a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

φωτογραφία από papaioannou

Μπορεί να τα βάζω μαζί σου καλέ μου, αλλά όταν όλα και όλοι είναι εναντίον σου, τότε θα σε υπερασπίζομαι, αφού η πάγια θέση μου, είναι η προάσπιση των αδυνάτων και φυσικά επειδή είμαι όμοιο μέλος σαν και σένα, στην κοινωνία μας. 

Εν τούτοις, Εγώ - Εσύ, τα βάζουμε με τους εαυτούς μας ;;  Ξέρω θα σκεφτείς "γιατί ; τι έκανα εγώ ;" "εγώ κατεβαίνω".  Άλλος, "εγώ δεν μπορώ να κατέβω γιατί μπορεί να χάσω την δουλειά μου, με πρόσχημα συνεχείς δικαιολογίες ύπαρξης πονοκεφάλων ή άλλων δικαιολογιών".

Για πέστε μου λοιπόν, όλοι εσείς που τα βάζετε με τον λαό μου και την ποσοστιαία συμμετοχή του...., για πέστε μου τι άλλαξε ;;  Ο λαός άρχισε πλέον να μην αυτοεξαπατάται, Μπορεί σε άλλα να έχει απόλυτη άγνοια, σε μερικά όμως ήδη κατανοεί, πως λειτουργεί η εγκληματική μαζοχιστική πολιτική (!!!)  Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί στο σύνολό του να καταλάβει το μέγεθος της συμφοράς που συντελείται. ΟΧΙ δεν μπορεί.  Με τόση πολυδιασπαστικότητα και τόσα εσωτερικά προβλήματα στην κάθε ομάδα όσο και ως μονάδα, πού χρόνος για έρευνα και διάβασμα....  Μια χαρά τα έχει καταφέρει το σύστημα και μπράβο του, αλλά οι ομάδες και μονάδες, οφείλουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να αφουγκρασθούν την λογική τους, μόνον έτσι θα αντιληφθούν την ανάγκη της συλλογικότητας. 
Διότι οι εκπρόσωποι του συστήματος (βουλή), εν γνώσει τους και όχι λόγω βλακείας ή ανεπάρκειας, ροκανίζουν ως καλικάντζαροι τα θεμελιώδη δίκαια των κοινωνιών, σπεύδοντας να δώσουν την χαριστική βολή. ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ ...................

Ας επανέλθω στο χθες. Οι αφετηρίες πολλές, όσες και οι παρελάσεις.  Μην ξεχνάμε πως μία ημέρα πριν,  είχε παρελάσει ακόμα μία άλλη μεγάλη συγκέντρωση, υποθέτω ιατρών και φαρμακοποιών και δεν ξέρω ποιοί άλλοι από τον κλάδο της υγείας ..... Δεν έπεσε όμως στην αντίληψή μου. Τους είδε συγγενής μου στην τουβούλα και με πληροφόρησε..... 

Εσείς που κατηγορείτε τον λαό, τι περιμένατε ;;  Να συστρατευθεί ο συνειδητά ανένταχτος, ο ανοργάνωτος, με όλες αυτές τις ξεχωριστές συντεχνιακές και κομματικές παρελάσεις ;  Κανονικά θα έπρεπε πρώτα ο λαός να επαναφέρει σε τάξη όλες αυτές τις ομάδες και μετά να προχωρήσει στα περαιτέρω.  Αλλά όλες αυτές οι ομάδες δεν καταλαβαίνουν, πως έχουν ακόμα περιθώριο να παρελαύνουν, επειδή εξακολουθούν να έχουν κάποια σχέση περισσότερη ή λιγότερη, με την κρατική μηχανή.
Όταν όμως όλες αυτές θα ανήκουν σε Φούχτελ, μούχτελ και ξούχτελ ,δεν θα μπορούν να κάνουν ρούπι. Όπως ο σημερινός υπάλληλος του Πράκτικερ, της Αττικής οδού, του Καρφούρ, ο πλανηθείς πρώην κομματικός πολίτης κλπ κλπ.

Περνούσαν λοιπόν εχθές τα παρελαύνοντα "μανεκέν" πρώτη μούρη πίστα.  Αφού έπρεπε να παρελάσει το επόμενο, άδειαζε την πίστα το προηγούμενο, για να πετάξει τα "πανέρια λουλούδια" το επόμενο.  Γιατί πως αλλιώς θα παρομοιάσει κάποιος τέτοιες τακτικές, παρά σαν να είναι η πλατεία η πίστα ενός μαγαζιού, όπου πρώτη φίρμα και με διαφορά είναι η @όρνη η βουλή. 
Δηλαδή αν δεν πέρναγαν μπροστά της, δεν θα επιτελούσαν το καθήκον τους ;; Αν απλά γέμιζαν πλατεία και δρόμους, θα έχαναν την παράσταση της πίστας, μη επιτρέποντας τον όγκο των διαδηλώσεων να γίνει εμφανής ;;
Άραγε οι διαδηλωτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας εκδηλώνουν τις διαμαρτυρίες τους κατ' αυτόν τον τρόπο ;;  Δεεεν νομίιιιζωωω !!!!  Πως άλλωστε θα κατάφερναν να "αγκαλιάσουν" τις ομάδες καταστολής της εξουσίας ;;  Εγκαταλείποντας την θέση του ο ένας στον άλλον ;;
Ε ρε μπερντάχι που μας χρειάζεται...................

Φτάσαμε στην παρέλαση όταν πρώτη πίστα είχε φτάσει το ΠΑΜΕ.  Μπράβο τους... κατέβασαν κόσμο 25.000 όπως άκουσα. Τον κόσμο τους τον είδα με τα μάτια μου. Το ένα τέταρτο δηλαδή σχεδόν.  Η ΑΔΕΔΥ ;; το τρομερό νούμερο όπως άκουσα στο ΠΡΕΖΑ χθές, 1500 περίπου.   Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ;; εεε ;; που εμφανίζεστε ως πρώτο κόμμα ;; 
Υπήρξαν πάντως πάρα πολλές οργανώσεις.

Καθόμασταν στο σημείο Παν/μίου / Πλ. Συντάγματος. Είχαμε λοιπόν ορατότητα καθήμενοι στα πλαϊνά τραπέζια - πεζούλια. Μπορούσαμε να παρακολουθούμε τις αποχωρούσες ομάδες, προς την Παν/μίου. Δεν γνωρίζαμε τι γινόταν στην άλλη πλευρά της πλατείας, από πλευράς Ζαππείου..
Χα χα κάποια στιγμή είδαμε και ένα πανό των Οικολόγων πράσινων, που το πλαισίωναν καμιά δεκαριά άτομα. Γυρνώ σε κάποιον και λέω  "τι θέλουν αυτοί εδώ ;; αυτοί είναι υπέρ του μνημονίου !!!!!".   Σιγά μην είχε απάντηση να δώσει !! Λέτε να ήθελαν να δηλώσουν παρουσία, έχοντας άλλοθι για παν ενδεχόμενο, όταν έλθει η στιγμή της ανάκρισης για το έγκλημα ;;  "Νά..... δείτε φωτογραφία, εμείς διαδηλώσαμε τόοοτε (!!!)"
Και ξέρετε μια φωτογραφία έχει σημασία πως θα παρουσιαστεί, σε άγνωστη στιγμή που θα εξυπηρετεί.  Άντε τότε να θυμάται κανείς τα τώρα , για να αντικρούσει !! Το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά τι συμφέρουσες συλλεκτικές συλλογές κάνει, στην εποχή της εικόνας......

Άρχισε πλέον να αδειάζει η πλατεία, η ώρα είχε πάει περίπου δύο (14 :00). ΄Όταν περνούσε το κάθε μανεκέν, έριχνε και τα όπα του (συνθήματα) στην πίστα της βουλής, βέεεβαια !!!  Όταν τελείωσαν οι οργανωμένες ομάδες, έπεσε ησυχία. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας αφού πέρναγε ο χρόνος σε ατμόσφαιρα ησυχίας και ηρεμίας, "και τώρα τι κάνουμε ;;".  Η πλατεία είχε ακόμα αρκετό διάσπαρτο κόσμο, βουτηγμένο στην σιωπή του.  Η παρέα μας αποφάσισε να χωριστεί. Εμείς πήραμε τον δρόμο του γυρισμού σιγά σιγά και ποδαράτα, ενώ οι υπόλοιποι θα πέρναγαν απ΄την καρδιά της πλατείας για να αποχωρήσουν στην συνέχεια, απ΄την αντίθετη πλευρά
Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε σπίτι και βάζοντας αμέσως να δούμε ζωντανά τι συμβαίνει εκείνη την στιγμή, είδαμε με μεγάλη έκπληξη πως είχαν αρχίσει κάποια επεισόδια.....  

Μπορεί ναι μεν να ήταν μικρής διάρκειας, ήταν όμως όπως φαίνεται αρκετά για να διαλύσουν τους εναπομείναντες.  Ο Σαμαράς σίγουρα δεν θα ήθελε μεγάλη έκταση επεισοδίων, μάλιστα προσωπικά δεν περίμενα να γίνουν επεισόδια, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την τόσο βραχύβια θητεία του.  Τελικά η πλατεία δεν τα απέφυγε ούτε αυτήν την φορά, όπως πάντα απ' τους γνωστότατους "αντιεξουσιαστές" !! 
Οι αντιεξουσιαστές της πλάκας (όχι οι πνευματικά γνήσιοι), που υποθετικά θέλουν να διώξουν την υπάρχουσα εξουσία, για να επιβάλουν έτσι απλά και χωρίς πολλούς διαλόγους, την δική τους !!! Αν όντως ήθελαν, τότε θα υπερασπίζονταν την εξουσία της λαϊκής παρουσίας και κυριαρχίας.  Αυτοί θα έπαιζαν τον ρόλο της περιφρούρησης και όχι τον ρόλο της τρομοκρατίας ! Τι ποτίζονται αυτά τα παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω............
Αυτή είναι η δική τους αλήθεια, η δική τους πραγματικότητα, ξεσκεπάζοντας και επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό που λέει, ότι το παρακράτος οργανώνεται και υποκινείται από εξωτερικούς παράγοντες !!  Αυτές τις κουκούλες πρέπει να βγάλεις Σαμαρά. Αλλά σιγά μην τις βγάλεις, όταν αυτοί που σου δίνουν εντολές είναι οι ίδιοι που οργανώνουν το παρακράτος.... Μπορεί να βγάλεις καμιά μάσκα κανενός φουκαρά πιτσιρικά σαν εκείνο το δεκατριάχρονο αγόρι επί Κωστάκη Καραμανλή, για να κάνεις το κομμάτι σου, αλλά μέχρι εκεί.
Αν ήταν "αθώοι" οι αντιεξουσιαστές μας, δεν θα έβαζαν φωτιά στο κιόσκι του "Χαμόγελου του παιδιού"  (!!!)  ή μήπως τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι εχθροί της κοινωνίας ;; ή μήπως επειδή είναι οι μελλοντικοί εν δυνάμει εξουσιαστές ;; 
Κατόπιν τούτων, μαζί με τους υπόλοιπους, επιβεβαίωσαν την κηδεία του πολιτισμού, που παρέλασε και αυτός στο φέρετρό του. 

Επ ευκαιρία να κάνω μια μικρή παρένθεση και σχετική με την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, περί των ενστόλων και των διαδηλώσεων τους.  Αν γνωρίζει ο εν λόγω επικεφαλής, το Σύνταγμα μπορεί να απαγορεύει τις διαδηλώσεις των ενστόλων, υποθέτω βάσει νόμου ενός στρατιωτικού καθεστώτος, εφ όσον το ύψιστο καθήκον τους, είναι η προστασία της χώρας και των πολιτών του.  Όταν όμως απειλούνται, όχι μόνον απαραίτητα από εξωτερικό παράγοντα αλλά όσο και από εσωτερικό, οφείλουν να πράξουν το ίδιο και πάλι βάσει Συντάγματος. Όντες δε παράλληλα πολίτες αυτού του κράτους, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίσουν δίπλα στους ομοιοπαθείς τους, τα εύλογα. Αυτή είναι η λογική, ο Νόμος και κανένας ατομικός νόμος ή απόφαση, δεν Τον υπερβαίνει.  Αλλά ας μας απαντήσουν, τότε με ποιά λογική παρεισέφρυσε ο καταστρεπτικός συνδικαλισμός ;; όπως στα σχολεία, όπως στα πανεπιστήμια ;;  Που είναι τα φοιτητικά κινήματα ;; Μπολιασμένα και δηλητηριασμένα..

Όταν περπατήσαμε με το ΕΠΑΜ την Σταδίου προς τα επάνω (αργότερα τους αποχωριστήκαμε), παρακολουθούσα τον ανύπαρκτο συντονισμό των συνθημάτων. Άλλο αναφωνούσαν οι πίσω του ΕΠΑΜ, άλλο οι του ΕΠΑΜ, άλλο οι έμπρσθεν του ΕΠΑΜ, χωρίς ιδιαίτερες εμπνεύσεις και αναμασώντας τις πιο πολλές φορές, παλιές προπαγανδιστικές ιδέες.  Γυρνώ τότε σε μια πολύ καλή μου φίλη και της λέω : θυμάσαι τι σου έλεγα χθες, για το πιάνο ;;  Μου χαμογέλασε με σημασία.

Την προηγουμένη, μου είχε θέσει ένα ερώτημα, η καλή μου φίλη. Δηλαδή "αν ο καθένας πιστεύει πως πρέπει να αντισταθεί με διαφορετικό τρόπο (αφού η δική μου άποψη είναι αρνητική όσον αφορά τις διαδηλώσεις που είναι ευκολοδιαχειρήσιμες), τότε αυτός ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να ενωθεί". 
Της παρομοιάσα το πιάνο, σαν μια κοινωνία.   Το κάθε πλήκτρο παίζει το δικό του ήχο έτσι κι αλλιώς. Όλα όμως μαζί σε αρμονικό ρυθμό και παλμό, προσφέρουν πανδαισία ήχων !!
Η κοινωνία μας της εξήγησα είναι εντελώς ξεκουρδισμένη, μαθαίνοντας να ζει η κάθε ομάδα ή άτομο στον δικό του ρυθμό, παραφωνίες στο σύνολο των υπολοίπων παραφωνούντων ήχων.  Μοιάζει δηλαδή σαν ένα ξεκούρδιστο πιάνο, που οι ήχοι προξενούν θόρυβο και όχι ήχους.  Χάος ή Χάβρα. Το πιάνο για να κουρδιστεί θέλει τον τεχνίτη του. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε .  Η κοινωνία έχει ανάγκη τον τεχνίτη των σπλάχνων της , που θα εναρμονήσει τους ήχους της και τον παλμό της. Όταν ο ρυθμός και ύστερα ο παλμός είναι ανύπαρκτος, τότε η διαδήλωση στο τέλος μοιάζει σαν "μνημόσυνο", όπως χαρακτηριστικά είπε μια άγνωστη διαδηλώτρια όταν είχαν μείνει οι σιωπηλοί διαδηλωτές της πλατείας. 
Κι αυτό γιατί ο ένας ήχος καθαιρεί τον άλλο και στο τέλος φέρνει την σιγή, αφού δεν έχει ερεθιστεί ο παλμός !!!
Όχι όμως το "μνημόσυνο" στην τελική ευθεία, να αντικατασταθεί με ακομα χειρότερους ήχους, του κρότου λάμψης (!! ). Δεν γίνεται, η ιστορία πρέπει να αλλάξει......
Οι διαδηλώσεις πρέπει να μεταμορφωθούν ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.....

Όσο για το ποιά είναι η θέση μου από πλευράς αντίστασης, είναι γνωστή απ' την αρχή της εδώ δραστηριότητάς μου. 

Κλείνοντας, επειδή ακούω real fm συστηματικά, είχε καλεσμένο ο Χατζηνικολάου τον Παυλόπουλο. Ναι τον γνωστό περί του εκλογικού νόμου των 50 εδρών !!  Τιιιιι είπε ο αθεόφοβος...(κάτι θάχει μάθει ως αθεόφοβος, από τον κύριο "ουδείς αναμάρτητος". Δεν την γνώριζα αυτήν την δήλωση μέχρι προχθές και δεν φεύγει απ' το μυαλό μου...). Όταν οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στον Τόμσεν, ο Χατζηνικολάου είπε πως τον Τόμσεν τον έδιωξαν όμως από άλλες χώρες, για να διορθώσει ο Παυλόπουλος "μην ξεχνάτε πως αυτές οι χώρες είχαν το Εθνικό τους νόμισμα.  Εμείς έχουμε μεν νόμισμα, όμως ως Εθνικό νοείται μόνον για την Γερμανία και με πολλά ίσως για την Γαλλία !!!!!!!!!!".
Μια δήλωση που τα λέει ΟΛΑ  !!!!!!!!!!!!

Αυτά καλέ μου, αυτά καλοί μου
Αρχίστε μαθήματα συγχρονισμού, ώστε την επόμενη φορά που δεν είναι μακριά, τα συγχρονισμένα παλμικά συνθήματα και μόνον, να ταράξουν τα θεμέλια της Βουλής, σαν τα τείχη της Ιεριχούς, σαν την κρυστάλινη φωνή που θριματίζει τα κρυστάλινα ποτήρια.  Τότε δεν θα έχει καμιά σημασία ο αριθμός, αλλά ο συγχρονισμός !!!
Έγινα σαφής ;;  Γιατί πολύ φοβάμαι, πως θα μας βάλουν και "ποινική ρήτρα",  για το έγκλημα του ότι ζούμε...

Με την αγάπη μου για όλους σας
Νάγια

Which side are you on Greek security* forces ? (* oppression in Orwelian)
Τα βάζουν μαζί σου, καλέ μου ....;; (βίντεο)

φωτογραφία από papaioannou

Μπορεί να τα βάζω μαζί σου καλέ μου, αλλά όταν όλα και όλοι είναι εναντίον σου, τότε θα σε υπερασπίζομαι, αφού η πάγια θέση μου, είναι η προάσπιση των αδυνάτων και φυσικά επειδή είμαι όμοιο μέλος σαν και σένα, στην κοινωνία μας. 

Εν τούτοις, Εγώ - Εσύ, τα βάζουμε με τους εαυτούς μας ;;  Ξέρω θα σκεφτείς "γιατί ; τι έκανα εγώ ;" "εγώ κατεβαίνω".  Άλλος, "εγώ δεν μπορώ να κατέβω γιατί μπορεί να χάσω την δουλειά μου, με πρόσχημα συνεχείς δικαιολογίες ύπαρξης πονοκεφάλων ή άλλων δικαιολογιών".

Για πέστε μου λοιπόν, όλοι εσείς που τα βάζετε με τον λαό μου και την ποσοστιαία συμμετοχή του...., για πέστε μου τι άλλαξε ;;  Ο λαός άρχισε πλέον να μην αυτοεξαπατάται, Μπορεί σε άλλα να έχει απόλυτη άγνοια, σε μερικά όμως ήδη κατανοεί, πως λειτουργεί η εγκληματική μαζοχιστική πολιτική (!!!)  Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί στο σύνολό του να καταλάβει το μέγεθος της συμφοράς που συντελείται. ΟΧΙ δεν μπορεί.  Με τόση πολυδιασπαστικότητα και τόσα εσωτερικά προβλήματα στην κάθε ομάδα όσο και ως μονάδα, πού χρόνος για έρευνα και διάβασμα....  Μια χαρά τα έχει καταφέρει το σύστημα και μπράβο του, αλλά οι ομάδες και μονάδες, οφείλουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να αφουγκρασθούν την λογική τους, μόνον έτσι θα αντιληφθούν την ανάγκη της συλλογικότητας. 
Διότι οι εκπρόσωποι του συστήματος (βουλή), εν γνώσει τους και όχι λόγω βλακείας ή ανεπάρκειας, ροκανίζουν ως καλικάντζαροι τα θεμελιώδη δίκαια των κοινωνιών, σπεύδοντας να δώσουν την χαριστική βολή. ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ ...................

Ας επανέλθω στο χθες. Οι αφετηρίες πολλές, όσες και οι παρελάσεις.  Μην ξεχνάμε πως μία ημέρα πριν,  είχε παρελάσει ακόμα μία άλλη μεγάλη συγκέντρωση, υποθέτω ιατρών και φαρμακοποιών και δεν ξέρω ποιοί άλλοι από τον κλάδο της υγείας ..... Δεν έπεσε όμως στην αντίληψή μου. Τους είδε συγγενής μου στην τουβούλα και με πληροφόρησε..... 

Εσείς που κατηγορείτε τον λαό, τι περιμένατε ;;  Να συστρατευθεί ο συνειδητά ανένταχτος, ο ανοργάνωτος, με όλες αυτές τις ξεχωριστές συντεχνιακές και κομματικές παρελάσεις ;  Κανονικά θα έπρεπε πρώτα ο λαός να επαναφέρει σε τάξη όλες αυτές τις ομάδες και μετά να προχωρήσει στα περαιτέρω.  Αλλά όλες αυτές οι ομάδες δεν καταλαβαίνουν, πως έχουν ακόμα περιθώριο να παρελαύνουν, επειδή εξακολουθούν να έχουν κάποια σχέση περισσότερη ή λιγότερη, με την κρατική μηχανή.
Όταν όμως όλες αυτές θα ανήκουν σε Φούχτελ, μούχτελ και ξούχτελ ,δεν θα μπορούν να κάνουν ρούπι. Όπως ο σημερινός υπάλληλος του Πράκτικερ, της Αττικής οδού, του Καρφούρ, ο πλανηθείς πρώην κομματικός πολίτης κλπ κλπ.

Περνούσαν λοιπόν εχθές τα παρελαύνοντα "μανεκέν" πρώτη μούρη πίστα.  Αφού έπρεπε να παρελάσει το επόμενο, άδειαζε την πίστα το προηγούμενο, για να πετάξει τα "πανέρια λουλούδια" το επόμενο.  Γιατί πως αλλιώς θα παρομοιάσει κάποιος τέτοιες τακτικές, παρά σαν να είναι η πλατεία η πίστα ενός μαγαζιού, όπου πρώτη φίρμα και με διαφορά είναι η @όρνη η βουλή. 
Δηλαδή αν δεν πέρναγαν μπροστά της, δεν θα επιτελούσαν το καθήκον τους ;; Αν απλά γέμιζαν πλατεία και δρόμους, θα έχαναν την παράσταση της πίστας, μη επιτρέποντας τον όγκο των διαδηλώσεων να γίνει εμφανής ;;
Άραγε οι διαδηλωτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας εκδηλώνουν τις διαμαρτυρίες τους κατ' αυτόν τον τρόπο ;;  Δεεεν νομίιιιζωωω !!!!  Πως άλλωστε θα κατάφερναν να "αγκαλιάσουν" τις ομάδες καταστολής της εξουσίας ;;  Εγκαταλείποντας την θέση του ο ένας στον άλλον ;;
Ε ρε μπερντάχι που μας χρειάζεται...................

Φτάσαμε στην παρέλαση όταν πρώτη πίστα είχε φτάσει το ΠΑΜΕ.  Μπράβο τους... κατέβασαν κόσμο 25.000 όπως άκουσα. Τον κόσμο τους τον είδα με τα μάτια μου. Το ένα τέταρτο δηλαδή σχεδόν.  Η ΑΔΕΔΥ ;; το τρομερό νούμερο όπως άκουσα στο ΠΡΕΖΑ χθές, 1500 περίπου.   Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ;; εεε ;; που εμφανίζεστε ως πρώτο κόμμα ;; 
Υπήρξαν πάντως πάρα πολλές οργανώσεις.

Καθόμασταν στο σημείο Παν/μίου / Πλ. Συντάγματος. Είχαμε λοιπόν ορατότητα καθήμενοι στα πλαϊνά τραπέζια - πεζούλια. Μπορούσαμε να παρακολουθούμε τις αποχωρούσες ομάδες, προς την Παν/μίου. Δεν γνωρίζαμε τι γινόταν στην άλλη πλευρά της πλατείας, από πλευράς Ζαππείου..
Χα χα κάποια στιγμή είδαμε και ένα πανό των Οικολόγων πράσινων, που το πλαισίωναν καμιά δεκαριά άτομα. Γυρνώ σε κάποιον και λέω  "τι θέλουν αυτοί εδώ ;; αυτοί είναι υπέρ του μνημονίου !!!!!".   Σιγά μην είχε απάντηση να δώσει !! Λέτε να ήθελαν να δηλώσουν παρουσία, έχοντας άλλοθι για παν ενδεχόμενο, όταν έλθει η στιγμή της ανάκρισης για το έγκλημα ;;  "Νά..... δείτε φωτογραφία, εμείς διαδηλώσαμε τόοοτε (!!!)"
Και ξέρετε μια φωτογραφία έχει σημασία πως θα παρουσιαστεί, σε άγνωστη στιγμή που θα εξυπηρετεί.  Άντε τότε να θυμάται κανείς τα τώρα , για να αντικρούσει !! Το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά τι συμφέρουσες συλλεκτικές συλλογές κάνει, στην εποχή της εικόνας......

Άρχισε πλέον να αδειάζει η πλατεία, η ώρα είχε πάει περίπου δύο (14 :00). ΄Όταν περνούσε το κάθε μανεκέν, έριχνε και τα όπα του (συνθήματα) στην πίστα της βουλής, βέεεβαια !!!  Όταν τελείωσαν οι οργανωμένες ομάδες, έπεσε ησυχία. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας αφού πέρναγε ο χρόνος σε ατμόσφαιρα ησυχίας και ηρεμίας, "και τώρα τι κάνουμε ;;".  Η πλατεία είχε ακόμα αρκετό διάσπαρτο κόσμο, βουτηγμένο στην σιωπή του.  Η παρέα μας αποφάσισε να χωριστεί. Εμείς πήραμε τον δρόμο του γυρισμού σιγά σιγά και ποδαράτα, ενώ οι υπόλοιποι θα πέρναγαν απ΄την καρδιά της πλατείας για να αποχωρήσουν στην συνέχεια, απ΄την αντίθετη πλευρά
Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε σπίτι και βάζοντας αμέσως να δούμε ζωντανά τι συμβαίνει εκείνη την στιγμή, είδαμε με μεγάλη έκπληξη πως είχαν αρχίσει κάποια επεισόδια.....  

Μπορεί ναι μεν να ήταν μικρής διάρκειας, ήταν όμως όπως φαίνεται αρκετά για να διαλύσουν τους εναπομείναντες.  Ο Σαμαράς σίγουρα δεν θα ήθελε μεγάλη έκταση επεισοδίων, μάλιστα προσωπικά δεν περίμενα να γίνουν επεισόδια, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την τόσο βραχύβια θητεία του.  Τελικά η πλατεία δεν τα απέφυγε ούτε αυτήν την φορά, όπως πάντα απ' τους γνωστότατους "αντιεξουσιαστές" !! 
Οι αντιεξουσιαστές της πλάκας (όχι οι πνευματικά γνήσιοι), που υποθετικά θέλουν να διώξουν την υπάρχουσα εξουσία, για να επιβάλουν έτσι απλά και χωρίς πολλούς διαλόγους, την δική τους !!! Αν όντως ήθελαν, τότε θα υπερασπίζονταν την εξουσία της λαϊκής παρουσίας και κυριαρχίας.  Αυτοί θα έπαιζαν τον ρόλο της περιφρούρησης και όχι τον ρόλο της τρομοκρατίας ! Τι ποτίζονται αυτά τα παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω............
Αυτή είναι η δική τους αλήθεια, η δική τους πραγματικότητα, ξεσκεπάζοντας και επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό που λέει, ότι το παρακράτος οργανώνεται και υποκινείται από εξωτερικούς παράγοντες !!  Αυτές τις κουκούλες πρέπει να βγάλεις Σαμαρά. Αλλά σιγά μην τις βγάλεις, όταν αυτοί που σου δίνουν εντολές είναι οι ίδιοι που οργανώνουν το παρακράτος.... Μπορεί να βγάλεις καμιά μάσκα κανενός φουκαρά πιτσιρικά σαν εκείνο το δεκατριάχρονο αγόρι επί Κωστάκη Καραμανλή, για να κάνεις το κομμάτι σου, αλλά μέχρι εκεί.
Αν ήταν "αθώοι" οι αντιεξουσιαστές μας, δεν θα έβαζαν φωτιά στο κιόσκι του "Χαμόγελου του παιδιού"  (!!!)  ή μήπως τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι εχθροί της κοινωνίας ;; ή μήπως επειδή είναι οι μελλοντικοί εν δυνάμει εξουσιαστές ;; 
Κατόπιν τούτων, μαζί με τους υπόλοιπους, επιβεβαίωσαν την κηδεία του πολιτισμού, που παρέλασε και αυτός στο φέρετρό του. 

Επ ευκαιρία να κάνω μια μικρή παρένθεση και σχετική με την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, περί των ενστόλων και των διαδηλώσεων τους.  Αν γνωρίζει ο εν λόγω επικεφαλής, το Σύνταγμα μπορεί να απαγορεύει τις διαδηλώσεις των ενστόλων, υποθέτω βάσει νόμου ενός στρατιωτικού καθεστώτος, εφ όσον το ύψιστο καθήκον τους, είναι η προστασία της χώρας και των πολιτών του.  Όταν όμως απειλούνται, όχι μόνον απαραίτητα από εξωτερικό παράγοντα αλλά όσο και από εσωτερικό, οφείλουν να πράξουν το ίδιο και πάλι βάσει Συντάγματος. Όντες δε παράλληλα πολίτες αυτού του κράτους, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίσουν δίπλα στους ομοιοπαθείς τους, τα εύλογα. Αυτή είναι η λογική, ο Νόμος και κανένας ατομικός νόμος ή απόφαση, δεν Τον υπερβαίνει.  Αλλά ας μας απαντήσουν, τότε με ποιά λογική παρεισέφρυσε ο καταστρεπτικός συνδικαλισμός ;; όπως στα σχολεία, όπως στα πανεπιστήμια ;;  Που είναι τα φοιτητικά κινήματα ;; Μπολιασμένα και δηλητηριασμένα..

Όταν περπατήσαμε με το ΕΠΑΜ την Σταδίου προς τα επάνω (αργότερα τους αποχωριστήκαμε), παρακολουθούσα τον ανύπαρκτο συντονισμό των συνθημάτων. Άλλο αναφωνούσαν οι πίσω του ΕΠΑΜ, άλλο οι του ΕΠΑΜ, άλλο οι έμπρσθεν του ΕΠΑΜ, χωρίς ιδιαίτερες εμπνεύσεις και αναμασώντας τις πιο πολλές φορές, παλιές προπαγανδιστικές ιδέες.  Γυρνώ τότε σε μια πολύ καλή μου φίλη και της λέω : θυμάσαι τι σου έλεγα χθες, για το πιάνο ;;  Μου χαμογέλασε με σημασία.

Την προηγουμένη, μου είχε θέσει ένα ερώτημα, η καλή μου φίλη. Δηλαδή "αν ο καθένας πιστεύει πως πρέπει να αντισταθεί με διαφορετικό τρόπο (αφού η δική μου άποψη είναι αρνητική όσον αφορά τις διαδηλώσεις που είναι ευκολοδιαχειρήσιμες), τότε αυτός ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να ενωθεί". 
Της παρομοιάσα το πιάνο, σαν μια κοινωνία.   Το κάθε πλήκτρο παίζει το δικό του ήχο έτσι κι αλλιώς. Όλα όμως μαζί σε αρμονικό ρυθμό και παλμό, προσφέρουν πανδαισία ήχων !!
Η κοινωνία μας της εξήγησα είναι εντελώς ξεκουρδισμένη, μαθαίνοντας να ζει η κάθε ομάδα ή άτομο στον δικό του ρυθμό, παραφωνίες στο σύνολο των υπολοίπων παραφωνούντων ήχων.  Μοιάζει δηλαδή σαν ένα ξεκούρδιστο πιάνο, που οι ήχοι προξενούν θόρυβο και όχι ήχους.  Χάος ή Χάβρα. Το πιάνο για να κουρδιστεί θέλει τον τεχνίτη του. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε .  Η κοινωνία έχει ανάγκη τον τεχνίτη των σπλάχνων της , που θα εναρμονήσει τους ήχους της και τον παλμό της. Όταν ο ρυθμός και ύστερα ο παλμός είναι ανύπαρκτος, τότε η διαδήλωση στο τέλος μοιάζει σαν "μνημόσυνο", όπως χαρακτηριστικά είπε μια άγνωστη διαδηλώτρια όταν είχαν μείνει οι σιωπηλοί διαδηλωτές της πλατείας. 
Κι αυτό γιατί ο ένας ήχος καθαιρεί τον άλλο και στο τέλος φέρνει την σιγή, αφού δεν έχει ερεθιστεί ο παλμός !!!
Όχι όμως το "μνημόσυνο" στην τελική ευθεία, να αντικατασταθεί με ακομα χειρότερους ήχους, του κρότου λάμψης (!! ). Δεν γίνεται, η ιστορία πρέπει να αλλάξει......
Οι διαδηλώσεις πρέπει να μεταμορφωθούν ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.....

Όσο για το ποιά είναι η θέση μου από πλευράς αντίστασης, είναι γνωστή απ' την αρχή της εδώ δραστηριότητάς μου. 

Κλείνοντας, επειδή ακούω real fm συστηματικά, είχε καλεσμένο ο Χατζηνικολάου τον Παυλόπουλο. Ναι τον γνωστό περί του εκλογικού νόμου των 50 εδρών !!  Τιιιιι είπε ο αθεόφοβος...(κάτι θάχει μάθει ως αθεόφοβος, από τον κύριο "ουδείς αναμάρτητος". Δεν την γνώριζα αυτήν την δήλωση μέχρι προχθές και δεν φεύγει απ' το μυαλό μου...). Όταν οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στον Τόμσεν, ο Χατζηνικολάου είπε πως τον Τόμσεν τον έδιωξαν όμως από άλλες χώρες, για να διορθώσει ο Παυλόπουλος "μην ξεχνάτε πως αυτές οι χώρες είχαν το Εθνικό τους νόμισμα.  Εμείς έχουμε μεν νόμισμα, όμως ως Εθνικό νοείται μόνον για την Γερμανία και με πολλά ίσως για την Γαλλία !!!!!!!!!!".
Μια δήλωση που τα λέει ΟΛΑ  !!!!!!!!!!!!

Αυτά καλέ μου, αυτά καλοί μου
Αρχίστε μαθήματα συγχρονισμού, ώστε την επόμενη φορά που δεν είναι μακριά, τα συγχρονισμένα παλμικά συνθήματα και μόνον, να ταράξουν τα θεμέλια της Βουλής, σαν τα τείχη της Ιεριχούς, σαν την κρυστάλινη φωνή που θριματίζει τα κρυστάλινα ποτήρια.  Τότε δεν θα έχει καμιά σημασία ο αριθμός, αλλά ο συγχρονισμός !!!
Έγινα σαφής ;;  Γιατί πολύ φοβάμαι, πως θα μας βάλουν και "ποινική ρήτρα",  για το έγκλημα του ότι ζούμε...

Με την αγάπη μου για όλους σας
Νάγια

Which side are you on Greek security* forces ? (* oppression in Orwelian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου