a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Ισραήλ και Τουρκία εργάζονται για την εξομάλυνση των σχέσεων τους"...

http://www.defencenet.gr/
ImageΤο Ισραήλ και η Τουρκία συνεχίζουν τις επαφές με στόχο την αποφυγή περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεών τους, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
"Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι επαφές ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία για να επιλυθεί η κρίση και να γυρίσουμε σελίδα", τόνισε ο Ιγκάλ Παλμόρ.
Ο Παλμόρ έκανε τις δηλώσεις αυτές την ίδια ώρα που τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι σήμερα προβλέπονται στη Νέα Υόρκη συνομιλίες ανάμεσα στον ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν και ανώτατους τούρκους αξιωματούχους.
Σε ερώτηση για το θέμα αυτό, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, Ισραήλ και Τουρκία προσπαθούν να αμβλύνουν τις διαφορές τους, πριν την δημοσιοποίηση έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ που ερευνά την ισραηλινή επίθεση, σε διεθνή ύδατα, τον περασμένο Μάιο εναντίον του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, το οποίο προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΗΕ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και για τις δύο χώρες, οι οποίες έχουν συμφέρον να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση πριν από την δημοσιοποίηση της έκθεσης ώστε να μην βαθύνει η κρίση.
Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε πρόσφατα πως το Ισραήλ και η Τουρκία προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα στις σχέσεις τους μετά το αιματηρό επεισόδιο με το Mavi Marmara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου