Μια ιστορικού περιεχομένου εκπομπή που αξίζει να ακούσει κάποιος. Κέρδος θα έχει, χασούρα όχι. Μάλιστα θα ήταν πολύ χρήσιμη όχι μόνον για τους Ελλαδίτες, αλλά και γι αυτούς που κατοικούν από χρόνια σε ξένες χώρες, μακριά από τις ρίζες του τόπου τους, όπου τους ποτίζουν με διάφορες αηδίες διάφοροι ξένοι συγγραφείς που εκείνοι από λάθος επιλέγουν. Το λέω μετά λόγου γνώσεως, καθ' όσον έχω ακούσει τις μυριάδες ασυναρτησίες από συγγενικά μου πρόσωπα που ζουν εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό.
Είμαστε Έλληνες ή Ρωμιοί ; Είμαστε Έλληνες, κάποτε άλλοτε Πελασγοί, Ίωνες κλπ, που άλλοτε έκαναν τους προπροπροπαπούδες μας να φοβούνται να ομολογήσουν πως ήταν Έλληνες, αφού .... κάποιοι φρόντισαν να τους κατηγορήσουν για εθνικούς και ειδωλολάτρες. Αφού κάποιοι φρόντισαν να καταστρέψουν το κάλος των τεχνουργημάτων τους. Αφού κάποιοι φρόντισαν να κλέψουν τα σύμβολά τους, τα επιστημονικά συγγράμματά τους και την υψηλή τεχνολογία τους. Αφού κάποιοι θέλησαν να επιβάλλουν ξένο σπόρο στην σκέψη τους, φέρνοντας τα πάνω κάτω.
Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε Έλληνες, για όποιον και για όποιο σκοπό θέλει να μας προσάψει άλλες ονοματοδοσίες. Πρόβλημά του, αρκεί εμείς να έχουμε την γνώση και όχι την διχογνωμία που επιδιώκουν. Το παράδοξο που ακούγεται στην ηχητική συνομιλία είναι, πως ενώ οι Τούρκοι αποκαλούσαν τους εκεί Έλληνες Ίωνες, οι ίδιοι αυτοαποκαλούντο Μικρασιάτες.
Η Ελλαδική εκκλησία και οι κοτζαμπάσηδες πολιτικοί, με το άρθρο 3 του Συντάγματος απαγόρευσαν την έκδοση της μεταφρασμένης Ελληνικής κλασσικής παιδείας, που έδωσε τα φώτα στον γήϊνο πολιτισμό, με αποτέλεσμα χρόνια αργότερα κάποιους που το τόλμησαν, να τους αντιμετωπίσουν σαν κοινούς κακοποιούς.
Όταν λέω πολιτισμό, εννοώ πολιτισμό (εκ της λέξεως πολίτης) ως πνευματικό και ηθικό επίτευγμα, σύνολο συμπεριφοράς από πνευματική καλλιέργεια, ψυχική ευγένεια και ευαισθησία, συνυφασμένος με την έννοια φιλοκαλία και όχι την υλιστική τεχνολογία ή ασέβεια (ύβρις) στο πρόσωπο του άλλου. Οι αρχαίοι των αρχαίων με την βοήθεια του Προμηθέα, έλαβαν από τα πρώτα τους βήματα τεχνογνωσία (Τάλως, Φρυκτωρίες => τηλε (= μακριά) επικοινωνίες, τηλεβόας άλλως ηχητικό κέρας κλπ), την οποία όμως την ανήγαγαν σε επιστήμη (= έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου - Πλάτων) και προς όφελος όλων, όχι μερικών ή καταδυνάστευσης. Με την δημιουργία της έννοιας κράτους, από τους κατακτητές Ρωμαίους και τα όσα επακολούθησαν, ο δρόμος αυτός ανακόπηκε και στην πορεία αναστράφηκε ..... προς την τεχνολογία. Στο προτεκτοράτο Ελλάς, η όποια επιστημονική έρευνα είναι καταδικασμένη από την πολιτική μαφία.
Ο άνθρωπος είναι εύκολα παρασυρόμενο ον, κάτω από τον "έξυπνο" χειρισμό του λόγου, πόσο μάλλον όταν αυτός προέρχεται από κάθε είδους ιερατεία. Και αυτό γιατί :
Ο Επιμηθέας όντας μη έξυπνος και πείθοντας τον Προμηθέα να εκτελέσει αυτός την Θεϊκή εντολή της δημιουργίας του ανθρώπου, ξόδεψε τις θεϊκές χάρες σε άλογα όντα και άφησε αφρόντιστη την ράτσα των ανθρώπων. Κι έτσι ο Προμηθέας, καίτοι ημίθεος, σταυρώθηκε στο βράχο, για την λάθος εμπιστοσύνη που έδειξε, ώστε να εξαναγκαστεί στο τέλος να δώσει στον άνθρωπο εφόδια που έκλεψε από άλλους θεούς, για να τον βοηθήσει να επιβιώσει, αφού έμεινε απροστάτευτος από την μοιρασιά. Παρ' όλα αυτά, ο πατέρας των θεών Ζευς που εξακολουθούσε να ανησυχεί για το είδος είπε στον Ερμή : μοίρασε ίσα την αιδώ και την δικαιοσύνη σε όλους τους ανθρώπους και βάλε νόμο με την σφραγίδα μου : όποιος είναι ανίκανος να κρατήσει το μερίδιό του στην αιδώ και τη δικαιοσύνη, να τον σκοτώνουν, γιατί είναι η πανούκλα της πολιτείας.
Ο ΘΕΙΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ (αφού ο άνθρωπος υπήρξε ανάξιος να κάνει ένα βήμα παρά πάνω), ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΚΠΕΣΩΝ ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΟΝΤΩΝ. Ν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου