a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το ΥΠΕΞ εξηγεί στους Άραβες τις ελληνικές θέσεις για τη Γάζα

Την πρόταση της Ελλάδας, να αναλάβει η ίδια την προώθηση στη Γάζα της ανθρωπιστικής βοήθειας, που έχουν συγκεντρώσει οι συμμετέχοντες στη γνωστή σχετική πρωτοβουλία, παρουσίασε χθες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ι. Ζέπος, στους διαπιστευμένους στην Αθήνα πρέσβεις αραβικών κρατών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο, ο κ. Ζέπος ενημέρωσε τους Άραβες πρέσβεις για το ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθησαν με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, την αποφυγή εντάσεων που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής σε μια κρίσιμη περίοδο, αλλά και υπό το φως της σχετικής έκκλησης που είχε απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν και οι επαφές που είχαν για το σκοπό αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη πρωτοβουλία που εκδηλώνει η χώρα μας.

Ο πρέσβης επανέλαβε στους Άραβες πρέσβεις τις θέσεις της Ελλάδας για το Μεσανατολικό και ειδικά το Παλαιστινιακό ζήτημα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στο στόχο της εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τους Παλαιστίνιους και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου