a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014




Η χθεσινοβραδυνή παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Νεάρχου Πρέσβη ε.τ  «Η Ελλάδα σε κίνδυνο» στην στοά του βιβλίου, ήταν πραγματικά μια πολύ αξιόλογη βραδιά. 

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι : Βασίλης Φίλιας π. Πρύτανις Παντείου, Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Καθηγητής Οικονομίας, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νίκος Ιγγλέσης, δημοσιογράφος .  Ο κος Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν παρέστη λόγω ξαφνικής εισαγωγής της συζύγου του, σε Νοσοκομείο.

Δεν υπήρξε ομιλητής που να μην εκθέσει την κατάσταση της πατρίδας μας στην σωστή της διάσταση από όλες τις πλευρές. Ενδεικτικά σε όσα αναφέρθηκαν θα παραθέσω σκόρπια ό,τι μπόρεσα να συγκρατήσω από μνήμης. 

-   Προ του Καθολικού mea culpa είχε προηγηθεί το Ρωμαϊκό «ένα μεγάλο πολιτικό λάθος προϋποθέτει δόλο» ….. Και στο σημείο αυτό ερωτώ «εφ όσον αυτά τα πολιτικά «λάθη» γίνονται κατά συρροή επί χρόνια,  πως θα χαρακτηριστούν ;;;» Για να απαντήσω :  Μόνον ως Εθνική συστηματική και διαχρονική προδοσία (!!!)

-    Μίλησαν για ανάγκη «παύσης πληρωμών»

-   Η χώρα μας είναι γεμάτη από αγράμματους και ας έχει αρκετούς τύποις …… εγγράμματους.       

-   Απεδείχθη στην πορεία πως η συγκρότηση της Ε.Ε είναι το υποσύνολο αυτής της Αμερικανικής οικονομικής και τραπεζικής πολιτικής.  Επιτέλους ακούστηκε για πρώτη φορά τουλάχιστον έστω στα αυτιά τα δικά μου και σε όσες ομιλίες έχω βρεθεί, αυτή η σημαντικότατη παράμετρος, επειδή η εστίασης τεχνηέντως βλέπει μόνον Γερμανία, η για ακόμα μία φορά ενεργεί ως Δούρειος Ίππος της Ευρώπης και των λαών της.       

-  Στην Ε.Ε η ιδέα του Κοινοτισμού άλλαξε προς την παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική αντίληψη, το ’87 με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εκτός της Ε.Ε. Στην συνέχεια το ’92 αυτό το άνοιγμα διευρύνθηκε με τον περιορισμό της προστατευτικής πολιτικής των δασμών (!!!)  μέχρι αργότερα την πλήρη εξάλειψή τους ……  

      Ποια ήταν τότε κυβέρνηση ;;; χα …… και μάλιστα Οικουμενική ;;;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη που περιόρισε την κρατική παρέμβαση, απελευθέρωσε το τραπεζικό σύστημα, την κίνηση κεφαλαίων, την εμπορία καυσίμων, καταργήθηκε ο έλεγχος τιμών όλων των αγαθών εκτός των φαρμάκων, απελευθέρωσε το ωράριο και εισήγαγε την μερική απασχόληση, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του Αττικού μετρό ως δημόσιο έργο εν τούτοις για πρώτη φορά δίδεται σε ιδιωτική εταιρεία, αποκρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων,  έγιναν εκκαθαρίσεις στις ΑΓΕΤ, Πειραϊκή Πατραϊκή κλπ όπου τότε χάθηκαν 9000 θέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήθηκαν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, η Τράπεζα Αθηνών κ.α σύνολο 15, αποκρατικοποιήθηκε μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο η Βιομηχανία της Ζάχαρης, μεταβιβάστηκε το management της ΕΑΒ στην Lockheed Martin και ιδιωτικοποιήθηκε η Olympic Catering.   Έκλεισαν επίσης οι παρεμβατικές επιχειρήσεις του δημοσίου (ΠΡΟΜΕΤ, ΙΤΚΟ κ.λπ.) και ανάλογες υπηρεσίες του στενότερου δημόσιου τομέα όπως η ΜΟΜΑ και η ΣΥΚΕΑ.   Πως αλλιώς θα είσδυε ο ιδιώτης με ανταγωνιστή το κράτος όταν αυτό είναι κοινωνικό ;;; Tο καλοκαίρι του 1993 ψηφίστηκε νόμος που καταργούσε το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία καζίνων και μαρίνων που ήταν ως τότε κρατικά μονοπώλια. Καταργήθηκε εν μέρει το μονοπώλιο τόσο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις εσωτερικές πτήσεις όσο και των ΕΛΤΑ.
Κάποιος θα πει «μα μείωσε το χρέος και τον πληθωρισμό;;;» Υπάρχει κάποια διαφορά στο σήμερα, όταν κινδυνεύουμε από το αντίθετο, από τον αποπληθωρισμό και την ασιτία, εξ αιτίας του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου ;;;   Τότε μάλιστα παραχωρήθηκε και η άδεια στην ιδιωτική τηλεφωνία που έβαλαν μεν κάποια χρήματα στα ταμεία, όμως σήμερα ο δημόσιος ΟΤΕ που πλήρωσαν οι πολίτες για να γίνει αυτός ο εγχώριος κολοσσός ξεπουλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο Γερμανικό δημόσιο …..

Ανάπτυξη σημαίνει μονάδες πρωτογενούς παραγωγής με Έλληνες εργαζόμενους και με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης και όχι απλώς επιβίωσης ! Αυτό λέγεται ανάπτυξη και όχι με μισθούς δούλων να εργάζονται οι ιθαγενείς και οι αναγκαστικοί φιλοξενούμενοι στη πατρίδα μας στους διάφορους «ντόπιους» και ξένους «επενδυτές» ...... που θα κρύβονται μακριά από τις παραγκουπόλεις ρεμβάζοντας ή κολυμπώντας στα νερά του Αιγαίου και του Ιουνίου …..

-   Όποιος μιλά για «βιώσιμο χρέος» υποκρύπτει δόλο. «Βιώσιμο χρέος» σημαίνει,  ότι δίνεται η δυνατότητα στην χώρα της  συνεχούς δανειοδότησης από τις ….. «αγορές» .  Δηλαδή να συνεχίζει αενάως να αποπληρώνει τα παλαιά, με νεώτερα δάνεια, χωρίς ποτέ να μπορέσει να απεμπλακεί από την ομηρία των αδηφάγων αγορών. 

-   Ο κ. Κασιμάτης στην ρύμη του λόγου του, επανέλαβε αυτό που το υποστηρίζει σε όλες του τις ομιλίες συνεχώς και αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια και πολύ σωστά κάνει, πως «αν δεν αλλάξει η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας», ό,τι και να ευαγγελίζεται κάποιος αλαζονικός επιφανειακός μωροφιλόδοξος  «και αν δεν ακυρωθούν οι συμβάσεις των μνημονίων όπου παραχωρούν την Εθνική κυριαρχία και υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας και του Έθνους, απολύτως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει» 

-   Παραλλήλισαν την κατάστασή μας σαν αυτήν της Γουατεμάλας. Οι νοτιοΑμερικανικές χώρες κάνουν υπερβολικές προσπάθειες για να ξεφύγουν από την δαγκάνα του ΔΝΤ….. 

-   Διαφήμιζαν και εξακολουθούν να το ισχυρίζονται ακόμα μερικοί, πως η χώρα χρεοκόπησε εξ αιτίας μαϊμού συντάξεων ή την απόδειξη που δεν έκοψε ο περιπτεράς, από την στιγμή που η ίδια η δομή του νομίσματος και ο μη έλεγχος κοπής του, δημιουργεί χρέη σε όλες τις χώρες όντας χρεόγραφο άνευ αντικρίσματος, πολύ περισσότερο δε στις πιο οικονομικά αδύναμες. Φυσικά εννοείται «αδύναμες», εξ αιτίας δόλου, βλέπε την ζάμπλουτη Ελλάδα μας !!!  Η πρώτη υπερβολική άνοδος του χρέους και ως ένα από το πιο ανώδυνα παραδείγματα που θυμάμαι (παραβλέποντας δηλαδή μίζες, λογιστικά κόλπα, αλλοίωση στατιστικών στοιχείων κλπ) ήταν όταν η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ μετατρέποντας το χρέος …… από δραχμές σε ευρώ. Ήταν στο 75% του ΑΕΠ και έφτασε μέσα σε μια νύχτα…. 112% . Σήμερα το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 22,50% περίπου …. Καταλαβαίνουμε όσο και να μην κατανοούμε τα οικονομικά τους, τι σημαίνει και ποια σε ποιά φάση βρίσκεται η αναλογία ΑΕΠ / Χρέους (!!!)  όταν το ΑΕΠ έχει μειωθεί και το χρέος έχει ανέλθει στο 175% με συνεχή ανοδική πορεία …. 

*Στο σημείο αυτό θέλω να υπενθυμίσω πως χώρες του Νότου έχουν δημιουργήσει επιτροπές ελέγχου για το χρέος, οι οποίες θα συγκληθούν για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάρτιο για να ακολουθήσει η δεύτερη ήδη προγραμματισμένη επόμενη, τον ερχόμενο Ιούνιο. Η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτημα συμμετοχής ως όφειλε…. Ποιος ο λόγος ;;; Εδώ έχουν συσταθεί επιτροπές για άλλους λόγους……, πως και δεν έχει συσταθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα ;;;   Όλα αυτά λέγονται και γράφονται για να μην παραπλανούν τους ανυποψίαστους και αδιάβαστους πολίτες αυτής της χώρας, οι Σειρήνες και οι Κασσάνδρες που καθώς φαίνεται «πεινούν» πολύ ……… και ο νοών νοείτο ……. 

-  Το Πρώτο Εθνικό θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η Κύπρος για το οποίο κανένας δεν μιλάει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο περιέργως. Η Κύπρος είναι αυτή που κατοχυρώνει τα συνολικά Ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει, έχει βάλει λουκέτο ……. Η έξοδος του Barbaros αντιστοιχεί σε έναν Αττίλα 3 ….. 

-   Ο κ Φίλιας τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική συσπείρωση, επειδή δεν έχουν οριστεί οι «ορίζουσες».  Δηλαδή οι ορίζουσες βάσει των οποίων θα ένωναν όσους πραγματικά και συνειδητά επιθυμούν την έξοδο της πατρίδας μας από το νέο είδος κατοχής που υφιστάμεθα.   
    *Είναι οι ορίζουσες που αποκαλώ με άλλον τρόπο ως το ποια θα είναι «η επόμενη ημέρα», βάσει της οποίας θα στηρίζονταν οι όποιες αρχές ήθελε να προβάλλει μια τέτοια κινηματική δράση !!! Αντίθετα από το πανέρι των «αρχών» (λες και είναι αστείρευτο) όλοι όσοι δημιουργούν κινήματα ή δράσεις ανακατεύουν την «τράπουλα» των απαξιωμένων αρχών, μη έχοντας ουσιαστικό υπόβαθρο και πάλι εδώ ο νοών νοείτο ……

- Ο κ Νεάρχου που είναι ένας ευγενής και ευαίσθητος πατριώτης που έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά, όντας «επιεικής με το πολιτικό προσωπικό της χώρας» όπως εξέφρασε ο κ. Φίλιας, έκλεισε την παρουσίαση τονίζοντας πως η Ελλάδα κινδυνεύει από τρεις σημαντικότατους  παράγοντες : Οικονομικούς, γεωπολιτικούς και Εθνικούς. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει ακριβώς να πει και τι σημαίνουν ακριβώς αν αναλυθούν αυτοί οι κίνδυνοι.    

Θα κλείσω με έναν σχολιασμό και μια προσωπική διαπίστωση που έκανε μία φίλη σε συζήτηση που είχαμε μετά την ομιλία : «θα τραβήξει για πολλά χρόνια αυτή η κατάσταση. (μάλλον θα έλεγα «δόλια παράσταση» στην καμπούρα του Καραγκιόζ μπερντέ, όπου μπερντέ τα Μπομπολικά ή Ψυχαρικά ΜΜΠ μέσα ενημέρωσης προπαγάνδας όπως είπε ένας εκ των ομιλητών).  Τέτοιες ειλικρινείς φωνές σαν και αυτές που ακούσαμε δεν υπάρχουν. Περιμένουν να φύγουν αυτές οι γηραιότερες γενιές που έχουν μέσα τους ακόμα πατριωτισμό και ενδιαφέρονται ειλικρινώς, για να μπορούν κατόπιν ανετότερα να αλωνίζουν οι νεότερες «εγγράμματες» νεοταξίτικα εκπαιδευμένες γενιές» …… 

Έχει όντως λογική βάση αυτή η άποψη έστω και αν έβαλα την δική μου πινελιά σε συγκεκριμένες λέξεις που αντιπροσωπεύουν όμως πέρα για πέρα την πραγματικότητα στον νεοΕλλαδικό χώρο.  Εύχομαι όμως από π΄λευράς μου και στον αντίποδα αυτής της διαπίστωσης, να μην καταφέρει να ολοκληρωθεί αυτή η διαπίστωση της φίλης και οι πολίτες αυτής της πατρίδας και όλων των άλλων πατρίδων του κόσμου, να αφυπνιστούν έγκαιρα ….   ΕΙΘΕ !!! ΕΙΘΕ !!! ΕΙΘΕ !!!

Νάγια        
Η χθεσονοβραδυνή παρουσίαση του βιβλίου "η Ελλάδα σε κίνδυνο" του Περικλή Νεάρχου πρέσβη ε.τ.




Η χθεσινοβραδυνή παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Νεάρχου Πρέσβη ε.τ  «Η Ελλάδα σε κίνδυνο» στην στοά του βιβλίου, ήταν πραγματικά μια πολύ αξιόλογη βραδιά. 

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι : Βασίλης Φίλιας π. Πρύτανις Παντείου, Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Καθηγητής Οικονομίας, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νίκος Ιγγλέσης, δημοσιογράφος .  Ο κος Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν παρέστη λόγω ξαφνικής εισαγωγής της συζύγου του, σε Νοσοκομείο.

Δεν υπήρξε ομιλητής που να μην εκθέσει την κατάσταση της πατρίδας μας στην σωστή της διάσταση από όλες τις πλευρές. Ενδεικτικά σε όσα αναφέρθηκαν θα παραθέσω σκόρπια ό,τι μπόρεσα να συγκρατήσω από μνήμης. 

-   Προ του Καθολικού mea culpa είχε προηγηθεί το Ρωμαϊκό «ένα μεγάλο πολιτικό λάθος προϋποθέτει δόλο» ….. Και στο σημείο αυτό ερωτώ «εφ όσον αυτά τα πολιτικά «λάθη» γίνονται κατά συρροή επί χρόνια,  πως θα χαρακτηριστούν ;;;» Για να απαντήσω :  Μόνον ως Εθνική συστηματική και διαχρονική προδοσία (!!!)

-    Μίλησαν για ανάγκη «παύσης πληρωμών»

-   Η χώρα μας είναι γεμάτη από αγράμματους και ας έχει αρκετούς τύποις …… εγγράμματους.       

-   Απεδείχθη στην πορεία πως η συγκρότηση της Ε.Ε είναι το υποσύνολο αυτής της Αμερικανικής οικονομικής και τραπεζικής πολιτικής.  Επιτέλους ακούστηκε για πρώτη φορά τουλάχιστον έστω στα αυτιά τα δικά μου και σε όσες ομιλίες έχω βρεθεί, αυτή η σημαντικότατη παράμετρος, επειδή η εστίασης τεχνηέντως βλέπει μόνον Γερμανία, η για ακόμα μία φορά ενεργεί ως Δούρειος Ίππος της Ευρώπης και των λαών της.       

-  Στην Ε.Ε η ιδέα του Κοινοτισμού άλλαξε προς την παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική αντίληψη, το ’87 με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εκτός της Ε.Ε. Στην συνέχεια το ’92 αυτό το άνοιγμα διευρύνθηκε με τον περιορισμό της προστατευτικής πολιτικής των δασμών (!!!)  μέχρι αργότερα την πλήρη εξάλειψή τους ……  

      Ποια ήταν τότε κυβέρνηση ;;; χα …… και μάλιστα Οικουμενική ;;;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη που περιόρισε την κρατική παρέμβαση, απελευθέρωσε το τραπεζικό σύστημα, την κίνηση κεφαλαίων, την εμπορία καυσίμων, καταργήθηκε ο έλεγχος τιμών όλων των αγαθών εκτός των φαρμάκων, απελευθέρωσε το ωράριο και εισήγαγε την μερική απασχόληση, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του Αττικού μετρό ως δημόσιο έργο εν τούτοις για πρώτη φορά δίδεται σε ιδιωτική εταιρεία, αποκρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων,  έγιναν εκκαθαρίσεις στις ΑΓΕΤ, Πειραϊκή Πατραϊκή κλπ όπου τότε χάθηκαν 9000 θέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήθηκαν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, η Τράπεζα Αθηνών κ.α σύνολο 15, αποκρατικοποιήθηκε μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο η Βιομηχανία της Ζάχαρης, μεταβιβάστηκε το management της ΕΑΒ στην Lockheed Martin και ιδιωτικοποιήθηκε η Olympic Catering.   Έκλεισαν επίσης οι παρεμβατικές επιχειρήσεις του δημοσίου (ΠΡΟΜΕΤ, ΙΤΚΟ κ.λπ.) και ανάλογες υπηρεσίες του στενότερου δημόσιου τομέα όπως η ΜΟΜΑ και η ΣΥΚΕΑ.   Πως αλλιώς θα είσδυε ο ιδιώτης με ανταγωνιστή το κράτος όταν αυτό είναι κοινωνικό ;;; Tο καλοκαίρι του 1993 ψηφίστηκε νόμος που καταργούσε το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία καζίνων και μαρίνων που ήταν ως τότε κρατικά μονοπώλια. Καταργήθηκε εν μέρει το μονοπώλιο τόσο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις εσωτερικές πτήσεις όσο και των ΕΛΤΑ.
Κάποιος θα πει «μα μείωσε το χρέος και τον πληθωρισμό;;;» Υπάρχει κάποια διαφορά στο σήμερα, όταν κινδυνεύουμε από το αντίθετο, από τον αποπληθωρισμό και την ασιτία, εξ αιτίας του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου ;;;   Τότε μάλιστα παραχωρήθηκε και η άδεια στην ιδιωτική τηλεφωνία που έβαλαν μεν κάποια χρήματα στα ταμεία, όμως σήμερα ο δημόσιος ΟΤΕ που πλήρωσαν οι πολίτες για να γίνει αυτός ο εγχώριος κολοσσός ξεπουλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο Γερμανικό δημόσιο …..

Ανάπτυξη σημαίνει μονάδες πρωτογενούς παραγωγής με Έλληνες εργαζόμενους και με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης και όχι απλώς επιβίωσης ! Αυτό λέγεται ανάπτυξη και όχι με μισθούς δούλων να εργάζονται οι ιθαγενείς και οι αναγκαστικοί φιλοξενούμενοι στη πατρίδα μας στους διάφορους «ντόπιους» και ξένους «επενδυτές» ...... που θα κρύβονται μακριά από τις παραγκουπόλεις ρεμβάζοντας ή κολυμπώντας στα νερά του Αιγαίου και του Ιουνίου …..

-   Όποιος μιλά για «βιώσιμο χρέος» υποκρύπτει δόλο. «Βιώσιμο χρέος» σημαίνει,  ότι δίνεται η δυνατότητα στην χώρα της  συνεχούς δανειοδότησης από τις ….. «αγορές» .  Δηλαδή να συνεχίζει αενάως να αποπληρώνει τα παλαιά, με νεώτερα δάνεια, χωρίς ποτέ να μπορέσει να απεμπλακεί από την ομηρία των αδηφάγων αγορών. 

-   Ο κ. Κασιμάτης στην ρύμη του λόγου του, επανέλαβε αυτό που το υποστηρίζει σε όλες του τις ομιλίες συνεχώς και αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια και πολύ σωστά κάνει, πως «αν δεν αλλάξει η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας», ό,τι και να ευαγγελίζεται κάποιος αλαζονικός επιφανειακός μωροφιλόδοξος  «και αν δεν ακυρωθούν οι συμβάσεις των μνημονίων όπου παραχωρούν την Εθνική κυριαρχία και υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας και του Έθνους, απολύτως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει» 

-   Παραλλήλισαν την κατάστασή μας σαν αυτήν της Γουατεμάλας. Οι νοτιοΑμερικανικές χώρες κάνουν υπερβολικές προσπάθειες για να ξεφύγουν από την δαγκάνα του ΔΝΤ….. 

-   Διαφήμιζαν και εξακολουθούν να το ισχυρίζονται ακόμα μερικοί, πως η χώρα χρεοκόπησε εξ αιτίας μαϊμού συντάξεων ή την απόδειξη που δεν έκοψε ο περιπτεράς, από την στιγμή που η ίδια η δομή του νομίσματος και ο μη έλεγχος κοπής του, δημιουργεί χρέη σε όλες τις χώρες όντας χρεόγραφο άνευ αντικρίσματος, πολύ περισσότερο δε στις πιο οικονομικά αδύναμες. Φυσικά εννοείται «αδύναμες», εξ αιτίας δόλου, βλέπε την ζάμπλουτη Ελλάδα μας !!!  Η πρώτη υπερβολική άνοδος του χρέους και ως ένα από το πιο ανώδυνα παραδείγματα που θυμάμαι (παραβλέποντας δηλαδή μίζες, λογιστικά κόλπα, αλλοίωση στατιστικών στοιχείων κλπ) ήταν όταν η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ μετατρέποντας το χρέος …… από δραχμές σε ευρώ. Ήταν στο 75% του ΑΕΠ και έφτασε μέσα σε μια νύχτα…. 112% . Σήμερα το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 22,50% περίπου …. Καταλαβαίνουμε όσο και να μην κατανοούμε τα οικονομικά τους, τι σημαίνει και ποια σε ποιά φάση βρίσκεται η αναλογία ΑΕΠ / Χρέους (!!!)  όταν το ΑΕΠ έχει μειωθεί και το χρέος έχει ανέλθει στο 175% με συνεχή ανοδική πορεία …. 

*Στο σημείο αυτό θέλω να υπενθυμίσω πως χώρες του Νότου έχουν δημιουργήσει επιτροπές ελέγχου για το χρέος, οι οποίες θα συγκληθούν για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάρτιο για να ακολουθήσει η δεύτερη ήδη προγραμματισμένη επόμενη, τον ερχόμενο Ιούνιο. Η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτημα συμμετοχής ως όφειλε…. Ποιος ο λόγος ;;; Εδώ έχουν συσταθεί επιτροπές για άλλους λόγους……, πως και δεν έχει συσταθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα ;;;   Όλα αυτά λέγονται και γράφονται για να μην παραπλανούν τους ανυποψίαστους και αδιάβαστους πολίτες αυτής της χώρας, οι Σειρήνες και οι Κασσάνδρες που καθώς φαίνεται «πεινούν» πολύ ……… και ο νοών νοείτο ……. 

-  Το Πρώτο Εθνικό θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η Κύπρος για το οποίο κανένας δεν μιλάει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο περιέργως. Η Κύπρος είναι αυτή που κατοχυρώνει τα συνολικά Ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει, έχει βάλει λουκέτο ……. Η έξοδος του Barbaros αντιστοιχεί σε έναν Αττίλα 3 ….. 

-   Ο κ Φίλιας τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική συσπείρωση, επειδή δεν έχουν οριστεί οι «ορίζουσες».  Δηλαδή οι ορίζουσες βάσει των οποίων θα ένωναν όσους πραγματικά και συνειδητά επιθυμούν την έξοδο της πατρίδας μας από το νέο είδος κατοχής που υφιστάμεθα.   
    *Είναι οι ορίζουσες που αποκαλώ με άλλον τρόπο ως το ποια θα είναι «η επόμενη ημέρα», βάσει της οποίας θα στηρίζονταν οι όποιες αρχές ήθελε να προβάλλει μια τέτοια κινηματική δράση !!! Αντίθετα από το πανέρι των «αρχών» (λες και είναι αστείρευτο) όλοι όσοι δημιουργούν κινήματα ή δράσεις ανακατεύουν την «τράπουλα» των απαξιωμένων αρχών, μη έχοντας ουσιαστικό υπόβαθρο και πάλι εδώ ο νοών νοείτο ……

- Ο κ Νεάρχου που είναι ένας ευγενής και ευαίσθητος πατριώτης που έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά, όντας «επιεικής με το πολιτικό προσωπικό της χώρας» όπως εξέφρασε ο κ. Φίλιας, έκλεισε την παρουσίαση τονίζοντας πως η Ελλάδα κινδυνεύει από τρεις σημαντικότατους  παράγοντες : Οικονομικούς, γεωπολιτικούς και Εθνικούς. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει ακριβώς να πει και τι σημαίνουν ακριβώς αν αναλυθούν αυτοί οι κίνδυνοι.    

Θα κλείσω με έναν σχολιασμό και μια προσωπική διαπίστωση που έκανε μία φίλη σε συζήτηση που είχαμε μετά την ομιλία : «θα τραβήξει για πολλά χρόνια αυτή η κατάσταση. (μάλλον θα έλεγα «δόλια παράσταση» στην καμπούρα του Καραγκιόζ μπερντέ, όπου μπερντέ τα Μπομπολικά ή Ψυχαρικά ΜΜΠ μέσα ενημέρωσης προπαγάνδας όπως είπε ένας εκ των ομιλητών).  Τέτοιες ειλικρινείς φωνές σαν και αυτές που ακούσαμε δεν υπάρχουν. Περιμένουν να φύγουν αυτές οι γηραιότερες γενιές που έχουν μέσα τους ακόμα πατριωτισμό και ενδιαφέρονται ειλικρινώς, για να μπορούν κατόπιν ανετότερα να αλωνίζουν οι νεότερες «εγγράμματες» νεοταξίτικα εκπαιδευμένες γενιές» …… 

Έχει όντως λογική βάση αυτή η άποψη έστω και αν έβαλα την δική μου πινελιά σε συγκεκριμένες λέξεις που αντιπροσωπεύουν όμως πέρα για πέρα την πραγματικότητα στον νεοΕλλαδικό χώρο.  Εύχομαι όμως από π΄λευράς μου και στον αντίποδα αυτής της διαπίστωσης, να μην καταφέρει να ολοκληρωθεί αυτή η διαπίστωση της φίλης και οι πολίτες αυτής της πατρίδας και όλων των άλλων πατρίδων του κόσμου, να αφυπνιστούν έγκαιρα ….   ΕΙΘΕ !!! ΕΙΘΕ !!! ΕΙΘΕ !!!

Νάγια        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου