a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011



Πέρναγε μια σκιά κάτω από ένα ανοικτό παράθυρο και κάθισε να ακούσει.

Ο Χαφτούλης μίλαγε σε άλλον χαφτούλη-μαλακούλη για τον Ανδρέα τον junior που βγήκε στα κανάλια ως ευπατρίδης αλεξιπτωτιστής , αλεξιπτωτικά να μας πει πως ο μπαμπάς του απόκτησε άσπρα μαλλιά με τις ευθύνες και τις δυσκολίες που έχει.  Αλλά όμως είναι και ο ίδιος στους δρόμους. Σαν αυτούς μαλακούλη μου, που πάνε και σπάνε τις βιτρίνες, αλλά τις άλλες ώρες κυκλοφορούν με BMW !
Κατάλαβες χαφτούλη μου ;
Σαν την μικρή κουκλίτσα που πρόσφερε στον παππού Ανδρέα μια ανθοδέσμη, κρατώντας την στην αγκαλιά για να τον αποθανατίσουν όλες οι κάμερες.  Image maker σου λέει, για ποιόν ; Μα για σένα και για μένα , χαζούλη μου !

Ακούς μαλακούλη μου, πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκείνα ή τα άλλα αποτελέσματα και ακουμπάς τις ελπίδες σου εκεί χαφτούλη μου.  Ακούς με χαρά πως θα ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία και περιμένεις να εισρεύσει το χρήμα, για πάρτη σου χαζούλη μου και εσύ γυρνάς ήσυχος την πλάτη, χωρίς να σκεφτείς, δεν υπάρχουν αλλού παράδεισοι σε αυτόν τον πλανήτη ;  Και εσύ χαφτούλη μου ακούς πως έρχονται νόμοι και εκβιάζεσαι πως υπάρχουν νόμοι.                 Γιατί υπάρχουν νόμοι ενώ αναιρούνται συνεχώς από άλλους, με διάσταση μεταθανάτια και σε χρόνο ντε τε ;  Τόσο το έχουμε συνηθίσει μαλακούλη μου, που πια δεν δίνουμε σημασία ούτε στην εκτροπή του λόγου, ούτε στην αυτοστιγμεί αναίρεσή του.

Τον θυμάσαι τον Καραΐσκάκη χαφτούλη μου ; Ούτε αυτός ούτε ο Κολοκοτρώνης έχουν υπάρξει ποτέ για τα βιβλία της ιστορίας !  Πέρασαν στην λήθη και εσύ αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να βρείς την δική σου !  Μα τι να προσφέρουν οι αγράμματοι, μπροστά στα θηρία τους Φράγκους μαλακούλη μου, όταν εσύ παίζεις τον ρόλο του λούτρινου γατούλη χαφτούλη ;

Δεν σε αγαπούν οι αγορές χαφτούλη μου και θέλουν να σε εξαφανίσουν, όπως τον Κολοκοτρώνη και τόσους άλλους πριν από αυτόν και μετά από αυτόν !  Αλλά βλέπεις έπεσες στον πόλεμο ανάμεσα μιας διαμάχης, που κρατά από βάθος χρόνου.  Τους Ασκεναζίμ και τους Σεφαρντίμ, μέσα στο δικό σου χωράφι.  Ποιός θα φάει το θήραμα !

Εσύ αδελφέ μου χαφτούλη, θα πρέπει να διαβάσεις τι σημαίνει Κράτος και ποιός ο σκοπός του. Τι σημαίνει Έθνος και τι το χαρακτηρίζει.   Γιατί αν δεν τα μάθεις, οι δεινόσαυροι,  οι σαυροειδείς θα σε εξαφανίσουν και μαζί με σένα όλους τους υπόλοιπους.  Και αν μαλακούλη μου ακούς τις ευχολογίες "πως θα τους κρίνει η ιστορία ! ", ποια ιστορία μαλακούλη μου αυτή που ποτέ κανείς δεν φρόντισε να σου μάθει ; Αυτή που διαγράφει τους ήρωές σου και το παρελθόν σου ;
Πηγαίνεις χαφτούλη μου και χάνεις την αξιοπρέπεια σου, σε υποκινούμενες διαδηλώσεις, όταν έχεις τα ίδια τα όπλα στα χέρια σου.  Ακούς να σκορπούν τα λεφτά σου σε νέες αγορές μηχανών που φτύνουν στα μούτρα σου νερό και μαλακούλη μου δεν καταλαβαίνεις πως σε τρομοκρατούν τα παιδιά που γέννησαν την τρομοκρατία και προσπαθούν να σου βρουν την λύση σε αυτό που σου δημιούργησαν. Και εσύ χάνεις κάθε αξία της ύπαρξης σου και του αυτοσεβασμού σου.
Γιατί θα μπορούσες να εκμηδενίσεις το κρύο άψυχο στόμα που σε φτύνει, άμα ήσουν  υπεράριθμος από αυτούς και τολμηρός, σφικτά πιασμένος με τον διπλανό σου, αντί να πατάς κανάλια για να ακούς τις παπαρολογίες τους, περιμένοντας το θαύμα, που τόσο έχεις συνηθίσει να περιμένεις ως υπαρκτό φαινόμενο.  και δεν λέω πως το θαύμα δεν γίνεται, αλλά δεν γίνεται από μόνο του.  Μέχρι και ο Χριστός είπε " η πίστη σου σε έσωκέ σε ".  Εσύ σε τι πιστεύεις χαζοβιόλη μου ;

Ακούς τον υπουργό των Οικονομικών σου, που εσύ με την χαφτούλικη και μαλακούλικη ιδέα σου τον έβαλες εκεί, κάτω από την έννοια κράτους , να σε προστατεύει και να υπερασπίζεται τα διακαιώματα σου, να σου λέει : ότι η πτώχευση των Ελλήνων δεν είναι ταυτόσημη με την πτώχευση της χώρας " . Αφού αγραμματούλη μου δεν ξεχωρίζεις, πως ποτέ καμία χώρα δεν πτωχεύει, μόνον οι λαοί πτωχεύουν ! Αλλά ο ρήτορας ξέρει την χρήση του λόγου, σε χάνους μπροστά.
Ακολουθείς αυτά που σου δίδαξαν με νουθεσίες ως θεϊκά αποφθέγματα και εσύ ανοίγεις το στόμα σαν χελιδονάκι και τα χάβεις, χαφτούλη μου ! 

Σου μιλούν για συντεταγμένη χρεωκοπία και δεν μπαίνουν στον κόπο να σου εξηγήσουν καν τι σημαίνει αυτό για σενα και την πατρίδα σου, μαλακούλη μου. 
Άργησες χαφτούλη μου-μαλακούλη μου να ανοίξεις τους οφθαλμούς σου και τα θεριά είναι μπροστά στα μάτια σου τώρα και σε φοβερίζουν, όπως τα τέρατα που φυλούν τις πύλες.  Είσαι αλυσοδεμένος μέχρι τον λαιμό και σε έκαναν να νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί στο μυαλό σου, έχεις μόνον την καταστροφή του πολέμου, που τα θηρία μόνον αρέσκονται, λόγω έλλειψης στοιχειώδους νόησις !

Δεν έμαθες ποτέ την έννοια ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ, ως τιμωρία .  

Ακούς φιλάρεσκα πως "οι νέοι θα γίνουν κοσμοπολίτες " και εσύ φαντάζεσαι σαλόνια και τουαλέτες, συνάξεις πνευματικών ανθρώπων που ανταλλάσσουν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους, για το καλό της ανθρωπότητας, σαν αυτές ντε που σκόρπισαν την ευτυχία και τη ευημερία σε τόσους αιώνες.  Όμως δεν καταλαβαίνεις μαλακούλη μου, πως όταν τα φώτα πέσουν, μόνον σκοτάδι υπάρχει και τίποτα περισσότερο, από ωραία λόγια, που σε ξεγέλασαν για να σε παρασύρουν.  Να φύγεις από τον τόπο σου και να σε πάρει άλλος να σε εκμεταλλευτεί, με περισσότερα χρήματα, γιατί έτσι σου έστησαν την ζωή και δεν νοείς, πως ακόμα και αν την προλάβεις εκεί και πάλι θα την χάσεις.  Απλά είναι θέμα χρόνου !
Έκανες κάποτε την επανάστασή σου χαζούλη μου γεμίζοντας ταμπέλες παντού, με ξένες επιγραφές, γεμάτος ξενομανία, θεωρώντας τον εαυτό σου νεωτεριστή και προοδευτικό.  Αλλά αυτοί σήμερα, ήλθαν να σου πάρουν το ψωμί μέσα από το στόμα σου.  Τρως τα μεταλλαγμένα τους, όταν εσύ τους πρόσφερες κυνηγώντας τους να πάρεις τα λεφτά τους, με greek salad, φέτα και ελαιόλαδο.  Αλλά και αυτά στα πήραν ! Ζήλεψαν την Μεσογειακή σου υγεία !

Τι έγινε μαλακούλη μου ; Έβρεξε μαλακόσκονη και αποβλάκωσες ;   

Σου έδινε τα κλοπιμαία και εσύ τα έπαιρνες , όμως σήμερα σε κατηγορεί ως Έθνος και ως άτομο ως κλέφτη .   Γιατί νομίζεις, αυτός που καθορίζει τους κανόνες που εσύ του επέτρεψες, θα παραδεχόταν ποτέ ότι είναι κλέφτης ;  Γιατί όμως πιστεύεις και συνομολογείς " πως η πουτάνα πουτάνα δεν δέχεται να την πεις " (προς θεού δεν κάνω κριτική στο πρόσωπό τους), αλλά δεν το εννοείς για τους πραγματικούς σου κλέφτες ; 
Αρκείσαι χαζούλη-χαφτούλη-μαλακούλη μου, στις λιγότερο χειρότερες λύσεις ; Έγινες φτηνιάρης και ψιλικατζής ;   Σε γεμίζουν αρρώστια και εμβόλια, καταβροχθίζοντας πως όλα αυτά είναι για το καλό σου ; 
Μα για το καλό σου το ζητά το "προικοσύμφωνο" η Γερμανία, για να μην χρεωκοπήσεις ; όταν όλοι τους στο λένε καθαρά "άμα πέσει η Ελλάδα, όλοι μας θα καταστραφούμε " .  Αλλά εσύ δεν βλέπεις να το αξιοποιούν για σένα και για το σπίτι σου , την πατρίδα σου χαζούλη μου, οι κρατικοί σου λειτουργοί ! 
Περιμένεις να υπάρχουν παντελόνια, όταν δεν ξέρεις εσύ τι περιεχόμενο έχουν τα δικά σου ;
Τόσο πολύ έμαθες να σου τα φέρνουν στο κρεβάτι, ως ανατολίτης και μαχαραγιάς, αλλά από την άλλη δεν φαντάζεσαι πως δεν θα σου αφήσει ούτε κουβέρτα για να σκεπαστείς ;  Ακούς να σου λένε άλλοι φίλοι σου χαφτούληδες, πως δεν μπορεί να αφήσουν τα πράγματα να πάνε παρά κάτω, είμαστε Ελλάδα δεν είμαστε Ζιμπάμπουε και ξανά γυρνάς από το άλλο σου πλευρό ήσυχος στην μακαριότητα σου !  Δεν μπορεί λες, το χρήμα μια μέρα θα επιστρέψει και έτσι εσύ χώνεσαι πιο βαθιά στον χρεωμένο σου καναπέ.

Δεν έδωσες ποτέ σημασία, πως κατάφερναν οι Γερμανοί να ξέρουν και τις πιο απομακρυσμένες σου απόκρυφες ακρογιαλιές, στα χρόνια του τουρισμού, που εκείνοι γυρνούσαν με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκινούμενα τροχόσπιτά τους, ούτε όταν εσύ δεν είχες ή δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα !  Ποτέ δεν θυμήθηκες, την επιστροφή τους μετά τον πόλεμο, να βρούν τους θησαυρούς που άφησαν κρυμένους πίσω (έχεις δει την ταινία με τον Βέγγο ; τίτλο δεν θυμάμαι) .
Όμως χαίρεσαι πως θα γίνει ένα κούρεμα, χωρίς αυτό για σένα τελικά να σημαίνει κάτι, αφού οι νόμοι έχουν διαχρονική αξία, μεγαλύτερη από την δική σου χρονική ύπαρξη. Εξ άλλου τα παιδιά σου από το '13 τα κάνεις ξένους υποικόους υπό την κηδεμονία άλλων.  
Ξεχνάς όμως πως η Γερμανία σώθηκε στον χάρτη, επειδή της χάρησαν τα δανεικά που είχε πάρει μεταπολεμικά, ενώ εσύ που ούτε πόλεμο έκανες, ούτε έβαψες με αθώο αίμα τα χέρια σου, σου ζητούν μαλάκα μου να σου πάρουν και τα σώβρακα, αλλά εσύ κοιτάς μην χάσεις την μπουκιά που σου απέμεινε στό στόμα σου, χωρίς να γνωρίζεις αν θα την έχεις ή πως θα την έχεις αύριο,   ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ! 

θυμάμαι μια συνέντευξη που είχε δώσει στον Αδωνη Γεωργιάδη, ο Χάρρυ Κλιν, στο περιοδικό Ελληνική Αγωγή, σε άσχετο χρόνο, πριν γίνει ο Άδωνις μπουμπούκος και ακολουθήσει την επιταγή να πάψει να μιλάει για Αρχαία Ιστορία και τα τοιαύτα, πριν αρχίσει να βγάζει τις κραυγές για να ακουστεί (τότε άσημος σε ένα καναλάκι, που και αυτό υποκύπτει στα ρομποειδή) να λέει :
Ο Γερμανός γεννήθηκε εκ φύσεως για να βάζει σαν ρομπότ πώματα στα μπουκαλάκια (και να το κάνει καλά ως μηχανή πιστή στις προδιαγραφές, δικό μου αυτό), αλλά ο Έλληνας για να Φιλοσοφεί και να μεγαλουργεί.

Να γιατί χαφτούλη μου, σου έκλεψαν τα πάντα.  Γιατί εκείνοι όλοι ήταν ανίκανοι να δημιουργήσουν κάτι νέο και έκλεψαν τα δικά σου, για δικά τους και μάλιστα ασέλγησαν πάνω σε αυτά. 
Εσύ πείστηκες πως εκείνοι είναι καλλίτεροι από σένα, αφού είχες και έχεις άγνοια για το ποιός είσαι, από που έρχεσαι και που πας.

Χαμένος στις αποδείξεις σου, που άμα δεν μαζέψεις καλύπτοντας το 50%  του φτωχοποιημένου εισοδήματός σου, θα σε φορολογεί γιαυτό.  Σαν να λέμε, κάποτε το είχες ως μάθημα μαλακούλη μου την αποταμίευση και όταν μπόρεσες να το κάνεις, σήμερα σου λέει φέρτα με κάθε μέσον και τρόπο, αν δεν πρόφτασες να τα έχεις φάει.  
Η Γερμανία θέλει να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ που σου δίνει από τα κοινοτικά κονδύλια, να το διαχειριστεί εκείνη για λογαριασμό σου, χώρια όλα τα άλλα, για τα οποία δεν σου μιλά κανείς, δηλαδή για τον πλούτο-παραγωγικό σου θυσαυρό, που επιμελώς σού το διέψευδαν, μέχρι πρόσφατα δια στόματος Παγκάλου του δευτέρου (Β') και Παπαδρέα του μεγαλοπρεπούς.

Κάθεσαι άπραγος, αντί να σκέφτεσαι πως η δραχμούλα σου είναι η μόνη λύση, έστω ακόμα και τώρα με όποια προβλήματα, αλλά αξιοπρεπέστερα των τωρινών που δεν σου υπόσχονται τίποτα καλλίτερο, αντίθετα χειρότερο, να σε μεταχειρίζονται με τον χυδαιότερο τρόπο ως επαρχία κάποιου ξένου, αφού το δεχόσουν με τον τρόπο σου τόσα χρόνια, γιατί καλοπερνούσες, αντί απλά να τραβήξεις τον σωλήνα της τροφοδοσίας, που τους κρατά βιδωμένους στις θεσούλες τους και στις προδοτικές τους τακτικές.
Πήγες να ρωτήσεις εσύ ο κολλητός του Βενιζέλου, γιατί η θέση του λόγου του άλλαξε ;  Ή μήπως τελικά τα έλεγε για να τον υπολογίσουν και αυτόν στον κρυφό τους προυπολογισμό, αντί να λέμε πως έγινε και αυτος πολιτικά αναλώσιμος ;  Γιατί δεν μπορώ να βρώ κάποιον τελικά που δεν είναι από δαύτους αναλώσιμος ! Πλην Κουρουμπλή και Καμμένου προς το παρόν.
Δέχεσαι να βάζουν κάγκελα μπροστά στα μούτρα σου, αντί να πεις, μπράβο καλά κάνατε, μείνετε εκεί μέσα και μην βγείτε ποτέ.  Εκεί είναι το κράτος σας , από κει πέρα είναι το δικό μας.  Το αν φύγουν από τις υπόγειες στοές, λίγο μας ενδιαφέρει, γιατί μπορεί και εκεί κάποιος να τους περιμένει στις εξόδους, πριν φύγουν με τα υποβρύχια. 

Ξύπνα χαζοβιόλη, και άσε το γάλα της αυριανής ημέρας και τις μύγες που χάβεις κάθε μέρα και ρίξε μια ματιά στον διπλανό σου που τον προσπέρασες με επιδεικτικό ύφος, πως τάχατε δεν τον έχεις ανάγκη αφού είχες την θεσούλα που χάνεις εδώ και τώρα ή πως τάχατε δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα ή είναι κάτι το ξένο και διαφορετικό.  Δεν κατάλαβες, πως σε έβαλε εκεί για να γίνεις βορά των εύκολα ιδιωτικά απολυμένων.   Μια κοινωνία δύο ή και περισσοτέρων ταχυτήτων, τόσες κοινωνικές διασπάσεις υπονομεύει.  Όταν έλθει η στιγμή, τους την φέρνει ολονών, λέγοντας βγάλτε τα μάτια μόνοι σας, εγώ δεν φταίω σε τίποτα, εσύ τα δέχθηκες.
ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ.   Οι πόλεμοι και οι Επαναστάσεις είναι δικές τους.  Για σένα υπάρχει το μυαλό και η αποσύνδεση του ομφάλιου λώρου που λέγεται χρήμα.  Αυτοί μάθανε να τρώνε χαρτιά,  Κόψε την τροφή τους.

Άκουσε όλα αυτά η σκιά και περίμενε να ακούσει κάτι από τον άλλον.  Δεν άκουσε και συνέχισε τον δρόμο της, φέρνοντας στην σκέψη της, τους ελάχιστους που βγήκαν σήμερα στον δρόμο.
Προχώρησε λίγο παρακάτω και άκουσε από το γυάλινο κουτί, αυτό που άκουγε κάποτε για περιθωριακούς και μετανάστες, πως ξεκίνησε η σκούπα και ένιωσε ντροπή.
Ένα δάκρυ κύλησε που χάθηκε μαζί με την σκιά μες στο σκοτάδι,

Ασπασία
Ο ΧΑΦΤΟΥΛΗΣ , Ο ΜΑΛΑΚΟΥΛΗΣ



Πέρναγε μια σκιά κάτω από ένα ανοικτό παράθυρο και κάθισε να ακούσει.

Ο Χαφτούλης μίλαγε σε άλλον χαφτούλη-μαλακούλη για τον Ανδρέα τον junior που βγήκε στα κανάλια ως ευπατρίδης αλεξιπτωτιστής , αλεξιπτωτικά να μας πει πως ο μπαμπάς του απόκτησε άσπρα μαλλιά με τις ευθύνες και τις δυσκολίες που έχει.  Αλλά όμως είναι και ο ίδιος στους δρόμους. Σαν αυτούς μαλακούλη μου, που πάνε και σπάνε τις βιτρίνες, αλλά τις άλλες ώρες κυκλοφορούν με BMW !
Κατάλαβες χαφτούλη μου ;
Σαν την μικρή κουκλίτσα που πρόσφερε στον παππού Ανδρέα μια ανθοδέσμη, κρατώντας την στην αγκαλιά για να τον αποθανατίσουν όλες οι κάμερες.  Image maker σου λέει, για ποιόν ; Μα για σένα και για μένα , χαζούλη μου !

Ακούς μαλακούλη μου, πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκείνα ή τα άλλα αποτελέσματα και ακουμπάς τις ελπίδες σου εκεί χαφτούλη μου.  Ακούς με χαρά πως θα ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία και περιμένεις να εισρεύσει το χρήμα, για πάρτη σου χαζούλη μου και εσύ γυρνάς ήσυχος την πλάτη, χωρίς να σκεφτείς, δεν υπάρχουν αλλού παράδεισοι σε αυτόν τον πλανήτη ;  Και εσύ χαφτούλη μου ακούς πως έρχονται νόμοι και εκβιάζεσαι πως υπάρχουν νόμοι.                 Γιατί υπάρχουν νόμοι ενώ αναιρούνται συνεχώς από άλλους, με διάσταση μεταθανάτια και σε χρόνο ντε τε ;  Τόσο το έχουμε συνηθίσει μαλακούλη μου, που πια δεν δίνουμε σημασία ούτε στην εκτροπή του λόγου, ούτε στην αυτοστιγμεί αναίρεσή του.

Τον θυμάσαι τον Καραΐσκάκη χαφτούλη μου ; Ούτε αυτός ούτε ο Κολοκοτρώνης έχουν υπάρξει ποτέ για τα βιβλία της ιστορίας !  Πέρασαν στην λήθη και εσύ αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να βρείς την δική σου !  Μα τι να προσφέρουν οι αγράμματοι, μπροστά στα θηρία τους Φράγκους μαλακούλη μου, όταν εσύ παίζεις τον ρόλο του λούτρινου γατούλη χαφτούλη ;

Δεν σε αγαπούν οι αγορές χαφτούλη μου και θέλουν να σε εξαφανίσουν, όπως τον Κολοκοτρώνη και τόσους άλλους πριν από αυτόν και μετά από αυτόν !  Αλλά βλέπεις έπεσες στον πόλεμο ανάμεσα μιας διαμάχης, που κρατά από βάθος χρόνου.  Τους Ασκεναζίμ και τους Σεφαρντίμ, μέσα στο δικό σου χωράφι.  Ποιός θα φάει το θήραμα !

Εσύ αδελφέ μου χαφτούλη, θα πρέπει να διαβάσεις τι σημαίνει Κράτος και ποιός ο σκοπός του. Τι σημαίνει Έθνος και τι το χαρακτηρίζει.   Γιατί αν δεν τα μάθεις, οι δεινόσαυροι,  οι σαυροειδείς θα σε εξαφανίσουν και μαζί με σένα όλους τους υπόλοιπους.  Και αν μαλακούλη μου ακούς τις ευχολογίες "πως θα τους κρίνει η ιστορία ! ", ποια ιστορία μαλακούλη μου αυτή που ποτέ κανείς δεν φρόντισε να σου μάθει ; Αυτή που διαγράφει τους ήρωές σου και το παρελθόν σου ;
Πηγαίνεις χαφτούλη μου και χάνεις την αξιοπρέπεια σου, σε υποκινούμενες διαδηλώσεις, όταν έχεις τα ίδια τα όπλα στα χέρια σου.  Ακούς να σκορπούν τα λεφτά σου σε νέες αγορές μηχανών που φτύνουν στα μούτρα σου νερό και μαλακούλη μου δεν καταλαβαίνεις πως σε τρομοκρατούν τα παιδιά που γέννησαν την τρομοκρατία και προσπαθούν να σου βρουν την λύση σε αυτό που σου δημιούργησαν. Και εσύ χάνεις κάθε αξία της ύπαρξης σου και του αυτοσεβασμού σου.
Γιατί θα μπορούσες να εκμηδενίσεις το κρύο άψυχο στόμα που σε φτύνει, άμα ήσουν  υπεράριθμος από αυτούς και τολμηρός, σφικτά πιασμένος με τον διπλανό σου, αντί να πατάς κανάλια για να ακούς τις παπαρολογίες τους, περιμένοντας το θαύμα, που τόσο έχεις συνηθίσει να περιμένεις ως υπαρκτό φαινόμενο.  και δεν λέω πως το θαύμα δεν γίνεται, αλλά δεν γίνεται από μόνο του.  Μέχρι και ο Χριστός είπε " η πίστη σου σε έσωκέ σε ".  Εσύ σε τι πιστεύεις χαζοβιόλη μου ;

Ακούς τον υπουργό των Οικονομικών σου, που εσύ με την χαφτούλικη και μαλακούλικη ιδέα σου τον έβαλες εκεί, κάτω από την έννοια κράτους , να σε προστατεύει και να υπερασπίζεται τα διακαιώματα σου, να σου λέει : ότι η πτώχευση των Ελλήνων δεν είναι ταυτόσημη με την πτώχευση της χώρας " . Αφού αγραμματούλη μου δεν ξεχωρίζεις, πως ποτέ καμία χώρα δεν πτωχεύει, μόνον οι λαοί πτωχεύουν ! Αλλά ο ρήτορας ξέρει την χρήση του λόγου, σε χάνους μπροστά.
Ακολουθείς αυτά που σου δίδαξαν με νουθεσίες ως θεϊκά αποφθέγματα και εσύ ανοίγεις το στόμα σαν χελιδονάκι και τα χάβεις, χαφτούλη μου ! 

Σου μιλούν για συντεταγμένη χρεωκοπία και δεν μπαίνουν στον κόπο να σου εξηγήσουν καν τι σημαίνει αυτό για σενα και την πατρίδα σου, μαλακούλη μου. 
Άργησες χαφτούλη μου-μαλακούλη μου να ανοίξεις τους οφθαλμούς σου και τα θεριά είναι μπροστά στα μάτια σου τώρα και σε φοβερίζουν, όπως τα τέρατα που φυλούν τις πύλες.  Είσαι αλυσοδεμένος μέχρι τον λαιμό και σε έκαναν να νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί στο μυαλό σου, έχεις μόνον την καταστροφή του πολέμου, που τα θηρία μόνον αρέσκονται, λόγω έλλειψης στοιχειώδους νόησις !

Δεν έμαθες ποτέ την έννοια ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ, ως τιμωρία .  

Ακούς φιλάρεσκα πως "οι νέοι θα γίνουν κοσμοπολίτες " και εσύ φαντάζεσαι σαλόνια και τουαλέτες, συνάξεις πνευματικών ανθρώπων που ανταλλάσσουν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους, για το καλό της ανθρωπότητας, σαν αυτές ντε που σκόρπισαν την ευτυχία και τη ευημερία σε τόσους αιώνες.  Όμως δεν καταλαβαίνεις μαλακούλη μου, πως όταν τα φώτα πέσουν, μόνον σκοτάδι υπάρχει και τίποτα περισσότερο, από ωραία λόγια, που σε ξεγέλασαν για να σε παρασύρουν.  Να φύγεις από τον τόπο σου και να σε πάρει άλλος να σε εκμεταλλευτεί, με περισσότερα χρήματα, γιατί έτσι σου έστησαν την ζωή και δεν νοείς, πως ακόμα και αν την προλάβεις εκεί και πάλι θα την χάσεις.  Απλά είναι θέμα χρόνου !
Έκανες κάποτε την επανάστασή σου χαζούλη μου γεμίζοντας ταμπέλες παντού, με ξένες επιγραφές, γεμάτος ξενομανία, θεωρώντας τον εαυτό σου νεωτεριστή και προοδευτικό.  Αλλά αυτοί σήμερα, ήλθαν να σου πάρουν το ψωμί μέσα από το στόμα σου.  Τρως τα μεταλλαγμένα τους, όταν εσύ τους πρόσφερες κυνηγώντας τους να πάρεις τα λεφτά τους, με greek salad, φέτα και ελαιόλαδο.  Αλλά και αυτά στα πήραν ! Ζήλεψαν την Μεσογειακή σου υγεία !

Τι έγινε μαλακούλη μου ; Έβρεξε μαλακόσκονη και αποβλάκωσες ;   

Σου έδινε τα κλοπιμαία και εσύ τα έπαιρνες , όμως σήμερα σε κατηγορεί ως Έθνος και ως άτομο ως κλέφτη .   Γιατί νομίζεις, αυτός που καθορίζει τους κανόνες που εσύ του επέτρεψες, θα παραδεχόταν ποτέ ότι είναι κλέφτης ;  Γιατί όμως πιστεύεις και συνομολογείς " πως η πουτάνα πουτάνα δεν δέχεται να την πεις " (προς θεού δεν κάνω κριτική στο πρόσωπό τους), αλλά δεν το εννοείς για τους πραγματικούς σου κλέφτες ; 
Αρκείσαι χαζούλη-χαφτούλη-μαλακούλη μου, στις λιγότερο χειρότερες λύσεις ; Έγινες φτηνιάρης και ψιλικατζής ;   Σε γεμίζουν αρρώστια και εμβόλια, καταβροχθίζοντας πως όλα αυτά είναι για το καλό σου ; 
Μα για το καλό σου το ζητά το "προικοσύμφωνο" η Γερμανία, για να μην χρεωκοπήσεις ; όταν όλοι τους στο λένε καθαρά "άμα πέσει η Ελλάδα, όλοι μας θα καταστραφούμε " .  Αλλά εσύ δεν βλέπεις να το αξιοποιούν για σένα και για το σπίτι σου , την πατρίδα σου χαζούλη μου, οι κρατικοί σου λειτουργοί ! 
Περιμένεις να υπάρχουν παντελόνια, όταν δεν ξέρεις εσύ τι περιεχόμενο έχουν τα δικά σου ;
Τόσο πολύ έμαθες να σου τα φέρνουν στο κρεβάτι, ως ανατολίτης και μαχαραγιάς, αλλά από την άλλη δεν φαντάζεσαι πως δεν θα σου αφήσει ούτε κουβέρτα για να σκεπαστείς ;  Ακούς να σου λένε άλλοι φίλοι σου χαφτούληδες, πως δεν μπορεί να αφήσουν τα πράγματα να πάνε παρά κάτω, είμαστε Ελλάδα δεν είμαστε Ζιμπάμπουε και ξανά γυρνάς από το άλλο σου πλευρό ήσυχος στην μακαριότητα σου !  Δεν μπορεί λες, το χρήμα μια μέρα θα επιστρέψει και έτσι εσύ χώνεσαι πιο βαθιά στον χρεωμένο σου καναπέ.

Δεν έδωσες ποτέ σημασία, πως κατάφερναν οι Γερμανοί να ξέρουν και τις πιο απομακρυσμένες σου απόκρυφες ακρογιαλιές, στα χρόνια του τουρισμού, που εκείνοι γυρνούσαν με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκινούμενα τροχόσπιτά τους, ούτε όταν εσύ δεν είχες ή δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα !  Ποτέ δεν θυμήθηκες, την επιστροφή τους μετά τον πόλεμο, να βρούν τους θησαυρούς που άφησαν κρυμένους πίσω (έχεις δει την ταινία με τον Βέγγο ; τίτλο δεν θυμάμαι) .
Όμως χαίρεσαι πως θα γίνει ένα κούρεμα, χωρίς αυτό για σένα τελικά να σημαίνει κάτι, αφού οι νόμοι έχουν διαχρονική αξία, μεγαλύτερη από την δική σου χρονική ύπαρξη. Εξ άλλου τα παιδιά σου από το '13 τα κάνεις ξένους υποικόους υπό την κηδεμονία άλλων.  
Ξεχνάς όμως πως η Γερμανία σώθηκε στον χάρτη, επειδή της χάρησαν τα δανεικά που είχε πάρει μεταπολεμικά, ενώ εσύ που ούτε πόλεμο έκανες, ούτε έβαψες με αθώο αίμα τα χέρια σου, σου ζητούν μαλάκα μου να σου πάρουν και τα σώβρακα, αλλά εσύ κοιτάς μην χάσεις την μπουκιά που σου απέμεινε στό στόμα σου, χωρίς να γνωρίζεις αν θα την έχεις ή πως θα την έχεις αύριο,   ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ! 

θυμάμαι μια συνέντευξη που είχε δώσει στον Αδωνη Γεωργιάδη, ο Χάρρυ Κλιν, στο περιοδικό Ελληνική Αγωγή, σε άσχετο χρόνο, πριν γίνει ο Άδωνις μπουμπούκος και ακολουθήσει την επιταγή να πάψει να μιλάει για Αρχαία Ιστορία και τα τοιαύτα, πριν αρχίσει να βγάζει τις κραυγές για να ακουστεί (τότε άσημος σε ένα καναλάκι, που και αυτό υποκύπτει στα ρομποειδή) να λέει :
Ο Γερμανός γεννήθηκε εκ φύσεως για να βάζει σαν ρομπότ πώματα στα μπουκαλάκια (και να το κάνει καλά ως μηχανή πιστή στις προδιαγραφές, δικό μου αυτό), αλλά ο Έλληνας για να Φιλοσοφεί και να μεγαλουργεί.

Να γιατί χαφτούλη μου, σου έκλεψαν τα πάντα.  Γιατί εκείνοι όλοι ήταν ανίκανοι να δημιουργήσουν κάτι νέο και έκλεψαν τα δικά σου, για δικά τους και μάλιστα ασέλγησαν πάνω σε αυτά. 
Εσύ πείστηκες πως εκείνοι είναι καλλίτεροι από σένα, αφού είχες και έχεις άγνοια για το ποιός είσαι, από που έρχεσαι και που πας.

Χαμένος στις αποδείξεις σου, που άμα δεν μαζέψεις καλύπτοντας το 50%  του φτωχοποιημένου εισοδήματός σου, θα σε φορολογεί γιαυτό.  Σαν να λέμε, κάποτε το είχες ως μάθημα μαλακούλη μου την αποταμίευση και όταν μπόρεσες να το κάνεις, σήμερα σου λέει φέρτα με κάθε μέσον και τρόπο, αν δεν πρόφτασες να τα έχεις φάει.  
Η Γερμανία θέλει να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ που σου δίνει από τα κοινοτικά κονδύλια, να το διαχειριστεί εκείνη για λογαριασμό σου, χώρια όλα τα άλλα, για τα οποία δεν σου μιλά κανείς, δηλαδή για τον πλούτο-παραγωγικό σου θυσαυρό, που επιμελώς σού το διέψευδαν, μέχρι πρόσφατα δια στόματος Παγκάλου του δευτέρου (Β') και Παπαδρέα του μεγαλοπρεπούς.

Κάθεσαι άπραγος, αντί να σκέφτεσαι πως η δραχμούλα σου είναι η μόνη λύση, έστω ακόμα και τώρα με όποια προβλήματα, αλλά αξιοπρεπέστερα των τωρινών που δεν σου υπόσχονται τίποτα καλλίτερο, αντίθετα χειρότερο, να σε μεταχειρίζονται με τον χυδαιότερο τρόπο ως επαρχία κάποιου ξένου, αφού το δεχόσουν με τον τρόπο σου τόσα χρόνια, γιατί καλοπερνούσες, αντί απλά να τραβήξεις τον σωλήνα της τροφοδοσίας, που τους κρατά βιδωμένους στις θεσούλες τους και στις προδοτικές τους τακτικές.
Πήγες να ρωτήσεις εσύ ο κολλητός του Βενιζέλου, γιατί η θέση του λόγου του άλλαξε ;  Ή μήπως τελικά τα έλεγε για να τον υπολογίσουν και αυτόν στον κρυφό τους προυπολογισμό, αντί να λέμε πως έγινε και αυτος πολιτικά αναλώσιμος ;  Γιατί δεν μπορώ να βρώ κάποιον τελικά που δεν είναι από δαύτους αναλώσιμος ! Πλην Κουρουμπλή και Καμμένου προς το παρόν.
Δέχεσαι να βάζουν κάγκελα μπροστά στα μούτρα σου, αντί να πεις, μπράβο καλά κάνατε, μείνετε εκεί μέσα και μην βγείτε ποτέ.  Εκεί είναι το κράτος σας , από κει πέρα είναι το δικό μας.  Το αν φύγουν από τις υπόγειες στοές, λίγο μας ενδιαφέρει, γιατί μπορεί και εκεί κάποιος να τους περιμένει στις εξόδους, πριν φύγουν με τα υποβρύχια. 

Ξύπνα χαζοβιόλη, και άσε το γάλα της αυριανής ημέρας και τις μύγες που χάβεις κάθε μέρα και ρίξε μια ματιά στον διπλανό σου που τον προσπέρασες με επιδεικτικό ύφος, πως τάχατε δεν τον έχεις ανάγκη αφού είχες την θεσούλα που χάνεις εδώ και τώρα ή πως τάχατε δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα ή είναι κάτι το ξένο και διαφορετικό.  Δεν κατάλαβες, πως σε έβαλε εκεί για να γίνεις βορά των εύκολα ιδιωτικά απολυμένων.   Μια κοινωνία δύο ή και περισσοτέρων ταχυτήτων, τόσες κοινωνικές διασπάσεις υπονομεύει.  Όταν έλθει η στιγμή, τους την φέρνει ολονών, λέγοντας βγάλτε τα μάτια μόνοι σας, εγώ δεν φταίω σε τίποτα, εσύ τα δέχθηκες.
ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ.   Οι πόλεμοι και οι Επαναστάσεις είναι δικές τους.  Για σένα υπάρχει το μυαλό και η αποσύνδεση του ομφάλιου λώρου που λέγεται χρήμα.  Αυτοί μάθανε να τρώνε χαρτιά,  Κόψε την τροφή τους.

Άκουσε όλα αυτά η σκιά και περίμενε να ακούσει κάτι από τον άλλον.  Δεν άκουσε και συνέχισε τον δρόμο της, φέρνοντας στην σκέψη της, τους ελάχιστους που βγήκαν σήμερα στον δρόμο.
Προχώρησε λίγο παρακάτω και άκουσε από το γυάλινο κουτί, αυτό που άκουγε κάποτε για περιθωριακούς και μετανάστες, πως ξεκίνησε η σκούπα και ένιωσε ντροπή.
Ένα δάκρυ κύλησε που χάθηκε μαζί με την σκιά μες στο σκοτάδι,

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου