a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Η EYROSTAT ! 

«...συμφωνείτε ή διαφωνείτε πως στη χώρα σας πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ευνοήσουν τις επόμενες γενιές, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερες θυσίες από τις σημερινές..». http://filologos10.wordpress.com/

Τι θα απαντούσε κάποιος ;  ότι ναι θέλει ή όχι δεν θέλει ;;
Δεν πρόκειται για ένα τρικ μυαλού και εγκλωβισμού του ;;  Να πει ναι, θα έχει δίκιο, να πει όχι πάλι δίκιο θάχει.  Το παιχνίδι του μυαλού σε όλο του το μεγαλείο.  Γι αυτό όταν έτυχε σε μένα μία ανάλογη ερώτηση κάποτε, από άλλη εταιρεία, προτίμησα να κλείνω εκεί ακριβώς που δεν συνέφερε, αυτόν που έστησε την ερώτηση. 
Το ωραίο είναι πως όταν δεν σου αρέσει η ερώτηση και το αναφέρεις στον καλούντα, τότε κατατάσσεσαι, στους δεν ξέρω δεν απαντώ !!! 

Σε αυτή την μορφή νουθεσίας και κατεύθυνσις λειτούργησε  το σύστημα για πολλούς αιώνες, κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του, ευτυχώς ανεπιτυχώς, έστω και αν το μέγεθος του λογισμικού του, δεν είναι κατανοητό σε ευρεία κλίμακα ακόμα. Η εμπλοκή μιας αλήθειας μαζί με μία άλλη, ήταν ένα εύκολο τρικ, ώστε να περνούν ιδέες, φόβους και κατεστημένα.  Η παραπλάνηση του μαυλού, είχε στηθεί, με τέτοιο τρόπο, που δεν ήταν συνειδητά ορατή.  Σήμερα είναι πιο ορατή, χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει, πως την έχει ξεδιπλώσει σε όλο της το μεγαλείο.  Επίσης τα αποκαλυπτόμενα κομμάτια, δεν είναι κατά τον ίδιο τρόπο σε όλους αντιληπτά και σε βάθος. Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται περαιτέρω ξεδίπλωμα. 
Δύσκολη υπόθεση !
Έχω την εξής αίσθηση : Πως όσες πιθανά δυνατές σκέψεις καταφέρνει η ανθρώπινη σκέψη να παράγει , επί όλων των θεμάτων, ακόμα και φανταστικών, έχουν ήδη καταληφθεί με πανέξυπνο τρόπο.  Σε βαθμό που να δημιουργείτε η αίσθηση, πως δεν υπάρχει διέξοδο. Φυλαγμένες με απόλυτη πνευματική ασφάλεια όλες τους. 
Αυτός που σχεδίασε το net work όλου αυτού του οικοδομήματος, προς όλους τους τομείς και πτυχές της ζωής μας, σίγουρα θα ήταν ένας super super electronic god.  Δεν μπορώ να μην παραδεχθώ, πως ""υποκλίνομαι"".   Παρ΄ όλα αυτά αδύναμος, αφού για να τα καταφέρει, έπρεπε να τιθασεύσει με όποιο τρόπο, την δυναμική της σκέψης, μέσω της ψυχολογίας και της αθωότητας, τουλάχιστον αρχικά.   Μετά το επόμενο βήμα ήταν η σύμπλευση για την επιβίωση.

Από την άλλη είμαι πεπεισμένη, πως είναι εξοπλισμένοι με υπερ-υπερ υπολογιστές (νομίζω άγνωστων σε μας ικανοτήτων), που κανένας σπουδαίος χάκερ δεν θα μπορούσε να σπάσει τους κωδικούς και να προξενήσει κάποια υποτυπώδους μορφής παραβίαση δεδομένων, σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα, διαχρονικά.  Σίγουρα δεν είμαστε κατάσκοποι, αλλά η πλάστιγγα όπως και νάχει γέρνει αποφασιστικά υπέρ των αδίκων, από βάθος χρόνου, που σημαίνει, έχουν γνώση οι φύλακες.  

Έχοντας αυτό ως παράδειγμα (της δημοσκόπησης), μπορούμε να πατήσουμε πάνω και να το συνδυάσουμε όπου εμείς νομίζουμε.  Είμαι σίγουρη πως όταν κάνετε τον κόπο, κάπου θα σταματήσετε (ανάλογα αυτό), δεν θα μπορείτε να προχωρήσετε, αλλά και στο μυαλό θα προκληθούν τάσεις έκρηξης !! (σχηματικά).   Δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί η έννοια έκρηξη, δεν είναι απαραίτητα κυριολεκτική, αλλά ούτε απαράιτητα αρνητική.
Το παιχνίδι του μυαλού.  Που μάθαμε μόνον να το εξασκούμε,  σπάνια κι αυτό, σε σταυρόλεξα και sudoku.   Το sudoku το θεωρούσα καθαρά, ως μία μηχανική ενασχόληση, χωρις ουσία.  Σίγουρα πολλοί, θα το θεωρούσαν πνευματική ξεκούραση, από την βουή της ημέρας και τα τρέχοντα προβλήματα.  Η επιτυχία ήταν σίγουρη . Ήταν δεδομένη η πνευματική κατάρρευση ! 
Με τι άλλο θα μπορούσε εξόν αυτού να επιτευχθεί μια σίγουρη επιτυχία ;  Τίποτα απολύτως. 
Οι πολιτικές, οι οικονομίες, οι Θρησκείες που κάλυπταν τα κενά, οι εκπευδετικοί οργανισμοί ολόκληρης της κλίμακας, εξυπηρετούσαν στην εφαρμογή ενός πανούργου σχεδίου.   Μπορεί να φαίνεται το χρήμα, αλλά στην ουσία ήταν και είναι η βιτρίνα, που τραβάει την προσοχή.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν εκπαιδεύτηκε ο άνθρωπος από νήπιο, να λειτουργεί, χωρίς άμεσα να το συνειδητοποιεί, στο πνευματικό τούνελ της απομόνωσης που προχωρούσε.  
Πάνω από όλα ήταν η συμμόρφωση με την όποιου είδους πληροφορία υπό μορφή τετελεσμένης γνώσης, που πλασαριζόταν. 

Μπορεί κάποιοι να τα ακούν ως ισοπεδωτικά.  Το μόνον που μπορώ να πω, είναι πως οι εξαιρέσεις, δεν κάνουν τίποτ'  άλλο, από το να επιβεβαίωνουν τους κανόνες.

Αν το μυαλό παραμείνει, μόνον σε ένα από αυτά τα ""έξυπνα"" εργαλεία κολημένο ή και σε όλα μαζί , τότε η ανθρωπότητα θα ξαναγράψει την ίδια ιστορία, ακόμη μια φορά.

Το σημείο μηδέν είναι εδώ.  Είναι τώρα.
Η πνευματικότητα είναι άπειρη.  
Το αδιέξοδο είναι πλασματικό.
Καλόν θα είναι να συνειδητοποιήσουμε, όχι απλά να το λέμε, πως τα αδιέξοδα τα δημιουργούμε εμείς και όχι από μόνα τους.
ΟΠΩΣ ΟΛΑ !!

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου