a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος
 
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.
Ο Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες. Μάλιστα η οργάνωση αυτή αποτελούσε το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών μέσω του συγκεκαλυμμένου προγράμματος “Γκλάντιο” ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, το 1990 είχε αποκαλύψει ότι η Αμερικανική DIA συντόνιζε τη δράση των Λύκων με σκοπό καταρχάς την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών. Με τη πάροδο του χρόνου, όπως εκτίμησε ο διεθνούς φήμης Ελβετός ερευνητής Ντανιέλ Γκάνσερ, οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήθηκαν στα ευρύτερα σχέδια προώθησης της Νατοϊκής επιρροής στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.
 
Η οργάνωση που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Γκλάντιο στη Τουρκία ονομαζόταν Seferberlik Taktik Kurulu από την  οποία χρηματοδοτήθηκε η ανάπτυξη των Λύκων προκειμένου να σχηματιστεί μια λαϊκή βάση υποστήριξης των ενεργειών των παραστρατιωτικών ομάδων. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Τουρκία τα τελευταία 40 έτη από τους Γκρίζους Λύκους συμπεριλαμβανομένης και της ομαδικής δολοφονίας 38 ακτιβιστών τη Πρωτομαγιά του 1977 στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Τη δεκαετία του ’80 τα μέλη των Λύκων υπολογίζονταν σε 200.000 με 1 εκατομμύριο συμπαθούντες. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο, αλλά έχει σημειωθεί μία ποιοτική αλλαγή με την εισροή περισσοτέρων γυναικών στις τάξεις της οργάνωσης (Που αποκαλούνται “Ασένα”-Λύκαινες), όπως και του εκμοντερνισμού τους με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και τα πιο μορφωμένα στρώματα του λεγόμενου “Κοσμικού πληθυσμού” ο οποίος αντιτίθεται στον Ισλαμιστή Ερντογκάν και προσπαθεί να βρει πολιτικό αντίβαρο εναντίων του.
 
Η δράση της οργάνωσης Εργκένεκον που αποκαλύφθηκε από τον Ερντογκάν τον  Ιούλιο του 2007 αποτελεί ένα τμήμα των ευρύτερων κυκλωμάτων που ελέγχουν τους Γκρίζους Λύκος και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ελέγχου της πολιτικής ζωής της Τουρκίας με αθέμιτα μέσα. Πάντως και οι Ισλαμιστές έχουν σε κάποιο βαθμό συμβιβαστεί με την οργάνωση και έχουν εντάξει μέλη της στα δικά τους κινήματα. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η εμφάνιση ενός “Τούρκο-Ισλαμικού” κινήματος που θα συνδυάζει αρμονικά την ακραία εθνικιστική και Ισλαμική ιδεολογία ίσως να είναι προ των πυλών, γεγονός που θα ενδυνάμωση τη συνοχή της Τουρκικής κοινωνίας, αλλά θα περιπλέξει τις διεθνείς της σχέσεις.
 
Το 1992 ο αρχηγός των Λύκων, ο πρώην Συνταγματάρχης του Τουρκικού Στρατού, ονόματι Τουρκές, επισκέφτηκε το Αζερμπαϊτζάν όπου και υποστήριξε οικονομικά τον Αζέρο πολιτικό Abülfaz Elçibay. Ο τελευταίος μόλις εξελέγη Πρόεδρος της χώρας του τοποθέτησε Υπουργό Εσωτερικών τον İsgandar Hamidov, ο οποίος είχε στρατολογηθεί στη Τουρκική ΜΙΤ μέσω των Γκρίζων Λύκων. Κατά τους επόμενους μήνες το Αζερμπαϊτζάν έτεινε να καταστεί Τουρκικό προτεκτοράτο και τον Απρίλιο του 1993 η κυβέρνηση αυτή κατέρρευσε μετά από συνδυασμένη Ρώσο-Αρμενική πίεση. Οι Γκρίζοι Λύκοι εξακολουθούν να διαθέτουν νόμιμη βάση στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του Azerbaijan National Democrat Party, που αποτελεί βάση εξόρμησης Τούρκων πρακτόρων στο Καύκασο.
Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί στήριζαν πολλά στις Τουρκικές αυτές κινήσεις, αλλά απογοητεύτηκαν σύντομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τις δυνατότητες για περαιτέρω διείσδυση στο μετά-Σοβιετικό χώρο. Παρόλα αυτά η διαφαινόμενη δύσκολη θέση των Αμερικανών λόγω της αναγεννημένης Ρωσίας πιθανώς θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναδραστηριοποίηση των ακραίων Τούρκων στην περιοχή, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη έστω ως σενάριο από την Ελληνική πλευρά. Άλλωστε οι Γκρίζοι Λύκοι συνεργάστηκαν στο παρελθόν με Τσετσένους αυτονομιστές και σε γενικές γραμμές αποτελούν ένα παράγοντα που υποβλέπει συνεχώς την Καυκάσια περιοχή. Στο Καζακστάν μετά από έντονες Ρωσικές πιέσεις οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρήθηκαν τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύτηκε η συμμετοχή υπηκόων της χώρας στις τάξεις τους.
 
Οι Λύκοι έχουν κατά καιρούς εξυπηρετήσεις και άλλα γεωστρατηγικά σχέδια των Αμερικανών προσφέροντας βοήθεια στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, του Μουσουλμάνους της Βοσνίας αλλά και την μειονότητα των Ουιγκούρων στη Κίνα η οποία διαπλέκετε με την Τουρκογενή τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΙΜ, που εδρεύει στο Κιρζικιστάν και έχει δεχθεί Τουρκική βοήθεια στο παρελθόν. Επιπλέον η Αζέρικη μειονότητα του Ιράν βρίσκεται σε συνεχή στόχευση από τους Γκρίζους Λύκους που επιδιώκουν το ξεσήκωμα των κατοίκων εναντίων της Τεχεράνης, σκοπός που συμβαδίζει απολύτως με το Τελ-Αβίβ και την Ουάσινγκτον. Με απλά λόγια οι Λύκοι αποτελούν ένα αρκετά ισχυρό μη κρατικό παράγοντα που εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις τα συμφέροντα της υπερδύναμης.
Ο Αρπασλαν Τουρκές, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιχείρησης Γκλάντιο στη Τουρκία και υπεύθυνος για δολοφονίες χιλιάδων ακτιβιστών. Πολλά στελέχη των Λύκων χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωμένοι δολοφόνοι με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Αμπντουλάχ Τσατλί ο θάνατος του οποίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996 άνοιξε το ασκό του Αιόλου σε αποκαλύψεις για το ποιος κυβερνούσε πραγματικά τη Τουρκία.
Ο Τσατλί ήταν επίσης ο σύνδεσμος μεταξύ της ΜΙΤ και του Stefano Delle Chiaie, Ιταλού αξιωματούχου πληροφοριών που διοργάνωνε προβοκάτσιες στο λεγόμενο “Πόλεμο της έντασης” τη δεκαετία του ’70. Παράλληλα η υπηρεσία πληροφοριών του Πινοσέτ της Χιλής η DINA συνεργάστηκε μέσω του Τσατλί σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών για την αποκόμιση κεφαλαίων για μαύρες επιχειρήσεις εναντίων αντιφρονούντων στην Ευρώπη.
 
Η σχέση των Γκρίζων Λύκων με την Ιταλία απέκτησε διεθνή διάσταση το 1981 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη-Παύλου, ο Mehmet Ali Ağca, ήταν μέλος της οργάνωσης. Εάν και υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για τα κίνητρα της απόπειρας αυτής, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μία καλά στημένη προβοκάτσια η οποία και απέδωσε, αφού κατηγορήθηκαν οι Βούλγαροι και οι Σοβιετικοί. Ο ίδιος ο Πάπας ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες διαλύσεως του Σοβιετικού μπλοκ, εκμεταλλεύτηκε τα μάλλα την προσπάθεια δολοφονίας του σε σχέση κυρίως με το Καθολικό ποίμνιο της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Ağca ήταν το “Mehmet Özbay”, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε και ο Τσατλί…
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ιδιαιτέρως ισχυροί τη σημερινή εποχή στις Τουρκικές κοινότητες της Γερμανίας, αλλά η ισχυρότερη παρουσία τους ευρίσκεται στην Ολλανδία, ένα γεγονός αντιληπτό από ολίγους. Συγκεκριμένα εκεί έχουν συστήσει από το 1995 την Turkish Federation of Holland, η οποία διαθέτει 56 γραφεία σε όλη τη χώρα και 30.000 μέλη. Χρηματοδοτείτε επισήμως από το Τουρκικό ΥΠΕΞ και εκτιμάται ότι λαμβάνει και πάγια πίστωση και από την ΜΙΤ. Επίσης διαθέτει στους κόλπους της μέλη του Τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος που κατοικοεδρεύουν στο Άμστερνταμ και μάλλον η οργάνωση αυτή χρησιμοποιείτε ως συντονιστικό κέντρο για Πανευρωπαϊκές ενέργειες που περιλαμβάνουν δολοφονίες, προβοκάτσιες και συνεχή προπαγάνδα εναντίων όσων θεωρούνται εχθροί της Τουρκίας μεταξύ των άλλων και η Ελλάδα.
 
Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, είναι προφανές ότι η ύπαρξη των Γκρίζων Λύκων δεν προδιαθέτει θετικά. Η οργάνωση αυτή αποτελεί ένα σοβαρό τροχοπέδη για οποιαδήποτε ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ των δύο κρατών αλλά και μία απειλή εναντίον της Ελλάδας. Σε αυτό το άρθρο δόθηκε μία παρουσίαση των Γκρίζων Λύκων ως προς το διεθνές περίγυρο όπου κινούνται. Αξίζει να υπογραμμιστεί όμως ότι έχουν κατά το παρελθόν προξενήσει σοβαρότατες βλάβες στην Ελλάδα μέσω εμπρησμών, βομβιστικών επιθέσεων, διακίνησης πλαστών νομισμάτων και εικάζετε και δολοφονιών. Οι δολοφονίες των Ισαάκ -Σολωμού το 1996 στη Κύπρο αποτελούν ένα ακόμα μέρος του έργου που έχουν αναλάβει οι Γκρίζοι Λύκοι εκ μέρους του Τουρκικού βαθύ κράτους και γενικά αποτελούν μία σαφέστατη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Δύο χαρακτηριστικά συνθήματα που συνήθως φωνασκούν οι Γκρίζοι Λύκοι στις συγκεντρώσεις τους:
Tanrı Türk’ü Korusun ve Yüceltsin! (Ο Θεός σώζει και δοξάζει και εμπνέει το Τούρκο!)
Her Türk asker doğar! (Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης!)
 
 
Ν : σίγουρα η Ευρώπη δεν έχει άγνοια, όταν στους κόλπους της θρέφει τέτοιες παρακρατικές οργανώσεις. Οι πολιτικοί της όμως, τι ρόλο παίζουν ;;  Δεν φέρουν ευθύνη έναντι των λαών τους, ειδικά τώρα που όλα στήνονται για ένα παιχνίδι πολέμου ;; Αλλά πάντοτε μόνον τα πολιτικά τους σχέδια υπολόγιζαν και ποτέ τους κοιμισμένους λαούς τους και μεγάλες εξαρτήσεις τους.  Κάποια μέρα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα στηθούν πολλές κρεμάλες.....
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ;;

Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος
 
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.
Ο Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες. Μάλιστα η οργάνωση αυτή αποτελούσε το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών μέσω του συγκεκαλυμμένου προγράμματος “Γκλάντιο” ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, το 1990 είχε αποκαλύψει ότι η Αμερικανική DIA συντόνιζε τη δράση των Λύκων με σκοπό καταρχάς την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών. Με τη πάροδο του χρόνου, όπως εκτίμησε ο διεθνούς φήμης Ελβετός ερευνητής Ντανιέλ Γκάνσερ, οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήθηκαν στα ευρύτερα σχέδια προώθησης της Νατοϊκής επιρροής στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.
 
Η οργάνωση που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Γκλάντιο στη Τουρκία ονομαζόταν Seferberlik Taktik Kurulu από την  οποία χρηματοδοτήθηκε η ανάπτυξη των Λύκων προκειμένου να σχηματιστεί μια λαϊκή βάση υποστήριξης των ενεργειών των παραστρατιωτικών ομάδων. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Τουρκία τα τελευταία 40 έτη από τους Γκρίζους Λύκους συμπεριλαμβανομένης και της ομαδικής δολοφονίας 38 ακτιβιστών τη Πρωτομαγιά του 1977 στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Τη δεκαετία του ’80 τα μέλη των Λύκων υπολογίζονταν σε 200.000 με 1 εκατομμύριο συμπαθούντες. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο, αλλά έχει σημειωθεί μία ποιοτική αλλαγή με την εισροή περισσοτέρων γυναικών στις τάξεις της οργάνωσης (Που αποκαλούνται “Ασένα”-Λύκαινες), όπως και του εκμοντερνισμού τους με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και τα πιο μορφωμένα στρώματα του λεγόμενου “Κοσμικού πληθυσμού” ο οποίος αντιτίθεται στον Ισλαμιστή Ερντογκάν και προσπαθεί να βρει πολιτικό αντίβαρο εναντίων του.
 
Η δράση της οργάνωσης Εργκένεκον που αποκαλύφθηκε από τον Ερντογκάν τον  Ιούλιο του 2007 αποτελεί ένα τμήμα των ευρύτερων κυκλωμάτων που ελέγχουν τους Γκρίζους Λύκος και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ελέγχου της πολιτικής ζωής της Τουρκίας με αθέμιτα μέσα. Πάντως και οι Ισλαμιστές έχουν σε κάποιο βαθμό συμβιβαστεί με την οργάνωση και έχουν εντάξει μέλη της στα δικά τους κινήματα. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η εμφάνιση ενός “Τούρκο-Ισλαμικού” κινήματος που θα συνδυάζει αρμονικά την ακραία εθνικιστική και Ισλαμική ιδεολογία ίσως να είναι προ των πυλών, γεγονός που θα ενδυνάμωση τη συνοχή της Τουρκικής κοινωνίας, αλλά θα περιπλέξει τις διεθνείς της σχέσεις.
 
Το 1992 ο αρχηγός των Λύκων, ο πρώην Συνταγματάρχης του Τουρκικού Στρατού, ονόματι Τουρκές, επισκέφτηκε το Αζερμπαϊτζάν όπου και υποστήριξε οικονομικά τον Αζέρο πολιτικό Abülfaz Elçibay. Ο τελευταίος μόλις εξελέγη Πρόεδρος της χώρας του τοποθέτησε Υπουργό Εσωτερικών τον İsgandar Hamidov, ο οποίος είχε στρατολογηθεί στη Τουρκική ΜΙΤ μέσω των Γκρίζων Λύκων. Κατά τους επόμενους μήνες το Αζερμπαϊτζάν έτεινε να καταστεί Τουρκικό προτεκτοράτο και τον Απρίλιο του 1993 η κυβέρνηση αυτή κατέρρευσε μετά από συνδυασμένη Ρώσο-Αρμενική πίεση. Οι Γκρίζοι Λύκοι εξακολουθούν να διαθέτουν νόμιμη βάση στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του Azerbaijan National Democrat Party, που αποτελεί βάση εξόρμησης Τούρκων πρακτόρων στο Καύκασο.
Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί στήριζαν πολλά στις Τουρκικές αυτές κινήσεις, αλλά απογοητεύτηκαν σύντομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τις δυνατότητες για περαιτέρω διείσδυση στο μετά-Σοβιετικό χώρο. Παρόλα αυτά η διαφαινόμενη δύσκολη θέση των Αμερικανών λόγω της αναγεννημένης Ρωσίας πιθανώς θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναδραστηριοποίηση των ακραίων Τούρκων στην περιοχή, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη έστω ως σενάριο από την Ελληνική πλευρά. Άλλωστε οι Γκρίζοι Λύκοι συνεργάστηκαν στο παρελθόν με Τσετσένους αυτονομιστές και σε γενικές γραμμές αποτελούν ένα παράγοντα που υποβλέπει συνεχώς την Καυκάσια περιοχή. Στο Καζακστάν μετά από έντονες Ρωσικές πιέσεις οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρήθηκαν τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύτηκε η συμμετοχή υπηκόων της χώρας στις τάξεις τους.
 
Οι Λύκοι έχουν κατά καιρούς εξυπηρετήσεις και άλλα γεωστρατηγικά σχέδια των Αμερικανών προσφέροντας βοήθεια στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, του Μουσουλμάνους της Βοσνίας αλλά και την μειονότητα των Ουιγκούρων στη Κίνα η οποία διαπλέκετε με την Τουρκογενή τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΙΜ, που εδρεύει στο Κιρζικιστάν και έχει δεχθεί Τουρκική βοήθεια στο παρελθόν. Επιπλέον η Αζέρικη μειονότητα του Ιράν βρίσκεται σε συνεχή στόχευση από τους Γκρίζους Λύκους που επιδιώκουν το ξεσήκωμα των κατοίκων εναντίων της Τεχεράνης, σκοπός που συμβαδίζει απολύτως με το Τελ-Αβίβ και την Ουάσινγκτον. Με απλά λόγια οι Λύκοι αποτελούν ένα αρκετά ισχυρό μη κρατικό παράγοντα που εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις τα συμφέροντα της υπερδύναμης.
Ο Αρπασλαν Τουρκές, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιχείρησης Γκλάντιο στη Τουρκία και υπεύθυνος για δολοφονίες χιλιάδων ακτιβιστών. Πολλά στελέχη των Λύκων χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωμένοι δολοφόνοι με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Αμπντουλάχ Τσατλί ο θάνατος του οποίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996 άνοιξε το ασκό του Αιόλου σε αποκαλύψεις για το ποιος κυβερνούσε πραγματικά τη Τουρκία.
Ο Τσατλί ήταν επίσης ο σύνδεσμος μεταξύ της ΜΙΤ και του Stefano Delle Chiaie, Ιταλού αξιωματούχου πληροφοριών που διοργάνωνε προβοκάτσιες στο λεγόμενο “Πόλεμο της έντασης” τη δεκαετία του ’70. Παράλληλα η υπηρεσία πληροφοριών του Πινοσέτ της Χιλής η DINA συνεργάστηκε μέσω του Τσατλί σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών για την αποκόμιση κεφαλαίων για μαύρες επιχειρήσεις εναντίων αντιφρονούντων στην Ευρώπη.
 
Η σχέση των Γκρίζων Λύκων με την Ιταλία απέκτησε διεθνή διάσταση το 1981 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη-Παύλου, ο Mehmet Ali Ağca, ήταν μέλος της οργάνωσης. Εάν και υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για τα κίνητρα της απόπειρας αυτής, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μία καλά στημένη προβοκάτσια η οποία και απέδωσε, αφού κατηγορήθηκαν οι Βούλγαροι και οι Σοβιετικοί. Ο ίδιος ο Πάπας ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες διαλύσεως του Σοβιετικού μπλοκ, εκμεταλλεύτηκε τα μάλλα την προσπάθεια δολοφονίας του σε σχέση κυρίως με το Καθολικό ποίμνιο της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Ağca ήταν το “Mehmet Özbay”, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε και ο Τσατλί…
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ιδιαιτέρως ισχυροί τη σημερινή εποχή στις Τουρκικές κοινότητες της Γερμανίας, αλλά η ισχυρότερη παρουσία τους ευρίσκεται στην Ολλανδία, ένα γεγονός αντιληπτό από ολίγους. Συγκεκριμένα εκεί έχουν συστήσει από το 1995 την Turkish Federation of Holland, η οποία διαθέτει 56 γραφεία σε όλη τη χώρα και 30.000 μέλη. Χρηματοδοτείτε επισήμως από το Τουρκικό ΥΠΕΞ και εκτιμάται ότι λαμβάνει και πάγια πίστωση και από την ΜΙΤ. Επίσης διαθέτει στους κόλπους της μέλη του Τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος που κατοικοεδρεύουν στο Άμστερνταμ και μάλλον η οργάνωση αυτή χρησιμοποιείτε ως συντονιστικό κέντρο για Πανευρωπαϊκές ενέργειες που περιλαμβάνουν δολοφονίες, προβοκάτσιες και συνεχή προπαγάνδα εναντίων όσων θεωρούνται εχθροί της Τουρκίας μεταξύ των άλλων και η Ελλάδα.
 
Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, είναι προφανές ότι η ύπαρξη των Γκρίζων Λύκων δεν προδιαθέτει θετικά. Η οργάνωση αυτή αποτελεί ένα σοβαρό τροχοπέδη για οποιαδήποτε ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ των δύο κρατών αλλά και μία απειλή εναντίον της Ελλάδας. Σε αυτό το άρθρο δόθηκε μία παρουσίαση των Γκρίζων Λύκων ως προς το διεθνές περίγυρο όπου κινούνται. Αξίζει να υπογραμμιστεί όμως ότι έχουν κατά το παρελθόν προξενήσει σοβαρότατες βλάβες στην Ελλάδα μέσω εμπρησμών, βομβιστικών επιθέσεων, διακίνησης πλαστών νομισμάτων και εικάζετε και δολοφονιών. Οι δολοφονίες των Ισαάκ -Σολωμού το 1996 στη Κύπρο αποτελούν ένα ακόμα μέρος του έργου που έχουν αναλάβει οι Γκρίζοι Λύκοι εκ μέρους του Τουρκικού βαθύ κράτους και γενικά αποτελούν μία σαφέστατη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Δύο χαρακτηριστικά συνθήματα που συνήθως φωνασκούν οι Γκρίζοι Λύκοι στις συγκεντρώσεις τους:
Tanrı Türk’ü Korusun ve Yüceltsin! (Ο Θεός σώζει και δοξάζει και εμπνέει το Τούρκο!)
Her Türk asker doğar! (Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης!)
 
 
Ν : σίγουρα η Ευρώπη δεν έχει άγνοια, όταν στους κόλπους της θρέφει τέτοιες παρακρατικές οργανώσεις. Οι πολιτικοί της όμως, τι ρόλο παίζουν ;;  Δεν φέρουν ευθύνη έναντι των λαών τους, ειδικά τώρα που όλα στήνονται για ένα παιχνίδι πολέμου ;; Αλλά πάντοτε μόνον τα πολιτικά τους σχέδια υπολόγιζαν και ποτέ τους κοιμισμένους λαούς τους και μεγάλες εξαρτήσεις τους.  Κάποια μέρα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα στηθούν πολλές κρεμάλες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου