a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


Θα παραθέσω κάποια στοιχεία που δεν είναι γνωστά σε πολύ κόσμο, όπως φυσικά δεν ήταν και σε μένα, μέχρι να διαβάσω αρχικά ένα κείμενο στο olympia. 
 
Όλοι γνωρίζουμε πως η Γερμανία είναι ομοσπονδιακό κράτος, όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, όπως και το ότι δεν πρόκειται για κυρίαρχο κράτος. Αυτό γιατί ως Γερμανικό Ράϊχ (δεν συγχέεται με το 3ο ραιχ) βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο με τις Συμμαχικές δυνάμεις.  Το Deutsches Reich δεν συνθηκολόγησε ποτέ.  Σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο η συνθηκολόγηση έπρεπε να υπογραφεί από επίσημο εκλεγμένο αρχηγό κράτους, ο οποίος όμως δεν υπήρχε πλέον στην λήξη του πολέμου (είτε φανερά είτε όχι, δεν έχουν ακουστεί και λίγα για την τύχη του Χίλτερ, ακόμα μέχρι και σήμερα). Αναγκαστικά λοιπόν η χώρα παρέδωσε άνευ όρων μόνον τις ένοπλες δυνάμεις που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των τριών όπλων.  Η μόνη κύρια νικήτρια και κατοχική δύναμη της Γερμανίας μετά τον Β' Π.Π. πόλεμο είναι οι ΗΠΑ.  Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, αυτό βοήθησε τους Παγκοσμιοποιητές του διεθνούς κεφαλαίου, να ιδρύσουν το μόρφωμα του ΟΗΕ (στο όνομα της ασφάλειας) που θα αναλάμβανε το έργο αυτό, φαινόμενο ορατό από τον ρόλο και τις αποφάσεις του, καθώς και τις πάμπολλες επικρίσεις που δέχεται, σχετικά με την θετική στάση του στους κατά τόπους πολέμους. Υπό την ίδια φιλοσοφία ιδρύθηκε και η Ε.Ε για να στεγάσει τις φιλοσοφίες και επιδιώξεις των εμπνευστών του σχεδίου, υπό το κράτος της Γερμανίας, που στην ουσία ανήκει στους Αμερικανοβρετανούς σχεδιαστές. 
 
Υπάρχει όμως έντονος φόβος στους ενορχηστρωτές, πως το Deutsches Reich αναβιώνει παρασκηνιακά με σκοπό να συνδεθεί με τον συνασπισμό των BRIC. Μέσα σε αυτήν την δίνη βρέθηκε η χώρα μας που αν δεν αναλάβει κάποιος να την σώσει έχει να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές.
Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα είναι πλέον πανελληνίως γνωστή, όσο και στους ανά τον κόσμο αναλυτές. Η Γερμανία υποστηρίζει σήμερα τα Σκόπια και η άσκηση του Βέτο εκ μέρους του Καραμανλή, την τοποθετεί στην θέση του εκδικητή.                         Ο Καραμανλής δεν υπήρξε παρά η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέγεται BRIC , όπως προσωπικά το κατανοώ.  Η υπόθεση με το Σκοπιανό και το Μακεδονικό, ξεκίνησε μετά την συνένωση των 2 Γερμανιών και προέκυψε μέσα από τα αρχεία της Στάζι.
Σύμφωνα με το άρθρο, οι Γερμανοί βρίσκονται πίσω από τους Αμερικανούς που επίσης ενδιαφέρονται για την ανακατανομή των Βαλκανικών εδαφών, με την διαφορά πως άλλοι είναι οι λόγοι των μεν και άλλοι των δε που προσβλέπουν μακρύτερα από τις ΗΠΑ !!  Δείτε σχετικό άρθρο στο olympia.

Τι είναι BRIC. Βραζιλία – Ρωσία – Ινδία – Κίνα. Ένας συνασπισμός των νέων αναδυόμενων δυνάμεων, στην οποία θα ήθελαν να συμπεριληφθεί και η Αφρική, το λεγόμενο BRICS. Το ακρωνύμιο επινοήθηκε από τον Τζιμ Ο'Νιλ της Goldman Sucks σε ένα έγγραφο του 2001.  Στον νέο συνασπισμό έχουν μεγάλες δυνατότητες να ενταχθούν χώρες όπως : Τουρκία, Ινδονησία, Μεξικό, Νιγηρία. 
 
Η Goldman Sucks από πλευράς της είχε υποστηρίξει πως ο συνασπισμός των 4 αναδυόμενων οικονομιών, μέχρι το 2050 θα ξεπεράσει τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες πλουσιότερες χώρες του κόσμου, καθ' ην στιγμήν αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της επιφανείας της γης και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα έχουν στις προθέσεις τους για μεγαλύτερη διεύρυνση.  Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο του Reyters εδωη οικονομική κρίση (κακώς ονομάζεται παγκόσμια) δεν έχει καθόλου επιρρεάσει τις συνασπισμένες οικονομίες της BRIC, αντίθετα η ανάπτυξή τους είναι τάχιστη.  Ο εκλεκτός Ο'Νιλ είχε πει εκείνη την χρονική περίοδο πως θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν σοβαρά αυτή η σύμπραξη, και πως θα πρέπει να προσέλθουν στο club των G8 και του IMF , γιατί ο πλανήτης δεν χρειάζεται δύο ξεχωριστό club, αλλά ένα που θα αφορά και τις δύο πλευρές !!! Τονίζει, το ότι δεν αλλάζουν και δεν προοδεύουν οι ηγεσίες των G8 δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα. 
 
Όπως συνειδητοποιούμε λοιπόν, όλες οι μεταπολιτευτικές ηγεσίες που γνώριζαν τι παιζόταν, έβαλαν την Ελλάδα σε μια ανύπαρκτη ένωση υπό το κράτος μιας ανύπαρκτης στην ουσία Γερμανίας και σήμερα να την απομυζούν οι δράκοι εμφανιζόμενοι ως σωτήρες της.  Με ποιό κυρίαρχο κράτος λοιπόν συνάπτονται οι συμφωνίες ;;  Ούσα ακόμα η Γερμανία σε εμπόλεμη κατάσταση αφού δεν έχει συνθηκολογήσει επισήμως,  ξεκίνησε εκ νέου πόλεμο με πρώτη την Ελλάδα !!   Η Μέρκελ και Σόϊμπλε παίζουν το παιγνίδι των παγκοσμιοποιητών (γνωστό ήδη απ' την αρχή) , κάτω από ένα προσχεδιασμένο σχέδιο, που ο τελικός στόχος είναι η κατάργηση των Εθνών-κρατών και η αποκοπή από το παρελθόν τους.

Ο Γερμανικός λαός όμως (γνώστης του status quo της χώρας τους) έχει αφυπνιστεί και γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις της χώρας στην οποία ζουν. Έχουν υποβληθεί σε μια συνεχή λιτότητα και απαξίωση εδώ και δύο δεκαετίες και οι φωνές δεν είναι λίγες που ζητούν την έξοδό τους από το ευρώ με την επιστροφή στο μάρκο.  Αυτό κλυδωνίζει τον σχεδιασμό, παρ' όλο ότι κάνουν ότι μπορούν να το επιταχύνουν, πριν αρχίσει να διεκδικεί ανοικτά το Γερμανικό Ράιχ ( το κράτος της Βαιμάρης), αποσιωπώντας ενδελεχώς τα όσα συμβαίνουν στην χώρα. 
Αυτό που προσπαθούν είναι να δημιουργήσουν προηγούμενο με την Ελλάδα, ώστε να υποτάξουν αμέσως μετά όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.  Η οικονομική κατάρρευση με την βοήθεια του Παπανδρέου, αντιστοιχεί σαν την πολιορκία.  Η δήθεν αναβίωση του 4ου Ράιχ και η συνεχής και άκρατη παραπληροφόρηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και άλλο τόσο στο διαδίκτυο, τους διευκολύνει να ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.  Στην ουσία ενώ προτάσσεται η Γερμανία ως ο κακός τη παρέας (ασχέτως της ηγεσίας της), στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά είναι οι Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές.  Γι αυτούς ο εχθρός είναι οι της BRIC και το αναδυόμενο Γερμανικό Ράιχ που ετοιμάζεται να κάνει την τελική και τρομερή επίθεσή του σε συνεργασία μαζί τους, αν επιτευχθεί.                                 Το σπουδαιότερο απ' όλα είναι πως βασισμένο στην αποτρόπαιη στάση της αυτοκρατορίας ειδικά μετά την πτώση του παραπετάσματος, ο νέος συνασπισμός που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα, θα εμφανιστεί ως ο σωτήρας των λαών, ως νέος Σπάρτακος.
Ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχουν φυσικά και οι κερδοσκόποι.

Από σχόλιο διάβασα την εξής καταπληκτική ατάκα την οποία όμως θα την μεταφέρω με τον δικό μου τρόπο όπως : πως έγινε και το προτεκτοράτο Ελλάς απέκτησε Βαβαρό ηγεμόνα ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχούσαν πολιτικοί προσανατολισμοί Ρωσικο-Γαλλο-Αγγλικοί, είναι άξιον προσοχής.  Βοηθά όμως να εξαχθεί ένα συμπέρασμα από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.   
Οι Γερμανοί επίσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων στην Μικρά Ασία, λόγων των οικονομικών βλέψεων τους στην Τουρκία. Έκανε το παν παρακινώντας τους Τούρκους να κηρύξουν οικονομικό πόλεμο σε κάθε τι Ελληνικό.  Βλέπε εδώ

Επίσης σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις η Ελλάδα είχε εκχωρηθεί στην Γερμανία.                 Το μόνον που στράβωσε την όλη κατάσταση ήταν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν ο Ελληνικός λαός ζήτησε Σύνταγμα το 1843.  Σύμφωνα με το Σύνταγμα περιοριζόταν η εξουσία του κάθε επόμενου εκλεγμένου ηγεμόνα, του οποίου προϋπόθεση ήταν να είναι Ορθόδοξος. Αυτό έκανε τα πράγματα πολύ δυσκολότερα για τους τεύτονες, αφού είχαν να πολεμήσουν Λαό και εκκλησία.  Το επόμενο βήμα ήταν να διαβρωθεί η σχέση λαού – εκκλησίας για να πετύχουν τους στόχους τους. 
 
Στο μέσω αυτών των αντίπαλων δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την παγκόσμια κυριαρχία, βρίσκονται οι λεγόμενες «αγορές», οι κερδοσκόποι, οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν –όπως έκαναν πάντοτε- τις εξελίξεις, και αυτό έχει προκαλέσει αυτήν την διεθνή οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε.
Τα ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν σύντομα, είναι:
  • Θα καταφέρει το Deutsches Reich (με συμμάχους τα μέλη του συνασπισμού της BRIC) να ξανασταθεί στα πόδια του ως εθνική οντότητα;
  • Θα οδηγήσει αυτή η αντιπαλότητα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;
  • Ποιος θα είναι ο ρόλος του ΟΗΕ στις εξελίξεις;
  • Τι σηματοδοτεί η βιασύνη των μεγάλων θρησκευτικών οντοτήτων να ταχθούν υπέρ της διεύρυνσης των εξουσιών του ΟΗΕ; (προσβλέποντας φυσικά στην επιβίωσή τους.....) 
  • Με ποια πλευρά θα ταχθεί τελικά η χώρα μας; Θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των Συμμαχικών δυνάμεων ή μήπως θα υποκύψει στην πίεση και θα αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο όπως έκανε ο Θεμιστοκλής μετά τον εξοστρακισμό του;
Όποια και αν είναι η εξέλιξη, ένα είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον συγγραφέα, πως ζούμε το τέλος -όχι του κόσμου, αλλά- της Ιστορίας!!!
Στο σημείο αυτό, δεν μπορώ να συμφωνήσω, γιατί η ιστορία ποτέ δεν σταματά, όσο και δυσοίωνες να προβλέπονται οι εξελίξεις , όπως επίσης ποτέ κανείς δεν μπορεί να την προδιαγράψει, όσο και αν το επιθυμεί.  Μπορεί να την γράφει και να την σβήνει την ιστορία ο νικητής, αλλά πάντοτε στο τέλος. Οι καιροί δεν είναι όμοιοι όπως όταν οι άνθρωποι ζούσαν με κελεμπίες σε καλύβες ή ερήμους, παντελώς αμόρφωτοι. Όσο και αν ο Έλληνας αδυνατεί να ξυπνήσει στο βαθμό που πρέπει ή να αποκοπεί από λανθασμένες επιλογές κρίσεων, πάντοτε υπάρχει ικανός αριθμός ανθρώπων που το κάνει, αλλά άλλο τόσο γενικότερα οι ίδιοι οι λαοί, από την Αμερική μέχρι την Ισπανία και την ίδια την Γερμανία.
Θέλω να ελπίζω πως θα επικρατήσουν οι λαοί και η σωφροσύνη. 
 
Κάποια από τα στοιχεία επίσης αντλήθηκαν από εδώ

Επίσης θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, πως με το άρθρο 7 της νέας δανειακής σύμβασης, υπέγραψαν πως αποποιούνται (εκείνοι) των πολεμικών αποζημιώσεων καθώς και του κατοχικού δανείου.
Αυτοί είναι οι φωστήρες μας.  Το άκουσα σε εκπομπή του ΑΝΤ1 από ραδιοφώνου, ένας ομιλητής εκ των οποίων ήταν ο καθηγητής Μπέης.  Έχω διαπιστώσει πως ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 έχει πάρα πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκπομπές, που κανένας άλλος σταθμός δεν τους παρέχει, όσο γνωστός και αν είναι.

Ασπασία 
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Θα παραθέσω κάποια στοιχεία που δεν είναι γνωστά σε πολύ κόσμο, όπως φυσικά δεν ήταν και σε μένα, μέχρι να διαβάσω αρχικά ένα κείμενο στο olympia. 
 
Όλοι γνωρίζουμε πως η Γερμανία είναι ομοσπονδιακό κράτος, όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, όπως και το ότι δεν πρόκειται για κυρίαρχο κράτος. Αυτό γιατί ως Γερμανικό Ράϊχ (δεν συγχέεται με το 3ο ραιχ) βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο με τις Συμμαχικές δυνάμεις.  Το Deutsches Reich δεν συνθηκολόγησε ποτέ.  Σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο η συνθηκολόγηση έπρεπε να υπογραφεί από επίσημο εκλεγμένο αρχηγό κράτους, ο οποίος όμως δεν υπήρχε πλέον στην λήξη του πολέμου (είτε φανερά είτε όχι, δεν έχουν ακουστεί και λίγα για την τύχη του Χίλτερ, ακόμα μέχρι και σήμερα). Αναγκαστικά λοιπόν η χώρα παρέδωσε άνευ όρων μόνον τις ένοπλες δυνάμεις που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των τριών όπλων.  Η μόνη κύρια νικήτρια και κατοχική δύναμη της Γερμανίας μετά τον Β' Π.Π. πόλεμο είναι οι ΗΠΑ.  Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, αυτό βοήθησε τους Παγκοσμιοποιητές του διεθνούς κεφαλαίου, να ιδρύσουν το μόρφωμα του ΟΗΕ (στο όνομα της ασφάλειας) που θα αναλάμβανε το έργο αυτό, φαινόμενο ορατό από τον ρόλο και τις αποφάσεις του, καθώς και τις πάμπολλες επικρίσεις που δέχεται, σχετικά με την θετική στάση του στους κατά τόπους πολέμους. Υπό την ίδια φιλοσοφία ιδρύθηκε και η Ε.Ε για να στεγάσει τις φιλοσοφίες και επιδιώξεις των εμπνευστών του σχεδίου, υπό το κράτος της Γερμανίας, που στην ουσία ανήκει στους Αμερικανοβρετανούς σχεδιαστές. 
 
Υπάρχει όμως έντονος φόβος στους ενορχηστρωτές, πως το Deutsches Reich αναβιώνει παρασκηνιακά με σκοπό να συνδεθεί με τον συνασπισμό των BRIC. Μέσα σε αυτήν την δίνη βρέθηκε η χώρα μας που αν δεν αναλάβει κάποιος να την σώσει έχει να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές.
Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα είναι πλέον πανελληνίως γνωστή, όσο και στους ανά τον κόσμο αναλυτές. Η Γερμανία υποστηρίζει σήμερα τα Σκόπια και η άσκηση του Βέτο εκ μέρους του Καραμανλή, την τοποθετεί στην θέση του εκδικητή.                         Ο Καραμανλής δεν υπήρξε παρά η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέγεται BRIC , όπως προσωπικά το κατανοώ.  Η υπόθεση με το Σκοπιανό και το Μακεδονικό, ξεκίνησε μετά την συνένωση των 2 Γερμανιών και προέκυψε μέσα από τα αρχεία της Στάζι.
Σύμφωνα με το άρθρο, οι Γερμανοί βρίσκονται πίσω από τους Αμερικανούς που επίσης ενδιαφέρονται για την ανακατανομή των Βαλκανικών εδαφών, με την διαφορά πως άλλοι είναι οι λόγοι των μεν και άλλοι των δε που προσβλέπουν μακρύτερα από τις ΗΠΑ !!  Δείτε σχετικό άρθρο στο olympia.

Τι είναι BRIC. Βραζιλία – Ρωσία – Ινδία – Κίνα. Ένας συνασπισμός των νέων αναδυόμενων δυνάμεων, στην οποία θα ήθελαν να συμπεριληφθεί και η Αφρική, το λεγόμενο BRICS. Το ακρωνύμιο επινοήθηκε από τον Τζιμ Ο'Νιλ της Goldman Sucks σε ένα έγγραφο του 2001.  Στον νέο συνασπισμό έχουν μεγάλες δυνατότητες να ενταχθούν χώρες όπως : Τουρκία, Ινδονησία, Μεξικό, Νιγηρία. 
 
Η Goldman Sucks από πλευράς της είχε υποστηρίξει πως ο συνασπισμός των 4 αναδυόμενων οικονομιών, μέχρι το 2050 θα ξεπεράσει τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες πλουσιότερες χώρες του κόσμου, καθ' ην στιγμήν αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της επιφανείας της γης και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα έχουν στις προθέσεις τους για μεγαλύτερη διεύρυνση.  Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο του Reyters εδωη οικονομική κρίση (κακώς ονομάζεται παγκόσμια) δεν έχει καθόλου επιρρεάσει τις συνασπισμένες οικονομίες της BRIC, αντίθετα η ανάπτυξή τους είναι τάχιστη.  Ο εκλεκτός Ο'Νιλ είχε πει εκείνη την χρονική περίοδο πως θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν σοβαρά αυτή η σύμπραξη, και πως θα πρέπει να προσέλθουν στο club των G8 και του IMF , γιατί ο πλανήτης δεν χρειάζεται δύο ξεχωριστό club, αλλά ένα που θα αφορά και τις δύο πλευρές !!! Τονίζει, το ότι δεν αλλάζουν και δεν προοδεύουν οι ηγεσίες των G8 δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα. 
 
Όπως συνειδητοποιούμε λοιπόν, όλες οι μεταπολιτευτικές ηγεσίες που γνώριζαν τι παιζόταν, έβαλαν την Ελλάδα σε μια ανύπαρκτη ένωση υπό το κράτος μιας ανύπαρκτης στην ουσία Γερμανίας και σήμερα να την απομυζούν οι δράκοι εμφανιζόμενοι ως σωτήρες της.  Με ποιό κυρίαρχο κράτος λοιπόν συνάπτονται οι συμφωνίες ;;  Ούσα ακόμα η Γερμανία σε εμπόλεμη κατάσταση αφού δεν έχει συνθηκολογήσει επισήμως,  ξεκίνησε εκ νέου πόλεμο με πρώτη την Ελλάδα !!   Η Μέρκελ και Σόϊμπλε παίζουν το παιγνίδι των παγκοσμιοποιητών (γνωστό ήδη απ' την αρχή) , κάτω από ένα προσχεδιασμένο σχέδιο, που ο τελικός στόχος είναι η κατάργηση των Εθνών-κρατών και η αποκοπή από το παρελθόν τους.

Ο Γερμανικός λαός όμως (γνώστης του status quo της χώρας τους) έχει αφυπνιστεί και γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις της χώρας στην οποία ζουν. Έχουν υποβληθεί σε μια συνεχή λιτότητα και απαξίωση εδώ και δύο δεκαετίες και οι φωνές δεν είναι λίγες που ζητούν την έξοδό τους από το ευρώ με την επιστροφή στο μάρκο.  Αυτό κλυδωνίζει τον σχεδιασμό, παρ' όλο ότι κάνουν ότι μπορούν να το επιταχύνουν, πριν αρχίσει να διεκδικεί ανοικτά το Γερμανικό Ράιχ ( το κράτος της Βαιμάρης), αποσιωπώντας ενδελεχώς τα όσα συμβαίνουν στην χώρα. 
Αυτό που προσπαθούν είναι να δημιουργήσουν προηγούμενο με την Ελλάδα, ώστε να υποτάξουν αμέσως μετά όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.  Η οικονομική κατάρρευση με την βοήθεια του Παπανδρέου, αντιστοιχεί σαν την πολιορκία.  Η δήθεν αναβίωση του 4ου Ράιχ και η συνεχής και άκρατη παραπληροφόρηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και άλλο τόσο στο διαδίκτυο, τους διευκολύνει να ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.  Στην ουσία ενώ προτάσσεται η Γερμανία ως ο κακός τη παρέας (ασχέτως της ηγεσίας της), στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά είναι οι Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές.  Γι αυτούς ο εχθρός είναι οι της BRIC και το αναδυόμενο Γερμανικό Ράιχ που ετοιμάζεται να κάνει την τελική και τρομερή επίθεσή του σε συνεργασία μαζί τους, αν επιτευχθεί.                                 Το σπουδαιότερο απ' όλα είναι πως βασισμένο στην αποτρόπαιη στάση της αυτοκρατορίας ειδικά μετά την πτώση του παραπετάσματος, ο νέος συνασπισμός που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα, θα εμφανιστεί ως ο σωτήρας των λαών, ως νέος Σπάρτακος.
Ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχουν φυσικά και οι κερδοσκόποι.

Από σχόλιο διάβασα την εξής καταπληκτική ατάκα την οποία όμως θα την μεταφέρω με τον δικό μου τρόπο όπως : πως έγινε και το προτεκτοράτο Ελλάς απέκτησε Βαβαρό ηγεμόνα ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχούσαν πολιτικοί προσανατολισμοί Ρωσικο-Γαλλο-Αγγλικοί, είναι άξιον προσοχής.  Βοηθά όμως να εξαχθεί ένα συμπέρασμα από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.   
Οι Γερμανοί επίσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων στην Μικρά Ασία, λόγων των οικονομικών βλέψεων τους στην Τουρκία. Έκανε το παν παρακινώντας τους Τούρκους να κηρύξουν οικονομικό πόλεμο σε κάθε τι Ελληνικό.  Βλέπε εδώ

Επίσης σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις η Ελλάδα είχε εκχωρηθεί στην Γερμανία.                 Το μόνον που στράβωσε την όλη κατάσταση ήταν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν ο Ελληνικός λαός ζήτησε Σύνταγμα το 1843.  Σύμφωνα με το Σύνταγμα περιοριζόταν η εξουσία του κάθε επόμενου εκλεγμένου ηγεμόνα, του οποίου προϋπόθεση ήταν να είναι Ορθόδοξος. Αυτό έκανε τα πράγματα πολύ δυσκολότερα για τους τεύτονες, αφού είχαν να πολεμήσουν Λαό και εκκλησία.  Το επόμενο βήμα ήταν να διαβρωθεί η σχέση λαού – εκκλησίας για να πετύχουν τους στόχους τους. 
 
Στο μέσω αυτών των αντίπαλων δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την παγκόσμια κυριαρχία, βρίσκονται οι λεγόμενες «αγορές», οι κερδοσκόποι, οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν –όπως έκαναν πάντοτε- τις εξελίξεις, και αυτό έχει προκαλέσει αυτήν την διεθνή οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε.
Τα ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν σύντομα, είναι:
  • Θα καταφέρει το Deutsches Reich (με συμμάχους τα μέλη του συνασπισμού της BRIC) να ξανασταθεί στα πόδια του ως εθνική οντότητα;
  • Θα οδηγήσει αυτή η αντιπαλότητα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;
  • Ποιος θα είναι ο ρόλος του ΟΗΕ στις εξελίξεις;
  • Τι σηματοδοτεί η βιασύνη των μεγάλων θρησκευτικών οντοτήτων να ταχθούν υπέρ της διεύρυνσης των εξουσιών του ΟΗΕ; (προσβλέποντας φυσικά στην επιβίωσή τους.....) 
  • Με ποια πλευρά θα ταχθεί τελικά η χώρα μας; Θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των Συμμαχικών δυνάμεων ή μήπως θα υποκύψει στην πίεση και θα αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο όπως έκανε ο Θεμιστοκλής μετά τον εξοστρακισμό του;
Όποια και αν είναι η εξέλιξη, ένα είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον συγγραφέα, πως ζούμε το τέλος -όχι του κόσμου, αλλά- της Ιστορίας!!!
Στο σημείο αυτό, δεν μπορώ να συμφωνήσω, γιατί η ιστορία ποτέ δεν σταματά, όσο και δυσοίωνες να προβλέπονται οι εξελίξεις , όπως επίσης ποτέ κανείς δεν μπορεί να την προδιαγράψει, όσο και αν το επιθυμεί.  Μπορεί να την γράφει και να την σβήνει την ιστορία ο νικητής, αλλά πάντοτε στο τέλος. Οι καιροί δεν είναι όμοιοι όπως όταν οι άνθρωποι ζούσαν με κελεμπίες σε καλύβες ή ερήμους, παντελώς αμόρφωτοι. Όσο και αν ο Έλληνας αδυνατεί να ξυπνήσει στο βαθμό που πρέπει ή να αποκοπεί από λανθασμένες επιλογές κρίσεων, πάντοτε υπάρχει ικανός αριθμός ανθρώπων που το κάνει, αλλά άλλο τόσο γενικότερα οι ίδιοι οι λαοί, από την Αμερική μέχρι την Ισπανία και την ίδια την Γερμανία.
Θέλω να ελπίζω πως θα επικρατήσουν οι λαοί και η σωφροσύνη. 
 
Κάποια από τα στοιχεία επίσης αντλήθηκαν από εδώ

Επίσης θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, πως με το άρθρο 7 της νέας δανειακής σύμβασης, υπέγραψαν πως αποποιούνται (εκείνοι) των πολεμικών αποζημιώσεων καθώς και του κατοχικού δανείου.
Αυτοί είναι οι φωστήρες μας.  Το άκουσα σε εκπομπή του ΑΝΤ1 από ραδιοφώνου, ένας ομιλητής εκ των οποίων ήταν ο καθηγητής Μπέης.  Έχω διαπιστώσει πως ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 έχει πάρα πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκπομπές, που κανένας άλλος σταθμός δεν τους παρέχει, όσο γνωστός και αν είναι.

Ασπασία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου