a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Α : όσα γράφονται στην παρακάτω τριλογία της έκθεσης Μπίλντερμπεργκ, είναι ενδιαφέροντα και αρκετά απ' αυτά γνωστά.  Π.χ. ΗΠΑ <=> Κίνα κλπ. 
Το μόνον που δεν θα μπορούσα να φανταστώ, είναι η απαξιωτική αντιμετώπιση της Ισπανίδας ηγέτη !! Εφ' όσον φυσικά ευσταθούν όλα τα παρακάτω μεταφρασμένα κείμενα, σκέψη που η αρχική πηγή επίσης υπαινίσσεται !!   Άσχετα όμως αν κατά γράμμα είναι σωστά όλα αυτά, ή φήμες, ή ακόμα και εμπνευσμένες σκέψεις και συνειρμοί του συγγραφέα, που φυσικά καλύπτουν αν θέλετε μόνον την μία πλευρά του προβλήματος, δηλαδή την καθαρά οικονομική πλευρά όπως την γνωρίζουμε, ένα ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από τον κάθε πολίτη, αυτού του πλανήτη : πως μπροστά στα μάτια μας, έχει ξετυλιχθεί ένα τόσο μακρόπνοο σχέδιο-έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, από πάσης απόψεως : πνευματικής , ηθικής, πολιτισμικής, αξιών, πολιτικής, οικονομικής κλπ ΚΑΙ  γιατί να μην έχει αναχαιτισθεί αιώνες από σήμερα, από πλευράς των πολλών ;;;   Δεν είναι αρκετό ως ερώτημα να μας στρέψει το ενδιαφέρον μας, στο να το ανακαλύψουμε με διαχρονικές ιστορικές απαντήσεις και μέσα απ' αυτό να βρούμε τα δικά μας λάθη, ως άτομα και ως ανθρωπότητα ;;

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : Η Ισπανία θα θυσιαστεί ; 
 
wp.me/pPn6Y-e9s
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.  Σύντομα θα μάθουμε αν όλα αυτά όντως συμβαίνουν.
Απλώς παραθέτω.

Καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής τριήμερης συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Eυρωπαίοι τραπεζίτες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων διεξήγαγαν τεταμένες συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αναλογιζόμενοι αν η Γερμανία θα επιλέξει να παρατείνει τη δανειοδότησή της για να καλύψει τα χρέη της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ένας Γερμανός, μέλος της λέσχης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πόροι της Γερμανίας είναι πεπερασμένοι, ενώ ένας άλλος Γερμανός τον συμπλήρωσε, δηλώνοντας ευθέως ότι ”θα ήταν αδύνατο κάτω από τις παρούσες ακραίες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες να προσπαθήσει κανείς να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την Ισπανία, μια χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα”.

Το βασικό μήνυμα των μυστικών συνεδριάσεων ήταν το εξής: Ακόμα κι αν η γη γυρίσει ανάποδα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του τραπεζικού συστήματος.Όσο για την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας, εισέπραξε μια δόση περιφρόνησης όταν επιχείρησε να προωθήσει το ζήτημα της “ευθύνης”, λέγοντας στους ισχυρούς Γερμανούς συνέδρους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ότι θα πρέπει να εκδώσουν ευρωομόλογα για να σωθεί το σύστημα. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν αποκαλυπτική: ”Άντε πήγαινε να παίξεις, κοριτσάκι“, ήταν η απάντηση των ισχυρών μελών της ελίτ και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στις ανούσιες αξιώσεις της “Σοράγιας” μας. Τα ευρωομόλογα είναι εγγυημένα από τη Γερμανία, αλλά θα δαπανηθούν κυρίως από τις υπόλοιπες χώρες του κλαμπ των PIIGS.

Το συμπέρασμα είναι ό,τι πιο τρομακτικό για το άμεσο μέλλον της Ισπανίας. Η Ισπανία θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ελίτ του τραπεζικού συστήματος. ”Γιατί να σας σώσουμε, αφού μας είπατε ψέματα για το πραγματικό μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων της Ισπανίας;” ρώτησε ένας Γερμανός σύνεδρος την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας. ”Το τραπεζικό σας σύστημα είναι άχρηστο. Μήπως διαθέτετε κανένα ενδιαφέρον μετοχικό κεφάλαιο;” Η απάντηση ήταν ένα ηχηρό “όχι”. Σιωπή έπεσε στην αίθουσα, μέχρι που ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: ”Ήρθε η ώρα να πατήσετε το κουμπί συναγερμού“.

Η αίσθηση πανικού αυξανόταν καθώς προχωρούσε το Σαββατοκύριακο και οι συζητήσεις γίνονταν όλο και πιο τεταμένες. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς πολίτες, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχει πρόσβαση σε μια πλήρη έκθεση στοιχείων που αφορούν στην εκροή ποσών από καταθέσεις σε ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με την οποία το ποσό που έχει εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τη χώρα είναι διπλάσιο από αυτό που ανακοινώθηκε (66,2 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Μάρτιο.


Έχει κανείς την αίσθηση ότι μας χωρίζουν μήνες πολλοί από τον περασμένο Μάρτιο, από οικονομικής πλευράς“, σημείωσε ένα μέλος της Μπίλντερμπεργκ. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το χρέος των ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανέρχεται στο 109% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας ή της Γερμανίας, και τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα ανεξόφλητα δάνεια στον τομέα των οικοδομών ανέρχονται σε 40% του ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους, και όχι στο 20%, που η ισπανική κυβέρνηση θέλει να πιστεύει ο κόσμος.

Ένα άλλο μέλος της Μπίλντερμπεργκ δήλωσε: ”Το πρόβλημα με την Ισπανία είναι ότι στον τομέα των οικοδομών είναι γορίλας 800 κιλών μέσα σε υαλοπωλείο, αφού ο τομέας αυτός έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο του βιομηχανικού τομέα. Αντίθετα, στη Γερμανία, ο τομέας των οικοδομών είναι 20% του βιομηχανικού τομέα“.

Ένα άλλο μέλος της λέσχης επεσήμανε ότι πριν από ένα χρόνο, η αναλογία του χρηματοοικονομικού τομέα χρέος σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε από 8 σε 6,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις απώλειες θα μπορούσε να αποδοθεί στην κατάρρευση της Lehman Brothers, στην αγορά της Bear Stearns από την JPMorgan Chase και την συγχώνεση της Bank of America με την Merrill-Lynch.

Εν κατακλείδι, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους των νοικοκυριών της Ισπανίας που κρατούν οι ισπανικές τράπεζες πρόκειται να τιναχθεί στον αέρα.Όπως είχαμε δηλώσει ήδη από τις 31 Μαΐου, η κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας, Banco Santander έχει ανεξόφλητο χρέος που υπερβαίνει τα 800 δισ. ευρώ. Η Μπίλντερμπεργκ προφανώς το γνωρίζει αυτό. Η μετάσταση έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του συστήματος. Οι ισχυροί και σκιώδεις μάγιστροι μίλησαν και το σενάριο έχει γραφτεί. Μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα παίζουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει.
Η Ισπανία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το ευρώ και να επιστρέψει πίσω στην προηγούμενη κατάστασή της, αυτήν ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού έθνους-κράτους.

Του Daniel Estulin
6 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΠΟΥΤΙΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ !




Ρωσία: η υπ’ αριθμόν 1 απειλή
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή “ανθρωπιστικού βομβαρδισμού” ή “χρωματιστής επανάστασης”. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Μπίλντερμπεργκ είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της “εθνικής κυριαρχίας των χωρών”, τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν.

Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η “πατριωτική διάθεση” της Ρωσίας όσον αφορά:
1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα.
Το κατηγορηματικό “αποκλείεται” του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Μπίλντερμπεργκ από τις ΗΠΑ, ”μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν“.
Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η στρατιωτική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να διαθέτει πυρηνικά και συμβατικά στρατηγικά όπλα που ενεργούν ως αμυντικό αντικίνητρο, για να μην αναφέρουμε την θέση της χώρας ως ενεργειακής υπερδύναμης, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τα 2/3 των εξαγωγών της Ρωσίας.
Ο “επικίνδυνα ρεαλιστής και πατριώτης” Πούτιν και μια “εφιαλτική” ανάμνηση
Ακόμη νωπή στη μνήμη των συνέδρων της Μπίλντερμπεργκ είναι η ομιλία του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το 2007, όταν κατακεραύνωσε τη Δύση, ασκώντας δριμεία κριτική στην εμμονή του Τζορτζ Μπους σε μια μονοπολική ηγεμονική ατζέντα ”μέσω ενός συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία“.
Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι ”οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που υπερβαίνει τα εθνικά του σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες“.
(Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν περιέχονται στο βίντεο που έχει αναρτηθεί παλαιότερα  ΕΔΩ .)
Καθώς ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο άσκησης σκληροπυρηνικής γεωπολιτικής, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφού, όπως ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά, ”ο Πούτιν είναι μακράν ο πιο απειλητικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή όσον αφορά τα σχέδιά μας“.
Αυτό που δυσχεραίνει τη θέση της Μπίλντερμπεργκ ακόμη περισσότερο είναι η ηθική θέση του Πούτιν που αφορά στην ”προστασία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας“. Ένα άλλο μέλος της Μπίλντερμπεργκ (Αμερικανός) δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι και ”επικίνδυνα έμπειρος“ και ”ρεαλιστής“στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας του, ενώ ένας Ευρωπαίος, επίσης μέλος της λέσχης, δήλωσε με φιλοσοφική διάθεση ότι στο σημερινό κόσμο, η ”οικονομική και στρατιωτική υπεροχή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηθική και πραγματιστική στάση των εθνών“.
Οι αγωγοί και η δόμηση ενός ισχυρού ευρασιατικού μπλοκ
Η ισχύς της Ρωσίας οφείλεται στα ενεργειακά αποθέματά της και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αγωγό South Stream, ένα τεράστιο έργο προϋπολογσμού 20 δισ. δολαρίων. Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιας οδού, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το νότιο τμήμα της ΕΕ, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία και Αυστρία, με παροχή 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ότι ο South Stream θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία, εις βάρος του αγωγού Nabucco, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο αγωγός ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και καταλήγει στην Αυστρία μέσω Τουρκίας.
Ακόμα μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την Μπίλντερμπεργκ αποτελεί η προσπάθεια του Πούτιν να εντάξει την Ασία σε ένα συνεκτικό ευρασιατικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας.
Η Μπίλντερμπεργκ είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Κίνα θα προκαταλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες της, με το να αναγάγουν το Πακιστάν και το Ιράν σε πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). ”Οι επιπτώσεις θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας,παραδέχθηκε ένας Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας και μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Επιπλέον, με τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Ιράν να ελέγχουν το 50% των παγκόσμιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα το Ιράν και το Πακιστάν είναι ήδη εικονικά μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η Ευρασιατική Ένωση (CSTO) και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μετατρέπονται σε μια αποτελεσματική γροθιά εναντίον των σκοτεινών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ασία.
Ο πανικός των Δυτικών εκδηλώθηκε έντονα μέσω των βεβιασμένων προσπαθειών συγκεκριμένων κέντρων αγγλοαμερικανικής προέλευσης να αποσταθεροποιήσουν και να κηρύξουν παράνομες τις εκλογές της Ρωσίας, οργανώνοντας διαδηλώσεις “αγανακτισμένων” μέσα στη Μόσχα. Προς απογοήτευση και οργή τους, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πούτιν.

Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τη θέση της Ρωσίας στο συριακό ζήτημα
Mέλος της Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε ότι τα μέλη της λέσχης συμφωνούν ως προς το ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Αυτό που θα ήθελε πραγματικά η Μπίλντερμπεργκ είναι η κατάργηση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία και η απομάκρυνση του ρωσικού ναυτικού από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.
Αλλά όπως μου διευκρίνισε ο Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πολύ πιο ανησυχητική θεωρεί η λέσχη την έμφαση που δόθηκε από τον Πούτιν στην ένταξη της Συρίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα του Πούτιν συνδυάζει, όπως μου είπε ο ειδικός και μέλος της λέσχης, ”μια ισχυρή υπερεθνική ένωση μεταξύ της Ευρώπης και τη δυναμικής περιοχής Ασίας-Ειρηνικού“.
To μόνο θετικό, για την Μπίλντερμπεργκ, σημείο  -όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας στo συριακό πρόβλημα είναι το ότι οι επιλογές του Πούτιν, ο οποίος αντιτίθενται στην αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, εγκυμονούν κινδύνους.  Τα μέλη της λέσχης συμφώνησαν ότι η άκαμπτη θέση του Πούτιν υπέρ του Άσαντ είναι πιθανό να αφήσει τη Ρωσία έξω από κάθε διεθνή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Συρίας.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση υψηλά ιστάμενου Αμερικανού διπλωμάτη που παρακολούθησε το συνέδριο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. ”Η Ρωσία αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει και δεύτερο διπλωματικό αποκλεισμό, στην περίπτωση του συριακού. Η λέσχη είναι πεπεισμένη ότι ”ο Πούτιν θα προτιμήσει να μοιράσει, σε διπλωματικό επίπεδο, τη Συρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει λόγο στη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας“.

Στην φετινή σύνοδο εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εύρεση ενός τρόπου να αναγκαστεί η Ρωσία να συνεργαστεί με ΗΠΑ και ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο συριακό. Σε αντίθεση με την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα των Αμερικανών εκπροσώπων στην Σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ, όπως η Marie Josée Kravis, oι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφώνησαν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει θέση στο συριακό, εάν της δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει “μέρος της λύσης στη Συρία“.

Σε αναζήτηση νέων “δούρειων ίππων”
Αυτό που έγινε σαφές από τις άτυπες συζητήσεις κατά τα διαλείμματα και τα γεύματα της φετινής συνόδου είναι ότι η Μπίλντερμπεργκ έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ήδη υπάρχουσα αντιπολίτευση κατά του Πούτιν μέσα στη Ρωσία.

Ο Γκάρι Κασπάροφ, ένας από τους φετινούς προσκεκλημένους στη σύνοδο και γνωστός για τις δηλώσεις του εναντίον του Πούτιν, ήταν κάποτε πρωταθλητής σκακιού στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πηγές της λέσχης, ”οι εξυπνάδες του κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε κάτι ουσιαστικό“. Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός σύνεδρος της φετινής συνόδου: ”Αν αυτό ήταν αγώνας πυγμαχίας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για τον χειρότερο αγώνα αυτού του αιώνα“.
Επομένως, τέρμα στην παρωδία “Κασπάροβ εναντίον Πούτιν”. Και ενώ η Μπίλντερμπεργκ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το “Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο” που ίδρυσε ο Κασπάροβ, με την ελπίδα να αναμοχλεύσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, η μυστικοπαθής κλίκα της λέσχης δεν έχει πάψει να αναζητεί άλλες, πιο ευφυείς και χαρισματικές προσωπικότητες, που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εκτέλεση των σχεδίων του Πούτιν.

Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ :  Υποδεχθείτε το Ευρωδολάριο

wp.me/pPn6Y-ecy
(ΒΜΡ: Σχόλια μέσα στο κείμενο)
Το Γ’ μέρος της έκθεσης γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών της φετινής σύνοδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Σύνδεσμοι με τα πρώτα δύο μέρη της έκθεσης υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης.
Του Daniel Estulin
15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση-Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε, αφού μελετήσουμε όσα συζητήθηκαν στη φετινή σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ θα προωθήσουν τηνυποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του κινεζικού γιουάν. Το σκεπτικό είναι ότι με ένα υποτιμημένο δολάριο θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, πράγμα που μακροπρόθεσμα θα μειώσει την πραγματική αξία του αμερικανικού χρέους, αλλά το μεσοπρόθεσμο τίμημα θα είναι η μείωση της αγοραστικής ισχύος των εισοδημάτων των Αμερικανών.
Η Μπίλντερμπεργκ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι ο αμερικανικός λαός θα γίνει πειραματόζωο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θα θυσιαστεί είναι η αγοραστική δύναμη του αμερικανικού δολαρίου.
Το όλο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑκαι της Κίνας, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η Ουάσιγκτον να μειώσει την πραγματική αξία του χρέους της μέσω του πληθωρισμού, πράγμα που αναπόφευκτα θα δώσει στο Πεκίνο μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ying Fu, υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ήταν προσκεκλημένος στη φετινή σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Yiping Huang, καθηγητής Οικονομικών στο Κινεζικό Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει την σύνοδο Μπίλντερμπεργκ 2012.
Η σύμπραξη μεταξύ αμερικανικής και κινεζικής κυβέρνησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Άλλοι σύνεδροι που συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση για την καταστροφή του δολαρίου ΗΠΑ μέσω της υποτίμησής του έναντι του κινεζικού γιουάν ήταν ο Cheng Li, Διευθυντής Έρευνας και επίτιμο μέλος του John L. Thornton China Center και του Ινστιτούτου Brookings, και ο Robert Rubin, πρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων* (Council on Foreign Affairs/Relations, CFR) και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
*[ΒΜΡ: Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά άρθρα & ντοκιμαντέρ -που σύντομα θα παραθέσουμε σε αναρτήσεις- οι Λέσχες/Οργανώσεις που καθορίζουν τα τεκταινόμενα στον πλανήτη, είναι οι ακόλουθες>>>
-Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Comission)
-Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
-Λέσχη της Ρώμης
-Ηνωμένα Έθνη (το πώς & γιατί πραγματικά δημιουργήθηκαν, σε επόμενη ανάρτηση∙ ωστόσο, το γεγονός ότι συνήθως ηγούνται "ανδρείκελα" του εν λόγω Διεθνούς Οργανισμού, καθιστά προφανή το σκοπό δημιουργίας του, ακόμη και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες).
-Ινστιτούτο Διεθνών Ζητημάτων (Institute of International Affairs), με 2 παρακλάδια>>
Παρακλάδι 1: Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR), πανίσχυρο στις ΗΠΑ, κανονίζει τα πάντα∙ από το 1934 που ιδρύθηκε η FED, σχεδόν κάθε Υπουργός Εξωτερικών, Άμυνας, Προεδρικός Υποψήφιος, αρχηγός CIA, ήταν μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR)∙ όλοι αυτοί στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά πόστα τοποθετήθηκαν παρασκηνιακά από τους οργανισμούς που δημιούργησε το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ
Παρακλάδι 2: Chatham House
~ Όλες οι παραπάνω Λέσχες (Groups)/ Mυστικές Eταιρείες σχηματίζουν την "Στρογγυλή Τράπεζα" (Round Table) που αναπτύχθηκε από τον Cecil Rhodes (ποιός ήταν αυτός: σε προσεχή ανάρτηση∙ καταλάβατε πάντως...), όπου και συμμετέχουν μέλη των Λεσχών Bohemian, Skull & Bones (Yale Univ.) κλπ.
Στρατηγική  &  Μυστικότητα:
1. Υπομονή
2. Αίσθηση του Χρόνου
3. Επίγνωση του Αντιπάλου
4. Προθυμία για οποιαδήποτε θυσία 
...  ...  ...  ...  ...  ... ]
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελείται από πρώην μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Καναδά και των ισχυρών της Δυτικής Ευρώπης. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας πλην της Ρωσίας ενσωματώθηκαν στην ισχυρή αυτή οργάνωση. Στη δεκαετία του 1950, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των ολιγαρχικών δομών της ψυχροπολεμικής περιόδου, αφού ήταν ένα όχημα μέσω του οποίου τα ιδιωτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας των εταιρειών ήταν σε θέση να επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε κυβερνήσεις χωρών που μόνο στα χαρτιά είναι κυρίαρχα κράτη.
Σήμερα, η Μπίλντερμπεργκ αποτελεί όχημα σύγκλισης μεταξύ διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα πιο ισχυρά και επιθετικά οικονομικά συμφέροντα στον κόσμο. Και αυτή τη στιγμή, αυτός ακριβώς ο συνδυασμός έχει καταστεί ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας.

Έτσι, η παρουσία των ηγετών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην φετινή σύνοδο είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό μέσω του σκεπτικού μιας μυστικής σύμπραξης ΗΠΑ και Κίνας, η οποία αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στην μείωση της αγοραστικής αξίας του αμερικανικού δολαρίου και μακροπρόθεσμα στη μείωση του αμερικανικού χρέους.
Με τα δεδομένα αυτά, είναι θέμα χρόνου να χάσει το αμερικανικό δολάριο το ρόλο του ως του “αποθεματικού νομίσματος του κόσμου”. Η Μπίλντερμπεργκ γνωρίζει ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει επίσης ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Και ο συμβατικός Τύπος, σε γενικές γραμμές, επίσης το γνωρίζει. Επιθυμούν την υποτίμηση του δολαρίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση η αμερικανική κυβέρνηση να επιχειρήσει να κηρύξει χρεοκοπία και άρνηση εκπλήρωσης των εγχώριων και τις διεθνών υποχρεώσεών της με πρόφαση τον πληθωρισμό.*
*[ΒΜΡ: Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου, μου εξηγούσε ο Παύλος-Ormithiella -που είναι εξαιρετικός Οικονομολόγος- πιθανές λύσεις για διεξόδους από την κρίση, στο "big (global) plan" & μου ανέφερε την πιθανή άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μέσης τάξης της Κίνας (→ενδυνάμωση αγοραστικής δύναμης της μέσης τάξης της Κίνας→ αύξηση ζήτησης προϊόντων →δημιουργία περισσότερων προϊόντων →δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και περισσότερα κέρδη εταιριών, αφού αυξάνεται η ζήτηση & η παραγωγή, η οποία παραγωγή μπορεί οπωσδήποτε να απορροφηθεί & το χρήμα θα αρχίσει και πάλι να κινείται / και κατά συνέπεια την προώθησή του όλου θέματος, με τρόπο ώστε να επιτευχθεί ο εν λόγω σκοπός). Τότε μου φαινόταν ακόμη περίεργο ως ακατανόητο μεν, λογικό δε. Τώρα το βλέπω πια να ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια μου, αναγνωρίζοντας, φυσικά, επιπλέον λόγους για να συμβεί αυτό, όπως ο προαναφερόμενος. Και οπωσδήποτε, οι ΗΠΑ δεν χάνουν ποτέ, ακόμη κι αν τα φαινόμενα απατούν σε πρώτη φάση...]


Το άλλο μείζον θέμα 
με το οποίο ασχολήθηκε η Μπίλντερμπεργκ φέτος είναι η επόμενη μεγάλη “έκρηξη” τύπου Lehman Βrothers, δηλ. η άμεση πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τράπεζες της ΕΕ. Όπως μου είπε ένα μέλος της λέσχης:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman.
Ένας Ευρωπαίος τραπεζίτης που παραβρέθηκε στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε: 
Αν νομίζετε ότι η κρίση της ΕΕ και του αποπληθωρισμένου νομίσματός της θα συμβάλει στη στήριξη του δολαρίου ΗΠΑ, ξανασκεφτείτε το.
Στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ υπήρξε συναίνεση και συμφωνία να κληθεί η Federal Reserve (FED) των ΗΠΑ να διασώσει το αποτυχημένο σύστημα της “ενωμένης Ευρώπης” μέσω της εκτύπωσης ακόμα περισσότερου χρήματος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το δολάριο μεσοπρόθεσμα.
Ας μην ξεχνάμε την σοκαριστική δήλωση του Πρόεδρου της Ισπανίας, Mariano Rajoy:
“Ή θα σώσει η Ευρώπη την Ισπανία ή ετοιμαστείτε να βρείτε 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Ισπανίας και άλλα 700 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ιταλίας.
Ασύλληπτα πράγματα…
Η Ιταλία, ωστόσο, δεν είναι Ισπανία.

Πρώτον, η Ιταλία δεν είχε ποτέ βιώσει το φαινόμενο μιας τεράστιας φούσκας της αγοράς ακινήτων, όπως η Ισπανία.

Δεύτερον, η Ιταλία, σε αντίθεση με την Ισπανία, έχει πολύ μικρό χρέος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, το McKinsey Global Institute, η καθαρή άμεση έκθεση της Ισπανίας στο χρέος από τράπεζες που συμμετέχουν στο “τεστ κόπωσης” (“stress test”) της ΕΚΤ είναι 140 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 35, Δημόσιος: 105). Αντίθετα, η έκθεση της Ιταλίας είναι μόλις 15 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 14, Δημόσιος: 1).

Τρίτον, η Ιταλία είναι το λίκνο της ενετικής αριστοκρατικής γραμμής αίματος (της λεγόμενης “Μαύρης Αριστοκρατίας” της Ευρώπης) και του εκτεταμένου και πανίσχυρου τραπεζικού συστήματος που χρονολογείται εδώ και 750 περίπου χρόνια. Η Ιταλία διαθέτει επίσης εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες με ασφαλείς θέσεις στις παγκόσμιες αγορές εξαγωγών. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Assicurazioni Generali SpA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία, διαθέτουν μια σημαντική μερίδα εκπροσώπησης σε μερικές από τις ισχυρότερες μυστικές εταιρείες και λέσχες του κόσμου, όπως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Eπιπλέον, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της Μαφίας, του κράτους, του επιχειρηματικού κόσμου και του κλήρου, γεγονός που απομονώνει και ασφαλίζει την Ιταλία από οποιαδήποτε επικείμενη κρίση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η έδρα ενός πανίσχυρου αλλά καλά κρυμμένου θεσμού, που ονομάζεται Βατικανό.
Η Ιταλία δεν είναι Ισπανία.
Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που λέγεται ότι δόθηκαν πριν από λίγες μέρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην Ισπανία είναι το πρώτο βήμα για την ανάληψη της πλήρους κυριότητας και αυτοδιαχείρισης της Ισπανίας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.
 
Η Ισπανία δεν υφίσταται πλέον ως κυρίαρχο έθνος.
 
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους  kostasxan.blogspot.gr
Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/
ΣΕ ΤΡΙΛΟΓΙΑ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ 2012 ...........!!!

Α : όσα γράφονται στην παρακάτω τριλογία της έκθεσης Μπίλντερμπεργκ, είναι ενδιαφέροντα και αρκετά απ' αυτά γνωστά.  Π.χ. ΗΠΑ <=> Κίνα κλπ. 
Το μόνον που δεν θα μπορούσα να φανταστώ, είναι η απαξιωτική αντιμετώπιση της Ισπανίδας ηγέτη !! Εφ' όσον φυσικά ευσταθούν όλα τα παρακάτω μεταφρασμένα κείμενα, σκέψη που η αρχική πηγή επίσης υπαινίσσεται !!   Άσχετα όμως αν κατά γράμμα είναι σωστά όλα αυτά, ή φήμες, ή ακόμα και εμπνευσμένες σκέψεις και συνειρμοί του συγγραφέα, που φυσικά καλύπτουν αν θέλετε μόνον την μία πλευρά του προβλήματος, δηλαδή την καθαρά οικονομική πλευρά όπως την γνωρίζουμε, ένα ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από τον κάθε πολίτη, αυτού του πλανήτη : πως μπροστά στα μάτια μας, έχει ξετυλιχθεί ένα τόσο μακρόπνοο σχέδιο-έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, από πάσης απόψεως : πνευματικής , ηθικής, πολιτισμικής, αξιών, πολιτικής, οικονομικής κλπ ΚΑΙ  γιατί να μην έχει αναχαιτισθεί αιώνες από σήμερα, από πλευράς των πολλών ;;;   Δεν είναι αρκετό ως ερώτημα να μας στρέψει το ενδιαφέρον μας, στο να το ανακαλύψουμε με διαχρονικές ιστορικές απαντήσεις και μέσα απ' αυτό να βρούμε τα δικά μας λάθη, ως άτομα και ως ανθρωπότητα ;;

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : Η Ισπανία θα θυσιαστεί ; 
 
wp.me/pPn6Y-e9s
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.  Σύντομα θα μάθουμε αν όλα αυτά όντως συμβαίνουν.
Απλώς παραθέτω.

Καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής τριήμερης συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Eυρωπαίοι τραπεζίτες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων διεξήγαγαν τεταμένες συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αναλογιζόμενοι αν η Γερμανία θα επιλέξει να παρατείνει τη δανειοδότησή της για να καλύψει τα χρέη της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ένας Γερμανός, μέλος της λέσχης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι πόροι της Γερμανίας είναι πεπερασμένοι, ενώ ένας άλλος Γερμανός τον συμπλήρωσε, δηλώνοντας ευθέως ότι ”θα ήταν αδύνατο κάτω από τις παρούσες ακραίες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες να προσπαθήσει κανείς να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την Ισπανία, μια χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα”.

Το βασικό μήνυμα των μυστικών συνεδριάσεων ήταν το εξής: Ακόμα κι αν η γη γυρίσει ανάποδα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του τραπεζικού συστήματος.Όσο για την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας, εισέπραξε μια δόση περιφρόνησης όταν επιχείρησε να προωθήσει το ζήτημα της “ευθύνης”, λέγοντας στους ισχυρούς Γερμανούς συνέδρους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ότι θα πρέπει να εκδώσουν ευρωομόλογα για να σωθεί το σύστημα. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν αποκαλυπτική: ”Άντε πήγαινε να παίξεις, κοριτσάκι“, ήταν η απάντηση των ισχυρών μελών της ελίτ και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στις ανούσιες αξιώσεις της “Σοράγιας” μας. Τα ευρωομόλογα είναι εγγυημένα από τη Γερμανία, αλλά θα δαπανηθούν κυρίως από τις υπόλοιπες χώρες του κλαμπ των PIIGS.

Το συμπέρασμα είναι ό,τι πιο τρομακτικό για το άμεσο μέλλον της Ισπανίας. Η Ισπανία θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ελίτ του τραπεζικού συστήματος. ”Γιατί να σας σώσουμε, αφού μας είπατε ψέματα για το πραγματικό μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων της Ισπανίας;” ρώτησε ένας Γερμανός σύνεδρος την Αντιπρόεδρο της Ισπανίας. ”Το τραπεζικό σας σύστημα είναι άχρηστο. Μήπως διαθέτετε κανένα ενδιαφέρον μετοχικό κεφάλαιο;” Η απάντηση ήταν ένα ηχηρό “όχι”. Σιωπή έπεσε στην αίθουσα, μέχρι που ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: ”Ήρθε η ώρα να πατήσετε το κουμπί συναγερμού“.

Η αίσθηση πανικού αυξανόταν καθώς προχωρούσε το Σαββατοκύριακο και οι συζητήσεις γίνονταν όλο και πιο τεταμένες. Σε αντίθεση με τους Ισπανούς πολίτες, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχει πρόσβαση σε μια πλήρη έκθεση στοιχείων που αφορούν στην εκροή ποσών από καταθέσεις σε ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με την οποία το ποσό που έχει εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τη χώρα είναι διπλάσιο από αυτό που ανακοινώθηκε (66,2 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Μάρτιο.


Έχει κανείς την αίσθηση ότι μας χωρίζουν μήνες πολλοί από τον περασμένο Μάρτιο, από οικονομικής πλευράς“, σημείωσε ένα μέλος της Μπίλντερμπεργκ. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το χρέος των ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανέρχεται στο 109% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το διπλάσιο από αυτό της Γαλλίας ή της Γερμανίας, και τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα ανεξόφλητα δάνεια στον τομέα των οικοδομών ανέρχονται σε 40% του ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους, και όχι στο 20%, που η ισπανική κυβέρνηση θέλει να πιστεύει ο κόσμος.

Ένα άλλο μέλος της Μπίλντερμπεργκ δήλωσε: ”Το πρόβλημα με την Ισπανία είναι ότι στον τομέα των οικοδομών είναι γορίλας 800 κιλών μέσα σε υαλοπωλείο, αφού ο τομέας αυτός έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο του βιομηχανικού τομέα. Αντίθετα, στη Γερμανία, ο τομέας των οικοδομών είναι 20% του βιομηχανικού τομέα“.

Ένα άλλο μέλος της λέσχης επεσήμανε ότι πριν από ένα χρόνο, η αναλογία του χρηματοοικονομικού τομέα χρέος σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε από 8 σε 6,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις απώλειες θα μπορούσε να αποδοθεί στην κατάρρευση της Lehman Brothers, στην αγορά της Bear Stearns από την JPMorgan Chase και την συγχώνεση της Bank of America με την Merrill-Lynch.

Εν κατακλείδι, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους των νοικοκυριών της Ισπανίας που κρατούν οι ισπανικές τράπεζες πρόκειται να τιναχθεί στον αέρα.Όπως είχαμε δηλώσει ήδη από τις 31 Μαΐου, η κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας, Banco Santander έχει ανεξόφλητο χρέος που υπερβαίνει τα 800 δισ. ευρώ. Η Μπίλντερμπεργκ προφανώς το γνωρίζει αυτό. Η μετάσταση έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του συστήματος. Οι ισχυροί και σκιώδεις μάγιστροι μίλησαν και το σενάριο έχει γραφτεί. Μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα παίζουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει.
Η Ισπανία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το ευρώ και να επιστρέψει πίσω στην προηγούμενη κατάστασή της, αυτήν ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού έθνους-κράτους.

Του Daniel Estulin
6 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΠΟΥΤΙΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ !




Ρωσία: η υπ’ αριθμόν 1 απειλή
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή “ανθρωπιστικού βομβαρδισμού” ή “χρωματιστής επανάστασης”. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Μπίλντερμπεργκ είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της “εθνικής κυριαρχίας των χωρών”, τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν.

Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η “πατριωτική διάθεση” της Ρωσίας όσον αφορά:
1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα.
Το κατηγορηματικό “αποκλείεται” του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Μπίλντερμπεργκ από τις ΗΠΑ, ”μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν“.
Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η στρατιωτική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να διαθέτει πυρηνικά και συμβατικά στρατηγικά όπλα που ενεργούν ως αμυντικό αντικίνητρο, για να μην αναφέρουμε την θέση της χώρας ως ενεργειακής υπερδύναμης, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τα 2/3 των εξαγωγών της Ρωσίας.
Ο “επικίνδυνα ρεαλιστής και πατριώτης” Πούτιν και μια “εφιαλτική” ανάμνηση
Ακόμη νωπή στη μνήμη των συνέδρων της Μπίλντερμπεργκ είναι η ομιλία του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το 2007, όταν κατακεραύνωσε τη Δύση, ασκώντας δριμεία κριτική στην εμμονή του Τζορτζ Μπους σε μια μονοπολική ηγεμονική ατζέντα ”μέσω ενός συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία“.
Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι ”οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που υπερβαίνει τα εθνικά του σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες“.
(Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν περιέχονται στο βίντεο που έχει αναρτηθεί παλαιότερα  ΕΔΩ .)
Καθώς ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο άσκησης σκληροπυρηνικής γεωπολιτικής, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφού, όπως ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά, ”ο Πούτιν είναι μακράν ο πιο απειλητικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή όσον αφορά τα σχέδιά μας“.
Αυτό που δυσχεραίνει τη θέση της Μπίλντερμπεργκ ακόμη περισσότερο είναι η ηθική θέση του Πούτιν που αφορά στην ”προστασία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας“. Ένα άλλο μέλος της Μπίλντερμπεργκ (Αμερικανός) δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι και ”επικίνδυνα έμπειρος“ και ”ρεαλιστής“στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας του, ενώ ένας Ευρωπαίος, επίσης μέλος της λέσχης, δήλωσε με φιλοσοφική διάθεση ότι στο σημερινό κόσμο, η ”οικονομική και στρατιωτική υπεροχή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηθική και πραγματιστική στάση των εθνών“.
Οι αγωγοί και η δόμηση ενός ισχυρού ευρασιατικού μπλοκ
Η ισχύς της Ρωσίας οφείλεται στα ενεργειακά αποθέματά της και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αγωγό South Stream, ένα τεράστιο έργο προϋπολογσμού 20 δισ. δολαρίων. Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιας οδού, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το νότιο τμήμα της ΕΕ, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία και Αυστρία, με παροχή 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ότι ο South Stream θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία, εις βάρος του αγωγού Nabucco, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο αγωγός ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και καταλήγει στην Αυστρία μέσω Τουρκίας.
Ακόμα μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την Μπίλντερμπεργκ αποτελεί η προσπάθεια του Πούτιν να εντάξει την Ασία σε ένα συνεκτικό ευρασιατικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας.
Η Μπίλντερμπεργκ είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Κίνα θα προκαταλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες της, με το να αναγάγουν το Πακιστάν και το Ιράν σε πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). ”Οι επιπτώσεις θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας,παραδέχθηκε ένας Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας και μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Επιπλέον, με τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Ιράν να ελέγχουν το 50% των παγκόσμιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα το Ιράν και το Πακιστάν είναι ήδη εικονικά μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η Ευρασιατική Ένωση (CSTO) και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μετατρέπονται σε μια αποτελεσματική γροθιά εναντίον των σκοτεινών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ασία.
Ο πανικός των Δυτικών εκδηλώθηκε έντονα μέσω των βεβιασμένων προσπαθειών συγκεκριμένων κέντρων αγγλοαμερικανικής προέλευσης να αποσταθεροποιήσουν και να κηρύξουν παράνομες τις εκλογές της Ρωσίας, οργανώνοντας διαδηλώσεις “αγανακτισμένων” μέσα στη Μόσχα. Προς απογοήτευση και οργή τους, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πούτιν.

Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τη θέση της Ρωσίας στο συριακό ζήτημα
Mέλος της Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε ότι τα μέλη της λέσχης συμφωνούν ως προς το ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Αυτό που θα ήθελε πραγματικά η Μπίλντερμπεργκ είναι η κατάργηση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία και η απομάκρυνση του ρωσικού ναυτικού από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.
Αλλά όπως μου διευκρίνισε ο Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πολύ πιο ανησυχητική θεωρεί η λέσχη την έμφαση που δόθηκε από τον Πούτιν στην ένταξη της Συρίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα του Πούτιν συνδυάζει, όπως μου είπε ο ειδικός και μέλος της λέσχης, ”μια ισχυρή υπερεθνική ένωση μεταξύ της Ευρώπης και τη δυναμικής περιοχής Ασίας-Ειρηνικού“.
To μόνο θετικό, για την Μπίλντερμπεργκ, σημείο  -όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας στo συριακό πρόβλημα είναι το ότι οι επιλογές του Πούτιν, ο οποίος αντιτίθενται στην αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, εγκυμονούν κινδύνους.  Τα μέλη της λέσχης συμφώνησαν ότι η άκαμπτη θέση του Πούτιν υπέρ του Άσαντ είναι πιθανό να αφήσει τη Ρωσία έξω από κάθε διεθνή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Συρίας.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση υψηλά ιστάμενου Αμερικανού διπλωμάτη που παρακολούθησε το συνέδριο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. ”Η Ρωσία αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει και δεύτερο διπλωματικό αποκλεισμό, στην περίπτωση του συριακού. Η λέσχη είναι πεπεισμένη ότι ”ο Πούτιν θα προτιμήσει να μοιράσει, σε διπλωματικό επίπεδο, τη Συρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει λόγο στη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας“.

Στην φετινή σύνοδο εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εύρεση ενός τρόπου να αναγκαστεί η Ρωσία να συνεργαστεί με ΗΠΑ και ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο συριακό. Σε αντίθεση με την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα των Αμερικανών εκπροσώπων στην Σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ, όπως η Marie Josée Kravis, oι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφώνησαν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει θέση στο συριακό, εάν της δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει “μέρος της λύσης στη Συρία“.

Σε αναζήτηση νέων “δούρειων ίππων”
Αυτό που έγινε σαφές από τις άτυπες συζητήσεις κατά τα διαλείμματα και τα γεύματα της φετινής συνόδου είναι ότι η Μπίλντερμπεργκ έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ήδη υπάρχουσα αντιπολίτευση κατά του Πούτιν μέσα στη Ρωσία.

Ο Γκάρι Κασπάροφ, ένας από τους φετινούς προσκεκλημένους στη σύνοδο και γνωστός για τις δηλώσεις του εναντίον του Πούτιν, ήταν κάποτε πρωταθλητής σκακιού στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πηγές της λέσχης, ”οι εξυπνάδες του κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε κάτι ουσιαστικό“. Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός σύνεδρος της φετινής συνόδου: ”Αν αυτό ήταν αγώνας πυγμαχίας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για τον χειρότερο αγώνα αυτού του αιώνα“.
Επομένως, τέρμα στην παρωδία “Κασπάροβ εναντίον Πούτιν”. Και ενώ η Μπίλντερμπεργκ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το “Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο” που ίδρυσε ο Κασπάροβ, με την ελπίδα να αναμοχλεύσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, η μυστικοπαθής κλίκα της λέσχης δεν έχει πάψει να αναζητεί άλλες, πιο ευφυείς και χαρισματικές προσωπικότητες, που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εκτέλεση των σχεδίων του Πούτιν.

Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ :  Υποδεχθείτε το Ευρωδολάριο

wp.me/pPn6Y-ecy
(ΒΜΡ: Σχόλια μέσα στο κείμενο)
Το Γ’ μέρος της έκθεσης γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών της φετινής σύνοδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Σύνδεσμοι με τα πρώτα δύο μέρη της έκθεσης υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης.
Του Daniel Estulin
15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση-Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε, αφού μελετήσουμε όσα συζητήθηκαν στη φετινή σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ θα προωθήσουν τηνυποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του κινεζικού γιουάν. Το σκεπτικό είναι ότι με ένα υποτιμημένο δολάριο θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, πράγμα που μακροπρόθεσμα θα μειώσει την πραγματική αξία του αμερικανικού χρέους, αλλά το μεσοπρόθεσμο τίμημα θα είναι η μείωση της αγοραστικής ισχύος των εισοδημάτων των Αμερικανών.
Η Μπίλντερμπεργκ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι ο αμερικανικός λαός θα γίνει πειραματόζωο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θα θυσιαστεί είναι η αγοραστική δύναμη του αμερικανικού δολαρίου.
Το όλο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑκαι της Κίνας, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η Ουάσιγκτον να μειώσει την πραγματική αξία του χρέους της μέσω του πληθωρισμού, πράγμα που αναπόφευκτα θα δώσει στο Πεκίνο μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ying Fu, υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ήταν προσκεκλημένος στη φετινή σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Yiping Huang, καθηγητής Οικονομικών στο Κινεζικό Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει την σύνοδο Μπίλντερμπεργκ 2012.
Η σύμπραξη μεταξύ αμερικανικής και κινεζικής κυβέρνησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Άλλοι σύνεδροι που συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση για την καταστροφή του δολαρίου ΗΠΑ μέσω της υποτίμησής του έναντι του κινεζικού γιουάν ήταν ο Cheng Li, Διευθυντής Έρευνας και επίτιμο μέλος του John L. Thornton China Center και του Ινστιτούτου Brookings, και ο Robert Rubin, πρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων* (Council on Foreign Affairs/Relations, CFR) και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
*[ΒΜΡ: Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά άρθρα & ντοκιμαντέρ -που σύντομα θα παραθέσουμε σε αναρτήσεις- οι Λέσχες/Οργανώσεις που καθορίζουν τα τεκταινόμενα στον πλανήτη, είναι οι ακόλουθες>>>
-Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Comission)
-Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
-Λέσχη της Ρώμης
-Ηνωμένα Έθνη (το πώς & γιατί πραγματικά δημιουργήθηκαν, σε επόμενη ανάρτηση∙ ωστόσο, το γεγονός ότι συνήθως ηγούνται "ανδρείκελα" του εν λόγω Διεθνούς Οργανισμού, καθιστά προφανή το σκοπό δημιουργίας του, ακόμη και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες).
-Ινστιτούτο Διεθνών Ζητημάτων (Institute of International Affairs), με 2 παρακλάδια>>
Παρακλάδι 1: Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR), πανίσχυρο στις ΗΠΑ, κανονίζει τα πάντα∙ από το 1934 που ιδρύθηκε η FED, σχεδόν κάθε Υπουργός Εξωτερικών, Άμυνας, Προεδρικός Υποψήφιος, αρχηγός CIA, ήταν μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR)∙ όλοι αυτοί στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά πόστα τοποθετήθηκαν παρασκηνιακά από τους οργανισμούς που δημιούργησε το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ
Παρακλάδι 2: Chatham House
~ Όλες οι παραπάνω Λέσχες (Groups)/ Mυστικές Eταιρείες σχηματίζουν την "Στρογγυλή Τράπεζα" (Round Table) που αναπτύχθηκε από τον Cecil Rhodes (ποιός ήταν αυτός: σε προσεχή ανάρτηση∙ καταλάβατε πάντως...), όπου και συμμετέχουν μέλη των Λεσχών Bohemian, Skull & Bones (Yale Univ.) κλπ.
Στρατηγική  &  Μυστικότητα:
1. Υπομονή
2. Αίσθηση του Χρόνου
3. Επίγνωση του Αντιπάλου
4. Προθυμία για οποιαδήποτε θυσία 
...  ...  ...  ...  ...  ... ]
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελείται από πρώην μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Καναδά και των ισχυρών της Δυτικής Ευρώπης. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας πλην της Ρωσίας ενσωματώθηκαν στην ισχυρή αυτή οργάνωση. Στη δεκαετία του 1950, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των ολιγαρχικών δομών της ψυχροπολεμικής περιόδου, αφού ήταν ένα όχημα μέσω του οποίου τα ιδιωτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας των εταιρειών ήταν σε θέση να επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε κυβερνήσεις χωρών που μόνο στα χαρτιά είναι κυρίαρχα κράτη.
Σήμερα, η Μπίλντερμπεργκ αποτελεί όχημα σύγκλισης μεταξύ διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα πιο ισχυρά και επιθετικά οικονομικά συμφέροντα στον κόσμο. Και αυτή τη στιγμή, αυτός ακριβώς ο συνδυασμός έχει καταστεί ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας.

Έτσι, η παρουσία των ηγετών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην φετινή σύνοδο είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό μέσω του σκεπτικού μιας μυστικής σύμπραξης ΗΠΑ και Κίνας, η οποία αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στην μείωση της αγοραστικής αξίας του αμερικανικού δολαρίου και μακροπρόθεσμα στη μείωση του αμερικανικού χρέους.
Με τα δεδομένα αυτά, είναι θέμα χρόνου να χάσει το αμερικανικό δολάριο το ρόλο του ως του “αποθεματικού νομίσματος του κόσμου”. Η Μπίλντερμπεργκ γνωρίζει ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει επίσης ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Και ο συμβατικός Τύπος, σε γενικές γραμμές, επίσης το γνωρίζει. Επιθυμούν την υποτίμηση του δολαρίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση η αμερικανική κυβέρνηση να επιχειρήσει να κηρύξει χρεοκοπία και άρνηση εκπλήρωσης των εγχώριων και τις διεθνών υποχρεώσεών της με πρόφαση τον πληθωρισμό.*
*[ΒΜΡ: Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου, μου εξηγούσε ο Παύλος-Ormithiella -που είναι εξαιρετικός Οικονομολόγος- πιθανές λύσεις για διεξόδους από την κρίση, στο "big (global) plan" & μου ανέφερε την πιθανή άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μέσης τάξης της Κίνας (→ενδυνάμωση αγοραστικής δύναμης της μέσης τάξης της Κίνας→ αύξηση ζήτησης προϊόντων →δημιουργία περισσότερων προϊόντων →δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και περισσότερα κέρδη εταιριών, αφού αυξάνεται η ζήτηση & η παραγωγή, η οποία παραγωγή μπορεί οπωσδήποτε να απορροφηθεί & το χρήμα θα αρχίσει και πάλι να κινείται / και κατά συνέπεια την προώθησή του όλου θέματος, με τρόπο ώστε να επιτευχθεί ο εν λόγω σκοπός). Τότε μου φαινόταν ακόμη περίεργο ως ακατανόητο μεν, λογικό δε. Τώρα το βλέπω πια να ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια μου, αναγνωρίζοντας, φυσικά, επιπλέον λόγους για να συμβεί αυτό, όπως ο προαναφερόμενος. Και οπωσδήποτε, οι ΗΠΑ δεν χάνουν ποτέ, ακόμη κι αν τα φαινόμενα απατούν σε πρώτη φάση...]


Το άλλο μείζον θέμα 
με το οποίο ασχολήθηκε η Μπίλντερμπεργκ φέτος είναι η επόμενη μεγάλη “έκρηξη” τύπου Lehman Βrothers, δηλ. η άμεση πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τράπεζες της ΕΕ. Όπως μου είπε ένα μέλος της λέσχης:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman.
Ένας Ευρωπαίος τραπεζίτης που παραβρέθηκε στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε: 
Αν νομίζετε ότι η κρίση της ΕΕ και του αποπληθωρισμένου νομίσματός της θα συμβάλει στη στήριξη του δολαρίου ΗΠΑ, ξανασκεφτείτε το.
Στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ υπήρξε συναίνεση και συμφωνία να κληθεί η Federal Reserve (FED) των ΗΠΑ να διασώσει το αποτυχημένο σύστημα της “ενωμένης Ευρώπης” μέσω της εκτύπωσης ακόμα περισσότερου χρήματος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το δολάριο μεσοπρόθεσμα.
Ας μην ξεχνάμε την σοκαριστική δήλωση του Πρόεδρου της Ισπανίας, Mariano Rajoy:
“Ή θα σώσει η Ευρώπη την Ισπανία ή ετοιμαστείτε να βρείτε 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Ισπανίας και άλλα 700 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ιταλίας.
Ασύλληπτα πράγματα…
Η Ιταλία, ωστόσο, δεν είναι Ισπανία.

Πρώτον, η Ιταλία δεν είχε ποτέ βιώσει το φαινόμενο μιας τεράστιας φούσκας της αγοράς ακινήτων, όπως η Ισπανία.

Δεύτερον, η Ιταλία, σε αντίθεση με την Ισπανία, έχει πολύ μικρό χρέος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, το McKinsey Global Institute, η καθαρή άμεση έκθεση της Ισπανίας στο χρέος από τράπεζες που συμμετέχουν στο “τεστ κόπωσης” (“stress test”) της ΕΚΤ είναι 140 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 35, Δημόσιος: 105). Αντίθετα, η έκθεση της Ιταλίας είναι μόλις 15 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 14, Δημόσιος: 1).

Τρίτον, η Ιταλία είναι το λίκνο της ενετικής αριστοκρατικής γραμμής αίματος (της λεγόμενης “Μαύρης Αριστοκρατίας” της Ευρώπης) και του εκτεταμένου και πανίσχυρου τραπεζικού συστήματος που χρονολογείται εδώ και 750 περίπου χρόνια. Η Ιταλία διαθέτει επίσης εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες με ασφαλείς θέσεις στις παγκόσμιες αγορές εξαγωγών. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Assicurazioni Generali SpA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία, διαθέτουν μια σημαντική μερίδα εκπροσώπησης σε μερικές από τις ισχυρότερες μυστικές εταιρείες και λέσχες του κόσμου, όπως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Eπιπλέον, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της Μαφίας, του κράτους, του επιχειρηματικού κόσμου και του κλήρου, γεγονός που απομονώνει και ασφαλίζει την Ιταλία από οποιαδήποτε επικείμενη κρίση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η έδρα ενός πανίσχυρου αλλά καλά κρυμμένου θεσμού, που ονομάζεται Βατικανό.
Η Ιταλία δεν είναι Ισπανία.
Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που λέγεται ότι δόθηκαν πριν από λίγες μέρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην Ισπανία είναι το πρώτο βήμα για την ανάληψη της πλήρους κυριότητας και αυτοδιαχείρισης της Ισπανίας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.
 
Η Ισπανία δεν υφίσταται πλέον ως κυρίαρχο έθνος.
 
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους  kostasxan.blogspot.gr
Αναδημοσίευση από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου