a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ξαφνικά στην Άγκυρα ο νεός διοικητής της CIA που είχε κάνει ρεζίλι το τουρκικό στρατό.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αμέσως μετα το διόρισμο του στα καθήκοντα του, ο νέος διοικητής της CIA Ντέϊβιντ Πετρέους, επισκέφθηκε εσπευσμένα την Άγκυρα. Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν στρατηγός Πετρέους ήρθε στην Τουρκία χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf η ξαφνική παρουσία του διοικητή της CIA έχει άμεση σχέση με τη δράση του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία και την δολοφονία 13 τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα απο την Κουρδική ένοπλη οργάνωση. Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο ο νέος αρχηγός της CIA να μεταφέρει την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την    επίσκεψη που σχεδιάζει να κάνει ο Ερντογάν στη Γάζα.

Τον Πετρέους τον υποδέχθηκαν τούρκοι αξιωματικοί και κανείς δεν γνωρίζει με ποιούς συναντήθηκε.

Η Χίλαρι Κλίντον κατα τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία το Σάββατο είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη συνεργασία και την υποστήριξη στο στρατιωτικό και στον τομέα πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
 
  Τραγική ειρωνεία, ο Πετρέους είναι ο στρατηγός που ήταν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ τo 2003 οπου οι αμερικανοί στρατιώτες  είχαν συλλάβει και είχαν περάσει τσουβάλια στα κεφάλια τούρκων στρατιωτών που δρούσαν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Το κύρος του τουρκικού τότε είχε εκμηδενιστεί.  
   Ο Ερντογαν και η κυβέρνηση του τώρα υποδέχονται τον άνθρωπο που είχε κάνει ρεζίλι. 

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου