a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012


Το κουβάρι της ελληνικής -συντεταγμένης ή μη- χρεοκοπίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν πλέον το παιγνίδι είχε κριθεί για τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Όλα έδειχναν ότι σύρθηκε σε ταπεινωτικές εκλογές με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη ρητορική από τον άμεσο αντίπαλό του, τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Οι συνθήκες πόλωσης και η δυσοσμία σκανδάλων που κατασκευάσθηκαν για να κατηγορήσουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ίσως σκόπιμα, λένε πολιτικοί παρατηρητές σήμερα.
 
Στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2009, όταν η χώρα οδηγείτο για εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν στη δίνη προβλημάτων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενεπλάκη σε μία αγοραπωλησία CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40 εκατ. δολάρια μεν, αλλά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου, ο τέως πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενήργησε ως έμμισθος μεσίτης ξένων συμφερόντων σε υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω μιας μυστηριώδους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα στην Ελβετία.

Ο «σύμβουλος» κ. Θ. Μαργέλος


Αποστολή αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην οποία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Παπανδρέου υποτίθεται ότι είναι οι δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» και την κλιματική αλλαγή! «Καθόλου τυχαίο για τον ΓΑΠ» θα σκεφτόταν κάποιος. Το πράγμα αρχίζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
 
Στην υπόθεση υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Αντρίκο Παπανδρέου, το στέλεχος του Δ.Ν.Τ. κ. Μιράντα Ξαφά και τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι κ. Θ. Μαργέλο. Μια ωραία ατμόσφαιρα!
 
Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Μάιο έχουν δημοσιοποιηθεί αιτιάσεις εις βάρος του πρωθυπουργού από πολιτικά πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που τού αποδίδουν το ρόλο του «έμμεσου διαπραγματευτή» (ή αλλοιώς του «έμμεσου broker»).
 
Όσον αφορά στον κ. Θεόδωρο Μαργέλο, είναι ο άνθρωπος που προεδρεύει μιας εταιρείας «συμβούλων» (στην οποία συμμετέχουν επίσης το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Α. Παπανδρέου).
Τις επόμενες ημέρες θα σκιαγραφήσουμε το προφίλ του καθηγητού κ. Αντρίκου Α. Παπανδρέου, του αγαπημένου «βενιαμίν» της κ. Μαργαρίτας Τσαντ – Παπανδρέου.
 
Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ακολουθεί πιο αθόρυβο δρόμο από τον μεγαλύτερό του, τον διανοούμενο κ. Νίκο Παπανδρέου, αλλά και από τον πρεσβύτερο όλων, τον πρωθυπουργό. Οι δραστηριότητές του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές διότι δεν έχουν απασχολήσει τον Τύπο και ποτέ άλλωστε δεν ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ ώστε να προβάλλουν τα ταλέντα και τις απόψεις του νεώτερου γιου του Ανδρέα.
 
Προς το παρόν, ας δούμε ένα δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας που δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα. Η κεντροαριστερή εφημερίδα “La Liberte” αποκάλυψε στα μέσα Αυγούστου τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο: «Ελληνική σαλάτα δίπλα στη λίμνη Λεμάν» πάνω από μια τεράστια φωτογραφία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το δημοσίευμα


Η εφημερίδα γράφει τα ακόλουθα:
 
«Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «Ενεργειακή Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία». Εγκαταστήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης, της γαλάζιας Λεμάν. Διορίστε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια ιδέα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο “I4cense”, που έχει έδρα στη Μόρζ, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και τον κυβερνοχώρο.
 
Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος (σ.σ. ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί), ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και την Siemens (σ.σ.: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων)». Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

Δομή αδιαφανής

Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Βώντ, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες». Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Μορζ. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας “H&B Law” χρησιμεύει ως έδρα της “I4cense”.
 
Ο δικηγόρος κ. Μαρκ Χασλέρ συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. «Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο Δ.Σ. της αδιαφανούς δομής: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του κ. Μαριάνθη Αλεξίου.
 
Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου;
 
Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η κ. Σαμπίνα Παρίς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.

Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός

«Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010» επιμένει η κ. Παρίς. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων του “I4cense” ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ». Με άλλα λόγια, το “I4cense” δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο για τη διοργάνωση.
 
Είναι η εταιρεία “C&C International”, η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, «ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος».
 
Ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της “I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο κ. Τζέφρυ Ζακς (Jeffrey Sachs) του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της.
 
Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.

Αποσιωπημένη υπόθεση

Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. «Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι’ αυτό». Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία».
 
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο (τότε) πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: «Τι ποσά το I4cense έλαβε από το Ελληνικό κράτος; Πώς είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;».

Αυτά για να αρχίσουμε τη βασική προσέγγιση της πιο σκοτεινής συνωμοσίας εις βάρος του ελληνικού λαού…

newsbomb.gr
http://www.filoumenos.com/
ΟΙ ΔΟΥΡΕΟΙ ΙΠΠΟΙ : Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ, Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


Το κουβάρι της ελληνικής -συντεταγμένης ή μη- χρεοκοπίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν πλέον το παιγνίδι είχε κριθεί για τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Όλα έδειχναν ότι σύρθηκε σε ταπεινωτικές εκλογές με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη ρητορική από τον άμεσο αντίπαλό του, τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Οι συνθήκες πόλωσης και η δυσοσμία σκανδάλων που κατασκευάσθηκαν για να κατηγορήσουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ίσως σκόπιμα, λένε πολιτικοί παρατηρητές σήμερα.
 
Στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2009, όταν η χώρα οδηγείτο για εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν στη δίνη προβλημάτων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενεπλάκη σε μία αγοραπωλησία CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40 εκατ. δολάρια μεν, αλλά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου, ο τέως πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενήργησε ως έμμισθος μεσίτης ξένων συμφερόντων σε υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω μιας μυστηριώδους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα στην Ελβετία.

Ο «σύμβουλος» κ. Θ. Μαργέλος


Αποστολή αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην οποία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Παπανδρέου υποτίθεται ότι είναι οι δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» και την κλιματική αλλαγή! «Καθόλου τυχαίο για τον ΓΑΠ» θα σκεφτόταν κάποιος. Το πράγμα αρχίζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
 
Στην υπόθεση υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Αντρίκο Παπανδρέου, το στέλεχος του Δ.Ν.Τ. κ. Μιράντα Ξαφά και τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι κ. Θ. Μαργέλο. Μια ωραία ατμόσφαιρα!
 
Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Μάιο έχουν δημοσιοποιηθεί αιτιάσεις εις βάρος του πρωθυπουργού από πολιτικά πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που τού αποδίδουν το ρόλο του «έμμεσου διαπραγματευτή» (ή αλλοιώς του «έμμεσου broker»).
 
Όσον αφορά στον κ. Θεόδωρο Μαργέλο, είναι ο άνθρωπος που προεδρεύει μιας εταιρείας «συμβούλων» (στην οποία συμμετέχουν επίσης το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Α. Παπανδρέου).
Τις επόμενες ημέρες θα σκιαγραφήσουμε το προφίλ του καθηγητού κ. Αντρίκου Α. Παπανδρέου, του αγαπημένου «βενιαμίν» της κ. Μαργαρίτας Τσαντ – Παπανδρέου.
 
Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ακολουθεί πιο αθόρυβο δρόμο από τον μεγαλύτερό του, τον διανοούμενο κ. Νίκο Παπανδρέου, αλλά και από τον πρεσβύτερο όλων, τον πρωθυπουργό. Οι δραστηριότητές του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές διότι δεν έχουν απασχολήσει τον Τύπο και ποτέ άλλωστε δεν ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ ώστε να προβάλλουν τα ταλέντα και τις απόψεις του νεώτερου γιου του Ανδρέα.
 
Προς το παρόν, ας δούμε ένα δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας που δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα. Η κεντροαριστερή εφημερίδα “La Liberte” αποκάλυψε στα μέσα Αυγούστου τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο: «Ελληνική σαλάτα δίπλα στη λίμνη Λεμάν» πάνω από μια τεράστια φωτογραφία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το δημοσίευμα


Η εφημερίδα γράφει τα ακόλουθα:
 
«Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «Ενεργειακή Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία». Εγκαταστήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης, της γαλάζιας Λεμάν. Διορίστε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια ιδέα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο “I4cense”, που έχει έδρα στη Μόρζ, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και τον κυβερνοχώρο.
 
Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος (σ.σ. ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί), ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και την Siemens (σ.σ.: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων)». Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

Δομή αδιαφανής

Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Βώντ, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες». Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Μορζ. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας “H&B Law” χρησιμεύει ως έδρα της “I4cense”.
 
Ο δικηγόρος κ. Μαρκ Χασλέρ συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. «Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο Δ.Σ. της αδιαφανούς δομής: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του κ. Μαριάνθη Αλεξίου.
 
Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου;
 
Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η κ. Σαμπίνα Παρίς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.

Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός

«Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010» επιμένει η κ. Παρίς. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων του “I4cense” ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ». Με άλλα λόγια, το “I4cense” δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο για τη διοργάνωση.
 
Είναι η εταιρεία “C&C International”, η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, «ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος».
 
Ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της “I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο κ. Τζέφρυ Ζακς (Jeffrey Sachs) του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της.
 
Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.

Αποσιωπημένη υπόθεση

Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. «Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι’ αυτό». Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία».
 
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο (τότε) πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: «Τι ποσά το I4cense έλαβε από το Ελληνικό κράτος; Πώς είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;».

Αυτά για να αρχίσουμε τη βασική προσέγγιση της πιο σκοτεινής συνωμοσίας εις βάρος του ελληνικού λαού…

newsbomb.gr
http://www.filoumenos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου