a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Image
Α : με το κατατοπιστικό αυτό άρθρο, δένουν γιατί έριξαν τον Καραμανλή με την στροφή που πήρε προσπαθώντας να ανοίξει ενεργειακό δρόμο στην Ρωσία* δένουν οι απελάσεις των Κινέζων μεταναστών από τα Αφρικανικά εδάφη, όπως έγινε στην Λιβύη και αλλού*  δένουν γιατί τόσος μεγάλος λόγος εναντίον της Κίνας και πως αυτή θα είναι η επερχόμενη λαίλαπα εναντίον της Δύσης.   

Άσχετα με τον συσχετισμό δυνάμεων, επαληθεύεται η άποψή μου, το να είχαμε στραφεί προς την Κίνα - Ρωσία προ πολλού (μας έφαγαν τα 20 και βάλε χρόνια Πασοκ, χωρίς να παραβλέπουμε ότι είχε προηγηθεί ακόμα μία χαμένη ευκαιρία της αυτής πρόθεσης του Μακαρέζου, στην επταετία !!) , κίνηση που επίσης έκανε ο Καραμανλής {εξηγείται γιατί το Πασοκ παραπλανούσε την Ελληνική γνώμη με τον Γιωργάκη του Ατλαντικού και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, με δικαιολογία τους εις βάρος της Ελλάδας όρους σύμβασης με την Cosco (παρέα με το λεφτά υπάρχουν) και πως αυτοί όταν θα γίνονταν Κυβέρνηση θα την πρόσβαλαν......αλλά δεν πρόκαμαν .... !!}*  διότι πιστεύω, άσχετα με το τι γεμίζουμε το κεφάλι μας, από ένα κάρο αποπληροφορήσεις, περισσότερους συμμάχους θα βρίσκαμε εναντίον των πάγιων επεκτατικών προθέσεων του Ατλαντικού, παρά εχθρούς.  Στο παρελθόν είχα εκφράσει, πως δεν έχει απολύτως κανένα νόημα για την αχανή Κίνα να κηρύξει έναν επεκτατικό πόλεμο στην Δύση, εκτός αν προκληθεί.  Ας μην υποτιμούμε τους Κινέζους.  Και οι ίδιοι γνωρίζουν, πως δεν ήταν τυχαία η μετάβαση των Δυτικών εταιρειών στα εδάφη της.  Αυτό όμως δε θα σήμαινε, πως κάποιος Κινέζος άρχων, θα επέτρεπε την οιαδήποτε ενέργεια ή πολιτική τακτική να αποβεί  εις βάρος του λαού του και του κράτους του. Ο Κινέζος δεν είναι Δυτικός , ούτε κουβαλά την διαφθορά μέσα του.  Εννοείται βέβαια πως στον όλο σχεδιασμό υπάγεται και η Δυτική οικονομική κρίση, που στόχο έχει την εξ ανάγκης ένωση των αδυνατότερων με τους ισχυρότερους (ΔΝΤ σε σφικτή αγκαλιά με Ε.Ε), όπου από κοινού θα ακολουθήσουν αναγκαστικά το τίμημα, των σχεδίων του εναγκαλισμού !! Να θυμηθούμε το "εδώ το καλό δολάριο, αφήστε το ευρώ" (!!!).  Όσο για την κατευθυνόμενη κοινή γνώμη, δεν είναι καθόλου δύσκολο να προσανατολίζει την σκέψη της "προς τους κακούς Κινέζους, που τρώνε το ψωμί μας !!" .
===============================================================
Το άρθρο που ακολουθεί είναι από : http://www.saith.gr/
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει βίντεο που βρήκα στο filonoi με αντίστοιχη ανάλυση
=============================================================== 
Οι αντιδράσεις των δυτικών επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του θέματος της Συρίας και του ρωσικού βέτο στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις. Σε ένα είδος αυτο-εξορκισμού, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι υψηλότεροι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν απαρνηθεί την πραγματικότητα, τη σύσταση και την ανεξαρτησία του κινεζικού βέτο. Από μόνη της, αυτή η μαζική και συνεχή απάρνηση αξίζει μια ανάλυση, για τη δυσκολία που έχουν οι Ευρω-Αμερικανοί να δουν τους Κινέζους ως κάτι άλλο, πέρα από μέτοικους ή από μια ιστορική ανωμαλία που πρέπει να διορθωθεί γρήγορα.

Ωστόσο, η στάση της Κίνας εξέφρασε με το καλύτερο τρόπο, και με ποικίλες μορφές, την ευκαιρία να βγούμε από τη βαθιά κρίση που πλήττει τον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο. Οι κινεζικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Επιβεβαιώνουν ότι οι Κινέζοι ηγέτες έχουν πλήρη επίγνωση ότι η Κίνα (όπως και η Ρωσία) είναι ο απώτερος στόχος των σημερινών πολέμων για την αποικιακή ανακατάληψη και τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων. Παντού, αυτοί οι πόλεμοι είναι σχεδιασμένοι για να ματαιώσουν την ανάπτυξη του κινεζικού εμπορίου και συνεργασίας στην Αφρική.
Η Χίλλαρυ Κλίντον κάλεσε τους Αφρικανούς να αντισταθούν στη «κινεζική αποικιοκρατία», ενώ ζητούσε υποστήριξη για την επίθεση στη Λιβύη και να απομονώσει τις αφρικανικές προτάσεις για διάλογο και διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος και η κατάρρευση της Λιβύης -να της στερήσουν οποιαδήποτε αυτονομία του ενεργειακού εφοδιασμού της μέχρι το πνίξιμο- να την περικυκλώσουν ώστε να την αποκόψουν από την Ευρασία...

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι δυνατόν για τη Δύση να διατηρήσει την εξέχουσα θέση της, χωρίς να καταφύγει σε ολική καταστροφή. Και προτείνουν να συζητήσουν για όλες τις πιθανές ρυθμίσεις για να φέρουν τα κινεζικά μέσα στην υπηρεσία της επίλυσης των σημερινών προβλημάτων. Αυτή είναι η έννοια της κινεζικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία, όπου αγόρασε χρέος και αγόρασε εταιρείες. Αυτό είναι το νόημα των πρόσφατων συζητήσεων με την Μέρκελ στο Πεκίνο και αυτό είναι το νόημα των συζητήσεων γύρω από την κινεζική συνεισφορά προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθεροποίησης γύρω από την εξαγορά ενός τμήματος του δημόσιου χρέους.
Η έκβαση της κρίσης του καπιταλισμού δεν βρίσκεται απαραιτήτως στον πόλεμο, και δεν βρίσκεται απαραίτητα σε επιστροφή στην αποικιακή λεηλασία, που θα πληρώσει τις αβύσσους και τα ελλείμματα όλων των ειδών και τη διατήρηση για κάποιο χρονικό διάστημα, των αδικαιολόγητων αλλά υψηλών επίπεδων κέρδους της χρηματοπιστωτικής κάστας που ηγείται του κόσμου. Το μήνυμα είναι – ας το επαναλάβουμε - ξεκάθαρο: «Ξέρουμε ότι θέλετε τον πόλεμο και τη διαιώνιση της κυριαρχίας σας, αλλά σας προσφέρουμε, σε βάρος ορισμένων συμφερόντων μας, την ειρήνη και τη συνεργασία μας. Αλλά αν μας αναγκάσετε να κάνουμε πόλεμο θα τον κάνουμε στην περίμετρο της εθνικής μας ασφάλειας».
Οι Κινέζοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν το ίδιο μήνυμα, κάθε φορά πιο ενισχυμένο και κάθε φορά πιο σφιχτό, γύρω και για το θέμα της Συρίας που έχουν σαφώς συνδέσει με την προετοιμασία του πολέμου εναντίον του Ιράν. Και Κινέζοι αξιωματούχοι, πολλοί από τους οποίους και στρατιωτικοί, εξήγησαν ότι μια επίθεση κατά του Ιράν θα ήταν μια πράξη πολέμου εναντίον της Κίνας. Η περικύκλωση της Κίνας από την Ευρασία και τις ασιατικές αγορές της, ο έλεγχος του ενεργειακού εφοδιασμού της, η συρρίκνωση των πιθανών συμμάχων της, η απομόνωση της και ο περιορισμός της να βασιστεί μόνο στις περιορισμένες ανεπαρκείς στρατιωτικές δυνατότητες της, αυτός είναι ο σημερινός οδικός χάρτης.
Στη Συρία, βάλλεται η ασφάλεια της Κίνας. Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Αμερικανούς να επιλέξουν την οδό της συνεργασίας και του σεβασμού των αμοιβαίων συμφερόντων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Το παρακάτω απόσπασμα είναι μια περίληψη της πολιτικής της Κίνας για το σύνολο της Ασίας μέχρι τη Συρία, φυσικά για όσους μπορούν να διαβάσουν: «Υπέδειξε στις δύο χώρες να συνεργαστούν για να ενισχύσουν τη στρατηγική της αμοιβαίας εμπιστοσύνης τους, την εξάλειψη των εμποδίων και διαταραχών, και να ανοίξουν νέες προοπτικές, ώστε να επιτραπεί στις εν λόγω δύο μεγάλες χώρες, η ανάπτυξη υγιών σχέσεων και να εφαρμόσουν μια συνεργασία win-win».

«Η δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών έχει δείξει ότι οι σινο-αμερικανικές ειρηνικές σχέσεις ωφελήσαν και τις δύο χώρες», δήλωσε ο
 Κινέζος ΥΠΕΞ, ο οποίος ήταν πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ των ετών 2001 και 2005.
Με την απόκρυψη της αυτόνομης θέσης της Κίνας, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχισαν το έργο τους ως πειθαρχημένα τάγματα του παγκόσμιου πολέμου που φέρει ο παλιός/νέος ιμπεριαλισμός. Για να επηρεάσουν τη φαντασία και το συναίσθημα της κοινής γνώμης, η Κίνα δεν παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα ενός «αυτοκρατορικού παρελθόντος», όπως η Ρωσία, και δεν «εκμεταλλεύεται» τη μνήμη του μπολσεβίκικου ούτε του Ψυχρού Πολέμου. Η Κίτρινη Απειλή παρέμεινε στο υποσυνείδητο ένα θέμα λαογραφίας, και ιδίως ελαφρύ, διότι η Κίνα κείται πολύ μακριά, φιλοξενεί μετεγκαταστημένα εργοστάσια και ντύνει όλο τον κόσμο, εκτός του ότι προμηθεύει τον εξοπλισμό των σπιτιών μας. Η Κίνα παρουσιάζει ένα σημαντικό εμπόδιο για το έργο της προπαγάνδας: Δεν διαθέτει προσωποποιημένη ηγεσία ή έναν μοναδικό ηγέτη, που μπορεί να δαιμονοποιείται όπως στη ρωσική υπόθεση.
Οι θέσεις της Κίνας επέτρεπαν στα καθιερωμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να φέρουν το όλο θέμα σε ρητορείες του τύπου «ο αυτοκράτορας Πούτιν υποστηρίζει τον δικτάτορα Άσαντ». Είναι ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί η επίθεση εναντίον της Συρίας, για να λένε ανοησίες για τα κίνητρα του Πούτιν στο στυλ «αυτός άσκησε βέτο στο θέμα της Συρίας για να κερδίσει τις εκλογές, για να δώσει την εικόνα του ισχυρού άνδρα κτλ».  Ο Λαβρόφ και μερικοί άλλοι αξιωματούχοι χρειάστηκαν να αγωνιστούν σχεδόν το ίδιο ισχυρά όπως οι Κινέζοι, για να περάσουν κάποιες πληροφορίες για το συλλογικό χαρακτήρα, τον κρατικό χαρακτήρα του ρωσικό βέτο. Γιατί δεν μπορούν οι δυτικοί ηγέτες να παραδεχτούν την αποτυχία τους ενώπιον της κοινής γνώμης τους;
Για να μη έχουν να απαντήσουν για το ουσιαστικό βάθος. Και για να μπορέσουν να ξανα-αναπηδήσουν. Ενώ διεξήχθη η μάχη της Συρίας, διεξήχθη επίσης η μάχη των εκλογών. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης των δισεκατομμυριούχων, έπραξαν το παν δυνατό για να ενισχυθεί η εικόνα των χειραγωγημένων ρωσικών εκλογών εκ των προτέρων, από έναν λυσσασμένο αυτοκράτορα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, που έδειχναν τον Πούτιν νικητή στον πρώτο γύρο. Τέρμα στις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο εκκαθαριστής Γκορμπατσόφ, για τη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, και να αφήσουν στη Ρωσία μια σφαίρα επιρροής που θα αντιστοιχούσε σε αυτή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης...
Αντίθετα, τόσο στην κεντρική Ασία, όσο στα ευρωπαϊκά σύνορά του, το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία και προσπαθεί να την περιορίσει σε μια αποικία, ενθαρρύνοντας μέσω των πολιτικών τους, ολιγάρχες τους οποίους ο Γέλτσιν έβαλε στην εξουσία και μέσω μιας χρωματισμένης επανάστασης.
Η εκλογή του Πούτιν στον πρώτο γύρο, ήταν μια πρόκληση από μόνη της. Ένας δεύτερος γύρος θα τον είχε αποδυναμώσει σύμφωνα με τα κριτήρια που μας επέβαλαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι δημοσκοπήσεις είχαν προειδοποιήσει για τη νίκη του Πούτιν. Οι Ρώσοι ψήφιζαν για το ισχυρό κράτος που προσφέρει ο Πούτιν και κατά των ολιγαρχιών. Σε ένα τελευταίο παραλήρημα, ο Σαρκοζί και ο Ζιπέ σημείωσαν τη νίκη του Πούτιν και του ζητούν τώρα που εκλέχτηκε, και δεν έχει πια προσωπικό λόγο να υποστηρίξει τον Άσαντ για προεκλογικούς λόγους, να αλλάξει την θέση για την Συρία.
Αυτό είναι το κλειδί που εξηγεί την επιστροφή σε ένα πολυπολικό κόσμο: η ζωτική ανάγκη εθνικών κρατών. Κρατών που δένονται με τα έθνη τους, για να επιβιώσουν κατά της αμερικανικής καπιταλιστικής και καταστροφικής παγκοσμιοποίησης.

ΠΗΓΗ: ''
LE GRANDE SOIR'' και για την ελληνική μετάφραση: ''ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ''
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ;;

Image
Α : με το κατατοπιστικό αυτό άρθρο, δένουν γιατί έριξαν τον Καραμανλή με την στροφή που πήρε προσπαθώντας να ανοίξει ενεργειακό δρόμο στην Ρωσία* δένουν οι απελάσεις των Κινέζων μεταναστών από τα Αφρικανικά εδάφη, όπως έγινε στην Λιβύη και αλλού*  δένουν γιατί τόσος μεγάλος λόγος εναντίον της Κίνας και πως αυτή θα είναι η επερχόμενη λαίλαπα εναντίον της Δύσης.   

Άσχετα με τον συσχετισμό δυνάμεων, επαληθεύεται η άποψή μου, το να είχαμε στραφεί προς την Κίνα - Ρωσία προ πολλού (μας έφαγαν τα 20 και βάλε χρόνια Πασοκ, χωρίς να παραβλέπουμε ότι είχε προηγηθεί ακόμα μία χαμένη ευκαιρία της αυτής πρόθεσης του Μακαρέζου, στην επταετία !!) , κίνηση που επίσης έκανε ο Καραμανλής {εξηγείται γιατί το Πασοκ παραπλανούσε την Ελληνική γνώμη με τον Γιωργάκη του Ατλαντικού και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, με δικαιολογία τους εις βάρος της Ελλάδας όρους σύμβασης με την Cosco (παρέα με το λεφτά υπάρχουν) και πως αυτοί όταν θα γίνονταν Κυβέρνηση θα την πρόσβαλαν......αλλά δεν πρόκαμαν .... !!}*  διότι πιστεύω, άσχετα με το τι γεμίζουμε το κεφάλι μας, από ένα κάρο αποπληροφορήσεις, περισσότερους συμμάχους θα βρίσκαμε εναντίον των πάγιων επεκτατικών προθέσεων του Ατλαντικού, παρά εχθρούς.  Στο παρελθόν είχα εκφράσει, πως δεν έχει απολύτως κανένα νόημα για την αχανή Κίνα να κηρύξει έναν επεκτατικό πόλεμο στην Δύση, εκτός αν προκληθεί.  Ας μην υποτιμούμε τους Κινέζους.  Και οι ίδιοι γνωρίζουν, πως δεν ήταν τυχαία η μετάβαση των Δυτικών εταιρειών στα εδάφη της.  Αυτό όμως δε θα σήμαινε, πως κάποιος Κινέζος άρχων, θα επέτρεπε την οιαδήποτε ενέργεια ή πολιτική τακτική να αποβεί  εις βάρος του λαού του και του κράτους του. Ο Κινέζος δεν είναι Δυτικός , ούτε κουβαλά την διαφθορά μέσα του.  Εννοείται βέβαια πως στον όλο σχεδιασμό υπάγεται και η Δυτική οικονομική κρίση, που στόχο έχει την εξ ανάγκης ένωση των αδυνατότερων με τους ισχυρότερους (ΔΝΤ σε σφικτή αγκαλιά με Ε.Ε), όπου από κοινού θα ακολουθήσουν αναγκαστικά το τίμημα, των σχεδίων του εναγκαλισμού !! Να θυμηθούμε το "εδώ το καλό δολάριο, αφήστε το ευρώ" (!!!).  Όσο για την κατευθυνόμενη κοινή γνώμη, δεν είναι καθόλου δύσκολο να προσανατολίζει την σκέψη της "προς τους κακούς Κινέζους, που τρώνε το ψωμί μας !!" .
===============================================================
Το άρθρο που ακολουθεί είναι από : http://www.saith.gr/
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει βίντεο που βρήκα στο filonoi με αντίστοιχη ανάλυση
=============================================================== 
Οι αντιδράσεις των δυτικών επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του θέματος της Συρίας και του ρωσικού βέτο στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις. Σε ένα είδος αυτο-εξορκισμού, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι υψηλότεροι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν απαρνηθεί την πραγματικότητα, τη σύσταση και την ανεξαρτησία του κινεζικού βέτο. Από μόνη της, αυτή η μαζική και συνεχή απάρνηση αξίζει μια ανάλυση, για τη δυσκολία που έχουν οι Ευρω-Αμερικανοί να δουν τους Κινέζους ως κάτι άλλο, πέρα από μέτοικους ή από μια ιστορική ανωμαλία που πρέπει να διορθωθεί γρήγορα.

Ωστόσο, η στάση της Κίνας εξέφρασε με το καλύτερο τρόπο, και με ποικίλες μορφές, την ευκαιρία να βγούμε από τη βαθιά κρίση που πλήττει τον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο. Οι κινεζικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Επιβεβαιώνουν ότι οι Κινέζοι ηγέτες έχουν πλήρη επίγνωση ότι η Κίνα (όπως και η Ρωσία) είναι ο απώτερος στόχος των σημερινών πολέμων για την αποικιακή ανακατάληψη και τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων. Παντού, αυτοί οι πόλεμοι είναι σχεδιασμένοι για να ματαιώσουν την ανάπτυξη του κινεζικού εμπορίου και συνεργασίας στην Αφρική.
Η Χίλλαρυ Κλίντον κάλεσε τους Αφρικανούς να αντισταθούν στη «κινεζική αποικιοκρατία», ενώ ζητούσε υποστήριξη για την επίθεση στη Λιβύη και να απομονώσει τις αφρικανικές προτάσεις για διάλογο και διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος και η κατάρρευση της Λιβύης -να της στερήσουν οποιαδήποτε αυτονομία του ενεργειακού εφοδιασμού της μέχρι το πνίξιμο- να την περικυκλώσουν ώστε να την αποκόψουν από την Ευρασία...

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι δυνατόν για τη Δύση να διατηρήσει την εξέχουσα θέση της, χωρίς να καταφύγει σε ολική καταστροφή. Και προτείνουν να συζητήσουν για όλες τις πιθανές ρυθμίσεις για να φέρουν τα κινεζικά μέσα στην υπηρεσία της επίλυσης των σημερινών προβλημάτων. Αυτή είναι η έννοια της κινεζικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία, όπου αγόρασε χρέος και αγόρασε εταιρείες. Αυτό είναι το νόημα των πρόσφατων συζητήσεων με την Μέρκελ στο Πεκίνο και αυτό είναι το νόημα των συζητήσεων γύρω από την κινεζική συνεισφορά προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθεροποίησης γύρω από την εξαγορά ενός τμήματος του δημόσιου χρέους.
Η έκβαση της κρίσης του καπιταλισμού δεν βρίσκεται απαραιτήτως στον πόλεμο, και δεν βρίσκεται απαραίτητα σε επιστροφή στην αποικιακή λεηλασία, που θα πληρώσει τις αβύσσους και τα ελλείμματα όλων των ειδών και τη διατήρηση για κάποιο χρονικό διάστημα, των αδικαιολόγητων αλλά υψηλών επίπεδων κέρδους της χρηματοπιστωτικής κάστας που ηγείται του κόσμου. Το μήνυμα είναι – ας το επαναλάβουμε - ξεκάθαρο: «Ξέρουμε ότι θέλετε τον πόλεμο και τη διαιώνιση της κυριαρχίας σας, αλλά σας προσφέρουμε, σε βάρος ορισμένων συμφερόντων μας, την ειρήνη και τη συνεργασία μας. Αλλά αν μας αναγκάσετε να κάνουμε πόλεμο θα τον κάνουμε στην περίμετρο της εθνικής μας ασφάλειας».
Οι Κινέζοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν το ίδιο μήνυμα, κάθε φορά πιο ενισχυμένο και κάθε φορά πιο σφιχτό, γύρω και για το θέμα της Συρίας που έχουν σαφώς συνδέσει με την προετοιμασία του πολέμου εναντίον του Ιράν. Και Κινέζοι αξιωματούχοι, πολλοί από τους οποίους και στρατιωτικοί, εξήγησαν ότι μια επίθεση κατά του Ιράν θα ήταν μια πράξη πολέμου εναντίον της Κίνας. Η περικύκλωση της Κίνας από την Ευρασία και τις ασιατικές αγορές της, ο έλεγχος του ενεργειακού εφοδιασμού της, η συρρίκνωση των πιθανών συμμάχων της, η απομόνωση της και ο περιορισμός της να βασιστεί μόνο στις περιορισμένες ανεπαρκείς στρατιωτικές δυνατότητες της, αυτός είναι ο σημερινός οδικός χάρτης.
Στη Συρία, βάλλεται η ασφάλεια της Κίνας. Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Αμερικανούς να επιλέξουν την οδό της συνεργασίας και του σεβασμού των αμοιβαίων συμφερόντων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Το παρακάτω απόσπασμα είναι μια περίληψη της πολιτικής της Κίνας για το σύνολο της Ασίας μέχρι τη Συρία, φυσικά για όσους μπορούν να διαβάσουν: «Υπέδειξε στις δύο χώρες να συνεργαστούν για να ενισχύσουν τη στρατηγική της αμοιβαίας εμπιστοσύνης τους, την εξάλειψη των εμποδίων και διαταραχών, και να ανοίξουν νέες προοπτικές, ώστε να επιτραπεί στις εν λόγω δύο μεγάλες χώρες, η ανάπτυξη υγιών σχέσεων και να εφαρμόσουν μια συνεργασία win-win».

«Η δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών έχει δείξει ότι οι σινο-αμερικανικές ειρηνικές σχέσεις ωφελήσαν και τις δύο χώρες», δήλωσε ο
 Κινέζος ΥΠΕΞ, ο οποίος ήταν πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ των ετών 2001 και 2005.
Με την απόκρυψη της αυτόνομης θέσης της Κίνας, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχισαν το έργο τους ως πειθαρχημένα τάγματα του παγκόσμιου πολέμου που φέρει ο παλιός/νέος ιμπεριαλισμός. Για να επηρεάσουν τη φαντασία και το συναίσθημα της κοινής γνώμης, η Κίνα δεν παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα ενός «αυτοκρατορικού παρελθόντος», όπως η Ρωσία, και δεν «εκμεταλλεύεται» τη μνήμη του μπολσεβίκικου ούτε του Ψυχρού Πολέμου. Η Κίτρινη Απειλή παρέμεινε στο υποσυνείδητο ένα θέμα λαογραφίας, και ιδίως ελαφρύ, διότι η Κίνα κείται πολύ μακριά, φιλοξενεί μετεγκαταστημένα εργοστάσια και ντύνει όλο τον κόσμο, εκτός του ότι προμηθεύει τον εξοπλισμό των σπιτιών μας. Η Κίνα παρουσιάζει ένα σημαντικό εμπόδιο για το έργο της προπαγάνδας: Δεν διαθέτει προσωποποιημένη ηγεσία ή έναν μοναδικό ηγέτη, που μπορεί να δαιμονοποιείται όπως στη ρωσική υπόθεση.
Οι θέσεις της Κίνας επέτρεπαν στα καθιερωμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να φέρουν το όλο θέμα σε ρητορείες του τύπου «ο αυτοκράτορας Πούτιν υποστηρίζει τον δικτάτορα Άσαντ». Είναι ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί η επίθεση εναντίον της Συρίας, για να λένε ανοησίες για τα κίνητρα του Πούτιν στο στυλ «αυτός άσκησε βέτο στο θέμα της Συρίας για να κερδίσει τις εκλογές, για να δώσει την εικόνα του ισχυρού άνδρα κτλ».  Ο Λαβρόφ και μερικοί άλλοι αξιωματούχοι χρειάστηκαν να αγωνιστούν σχεδόν το ίδιο ισχυρά όπως οι Κινέζοι, για να περάσουν κάποιες πληροφορίες για το συλλογικό χαρακτήρα, τον κρατικό χαρακτήρα του ρωσικό βέτο. Γιατί δεν μπορούν οι δυτικοί ηγέτες να παραδεχτούν την αποτυχία τους ενώπιον της κοινής γνώμης τους;
Για να μη έχουν να απαντήσουν για το ουσιαστικό βάθος. Και για να μπορέσουν να ξανα-αναπηδήσουν. Ενώ διεξήχθη η μάχη της Συρίας, διεξήχθη επίσης η μάχη των εκλογών. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης των δισεκατομμυριούχων, έπραξαν το παν δυνατό για να ενισχυθεί η εικόνα των χειραγωγημένων ρωσικών εκλογών εκ των προτέρων, από έναν λυσσασμένο αυτοκράτορα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, που έδειχναν τον Πούτιν νικητή στον πρώτο γύρο. Τέρμα στις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο εκκαθαριστής Γκορμπατσόφ, για τη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, και να αφήσουν στη Ρωσία μια σφαίρα επιρροής που θα αντιστοιχούσε σε αυτή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης...
Αντίθετα, τόσο στην κεντρική Ασία, όσο στα ευρωπαϊκά σύνορά του, το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία και προσπαθεί να την περιορίσει σε μια αποικία, ενθαρρύνοντας μέσω των πολιτικών τους, ολιγάρχες τους οποίους ο Γέλτσιν έβαλε στην εξουσία και μέσω μιας χρωματισμένης επανάστασης.
Η εκλογή του Πούτιν στον πρώτο γύρο, ήταν μια πρόκληση από μόνη της. Ένας δεύτερος γύρος θα τον είχε αποδυναμώσει σύμφωνα με τα κριτήρια που μας επέβαλαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι δημοσκοπήσεις είχαν προειδοποιήσει για τη νίκη του Πούτιν. Οι Ρώσοι ψήφιζαν για το ισχυρό κράτος που προσφέρει ο Πούτιν και κατά των ολιγαρχιών. Σε ένα τελευταίο παραλήρημα, ο Σαρκοζί και ο Ζιπέ σημείωσαν τη νίκη του Πούτιν και του ζητούν τώρα που εκλέχτηκε, και δεν έχει πια προσωπικό λόγο να υποστηρίξει τον Άσαντ για προεκλογικούς λόγους, να αλλάξει την θέση για την Συρία.
Αυτό είναι το κλειδί που εξηγεί την επιστροφή σε ένα πολυπολικό κόσμο: η ζωτική ανάγκη εθνικών κρατών. Κρατών που δένονται με τα έθνη τους, για να επιβιώσουν κατά της αμερικανικής καπιταλιστικής και καταστροφικής παγκοσμιοποίησης.

ΠΗΓΗ: ''
LE GRANDE SOIR'' και για την ελληνική μετάφραση: ''ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου