a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Άργησα απόψε να καθίσω μπροστά στο pc , χωρίς να έχω πληροφορηθεί πολλά.  Σκέφτηκα να κάνω καμιά προμήθεια, γιατί το αύριο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πάρα πολύ δύσκολο, καλόν είναι να κάνετε και εσείς το ίδιο.  Επικοινώνησα με φίλο, που με καλούσε συνεχώς μέχρι να με βρει στο τηλέφωνο και με ρωτά : το άκουσες ;;       -  Όχι, τι ;; .  Ο Σαμαράς δήλωσε πως θα ψηφίσει ΝΑΙ αλλά μετά θα αποσύρει την στήριξη στην Κυβέρνηση.  Και έμεινα κάγκελο, όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό !! Αλλά ο νόμος των πιθανοτήτων, ακόμα και το 1% παίζει στην ρουλέτα.  Όμως τέτοια δήλωση μόνον ένας εντολοδόχος μπορεί να κάνει.   Τι να πούμε, με τους συναδέλφους όμοιούς του, μας έρχεται ως μία παρέα από παλιά.

Τι πιο φυσικό λοιπόν, μετά από τέτοια δήλωση να μην οργιστεί ο κόσμος,  που το επιδιώκουν εδώ και δύο χρόνια !!!  Αλλά βλέπετε δεν τους έβγαινε, σύντομα όμως θα τους βγει το όνειρο, όχι πάντως όπως το σκέπτονται εκείνοι.  Οι χαμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε να χωρίσουν.   Υπάρχει και επιπρόσθετος λόγος.     Εδώ δεν μιλάμε απλά για μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για την πατρίδα.  Αυτό είναι πολύ  διαφορετικό, οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει, ούτε ζουν έτσι, ούτε τους ενδιαφέρει !!  Σήμερα εδώ, εχθές αλλού,  προχθές ......

Άκου λοιπόν Σαμαρά δυο φωνήεντα και μερικά σύμφωνα.  Αφού αποδέχεσαι τον θάνατο της χώρας ( επόμενο είναι και για τους κατοίκους της), άλλωστε ποιός ο λόγος να στηρίξεις την Κυβέρνηση "in the first place" όπως λένε στα ξενόγλωσσα, γνώριζε λοιπόν πως όχι μόνον δεν θα ξαναδείς αυτόν τον τόπο όπως τον βλέπεις σήμερα, ούτε ψήφο αξίας τέτοιας ώστε να ελπίζεις πως θα είσαι πρώτο κόμμα στην κατάταξη.  Γιατί όσο γράφω τούτα, άκουγα πως είπες στους δικούς σου, μην περιμένουν να είναι υπουργοί σε εύκολες μέρες.  Μεγάλη πίστη έχεις στις δημοσκοπήσεις.  Μην πίνεις πολύ, κάνει κακό. Όσο για τα πιό δύσκολα που μπορεί να περιμένουν όλους εσάς, προτιμώ να τα αφήσω να τα πουν οι άνδρες.  Εγώ είπα, θα είμαι από πίσω να τους στηρίζω, όπως έκαναν οι γυναίκες της Πίνδου.  Μακάρι να ήμουν νέα κοπέλα και με άρτια υγεία, δεν θα το συζητούσα τότε.  Αλλά όλοι μας είμαστε χρήσιμοι για τις επόμενες μέρες που έρχονται.  Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω πολλά.  Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.  
Έτσι που λες "φίλτατε" Σαμαρά.  Γεγονός, το παιγνίδι μόνον ελάχιστοι το έχουν αντιληφθεί στην ολότητά του.  Οι περισσότεροι είναι κολλημένοι στο οικονομικό ακόμα. Δεν πειράζει, φτάνει και αυτή η οργή και περισσεύει.

Ας αφήσω όμως εσένα και ας ασχοληθώ με την πιό περίεργη φωνή που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου.  Δεν έχω καταφέρει ακόμα, να βρω τον πιο κατάλληλο χαρακτηρισμό.  Το "μειλίχια" δεν μου αρκεί.  Αποπροσανατολίζει περισσότερο, παρά τείνει να ακριβολογεί.  Ξεκινάω λοιπόν την πολιτική ανάλυση του λόγου του Παπαδήμου.  Όλοι την κάνουν, να μην κάνω και εγώ !!!. Έχουμε και λέμε :

- Σημείο μηδέν λες εσύ.  Ώρα μηδέν λέω εγώ, αλλά μάλλον εννοώ κάτι άλλο ή κάποιους άλλους, απ΄ ό,τι εσύ εννοείς !!

- Είπες πως θα κερδίσουμε 100 δις, αλλά θα πάρουμε 130 δις.   Ποιός ο λόγος να πάρουμε τότε τα 100 δις, αφού θα τα κερδίσουμε ;;  Άσε τους μισθούς και τις συντάξεις, γιατί και κάποιος άλλος το έλεγε, αλλά στο τέλος δεν του έκατσε καλά και αποχώρησε !!! Κάτι είναι έστω και αυτό.  Είδε πως χάνει την γη κάτω από τα πόδια του.... αλλά ως γνωστόν υπάρχουν ποντίκια και ποντίκια.  Κάποια φεύγουν γρηγορότερα.

- Ανταγωνιστικότητα ;; Πότε ;; το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ;;  σαν αυτό που λέγατε οι του σιναφιού σου, πως το 2012 θα βγαίναμε στις αγορές !!  Να μην ξεχνιόμαστε !!! Ανάλυση κάνουμε τώρα.
Μάλιστα θρασύτατα μας είπες πως πέτυχε κιόλας !!!! Ξέρεις κάποιος καλός καθηγητής είπε : πως σε καμία σοβαρή αγορά ή σοβαρή χώρα δεν επενδύει κάποιος έντιμος, όταν οι μισθοί είναι στα 400 ευρώ.  Θέλουν ακριβοπληρωμένους που θα έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα.  Κατάλαβες ;;;  Παράδειγμα φωτεινό , δες την ανάπτυξη της Βουλγαρίας, δες την ανάπτυξη όπου έχετε πάει και έχετε θρονιαστεί.  Πρώτες βιομηχανικές χώρες στον κόσμο.  Τι λέμε τώρα !!  Κατάλαβε λοιπόν πως δεν μιλάς σε χάνους πλέον.  Το σημείο μηδέν, είναι κυρίως το δικό σας, όσο και δικό μας με ύψιστη σημασία, από άλλη σκοπιά. 

- Είδες, δεν σου έκατσε να πεις 3 κόμματα, αναγκάστηκες να αρκεστείς "στα δύο μεγάλα (απο)κόμματα, όχι κόμματα !!.  Πάλι καλά, έχεις μια απώλεια, έστω και μικρή.  Αν και μικροί είσαστε όλοι σας, έως άφαντοι μπορώ να πω. 

- Μίλησες για το σοβαρό λάθος του αυξανόμενου δανεισμού.  Σωστά.  Εσύ τότε με τον Σημιτάκο τι κάνατε  ;;; Δεν ευθύνεστε ;;;  Δεν πρέπει να πληρώσετε αυτό που εσύ κατηγορείς σήμερα ;;;  Δεν σε ακούωωω,  είπες κάτι.....;;
Και επειδή το πρόβλημά μας λοιπόν ήταν ακριβώς αυτό, αυτή είναι η αιτία που συνεχίζουμε την ίδια τακτική ;;  επειδή ήταν λάθος, επομένως δανειζόμαστε συνεχώς εδώ και δύο χρόνια και θα ξαναδανειστούμε ;;  Ναι Παπαδήμο συμφωνώ αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλά φαίνεται όταν ο σοφός κάνει δύο φορές το ίδιο το λάθος, εν προκειμένω κατ' εξακολούθηση (έτσι δεν λένε τους serial killers που μας φλομώνετε με τις ταινίες σας ;; αυτό) , τότε ανάλογο τέλος έχουν.  Δεν το λέω εγώ.  Ο Νόμος το λέει, όχι πάντως σαν τους δικού σας. 

- Επειδή λοιπόν λες μα..κίες, τρέμεις από τον φόβο σου και όλοι εσείς (γι αυτό κόντεψε να πάθει συγκοπή ο Μπένι "ομορφάααντραααμου" σήμερα όταν του είπε ο Λαφαζάνης την αλήθεια, περί πραξικοπήματος !!), προσπαθείτε όλοι αγκαλιασμένοι, να μας μεταδώσετε τον φόβο σας, άβουλα πλάσματα, χαμερπείς τύποι.  Μιλάς για την δραχμή λες και είναι λέπρα.  Που να παραδεχθείς πως ένα Εθνικό νόμισμα σφραγίζει την Εθνική κυριαρχία.  Θα μου πεις πόσοι το ξέρουν !!  Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά θα το καταλάβουν και τότε "εύχομαι" να μην τους συναντήσεις. .  "Αγαπητέ" πως θα μπορούσουν οι φίλοι σας οι επενδυτές να επενδύσουν σε χώρα με Εθνικό νόμισμα ;;  Τι λέμε τώρα.  Τι, ... να ακολουθούν τους νόμους ενός Εθνικού νομίσματος ;;;  Εδώ κάνατε πολέμους και πολέμους, με τελευταίο αυτόν της Λιβύης, που μάλλον ακόμα δεν έχει κριθεί εντελώς η έκβασή του.  

- Φυσικά, μίλησες για ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό.  Συμφωνώ απολύτως.  Αφού ήσασταν εσείς οι Κυβερνώντες, δικά σας ήταν και είναι όλα τα λάθη.   Επομένως πρέπει να αποδώσετε τα δίκαια και τα σωστά, ως οι υπεύθυνοι που είστε.  Εμένα δεν με αφορά το θέμα.  Κανονικά θα καθόμουν στο γραφείο μου και θα έλεγα στον υπάλληλό μου : δεν ξέρω τι θα κάνεις κόψε τον λαιμό σου και λύσε το πρόβλημα, χωρίς να με ενδιαφέρει το πως.  Αλλά καταχράστε την εξουσία σας, ζώντας σαν ποντίκια πίσω από ασφαλισμένες κρυφώνες και προστάτες και θεωρείτε πως αυτό καλείται ζωή.   Δικό σας το πρόβλημα φυσικά, αλλά περνά τα όρια της δικής σας ζωής στην δική μου, στην δική μας.  
Οι παλαιοί δικοί μου/μας δάσκαλοι λέγανε, κάνε ότι αγαπάς αρκεί να μην ενοχλείς τον άλλον.        Και εμένα, εμάς μας ενοχλείτε όλοι σας,  με τον χείριστο τρόπο. 
Τόσο σας ενδιέφερε δε το καλό της χώρας, που κλείσατε όλα τα εργοστάσια. Καταστρέψατε τον παραγωγικό ιστό, δημιουργώντας έναν παρασιτικό (εκείνος δεν ευθύνεται διότι πρέπει να ζήσει αν δεν του δίνουν άλλες επιλογές), καταστρέψατε την γεωργία της χώρας με τεμπέληδες γεωργούς που με τις επιδοτήσεις έκαναν άλλες επιχειρήσεις και πάει λέγοντας.  Δεν έχουν μούτρα να βγουν στους δρόμους, ποιοί ! αυτοί που έκλειναν τις Εθνικές οδούς.  Έρχεσαι λοιπόν ξανά στην πατρίδα μας, να μας μιλήσεις για ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει.  Οι από κάτω στα έδρανα, που σε ακούνε ήθελα να ήξερα τι ακριβώς κάνουν .....ή σκέπτονται ;;;

- Λίγο έλειψε να μας βάλεις και τα κλάματα, σαν την Ιταλίδα !!!  Καλά αυτό το "με πόνο ψυχής", τι να σου πω έκλαψε η γούνα μου, είναι και ρενάρ !! 

- Τρέμει η Ευρώπη μην πάει και ξεφυτρώσει κανένας ανάμεσά σας κατά λάθος και δώσει εντολή , έξω από την Ευρώπη και μας το γυρνάς πως πρέπει να τρέμουμε εμείς !!  Οι ίδιοι προς τιμήν τους το παραδέχονται, αλλά εμείς δηλαδή εσείς, έχετε άλλη έκδοση αγίου ευαγγελίου.  "όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς" λέει μια παροιμία !!

Η ΔΙΚΉ μας η περιπέτεια θα λήξει,  για να αρχίσει όλων των υπολοίπων, εγκαταλείποντας μία μία το καράβι που ούτως ή άλλως βουλιάζει.  
Το δυστύχημα είναι, πως υπάρχουν μερικοί που επιθυμούν ακόμα το ευρώ από φόβο, μην στείλει ο Μέρκελ τα στρατεύματα ή καμιά αεροαποστολή.  Καλέ αυτοί όχι εμάς δεν θα σκέφτονται, αλλά θα τρέχουν να πιαστούν, γλιστρώντας στα ερείπια που θα καταρρέουν γύρο τους !!.  Όχι και να μας στείλουν κανένα αεριωθούμενο.  Μην τρελαθούμε τώρα.    Θα γλυτώσει η ανθρωπότητα και τον 4ο Παγκόσμιο !! 
Δυστυχώς απουσιάζουν οι ηγέτες προς το παρόν.  
Καλά την πιπίλα των καταθέσεων, δεν το συζητώ φοβερό επιχείρημα, γι αυτό έτρεξε ο μπάτλερ να καταθέσει τα λεφτά του εχθές.  Τόσο ετοιμόρροποι είστε , όσο και ανισόρροποι ταυτόχρονα , βεβαίως βεβαίως, να μην το ξεχνάμε.   
Άκου θράσος, να μιλάει για νοσοκομεία, σχολεία , φάρμακα - όνειρο ζω μην με ξυπνάτε - ο φίλος σου ο Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, κλείνουν από Νοσοκομεία, σχολεία, μέχρι στρατόπεδα και έρχεσαι να μας πεις πως θα τα σώσουμε ;;!!  Δεν εξηγείς όμως πως θα έλθουν τα κοράκια του ιδιωτικού κεφαλαίου !!!!  Εγώ θα τα λέω όλα !!!  

- Κοντεύουμε να πνιγούμε στο πετρέλαιο και στο αέριο και μας μιλάς πως θα υπάρχουν ελλείψεις.  Μας μιλάς για διακοπές ρεύματος, όταν η ΔΕΗ είναι αυτόνομη από εγχώρια ενέργεια λιγνίτου.  Χαζοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν όχι μόνον την ΔΕΗ, αλλά και όλα τ' άλλα ;;;
Το φαντάζομαι ήδη : θα είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.  Κάτσε και θα δεις. 

- Σωστά είπες 20% ανεργία.  Αρκεί να μην είχαμε εσάς και ας είχαμε 100% ανεργία.  Θα εργαζόμασταν για πάρτη μας, τι πιο φυσικό και ωραίο.  Τι ;; ουτοπικό ;;;  2012 φίλε μου είναι αυτό, δε είναι παίξε γέλασε. 

- Καλά όσο για το "αλλίως θα είμαστε στο περιθώριο της Ευρώπης", στο κέντρο θα ήμασταν όχι στο περιθώριο.  Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και εκεί που πρέπει, όχι επειδή τα λόγια εύκολα λέγονται και δεν "πειράζει", ποιός κάθεται να τα θυμάται !!!

- Σε παρακαλώ μην με κοιτάς στα μάτια και δεν μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ.  Δεν θέλω να έχω εικόνα θρίλερ στο μυαλό μου.  Προτιμώ να κοιτάξω κάτι άλλο.   Μην με κοιτάς,  γιατί στα μάτια σου που τρέχουν εκτός των άλλων και νούμερα και επειδή μειώσατε τι μειώσατε (το έλλειμμα ας πούμε), αυτός είναι ο λόγος που το χρέος μας, το 2015 θα είναι περίπου ή και παραπάνω, όπως ήταν όταν γίναμε σιαμαίοι, δηλαδή πριν να έχουμε την "τύχη", να σας ξανασυναντήσουμε στον δρόμο μας. 

- Αυτό θα πει σεβασμός, όχι αστεία. Σοβαρολογώ.  Απόλυτος σεβασμός στις κρεμάλες.

- Πετάς και από λίγο φιλότιμο !! πως είναι τα ουρί του Παραδείσου !!, πως είναι αυτοί που τα μαζεύουν - τα μαζεύουν σε σεντούκια, αλλά ζουν τάχατε σεμνή ζωή !!  ε από αυτό, με μπόλικη πασαλιψατε νεο-ηθικής θρησκευτικοκουλτούρας αξίας στρας " μην δαπανάμε περισσότερα από όσα βγάζουμε ".  
Να σε ρωτήσω, στην παιδική πορνογραφία ποιόν καταδικάζεις, τον εκπορνευτή ή τον εκμεταλλευόμενο ;;
Καλά, μην που πεις πως οι Τράπεζες κοίταζαν απλά την δουλειά τους, γιατί ήξεραν πως θα ερχόταν μια μέρα δύσκολη.   
Σαν να λέμε , κανένας δεν ευθύνεται, αλλά η καλλίτερη λύση για το πάπλωμα της προδοσίας είναι να το σηκώσει ο λαός !!!

- Πάρα πολύ σωστά ανέφερες να εξυγιανθεί το κράτος !! Τότε τι θέλετε 300 χρόνια όλοι εσείς εκεί πάνω ;;  Γιατί δεν φεύγετε να εξυγιανθεί η όλη κατάσταση, μπας και αναπνεύσουμε και λίγο οξυγόνο, από την τόση μπόχα της μούχλας που μας έχει σκεπάσει. 

- Στο σημείο εδώ όμως τα χαλάμε.  Είναι βαριά ύβρις όταν αναφέρεις "περί ιστορικής αδικίας αν...."  ή "ντροπή να βγούμε από το ευρώ, όταν περιμένουν στην ουρά να μπουν άλλοι ...", ούτε η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον.., μόνον για τα γνωστά της συμφέροντα νοιάζεται και πολύ καλά κάνει.   Κατά τα άλλα σας παίζει όλους στα δάκτυλα, εσάς τους στιβαρούς Ευρωπαίους.  Τώρα αν εννοείς τα Σκόπια, γεγονός είναι ένα πολύ σοβαρό παράδειγμα....!!!  Εδώ πέφτει γέλιο και ας μην ακούγεται.  
Τόση παλικαροσύνη δεν έχω ματά δει στην ζωή μου.  Τρέχει η Εθνική περηφάνια, από τον κοπτοράπτη της φούστας μου, κάτι σαν πέπλο ένα πράγμα που σέρνεται στις λάσπες, αφού δεν υπάρχουν παράνυμφοι να το κρατήσουν. 

- Τώρα που κάνεις τον αγώνα μαζί με τους όμοιούς σου, να μην χάσω τα κεκτημένα μου, να σταθώ δίπλα στις "αναπτυγμένες" χώρες, να σου στήσουμε κανέναν ανδριάντα.  Ούτως ή άλλως μόνον στα λαμόγια κάνουν ανδριάντες σήμερα.  Α ίσως δεν ξέρεις.  Έκαναν δωρεά άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στου Παπάγου και άκουσον άκουσον υπήρχαν λέει αντιρρήσεις από κάποιους, και οι σώφρονες υποχώρησαν για να αποτραπεί το μακελειό.  Να σε βάλουμε εκεί , θέλεις ; ;  καλή ιδέα μου φαίνεται, θα το εισηγηθώ. 

- Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου, μου έμαθαν να μην "έχω εμπιστοσύνη ούτε στον κ...ο μου"  . Κάτι ήξεραν.  Τώρα πως εσύ θέλεις να με πείσεις περί του αντιθέτου , έχοντας μάλιστα τοιούτες περγαμηνές, είναι αξιοθαύμαστο !!!!!!!

Εδώ που τα λέμε, όντως είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.  Επειδή έχω το δικαίωμα της επιλογής, διαλέγω ρέμα. Όσο για σένα δεν έχω πρόβλημα, έχεις διαλέξει ούτως ή άλλως τον γκρεμό.  Επειδή λοιπόν δεν φτάσαμε μόνοι μας μέχρι εδώ, ούτε γνωρίζαμε τι ακριβώς κάνατε, διαλέγουμε τα αντίθετα της δικής σας επιλογής.  Το να ψηφίσετε, ουδεμία σημασία έχει.   Επιλέξατε το χάος.  Χάος θα έχετε.  Ίσως να είναι καλλίτερα έτσι, όπως λέει ένας φίλος.  Ίσως πιο ωραία πράγματα πηγάζουν σε χαώδεις καταστάσεις.  Τα μεσοβέζικα, μεσοβέζικους καρπούς προσφέρουν.  Α, ξέχασα να σου πω.  Όσο θυμάμαι την ζωή μου, άκουγα συνεχώς περί λιτότητας.  Τώρα πως γίνεται με λιτότητα να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, φαντάσου τι εγκλήματα έχετε κάνει.  Αλλά ποτέ κανένας δεν μας εξήγησε τι έγινε και που πήγε η τόση λιτότητα !!!

Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κάνει θυσίες ο λαός !!  Για ποιόν ;;  Για σας ;; Που χρωστάτε ως κόμματα "την μάνα σας και τον πατέρα σας ;;"   Μας κάνετε και μαθήματα από πάνω ;;
Το κλου δε, είναι οι συμφωνίες που έχετε κάνει με τον διάβολο, όπως μερικοί έχουν ομολογήσει.  Ευτυχώς, χαίρομαι πολύ γι αυτό, χαίρομαι που όλοι εμείς δεν είμαστε στην δική σας θέση.  Τουλάχιστον έχουμε μία επιλογή και αυτή είναι η καλλίτερη.  Του καλού καγαθού. Αλλά που να το ξέρετε εσείς αυτό !!!  Καλλίτερα, καλλίτερα !!! 

Λίγο λιβανωτό χρειάζεται και κανάς εξορκισμός και όλα θα έλθουν στα ίσα τους.  Είπαμε, οι άντρες θα μιλήσουν την δική τους γλώσσα. 

"ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΤΕ" ...

Ασπασία

ΥΣ : την φωτογραφία την δανείστηκα από το papaioannou
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ....

Άργησα απόψε να καθίσω μπροστά στο pc , χωρίς να έχω πληροφορηθεί πολλά.  Σκέφτηκα να κάνω καμιά προμήθεια, γιατί το αύριο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πάρα πολύ δύσκολο, καλόν είναι να κάνετε και εσείς το ίδιο.  Επικοινώνησα με φίλο, που με καλούσε συνεχώς μέχρι να με βρει στο τηλέφωνο και με ρωτά : το άκουσες ;;       -  Όχι, τι ;; .  Ο Σαμαράς δήλωσε πως θα ψηφίσει ΝΑΙ αλλά μετά θα αποσύρει την στήριξη στην Κυβέρνηση.  Και έμεινα κάγκελο, όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό !! Αλλά ο νόμος των πιθανοτήτων, ακόμα και το 1% παίζει στην ρουλέτα.  Όμως τέτοια δήλωση μόνον ένας εντολοδόχος μπορεί να κάνει.   Τι να πούμε, με τους συναδέλφους όμοιούς του, μας έρχεται ως μία παρέα από παλιά.

Τι πιο φυσικό λοιπόν, μετά από τέτοια δήλωση να μην οργιστεί ο κόσμος,  που το επιδιώκουν εδώ και δύο χρόνια !!!  Αλλά βλέπετε δεν τους έβγαινε, σύντομα όμως θα τους βγει το όνειρο, όχι πάντως όπως το σκέπτονται εκείνοι.  Οι χαμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε να χωρίσουν.   Υπάρχει και επιπρόσθετος λόγος.     Εδώ δεν μιλάμε απλά για μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για την πατρίδα.  Αυτό είναι πολύ  διαφορετικό, οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει, ούτε ζουν έτσι, ούτε τους ενδιαφέρει !!  Σήμερα εδώ, εχθές αλλού,  προχθές ......

Άκου λοιπόν Σαμαρά δυο φωνήεντα και μερικά σύμφωνα.  Αφού αποδέχεσαι τον θάνατο της χώρας ( επόμενο είναι και για τους κατοίκους της), άλλωστε ποιός ο λόγος να στηρίξεις την Κυβέρνηση "in the first place" όπως λένε στα ξενόγλωσσα, γνώριζε λοιπόν πως όχι μόνον δεν θα ξαναδείς αυτόν τον τόπο όπως τον βλέπεις σήμερα, ούτε ψήφο αξίας τέτοιας ώστε να ελπίζεις πως θα είσαι πρώτο κόμμα στην κατάταξη.  Γιατί όσο γράφω τούτα, άκουγα πως είπες στους δικούς σου, μην περιμένουν να είναι υπουργοί σε εύκολες μέρες.  Μεγάλη πίστη έχεις στις δημοσκοπήσεις.  Μην πίνεις πολύ, κάνει κακό. Όσο για τα πιό δύσκολα που μπορεί να περιμένουν όλους εσάς, προτιμώ να τα αφήσω να τα πουν οι άνδρες.  Εγώ είπα, θα είμαι από πίσω να τους στηρίζω, όπως έκαναν οι γυναίκες της Πίνδου.  Μακάρι να ήμουν νέα κοπέλα και με άρτια υγεία, δεν θα το συζητούσα τότε.  Αλλά όλοι μας είμαστε χρήσιμοι για τις επόμενες μέρες που έρχονται.  Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω πολλά.  Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.  
Έτσι που λες "φίλτατε" Σαμαρά.  Γεγονός, το παιγνίδι μόνον ελάχιστοι το έχουν αντιληφθεί στην ολότητά του.  Οι περισσότεροι είναι κολλημένοι στο οικονομικό ακόμα. Δεν πειράζει, φτάνει και αυτή η οργή και περισσεύει.

Ας αφήσω όμως εσένα και ας ασχοληθώ με την πιό περίεργη φωνή που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου.  Δεν έχω καταφέρει ακόμα, να βρω τον πιο κατάλληλο χαρακτηρισμό.  Το "μειλίχια" δεν μου αρκεί.  Αποπροσανατολίζει περισσότερο, παρά τείνει να ακριβολογεί.  Ξεκινάω λοιπόν την πολιτική ανάλυση του λόγου του Παπαδήμου.  Όλοι την κάνουν, να μην κάνω και εγώ !!!. Έχουμε και λέμε :

- Σημείο μηδέν λες εσύ.  Ώρα μηδέν λέω εγώ, αλλά μάλλον εννοώ κάτι άλλο ή κάποιους άλλους, απ΄ ό,τι εσύ εννοείς !!

- Είπες πως θα κερδίσουμε 100 δις, αλλά θα πάρουμε 130 δις.   Ποιός ο λόγος να πάρουμε τότε τα 100 δις, αφού θα τα κερδίσουμε ;;  Άσε τους μισθούς και τις συντάξεις, γιατί και κάποιος άλλος το έλεγε, αλλά στο τέλος δεν του έκατσε καλά και αποχώρησε !!! Κάτι είναι έστω και αυτό.  Είδε πως χάνει την γη κάτω από τα πόδια του.... αλλά ως γνωστόν υπάρχουν ποντίκια και ποντίκια.  Κάποια φεύγουν γρηγορότερα.

- Ανταγωνιστικότητα ;; Πότε ;; το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ;;  σαν αυτό που λέγατε οι του σιναφιού σου, πως το 2012 θα βγαίναμε στις αγορές !!  Να μην ξεχνιόμαστε !!! Ανάλυση κάνουμε τώρα.
Μάλιστα θρασύτατα μας είπες πως πέτυχε κιόλας !!!! Ξέρεις κάποιος καλός καθηγητής είπε : πως σε καμία σοβαρή αγορά ή σοβαρή χώρα δεν επενδύει κάποιος έντιμος, όταν οι μισθοί είναι στα 400 ευρώ.  Θέλουν ακριβοπληρωμένους που θα έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα.  Κατάλαβες ;;;  Παράδειγμα φωτεινό , δες την ανάπτυξη της Βουλγαρίας, δες την ανάπτυξη όπου έχετε πάει και έχετε θρονιαστεί.  Πρώτες βιομηχανικές χώρες στον κόσμο.  Τι λέμε τώρα !!  Κατάλαβε λοιπόν πως δεν μιλάς σε χάνους πλέον.  Το σημείο μηδέν, είναι κυρίως το δικό σας, όσο και δικό μας με ύψιστη σημασία, από άλλη σκοπιά. 

- Είδες, δεν σου έκατσε να πεις 3 κόμματα, αναγκάστηκες να αρκεστείς "στα δύο μεγάλα (απο)κόμματα, όχι κόμματα !!.  Πάλι καλά, έχεις μια απώλεια, έστω και μικρή.  Αν και μικροί είσαστε όλοι σας, έως άφαντοι μπορώ να πω. 

- Μίλησες για το σοβαρό λάθος του αυξανόμενου δανεισμού.  Σωστά.  Εσύ τότε με τον Σημιτάκο τι κάνατε  ;;; Δεν ευθύνεστε ;;;  Δεν πρέπει να πληρώσετε αυτό που εσύ κατηγορείς σήμερα ;;;  Δεν σε ακούωωω,  είπες κάτι.....;;
Και επειδή το πρόβλημά μας λοιπόν ήταν ακριβώς αυτό, αυτή είναι η αιτία που συνεχίζουμε την ίδια τακτική ;;  επειδή ήταν λάθος, επομένως δανειζόμαστε συνεχώς εδώ και δύο χρόνια και θα ξαναδανειστούμε ;;  Ναι Παπαδήμο συμφωνώ αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλά φαίνεται όταν ο σοφός κάνει δύο φορές το ίδιο το λάθος, εν προκειμένω κατ' εξακολούθηση (έτσι δεν λένε τους serial killers που μας φλομώνετε με τις ταινίες σας ;; αυτό) , τότε ανάλογο τέλος έχουν.  Δεν το λέω εγώ.  Ο Νόμος το λέει, όχι πάντως σαν τους δικού σας. 

- Επειδή λοιπόν λες μα..κίες, τρέμεις από τον φόβο σου και όλοι εσείς (γι αυτό κόντεψε να πάθει συγκοπή ο Μπένι "ομορφάααντραααμου" σήμερα όταν του είπε ο Λαφαζάνης την αλήθεια, περί πραξικοπήματος !!), προσπαθείτε όλοι αγκαλιασμένοι, να μας μεταδώσετε τον φόβο σας, άβουλα πλάσματα, χαμερπείς τύποι.  Μιλάς για την δραχμή λες και είναι λέπρα.  Που να παραδεχθείς πως ένα Εθνικό νόμισμα σφραγίζει την Εθνική κυριαρχία.  Θα μου πεις πόσοι το ξέρουν !!  Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά θα το καταλάβουν και τότε "εύχομαι" να μην τους συναντήσεις. .  "Αγαπητέ" πως θα μπορούσουν οι φίλοι σας οι επενδυτές να επενδύσουν σε χώρα με Εθνικό νόμισμα ;;  Τι λέμε τώρα.  Τι, ... να ακολουθούν τους νόμους ενός Εθνικού νομίσματος ;;;  Εδώ κάνατε πολέμους και πολέμους, με τελευταίο αυτόν της Λιβύης, που μάλλον ακόμα δεν έχει κριθεί εντελώς η έκβασή του.  

- Φυσικά, μίλησες για ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό.  Συμφωνώ απολύτως.  Αφού ήσασταν εσείς οι Κυβερνώντες, δικά σας ήταν και είναι όλα τα λάθη.   Επομένως πρέπει να αποδώσετε τα δίκαια και τα σωστά, ως οι υπεύθυνοι που είστε.  Εμένα δεν με αφορά το θέμα.  Κανονικά θα καθόμουν στο γραφείο μου και θα έλεγα στον υπάλληλό μου : δεν ξέρω τι θα κάνεις κόψε τον λαιμό σου και λύσε το πρόβλημα, χωρίς να με ενδιαφέρει το πως.  Αλλά καταχράστε την εξουσία σας, ζώντας σαν ποντίκια πίσω από ασφαλισμένες κρυφώνες και προστάτες και θεωρείτε πως αυτό καλείται ζωή.   Δικό σας το πρόβλημα φυσικά, αλλά περνά τα όρια της δικής σας ζωής στην δική μου, στην δική μας.  
Οι παλαιοί δικοί μου/μας δάσκαλοι λέγανε, κάνε ότι αγαπάς αρκεί να μην ενοχλείς τον άλλον.        Και εμένα, εμάς μας ενοχλείτε όλοι σας,  με τον χείριστο τρόπο. 
Τόσο σας ενδιέφερε δε το καλό της χώρας, που κλείσατε όλα τα εργοστάσια. Καταστρέψατε τον παραγωγικό ιστό, δημιουργώντας έναν παρασιτικό (εκείνος δεν ευθύνεται διότι πρέπει να ζήσει αν δεν του δίνουν άλλες επιλογές), καταστρέψατε την γεωργία της χώρας με τεμπέληδες γεωργούς που με τις επιδοτήσεις έκαναν άλλες επιχειρήσεις και πάει λέγοντας.  Δεν έχουν μούτρα να βγουν στους δρόμους, ποιοί ! αυτοί που έκλειναν τις Εθνικές οδούς.  Έρχεσαι λοιπόν ξανά στην πατρίδα μας, να μας μιλήσεις για ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει.  Οι από κάτω στα έδρανα, που σε ακούνε ήθελα να ήξερα τι ακριβώς κάνουν .....ή σκέπτονται ;;;

- Λίγο έλειψε να μας βάλεις και τα κλάματα, σαν την Ιταλίδα !!!  Καλά αυτό το "με πόνο ψυχής", τι να σου πω έκλαψε η γούνα μου, είναι και ρενάρ !! 

- Τρέμει η Ευρώπη μην πάει και ξεφυτρώσει κανένας ανάμεσά σας κατά λάθος και δώσει εντολή , έξω από την Ευρώπη και μας το γυρνάς πως πρέπει να τρέμουμε εμείς !!  Οι ίδιοι προς τιμήν τους το παραδέχονται, αλλά εμείς δηλαδή εσείς, έχετε άλλη έκδοση αγίου ευαγγελίου.  "όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς" λέει μια παροιμία !!

Η ΔΙΚΉ μας η περιπέτεια θα λήξει,  για να αρχίσει όλων των υπολοίπων, εγκαταλείποντας μία μία το καράβι που ούτως ή άλλως βουλιάζει.  
Το δυστύχημα είναι, πως υπάρχουν μερικοί που επιθυμούν ακόμα το ευρώ από φόβο, μην στείλει ο Μέρκελ τα στρατεύματα ή καμιά αεροαποστολή.  Καλέ αυτοί όχι εμάς δεν θα σκέφτονται, αλλά θα τρέχουν να πιαστούν, γλιστρώντας στα ερείπια που θα καταρρέουν γύρο τους !!.  Όχι και να μας στείλουν κανένα αεριωθούμενο.  Μην τρελαθούμε τώρα.    Θα γλυτώσει η ανθρωπότητα και τον 4ο Παγκόσμιο !! 
Δυστυχώς απουσιάζουν οι ηγέτες προς το παρόν.  
Καλά την πιπίλα των καταθέσεων, δεν το συζητώ φοβερό επιχείρημα, γι αυτό έτρεξε ο μπάτλερ να καταθέσει τα λεφτά του εχθές.  Τόσο ετοιμόρροποι είστε , όσο και ανισόρροποι ταυτόχρονα , βεβαίως βεβαίως, να μην το ξεχνάμε.   
Άκου θράσος, να μιλάει για νοσοκομεία, σχολεία , φάρμακα - όνειρο ζω μην με ξυπνάτε - ο φίλος σου ο Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, κλείνουν από Νοσοκομεία, σχολεία, μέχρι στρατόπεδα και έρχεσαι να μας πεις πως θα τα σώσουμε ;;!!  Δεν εξηγείς όμως πως θα έλθουν τα κοράκια του ιδιωτικού κεφαλαίου !!!!  Εγώ θα τα λέω όλα !!!  

- Κοντεύουμε να πνιγούμε στο πετρέλαιο και στο αέριο και μας μιλάς πως θα υπάρχουν ελλείψεις.  Μας μιλάς για διακοπές ρεύματος, όταν η ΔΕΗ είναι αυτόνομη από εγχώρια ενέργεια λιγνίτου.  Χαζοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν όχι μόνον την ΔΕΗ, αλλά και όλα τ' άλλα ;;;
Το φαντάζομαι ήδη : θα είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.  Κάτσε και θα δεις. 

- Σωστά είπες 20% ανεργία.  Αρκεί να μην είχαμε εσάς και ας είχαμε 100% ανεργία.  Θα εργαζόμασταν για πάρτη μας, τι πιο φυσικό και ωραίο.  Τι ;; ουτοπικό ;;;  2012 φίλε μου είναι αυτό, δε είναι παίξε γέλασε. 

- Καλά όσο για το "αλλίως θα είμαστε στο περιθώριο της Ευρώπης", στο κέντρο θα ήμασταν όχι στο περιθώριο.  Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και εκεί που πρέπει, όχι επειδή τα λόγια εύκολα λέγονται και δεν "πειράζει", ποιός κάθεται να τα θυμάται !!!

- Σε παρακαλώ μην με κοιτάς στα μάτια και δεν μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ.  Δεν θέλω να έχω εικόνα θρίλερ στο μυαλό μου.  Προτιμώ να κοιτάξω κάτι άλλο.   Μην με κοιτάς,  γιατί στα μάτια σου που τρέχουν εκτός των άλλων και νούμερα και επειδή μειώσατε τι μειώσατε (το έλλειμμα ας πούμε), αυτός είναι ο λόγος που το χρέος μας, το 2015 θα είναι περίπου ή και παραπάνω, όπως ήταν όταν γίναμε σιαμαίοι, δηλαδή πριν να έχουμε την "τύχη", να σας ξανασυναντήσουμε στον δρόμο μας. 

- Αυτό θα πει σεβασμός, όχι αστεία. Σοβαρολογώ.  Απόλυτος σεβασμός στις κρεμάλες.

- Πετάς και από λίγο φιλότιμο !! πως είναι τα ουρί του Παραδείσου !!, πως είναι αυτοί που τα μαζεύουν - τα μαζεύουν σε σεντούκια, αλλά ζουν τάχατε σεμνή ζωή !!  ε από αυτό, με μπόλικη πασαλιψατε νεο-ηθικής θρησκευτικοκουλτούρας αξίας στρας " μην δαπανάμε περισσότερα από όσα βγάζουμε ".  
Να σε ρωτήσω, στην παιδική πορνογραφία ποιόν καταδικάζεις, τον εκπορνευτή ή τον εκμεταλλευόμενο ;;
Καλά, μην που πεις πως οι Τράπεζες κοίταζαν απλά την δουλειά τους, γιατί ήξεραν πως θα ερχόταν μια μέρα δύσκολη.   
Σαν να λέμε , κανένας δεν ευθύνεται, αλλά η καλλίτερη λύση για το πάπλωμα της προδοσίας είναι να το σηκώσει ο λαός !!!

- Πάρα πολύ σωστά ανέφερες να εξυγιανθεί το κράτος !! Τότε τι θέλετε 300 χρόνια όλοι εσείς εκεί πάνω ;;  Γιατί δεν φεύγετε να εξυγιανθεί η όλη κατάσταση, μπας και αναπνεύσουμε και λίγο οξυγόνο, από την τόση μπόχα της μούχλας που μας έχει σκεπάσει. 

- Στο σημείο εδώ όμως τα χαλάμε.  Είναι βαριά ύβρις όταν αναφέρεις "περί ιστορικής αδικίας αν...."  ή "ντροπή να βγούμε από το ευρώ, όταν περιμένουν στην ουρά να μπουν άλλοι ...", ούτε η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον.., μόνον για τα γνωστά της συμφέροντα νοιάζεται και πολύ καλά κάνει.   Κατά τα άλλα σας παίζει όλους στα δάκτυλα, εσάς τους στιβαρούς Ευρωπαίους.  Τώρα αν εννοείς τα Σκόπια, γεγονός είναι ένα πολύ σοβαρό παράδειγμα....!!!  Εδώ πέφτει γέλιο και ας μην ακούγεται.  
Τόση παλικαροσύνη δεν έχω ματά δει στην ζωή μου.  Τρέχει η Εθνική περηφάνια, από τον κοπτοράπτη της φούστας μου, κάτι σαν πέπλο ένα πράγμα που σέρνεται στις λάσπες, αφού δεν υπάρχουν παράνυμφοι να το κρατήσουν. 

- Τώρα που κάνεις τον αγώνα μαζί με τους όμοιούς σου, να μην χάσω τα κεκτημένα μου, να σταθώ δίπλα στις "αναπτυγμένες" χώρες, να σου στήσουμε κανέναν ανδριάντα.  Ούτως ή άλλως μόνον στα λαμόγια κάνουν ανδριάντες σήμερα.  Α ίσως δεν ξέρεις.  Έκαναν δωρεά άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στου Παπάγου και άκουσον άκουσον υπήρχαν λέει αντιρρήσεις από κάποιους, και οι σώφρονες υποχώρησαν για να αποτραπεί το μακελειό.  Να σε βάλουμε εκεί , θέλεις ; ;  καλή ιδέα μου φαίνεται, θα το εισηγηθώ. 

- Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου, μου έμαθαν να μην "έχω εμπιστοσύνη ούτε στον κ...ο μου"  . Κάτι ήξεραν.  Τώρα πως εσύ θέλεις να με πείσεις περί του αντιθέτου , έχοντας μάλιστα τοιούτες περγαμηνές, είναι αξιοθαύμαστο !!!!!!!

Εδώ που τα λέμε, όντως είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.  Επειδή έχω το δικαίωμα της επιλογής, διαλέγω ρέμα. Όσο για σένα δεν έχω πρόβλημα, έχεις διαλέξει ούτως ή άλλως τον γκρεμό.  Επειδή λοιπόν δεν φτάσαμε μόνοι μας μέχρι εδώ, ούτε γνωρίζαμε τι ακριβώς κάνατε, διαλέγουμε τα αντίθετα της δικής σας επιλογής.  Το να ψηφίσετε, ουδεμία σημασία έχει.   Επιλέξατε το χάος.  Χάος θα έχετε.  Ίσως να είναι καλλίτερα έτσι, όπως λέει ένας φίλος.  Ίσως πιο ωραία πράγματα πηγάζουν σε χαώδεις καταστάσεις.  Τα μεσοβέζικα, μεσοβέζικους καρπούς προσφέρουν.  Α, ξέχασα να σου πω.  Όσο θυμάμαι την ζωή μου, άκουγα συνεχώς περί λιτότητας.  Τώρα πως γίνεται με λιτότητα να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, φαντάσου τι εγκλήματα έχετε κάνει.  Αλλά ποτέ κανένας δεν μας εξήγησε τι έγινε και που πήγε η τόση λιτότητα !!!

Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κάνει θυσίες ο λαός !!  Για ποιόν ;;  Για σας ;; Που χρωστάτε ως κόμματα "την μάνα σας και τον πατέρα σας ;;"   Μας κάνετε και μαθήματα από πάνω ;;
Το κλου δε, είναι οι συμφωνίες που έχετε κάνει με τον διάβολο, όπως μερικοί έχουν ομολογήσει.  Ευτυχώς, χαίρομαι πολύ γι αυτό, χαίρομαι που όλοι εμείς δεν είμαστε στην δική σας θέση.  Τουλάχιστον έχουμε μία επιλογή και αυτή είναι η καλλίτερη.  Του καλού καγαθού. Αλλά που να το ξέρετε εσείς αυτό !!!  Καλλίτερα, καλλίτερα !!! 

Λίγο λιβανωτό χρειάζεται και κανάς εξορκισμός και όλα θα έλθουν στα ίσα τους.  Είπαμε, οι άντρες θα μιλήσουν την δική τους γλώσσα. 

"ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΤΕ" ...

Ασπασία

ΥΣ : την φωτογραφία την δανείστηκα από το papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου