a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012


Μετά από πολλές σκέψεις και αναμένοντας ένα εσωτερικό μήνυμα (μόνον οι μυημένοι κατανοούν τι θέλω να πω) βρέθηκα μπροστά στο κισέ πληροφοριών του Παρακαταθηκών και δανείων
  • Καλημέρα σας, που μπορώ να καταθέσω ένα συμβολικό ποσό υπέρ του Δημοσίου ;
  • Πηγαίνετε στον κισσέ 30
                                                Μπροστά στον κισσέ 30
  • Θα ήθελα να καταθέσω ένα συμβολικό ποσόν όσον αφορά τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου
  • Ξέρετε δεν υπάρχει σχετικό έντυπο και δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω.
  • Μα είσαστε υποχρεωμένοι....
  • Καλλίτερα να ανεβείτε στον 3 όροφο, στην Νομική μας υπηρεσία. Θα ήθελα να σας εξυπηρετήσω, αλλά δεν γνωρίζω κάτι σχετικά. 

    Για να είμαι σίγουρη πως πηγαίνω σωστά, προσπάθησα να ρωτήσω την υπάλληλο ενός ταμείου στο οποίο ήταν ένα ευέξαπτος κύριος, που δεν ήθελε να κάνει λάθος η υπάλληλος στην συναλλαγή του, ζητώντας μου επιτακτικά να απομακρυνθώ. Δεν πρόλαβα να γυρίσω το κεφάλι μου και άκουσα την υπάλληλο να μιλά.
  • Α, είπα στον κύριο, μιλά στο τηλέφωνο μέσω hands free
    Ο Κύριος όμως όντας πολύ ευέξαπτος, γυρνά και μου λέει “δεν σας θέλω δίπλα μου” Άσε ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός σκέφτηκα, μην χαλάσω την διάθεσή μου ούτε να μειώσω την ενέργειά μου για τον σκοπό για τον οποίο ήλθα.
Η κοπέλα του ταμείου μου απάντησε αμέσως όταν κατάλαβε τι είχε μεσολαβήσει, δείχνοντάς μου την πόρτα που θα έπρεπε να ακολουθήσω.
Βρέθηκα λοιπόν στην Νομική υπηρεσία !
    • Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Ήλθα για να καταθέσω ένα συμβολικό ποσόν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας.
    • Α, μάλιστα σαν αυτό των Κερκυραίων......
    • Και όχι μόνον
    • .......
    • Δεν μπορείτε.....
    • Μα αφού άλλοι έχουν καταθέσει......
    • Δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε ........
      Παίρνει την δήλωση-αίτηση, της ρίχνει μια ματιά και αρχίζει μια στιχομυθεία όπως , “ξέρετε δεν μπορείτε να καταθέσετε ένα ευρώ, εξ άλλου δεν υπάρχει καμία σχετική γνωμοδότηση”
      Επιμένοντας, με στέλνουν στην Δ/ντρια του Νομικού τμήματος, που ήταν στο ισόγειο.  Φτάνοντας κτυπώ την πόρτα, βγαίνει ένας κύριος ο οποίος μου λέει μισό λεπτό,  σε λίγο μπορείτε να μπείτε. Βγαίνει ο κύριος, μπαίνω εγώ αφού μου κρατά την πόρτα.
Η Δ/ντρια ρίχνει και εκείνη μια ματιά και μου λέει “μα τι είναι το ένα ευρώ που θέλετε να καταθέσετε, σε αναλογία των τελών που σας ζητούν ! Είναι εξευτελιστικό ποσόν.”
      - Μα είναι καθαρά συμβολικό ποσόν και όχι η πληρωμή τους
      - Εμείς παίρνουμε ποσά όταν υπάρχει κάποια εχθρότητα μεταξύ πολιτών πχ. Κοινόχρηστα κλπ. Το παρόν δεν έχει κάποια σχέση με εμάς.
Λες και δεν υπάρχει διένεξη μεταξύ εμού και του Δημοσίου και θα πρέπει να ήταν ιδιώτης για να μπορώ να τα καταθέσω, σκέφτηκα. Λες και το κράτος δεν προτίθεται να γίνει και επίσημα μια ιδιωτική εταιρεία με την όλο και λιγότερη συμμετοχή του, πωλώντας τα πάντα σε χέρια ιδιωτών. Αλλά οι νομικοί έχουν την ευχέρεια να χειρίζονται τα νομικά όπως τους βολεύει, καθ' όσον οι ίδιοι συντάσσουν τους νόμους και εν συνεχεία κάθονται στα έδρανα της βουλής για να υπερασπίζονται τους νόμους τους “ως νόμιμους”.
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και στην κυριολεξία μπουκάρουν κάποιες υπάλληλοι με μία γλάστρα Αλεξανδρινό, προσφορά μάλλον των υπαλλήλων στην Δ.ντρια και η μία εξ αυτών αρχίζει τις ευχές (πάλι καλά που τις άκουσα με ομαδική φωνή !). Η Δ/ντρια φυσικά δίνει προσοχή στους νέους της επισκέπτες. Σκέφτηκα ας μην χαλάσω την όμορφη στιγμή τους, αφού ζουν στον κόσμο τους, εφ' όσον είχαν την υποχρέωση, πρώτα να διαπιστώσουν εάν ήταν διαθέσιμη και μετά θα εισέλθουν. Αλλά φαίνεται δεν ενοχλούν πολλοί πολίτες την Δ/ντριά τους έως καθόλου, άρα φυσιολογική για αυτές η συμπεριφορά τους.
Συνεχίζω πάντως να μιλώ με την Δ/ντρια και παγώνουν οι εισβολείς.
  • Σχετικά με την ΔΕΗ θα έπρεπε επίσης να λαμβάνετε τα ποσά των πολιτών
  • Μα υπάρχει γνωμοδότηση του ΣτΕ και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς
    ( Γνωμοδότηση δεν υπάρχει ήθελα να της πω, αλλά μια υπουργική εντολή. Εδώ δεν έχουν καθαρογράψει ακόμα την γνωμοδότηση περί της νομιμότητας ή μη του Μνημονίου, εμποδίζοντας την προσφυγή στα Διεθνή δικαστήρια εντέχνως. Όμως η παρουσία μου δεν ήταν για να λύσω το πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά να κάνω την δική μου κίνηση.)
    Με τα πολλά, μου λέει : “επειδή δεν υπάρχει ακόμα σχετική γνωμοδότηση μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση στο πρωτόκολλο. Αλλά να γνωρίζετε πως μπορεί να σας πάρουν τις πινακίδες” και αρχίζει να σηκώνεται για να βγει μπροστά απ' το γραφείο της ώστε να καλωσορίσει τις συναδέλφισές της.
  • Δεν έχει σημασία, της απαντώ. Όπως δεν έχει σημασία το ένα ευρώ. Υπόκειται σε μια ολόκληρη συλλογιστική, μια πνευματική διεργασία σε όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας !
  • ................
    Αφού με έχει πλησιάσει, με κοιτά από πάνω μέχρι κάτω. Εγώ κρατούσα και το κράνος μου και σκέφτηκα, άραγε τι προσπαθεί να καταλάβει ; Αν ήταν τρύπιο το παντελόνι μου, δηλαδή θα ήταν τρύπια και η σκέψη μου ; Ας είναι
    Αφού μου εξηγεί που είναι το πρωτόκολλο την χαιρετώ. Πριν βγω από την πόρτα γυρνώ το κεφάλι βλέποντας πως η συζήτηση συνεχίζεται φιλική πάνω στον σκοπό της επισκέψεως των συναδέλφων της. Οφείλω πάντως να πω πως η Δ/ντρια υπήρξε ευγενική μαζί μου, αν και θα έπρεπε να τους πει μισό λεπτό να τελειώσω με την κύρια πρώτα και αμέσως μετά τα λέμε, όπως έκανα εγώ πριν την είσοδό μου !!!!
    Φτάνω στον κισσέ του πρωτοκόλλου και δίνω την ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ.
    Ο υπάλληλος αρχίζει να διαβάζει και σε κάποια στιγμή σηκώνεται και πηγαίνει προφανώς στον προϊστάμενό του, ο οποίος με μάλλον ξινισμένη έκφραση κάτι του είπε.
Επιστρέφει, κάθεται, σημειώνει και μου δίνει το περιβόητο χαρτάκι του πρωτοκόλλου.

Εδώ τελειώνει η ιστορία, που η τελική εντύπωση ήταν η εξής. Εφ όσον ο υπάλληλος σηκώθηκε να πάρει τα φώτα του προϊσταμένου του, σίγουρα ήμουν η μόνη Αθηναία που βρέθηκε μπροστά στον εν λόγω κισέ με την συγκεκριμένη πρόθεση, με εκείνον να μην γνωρίζει τι να πράξει.

Αργότερα κάνοντας συζήτηση με κάποιο φίλο, εξιστορώντας την όλη υπόθεση και την απογοήτευσή μου για την κατάντια του Έλληνα και τον εξαναγκασμό κάποιων Ελλήνων μας, να δίνουν τέλος στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κατάστασης, αμαχητί, μου εξέφρασε μερικές πολύ ωραίες ακτιβιστικές ιδέες. Όπως πχ. να είχαν καταθέσει είτε ανάλογες αιτήσεις ομαδικά , είτε τις πινακίδες. Εκεί να δεις τα έσοδα όχι μόνον του κράτους αλλά και των μονοπωλίων πετρελαίου Το αίμα τους θα βρισκόταν κατ΄ ευθείαν στα νύχια των ποδιών τους. Αλλά ας όψεται η αμάθεια, η δυσκολία συνειδητότητας του όλου έργου, η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και το έλλειμμα ομαδικής αλληλεγγύης.
    - να υπολογίζει την κατοχή αυτοκινήτου ως τεκμήριο ;; Τι είναι κανένα διαστημόπλοιο ή ελικόπτερο ; Κάποτε υπήρχαν άλλοι τρόποι μεταφοράς, άλογα και οι φτωχότεροι γαϊδούρια.
  • Να μια ωραία ιδέα μου λέει. Να αρχίσουν να βλέπουν γαϊδουράκια στους δρόμους, να τους φύγει το κεφάλι. Όσο για τους ξένους να βλέπουν τι κάνουν οι Έλληνες !!! Κάποιος επίσης να φτιάχνει εύκολα λιτά έλκηθρα με ρόδες, που θα τα σέρνουν τα σκυλιά τους, να τρελαθούν όλοι.  Ας κάνουν και αυτά κάτι για το φαΐ που τρώνε !!!     Εδώ αρχίσαμε να γελάμε....
  • Να ζητά κεφαλικό φόρο από ανέργους, αντί να τους εντάξει προς όφελος τους, στο λεγόμενο “κεφαλικό φόρο αλληλεγγύης”  από τσέπες πλουσίων !!! Τι είναι αυτά ;; Και τι αν έχει ένα σπίτι που το έχουν χιλιοπληρώσει οι γονείς του !!! Με θράσος να του ζητούν να πληρώσει και αφού δεν έχει, να το πωλήσει υπέρ των τοκογλύφων ;;; Για να διορίζει όπως άκουσα σήμερα 90 συμβούλους (νάταν οι μόνοι !!) ο κ. Παπαδήμος ;; Τόσους πολλούς χρειάζεται - χρειάζονται ;;  Δεν έχει πάτο ο παραλογισμός που ζούμε ;; που είναι η αφύπνισή μας ;; Όλα είναι απύθμενα ;; Η ζωή μας είναι περατή, αυτών οι προθέσεις είναι ατέρμονες, προσβλέποντας σε σχεδιασμούς για την επόμενη χιλιετηρίδα. Έτσι δεν δήλωσε κάποτε ο κ. Παπανδρέου ;      Τι είναι ; Ποιοί είναι ;;
    Κλείσαμε όμως αφού έπρεπε να πάω σε νοσοκομείο, ( μια δυστυχή συνέχεια από την προηγούμενη χρονιά συγγενικού προσώπου) .
    Εδώ έχω να σημειώσω μία ρήση στην εποχή που ούτε να αρρωστήσεις δεν τολμάς, μα ούτε και να πεθάνεις, αφού τα κοράκια παίρνουν και αυτά τις μίζες τους υπέρ των γραφείων που εργάζονται !!! : “η υγεία είναι ο πλούτος εν αγνοία του ανθρώπου”. 
    Όμως ούτε αυτήν επιθυμούν .......
    ¨Όσο και αν ακούγονται γραφικές οι παραπάνω ιδέες, δεν παύουν να είναι ιδέες που μπορούν να γεννούν ακόμα εξυπνότερες, με στόχο τις ενεργές πράξεις . Όχι όπως ο κυριούλης που βγήκε με την ντουντούκα στην Αθήνα, μπας και ακούσει κανένας, (αλλά δυστυχώς τα αυτιά είναι ακόμα κλειστά, όχι φυσικά σχετικά με τα χαράτσια που είναι κάτι απτό με άμεσα αποτελέσματα ώστε να επιδρούν εξοργιστικά στο κάθε απλό πολίτη, αλλά στο πως και από πότε και με ποιόν τρόπο φτάσαμε έως εδώ , με πόσες έξυπνες υπόγειες παραπλανητικές οργανώσεις – επαναστάσεις - πολέμους, με καλοβαλμένους πιστικούς ντελάληδες που θα μαζέψουν τα πρόβατα για να μην φύγουν από το μαντρί, απλά να έχουν την εντύπωση πως ξέφυγαν, χωρίς να γνωρίζουν πως πάλι μέσα είναι) μένοντας στα γραφικά ή ως βίντεο σε κάποια blogs.
    Σκέψεις υπάρχουν, συνειδητοποιημένη θέληση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει μόνον όταν ο κάθε πολίτης κατανοήσει πως δεν έχει ανάγκη από ντελάληδες ή μπροστάρηδες, που έρχονται σήμερα να βγάζουν λόγους αντιμνημονιακούς, χωρίς να έχουν πράξει ή ξεμπροστιάσει τα κακώς κείμενα την ώρα που έπρεπε.
    Εννοώ δηλαδή, να βγουν μπροστάρηδες μέσα από κάθε ομάδα – κάθε κίνηση, με καθαρό πρότερο βίο και ακομμάτιστο, μέχρι την τελική επιλογή του ΕΝΟΣ, εν μέσω αρίστων. Αυτός ο άριστος που θα έχει βγει από την ίδια την βάση των πολιτών που έχει σιχαθεί τους διαχρονικούς σωτήρες, που στην πορεία βγάζουν την προβιά τους πχ. Πολυτεχνείου πχ. Συνδικαλιστές – Κουτρουμάνηδες – Παναγόπουλοι , πχ. Γαλλική επανάσταση πχ. Ελληνική επανάσταση που καπελώθηκε από τους κοτζαμπάσηδες, στέλνοντας τους ειλικρινείς στην φυλακή , όπως Κολοκοτρώνη και τόσους άλλους, επειδή στις “σύμμαχες” δυνάμεις βόλευε να οριοθετήσουν κράτος υποτέλειας, πχ. Χούντα Ιωαννίδης, με αυτήν του Παπαδόπουλου που τουλάχιστον απέδειξε πως είχε κόκκινες γραμμές (όχι αυτές του κ. Παπαδήμου), Βενιζέλιδων, Εθναρχών , η λίστα δεν έχει τέλος.
    Όμως για να γίνουν όλα αυτά κατανοητά, ο Έλληνας όπως πολύ σωστά είπε ο Χάρυ Κλύν πρέπει να ξανά μάθει να φιλοσοφεί για να μπορεί να κατανοεί την γνώση που προτίθεται να λάβει, ανοίγοντας τους ορίζοντες των γνώσεων του και φιλτράροντας τις πληροφορίες που λαμβάνει και από το ποιους τις λαμβάνει. Μόνον έτσι θα καταφέρει να χωρίσει την Ήρα απ' το σιτάρι. Με σφαιρική και διαχρονική αυτο- γνώση.
    Ειδάλλως , όταν κάτι θέλγει τα αυτιά του και “τέρπεται” / αρέσκεται με αυτά που ακούει (εύκολο δόλωμα για τους χάνους) θα το θεωρεί πάντα αληθινό, αλλά θα παραμένει εξίσου ένα διαχρονικό θύμα, στην τελική, αν δεν αρκείται να κρατά μόνον τις σωστές πληροφορίες προς όφελος και με επιφυλακτικότητα ως προς τις προθέσεις !!
Ασπασία
Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ !!!


Μετά από πολλές σκέψεις και αναμένοντας ένα εσωτερικό μήνυμα (μόνον οι μυημένοι κατανοούν τι θέλω να πω) βρέθηκα μπροστά στο κισέ πληροφοριών του Παρακαταθηκών και δανείων
  • Καλημέρα σας, που μπορώ να καταθέσω ένα συμβολικό ποσό υπέρ του Δημοσίου ;
  • Πηγαίνετε στον κισσέ 30
                                                Μπροστά στον κισσέ 30
  • Θα ήθελα να καταθέσω ένα συμβολικό ποσόν όσον αφορά τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου
  • Ξέρετε δεν υπάρχει σχετικό έντυπο και δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω.
  • Μα είσαστε υποχρεωμένοι....
  • Καλλίτερα να ανεβείτε στον 3 όροφο, στην Νομική μας υπηρεσία. Θα ήθελα να σας εξυπηρετήσω, αλλά δεν γνωρίζω κάτι σχετικά. 

    Για να είμαι σίγουρη πως πηγαίνω σωστά, προσπάθησα να ρωτήσω την υπάλληλο ενός ταμείου στο οποίο ήταν ένα ευέξαπτος κύριος, που δεν ήθελε να κάνει λάθος η υπάλληλος στην συναλλαγή του, ζητώντας μου επιτακτικά να απομακρυνθώ. Δεν πρόλαβα να γυρίσω το κεφάλι μου και άκουσα την υπάλληλο να μιλά.
  • Α, είπα στον κύριο, μιλά στο τηλέφωνο μέσω hands free
    Ο Κύριος όμως όντας πολύ ευέξαπτος, γυρνά και μου λέει “δεν σας θέλω δίπλα μου” Άσε ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός σκέφτηκα, μην χαλάσω την διάθεσή μου ούτε να μειώσω την ενέργειά μου για τον σκοπό για τον οποίο ήλθα.
Η κοπέλα του ταμείου μου απάντησε αμέσως όταν κατάλαβε τι είχε μεσολαβήσει, δείχνοντάς μου την πόρτα που θα έπρεπε να ακολουθήσω.
Βρέθηκα λοιπόν στην Νομική υπηρεσία !
    • Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Ήλθα για να καταθέσω ένα συμβολικό ποσόν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας.
    • Α, μάλιστα σαν αυτό των Κερκυραίων......
    • Και όχι μόνον
    • .......
    • Δεν μπορείτε.....
    • Μα αφού άλλοι έχουν καταθέσει......
    • Δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε ........
      Παίρνει την δήλωση-αίτηση, της ρίχνει μια ματιά και αρχίζει μια στιχομυθεία όπως , “ξέρετε δεν μπορείτε να καταθέσετε ένα ευρώ, εξ άλλου δεν υπάρχει καμία σχετική γνωμοδότηση”
      Επιμένοντας, με στέλνουν στην Δ/ντρια του Νομικού τμήματος, που ήταν στο ισόγειο.  Φτάνοντας κτυπώ την πόρτα, βγαίνει ένας κύριος ο οποίος μου λέει μισό λεπτό,  σε λίγο μπορείτε να μπείτε. Βγαίνει ο κύριος, μπαίνω εγώ αφού μου κρατά την πόρτα.
Η Δ/ντρια ρίχνει και εκείνη μια ματιά και μου λέει “μα τι είναι το ένα ευρώ που θέλετε να καταθέσετε, σε αναλογία των τελών που σας ζητούν ! Είναι εξευτελιστικό ποσόν.”
      - Μα είναι καθαρά συμβολικό ποσόν και όχι η πληρωμή τους
      - Εμείς παίρνουμε ποσά όταν υπάρχει κάποια εχθρότητα μεταξύ πολιτών πχ. Κοινόχρηστα κλπ. Το παρόν δεν έχει κάποια σχέση με εμάς.
Λες και δεν υπάρχει διένεξη μεταξύ εμού και του Δημοσίου και θα πρέπει να ήταν ιδιώτης για να μπορώ να τα καταθέσω, σκέφτηκα. Λες και το κράτος δεν προτίθεται να γίνει και επίσημα μια ιδιωτική εταιρεία με την όλο και λιγότερη συμμετοχή του, πωλώντας τα πάντα σε χέρια ιδιωτών. Αλλά οι νομικοί έχουν την ευχέρεια να χειρίζονται τα νομικά όπως τους βολεύει, καθ' όσον οι ίδιοι συντάσσουν τους νόμους και εν συνεχεία κάθονται στα έδρανα της βουλής για να υπερασπίζονται τους νόμους τους “ως νόμιμους”.
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και στην κυριολεξία μπουκάρουν κάποιες υπάλληλοι με μία γλάστρα Αλεξανδρινό, προσφορά μάλλον των υπαλλήλων στην Δ.ντρια και η μία εξ αυτών αρχίζει τις ευχές (πάλι καλά που τις άκουσα με ομαδική φωνή !). Η Δ/ντρια φυσικά δίνει προσοχή στους νέους της επισκέπτες. Σκέφτηκα ας μην χαλάσω την όμορφη στιγμή τους, αφού ζουν στον κόσμο τους, εφ' όσον είχαν την υποχρέωση, πρώτα να διαπιστώσουν εάν ήταν διαθέσιμη και μετά θα εισέλθουν. Αλλά φαίνεται δεν ενοχλούν πολλοί πολίτες την Δ/ντριά τους έως καθόλου, άρα φυσιολογική για αυτές η συμπεριφορά τους.
Συνεχίζω πάντως να μιλώ με την Δ/ντρια και παγώνουν οι εισβολείς.
  • Σχετικά με την ΔΕΗ θα έπρεπε επίσης να λαμβάνετε τα ποσά των πολιτών
  • Μα υπάρχει γνωμοδότηση του ΣτΕ και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς
    ( Γνωμοδότηση δεν υπάρχει ήθελα να της πω, αλλά μια υπουργική εντολή. Εδώ δεν έχουν καθαρογράψει ακόμα την γνωμοδότηση περί της νομιμότητας ή μη του Μνημονίου, εμποδίζοντας την προσφυγή στα Διεθνή δικαστήρια εντέχνως. Όμως η παρουσία μου δεν ήταν για να λύσω το πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά να κάνω την δική μου κίνηση.)
    Με τα πολλά, μου λέει : “επειδή δεν υπάρχει ακόμα σχετική γνωμοδότηση μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση στο πρωτόκολλο. Αλλά να γνωρίζετε πως μπορεί να σας πάρουν τις πινακίδες” και αρχίζει να σηκώνεται για να βγει μπροστά απ' το γραφείο της ώστε να καλωσορίσει τις συναδέλφισές της.
  • Δεν έχει σημασία, της απαντώ. Όπως δεν έχει σημασία το ένα ευρώ. Υπόκειται σε μια ολόκληρη συλλογιστική, μια πνευματική διεργασία σε όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας !
  • ................
    Αφού με έχει πλησιάσει, με κοιτά από πάνω μέχρι κάτω. Εγώ κρατούσα και το κράνος μου και σκέφτηκα, άραγε τι προσπαθεί να καταλάβει ; Αν ήταν τρύπιο το παντελόνι μου, δηλαδή θα ήταν τρύπια και η σκέψη μου ; Ας είναι
    Αφού μου εξηγεί που είναι το πρωτόκολλο την χαιρετώ. Πριν βγω από την πόρτα γυρνώ το κεφάλι βλέποντας πως η συζήτηση συνεχίζεται φιλική πάνω στον σκοπό της επισκέψεως των συναδέλφων της. Οφείλω πάντως να πω πως η Δ/ντρια υπήρξε ευγενική μαζί μου, αν και θα έπρεπε να τους πει μισό λεπτό να τελειώσω με την κύρια πρώτα και αμέσως μετά τα λέμε, όπως έκανα εγώ πριν την είσοδό μου !!!!
    Φτάνω στον κισσέ του πρωτοκόλλου και δίνω την ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ.
    Ο υπάλληλος αρχίζει να διαβάζει και σε κάποια στιγμή σηκώνεται και πηγαίνει προφανώς στον προϊστάμενό του, ο οποίος με μάλλον ξινισμένη έκφραση κάτι του είπε.
Επιστρέφει, κάθεται, σημειώνει και μου δίνει το περιβόητο χαρτάκι του πρωτοκόλλου.

Εδώ τελειώνει η ιστορία, που η τελική εντύπωση ήταν η εξής. Εφ όσον ο υπάλληλος σηκώθηκε να πάρει τα φώτα του προϊσταμένου του, σίγουρα ήμουν η μόνη Αθηναία που βρέθηκε μπροστά στον εν λόγω κισέ με την συγκεκριμένη πρόθεση, με εκείνον να μην γνωρίζει τι να πράξει.

Αργότερα κάνοντας συζήτηση με κάποιο φίλο, εξιστορώντας την όλη υπόθεση και την απογοήτευσή μου για την κατάντια του Έλληνα και τον εξαναγκασμό κάποιων Ελλήνων μας, να δίνουν τέλος στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κατάστασης, αμαχητί, μου εξέφρασε μερικές πολύ ωραίες ακτιβιστικές ιδέες. Όπως πχ. να είχαν καταθέσει είτε ανάλογες αιτήσεις ομαδικά , είτε τις πινακίδες. Εκεί να δεις τα έσοδα όχι μόνον του κράτους αλλά και των μονοπωλίων πετρελαίου Το αίμα τους θα βρισκόταν κατ΄ ευθείαν στα νύχια των ποδιών τους. Αλλά ας όψεται η αμάθεια, η δυσκολία συνειδητότητας του όλου έργου, η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και το έλλειμμα ομαδικής αλληλεγγύης.
    - να υπολογίζει την κατοχή αυτοκινήτου ως τεκμήριο ;; Τι είναι κανένα διαστημόπλοιο ή ελικόπτερο ; Κάποτε υπήρχαν άλλοι τρόποι μεταφοράς, άλογα και οι φτωχότεροι γαϊδούρια.
  • Να μια ωραία ιδέα μου λέει. Να αρχίσουν να βλέπουν γαϊδουράκια στους δρόμους, να τους φύγει το κεφάλι. Όσο για τους ξένους να βλέπουν τι κάνουν οι Έλληνες !!! Κάποιος επίσης να φτιάχνει εύκολα λιτά έλκηθρα με ρόδες, που θα τα σέρνουν τα σκυλιά τους, να τρελαθούν όλοι.  Ας κάνουν και αυτά κάτι για το φαΐ που τρώνε !!!     Εδώ αρχίσαμε να γελάμε....
  • Να ζητά κεφαλικό φόρο από ανέργους, αντί να τους εντάξει προς όφελος τους, στο λεγόμενο “κεφαλικό φόρο αλληλεγγύης”  από τσέπες πλουσίων !!! Τι είναι αυτά ;; Και τι αν έχει ένα σπίτι που το έχουν χιλιοπληρώσει οι γονείς του !!! Με θράσος να του ζητούν να πληρώσει και αφού δεν έχει, να το πωλήσει υπέρ των τοκογλύφων ;;; Για να διορίζει όπως άκουσα σήμερα 90 συμβούλους (νάταν οι μόνοι !!) ο κ. Παπαδήμος ;; Τόσους πολλούς χρειάζεται - χρειάζονται ;;  Δεν έχει πάτο ο παραλογισμός που ζούμε ;; που είναι η αφύπνισή μας ;; Όλα είναι απύθμενα ;; Η ζωή μας είναι περατή, αυτών οι προθέσεις είναι ατέρμονες, προσβλέποντας σε σχεδιασμούς για την επόμενη χιλιετηρίδα. Έτσι δεν δήλωσε κάποτε ο κ. Παπανδρέου ;      Τι είναι ; Ποιοί είναι ;;
    Κλείσαμε όμως αφού έπρεπε να πάω σε νοσοκομείο, ( μια δυστυχή συνέχεια από την προηγούμενη χρονιά συγγενικού προσώπου) .
    Εδώ έχω να σημειώσω μία ρήση στην εποχή που ούτε να αρρωστήσεις δεν τολμάς, μα ούτε και να πεθάνεις, αφού τα κοράκια παίρνουν και αυτά τις μίζες τους υπέρ των γραφείων που εργάζονται !!! : “η υγεία είναι ο πλούτος εν αγνοία του ανθρώπου”. 
    Όμως ούτε αυτήν επιθυμούν .......
    ¨Όσο και αν ακούγονται γραφικές οι παραπάνω ιδέες, δεν παύουν να είναι ιδέες που μπορούν να γεννούν ακόμα εξυπνότερες, με στόχο τις ενεργές πράξεις . Όχι όπως ο κυριούλης που βγήκε με την ντουντούκα στην Αθήνα, μπας και ακούσει κανένας, (αλλά δυστυχώς τα αυτιά είναι ακόμα κλειστά, όχι φυσικά σχετικά με τα χαράτσια που είναι κάτι απτό με άμεσα αποτελέσματα ώστε να επιδρούν εξοργιστικά στο κάθε απλό πολίτη, αλλά στο πως και από πότε και με ποιόν τρόπο φτάσαμε έως εδώ , με πόσες έξυπνες υπόγειες παραπλανητικές οργανώσεις – επαναστάσεις - πολέμους, με καλοβαλμένους πιστικούς ντελάληδες που θα μαζέψουν τα πρόβατα για να μην φύγουν από το μαντρί, απλά να έχουν την εντύπωση πως ξέφυγαν, χωρίς να γνωρίζουν πως πάλι μέσα είναι) μένοντας στα γραφικά ή ως βίντεο σε κάποια blogs.
    Σκέψεις υπάρχουν, συνειδητοποιημένη θέληση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει μόνον όταν ο κάθε πολίτης κατανοήσει πως δεν έχει ανάγκη από ντελάληδες ή μπροστάρηδες, που έρχονται σήμερα να βγάζουν λόγους αντιμνημονιακούς, χωρίς να έχουν πράξει ή ξεμπροστιάσει τα κακώς κείμενα την ώρα που έπρεπε.
    Εννοώ δηλαδή, να βγουν μπροστάρηδες μέσα από κάθε ομάδα – κάθε κίνηση, με καθαρό πρότερο βίο και ακομμάτιστο, μέχρι την τελική επιλογή του ΕΝΟΣ, εν μέσω αρίστων. Αυτός ο άριστος που θα έχει βγει από την ίδια την βάση των πολιτών που έχει σιχαθεί τους διαχρονικούς σωτήρες, που στην πορεία βγάζουν την προβιά τους πχ. Πολυτεχνείου πχ. Συνδικαλιστές – Κουτρουμάνηδες – Παναγόπουλοι , πχ. Γαλλική επανάσταση πχ. Ελληνική επανάσταση που καπελώθηκε από τους κοτζαμπάσηδες, στέλνοντας τους ειλικρινείς στην φυλακή , όπως Κολοκοτρώνη και τόσους άλλους, επειδή στις “σύμμαχες” δυνάμεις βόλευε να οριοθετήσουν κράτος υποτέλειας, πχ. Χούντα Ιωαννίδης, με αυτήν του Παπαδόπουλου που τουλάχιστον απέδειξε πως είχε κόκκινες γραμμές (όχι αυτές του κ. Παπαδήμου), Βενιζέλιδων, Εθναρχών , η λίστα δεν έχει τέλος.
    Όμως για να γίνουν όλα αυτά κατανοητά, ο Έλληνας όπως πολύ σωστά είπε ο Χάρυ Κλύν πρέπει να ξανά μάθει να φιλοσοφεί για να μπορεί να κατανοεί την γνώση που προτίθεται να λάβει, ανοίγοντας τους ορίζοντες των γνώσεων του και φιλτράροντας τις πληροφορίες που λαμβάνει και από το ποιους τις λαμβάνει. Μόνον έτσι θα καταφέρει να χωρίσει την Ήρα απ' το σιτάρι. Με σφαιρική και διαχρονική αυτο- γνώση.
    Ειδάλλως , όταν κάτι θέλγει τα αυτιά του και “τέρπεται” / αρέσκεται με αυτά που ακούει (εύκολο δόλωμα για τους χάνους) θα το θεωρεί πάντα αληθινό, αλλά θα παραμένει εξίσου ένα διαχρονικό θύμα, στην τελική, αν δεν αρκείται να κρατά μόνον τις σωστές πληροφορίες προς όφελος και με επιφυλακτικότητα ως προς τις προθέσεις !!
Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου