a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Διάβαζα στο DIADRASTIKO όλες τις πιθανές αιτίες περί του Νορβηγικού συμβάντος.
Όπως πχ., ενός πιθανού Μουσουλμανικού παράγοντα, λόγω του ότι είναι Μέλος του Νάτο και λαμβάνει μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις ανακοινώσεις της Αλ Κάϊντα πως θα διεξαχθούν επιθέσεις κατά της Δύσης.
Αναφέρει όμως μία σημαντική είδηση, πως η Νορβηγική εταιρεία Staoil και η Κινεζική Sinochem σύναψαν συμφωνία αμοιβαίου κέρδους στην λατινική Αμερική, εξ αιτίας των πλούσιων Βραζιλιάνικων κοιτασμάτων πετρελαίου.

Επίσης επισημαίνει, πως αυτόπτης μάρτυρας δηλώνοντας ως ειδικός εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε πως οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κατευθύνουν τις σκέψεις για υπόγεια έκρηξη !
Το ότι δεν θρήνησαν περισσότερα θύματα, οφείλεται στο ότι η συγκεκριμένη ημέρα, ήταν Εθνική αργία και στο Πρωθυπουργικό κτήριο, βρίσκονταν μόνον 7 άτομα ευτυχώς. 
Θα μπορούσα να το παραλληλήσω με τους Δίδυμους Πύργους, που η συγκεκριμένη μέρα ήταν Εβραϊκή αργία, για αυτό και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα δυστυχή θύματα της 11ης Σεπτ.)

Όπως έγραψα σε άλλη ανάρτηση, από την στιγμή που έχουμε ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις των Κυβερνώντων τουλάχιστον του Δυτικού Κόσμου, που στοχεύουν προς μιά κατεύθυνση, με συγκεκριμένη ατζέντα, γνωρίζουμε εκ των προτέρων, πως ό,τι και αν γίνεται γύρο μας, συμβάλλουν προς τον συγκεκριμένο προσανατολισμό, που τον ονομάζουν Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Κατ΄αυτούς δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν θα χρησιμοποιήσουν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, πέραν της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, που έχουν δουλέψει αρκετά και με όλα τα μέσα για να φέρουν τα πράγματα εκεί ακριβώς που θέλουν.
Ποιοι είναι οι αποδέκτες ενός τέτοιου σχεδίου ; φυσικά εμείς.
Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν ακόμα ηγεσίες που είναι εκτός αυτής της κλίκας και δεν γνωρίζουν πίσω από τις όμορφες εξαγγελίες των πιο ισχυρών, τι πραγματικά κρύβεται, ή τέλος πάντων τι αντιπροσωπεύουν. Αν τύχει και το διαπιστώσουν, τότε εάν δεν σε ρίχνουν για τις κακές σου επιλογές και τους λοξοδρομισμούς, ίσως αλλού να χρησιμοποιούν άλλους τρόπους.  Πχ. Δεν μάθαμε ποτέ κάτι σχετικά με την Δολοφονία του Ούλαφ Πάλμε και τις πραγματικές αιτίες.
 
Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος από εμάς, την πραγματική κατάσταση από όποιο δρόμο διαλέξει ο καθένας, αρκεί να έχει φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνει τι σημαίνει “ να γυρίσει ο διακόπτης στο off “, αξίζει να γνωρίζουμε τι γίνεται, με όποιες παραμέτρους μπορούν να μπουν στο τραπέζι. Δεν παύει να είναι και αυτός ένας δρόμος προς την ανεύρεση της γνώσης. Αλλά είναι ο πιο δύσκολος και τελικά δαιδαλώδης. Αλλά βλέπεις, έχει ο άνθρωπος το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής, χωρίς καμία κριτική ή τιμωρία , αλλά το κακό ήταν πως δεν γνώριζε καλά το μάθημα της ύπαρξής του και των Νόμων !
Έπρεπε λοιπόν να το μάθει.

Μία επίθεση σε Κρατικό Διοικητικό Κτήριο όπως το Πρωθυπουργικό, έχει αποδέκτες την πολιτική ζωή της χώρας, για τις όποιες πιέσεις.
Διαλέγοντας όμως μία μέρα αργίας, σημαίνει πως ο στόχος ήταν καθαρά ψυχολογικός προς όλες τις κατευθύνσεις ! Σαν να λέμε, εμείς είμαστε εδώ , όπως το καταλαβαίνει ο καθένας από την πολιτική πλευρά που ανήκει. Αλλά το ακόμα μεγαλύτερο θύμα, είναι η ίδια η μάζα. Η μάζα που δεν γνωρίζει από τρομοκρατίες. Θέλει την ησυχία της και την όποια ζωή συνήθισε !
Πάντα λοιπόν ένα έργο αφορά καθαρά αυτούς, στην υπηρεσία της μεγάλης ιδέας, που δυστυχώς εμείς ενισχύσαμε, θεωρώντας πως οι δομές των Κοινωνιών που βρήκαμε, ήταν ο Θεμέλιος Λίθος της Ανθρώπινης Ζωής.
Δεν αντισταθήκαμε ούτε σε ατομικό επίπεδο. Και αν το κάναμε, θεωρηθήκαμε ως κατά το ευγενέστερον : περιθωριακοί ή εξτρεμιστές ή φέρναμε σε τρομερά δύσκολη θέση την εικόνα μας, βάζοντας βόμβα στην σχέση μας με τους γονείς που αγαπούσαμε.

Κάναμε λάθη τρομερά, αφού η κάθε επανάσταση δεν προήλθε ούτε από εσωτερική ατομική ζύμωση, ούτε καν με συλλογικό πνεύμα. Ούτε κανείς έμπαινε στον κόπο να ανοίξει τους ορίζοντες του, αντλώντας γνώση και σοφία από τις ρίζες του.
Να μην μας κακοφαίνεται εάν είμαστε απόλυτα νεοταξίτικα παιδιά, και πολύ πιστά μάλιστα !
Γιατί όσοι γνωρίζουν σε βάθος και πλάτος την πραγματικότητα, ξέρουν πολύ καλά πως η ανατροπή μιας τέτοιας βαθιά ριζωμένης συστημικής κατάστασης, που έρχεται από τα απώτερα βάθη της άγνωστης προϊστορίας μας, ένας τέτοιος αγώνας είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.
Και μάλιστα να φτάσει σε μια γενικευμένη ανθρώπινη έκφραση !

Θα πρέπει να ξεγυμνώσει γενιές επί γενιών εναποθηκευμένα status quo, που απαιτεί χρόνο και πολύ προσωπική προσπάθεια. Η λύση και το κλειδί είναι εκεί ακριβώς τριγύρω στον Παράδεισο και την μεγάλη έξοδο, άσχετα με ποιόν τρόπο δίνεται ! 'Όλα τα επόμενα, όπως και αν είναι δομημένα, ανθρώπινα δημιουργήματα , βοηθούν μόνον για να καταλάβει κάποιος το σήμερα. Πέραν όμως των βοηθημάτων ή και των ανάλογων ανταλλαγών απόψεων, στην τελική είναι απόλυτα ένας Μοναχικός δρόμος.
Ο Μοναχικός δρόμος για να μπορέσει να φτάσει την ανώτερη συνειδητότητα, εκεί ακριβώς που συναντιούνται και ενώνονται όλοι οι μοναχικοί δρόμοι, θα φανεί στο Ξημέρωμα μιας Μέρας, που εκείνη το ξέρει πότε θα έλθει.
Αν ακολουθεί κανείς τον δρόμο μιας ανακυκλωμένης και συνεχώς αναπροσαρμοσμένης ιδεολογίας, σωστότερα θα την έλεγα ιδεοληψίας, γιατί αυτό ακολουθούμε λαμβάνοντας και ακολουθώντας πιστά πληροφορίες είτε περιφερόμενες φιλοσοφίες, μη αναζητώντας το ξεχωριστό , το δυνατό, το καθαρό, χαθήκαμε ακριβώς εκεί που έχει σταματήσει ο νους να είναι θετικά αυτόνομος.

Παρ΄όλα αυτά να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας, πως όπως μία έκρηξη, ή επίθεση σωμάτων ασφαλείας στο πλήθος, πολεμικοί βομβαρδισμοί, ροζ-κίτρινες-μπλε επαναστάσεις, στοχεύουν εμάς ακριβώς εκεί που είναι και η Αχίλλειος Πτέρνα μας ! Στον συναισθηματικό κόσμο. Αυτός που καθορίζει μαζί με την νοημοσύνη την ψυχική ισορροπία.
Οπότε αγνοήστε παντελώς για τον ΑΙΑΝΤΑ, που θα βγει να κάνει νεροπόλεμο, ούτε τις μπογιές που θα σταμπάρουν, ούτε τα καουτσούκ παιγνίδια τους. Αγνοήστε τα.
Μόνον η καρδιά είναι ο οδηγός μας. Εκείνοι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν την δουλειά τους. Εμείς δεν ξέρουμε να κάνουμε καλά την δουλειά μας υπέρ του εαυτού μας !
Όσο για τις παράπλευρες απώλειες, να λάβουμε υπ' όψιν, πως αν το σκεφτούμε σωστά, παντού είμαστε εμείς οι χαμένοι. Οπότε τουλάχιστον θα πρέπει να το κάνουμε εμείς να αξίζει, όταν χάνονται κάποιες αθώες ψυχές. Να είμαστε έστω οι χαμένοι μιας μάχης, αλλά ποτέ οι νικημένοι.
Να έχουμε επιλέξει την σωστή πλευρά, ώστε να αξίζει τον κόπο για έναν ευγενή κοινό σκοπό.
Μην σας πιάνουν τα συναισθηματικά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα γιατί δεν έχουν να φάνε, όταν στον Πολιτισμό χωρούν όλοι ! Χάνονται ζωές από διάφορες πολεμικές συρράξεις, επειδή μάζες ανθρώπων επέλεξαν να ανήκουν κάπου και τελικά εξυπηρετούν τις κατασκευαστικές τύπου Τσένι, τις πολεμικές βιομηχανίες κλπ κλπ.
Αλλά και αν έχει αποκατασταθεί μια πλασματική Δημοκρατία, η αιματοχυσία καλά κρατεί.
Ατέλειωτη αλυσίδα. Κόκκινα αμέτρητα ποτάμια.
 
Αλλά μπροστά στο θέαμα της διπλανής πόρτας λειτουργεί διαφορετικά και μάλιστα άπειρης στις νέες τακτικές !
Εδώ ο άνθρωπος έμαθε , αντί να σέβεται την ζωή, να την ξεπουλά για ένα οποιοδήποτε ψυχολογικό κενό, μέσα από ριψοκίνδυνες καταστάσεις, όπως ταχύτητα, ρεκόρ που ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Έλεγα δηλαδή ο άνθρωπος δεν έχει κάποιο φυσικό όριο ; Γιατί αν πρόκειται να ξεπεράσει το φυσικό του όριο, δεν θα το ξεπεράσει με σωματικά ρεκόρ, αλλά με ψυχικό ρεκόρ , ώστε να περάσει σε ένα άλλο φυσικό ανώτερο περιβάλλον !
Αντίθετα προσπαθεί και έχει πειστεί, πως όλοι οι πιθανοί δρόμοι είναι ΕΔΩ ακριβώς ! 
Εκ ου και τα αναβολικά. Χαμένοι στην δύνη μιας μαύρης τρύπας του εγκεφάλου μας.
Είμαστε Νεοταξίτες ΟΛΟΙ.

Αφού δεν έχουμε μάθει ακόμα, ποιος είναι ο ειρηνικός δρόμος και ακολουθούμε μοιρασμένοι ξένους δρόμους, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πόλεμος χωρίς θύματα δεν γίνεται.  Είτε αφήνουμε τον πόλεμο τους, είτε γινόμαστε θύματά του.  Είτε σαν θεατές, είτε στην δική μας πραγματικότητα.
Ακόμα και το ότι ο Αδάμ υποχρεώνεται με ιδρώτα να αποκτά το ψωμί του, σημαίνει πως όλα μα όλα όσα συμβαίνουν, ακόμα και αυτός ο άγνωστος για εμάς πραγματικός Θάνατος, δεν κάνουν τίποτ΄αλλο, παρά να μας βοηθούν να αποδείξουμε πως είμαστε Άξιοι, του όποιου Θείου δώρου που κατέχουμε στο απεραντοσύνη του Σύμπαντος. 
Ο Μεγάλος δάσκαλος Χριστός, όταν μπήκε στον Ναό, είπε δεν ήλθα για ειρήνη, αλλά για πόλεμο !  Πόλεμο ενάντια σε ένα ολέθριο σκεπτικό, που στην συνέχεια μετουσιώθηκε με την γνωστή μορφή !
Ο Έλληνας Φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε πει : Πόλεμος πατήρ πάντων.  Η Αδράνεια , η αφομοίωση, απλά δημιουργεί δουλικά μυαλά, με δουλικές προεκτάσεις, κριμένες πίσω από καλοπασπαλισμένες ψυχολογικές, συναισθηματικές προεκτάσεις. 

Για να μην μακρηγορώ περισσότερο, διάλεξα να παρουσιάσω αυτούσια το κομμάτι που αφορά την Ελληνική πλευρά και την άμεση σχέση με το συμβάν Νορβηγίας, που εκθέτει το diadrastiko.

ΑΣΠΑΣΙΑ 

Η Ελλαδο-κεντρική ματιά.

Η Νορβηγία, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 φαίνεται πως αγοράζει το Ελληνικό χρέος, μαζί με της Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας. Στην δική μας περίπτωση, αντάλλαγμα για την αγορά χρέους ήταν η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πόρων (πετρέλαια κλπ).
(Αν όλο αυτό ευσταθεί, τότε μοιάζει παράλογο να χρωστάμε ακόμα!! Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα η οποία δεν χρειάζεται να γίνει διότι είναι προφανές ότι μας «δουλεύουν» όλους μαζί ψιλό γαζί. Ίσως, αυτή η «αγορά χρέους» -αν ισχύει- να ήταν ένας βασικός λόγος στην άρνησή της να συμμετάσχει στην χρηματοδότησή μας.)

Ως απλή ένδειξη του παραπάνω ισχυρισμού έρχεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Νορβηγία (13/5/2011), μέσα από την οποία ανακοινώνεται ανεπίσημα η συνεργασία των δύο χωρών για εντοπισμό πετρελαίου, κυρίως, στο Ιόνιο. Η Νορβηγική Εταιρία PGS (Petroleum Geo Services), και ο υφυπουργός Πετρελαίων είναι ήδη σε στενή επαφή με τον Έλληνα υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη για ένα ανάλογο μοντέλο ερευνών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, το οποίο ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί και σε μας. 
Στην Κύπρο, ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού προς τη Λεμεσό, έχει εντοπιστεί μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αν υποθέσουμε ότι ήταν προσχεδιασμένη η έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί κοντά στην Λεμεσό (μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας), ένα άνετο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι στόχος είναι τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα.

Το ότι η Ελλάδα, την δεδομένη στιγμή,  δεν αποτελεί «στόχο» μάλλον οφείλεται στις όλο χάρη «κινήσεις» του κ.κ. Πρωθυπουργού μας.

Για να έχουν βάση όλα αυτά θα πρέπει να αποδεχτούμε πως πραγματικός στόχος είναι ο υποθαλάσσιος ενεργειακός πλούτος της χώρας μας και ιθύνων νους η ΝΤΠ. Και για να υπάρχει αξία στα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει, εντός ολίγων ημερών, η Νορβηγική εταιρία να αποσυρθεί από την «ανεπίσημη» συνεργασία της και να την ακυρώσει, ώστε να περάσει στα χέρια κάποιων άλλων που… πρόσκεινται στην «φιλοσοφία» της ΝΤΠ.
 
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Διάβαζα στο DIADRASTIKO όλες τις πιθανές αιτίες περί του Νορβηγικού συμβάντος.
Όπως πχ., ενός πιθανού Μουσουλμανικού παράγοντα, λόγω του ότι είναι Μέλος του Νάτο και λαμβάνει μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις ανακοινώσεις της Αλ Κάϊντα πως θα διεξαχθούν επιθέσεις κατά της Δύσης.
Αναφέρει όμως μία σημαντική είδηση, πως η Νορβηγική εταιρεία Staoil και η Κινεζική Sinochem σύναψαν συμφωνία αμοιβαίου κέρδους στην λατινική Αμερική, εξ αιτίας των πλούσιων Βραζιλιάνικων κοιτασμάτων πετρελαίου.

Επίσης επισημαίνει, πως αυτόπτης μάρτυρας δηλώνοντας ως ειδικός εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε πως οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κατευθύνουν τις σκέψεις για υπόγεια έκρηξη !
Το ότι δεν θρήνησαν περισσότερα θύματα, οφείλεται στο ότι η συγκεκριμένη ημέρα, ήταν Εθνική αργία και στο Πρωθυπουργικό κτήριο, βρίσκονταν μόνον 7 άτομα ευτυχώς. 
Θα μπορούσα να το παραλληλήσω με τους Δίδυμους Πύργους, που η συγκεκριμένη μέρα ήταν Εβραϊκή αργία, για αυτό και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα δυστυχή θύματα της 11ης Σεπτ.)

Όπως έγραψα σε άλλη ανάρτηση, από την στιγμή που έχουμε ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις των Κυβερνώντων τουλάχιστον του Δυτικού Κόσμου, που στοχεύουν προς μιά κατεύθυνση, με συγκεκριμένη ατζέντα, γνωρίζουμε εκ των προτέρων, πως ό,τι και αν γίνεται γύρο μας, συμβάλλουν προς τον συγκεκριμένο προσανατολισμό, που τον ονομάζουν Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Κατ΄αυτούς δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν θα χρησιμοποιήσουν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, πέραν της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, που έχουν δουλέψει αρκετά και με όλα τα μέσα για να φέρουν τα πράγματα εκεί ακριβώς που θέλουν.
Ποιοι είναι οι αποδέκτες ενός τέτοιου σχεδίου ; φυσικά εμείς.
Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν ακόμα ηγεσίες που είναι εκτός αυτής της κλίκας και δεν γνωρίζουν πίσω από τις όμορφες εξαγγελίες των πιο ισχυρών, τι πραγματικά κρύβεται, ή τέλος πάντων τι αντιπροσωπεύουν. Αν τύχει και το διαπιστώσουν, τότε εάν δεν σε ρίχνουν για τις κακές σου επιλογές και τους λοξοδρομισμούς, ίσως αλλού να χρησιμοποιούν άλλους τρόπους.  Πχ. Δεν μάθαμε ποτέ κάτι σχετικά με την Δολοφονία του Ούλαφ Πάλμε και τις πραγματικές αιτίες.
 
Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος από εμάς, την πραγματική κατάσταση από όποιο δρόμο διαλέξει ο καθένας, αρκεί να έχει φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνει τι σημαίνει “ να γυρίσει ο διακόπτης στο off “, αξίζει να γνωρίζουμε τι γίνεται, με όποιες παραμέτρους μπορούν να μπουν στο τραπέζι. Δεν παύει να είναι και αυτός ένας δρόμος προς την ανεύρεση της γνώσης. Αλλά είναι ο πιο δύσκολος και τελικά δαιδαλώδης. Αλλά βλέπεις, έχει ο άνθρωπος το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής, χωρίς καμία κριτική ή τιμωρία , αλλά το κακό ήταν πως δεν γνώριζε καλά το μάθημα της ύπαρξής του και των Νόμων !
Έπρεπε λοιπόν να το μάθει.

Μία επίθεση σε Κρατικό Διοικητικό Κτήριο όπως το Πρωθυπουργικό, έχει αποδέκτες την πολιτική ζωή της χώρας, για τις όποιες πιέσεις.
Διαλέγοντας όμως μία μέρα αργίας, σημαίνει πως ο στόχος ήταν καθαρά ψυχολογικός προς όλες τις κατευθύνσεις ! Σαν να λέμε, εμείς είμαστε εδώ , όπως το καταλαβαίνει ο καθένας από την πολιτική πλευρά που ανήκει. Αλλά το ακόμα μεγαλύτερο θύμα, είναι η ίδια η μάζα. Η μάζα που δεν γνωρίζει από τρομοκρατίες. Θέλει την ησυχία της και την όποια ζωή συνήθισε !
Πάντα λοιπόν ένα έργο αφορά καθαρά αυτούς, στην υπηρεσία της μεγάλης ιδέας, που δυστυχώς εμείς ενισχύσαμε, θεωρώντας πως οι δομές των Κοινωνιών που βρήκαμε, ήταν ο Θεμέλιος Λίθος της Ανθρώπινης Ζωής.
Δεν αντισταθήκαμε ούτε σε ατομικό επίπεδο. Και αν το κάναμε, θεωρηθήκαμε ως κατά το ευγενέστερον : περιθωριακοί ή εξτρεμιστές ή φέρναμε σε τρομερά δύσκολη θέση την εικόνα μας, βάζοντας βόμβα στην σχέση μας με τους γονείς που αγαπούσαμε.

Κάναμε λάθη τρομερά, αφού η κάθε επανάσταση δεν προήλθε ούτε από εσωτερική ατομική ζύμωση, ούτε καν με συλλογικό πνεύμα. Ούτε κανείς έμπαινε στον κόπο να ανοίξει τους ορίζοντες του, αντλώντας γνώση και σοφία από τις ρίζες του.
Να μην μας κακοφαίνεται εάν είμαστε απόλυτα νεοταξίτικα παιδιά, και πολύ πιστά μάλιστα !
Γιατί όσοι γνωρίζουν σε βάθος και πλάτος την πραγματικότητα, ξέρουν πολύ καλά πως η ανατροπή μιας τέτοιας βαθιά ριζωμένης συστημικής κατάστασης, που έρχεται από τα απώτερα βάθη της άγνωστης προϊστορίας μας, ένας τέτοιος αγώνας είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.
Και μάλιστα να φτάσει σε μια γενικευμένη ανθρώπινη έκφραση !

Θα πρέπει να ξεγυμνώσει γενιές επί γενιών εναποθηκευμένα status quo, που απαιτεί χρόνο και πολύ προσωπική προσπάθεια. Η λύση και το κλειδί είναι εκεί ακριβώς τριγύρω στον Παράδεισο και την μεγάλη έξοδο, άσχετα με ποιόν τρόπο δίνεται ! 'Όλα τα επόμενα, όπως και αν είναι δομημένα, ανθρώπινα δημιουργήματα , βοηθούν μόνον για να καταλάβει κάποιος το σήμερα. Πέραν όμως των βοηθημάτων ή και των ανάλογων ανταλλαγών απόψεων, στην τελική είναι απόλυτα ένας Μοναχικός δρόμος.
Ο Μοναχικός δρόμος για να μπορέσει να φτάσει την ανώτερη συνειδητότητα, εκεί ακριβώς που συναντιούνται και ενώνονται όλοι οι μοναχικοί δρόμοι, θα φανεί στο Ξημέρωμα μιας Μέρας, που εκείνη το ξέρει πότε θα έλθει.
Αν ακολουθεί κανείς τον δρόμο μιας ανακυκλωμένης και συνεχώς αναπροσαρμοσμένης ιδεολογίας, σωστότερα θα την έλεγα ιδεοληψίας, γιατί αυτό ακολουθούμε λαμβάνοντας και ακολουθώντας πιστά πληροφορίες είτε περιφερόμενες φιλοσοφίες, μη αναζητώντας το ξεχωριστό , το δυνατό, το καθαρό, χαθήκαμε ακριβώς εκεί που έχει σταματήσει ο νους να είναι θετικά αυτόνομος.

Παρ΄όλα αυτά να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας, πως όπως μία έκρηξη, ή επίθεση σωμάτων ασφαλείας στο πλήθος, πολεμικοί βομβαρδισμοί, ροζ-κίτρινες-μπλε επαναστάσεις, στοχεύουν εμάς ακριβώς εκεί που είναι και η Αχίλλειος Πτέρνα μας ! Στον συναισθηματικό κόσμο. Αυτός που καθορίζει μαζί με την νοημοσύνη την ψυχική ισορροπία.
Οπότε αγνοήστε παντελώς για τον ΑΙΑΝΤΑ, που θα βγει να κάνει νεροπόλεμο, ούτε τις μπογιές που θα σταμπάρουν, ούτε τα καουτσούκ παιγνίδια τους. Αγνοήστε τα.
Μόνον η καρδιά είναι ο οδηγός μας. Εκείνοι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν την δουλειά τους. Εμείς δεν ξέρουμε να κάνουμε καλά την δουλειά μας υπέρ του εαυτού μας !
Όσο για τις παράπλευρες απώλειες, να λάβουμε υπ' όψιν, πως αν το σκεφτούμε σωστά, παντού είμαστε εμείς οι χαμένοι. Οπότε τουλάχιστον θα πρέπει να το κάνουμε εμείς να αξίζει, όταν χάνονται κάποιες αθώες ψυχές. Να είμαστε έστω οι χαμένοι μιας μάχης, αλλά ποτέ οι νικημένοι.
Να έχουμε επιλέξει την σωστή πλευρά, ώστε να αξίζει τον κόπο για έναν ευγενή κοινό σκοπό.
Μην σας πιάνουν τα συναισθηματικά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα γιατί δεν έχουν να φάνε, όταν στον Πολιτισμό χωρούν όλοι ! Χάνονται ζωές από διάφορες πολεμικές συρράξεις, επειδή μάζες ανθρώπων επέλεξαν να ανήκουν κάπου και τελικά εξυπηρετούν τις κατασκευαστικές τύπου Τσένι, τις πολεμικές βιομηχανίες κλπ κλπ.
Αλλά και αν έχει αποκατασταθεί μια πλασματική Δημοκρατία, η αιματοχυσία καλά κρατεί.
Ατέλειωτη αλυσίδα. Κόκκινα αμέτρητα ποτάμια.
 
Αλλά μπροστά στο θέαμα της διπλανής πόρτας λειτουργεί διαφορετικά και μάλιστα άπειρης στις νέες τακτικές !
Εδώ ο άνθρωπος έμαθε , αντί να σέβεται την ζωή, να την ξεπουλά για ένα οποιοδήποτε ψυχολογικό κενό, μέσα από ριψοκίνδυνες καταστάσεις, όπως ταχύτητα, ρεκόρ που ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Έλεγα δηλαδή ο άνθρωπος δεν έχει κάποιο φυσικό όριο ; Γιατί αν πρόκειται να ξεπεράσει το φυσικό του όριο, δεν θα το ξεπεράσει με σωματικά ρεκόρ, αλλά με ψυχικό ρεκόρ , ώστε να περάσει σε ένα άλλο φυσικό ανώτερο περιβάλλον !
Αντίθετα προσπαθεί και έχει πειστεί, πως όλοι οι πιθανοί δρόμοι είναι ΕΔΩ ακριβώς ! 
Εκ ου και τα αναβολικά. Χαμένοι στην δύνη μιας μαύρης τρύπας του εγκεφάλου μας.
Είμαστε Νεοταξίτες ΟΛΟΙ.

Αφού δεν έχουμε μάθει ακόμα, ποιος είναι ο ειρηνικός δρόμος και ακολουθούμε μοιρασμένοι ξένους δρόμους, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πόλεμος χωρίς θύματα δεν γίνεται.  Είτε αφήνουμε τον πόλεμο τους, είτε γινόμαστε θύματά του.  Είτε σαν θεατές, είτε στην δική μας πραγματικότητα.
Ακόμα και το ότι ο Αδάμ υποχρεώνεται με ιδρώτα να αποκτά το ψωμί του, σημαίνει πως όλα μα όλα όσα συμβαίνουν, ακόμα και αυτός ο άγνωστος για εμάς πραγματικός Θάνατος, δεν κάνουν τίποτ΄αλλο, παρά να μας βοηθούν να αποδείξουμε πως είμαστε Άξιοι, του όποιου Θείου δώρου που κατέχουμε στο απεραντοσύνη του Σύμπαντος. 
Ο Μεγάλος δάσκαλος Χριστός, όταν μπήκε στον Ναό, είπε δεν ήλθα για ειρήνη, αλλά για πόλεμο !  Πόλεμο ενάντια σε ένα ολέθριο σκεπτικό, που στην συνέχεια μετουσιώθηκε με την γνωστή μορφή !
Ο Έλληνας Φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε πει : Πόλεμος πατήρ πάντων.  Η Αδράνεια , η αφομοίωση, απλά δημιουργεί δουλικά μυαλά, με δουλικές προεκτάσεις, κριμένες πίσω από καλοπασπαλισμένες ψυχολογικές, συναισθηματικές προεκτάσεις. 

Για να μην μακρηγορώ περισσότερο, διάλεξα να παρουσιάσω αυτούσια το κομμάτι που αφορά την Ελληνική πλευρά και την άμεση σχέση με το συμβάν Νορβηγίας, που εκθέτει το diadrastiko.

ΑΣΠΑΣΙΑ 

Η Ελλαδο-κεντρική ματιά.

Η Νορβηγία, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 φαίνεται πως αγοράζει το Ελληνικό χρέος, μαζί με της Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας. Στην δική μας περίπτωση, αντάλλαγμα για την αγορά χρέους ήταν η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πόρων (πετρέλαια κλπ).
(Αν όλο αυτό ευσταθεί, τότε μοιάζει παράλογο να χρωστάμε ακόμα!! Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα η οποία δεν χρειάζεται να γίνει διότι είναι προφανές ότι μας «δουλεύουν» όλους μαζί ψιλό γαζί. Ίσως, αυτή η «αγορά χρέους» -αν ισχύει- να ήταν ένας βασικός λόγος στην άρνησή της να συμμετάσχει στην χρηματοδότησή μας.)

Ως απλή ένδειξη του παραπάνω ισχυρισμού έρχεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Νορβηγία (13/5/2011), μέσα από την οποία ανακοινώνεται ανεπίσημα η συνεργασία των δύο χωρών για εντοπισμό πετρελαίου, κυρίως, στο Ιόνιο. Η Νορβηγική Εταιρία PGS (Petroleum Geo Services), και ο υφυπουργός Πετρελαίων είναι ήδη σε στενή επαφή με τον Έλληνα υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη για ένα ανάλογο μοντέλο ερευνών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, το οποίο ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί και σε μας. 
Στην Κύπρο, ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού προς τη Λεμεσό, έχει εντοπιστεί μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αν υποθέσουμε ότι ήταν προσχεδιασμένη η έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί κοντά στην Λεμεσό (μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας), ένα άνετο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι στόχος είναι τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα.

Το ότι η Ελλάδα, την δεδομένη στιγμή,  δεν αποτελεί «στόχο» μάλλον οφείλεται στις όλο χάρη «κινήσεις» του κ.κ. Πρωθυπουργού μας.

Για να έχουν βάση όλα αυτά θα πρέπει να αποδεχτούμε πως πραγματικός στόχος είναι ο υποθαλάσσιος ενεργειακός πλούτος της χώρας μας και ιθύνων νους η ΝΤΠ. Και για να υπάρχει αξία στα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει, εντός ολίγων ημερών, η Νορβηγική εταιρία να αποσυρθεί από την «ανεπίσημη» συνεργασία της και να την ακυρώσει, ώστε να περάσει στα χέρια κάποιων άλλων που… πρόσκεινται στην «φιλοσοφία» της ΝΤΠ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου