a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Προσπαθούν να μας σπρώξουν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ;;  Το νομίζω ;;
 
Ότι έχει ρεύμα ο Τσίπρας, έχει.  Πέραν όμως αυτού, όλα όσα συμβαίνουν γύρο του είναι υπέρ του.  Μέχρι και η Μέρκελ "εργάζεται" γι αυτόν, με την εμμονή της στην επιτροπεία !!
Διάβαζα τίτλο πως οι μεγαλοτραπεζίτες στηρίζουν Τσίπρα !!   Πως γίνεται να συμβαδίζουν κρατικοποιήσεις , φορολογία πλουσίων με την στήριξη των μεγαλοτραπεζιτών ;; μπορείτε να μου εξηγήσετε ;;  
Από την άλλη η από παλιά τάξη πραγμάτων (δεν υπάρχει νέα, χαζό να μιλά κάποιος για νέα τάξη, αυτή έρχεται εκατοντάδες χρόνια πριν, δεν έφτασε σήμερα ξαφνικά να κτυπά την πόρτα μας, τις πόρτες μας) πάντα φροντίζει να έχει πολλαπλά εφεδρικά σχέδια ανάλογα με την τροπή των γεγονότων, όσο και αν νομίζει πως τα ελέγχει και κάνει ό,τι μπορεί να μας πείσει επ' αυτού  !! 

Με φόντο τον διεθνισμό, κάθε εθνική προσπάθεια βάλλεται εντόνως. Δεν λέω πως η Χρυσή αυγή είναι Παναγία, όμως τον πόλεμο που δέχεται είναι άνευ προηγουμένου.  Έχει πάρει επίσης κάποιες συγκεκριμένες θέσεις όπως το ότι δεν έφταιγε μόνον ο Χίτλερ, πράγμα που είναι αλήθεια.  Μόνος του ο "δεκανέας" χωρίς στήριξη δεν θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο αιματοκύλισμα, ούτε χωρίς χρηματοδότες.   Οι χρηματοδότες που πάντα φροντίζουν να βοηθούν τις αντίπαλες πλευρές, για να ελέγχουν καταστάσεις.  Σίγουρα θα έλθει η εποχή που θα κριθούν πολλά στις καταστροφικές πληγές της ανθρωπότητας.  Θα έπρεπε όμως να γίνει πιο ξεκάθαρο στην Ελληνική κοινωνία, πως μια παράταξη που εκθείαζε τον Χίτλερ, σήμερα αποφάσισε να γίνει Εθνικιστικό λαϊκό κόμμα
Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς, όμως θα πρέπει να φροντίσει να αποδείξει το νέο που πρεσβεύει. 

Εδώ άλλαξαν οι Δημοκρατικοί συντηρητικοί , αριστεριστές και σοσιαλιστές και ξαφνικά έγιναν ακρο-ψευδο-νεο-φιλ-ελεύθεροι !!  Τα έβαλαν όλα μαζί και τα μαγείρεψαν.  Ακραίοι φασιστικά (η λέξη απόλυτοι δεν επαρκεί, εξάλλου ο φασισμός είναι και αυτός ιδεολογία, δεν είναι πολίτευμα.  Κακώς θεωρείται έτσι. Φασίστας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε δεξιός είτε αριστερός, ακόμα και ο αθεράπευτα καψούρης, Αλλά με αμπαλάζ κομμουνιστικών ιδεών , μόνον που στην περίπτωσή τους , κράτος θέλουν να είναι οι ολίγοι που θα ορίζουν τους κανόνες του δικού τους υπερ-κράτους, που στην ουσία θα είναι μια εταιρεία, μια μπίζνα, μέχρι να χάσουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό, όπως όλα δύουν, που θα δύσουν απείρως γρηγορότερα στην περίπτωσή τους !!

Η δύναμη των Ανεξάρτητων δείχνει να μην είναι τόσο στιβαρή όσο στην αρχή ! Όμως κρατά δυνάμεις, ενώ θα έπρεπε να είναι αυξητική.  Τι άραγε φταίει ;;   Διάβαζα αλλού πως ο Καραμανλής επιδιώκει εκ νέου σύζευξη Καμμένου & ΝΔ !!  Καμμένος και Τσίπρας ούτως ή άλλως βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινής γνώμης, ειδικά αυτής που επιθυμεί διακαώς να απεμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο από τον ζόφο. Ο Καραμανλής όμως ξέχασε πως " η ισχυρή και προστατευμένη" οικονομία μάς έφερε με σχεδιασμό έως εδώ !!  

Οπότε πολύ δύσκολα πολλοί από αυτούς να έχουν κάποιο έρεισμα στην κοινωνία και λίγοι ακούν τα λόγια τους.  Οι πλείστοι εξ αυτών είναι μολυσμένοι μέχρι το dna τους.  Μήπως τους χρειάζεται ένας νέος αδοκίμαστος πολιτικός στα γρανάζια της χώρας ;;  Θα αναρωτιέστε τότε κατά πόσον είναι ειλικρινής ο Τσίπρας !!  Αρχικά μιλούσε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου, αργότερα εξ αιτίας πολιτικών φωνών και εκβιασμών μίλησε για διαπραγμάτευση, όπου στις τρέχουσες  μέρες επανήλθε στην ακύρωση του μνημονίου. 
ΒΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ;;  Γιατί για όλες τις υπόλοιπες διαφορές μπορείς να τις θέσεις στον λαό να αποφασίσει και όχι το κόμμα σου..
Μήπως όμως όντας εκείνοι γνώστες της ψυχολογίας, με το ψευδο-δίλημμα, που άκουσα πως είναι σημαία του Συριζα επίσης, ΄"μνημόνιο ή Συριζα" , υπό τύπον δημοψηφίσματος, ελπίζουν πως θα κάμψουν την ανθρώπινη ανεξάρτητη βούληση;;;;;;;;;;;  Με το ταυτόχρονο εμπάργκο .... την έλλειψη φαρμάκων.....θάνατοι εξ αιτίας αυτού....., ένας ύπουλος πόλεμος συνειδήσεων ;;  Γιατί υπό ποία λογική , αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ γνωρίζουμε θα διαλυθούν τα πάντα, εμείς οι πολίτες του κράτους να φοβόμαστε μην και χάσουμε τα ήδη προμελετημένα και με δόλο κλεμμένα ;;   Τι ακριβώς έχουμε αυτήν την στιγμή που φοβόμαστε να μην χάσουμε ;;  Δεν προσπαθούμε να ανακτήσουμε σιγά σιγά αυτά που χάσαμε μέσω αυτού του απεχθούς "κοινού ταμείου" όπου όλοι μας είμαστε φυλακισμένοι, νούμερα σ' έναν "λογαριασμό" ;; 
Για σκεφτείτε το λίγο !!

Λίγο πριν άκουσα κάποιον αξιωματούχο να δηλώνει πως "αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα υποβαθμιστεί η Γερμανία !!!!".   Ακούμε πολλά αλλά ελάχιστα καταλαβαίνουμε ή εξακολουθούμε να είμαστε αδιάφοροι ή έστω μερικώς φοβικοί.  Όταν εκλέγεται ο Λοβέρδος, ο εγκληματικά δολιοφθορέας της δημόσιας υγείας, πρώτος όπως άκουσα στις εκλογές, με ποιόν νομίζετε πως πρέπει να τα βάλω ;;;  Όμως τις επιδοτήσεις των κομμάτων τους τις πήραν.  "Μπας και κάνουν επαναληπτικές για να παίρνουν επιδοτήσεις ;;"  χικ
 
Πριν λίγο καιρό, λίγο έλειψε να μας πουν πως οι διαδηλωτές έβαλαν την φωτιά στο "ιστορικό" κτήριο του Αττικόν και πως αυτοί παρεμπόδιζαν να κυκλοφορήσουν τα πυροσβεστικά !  Μέγα ψέμα.
Οι παρακρατικοί δούλεψαν σκληρά για να διαλύουν τις συγκεντρώσεις. Βγήκαν φωτογραφίες-βίντεο ατόμων που είχαν σχέση με τους Ματατζήδες.  Για κανέναν όμως από αυτούς δεν βγήκε επίσημα κάποια δήλωση περί της όποιας οργάνωσής τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα, παράταξη , οργάνωση !! Όμως οι βολές όλων αυτών κατευθύνονται υπό μορφή φήμης, προς συγκεκριμένα κόμματα !!! Όταν ο Καμμένος κάποτε κατηγόρησε πως "η 17 Ν είχε σχέση με το Πασοκ"  μόνον που δεν τον φάγανε !!  Σκέφτομαι όμως από παραδείγματα ζωής, πως συνήθως φωνάζει αυτός που θέλει να κρυφτεί !! "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" . Ο δοσίλογος που σηκώνει το δάκτυλο να δείχνει "ενόχους" !!

Σε άρθρο του olympia διάβαζα συνάντηση Σαμαρά - Χατζηνικολάου στο Μικρολίμανο για ψαρούκλες !!!  Καλά το δηλώνει ο ίδιος πως είναι δεξιός και αστός !!
Δεν με εκπλήσσει όσοι έχουν πρόσβαση και δυνατότητες να συμμετάσχουν σε μοιρασιές, ανάλογα με το είδος.  Σίγουρα θα συζήτησαν και για την συνέντευξη της ερχόμενης Τετάρτης ,  πιθανόν του ερωτηματολογίου, ίσως και περί των παρευρισκομένων !!

Όπως διαφαίνεται λοιπόν επικρατεί ένα αλαλούμ και υποθέτω πως ναι μεν είναι πολλά τα λεφτά που διακινούνται για την προεκλογική αρένα, δεν μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι για το πόσες είναι οι πλευρές και κατά πόσον αντιμαχόμενων συμφερόντων.  Σίγουρα δεν αναφέρομαι για τα εγχώρια
συμφέροντα, ποιός τους υπολογίζει από τους δυνατούς.  Είμαι απόλυτα σίγουρη ουδείς.  Είναι πιο αναλώσιμοι απ' όσο εγώ και εσείς. Απλά γιατί τους είναι πιο βάρος και εμπόδιο, από όλους μαζί εμάς τους "πειναλέους"  Έλληνες !

Σκέφτομαι την δική μας πλευρά.
Πως θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί σοβαρά να ψηφίσει κάποιον Τζήμερο των 36 διαφημιστικών εταιριών, που πολιτικό ίνδαλμα του έχει τον Ραγκούση ;;  Αυτόν, που δεν θα συνεργαζόταν με τίποτα με τον ταυρομάχο και τον άλλο τον τραγο-διόνυσο ;; (ξεκαθαρίζω όχι τον Έλληνα Θεό της φύσης, της ομορφιάς, της χαράς και του χορού. Εννοώ τον εισαγόμενο μέθυσο και σάτυρο).  Ευτυχώς οι Οικολόγοι των πράσινων αλόγων έχουν την θέση που τους αξίζει.  Δεν μας είπαν ποτέ τι καλό έκαναν για την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο !! Γιατί δεν βρίσκονται εκεί μόνον για πράσινα άλογα, αλλά για ό,τι αφορά την Ελλάδα !!! Έχουν καλές σχέσεις βλέπεις με τον Μπετίτ. 
Οι δύο λίγο πριν τον αφανισμό, (πως να πεις πρώτοι ή μεγάλοι !!)  είναι καταδικασμένοι αρχικά και σημαντικότερα, στις καρδιές των Ελλήνων.  Περισσότερα είναι άχρηστα λόγια .
Τον Κουβέλη θα τον κατατάξω μαζί με τον Τσίπρα, στις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, μη τόσο δοκιμασμένες !!! 
Όσο για το ΚΚ είναι δοκιμασμένο και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα απ' όσα έχω εκφράσει ήδη. 

Μην ξαφνιαστείτε να πω πως το ΛΑΟΣ , εκτός  των διαλυτικών στοιχείων του, ήταν τελικά ένα κόμμα που στην πραγματικότητα στάθηκε στις περιστάσεις.  Υπέγραψε το άρθρο ένα του πρώτου μνημονίου, (το οποίο ποτέ δεν πέρασε απ' την βουλή για επικύρωση) οφείλουμε όμως να του καταλογίσουμε στα θετικότερα την "αποστασία" του στην ψήφιση του μνημονίου.  Βέβαια μπορεί να ήταν και πολιτική τακτική, απ' την στιγμή που με το παραπάνω ήταν εξασφαλισμένοι οι 180 ψήφοι. (199 ψήφοι). Όμως δεν έχουμε παρά να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.  Αν ήταν αλλιώς, τότε προς τι οι φυγάδες ;;  Να προξενήσει συμπάθεια για ενίσχυση στην επόμενη εκλογή ;;
Δεν θα έχουμε μετά παρά να συνεχίσουμε σε διάφορες εκδοχές, αλλά όχι σε ένα οριστικό αποτέλεσμα.  Δέχομαι όμως την άποψη του καιροσκόπου.

Το μόνο που θα μπορούσε να μας σώσει, είναι να σκεφτούμε πολύ σοβαρά για το "τι Ελλάδα θέλουμε" !! Την θέλουμε αγέρωχη ή απομεινάρι ενός άστρου που αργοσβήνει ;;  Θέλουμε να της δώσουμε ζωή - ενέργεια ή καταστροφή και αμάθεια ;;  Γιατί όταν μιλάμε για Ελλάδα (τι όμορφή λέξη...!! γεμίζει το στόμα....!! Λίγες λέξεις είναι τόσο ικανές για ένα τέτοιο συναίσθημα που προκλείεται απ' την ηχώ μιας λέξης) εννοείται πως είναι ένα σύνολο πολλών καίριων υποστάσεων και οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και ημών !! 
Χωρίς υπερβολή αν θα πρέπει να θέσω κάποιο δίλημμα αυτό θα ήταν :  Παράδεισος ή Κόλαση ;;  Ποιό ευρώ και ποιά συμπαρομαρτούντα !!
Μια ερώτηση πάντως που θέλει υπεύθυνη απάντηση, απάντηση καρδιάς, που δεν θα αρχίζει και θα σταματά σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά στον ακίνητο χρόνο του μέλλοντος, εκφρασμένος με τις πράξεις και επιλογές του παρόντος, στο σημείο όπου κινούμαστε αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. 
ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ;;;

Ασπασία
ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ;;;

Προσπαθούν να μας σπρώξουν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ;;  Το νομίζω ;;
 
Ότι έχει ρεύμα ο Τσίπρας, έχει.  Πέραν όμως αυτού, όλα όσα συμβαίνουν γύρο του είναι υπέρ του.  Μέχρι και η Μέρκελ "εργάζεται" γι αυτόν, με την εμμονή της στην επιτροπεία !!
Διάβαζα τίτλο πως οι μεγαλοτραπεζίτες στηρίζουν Τσίπρα !!   Πως γίνεται να συμβαδίζουν κρατικοποιήσεις , φορολογία πλουσίων με την στήριξη των μεγαλοτραπεζιτών ;; μπορείτε να μου εξηγήσετε ;;  
Από την άλλη η από παλιά τάξη πραγμάτων (δεν υπάρχει νέα, χαζό να μιλά κάποιος για νέα τάξη, αυτή έρχεται εκατοντάδες χρόνια πριν, δεν έφτασε σήμερα ξαφνικά να κτυπά την πόρτα μας, τις πόρτες μας) πάντα φροντίζει να έχει πολλαπλά εφεδρικά σχέδια ανάλογα με την τροπή των γεγονότων, όσο και αν νομίζει πως τα ελέγχει και κάνει ό,τι μπορεί να μας πείσει επ' αυτού  !! 

Με φόντο τον διεθνισμό, κάθε εθνική προσπάθεια βάλλεται εντόνως. Δεν λέω πως η Χρυσή αυγή είναι Παναγία, όμως τον πόλεμο που δέχεται είναι άνευ προηγουμένου.  Έχει πάρει επίσης κάποιες συγκεκριμένες θέσεις όπως το ότι δεν έφταιγε μόνον ο Χίτλερ, πράγμα που είναι αλήθεια.  Μόνος του ο "δεκανέας" χωρίς στήριξη δεν θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο αιματοκύλισμα, ούτε χωρίς χρηματοδότες.   Οι χρηματοδότες που πάντα φροντίζουν να βοηθούν τις αντίπαλες πλευρές, για να ελέγχουν καταστάσεις.  Σίγουρα θα έλθει η εποχή που θα κριθούν πολλά στις καταστροφικές πληγές της ανθρωπότητας.  Θα έπρεπε όμως να γίνει πιο ξεκάθαρο στην Ελληνική κοινωνία, πως μια παράταξη που εκθείαζε τον Χίτλερ, σήμερα αποφάσισε να γίνει Εθνικιστικό λαϊκό κόμμα
Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς, όμως θα πρέπει να φροντίσει να αποδείξει το νέο που πρεσβεύει. 

Εδώ άλλαξαν οι Δημοκρατικοί συντηρητικοί , αριστεριστές και σοσιαλιστές και ξαφνικά έγιναν ακρο-ψευδο-νεο-φιλ-ελεύθεροι !!  Τα έβαλαν όλα μαζί και τα μαγείρεψαν.  Ακραίοι φασιστικά (η λέξη απόλυτοι δεν επαρκεί, εξάλλου ο φασισμός είναι και αυτός ιδεολογία, δεν είναι πολίτευμα.  Κακώς θεωρείται έτσι. Φασίστας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε δεξιός είτε αριστερός, ακόμα και ο αθεράπευτα καψούρης, Αλλά με αμπαλάζ κομμουνιστικών ιδεών , μόνον που στην περίπτωσή τους , κράτος θέλουν να είναι οι ολίγοι που θα ορίζουν τους κανόνες του δικού τους υπερ-κράτους, που στην ουσία θα είναι μια εταιρεία, μια μπίζνα, μέχρι να χάσουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό, όπως όλα δύουν, που θα δύσουν απείρως γρηγορότερα στην περίπτωσή τους !!

Η δύναμη των Ανεξάρτητων δείχνει να μην είναι τόσο στιβαρή όσο στην αρχή ! Όμως κρατά δυνάμεις, ενώ θα έπρεπε να είναι αυξητική.  Τι άραγε φταίει ;;   Διάβαζα αλλού πως ο Καραμανλής επιδιώκει εκ νέου σύζευξη Καμμένου & ΝΔ !!  Καμμένος και Τσίπρας ούτως ή άλλως βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινής γνώμης, ειδικά αυτής που επιθυμεί διακαώς να απεμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο από τον ζόφο. Ο Καραμανλής όμως ξέχασε πως " η ισχυρή και προστατευμένη" οικονομία μάς έφερε με σχεδιασμό έως εδώ !!  

Οπότε πολύ δύσκολα πολλοί από αυτούς να έχουν κάποιο έρεισμα στην κοινωνία και λίγοι ακούν τα λόγια τους.  Οι πλείστοι εξ αυτών είναι μολυσμένοι μέχρι το dna τους.  Μήπως τους χρειάζεται ένας νέος αδοκίμαστος πολιτικός στα γρανάζια της χώρας ;;  Θα αναρωτιέστε τότε κατά πόσον είναι ειλικρινής ο Τσίπρας !!  Αρχικά μιλούσε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου, αργότερα εξ αιτίας πολιτικών φωνών και εκβιασμών μίλησε για διαπραγμάτευση, όπου στις τρέχουσες  μέρες επανήλθε στην ακύρωση του μνημονίου. 
ΒΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ;;  Γιατί για όλες τις υπόλοιπες διαφορές μπορείς να τις θέσεις στον λαό να αποφασίσει και όχι το κόμμα σου..
Μήπως όμως όντας εκείνοι γνώστες της ψυχολογίας, με το ψευδο-δίλημμα, που άκουσα πως είναι σημαία του Συριζα επίσης, ΄"μνημόνιο ή Συριζα" , υπό τύπον δημοψηφίσματος, ελπίζουν πως θα κάμψουν την ανθρώπινη ανεξάρτητη βούληση;;;;;;;;;;;  Με το ταυτόχρονο εμπάργκο .... την έλλειψη φαρμάκων.....θάνατοι εξ αιτίας αυτού....., ένας ύπουλος πόλεμος συνειδήσεων ;;  Γιατί υπό ποία λογική , αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ γνωρίζουμε θα διαλυθούν τα πάντα, εμείς οι πολίτες του κράτους να φοβόμαστε μην και χάσουμε τα ήδη προμελετημένα και με δόλο κλεμμένα ;;   Τι ακριβώς έχουμε αυτήν την στιγμή που φοβόμαστε να μην χάσουμε ;;  Δεν προσπαθούμε να ανακτήσουμε σιγά σιγά αυτά που χάσαμε μέσω αυτού του απεχθούς "κοινού ταμείου" όπου όλοι μας είμαστε φυλακισμένοι, νούμερα σ' έναν "λογαριασμό" ;; 
Για σκεφτείτε το λίγο !!

Λίγο πριν άκουσα κάποιον αξιωματούχο να δηλώνει πως "αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα υποβαθμιστεί η Γερμανία !!!!".   Ακούμε πολλά αλλά ελάχιστα καταλαβαίνουμε ή εξακολουθούμε να είμαστε αδιάφοροι ή έστω μερικώς φοβικοί.  Όταν εκλέγεται ο Λοβέρδος, ο εγκληματικά δολιοφθορέας της δημόσιας υγείας, πρώτος όπως άκουσα στις εκλογές, με ποιόν νομίζετε πως πρέπει να τα βάλω ;;;  Όμως τις επιδοτήσεις των κομμάτων τους τις πήραν.  "Μπας και κάνουν επαναληπτικές για να παίρνουν επιδοτήσεις ;;"  χικ
 
Πριν λίγο καιρό, λίγο έλειψε να μας πουν πως οι διαδηλωτές έβαλαν την φωτιά στο "ιστορικό" κτήριο του Αττικόν και πως αυτοί παρεμπόδιζαν να κυκλοφορήσουν τα πυροσβεστικά !  Μέγα ψέμα.
Οι παρακρατικοί δούλεψαν σκληρά για να διαλύουν τις συγκεντρώσεις. Βγήκαν φωτογραφίες-βίντεο ατόμων που είχαν σχέση με τους Ματατζήδες.  Για κανέναν όμως από αυτούς δεν βγήκε επίσημα κάποια δήλωση περί της όποιας οργάνωσής τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα, παράταξη , οργάνωση !! Όμως οι βολές όλων αυτών κατευθύνονται υπό μορφή φήμης, προς συγκεκριμένα κόμματα !!! Όταν ο Καμμένος κάποτε κατηγόρησε πως "η 17 Ν είχε σχέση με το Πασοκ"  μόνον που δεν τον φάγανε !!  Σκέφτομαι όμως από παραδείγματα ζωής, πως συνήθως φωνάζει αυτός που θέλει να κρυφτεί !! "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" . Ο δοσίλογος που σηκώνει το δάκτυλο να δείχνει "ενόχους" !!

Σε άρθρο του olympia διάβαζα συνάντηση Σαμαρά - Χατζηνικολάου στο Μικρολίμανο για ψαρούκλες !!!  Καλά το δηλώνει ο ίδιος πως είναι δεξιός και αστός !!
Δεν με εκπλήσσει όσοι έχουν πρόσβαση και δυνατότητες να συμμετάσχουν σε μοιρασιές, ανάλογα με το είδος.  Σίγουρα θα συζήτησαν και για την συνέντευξη της ερχόμενης Τετάρτης ,  πιθανόν του ερωτηματολογίου, ίσως και περί των παρευρισκομένων !!

Όπως διαφαίνεται λοιπόν επικρατεί ένα αλαλούμ και υποθέτω πως ναι μεν είναι πολλά τα λεφτά που διακινούνται για την προεκλογική αρένα, δεν μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι για το πόσες είναι οι πλευρές και κατά πόσον αντιμαχόμενων συμφερόντων.  Σίγουρα δεν αναφέρομαι για τα εγχώρια
συμφέροντα, ποιός τους υπολογίζει από τους δυνατούς.  Είμαι απόλυτα σίγουρη ουδείς.  Είναι πιο αναλώσιμοι απ' όσο εγώ και εσείς. Απλά γιατί τους είναι πιο βάρος και εμπόδιο, από όλους μαζί εμάς τους "πειναλέους"  Έλληνες !

Σκέφτομαι την δική μας πλευρά.
Πως θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί σοβαρά να ψηφίσει κάποιον Τζήμερο των 36 διαφημιστικών εταιριών, που πολιτικό ίνδαλμα του έχει τον Ραγκούση ;;  Αυτόν, που δεν θα συνεργαζόταν με τίποτα με τον ταυρομάχο και τον άλλο τον τραγο-διόνυσο ;; (ξεκαθαρίζω όχι τον Έλληνα Θεό της φύσης, της ομορφιάς, της χαράς και του χορού. Εννοώ τον εισαγόμενο μέθυσο και σάτυρο).  Ευτυχώς οι Οικολόγοι των πράσινων αλόγων έχουν την θέση που τους αξίζει.  Δεν μας είπαν ποτέ τι καλό έκαναν για την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο !! Γιατί δεν βρίσκονται εκεί μόνον για πράσινα άλογα, αλλά για ό,τι αφορά την Ελλάδα !!! Έχουν καλές σχέσεις βλέπεις με τον Μπετίτ. 
Οι δύο λίγο πριν τον αφανισμό, (πως να πεις πρώτοι ή μεγάλοι !!)  είναι καταδικασμένοι αρχικά και σημαντικότερα, στις καρδιές των Ελλήνων.  Περισσότερα είναι άχρηστα λόγια .
Τον Κουβέλη θα τον κατατάξω μαζί με τον Τσίπρα, στις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, μη τόσο δοκιμασμένες !!! 
Όσο για το ΚΚ είναι δοκιμασμένο και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα απ' όσα έχω εκφράσει ήδη. 

Μην ξαφνιαστείτε να πω πως το ΛΑΟΣ , εκτός  των διαλυτικών στοιχείων του, ήταν τελικά ένα κόμμα που στην πραγματικότητα στάθηκε στις περιστάσεις.  Υπέγραψε το άρθρο ένα του πρώτου μνημονίου, (το οποίο ποτέ δεν πέρασε απ' την βουλή για επικύρωση) οφείλουμε όμως να του καταλογίσουμε στα θετικότερα την "αποστασία" του στην ψήφιση του μνημονίου.  Βέβαια μπορεί να ήταν και πολιτική τακτική, απ' την στιγμή που με το παραπάνω ήταν εξασφαλισμένοι οι 180 ψήφοι. (199 ψήφοι). Όμως δεν έχουμε παρά να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.  Αν ήταν αλλιώς, τότε προς τι οι φυγάδες ;;  Να προξενήσει συμπάθεια για ενίσχυση στην επόμενη εκλογή ;;
Δεν θα έχουμε μετά παρά να συνεχίσουμε σε διάφορες εκδοχές, αλλά όχι σε ένα οριστικό αποτέλεσμα.  Δέχομαι όμως την άποψη του καιροσκόπου.

Το μόνο που θα μπορούσε να μας σώσει, είναι να σκεφτούμε πολύ σοβαρά για το "τι Ελλάδα θέλουμε" !! Την θέλουμε αγέρωχη ή απομεινάρι ενός άστρου που αργοσβήνει ;;  Θέλουμε να της δώσουμε ζωή - ενέργεια ή καταστροφή και αμάθεια ;;  Γιατί όταν μιλάμε για Ελλάδα (τι όμορφή λέξη...!! γεμίζει το στόμα....!! Λίγες λέξεις είναι τόσο ικανές για ένα τέτοιο συναίσθημα που προκλείεται απ' την ηχώ μιας λέξης) εννοείται πως είναι ένα σύνολο πολλών καίριων υποστάσεων και οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και ημών !! 
Χωρίς υπερβολή αν θα πρέπει να θέσω κάποιο δίλημμα αυτό θα ήταν :  Παράδεισος ή Κόλαση ;;  Ποιό ευρώ και ποιά συμπαρομαρτούντα !!
Μια ερώτηση πάντως που θέλει υπεύθυνη απάντηση, απάντηση καρδιάς, που δεν θα αρχίζει και θα σταματά σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά στον ακίνητο χρόνο του μέλλοντος, εκφρασμένος με τις πράξεις και επιλογές του παρόντος, στο σημείο όπου κινούμαστε αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. 
ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ;;;

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου