a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες,

πριν 15-20 μέρες, διάβασα σε ιστολόγιο προ αρκετών ημερών, κάτι που με αναστάτωσε.  Προσπάθησα αρχικά να βρω άκρη, αλλά δεν τα κατάφερα.  Έτσι κάνοντας ταυτόχρονα περαιτέρω προσπάθεια, κατέληξα να γράψω τα παρόντα με λίγα περισσότερα στοιχεία από το αρχικό μου κίνητρο.  

Διαβάζοντας για το Βουκουρέστι, έρχονταν στην μνήμη μου γνωστά τρανταχτά πνευματικά ονόματα που ήκμαζαν εκεί.
Η παρουσία των Ελλήνων στην Ρουμανία, άρχισε να αναδύεται το 110 πχ. με την ίδρυση της πόλης Ίστρος, η οποία κτήστηκε από τους Μιλήσιους, που αυτοί με την σειρά τους είχαν εμπορικές σχέσεις με τους Θράκες Γέτες. Αυτή η εκδοχή έχει αναφερθεί από τον γεωγράφο τον Σκύμνο τον Χίο, στο έργο του "Περιήγησης".
Κατά Ευσέβιο της Καισάρειας, γράφει ότι η πόλη ιδρύθηκε την 33η Ολυμπιάδα, ήτοι 657-656 π.χ. (περισσότερα πηγή  visaltis).
Όμως δεν σκοπεύω να επεκταθώ περισσότερο ιστορικά. Έρχομαι κατ΄ ευθείαν σε πιο κοντινές χρονολογίες.

Διαβάζοντας στην εγκυκλοπαίδεια ΥΔΡΙΑ, το όνομα Βουκουρέστι υπάρχει εκδοχή να έχει προέλθει από κάποιον βοσκό, ονόματι Μπουκούρ.  Η πόλη υπέστη επανειλημμένα καταστροφές από Τούρκους εισβολείς.  Στην πορεία απέκτησε μία συντεχνιακή οργάνωση, εμπόρων και τεχνικών με ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με κέντρα του εξωτερικού.
Τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι αποφάσισαν, αφού η παρουσία των Ελλήνων με την ανάπτυξη τους είχε καταστεί  εξέχουσα, να διορίζουν Έλληνες Φαναριώτες ηγεμόνες.  πχ. το 1821 ηγεμόνας της Βλαχίας ήταν ο Μαυροκορδάτος και έπεται συνέχεια με Γκία, Υψηλάντη, Μαυρογένη κλπ.  Η δεσποτική παρουσία όμως των Φαναριωτών, ήγειρε αντιζηλίες στους Ρουμάνους εμπόρους και ευγενείς.   Ήταν όμως και η πόλη στην οποία γεννήθηκε η γνωστή Φιλική Εταιρεία το 1821.  Από το 1821 και μετά, άρχισε η τόσο αναπτυγμένη παροικία να παρακμάζει κυρίως λόγω της Ελληνικής επανάστασης και την συμμετοχή πολλών εξ αυτών (Ιερός λόχος), μέχρι που έγινε ασήμαντη.

Υπήρξε επίσης και τόπος υπογραφών τεσσάρων συνθηκών, εκ των οποίων η πιο σημαντική είναι αυτή του 1913.  Αλλά ας τις πάρουμε από την αρχή :

- Συνθήκη Ειρήνης το 1812.  Με αυτήν δόθηκε τέλος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο.  Η Συνθήκη αποτελούσε 16 φανερά και 2 μυστικά άρθρα.  Έτσι ορίστηκαν τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Καύκασο και στα Βαλκάνια.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1886. Με αυτήν τερματίστηκε η Σερβοβουλγαρική σύρραξη.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1913.  Με αυτήν πήρε τέλος ο Β΄ Βαλκανικός πόλεμος.  Συμμετείχαν όλες οι χώρες που είχαν πάρει μέρος σε αυτόν.  Πρόεδρος της συνδιάσκεψης ορίστηκε ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός Μαγιορέσκου.  Μέχρι 6 Αυγούστου τα εδαφικά ζητήματα μεταξύ της ηττημένης Βουλγαρίας και των υπολοίπων χωρών ( Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Σερβία) διευθετήθηκαν , ΕΚΤΟΣ από τις θέσεις του Μαυροβουνίου που παραγκωνίστηκαν με εύσχημο τρόπο.
Οι διαπραγματεύσεις όμως μεταξύ των Βουλγάρων και Ελλήνων δεν παρουσίαζαν πρόοδο.  Η Βουλγαρία δεν υποχωρούσε στις αξιώσεις της εν σχέση με τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.   Όμως οι Μεγάλες Δυνάμεις όλων των σκανδάλων και υπεύθυνες για το αίμα που κουβαλούν σε κάθε μόριο τους, ενίσχυαν αυτήν την στάση, ιδιαίτερα η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία, που δεν επιθυμούσαν μία επέκταση Ελληνικών συνόρων !      Ο Βενιζέλος (Ο Μπεν Μπενιζελ, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό) δήλωνε πως δεν μπορούσαν να πάνε πέραν του Νέστου.  Προέκυψαν επίσης διαφωνίες για το καθεστώς της Καβάλας και "άφησαν το θέμα ανοικτό" οι μεγάλες δυνάμεις (Αυστρουγγαρία και ειδικότερα η Ρωσία που έδειχνε τότε να επιθυμεί ως καθεστώς την Βουλγαρία , με σχετική δήλωση στον τότε πρεσβευτή της άλλης δύναμης !), άρα έμειναν ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΌΜΕΝΕΣ αμφότερες να συζητήσουν εκ νέου το θέμα του καθεστώτος της Καβάλας. 
"Οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση της Συνδιάσκεψης αυτής του Βουκουρεστίου, η αγγλική Κυβέρνηση επιφυλάσσει στον εαυτόν της το δικαίωμα της αναθεώρησής της, προς υπεράσπιση των βρετανικών συμφερόντων" !!!!!!!

Έτσι η Βουλγαρία υπέγραψε, έχοντας ανοικτό παράθυρο, με σχετική ανακοίνωση στις 7 Αυγούστου και υπογραφή στις 10 του ιδίου μηνός.  Με την συνθήκη αυτή ευνοήθηκε και η Τουρκία που επανέκτησε την Αδριανούπολη.
Η συνθήκη του Βουκουρεστίου ΑΚΥΡΏΘΗΚΕ σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια 2 χρόνια μετά, αφού η Βουλγαρία μπήκε ως σύμμαχος των μεγάλων δυνάμεων στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1918.  Αφορούσε βαρείς όρους κατά της Ρουμανίας και των συνόρων της, , όσο και οικονομικών απαιτήσεων προς Αυστροουγγαρία και Γερμανία, χωρίς να έχει σύμμαχό της την Ρωσία που είχε αποχωρήσει από τον πόλεμο.  Καταργήθηκε και αυτή με την συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919.

Επικεντρώνομαι στην Συνθήκη του 1913 για την οποία γίνεται πολύς λόγος και την πιθανή λήξη της, μετά από 100 χρόνια, Αύγουστο του 2013.    Η κατάληξη είναι πως δεν έχουν κανένα νόημα τέτοια δημοσιεύματα και σεντόνια σχολίων, αφού με την συνθήκη της Λωζάννης, καθορίστηκαν πολλά σύνορα, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών !
Πάντως στην http://el.wikipedia.org/ πατώντας στην πηγή "συνθήκη Βουκουρεστίου", η σελίδα του Υπ. Εξωτερικών "δεν ευρέθη ", όμως βρίσκεται μέρος μάλλον της, στην http://en.wikisource.org/wiki/Treaty_of_Bucharest στα Αγγλικά .

Ο Γάλλος ιατρός και μεγάλος αριστερός πολιτικός Κλεμανσώ είχε πει : πως οι συνθήκες υπογράφονται, για να αρχίσουν οι πόλεμοι και όχι να τερματιστούν !
Είχε πει όμως επίσης "πως η ιστορία επναλαμβάνεται , αφού οι άνθρωποι δεν θα την εμποδίσουν να επαναληφθεί " !! 
Κηδεύτηκε απαιτώντας μόνον τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή τον ευατόν του και μόνον. 
Μόνον Σκοπιανές προπαγάνδες μπροστά από τους κρυφούς συμβουλάτορές τους, μιλούν για αναθεώρηση αυτής της συνθήκης και άλλα τινά, καλλιεργούν τέτοια ζιζάνια κσι εμείς τα αναπαράγουμε !
Το ότι η Μακεδονία υπέστη τριμερή διαχωρισμό (Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα) είναι ένα τραγικό γεγονός.
" οι μεγάλες δυνάμεις κατάρτισαν τα σύνορα της Μακεδονίας και τη χώρισαν διαταράσσοντας οριστικά το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των Μακεδόνων του Πιριν, του Αιγαίου, του Βαρδάρη, της Μάλα Πρέσπα , του Γκόλο Μπάρντο και της Γκόρας. Τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας τις αντιμετωπίζουμε σήμερα. "   Περισσότερα στο http://greeknation.blogspot.com/

Όμως αξίζει να δείτε μία σειρά βίντεο με ομιλητή τον κ. Λυγερό σχετικά με την συνθήκη της Λωζάννης, το FIR μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με τα "κενά " του , αφήνοντας μη οριοθετημένα : ένα στον βορρά Νότια του Έβρου και ένα στο νότο , στο Καστελόριζο, καθώς και τι σημαίνουν γκρίζες ζώνες του αέρα !

Εδώ όμως θα εμπλέξω κάτι που κατά την γνώμη σας αρχικά θα φανεί άσχετο. 
Είναι όμως απόλυτα σχετικό.
Όσοι έχουν διαβάσει τα παράλληλα σύμπαντα και θυμούνται το σημείο, στο οποίο αναφέρομαι στις σκεπτομορφές και τον ρόλο τους (ίσως δύσκολο να γίνει εύκολα συνειδητά κατανοητό), αυτό είναι και το κλειδί στην τύχη του ανθρώπου , το κλειδί της ανθρωπότητας.  Αυτό είναι και που καθοδηγείται με στρατηγική ακρίβεια, προς συγκεκριμένες τάσεις και κατευθύνσεις. Το γνωστό ίσως σε σας, υποταγή συνειδήσεων !

Συνήθως ακούγαμε για την ανεξαρτοποίηση της Κρήτης εδώ και χρόνια, που θα ανεβάσω αμέσως μετά άρθρο σχετικά με την παραφιλολογία της.  Σήμερα έχουμε αρχίσει να ακούμε ότι εγείρεται θέμα περί ανεξαρτοποίησης της Θεσσαλονίκης !  Όταν αυτό υποβόσκει σαν σκέψη, επαφιόμενοι στο να ακούμε απλώς με στυλ "πω πω αλήθεια ;" και να το πιστεύουμε χωρίς να είμαστε ερευνητές της όποιας πληροφορίας, φτάνει ο άνθρωπος να του έχουν επιβληθεί εμμέσως, εν συνεχεία πλην σαφώς, κάτω από ειδικές προσαρμοσμένες συνθήκες , να καταλήγει να λέει "δεν το λέγαμε τόσα χρόνια, νάτο ", θεωρώντας το ως προυπάρχων αληθινό, δεχόμενος αυτό είτε ως επερχόμενο παγιωμένο γεγονός, που στην τελική ο ίδιος έχει βοηθήσει με τις δικές του ευκολόπιστες σκεπτομορφές, που τις πλέκει με τις δόλιες αντίστοιχες, να καταλήξει σε καθεστώς.  Φυσικά δεν λέω πως όλες οι πλευρές  είναι κακοπροαίρετες, όμως δεν μπαίνουν στον κόπο να ανιχνεύσουν. 

Πχ. Οι συνθήκες δεν έχουν καμία ημερομηνία λήξης, γιατί τότε δεν θα είχαν κανένα νόημα φαινομενικά ουσιαστικό, λέγοντας στα δύο μέρη ότι μετά από τόσα χρόνια, μπορείτε να ξαναξεκινήσετε τον πόλεμο.  Δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε αυτούς που συμβάλλουν σε μια συμφωνία.   Οι συνθήκες καταργούνται, όταν αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα, οπότε θα δημιουργηθούν νέες με τους τυχόν νέους νικητές και ρυθμιστές και με τους ηθικού και εθνικού ανάλογου ύψους υποστηρικτές !

Ο Β'  Π.Π  δημιούργησε καινούργιες ανακατανομές εδαφών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την εσωτερική τρέχουσα κατάσταση κάθε κράτους, όπως εμείς που χάσαμε ελληνικά δικά μας εδάφη ποτισμένα με αίμα, εμπλεκόμενοι σε δικές μας στημένες ίντριγκες.  Η άποψη της "ημερομηνίας λήξης" , που κυκλοφορεί από το γάλα , μέχρι τις συνθήκες , ενσωματώνοντας παράλληλες άσχετες έννοιες (παράλληλα σύμπαντα σκεπτομορφών), όπως και στο ίδιο το νόημα της ζωής,  εξυπηρετούν μόνον τον τρόπο σκέπτεσθαι, έχοντας Βρετανικό άρωμα, αφού πχ, στην χώρα τους οι Αγγλοσάξονες επιβάλλουν νομοθετικά κατοχή ιδιωτικής ιδιοκτησίας 99 χρόνια μόνον, πληρώνοντας συνεχώς κατά την διάρκειά τους, με μη δικαίωμα κληρονομιάς πέραν αυτού του χρονικού ορίου ή μη μόνον αν ο νέος ένοικος με άνευ σημασίας κάποιου συγγενικού τίτλου ή μη , ξαναξεκινήσει να πληρώνει για τα επόμενα 99 χρόνια !

Τέτοιου είδους όμως προπαγανδιστικές μορφές κυριάρχησις εις βάρος της ανθρωπότητας, κάνει την ανθρωπότητα συνένοχη κατά των ίδιων της των συμφερόντων, όταν επαφίεται παραδινόμενη απλά στα υποβόσκωντα μηνύματα της ακούσιας ή εκούσιας παραπληροφόρησης - παραφιλολογίας - παραψυχολογίας.
Το ότι η ιστορία παραχαράσσεται δεν είναι καθόλου τυχαίο, γιατί απλά αφήνει περιθώρια να κυκλοφορεί η φήμη και στο τέλος η φήμη γίνεται γεγονός μέσω της ευπιστίας αυτής καθαυτής, με εργαλείο τη εμπλεκόμενη εύπιστη σκεπτομορφή !

Δηλαδή όταν λέω πως πρέπει να στήσουμε ..λο και να διαβάσουμε και να ξεστραβώθουμε με όποια μέσα έχουμε και με όσες περισσότερες πηγές διαθέτουμε, βοηθά εμάς για την ορθότερη κρίση μας και αντιμετώπιση γεγονότων, που σκοπό τους θα έχουν να ξεδιπλώσουν τρόπους που θα σπρώχνουν τα πράγματα προς την πραγμάτωση του διασπειρόμενου επιθυμητού !

Η ανασφάλεια, ο φόβος, η αποφυγή καίριων αποφάσεων την καθοριστική στιγμή που απαιτείται και όχι ετεροχρονισμένα, επιτρέποντας έτσι χρονικά πάγια δεδομένα (όπως γκρίζες ζώνες του αέρα, που δεν εφάπτονται καν Διεθνών συνθηκών, αλλά μονομερούς αυθαίρετης στρατηγικής επιδίωξης !,  όπως και το πάγιο μόνιμο κατά δήλωση της ακίνητης περιουσίας μας ) εξ αιτίας ενός παροδικού βολέματος, συρρικνώνουν τόσο την ανθρώπινη οντότητα , αξία , διανοητικότητα και δυνατότητα , όσο και ευρύτερα σε γεω-πολιτικο-στρατηγικές, εσωτερικές πολιτικές, εις βάρος δικαίων και αδίκων !

Δεν σας κουράζω άλλο.  Μπορείτε να δείτε πως εξηγεί ο κ. Λυγερός τα της Λωζάννης, έχοντας επιλέξει 3 βίντεο από τα 7





Ασπασία
Η ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ, ΔΗ ΤΟΥ 1913 ΚΑΙ Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!

Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες,

πριν 15-20 μέρες, διάβασα σε ιστολόγιο προ αρκετών ημερών, κάτι που με αναστάτωσε.  Προσπάθησα αρχικά να βρω άκρη, αλλά δεν τα κατάφερα.  Έτσι κάνοντας ταυτόχρονα περαιτέρω προσπάθεια, κατέληξα να γράψω τα παρόντα με λίγα περισσότερα στοιχεία από το αρχικό μου κίνητρο.  

Διαβάζοντας για το Βουκουρέστι, έρχονταν στην μνήμη μου γνωστά τρανταχτά πνευματικά ονόματα που ήκμαζαν εκεί.
Η παρουσία των Ελλήνων στην Ρουμανία, άρχισε να αναδύεται το 110 πχ. με την ίδρυση της πόλης Ίστρος, η οποία κτήστηκε από τους Μιλήσιους, που αυτοί με την σειρά τους είχαν εμπορικές σχέσεις με τους Θράκες Γέτες. Αυτή η εκδοχή έχει αναφερθεί από τον γεωγράφο τον Σκύμνο τον Χίο, στο έργο του "Περιήγησης".
Κατά Ευσέβιο της Καισάρειας, γράφει ότι η πόλη ιδρύθηκε την 33η Ολυμπιάδα, ήτοι 657-656 π.χ. (περισσότερα πηγή  visaltis).
Όμως δεν σκοπεύω να επεκταθώ περισσότερο ιστορικά. Έρχομαι κατ΄ ευθείαν σε πιο κοντινές χρονολογίες.

Διαβάζοντας στην εγκυκλοπαίδεια ΥΔΡΙΑ, το όνομα Βουκουρέστι υπάρχει εκδοχή να έχει προέλθει από κάποιον βοσκό, ονόματι Μπουκούρ.  Η πόλη υπέστη επανειλημμένα καταστροφές από Τούρκους εισβολείς.  Στην πορεία απέκτησε μία συντεχνιακή οργάνωση, εμπόρων και τεχνικών με ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με κέντρα του εξωτερικού.
Τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι αποφάσισαν, αφού η παρουσία των Ελλήνων με την ανάπτυξη τους είχε καταστεί  εξέχουσα, να διορίζουν Έλληνες Φαναριώτες ηγεμόνες.  πχ. το 1821 ηγεμόνας της Βλαχίας ήταν ο Μαυροκορδάτος και έπεται συνέχεια με Γκία, Υψηλάντη, Μαυρογένη κλπ.  Η δεσποτική παρουσία όμως των Φαναριωτών, ήγειρε αντιζηλίες στους Ρουμάνους εμπόρους και ευγενείς.   Ήταν όμως και η πόλη στην οποία γεννήθηκε η γνωστή Φιλική Εταιρεία το 1821.  Από το 1821 και μετά, άρχισε η τόσο αναπτυγμένη παροικία να παρακμάζει κυρίως λόγω της Ελληνικής επανάστασης και την συμμετοχή πολλών εξ αυτών (Ιερός λόχος), μέχρι που έγινε ασήμαντη.

Υπήρξε επίσης και τόπος υπογραφών τεσσάρων συνθηκών, εκ των οποίων η πιο σημαντική είναι αυτή του 1913.  Αλλά ας τις πάρουμε από την αρχή :

- Συνθήκη Ειρήνης το 1812.  Με αυτήν δόθηκε τέλος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο.  Η Συνθήκη αποτελούσε 16 φανερά και 2 μυστικά άρθρα.  Έτσι ορίστηκαν τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Καύκασο και στα Βαλκάνια.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1886. Με αυτήν τερματίστηκε η Σερβοβουλγαρική σύρραξη.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1913.  Με αυτήν πήρε τέλος ο Β΄ Βαλκανικός πόλεμος.  Συμμετείχαν όλες οι χώρες που είχαν πάρει μέρος σε αυτόν.  Πρόεδρος της συνδιάσκεψης ορίστηκε ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός Μαγιορέσκου.  Μέχρι 6 Αυγούστου τα εδαφικά ζητήματα μεταξύ της ηττημένης Βουλγαρίας και των υπολοίπων χωρών ( Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Σερβία) διευθετήθηκαν , ΕΚΤΟΣ από τις θέσεις του Μαυροβουνίου που παραγκωνίστηκαν με εύσχημο τρόπο.
Οι διαπραγματεύσεις όμως μεταξύ των Βουλγάρων και Ελλήνων δεν παρουσίαζαν πρόοδο.  Η Βουλγαρία δεν υποχωρούσε στις αξιώσεις της εν σχέση με τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.   Όμως οι Μεγάλες Δυνάμεις όλων των σκανδάλων και υπεύθυνες για το αίμα που κουβαλούν σε κάθε μόριο τους, ενίσχυαν αυτήν την στάση, ιδιαίτερα η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία, που δεν επιθυμούσαν μία επέκταση Ελληνικών συνόρων !      Ο Βενιζέλος (Ο Μπεν Μπενιζελ, αλλά είναι άλλο θέμα αυτό) δήλωνε πως δεν μπορούσαν να πάνε πέραν του Νέστου.  Προέκυψαν επίσης διαφωνίες για το καθεστώς της Καβάλας και "άφησαν το θέμα ανοικτό" οι μεγάλες δυνάμεις (Αυστρουγγαρία και ειδικότερα η Ρωσία που έδειχνε τότε να επιθυμεί ως καθεστώς την Βουλγαρία , με σχετική δήλωση στον τότε πρεσβευτή της άλλης δύναμης !), άρα έμειναν ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΌΜΕΝΕΣ αμφότερες να συζητήσουν εκ νέου το θέμα του καθεστώτος της Καβάλας. 
"Οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση της Συνδιάσκεψης αυτής του Βουκουρεστίου, η αγγλική Κυβέρνηση επιφυλάσσει στον εαυτόν της το δικαίωμα της αναθεώρησής της, προς υπεράσπιση των βρετανικών συμφερόντων" !!!!!!!

Έτσι η Βουλγαρία υπέγραψε, έχοντας ανοικτό παράθυρο, με σχετική ανακοίνωση στις 7 Αυγούστου και υπογραφή στις 10 του ιδίου μηνός.  Με την συνθήκη αυτή ευνοήθηκε και η Τουρκία που επανέκτησε την Αδριανούπολη.
Η συνθήκη του Βουκουρεστίου ΑΚΥΡΏΘΗΚΕ σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια 2 χρόνια μετά, αφού η Βουλγαρία μπήκε ως σύμμαχος των μεγάλων δυνάμεων στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο.

- Συνθήκη Ειρήνης το 1918.  Αφορούσε βαρείς όρους κατά της Ρουμανίας και των συνόρων της, , όσο και οικονομικών απαιτήσεων προς Αυστροουγγαρία και Γερμανία, χωρίς να έχει σύμμαχό της την Ρωσία που είχε αποχωρήσει από τον πόλεμο.  Καταργήθηκε και αυτή με την συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919.

Επικεντρώνομαι στην Συνθήκη του 1913 για την οποία γίνεται πολύς λόγος και την πιθανή λήξη της, μετά από 100 χρόνια, Αύγουστο του 2013.    Η κατάληξη είναι πως δεν έχουν κανένα νόημα τέτοια δημοσιεύματα και σεντόνια σχολίων, αφού με την συνθήκη της Λωζάννης, καθορίστηκαν πολλά σύνορα, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών !
Πάντως στην http://el.wikipedia.org/ πατώντας στην πηγή "συνθήκη Βουκουρεστίου", η σελίδα του Υπ. Εξωτερικών "δεν ευρέθη ", όμως βρίσκεται μέρος μάλλον της, στην http://en.wikisource.org/wiki/Treaty_of_Bucharest στα Αγγλικά .

Ο Γάλλος ιατρός και μεγάλος αριστερός πολιτικός Κλεμανσώ είχε πει : πως οι συνθήκες υπογράφονται, για να αρχίσουν οι πόλεμοι και όχι να τερματιστούν !
Είχε πει όμως επίσης "πως η ιστορία επναλαμβάνεται , αφού οι άνθρωποι δεν θα την εμποδίσουν να επαναληφθεί " !! 
Κηδεύτηκε απαιτώντας μόνον τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή τον ευατόν του και μόνον. 
Μόνον Σκοπιανές προπαγάνδες μπροστά από τους κρυφούς συμβουλάτορές τους, μιλούν για αναθεώρηση αυτής της συνθήκης και άλλα τινά, καλλιεργούν τέτοια ζιζάνια κσι εμείς τα αναπαράγουμε !
Το ότι η Μακεδονία υπέστη τριμερή διαχωρισμό (Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα) είναι ένα τραγικό γεγονός.
" οι μεγάλες δυνάμεις κατάρτισαν τα σύνορα της Μακεδονίας και τη χώρισαν διαταράσσοντας οριστικά το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των Μακεδόνων του Πιριν, του Αιγαίου, του Βαρδάρη, της Μάλα Πρέσπα , του Γκόλο Μπάρντο και της Γκόρας. Τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας τις αντιμετωπίζουμε σήμερα. "   Περισσότερα στο http://greeknation.blogspot.com/

Όμως αξίζει να δείτε μία σειρά βίντεο με ομιλητή τον κ. Λυγερό σχετικά με την συνθήκη της Λωζάννης, το FIR μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με τα "κενά " του , αφήνοντας μη οριοθετημένα : ένα στον βορρά Νότια του Έβρου και ένα στο νότο , στο Καστελόριζο, καθώς και τι σημαίνουν γκρίζες ζώνες του αέρα !

Εδώ όμως θα εμπλέξω κάτι που κατά την γνώμη σας αρχικά θα φανεί άσχετο. 
Είναι όμως απόλυτα σχετικό.
Όσοι έχουν διαβάσει τα παράλληλα σύμπαντα και θυμούνται το σημείο, στο οποίο αναφέρομαι στις σκεπτομορφές και τον ρόλο τους (ίσως δύσκολο να γίνει εύκολα συνειδητά κατανοητό), αυτό είναι και το κλειδί στην τύχη του ανθρώπου , το κλειδί της ανθρωπότητας.  Αυτό είναι και που καθοδηγείται με στρατηγική ακρίβεια, προς συγκεκριμένες τάσεις και κατευθύνσεις. Το γνωστό ίσως σε σας, υποταγή συνειδήσεων !

Συνήθως ακούγαμε για την ανεξαρτοποίηση της Κρήτης εδώ και χρόνια, που θα ανεβάσω αμέσως μετά άρθρο σχετικά με την παραφιλολογία της.  Σήμερα έχουμε αρχίσει να ακούμε ότι εγείρεται θέμα περί ανεξαρτοποίησης της Θεσσαλονίκης !  Όταν αυτό υποβόσκει σαν σκέψη, επαφιόμενοι στο να ακούμε απλώς με στυλ "πω πω αλήθεια ;" και να το πιστεύουμε χωρίς να είμαστε ερευνητές της όποιας πληροφορίας, φτάνει ο άνθρωπος να του έχουν επιβληθεί εμμέσως, εν συνεχεία πλην σαφώς, κάτω από ειδικές προσαρμοσμένες συνθήκες , να καταλήγει να λέει "δεν το λέγαμε τόσα χρόνια, νάτο ", θεωρώντας το ως προυπάρχων αληθινό, δεχόμενος αυτό είτε ως επερχόμενο παγιωμένο γεγονός, που στην τελική ο ίδιος έχει βοηθήσει με τις δικές του ευκολόπιστες σκεπτομορφές, που τις πλέκει με τις δόλιες αντίστοιχες, να καταλήξει σε καθεστώς.  Φυσικά δεν λέω πως όλες οι πλευρές  είναι κακοπροαίρετες, όμως δεν μπαίνουν στον κόπο να ανιχνεύσουν. 

Πχ. Οι συνθήκες δεν έχουν καμία ημερομηνία λήξης, γιατί τότε δεν θα είχαν κανένα νόημα φαινομενικά ουσιαστικό, λέγοντας στα δύο μέρη ότι μετά από τόσα χρόνια, μπορείτε να ξαναξεκινήσετε τον πόλεμο.  Δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε αυτούς που συμβάλλουν σε μια συμφωνία.   Οι συνθήκες καταργούνται, όταν αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα, οπότε θα δημιουργηθούν νέες με τους τυχόν νέους νικητές και ρυθμιστές και με τους ηθικού και εθνικού ανάλογου ύψους υποστηρικτές !

Ο Β'  Π.Π  δημιούργησε καινούργιες ανακατανομές εδαφών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την εσωτερική τρέχουσα κατάσταση κάθε κράτους, όπως εμείς που χάσαμε ελληνικά δικά μας εδάφη ποτισμένα με αίμα, εμπλεκόμενοι σε δικές μας στημένες ίντριγκες.  Η άποψη της "ημερομηνίας λήξης" , που κυκλοφορεί από το γάλα , μέχρι τις συνθήκες , ενσωματώνοντας παράλληλες άσχετες έννοιες (παράλληλα σύμπαντα σκεπτομορφών), όπως και στο ίδιο το νόημα της ζωής,  εξυπηρετούν μόνον τον τρόπο σκέπτεσθαι, έχοντας Βρετανικό άρωμα, αφού πχ, στην χώρα τους οι Αγγλοσάξονες επιβάλλουν νομοθετικά κατοχή ιδιωτικής ιδιοκτησίας 99 χρόνια μόνον, πληρώνοντας συνεχώς κατά την διάρκειά τους, με μη δικαίωμα κληρονομιάς πέραν αυτού του χρονικού ορίου ή μη μόνον αν ο νέος ένοικος με άνευ σημασίας κάποιου συγγενικού τίτλου ή μη , ξαναξεκινήσει να πληρώνει για τα επόμενα 99 χρόνια !

Τέτοιου είδους όμως προπαγανδιστικές μορφές κυριάρχησις εις βάρος της ανθρωπότητας, κάνει την ανθρωπότητα συνένοχη κατά των ίδιων της των συμφερόντων, όταν επαφίεται παραδινόμενη απλά στα υποβόσκωντα μηνύματα της ακούσιας ή εκούσιας παραπληροφόρησης - παραφιλολογίας - παραψυχολογίας.
Το ότι η ιστορία παραχαράσσεται δεν είναι καθόλου τυχαίο, γιατί απλά αφήνει περιθώρια να κυκλοφορεί η φήμη και στο τέλος η φήμη γίνεται γεγονός μέσω της ευπιστίας αυτής καθαυτής, με εργαλείο τη εμπλεκόμενη εύπιστη σκεπτομορφή !

Δηλαδή όταν λέω πως πρέπει να στήσουμε ..λο και να διαβάσουμε και να ξεστραβώθουμε με όποια μέσα έχουμε και με όσες περισσότερες πηγές διαθέτουμε, βοηθά εμάς για την ορθότερη κρίση μας και αντιμετώπιση γεγονότων, που σκοπό τους θα έχουν να ξεδιπλώσουν τρόπους που θα σπρώχνουν τα πράγματα προς την πραγμάτωση του διασπειρόμενου επιθυμητού !

Η ανασφάλεια, ο φόβος, η αποφυγή καίριων αποφάσεων την καθοριστική στιγμή που απαιτείται και όχι ετεροχρονισμένα, επιτρέποντας έτσι χρονικά πάγια δεδομένα (όπως γκρίζες ζώνες του αέρα, που δεν εφάπτονται καν Διεθνών συνθηκών, αλλά μονομερούς αυθαίρετης στρατηγικής επιδίωξης !,  όπως και το πάγιο μόνιμο κατά δήλωση της ακίνητης περιουσίας μας ) εξ αιτίας ενός παροδικού βολέματος, συρρικνώνουν τόσο την ανθρώπινη οντότητα , αξία , διανοητικότητα και δυνατότητα , όσο και ευρύτερα σε γεω-πολιτικο-στρατηγικές, εσωτερικές πολιτικές, εις βάρος δικαίων και αδίκων !

Δεν σας κουράζω άλλο.  Μπορείτε να δείτε πως εξηγεί ο κ. Λυγερός τα της Λωζάννης, έχοντας επιλέξει 3 βίντεο από τα 7





Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου