστα την ίδια γλώσσα με το μέλος κράτος που αποφάσισε να κατοικεί και τέλος υποχρεωτικά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μέλους – κράτους ακόμα και σε περίοδο πολέμου.  (βλέπε Αυστραλία - Αγγλία)   


Έχοντας την τύχη να παραβρεθώ σε μία ομάδα που είχε επίκεντρο την Ιθαγένεια ως θέμα, έμαθα πως παράδειγμα στην Γερμανία και την Αγγλία, ο διαχωρισμός αυτός Ιθαγένειας και υπηκοότητας γίνεται φυλετικά. Δηλαδή Άγγλος-μαύρος ή Γερμανός-κίτρινος κλπ. 

Αυτοί που θέλουν να αλλοιώσουν πλήρως τα σημερινά Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και κυρίως το μόνον εναπομείναν αμιγώς ως Έθνος, το Έθνος των Ελλήνων, με μία απλή εγκύκλιο, ταύτισαν τις έννοιες  Ιθαγένεια και υπηκοότητα σε μία, αυτής της Ιθαγένειας. 

Πλην όμως ούτε δίκαιο είναι, ούτε λογικό, να απολαμβάνουν των ιδίων προνομίων οι υπήκοοι με τους Ιθαγενείς, καθ’ όσον ούτε προσέφεραν σε αυτό που βρίσκουν έτοιμο ως έποικοι, ούτε συνέβαλαν οικονομικά τόσο στην οργάνωση όσο και τις πολυδάπανες κοινωφελείς δομές του κράτους, ούτε ποτέ προστάτεψαν αυτό από εξωτερικούς εχθρούς . Ούτε επίσης οι μετανάστες προέρχονται από χώρες που καλύπτει η συνθήκη Σένγκεν, η οποία δίνει δικαιώματα ελεύθερης δημοκρατικής θεσμοθετημένης μετακίνησης και εγκατάστασης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών στα ευρωπαϊκά κράτη που επιθυμούν και η οποία έχει υπογραφεί από αυτά, προστατεύοντας τα νόμιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις τους. 

Σε συζητήσεις έχω ακούσει ότι «θα μας πετάξουν από την συνθήκη Σένγκεν». Μα πως μπορεί αυτό να είναι δυνατόν, όταν αυτή αποτελεί θεσμό και σπονδυλική στήλη του Ευρωπαϊκού κεκτημένου ;;; 
Εξάλλου από το Εθνικό δίκαιο προκύπτει η εκάστοτε Εθνική Ιθαγένεια με τα δικαιώματα που την συνοδεύουν.  Αλλά από την άλλη ποιος ο λόγος να γίνουν ρυθμίσεις, όταν έχει λυθεί το ποιος θεωρείται ευρωπαίος κάτοικος Ιθαγενής με την Εθνική του ταυτότητα ;;;  


Άλλη διαφορά μεταξύ υπηκοότητας και Ιθαγένειας είναι ότι όταν πολίτης παρανομήσει και εξ αιτίας της σοβαρότητας της παράβασης του, τύχει να του αφαιρεθούν τα πολιτικά του δικαιώματα, δεν σημαίνει ότι χάνει την Ιθαγένεια, αλλά μόνον την υπηκοότητα.    Δηλαδή δεν παύει να είναι Έλληνας, Γερμανός, Ιταλός κλπ …… Όπως μάλιστα ακούσαμε ευθαρσώς δια στόματος του συνταγματολόγου κ. Κασιμάτη κατά την μαρτυρία του στην εξεταστική επιτροπή για την νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων, ρητά εξήγησε πως αυτές δεν μπορούν να παραβιάζουν το Εθνικό Σύνταγμα, όρος που αναφέρεται στην Κοινοτική οδηγία, άσχετα αν κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, αλλά είναι μία διαφορετική παράγραφος προς συζήτηση. 


Επίσης η Ιθαγένεια δεν αποδίδεται με νομικούς όρους αλλά αποκτάται με φυσικό τρόπο που κληρονομείται από την διαδοχή των γενεών.


Από πλευράς δε του το ΣτΕ όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε των μεταναστών, αποφάσισε πως αυτό αντίκειται με το Ελληνικό Σύνταγμα, με γνώμονα «να διαφυλάξει την Εθνική ομοιογένεια του κράτους που βασίζεται στο «δίκαιο του αίματος». 


Μπορεί κάποιοι άλλοι να αναπτύξουν με πολλά περισσότερα στοιχεία και επιχειρήματα την διαφορά μεταξύ Ιθαγένειας και υπηκοότητας. Το ζητούμενο είναι το νομοσχέδιο που σχεδιάζει η παρούσα κυβέρνηση να μην έρθει καν στην βουλή, όταν η πατρίδα μας μαστίζεται από σωρεία σοβαρών προβλημάτων, συνεπώς δεν επιδέχεται να της προστεθούν επιπλέον προβλήματα, που δεν συμβάλλουν άλλωστε στην έξοδό της από την οικονομική κρίση στην οποία την έριξαν τα διάφορα κέντρα εξουσίας, ούτε και στην ανάπτυξή της.  Ούτε επειδή χρησιμοποιείται η πατρίδα μας ως δούρειος ίππος διάλυσης και αλλοίωσης της Ευρωπαίκής ηπείρου, πρέπει να το επιτρέψουμε. Θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη με την ψήφιση ανεγέρσεως Τζαμιού, χωρίς να υπάρξει δυναμική φωνή αντίδρασης και εύλογης επιχειρηματολογίας, με αποτέλεσμα πολλές Ελληνικές πόλεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαίτηση ανέγερσης Τζαμιών στις πόλεις τους (!!) , όπως Πάτρα, Αλεξανδρούπολη κλπ.  


Αν δε, νομίζουμε πως έχουμε ένα κοινό όραμα αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό και συνάμα Εθνικό, τότε τόσο αυτή η συλλογική συνείδηση όσο και η Εθνική εκάστου Λαού, θα πρέπει να προστατευθεί αντί να αποδομηθεί με την σαλαμοποίηση, που επιδιώκουν πολύ συγκεκριμένα κέντρα, όπως πχ. Ο Δανιηλ Έσδρα υπεύθυνος της international μεταναστευτικής πολιτικής….. 

Νάγια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου