a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διακοπή του Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Δημοσιευμένο από EKEO στην κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, tags: , , , , , , ,
 
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αποφάσισε τη Διακοπή της οργάνωσης Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με αγάπη προς το συνάνθρωπο μας προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο (Neighborhood Watch). Το πρόγραμμα αυτό μείωσε δραστικά τα κρούσματα παραβατικότητας διότι ο απλός λαός και οι οικογένειες επιμορφώθηκαν και συμμετείχαν στον εντοπισμό των αδικημάτων βοηθώντας έτσι την Αστυνομία. Στις ΗΠΑ όπως έχουμε αποδείξει με πλήθος αναρτήσεων μας η οργάνωση των οικογενειών στις διάφορες συνοικίες με το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε ένα εξαιρετικό κλίμα καλής γειτονίας και αποτροπής του εγκλήματος αφού όλοι οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριζαν αυτόν που κινδύνευε. Η προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού στην Ελλάδα έγινε χωρίς καμία χρηματοδότηση από επιστήμονες που ξενυχτούσαν για να ενημερώσουν τους πολίτες. Όμως αυτό που συνέβη δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Αρχικά δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ μας δυσφήμισε παρουσιάζοντας την επιστημονική αυτή οργάνωση μαζί με ορισμένους μασκοφόρους άλλης γραφικής οργάνωσης που έτρεχαν στα βουνά με αεροβόλα κάτω από τον κοινό τίτλο «Τα τάγματα ασφαλείας ξανάρχονται». Στη συνέχεια ανέλαβε τη δυσφήμιση το TVXS.gr που παρουσίαζε τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση να χαρακτηρίζει το εγχείρημα μας εντελώς παράνομο. Ο κ. Γιάννης Πανούσης όχι μόνο διέψευσε ότι το είπε αυτό αλλά μας είπε ότι και ο ίδιος διδάσκει «Neighborhood Watch» στους φοιτητές του. Αναζητήσαμε την κασέτα της συνέντευξης και οι αρμόδιοι μας είπαν θα την πάρουμε μόνο με εισαγγελική παραγγελία ενώ δεν μας έδωσαν το όνομα του «δημοσιογράφου» που έβγαλε την άθλια συκοφαντία. Στην συνέχεια κάτω από αυτό το άρθρο άρχισαν να εμφανίζονται σχόλια που απειλούσαν τη ζωή μας και παρέμειναν εκεί (τα έχουμε στο σκληρό μας δίσκο) μέχρι που απειλήσαμε να ζητήσουμε τη σύλληψη των υπευθύνων της TVXS.gr (που μπορούμε να τα κάνουμε πάντα μαζί με την αγωγή αποζημίωσης). Όσο αναλύαμε τις κοινωφελείς επιπτώσεις μιας τέτοιας προσπάθειας οι απειλές κατά της ζωής μας στο διαδίκτυο συνεχίζονταν μέχρι που αναρτήθηκε και «συμβόλαιο θανάτου» από ανώνυμο ιστολόγιο συγκεκριμένης πολιτικής χροιάς κατά του ιδρυτή του προγράμματος (Hellenic Neighborhood Watch) (Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής ΣΣΕ, πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών) Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου (με φωτογραφίες στοιχεία διευθύνσεις κλπ). Τελικά είδαμε χτες και την απαράδεκτη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης στην οποία υπάρχουν φοβερά δυσφημιστικά σχόλια για το ίδρυμα Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων τα οποία προσπαθεί να τεκμηριώσει χωρίς επιτυχία διότι όσοι διαβάζουν την ερώτηση του διαπιστώνουν ότι δεν είμαστε ούτε αντιδημοκρατικοί ούτε παράνομοι βάσει των στοιχείων που επικαλείται.
Εδώ το ποτήρι ξεχείλισε!
Αντέξαμε τις απειλές κατά της ζωής μας αλλά αφού τώρα μια ολόκληρη πολιτική παράταξη όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της δυσφημιστικής ερώτησης του κ. Τάσου Κουράκη ζητά τη διακοπή του προγράμματος εμείς δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Δεν μπορούμε να συγκρουσθούμε με μια πολιτική παράταξη διότι το Hellenic Neighborhood Watch προσπάθησε να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων και να αποτρέψει τη βία και δεν ιδρύθηκε για να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις. Ούτε επιθυμούμε να καλέσουμε σε βοήθεια άλλες πολιτικές παρατάξεις αφού το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πολιτική βάση αλλά είναι διεθνώς κοινωφελές και φιλανθρωπικό. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς που στερήσαμε από τις οικογένειες μας για να επιμορφώσουμε τους Έλληνες Πολίτες δεν πήγαν χαμένες γιατί υπάρχουν άτομα που κατάλαβαν με πόση αγάπη και ενδιαφέρον ξεκινήσαμε το Neighborhood Watch στην Ελλάδα. Όμως έχουμε οικογένειες και παιδιά και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή τους και για το λόγο αυτό δηλώνουμε στους πάσης φύσεως υποψήφιους δολοφόνους μας ότι το πρόγραμμα Hellenic Neighborhood Watch (με Ελληνικό όνομα Ελληνική Πολιτοφυλακή) στην Ελλάδα διακόπτεται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συκοφαντίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, για τις διαρκείς απειλές κατά της ζωής μας από κουκουλοφόρους εντός και εκτός διαδικτύου και κυρίως για τη δυσφήμιση μας στη Βουλή από τον κ. Τάσο Κουράκη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι αντέδρασαν στην κοινωφελή μας προσπάθεια δεν χρειάζεται να ανησυχούν διότι η Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή στα Ελληνικά) έχει πλέον σταματήσει και δεν έχουμε πρόθεση ούτε και το χρόνο για να συνεχίσουμε. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια επιστημονική μέθοδο στο χώρο του ελέγχου της εγκληματικότητας!  Σημειώνουμε ότι οι τίτλοι «Hellenic Neighborhood Watch», «Greek Neighborhood Watch» και «Ελληνική Πολιτοφυλακή» είναι κατοχυρωμένοι από το EKEO. Κάθε χρήση τους από άλλο φορέα είναι παράνομη και καταχρηστική.
Διαβάστε το ερώτημα του κ. Τάσου Κουράκη που ακολουθεί για να κρίνετε μόνοι σας την πράξη του.  & Διαβάστε εδώ τι προσπάθησε το ΕΚΕΟ να δημιουργήσει στην Ελλάδα αλλά δεν το άφησαν. (Δείτε την εφαρμογή του στα σχολεία των ΗΠΑ, στις συνοικίες, στις γειτονιές)!!
Παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις – Ερώτηση του Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
Προς τα Υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – Εσωτερικών – Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Εθνικής Άμυνας

Τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»(Ε.Κ.Ε.Ο.) εμφανίζεται ως ένα κοινωφελές ερευνητικό κέντρο. Η παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προτρέπει σε δημιουργία μορφωμάτων παράνομων και επικίνδυνων για το δημοκρατικό πολίτευμα., όπως αυτό της Ελληνικής Πολιτοφυλακής το οποίο είναι παράρτημα του Ε.Κ.Ε.Ο.
Το Ε.Κ.Ε.Ο. μας πληροφορεί ότι: Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) αποτελείται από Έλληνες Πολίτες, υποστηρίζεται από τους Έλληνες Πολίτες για να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των Πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνικότητας). Ως μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμός (ως παράρτημα του EKEO) σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο. Τα στελέχη της πολιτοφυλακής είναι εθελοντές Έλληνες πολίτες (με πιθανότητα έμμισθης σχέσης) που οργανώνονται σε ιεραρχημένες ομάδες ασφαλείας προκειμένου να διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις έτσι ώστε: (α) να αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων και (β) να συλλαμβάνουν αυτούς που διαπράττουν αυτόφωρα πλημμελήματα η κακουργήματα .
Συγκεκριμένα το Ε.Κ.Ε.Ο. καλεί όλους τους Έλληνες να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook και να ενημερώνονται από εκεί για τη στελέχωση και τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα Κρατικά Σώματα Ασφαλείας δεν επαρκούν σε περίοδο κρίσης ενώ ο Στρατός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εμπλακεί στην καταστολή πλήθους και ταραχών αφού θα χάσει αμέσως την αίγλη του στον Ελληνικό Λαό που θα τον συνδέσει άμεσα με θλιβερές περιόδους του παρελθόντος. Ούτε η Ελληνική Πολιτοφυλακή θα εμπλακεί ποτέ στην καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών που θίγονται και αγωνιούν για την οικονομική μας εξαθλίωση αλλά όμως θα υπερασπίζονται και θα υποστηρίζουν όσους Έλληνες Πολίτες κινδυνεύουν την περίοδο αυτών των κοινωνικών ταραχών και εκρήξεων. Αν δεν εμπλακούν επώνυμα στελέχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής με συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο στην υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε περιοχής θα το κάνουν κουκουλοφόροι με όπλα και κίνητρα που θα προκαλούσαν εφιάλτη σε κάθε Έλληνα Πολίτη.»
Επιπλέον το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί όλους τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω να γραφτούν μέλη της ιστοσελίδας Ελληνική Πολιτοφυλακή στο facebook προκειμένου να ενημερώνονται στο εξής για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Σύμφωνα με το κάλεσμά τους: Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ενδοσχολική βία, η καταπίεση μαθητών από άλλους μαθητές και η παράνομη παρουσία και δράση εξωσχολικών στο χώρο των Γυμνασίων και Λυκείων. Στο προαύλιο του σχολείου οι Πολιτοφύλακες παρατηρούν και καταγράφουν επιθετικές συμπεριφορές η δέχονται καταγγελίες συμμαθητών τους (Γυμνάσιο – Λύκειο) για φαινόμενα καταπίεσης και εκφοβισμού. Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες ενημερώνουν τους καθηγητές τους για τα φαινόμενα αυτά ενώ επεμβαίνουν με ειρηνικό τρόπο προκειμένου να διευθετήσουν τη διαφορά και να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αν η συμπεριφορά ορισμένου ατόμου παραμένει βίαιη και επιθετική τότε προσπαθούν να υπερασπιστούν τον αδύναμο μαθητή χωρίς να βλάπτουν τον άλλο φυσικά αφού η βία στο σχολείο απαγορεύεται. Με τον τρόπο αυτό στα προαύλια των σχολείων θα υπάρχει μια συνεχής περιπολία εθελοντών ειρηνοποιών (Μαθητών Πολιτοφυλάκων) που θα αναφέρουν στους καθηγητές τους και στους ενήλικες πολιτοφύλακες που θα περιπολούν εκτός σχολείου κάθε παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, ο εντοπισμός νεαρών μαθητών που είναι επιρρεπείς σε εγκληματική συμπεριφορά θα αποτρέψει όχι μόνο την διάπραξη εγκλημάτων στο χώρο των σχολείων αλλά θα νουθετήσει και τον ίδιο τον παραβάτη μαθητή εντάσσοντας τον και πάλι στο χώρο της τάξης.
Ακόμη οι μαθητές πολιτοφύλακες εντοπίζουν στο διαδίκτυο φαινόμενα ηλεκτρονικού εγκλήματος (πχ παιδεραστίας, ναρκωτικών, πρόθεση αυτοκτονίας η διάπραξης εγκλήματος κλπ) και μπορούν να τα αναρτούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook για την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Παράλληλα μαθαίνουν τις βασικές αρχές της νομιμότητας και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους συμμαθητές τους οι οποίοι θα τους θεωρούν φύλακες και προστάτες τους.
Τέλος, καλούνται οι γονείς που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και της Ελληνικής Πολιτοφυλακής να εγγραφούν στην ιστοσελίδα και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να γίνουν μέλη. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard) στο χώρο των σχολείων μπορεί να μειώσει την παιδική εγκληματικότητα.
Επειδή τελευταία έχουν πληθύνει οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
1. Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα(αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα μορφές οργάνωσης και δράσης από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»;
2. Πώς θα αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής που αναπτύσσονται από παρόμοιες οργανώσεις;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης
http://www.ekeo.gr/ 
ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ HELLENIC NEIGHBORHOUD WATCH !!!!!!!

Διακοπή του Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Δημοσιευμένο από EKEO στην κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, tags: , , , , , , ,
 
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αποφάσισε τη Διακοπή της οργάνωσης Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με αγάπη προς το συνάνθρωπο μας προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο (Neighborhood Watch). Το πρόγραμμα αυτό μείωσε δραστικά τα κρούσματα παραβατικότητας διότι ο απλός λαός και οι οικογένειες επιμορφώθηκαν και συμμετείχαν στον εντοπισμό των αδικημάτων βοηθώντας έτσι την Αστυνομία. Στις ΗΠΑ όπως έχουμε αποδείξει με πλήθος αναρτήσεων μας η οργάνωση των οικογενειών στις διάφορες συνοικίες με το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε ένα εξαιρετικό κλίμα καλής γειτονίας και αποτροπής του εγκλήματος αφού όλοι οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριζαν αυτόν που κινδύνευε. Η προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού στην Ελλάδα έγινε χωρίς καμία χρηματοδότηση από επιστήμονες που ξενυχτούσαν για να ενημερώσουν τους πολίτες. Όμως αυτό που συνέβη δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Αρχικά δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ μας δυσφήμισε παρουσιάζοντας την επιστημονική αυτή οργάνωση μαζί με ορισμένους μασκοφόρους άλλης γραφικής οργάνωσης που έτρεχαν στα βουνά με αεροβόλα κάτω από τον κοινό τίτλο «Τα τάγματα ασφαλείας ξανάρχονται». Στη συνέχεια ανέλαβε τη δυσφήμιση το TVXS.gr που παρουσίαζε τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση να χαρακτηρίζει το εγχείρημα μας εντελώς παράνομο. Ο κ. Γιάννης Πανούσης όχι μόνο διέψευσε ότι το είπε αυτό αλλά μας είπε ότι και ο ίδιος διδάσκει «Neighborhood Watch» στους φοιτητές του. Αναζητήσαμε την κασέτα της συνέντευξης και οι αρμόδιοι μας είπαν θα την πάρουμε μόνο με εισαγγελική παραγγελία ενώ δεν μας έδωσαν το όνομα του «δημοσιογράφου» που έβγαλε την άθλια συκοφαντία. Στην συνέχεια κάτω από αυτό το άρθρο άρχισαν να εμφανίζονται σχόλια που απειλούσαν τη ζωή μας και παρέμειναν εκεί (τα έχουμε στο σκληρό μας δίσκο) μέχρι που απειλήσαμε να ζητήσουμε τη σύλληψη των υπευθύνων της TVXS.gr (που μπορούμε να τα κάνουμε πάντα μαζί με την αγωγή αποζημίωσης). Όσο αναλύαμε τις κοινωφελείς επιπτώσεις μιας τέτοιας προσπάθειας οι απειλές κατά της ζωής μας στο διαδίκτυο συνεχίζονταν μέχρι που αναρτήθηκε και «συμβόλαιο θανάτου» από ανώνυμο ιστολόγιο συγκεκριμένης πολιτικής χροιάς κατά του ιδρυτή του προγράμματος (Hellenic Neighborhood Watch) (Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής ΣΣΕ, πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών) Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου (με φωτογραφίες στοιχεία διευθύνσεις κλπ). Τελικά είδαμε χτες και την απαράδεκτη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης στην οποία υπάρχουν φοβερά δυσφημιστικά σχόλια για το ίδρυμα Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων τα οποία προσπαθεί να τεκμηριώσει χωρίς επιτυχία διότι όσοι διαβάζουν την ερώτηση του διαπιστώνουν ότι δεν είμαστε ούτε αντιδημοκρατικοί ούτε παράνομοι βάσει των στοιχείων που επικαλείται.
Εδώ το ποτήρι ξεχείλισε!
Αντέξαμε τις απειλές κατά της ζωής μας αλλά αφού τώρα μια ολόκληρη πολιτική παράταξη όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της δυσφημιστικής ερώτησης του κ. Τάσου Κουράκη ζητά τη διακοπή του προγράμματος εμείς δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Δεν μπορούμε να συγκρουσθούμε με μια πολιτική παράταξη διότι το Hellenic Neighborhood Watch προσπάθησε να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων και να αποτρέψει τη βία και δεν ιδρύθηκε για να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις. Ούτε επιθυμούμε να καλέσουμε σε βοήθεια άλλες πολιτικές παρατάξεις αφού το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πολιτική βάση αλλά είναι διεθνώς κοινωφελές και φιλανθρωπικό. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς που στερήσαμε από τις οικογένειες μας για να επιμορφώσουμε τους Έλληνες Πολίτες δεν πήγαν χαμένες γιατί υπάρχουν άτομα που κατάλαβαν με πόση αγάπη και ενδιαφέρον ξεκινήσαμε το Neighborhood Watch στην Ελλάδα. Όμως έχουμε οικογένειες και παιδιά και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή τους και για το λόγο αυτό δηλώνουμε στους πάσης φύσεως υποψήφιους δολοφόνους μας ότι το πρόγραμμα Hellenic Neighborhood Watch (με Ελληνικό όνομα Ελληνική Πολιτοφυλακή) στην Ελλάδα διακόπτεται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συκοφαντίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, για τις διαρκείς απειλές κατά της ζωής μας από κουκουλοφόρους εντός και εκτός διαδικτύου και κυρίως για τη δυσφήμιση μας στη Βουλή από τον κ. Τάσο Κουράκη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι αντέδρασαν στην κοινωφελή μας προσπάθεια δεν χρειάζεται να ανησυχούν διότι η Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή στα Ελληνικά) έχει πλέον σταματήσει και δεν έχουμε πρόθεση ούτε και το χρόνο για να συνεχίσουμε. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια επιστημονική μέθοδο στο χώρο του ελέγχου της εγκληματικότητας!  Σημειώνουμε ότι οι τίτλοι «Hellenic Neighborhood Watch», «Greek Neighborhood Watch» και «Ελληνική Πολιτοφυλακή» είναι κατοχυρωμένοι από το EKEO. Κάθε χρήση τους από άλλο φορέα είναι παράνομη και καταχρηστική.
Διαβάστε το ερώτημα του κ. Τάσου Κουράκη που ακολουθεί για να κρίνετε μόνοι σας την πράξη του.  & Διαβάστε εδώ τι προσπάθησε το ΕΚΕΟ να δημιουργήσει στην Ελλάδα αλλά δεν το άφησαν. (Δείτε την εφαρμογή του στα σχολεία των ΗΠΑ, στις συνοικίες, στις γειτονιές)!!
Παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις – Ερώτηση του Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
Προς τα Υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – Εσωτερικών – Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Εθνικής Άμυνας

Τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»(Ε.Κ.Ε.Ο.) εμφανίζεται ως ένα κοινωφελές ερευνητικό κέντρο. Η παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προτρέπει σε δημιουργία μορφωμάτων παράνομων και επικίνδυνων για το δημοκρατικό πολίτευμα., όπως αυτό της Ελληνικής Πολιτοφυλακής το οποίο είναι παράρτημα του Ε.Κ.Ε.Ο.
Το Ε.Κ.Ε.Ο. μας πληροφορεί ότι: Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) αποτελείται από Έλληνες Πολίτες, υποστηρίζεται από τους Έλληνες Πολίτες για να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των Πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνικότητας). Ως μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμός (ως παράρτημα του EKEO) σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο. Τα στελέχη της πολιτοφυλακής είναι εθελοντές Έλληνες πολίτες (με πιθανότητα έμμισθης σχέσης) που οργανώνονται σε ιεραρχημένες ομάδες ασφαλείας προκειμένου να διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις έτσι ώστε: (α) να αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων και (β) να συλλαμβάνουν αυτούς που διαπράττουν αυτόφωρα πλημμελήματα η κακουργήματα .
Συγκεκριμένα το Ε.Κ.Ε.Ο. καλεί όλους τους Έλληνες να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook και να ενημερώνονται από εκεί για τη στελέχωση και τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα Κρατικά Σώματα Ασφαλείας δεν επαρκούν σε περίοδο κρίσης ενώ ο Στρατός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εμπλακεί στην καταστολή πλήθους και ταραχών αφού θα χάσει αμέσως την αίγλη του στον Ελληνικό Λαό που θα τον συνδέσει άμεσα με θλιβερές περιόδους του παρελθόντος. Ούτε η Ελληνική Πολιτοφυλακή θα εμπλακεί ποτέ στην καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών που θίγονται και αγωνιούν για την οικονομική μας εξαθλίωση αλλά όμως θα υπερασπίζονται και θα υποστηρίζουν όσους Έλληνες Πολίτες κινδυνεύουν την περίοδο αυτών των κοινωνικών ταραχών και εκρήξεων. Αν δεν εμπλακούν επώνυμα στελέχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής με συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο στην υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε περιοχής θα το κάνουν κουκουλοφόροι με όπλα και κίνητρα που θα προκαλούσαν εφιάλτη σε κάθε Έλληνα Πολίτη.»
Επιπλέον το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί όλους τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω να γραφτούν μέλη της ιστοσελίδας Ελληνική Πολιτοφυλακή στο facebook προκειμένου να ενημερώνονται στο εξής για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Σύμφωνα με το κάλεσμά τους: Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ενδοσχολική βία, η καταπίεση μαθητών από άλλους μαθητές και η παράνομη παρουσία και δράση εξωσχολικών στο χώρο των Γυμνασίων και Λυκείων. Στο προαύλιο του σχολείου οι Πολιτοφύλακες παρατηρούν και καταγράφουν επιθετικές συμπεριφορές η δέχονται καταγγελίες συμμαθητών τους (Γυμνάσιο – Λύκειο) για φαινόμενα καταπίεσης και εκφοβισμού. Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες ενημερώνουν τους καθηγητές τους για τα φαινόμενα αυτά ενώ επεμβαίνουν με ειρηνικό τρόπο προκειμένου να διευθετήσουν τη διαφορά και να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αν η συμπεριφορά ορισμένου ατόμου παραμένει βίαιη και επιθετική τότε προσπαθούν να υπερασπιστούν τον αδύναμο μαθητή χωρίς να βλάπτουν τον άλλο φυσικά αφού η βία στο σχολείο απαγορεύεται. Με τον τρόπο αυτό στα προαύλια των σχολείων θα υπάρχει μια συνεχής περιπολία εθελοντών ειρηνοποιών (Μαθητών Πολιτοφυλάκων) που θα αναφέρουν στους καθηγητές τους και στους ενήλικες πολιτοφύλακες που θα περιπολούν εκτός σχολείου κάθε παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, ο εντοπισμός νεαρών μαθητών που είναι επιρρεπείς σε εγκληματική συμπεριφορά θα αποτρέψει όχι μόνο την διάπραξη εγκλημάτων στο χώρο των σχολείων αλλά θα νουθετήσει και τον ίδιο τον παραβάτη μαθητή εντάσσοντας τον και πάλι στο χώρο της τάξης.
Ακόμη οι μαθητές πολιτοφύλακες εντοπίζουν στο διαδίκτυο φαινόμενα ηλεκτρονικού εγκλήματος (πχ παιδεραστίας, ναρκωτικών, πρόθεση αυτοκτονίας η διάπραξης εγκλήματος κλπ) και μπορούν να τα αναρτούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook για την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Παράλληλα μαθαίνουν τις βασικές αρχές της νομιμότητας και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους συμμαθητές τους οι οποίοι θα τους θεωρούν φύλακες και προστάτες τους.
Τέλος, καλούνται οι γονείς που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και της Ελληνικής Πολιτοφυλακής να εγγραφούν στην ιστοσελίδα και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να γίνουν μέλη. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard) στο χώρο των σχολείων μπορεί να μειώσει την παιδική εγκληματικότητα.
Επειδή τελευταία έχουν πληθύνει οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
1. Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα(αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα μορφές οργάνωσης και δράσης από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»;
2. Πώς θα αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής που αναπτύσσονται από παρόμοιες οργανώσεις;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης
http://www.ekeo.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου