a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Α ρε Δία τι μας έκανες…

thumb
Της Goldfinger
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της ελληνικής γης,  εκτός από το 80ο μνημόνιο, Μέρκελ - Σαρκοζί και οι λοιπές δυνάμεις της Ένωσης δεν πρόκειται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους για να σώσουν την Ευρωζώνη και να απαντήσουν στους κερδοσκόπους εάν δεν ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη για την αρπαγή και την εγκατάλειψη της Ευρώπης από τον Δία.
Ο όρος τέθηκε αιφνιδιαστικά στην ελληνική κυβέρνηση χθες το απόγευμα και προκάλεσε αμηχανία στου Μαξίμου, αφού δεν δόθηκε καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Όπως είπαν στο «Π» στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό, ο όρος  τέθηκε με απόλυτο - εκβιαστικό τρόπο… «Ή ζητάτε ταπεινά συγνώμη ή διαλυόμαστε». Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε αμέσως τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και όλους του ευρωπαίους ηγέτες και έντρομος διαπίστωσε ότι ήταν τόσο κάθετοι στην εκπλήρωση του όρου που διεμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι όντως αποφασισμένοι ακόμα και να καταρρεύσουν μαζί μας εάν δεν λυθεί το ζήτημα.
Το μήνυμα στον πρωθυπουργό ήταν άλλωστε σαφές… «ο τελευταίος μας όρος είναι να συρθεί γονατιστός ως τις Βρυξέλλες ο vice president Vangelis και να ζητήσει συγνώμη σε 27 γλώσσες για εκείνον τον θρασύτατο τύπο που το έπαιξε  αθώος ταύρος και κορόιδεψε το κορίτσι μας».
Ο θυμός τους, μάλιστα είναι τόσο μεγάλος που αν και ο Γιώργος Παπανδρέου προσφέρθηκε να συρθεί εκείνος για μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, επειδή έχει άριστη φυσική κατάσταση, ο γαλλογερμανικός άξονας αρνήθηκε κατηγορηματικά…
Και το ερώτημα είναι πρέπει ή όχι να ζητήσουμε συγνώμη για τον Δία;
Πριν απαντήσετε, θυμηθείτε το (love) story…
Μια φορά κι έναν καιρό η Ευρώπη μάζευε με τις φίλες της λουλούδια σε ένα αγρό στην ακρογιαλιά της Τύρου ή της Σιδώνας (διαλέγετε και παίρνετε). Ο Δίας την είδε και έπαθε αυτό που αργότερα ονόμασε «coup de foudre». Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε κάτασπρο ταύρο (!). Βλέποντας η Ευρώπη τον ταύρο, πήγε κοντά του, τον χάιδεψε λίγο και, αφού βεβαιώθηκε ότι ήταν ήρεμος κάθισε πάνω στη ράχη του. Αυτό περίμενε και ο Δίας και γρήγορος σαν αστραπή, έπεσε στη θάλασσα ώστε να μην προλάβει η Ευρώπη να καταλάβει τι έγινε. Από τη Φοινίκη ο ταύρος-Δίας κολύμπησε ως την Κρήτη, όπου βγήκε στην Γόρτυνα. Εκεί, αφού φανέρωσε στην Ευρώπη ποιος ήταν, έκανε μαζί της τρία παιδιά,  τον  Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα. Εντάξει, μετά την παράτησε αφού πρώτα, όμως, την πάντρεψε με τον βασιλιά της Κρήτης Αστερίωνα, ο οποίος υιοθέτησε και τα παιδιά του Δία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου