a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εύρημα στο CERN ανατρέπει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν

Μεγάλη αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί η ανακοίνωση από ερευνητές που μετέχουν στο πείραμα του CERN ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός.
Αν επαληθευτεί αυτό το εύρημα, τότε θα σημάνει την ανατροπή ενός εκ των βασικών νόμων του σύμπαντος:

της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν, με βάση την οποία ο μεγάλος φυσικός είχε υποστηρίξει το 1905 ότι η ταχύτητα του φωτός είναι μια «κοσμική σταθερά» και τίποτα στο σύμπαν δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει γρηγορότερα.
Όπως έγινε γνωστό, περίπου 15.000 δέσμες νετρίνων (δηλαδή μικροσκοπικών σωματιδίων που διαποτίζουν το σύμπαν) απελευθερώθηκαν σε διάστημα τριών ετών από το CERN προς το εργαστήριο του Gran Sasso, περίπου 730 χιλιόμετρα μακριά, όπου εντοπίστηκαν από γιγαντιαίους ανιχνευτές.
Όπως ανακοινώθηκε, το φως θα είχε καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση σε περίπου 2,4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ωστόσο τα νετρίνα έφτασαν σε 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των ερευνητών του CERN Αντόνιο Ερεντιτάτο δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» ότι οι μετρήσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία τρία χρόνια έδειξαν ότι νετρίνα κινούνταν με ταχύτητα 60 νανοδευτερολέπτων γρηγορότερα απ' ότι το φως!!!
«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά μας.
Έχουμε ελέγξει και ξαναελέγξει για οτιδήποτε δεν θα επιβεβαίωνε τα στοιχεία μας, αλλά δε βρήκαμε τίποτα.
Τώρα ζητούμε από συναδέλφους να τα ελέγξουν ανεξάρτητα», πρόσθεσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την είδηση που ενδέχεται να ανατρέψει τον βασικότερο νόμο στον οποίο στηρίχθηκε η επιστήμη της φυσικής...

http://www.i-diadromi.com/2011/09/cern.html#ixzz1Ys6glikw

Ασπασία : έχω αναφερθεί σε πολύ παλαιότερες αναρτήσεις, πως η θεωρία της σχετικότητας είναι ένα πολύ ωραίο και αληθοφανές παραμύθι.  Όντες γνώστες κάποιου μέρους μιας Αλήθειας, μια τέτοια θεωρία δεν ήταν δα και δύσκολο να στηθεί.
Αν όμως ο νους είχε μια στοιχειώδη λογική και μια πιο εσωτερική γνώση, θα μπορούσε να σκεφτεί πως στην Αλήθεια ως Αξία η θεωρία της σχετικότητας δεν μπορεί να ισχύσει.  Στην Αξία της Δικαιοσύνης (γνωρίζουμε μόνον την δική μας δικαιοσύνη και μάλιστα με εσφαλμένα στοιχεία από την λεγόμενη "ζούγκλα" που ουδόλως ζούγκλα είναι, αλλά αυτήν έτσι μόνον νομίζουμε όπως την νομίζουμε. Την θεωρία μιας Πυραμοειδούς ζωής όπου η κεφαλή πατά τον από κάτω και πάει λέγοντας), θεωρία της σχετικότητας δεν ευσταθεί.  Αν πάρουμε ως παράδειγμα, πως ο Θεός τα πάντα εν Σοφία εποίησε, πως μπορεί να χωρέσει μια τέτοια θεωρία.  Και αν εξυπηρετεί μόνον εμάς τους ποταπούς, τότε πως μια ασταθής θεωρία, μπορεί να βοηθήσει ώστε η Ανθρώπινη διανόηση να τείνει να κατανοήσει το Θείο έργο ;;
Μέσα σε μια θεωρία άποψης ζωής, που η σχετικότητα εδραιώνει την θέση της, η αμφισβήτηση προς ανεύρεση της Αλήθειας, μειώνει την αξία της, αφού όλα είναι σχετικά όταν δεν μπορούν να είναι κατανοητά (σαν το αυγό και την κότα) !!  Γίνεται η σκιά που πίσω της, όσα δεν μπορούν να εξηγηθούν πάνω σε μια σταθερή αξία με ρότα την επόμενη (υπο)αξία, μπορεί να κρύψει την όποια ασχετοσύνη έχει εφευρεθεί  !!

Αυτό θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, αν είχαμε κάποια γνώση και αίσθηση του τετραδιάστατου χώρου που ζούμε, αλλά και από αυτήν την έννοια, είμαστε παραπλανημένοι.      Να είστε σίγουροι πως δεν θα λέγαμε καν αυτά που λέμε σήμερα, ούτε θα αντιλαμβανόμασταν αυτά που βλέπουμε σήμερα.
Στην θεωρία της σχετικότητας βασίστηκε το κάθε λογής ιδεολόγημα και πιθανή μπουρδολογία που ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί από πλευράς του.    Ο Γεωμέτρης Πυθαγόρειος Πλάστης του Σύμπαντος, δεν εξελίσσει τα δημιουργήματά του, με σχετικότητες και αμπελοφιλοσοφήματα, έρμαια μιας σχετικιστικής τύχης.  
Άκουγα τον Χαρδαβέλλα ω! να κάνει οικονομική νουθεσία περί της αναγκαιότητας των μέτρων και της ελεγχόμενης χρεωκοπίας μαζί με τον Κώνστα.  Για να σπάσει η μονοτονία, στουπ και το CERN (το στοιχείο του) με τους 10 Έλληνες εργαζόμενους εκεί, που δεν σκέφτονται να κλέψουν όπως οι κάτοικοι του τόπου τούτου !  Άκουσα μάλιστα και για Νόμπελ λόγω της ανακάλυψης της νέας ταχύτητας, του νετρίνου. Ξύλο που θέλει να κρατά το μικρόφωνο και να λέει Παγκαλικές ή Βενιζελικές παπαρολογίες. Τι να κάνω τον άκουγα και δεν μπορούσα να το αποφύγω !                                                                                           
Εν πάσει περιπτώσει είπε κάτι, που αμφιβάλω αν το πολύ κατάλαβε. 
Πως αφού το νετρίνο τρέχει γρηγορότερα από το φωτόνιο (ταχύτητα φωτός) τότε λέει κάνει γρηγορότερα κύκλο και το παρελθόν γίνεται παρόν !  Δηλαδή κάνουμε ταξίδι στον χρόνο !!

Στον Χρόνο-Κρόνο στην εκπομπή το Σύμπαν  που αγάπησα, (βίντεο ακολουθεί στην αμέσως επόμενη ανάρτηση) μας ανακαλύπτουν και μας εξηγούν, πως αυτό που βλέπουμε στον ουρανό, τα άστρα κλπ. δεν είναι η απεικόνιση κάποιου τώρα, αλλά ενός απώτερου παρελθόντος, (αμέτρητων χιλιάδων χρόνων πριν), που σημαίνει πως έχουμε παντελώς μεσάνυχτα, βλέποντας σαν ταινία ένα καταγεγραμμένο συμβάν μου στέλνει το φως του, αλλά από την άλλη αυτό ήδη έχει γίνει και δύναται το συγκεκριμένο φωτεινό άστρο να μην υπάρχει πλέον εν "ζωή" !  Το χειρότερο δε είναι, πως πάνω στην άγνοιά μας, στηρίζονται πάμπολλες φανταστικές θεωρίες και θρησκευτικές ιδεολογίες !   Μη κατανοώντας τον κόσμο που ζούμε, μέρος της αλήθειας προσφέρεται με μπόλικο μπεσαμέλ μυστηρίου και αποπροσανατόλισης.   Όπως ο αναμενόμενος δορυφόρος που έκλεισε όπως διάβασα (αλήθεια ή ψέματα) τον κόσμο στην Ιταλία στα σπίτια του , για να μην τους έλθει στο κεφάλι, αλλά τελικά δεν έπεσε και αναζητείται, όπως που πήγαν τα λεφτά από τα συρτάρια !!

Αν εκλαμβανόταν ο επισκέπτης ως κομήτης, αντί δορυφόρου, μήπως λοιπόν θα μπορούσε να είναι μία εικόνα ενός άγνωστου παρελθόντος, που αφού ήδη έχει γίνει, ποιον κομήτη να δεις στον χρόνο που ζεις ;;  
Σωστά λοιπόν είπε ο εν πολύς Χαρδαβέλας, ότι κάνουμε ταξίδι στον χρόνο !!  Και εγώ ερωτώ !
Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ταξίδι στον χρόνο ; τι μας κρατά φυλακισμένους εδώ, παρά ατενίζουμε το παρελθόν μας ;;
Με ένα φίλο συζητώντας,  πιο πέρα από την φούσκα της Οικονομίας στηριζόμενη σε μια καθολική πνευματική ύφεση ημών και υμών (αλλά κάνουν λάθος), μου λέει : κάτι ετοιμάζουν !  Το αντιλαμβάνομαι και εγώ και αυτό μόνον μπορώ να πω, πως με τρομάζει, γιατί όταν το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, πόσο μάλλον όταν το μυαλό ακούει περί Χρόνου- Κρόνου και τα ακούει ως Κινέζικα !!  Πιο καλά καταλαβαίνει σήμερα από μικρο-μάκρο-οικονομία !

Μήπως τελικά κάτι ετοιμάζουν, που σκοπό θα έχει, να μπερδέψουν την ανθρώπινη άγνοια, ως προς τις επικείμενες αναγκαστικές επιλογές, όπως κάνουν από πάππου προς πάππου ;; 
Μήπως η πόρτα που θα επιλεγεί, είναι πάλι Ζονγκ ;; 
Μήπως το "μήλο" είναι σάπιο μέσα ;;
Δεν μπορεί ξαφνικά από το θέαμα του Χόλιγουντ, να βρεθούμε αυτομάτως σε μια εφαρμογή !  
Σίγουρα με την θεωρία της σχετικότητας, θα σας έλεγα και γιατί όχι.  Αλλά λυπάμαι δεν σταματώ εκεί.  Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή, αφού ως έννοια έχει ήδη περαστεί στον κόσμο ως μύθος. Η επιλογή του χρόνου εμφάνισης μιας τέτοιας νέας θεωρίας, που θα μπει και η βούλα, θα αλλάξει την γνωστή φυσική, τότε Κάτι αλλάζει ! Κάτι θα αλλάξει, που νομίζω η ταφόπλακα της Οικονομίας θα ωχριά μπροστά στο άγνωστο θέαμα των επιλογών !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου