a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

1/31/2012 08:17:00 πμ | Posted by Ραμνουσία Νέμεσις | 7 Κωστής Παλαμάς : "Η πολιτεία και η μοναξιά" - 1912

Η πολιτεία και η μοναξιά
Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη·
κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι,
στη λάσπη. Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι.

Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.


Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι·
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!"

ΟΧΙ αυτός ο τόπος ανήκει σε Θεούς και Θεαινές, σε ρεμπέτες και ρεμπέτισσες, σε ωραίους και ωραίες στην καρδιά και στην ψυχή. Δεν χωρούν αρπακτικά, κοράκια, δαίμονες, δεινόσαυροι. ΟΧΙ. Κάλιο η Θέμις να μιλήσει, παρά σε χέρια άπληστα να αφεθεί, ζηλόφθονα, πλανερά και αιματοβαμμένα. Κάλιο με τα λάθη του, παρά με τα άνοστα, άχρωμα, άγευστα, τυποποιημένα "καθως πρεπικά" τους. ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.......

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Α : ο Φύρερ λέει πως αποκλείεται να μας αφήσουν να "πέσουμε" τώρα, λόγω εκλογών στην Γερμανία και στην Γαλλία και δεν ξέρω που αλλού, α στις ΗΠΑ.  Οι εδώ, πού να δεχθούν να πάρουν το βάρος και την ευθύνη των τόσων αλλοπρόσαλλων λεγομένων τους, επίσης πως να πάνε στις εκλογές γνωρίζοντας για τον καταποντισμό τους και κρατάνε εμάς στην κυριολεξία όμως σε ομηρία ή σαν πειραματόζωα αντοχής, μέχρι εκείνοι να κάνουν το μπουντουάρ τους !!!       Τι να πούμε, πάλι τα ίδια !!!  Αν είχαν κουκούτσι, χαλιά θα μας έστρωναν και γλώσσες να μας "καλοπιάνουν" .  Τι να σας πω βρε παιδιά, όλοι εμείς οι Έλληνες τι περιμένουμε ;;;;
Όπως και νάχει, εξακολουθητικά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Όλα τα ήξεραν, όλα τα είχαν υπολογίσει από καιρό, όλα ήταν προγραμματισμένα να συμβούν ακριβώς έτσι, τουλάχιστον από Ατλαντικό μεριά.  Δεν μπορώ να βγάλω όμως ούτε την Γερμανία, ούτε την Γαλλία εκτός γνώσεως.   Ίσως να περίμεναν αυτήν την στιγμή αργότερα και κάποιος τους την έφερε νωρίτερα. Αλλά και πάλι δεν ήταν ότι δεν γνώριζαν (καλά εμείς είπαμε είμασταν αλλού, μάλλον εκτός Ελλάδος διανοητικώς).  Δεν, δεν , κάτι άλλο είναι, όσο λογικό να φαίνονται οι εκλογές τους. 
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μια γενναία και απολύτως ρεαλιστική παραδοχή. Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Η χρεοκοπία ενός κράτους , πέρα από τις προφάσεις τύπου «επιλεκτική χρεοκοπία» συνίσταται σε τρία γεγονότα.
Πρώτον δεν μπορείς να δανεισθείς από τις διεθνείς αγορές, με βιώσιμα επιτόκια.
Δεύτερον δεν μπορείς να δημιουργήσεις πρωτογενή πλεονάσματα. Τα έσοδα δηλαδή του προϋπολογισμού να υπερβαίνουν τις δαπάνες, χωρίς τα τοκοχρεολύσια.
Τρίτον έχεις προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους σου είτε σε εθελοντική βάση είτε σε υποχρεωτική.
Η ένταξη στο ΔΝΤ
Η Ελλάδα χρεοκόπησε με τεχνικό τρόπο, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου και των ατυχών χειρισμών από την Ευρώπη, από τις αρχές του 2010. Για τον λόγο αυτό άλλωστε μπήκαμε και στο ΔΝΤ.
Από εκεί και πέρα κερδίζεται απλά χρόνος. Για τους Ευρωπαίους πιστωτές να μαζέψουν την έκθεση τους στα ελληνικά ομόλογα και να κερδοσκοπήσουν από το παιχνίδι των ομολόγων, των CDS και των επιτοκίων των δανείων και από τους διεθνείς πιστωτές επίσης για τους ίδιους λόγους. Για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να μην χρεωθεί μια χρεοκοπία.
Κάθε χρεοκοπημένη χώρα, είτε εντάσσεται στον αναπτυγμένο κόσμο , είτε στον αναπτυσσόμενο που χρεοκοπεί κάνει αναδιάρθρωση βαθιά των χρεών της, περνά μια δύσκολη φάση απομονωτισμού και ανακάμπτει.
Πάμε για 300% του ΑΕΠ χρέος το 2013
Στην περίπτωση της Ελλάδας αντί να διαγράφονται χρέη, προστίθενται επιπλέον δάνεια, δηλαδή περισσότερα χρέη. Με τη μεθοδολογία αυτή και χωρίς εθνικό νόμισμα, το χρέος δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο. Είναι κάτι που θέτει πλέον ανοιχτά στους ευρωπαίους το ΔΝΤ. Να αναλογισθούμε ότι είναι τέτοιος ο παραλογισμός στο μοντέλο της τάχα εξυγίανσης, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, που τίθεται στόχος για το 2020, το χρέος μας να είναι στο 120% του ΑΕΠ. Όσο ήταν δηλαδή το 2009, όταν άρχιζε η εφιαλτική αυτή περιπέτεια. Ο στόχος αυτός για το 2020, δεν είναι καθόλου εφικτός υπό τις παρούσες συνθήκες. Αφού το χρέος μας ειδικά με τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα , ενόψει της νέας δανειακής, που σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση και αποκεφαλαιοποίηση, το 2013 θα αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το 300% του ΑΕΠ, όπως θα έχει διαμορφωθεί το τελευταίο προς τα κάτω τότε.
Ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο
Σήμερα η κοινή γνώμη των Ελλήνων , βρίσκεται στο έλεος της παραπληροφόρησης, αφού ουσιαστικά κυβερνάται από μια «συμμορία του ευρώ» η οποία υπολογίζει να κερδοσκοπήσει από τα κεφάλαια που διαθέτει στο εξωτερικό σε ευρώ, τα περισσότερα αποτέλεσμα παράνομων δωροδοκιών και φοροδιαφυγής. Η κατεστημένη αυτή κλεπτοκρατία υπολογίζει ότι με τις συνεχείς εσωτερικές υποτιμήσεις, την μείωση μισθών , τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων , θα κατορθώσει κάποια στιγμή στην επόμενη διετία να μετατραπεί σε εμπεδωμένη φεουδαρχική τάξη, από πλευράς ιδιοκτησίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Κάτι όπως οι κοτζαμπάσηδες ή οι τσιφλικάδες την εποχή της Οθωμανικής Φεουδαρχίας, μόνον που τώρα θα υπάρχει ευρωπαϊκή και κατά βάση Γερμανική Φεουδαρχία.
Είναι χαρακτηριστικό και πραγματικά κατάπτυστο το δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας , στο φύλο του Σαββάτου, υπό τον τίτλο: «Ρίχνουν σωσίβιο 230 δις» και υπότιτλο «Ισχυρές ελπίδες για έξοδο από το τούνελ της κρίσης».
Τι λένε οι «σπεκουλαδόροι» καλοί συνάδελφοι; 100 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων, μέσω του PSI και 130 δισ. ευρώ από την επόμενη δανειακή σύμβαση, σωθήκαμε. Οι καλοί ευρωπαίοι μας έριξαν σωσίβιο, αλλά και εμείς πρέπει να φανούμε συνεπείς και να πάρουμε όλα τα σκληρά μέτρα εξαθλίωσης μας για το καλό μας. Πανηγύρια στα πρωινάδικα της ενημέρωσης στα κανάλια για το σωσίβιο και τη σωτηρία και ούτω καθεξής.
Ποια είναι η αλήθεια; Εάν υποθέσουμε ότι το όφελος από το PSI θα είναι τελικά 100 δις ευρώ, θα πρέπει να αφαιρέσουμε από αυτό, για να δούμε το πραγματικό όφελος τα εξής: 30 δις σε ρευστό προς τους ιδιώτες πιστωτές που θα προβλέπει η συμφωνία, 30 δις προς τις ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους εξαιτίας του PSI , αλλά και 11 δις ευρώ, που είναι οι απώλειες από τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν εξαιρέθηκαν από το PSI. Σύνολο 71 δις ευρώ. Άρα το κέρδος για την οικονομία μας από το περίφημο PSI θα είναι τελικά μόνον 30 δις ευρώ. Μάλιστα τα ομόλογα που θα μείνουν στα χέρια των δανειστών, μετά την ανταλλαγή θα είναι σε αγγλικό δίκαιο και όχι ελληνικό και μάλιστα δεν θα επιδέχονται άλλου «κουρέματος».
Από τα περίφημα 130 δις ευρώ της νέας δανειακής, που μπορεί να γίνουν και 139 δις ευρώ, γιατί η δόση τους Δεκεμβρίου δεν έχει εκταμιευθεί, πόσα αφορούν τους δανειστές και πόσα την εσωτερική ελληνική οικονομία; Τα 130 δις ευρώ πάνε στους πιστωτές για την αποπληρωμή ομολόγων. Μένουν περίπου 8 δις ευρώ, όσα αφορούσε η περίφημη 6η δόση τους Μνημονίου 1, που τελικά δεν δόθηκε ποτέ, τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2011, παρά το γεγονός ότι η βουλή ψήφισε τα μέτρα του επαίσχυντου Μεσοπρόθεσμού. Το όφελος από τα 8 δις είναι ότι το δημόσιο, που έχει ουσιαστικά κηρύξει παύση πληρωμών στους εσωτερικούς πιστωτές του , θα μπορέσει να γυρίσει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τα περίπου 7 δις που τους χρωστάει είτε από επιστροφή ΦΠΑ, είτε για υπηρεσίες, είτε για κρατικές προμήθειες.
Στο μισό τρισ. το χρέος με κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων
Η Ελλάδα δηλαδή θα αυξήσει το χρέος της από 360 δις ευρώ σε 490 δις ευρώ, μισό τρις ευρώ, μόνον το δημόσιο χρέος χωρίς τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και τα ιδιωτικά δάνεια, για να ωφεληθεί 40 δις ευρώ. Τα μέτρα όμως που έστειλε ως τελεσίγραφο η Τρόικα για την επόμενη δανειακή, μόνον στο επίπεδο της περικοπής του 13 και 14ου μισθού δημιουργούν ύφεση, που θα κλείσει συνολικά στο τέλος του 2012 περίπου στο 6%, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ειδικά στην περίπτωση που υπάρξουν και 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο, μαζί με τα φορολογικά έσοδα, απλά θα καταρρεύσουν. 6% ύφεση σημαίνει περίπου 15 δις ευρώ λιγότερα στο ΑΕΠ, άρα μη αναστρέψιμα τα ελλείμματα, συσσώρευση επιπλέον χρέους, φαύλος κύκλος.
Η παραπληροφόρηση σε τέτοια κλίμακα , που είναι και η συνήθης, θολώνει πάρα πολύ την εικόνα για τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται έτσι μονίμως μπροστά σε αιφνιδιασμό και κλίμα διάχυτου πανικού.
Χρεοκοπία εντός του ευρώ
Η διέξοδος είναι μία . Αποδοχή της κατάστασης χρεοκοπίας, εντός του ευρώ. Η Γερμανία δεν μπορεί να επιβάλει την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ τον Μάρτιο, όπως ισχυρίζεται. Θα πρέπει να το αποδεχθεί η Ελλάδα, γιατί τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται ούτε στη Συμφωνία του Μάαστριχτ, ούτε στην αναθεωρημένη της Λισαβόνας. Αλλά ακόμη και αν το δεχόταν η Ελλάδα, θα χρειασθεί τουλάχιστον ένας χρόνος για τον απεγκλωβισμό, σε μια πρωτόγνωρη μάλιστα διαδικασία τόσο την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, η οποία όμως δημιουργεί δεδικασμένο για την ευρωζώνη. Άρα υπάρχει ο χρόνος για να αποφασισθούν ψύχραιμοι χειρισμοί ανασυγκρότησης μετά την χρεοκοπία.
Στην παρούσα φάση το χρέος είναι στα 360 δις ευρώ, από τα οποία τα κεφάλαια των δανειστών είναι 140 δις ευρώ και οι τόκοι 220 δις ευρώ. Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε «κούρεμα» θα μπορούσε να αποπληρωθεί στο όλον το κεφάλαιο και 20 δις για παράδειγμα από τους τόκους. Άρα 160 δισ. ευρώ οι μελλοντικές υποχρεώσεις. Που σημαίνει ότι ακόμη και αν το ελληνικό ΑΕΠ στο τέλος του 2013 κλείσει στα 160 δις ευρώ, που είναι κακό σενάριο, το χρέος θα βρίσκεται στο 100% του ΑΕΠ. Απολύτως βιώσιμο αφού σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ κάτω από τα 200 δις ευρώ, το ελληνικό χρέος εκτιμάται ως βιώσιμο.
Τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι δείχνουν στην περίπτωση αποδοχής και κήρυξης της χρεοκοπίας. Το όλο πρόβλημα είναι ότι ούτε οι Γερμανογάλλοι , ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλουν να χρεωθούν μια χρεοκοπία. Από το σημείο αυτό αρχίζει η καταστροφή της Ελλάδος και η μόνιμη εξαθλίωση των Ελλήνων. Του επόμενου Μπαγκλαντές της ευρωζώνης.
http://kostasxan.blogspot.com/ 

"ΔΑΝΕΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ" της ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ

Πως θα μπορούσε να έλειπε το τραγουδάκι αυτό από αυτήν την γωνίτσα !! Καλή ακρόαση

Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ !!!

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μία καθόλα αξιόλογη ομιλία που βρήκα στο schizas σχετικά με την επίδραση, χειρισμό και επιρροή των ειδήσεων στον τηλεθεατή, αλλά και γενικότερα η υφή - το είδος της σκέψης στην Ζωή του ανθρώπου
Η σκέψη και το συναίσθημα στην είδηση: Η "άλλη" πλευρά της δημοσιογραφίαςΚαλημέρα φίλοι μου,
είχα την τιμή να είμαι ομιλήτρια στο 2ο Πανελλήνιο Διαδραστικό Συμπόσιο με θέμα: «Επιστήμη και Μεταφυσική- Νέα Κοινωνικά Μοντέλα». Η συμμετοχή μου εκεί κρίθηκε χρήσιμη από τους διοργανωτές για τα χρόνια αφενός που εργάστηκα στην εκπομπή "Οι πύλες του Ανεξήγητου", αφετέρου γιατί με τον συνάδελφο Γιάννη Μούτσο, κάνουμε μια εκπομπή στο Κontra Channel κάθε Τετάρτη που σίγουρα έχει μια διαφορετική ματιά στα πράγματα. Η ομιλία μου βέβαια είναι πολύ προσωπική και βιωματική θα έλεγα. Είναι ο κώδικας πάνω στον οποίον στηρίζομαι όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τον χώρο και βάση αυτού προχωρώ. Το αποτέλεσμα αυτής μου της επιλογής δεν είναι της παρούσης. Καλό θα ήταν όλοι να εργαστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε να να βελτιώσουμε αυτούς τους δύο κόσμους που έχουμε ξεχάσει: Τον κόσμο των συναισθημάτων και τον κόσμο των σκέψεων.

"Δεν έχω την διάθεση να απολογηθώ για την πορεία της δημοσιογραφίας που όπως όλοι μας έχουμε διαπιστώσει στο σύνολό της είναι φθίνουσα (κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει πιάσει και πάτο μέσα στην αλαζονεία, τη διαφθορά και την άνευ όρων παράδοση της στα κέντρα εξουσίας). Θέλω όμως να σας μιλήσω για την ανάγκη μου να δω και να υπηρετήσω μια άλλη δημοσιογραφία.Θέλω ενημέρωση Αληθινή, Δίκαιη και Σοφή. Θα μου πείτε... σοφή; Υπάρχει σοφία μέσα σε μια είδηση; Μέσα στην είδηση όχι. Στον τρόπο όπως που μεταδίδεται στον τηλεθεατή ναι. Στον τρόπο που και αυτή πρέπει να ενταχθεί σε ένα σύστημα μετάδοσης πληροφοριών ναι...Θέλω ξανά να μπορώ να μεταδίδω ειδήσεις αληθινές, σε ένα σύστημα αξιοκρατικό, δίκαιο, ανεξάρτητο.Πρέπει όμως να ξεκινήσω από την αρχή για να μπορέσω να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ. Όλα αυτά που θα σας μεταφέρω και θα συζητήσουμε μετά είναι σκέψεις και συναισθήματα που έχουν γεννηθεί μετά από την πρόταση της κυρίας Βράτολη να συμμετάσχω σήμερα εδώ με το συγκεκριμένο θέμα. Θα αναφερθώ όπου χρειαστεί σε εργασίες και απόψεις ειδικών.Θα μιλήσω όμως κατά βάση με την καρδιά μου και με βάση τις παρατηρήσεις και τις εμπειρίες μου των χρόνων που εργάζομαι στον χώρο της τηλεόρασης. Και όπου κρίνετε ότι έχετε κάτι να μου πείτε, κάτι δεν καταλαβαίνετε ή κάτι ότι λέω λάθος, παρακαλώ να σας ακούσω με μεγάλη προσοχή. Άλλωστε πάντα όταν έκανα ένα λάθος γινόμουν λίγο καλύτερη!

Θα ξεκινήσω με κάποιες γενικές σκέψεις που αφορούν τον κόσμο των σκέψεων και των συναισθημάτων στη ζωή μας και μετά πολύ εύκολα θα καταλάβετε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός στην ενημέρωση. Όλος ο κόσμος σκέφτεται, το θέμα είναι πως...δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην σκέφτεται ακόμα και οι τεμπέληδες, μόνο που η σκέψη τους πετάει σαν φτερό στον άνεμο. Μέρα νύχτα χρησιμοποιούμε την σκέψη μας χωρίς να ξέρουμε πώς να την χρησιμοποιούμε.Η σκέψη είναι μια δύναμη, μια ισχύς ένα εργαλείο που μας χαρίστηκε απλόχερα ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε δημιουργοί στην ομορφιά, στην τελειότητα. Με την σκέψη του ο άνθρωπος μπορεί να αγγίξει όλων των ειδών τα υλικά, τις πεμπτουσίες, τα όντα είτε μέσα στον θεϊκό κόσμο, είτε στον κόσμο του αρνητισμού και της αποσύνθεσης.Το μόνο ουσιώδες είναι να είμαστε συνειδητοί και να ξέρουμε ότι αυτό που κάνουμε με την σκέψη μας, αυτό που ευχόμαστε, αυτό για το οποιο εργαζόμαστε, είναι στα αλήθεια καλό για εμάς και για ολόκληρο τον κόσμο ή αν είναι βλαβερό.Πρέπει να ξέρουμε ότι οι τόσο άσχημες σκέψεις και τα συναισθήματα που οι άνθρωποι ξεχύνουν αδιάκοπα γύρω τους μεταβάλλουν την ψυχική ατμόσφαιρα της γης σε πραγματικό έλος. Σε ένα έλος που ο καθένας πετάει τις βρωμιές του (συναισθηματικές και νοητικές βρωμιές) και καταπίνει αυτές του γείτονα. Δεν το βλέπουν, για σκεφτείτε όμως να μπορούσαν να είναι λίγο διορατικοί... θα έβλεπαν πολύ πολύ άσχημα πράγματα...Παραπονιέται ο κόσμος για την μόλυνση, για τον βρώμικο αέρα, για τα τοξικά απόβλητα. Μαζί όμως με την ατμόσφαιρα που όλοι γνωρίζουμε μολύνεται και η πνευματική ατμόσφαιρα: Σκέψεις και συναισθήματα μίσους, ζήλιας, θυμού, οργής, φιληδονίας. Όλα όσα σαπίζουν και μουχλιάζουν μέσα στον άνθρωπο σαν ακάθαρτες σκέψεις και συναισθήματα, παράγουν ασφυκτικές και μολυσμένες αναθυμιάσεις. Κατηγορούν τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες αλλά τι είναι όλα αυτά μπροστά σε 7 δις αδαείς ανθρώπους που ποτέ δεν έμαθαν να εξουσιάζουν την εσωτερική τους ζωή;Ο άνθρωπος είναι ευάλωτος πρώτα μέσα του και η αδυναμία του αυτή λίγο λίγο καταλήγει να εκδηλωθεί και εξωτερικά.Για σκεφτείτε... πόσοι άνθρωποι με εξαιρετική πίστη, αγνή σκέψη και συναισθήματα, καθαρό αίμα ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν χολέρα, μολυσματικές ασθένειες και άλλα και δεν κολλάνε. Η μητέρα Τερέζα ή η σύγχρονη μητέρα Έμμα. ... Άλλοι, ενώ το αποφεύγουν για να γλιτώσουν, τα μικρόβια, τους φτάνουν. 

Συμπέρασμα: Αν το κακό έχει ήδη διεισδύσει μέσα στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, στην καρδιά και τις επιθυμίες μας, τότε υπάρχει μια πόρτα ανοιχτή και είναι πανεύκολο να διεισδύσουν αρρώστιες ή να προκληθούν καταστροφές. Θα το περιγράψω πιο σχηματικά για να το καταλάβουμε καλά . Η φύση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και εμείς είμαστε μέρος του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κύτταρο του τεράστιου κοσμικού οργανισμού ο οποίος τον κρατάει, τον τρέφει, του δίνει ζωή.  Αν ο άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν κακοποιό στοιχείο που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, μέσα σε αυτό τον οργανισμό δημιουργείται ένα είδος όγκου.  Και καθώς η Φύση δεν μπορεί να υποφέρει ένα άτομο που δημιουργεί συνέχεια εστίες μόλυνσης, παίρνει κάποιο καθαρτικό και το διώχνει!  Η φύση ξέρει να αμύνεται!  Πρέπει λοιπόν να ζούμε σε αρμονία μια καλές σκέψεις, καλά συναισθήματα, μέσα σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο σώμα. 
Κύριε Δανέζη (καθ. αστροφυσικής Παν/μιου Αθηνών και ομιλητής στο συμπόσιο), νομίζω ότι πρέπει να γεμίζουμε το Σύμπαν με σκέψεις αγνές, φωτεινές, ευεργετικές. Καθώς τα πράγματα δεν μένουν ποτέ στην ίδια θέση αλλά διαδίδονται, αυτά τα εξαγνιστικά κύματα, θεωρώ ότι θα ήταν ευλογία για το Σύμπαν που Αγαπάμε όλοι!  Και τότε θα βλέπαμε πράγματα που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε! Η Σκέψη και τα συναισθήματα ασφαλώς στο φυσικό επίπεδο, στο υλικό, φαίνονται αόρατα και ασύλληπτα, είναι όμως πραγματικά. Είναι φτιαγμένα από αιθέρια, λεπτά υλικά στο χώρο τους είναι ζωντανές και δρώσες δημιουργίες. Η άγνοια αυτής της αλήθειας είναι αιτία πολλών κακών. Οι άνθρωποι δεν αισθανόμαστε ότι η σκέψη εργάζεται, χτίζει ή γκρεμίζει, ράβει ή ξηλώνει. Η δύναμη της τηλεπάθειας έχει μελετηθεί σε πειράματα που έχουν γίνει σε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση. Τα πειράματα αυτά απέδειξαν ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να προβάλλει, να στείλει κύματα πολύ μακριά μέσα στο διάστημα. Δεν ξέρουμε μέχρι μπορούν να φτάσουν αυτές οι ακτίνες. Όπως δεν ξέρουμε και τι απόσταση διανύουν οι ακτίνες του ήλιου ή ενός άστρου, εφόσον οι ακτίνες ενός σβησμένου από χιλιάδες χρόνια άστρου συνεχίζουν να διασχίζουν το σύμπαν. Έτσι είναι και η ανθρώπινη σκέψη. Είναι ικανή να παράγει αποτελέσματα από μεγάλη απόσταση. Έχετε μια σκέψη: πολύ γρήγορα σας εγκαταλείπει και φεύγει για κάπου μέσα στον κόσμο να δράσει πάνω στους εγκεφάλους άλλων ανθρώπων. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό; Πόσοι άνθρωποι κάνουν φοβερά πράγματα και μετά λένε... Δεν ξέρω πώς έγινε, ποτέ δεν το είχα σκεφτεί, ήταν κάτι δυνατότερο από εμένα αυτό που με ώθησε να το κάνω... Μπορεί λοιπόν κάποιες φορές να είναι κάτι , να συμβαίνει κάτι, να μας επηρεάζει κάτι ενώ το αγνοούμε.  Αυτό ισχύει και για το συναίσθημα. Μπορεί λοιπόν από έξω να είμαστε καλά, να μην κινδυνεύουμε αλλά από μέσα μας να μας δαγκώνουν, να μας τσιμπάνε, να μας ξεσκίζουν, να μας πετάνε στο καυτό νερό!  Φανταστείτε ότι όλα αυτά μπορεί να είναι τα απομεινάρια των σκέψεων που εμείς διαδώσαμε και τώρα ξαναγυρίζουν σε εμάς.  Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουν την ίδια φύση συναντιούνται, ενώνονται, διευρύνονται.  Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε μαθημένοι να αντιμετωπίζουμε τις σκέψεις σαν ζωντανές οντότητες.   Γιατί είναι ικανές να λειτουργήσουν έτσι.  Δεν ξέρω αν στην επίσημη επιστήμη είναι αυτό γραμμένο κάπου, όμως σοφοί και άλλοι ιεροί δάσκαλοι μεταφέρουν αυτή την πληροφορία ανά τους αιώνες.  Όπως δεν αμφισβητώ τους επιστήμονες, δεν μπορώ και δεν μου επιτρέπεται να αμφισβητήσω τους ιερούς, πνευματικούς Δασκάλους.  Αυτό που συνήθως κάνω είναι να παίρνω τα λεγόμενά τους και να τα φέρνω στην ζωή που ζούμε εδώ, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε. Τι μας λένε λοιπόν οι Δάσκαλοι; Της ίδιας φύσης σκέψεις, συναντιούνται και ενώνονται. Πόσο χρήσιμο θα ήταν λοιπόν για ένα κέντρο εξουσίας να διοχετεύσει σκέψεις προς όλους μας αρνητικές , έτσι ώστε όλες αυτές να συναντηθούν, να ενωθούν άρα να γιγαντωθούν; Αν ένα ΜΜΕ μας πει ότι για παράδειγμα η Ελλάδα αύριο χρεοκοπεί, (δεν το έχουμε ακούσει και λίγες φορές τον τελευταίο χρόνο), τι πρόκειται να συμβεί σύμφωνα με τα λεγόμενα των Δασκάλων;  Αν ένα ΜΜΕ μας δώσει ειδήσεις γεμάτες θυμό και οργή, αρνητικά συναισθήματα, και όλα αυτά συναντηθούν τι συμβαίνει στον αόρατο κόσμο; Πως άραγε όλα αυτά ενώνονται; Παίρνουν μορφή και αν ναι αυτή η μορφή (αν μπορούμε να την ονομάζουμε έτσι) απλά υπάρχει ή δρα με κάποιον τρόπο; 

Ερωτήματα που βέβαια δεν μπορώ να σας απαντήσω απλά τα θέτω για σκέψη και προβληματισμό. Ας προχωρήσουμε τώρα πιο συγκεκριμένα: Όταν το συναίσθημα είναι παρόν, αυτό σπρώχνει τον άνθρωπο σε δράση, γιατί θέλει πάντα να εκφράζεται μέσα από πράξεις.  Εξηγούμαι με ένα παράδειγμα που αφορά τους άντρες κυρίως: Σκέφτεστε μια γυναίκα: Αν δεν νοιώθετε τίποτα για αυτή, σκέφτεστε ότι είναι όμορφη, έξυπνη, γοητευτική και μέχρι εκεί. Την αφήνεται στην ησυχία της. Αν όμως εμφανιστεί το συναίσθημα; Εκεί μονομιάς γίνεστε τολμηροί. Το συναίσθημα δεν περιμένει. Βάζει το σώμα σας σε κίνηση, τρέχετε να την κατακτήσετε με διάφορες πράξεις. Της αγοράζετε λουλούδια, την φλερτάρετε, την αγκαλιάζετε κτλ...Έτσι λοιπόν περνάμε στην δράση. Πώς μπορεί αντίστοιχα μια όμορφη ή μια άσχημη είδηση να επηρεάσει τον τηλεθεατή νοητικά ή συναισθηματικά και μέχρι εκείνος να δράσει στο υλικό επίπεδο με κάποιον τρόπο; Μέχρι εδώ σας μίλησα για το πώς αντιλαμβάνομαι , το πώς προβληματίζομαι για την σημασία της σκέψης και του συναισθήματος και την επιρροή τους στη ζωή μας.    Επειδή σας εκμυστηρεύτηκα στην αρχή της ομιλίας μου ότι προβληματιζόμουνα για το αν θα έπρεπε να αναφερθώ στο θέμα με βάση την εμπειρία μου και το βίωμά μου ή με βάση τις έρευνες ειδικών και επιστημόνων, δεν σας κρύβω ότι έψαξα να δω αν υπάρχουν έρευνες και τι πορίσματα υπάρχουν για να δω αν είμαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα... Μήπως είμαι πολύ... μεταφυσική!

Βρήκα λοιπόν την εισήγηση της καθηγήτριας Μπετίνας Ντάβου Καθηγήτριας Ψυχολογίας, Διευθύντριας του Εργαστηρίου Ψυχολογικών Εφαρμογών & Επικοινωνιακού Σχεδιασμού στο Παν/μιο Αθηνών και φοιτητών της σε επιστημονική διημερίδα τον Μάιο του 2008. Θέμα: Η συναισθηματική ατζέντα των τηλεοπτικών ειδήσεων.  Ακούστε τι συναισθήματα γεννιούνται στους τηλεθεατές αλλά και τι σκέψεις όταν παρακολουθούν δελτίο ειδήσεων. Σας παραθέτω τα πιο σημαντικά της πορίσματα.

(α) ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε νοητικά την είδηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συναίσθημα που μας προκαλεί, 

(β) η παρακολούθηση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων εγείρει στο θεατή μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων (κυρίως διαταρακτικών), 
(γ) μεγάλο μέρος αυτής της νοητικής και συγκινησιακής δραστηριότητας γίνεται σε επίπεδο μη συνειδητό.  Συγκεκριμένα, ένα αισθητηριακό ερέθισμα (π.χ. οπτικό ή ακουστικό) έχει τη δύναμη να μας συγκινήσει μέσα σε 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, πριν ακόμη αποκτήσουμε την επίγνωσή του και αξιολογήσουμε τη σημασία του (LeDoux, 1998).  Γι' αυτό και οι εικόνες που συνοδεύουν μια είδηση είναι τόσο ισχυρές όσο να ρυθμίζουν το συναισθηματικό πλαίσιο εντός του οποίου ερμηνεύουμε την είδηση. Πρώτα συγκινούμαστε κι ύστερα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη.  Οι νοητικές λειτουργίες που ενεργοποιούνται για να ερμηνεύσουμε την είδηση (π.χ. η προσοχή, η επιλογή των πληροφοριών που θα επεξεργαστούμε, η αναζήτηση από τη μνήμη συναφών με το θέμα πληροφοριών) διαφέρουν, ανάλογα με το είδος του συναισθήματος και την έντασή του.  Η συναισθηματική χροιά των εικόνων και των ήχων που συνοδεύουν τις τηλεοπτικές ειδήσεις ελκύει την προσοχή μας σε συγκεκριμένα μέρη του πληροφοριακού περιεχομένου της είδησης, τα συγκινησιακά πιο «δυνατά». Οι ειδικές λεπτομέρειες της είδησης «χάνονται», εξασθενούν ή συγχέονται και όταν ο τηλεθεατής ερωτάται τι θυμάται, ξεκινά από μερικές γενικές αξιολογήσεις, πάντοτε συγκινησιακά χρωματισμένες βάσει του κύριου συναισθήματος που του προκάλεσε η είδηση, αναζητώντας  έπειτα στη μνήμη του όσες λεπτομέρειες είναι συμβατές με το συναίσθημα αυτό.  Εάν δεν τις βρει, εικάζει ή συνάγει βάσει της συνολικής συναισθηματικής εντύπωσης που δημιούργησε και από τις λεπτομέρειες που συγκράτησε εξαιτίας αυτής της εντύπωσης. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ελλιπής και έντονα συναισθηματικά χρωματισμένη ανακατασκευή της αφήγησης (Brosius, 1993). Έτσι, η σκηνοθεσία μιας είδησης μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει τη συγκίνηση σε βάρος της ακρίβειας της πληροφόρησης.  Ειδικά για τις ειδήσεις που έχουν αρνητικό συναισθηματικό περιεχόμενο, οι παραμορφώσεις και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται κατά τη μνημονική τους καταγραφή είναι αντιστρόφως ανάλογες με το μορφωτικό επίπεδο του τηλεθεατή.  Μολονότι όλοι οι άνθρωποι συγκινούνται και παρακολουθούν με την ίδια προσοχή τις ειδήσεις αρνητικού περιεχομένου, οι πιο μορφωμένοι συγκρατούν με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες.  Οι υπόλοιποι απομένουν στο συναισθηματικό κλίμα που καλλιέργησε η είδηση με μια αίσθηση ασάφειας και σύγχυσης ως προς τις πληροφορίες που την απαρτίζουν (Grabe et al. 2000).  Η επίδραση της συγκίνησης είναι αντιστρόφως ανάλογη προς τους γνωστικούς πόρους του ατόμου, και αυτό εξηγεί γιατί οι λιγότεροι μορφωμένοι πληθυσμοί είναι περισσότερο ευάλωτοι στους συναισθηματικούς χειρισμούς της δραματοποίησης των ειδήσεων.  Οι εικόνες αρνητικού περιεχομένου εντείνουν την προσοχή του θεατή και αυξάνουν τις λεπτομέρειες της είδησης που συγκρατεί, αλλά αυξάνουν επίσης και το γνωστικό φόρτο, με αποτέλεσμα να εξασθενεί η μνημονική συγκράτηση των ειδήσεων που προηγήθηκαν.  Επιπλέον, οι αρνητικές εικόνες μεγιστοποιούν την όποια δυσάρεστη επιρροή της είδησης και αφήνουν το θεατή σε αρνητική διάθεση (Lang, Newhagen & Reeves, 1996). Από τη σύγκριση τριών αρνητικών συναισθημάτων -του θυμού, του φόβου και της αηδίας- προκύπτει ότι ενώ όλες οδηγούν στη μνημονική εξασθένιση των ειδήσεων που προηγήθηκαν, ο θυμός και ο φόβος συμβάλλουν στην καλύτερη μνημονική συγκράτηση των ειδήσεων που ακολουθούν στο δελτίο (μας θέτουν, δηλαδή, σε γνωστική εγρήγορση), ενώ η αηδία μας αποτρέπει («κλείνει» τις νοητικές οδούς στις ειδήσεις που ακολουθούν).   Από τα τρία αυτά συναισθήματα, ο θυμός είναι αυτός που μας κινητοποιεί να συγκρατήσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες της είδησης που παρακολουθούμε (Newhagen, 1998).  Τα θετικά συναισθήματα (π.χ. η χαρά, η υπερηφάνεια, η ικανοποίηση) διευρύνουν την αντίληψη και την προσοχή, αυξάνουν τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία, τα κίνητρα για την επεξεργασία των πληροφοριών, την ευελιξία της σκέψης, την αφομοίωση νέων γνώσεων, την κοινωνική ευαισθησία, την αισιοδοξία και την ψυχική ανθεκτικότητα (Fredrickson, & C.A. Braningan, 2005).   Αλλά οι ειδήσεις είναι σπανίως φορτισμένες θετικά.  Και αν τώρα πρέπει να κλείσω αυτή την προσπάθεια να προβληματιστούμε μαζί, πώς να το κάνω άραγε; Θα σας ευχαριστήσω καταρχήν για την προσοχή σας και για την εμπιστοσύνη σας.  Και σε δεύτερη φάση να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να εργαστούμε σε προσωπικό επίπεδο γιατί εμείς είμαστε αυτοί (και εδώ μιλάω σαν τηλεθεάτρια) που θα φτιάξουμε καλύτερη δημοσιογραφία, καλύτερα μέσα, καλύτερες ειδήσεις, καλύτερο κόσμο!"

Ευχαριστώ!Νάντυ Παπαμήτσου





H Bridgestone ανακοινώνει την εξέλιξη του ελαστικού χωρίς αέρα.


Νέα Περιβαλλοντική Τεχνολογία για τα Ελαστικά του Μέλλοντος.

Η Bridgestone Corporation ανακοίνωσε ότι εξέλιξε ένα ελαστικό χωρίς αέρα, το οποίο στο μέλλον θα μπορούσε να αποδειχθεί μία βιώσιμη και φιλικότερη προς το περιβάλλον εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τα κλασικά ελαστικά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ εδω

χα χα χα χα χα

Ποτέ μην κρίνεις
έναν άνθρωπο από την παρέα του...
Θυμήσου: Ο Ιούδας είχε την καλλίτερη

ΚΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ

Μπαινει ενας τυπος σε ενα Pet Shop και λέει:
- Γεια σας, θελω να αγορασω ενα παραξενο ζωο..
-
Έχουμε εναν παπαγαλο που μιλαει ελληνικα, του λεει ο υπαλληλος.
- Ναι, σιγα, αυτο το εχουν ολοι..
εγω σου λεω θελω κατι το παραξενο.
- Εεε, εχουμε και μια σαρανταποδαρουσα που μιλαει ελληνικα(!)
- Σοβαρά μιλας; Αυτό μάλιστα, είναι παράξενο ζώο, λεει ο τυπος, θα την παρω.

Την αγοραζει τελος παντων, παει σπιτι, την βαζει σε μια γυαλα, βαζει νερό, φαγητό, και αλλα διαφορα και παει και αραζει.
Σε καποια φαση τον παιρνει τηλεφωνο ενας φιλος του και κανονιζουν να πανε για μπυρες. Οποτε εκει που ετοιμαζοταν ο τυπος, σκέφτεται να δοκιμάσει την "καινούρια αγορά" που έκανε και γυρναει στην σαρανταποδαρουσα και της λεει:

- Θα παω για μπυρες, θα 'ρθεις;;;
Τιποτα η σαρανταποδαρουσα.

Μετα απο λιγο, ξανα:
- Θα παω για μπυρες, θα 'ρθεις;;;
Ξανα, τιποτα η σαρανταποδαρουσα.

Περναει λιγη ωρα ακομα, και της ξαναλεει:
- Θα παω για μπυρες, θα 'ρθεις;;;
Ξανα, τιποτα η σαρανταποδαρουσα.

Με τα πολλα αφου εχει ετοιμαστει και ειναι με τ κλειδί στο χέρι, ξαναγυρναει στη σαρανταποδαρουσα και της ξαναλεει:
- Θα παω για μπυρες, θα 'ρθεις;;;

Και η σαρανταποδαρουσα:
- Σ'ΑΚΟΥΣΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝΩ!!!!!
(με email)

Avec Toi - Zoe FEAT Ingrid - LYRICS.avi

Ένα ωραίο τραγουδάκι από τον archaggeloswings

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Επειδή πρέπει να είμαστε πληροφορημένοι και υποψιασμένοι σας παραθέτω δήλωση ιατρού σχετικά με τα εμβόλια της γρίπης που βρήκα στο http://originalmakedon.blogspot.com/ .  Θυμάστε τι αγώνας είχε γίνει για να γίνουν οι εμβολιασμοί για τον Η1Ν1 . Απέτυχε, αλλά δεν μπόρεσαν επίσης να τα διαθέσουν αλλού, χάνοντας ένα σοβαρό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του κράτους, με την τρεχάλα του τότε υπουργού υγείας κ. Αβραμόπουλου να τα προμηθευτεί.  Σκέφτηκαν λοιπόν να τα ενώσουν με τα συμβατικά !!!!!! Δεν έγινε καμία σχετική ευρεία ενημέρωση, εγκλωβίζοντας τον κόσμο στις προθέσεις τους.

* Ο Παθολόγος – Λοιμοξιολόγος κ.Παναγιώτης Κολλάρας ως καλεσμένος στο μεσημεριανό δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ-3 της 7/2/2011 για να μιλήσει για την έξαρση των κρουσμάτων και θυμάτων της νέας γρίππης, είπε: ότι όσοι εχουν κάνει το εποχικό εμβόλιο απο τον Οκτώβριο είναι ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ και για τον ιό της Νέας Γρίππης Η1Ν1 καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστό εμβόλιο φέτος αλλά ενσωματώθηκε στο εποχιακό!” Kάλεσε δε και τους υπόλοιπους Έλληνες να εμβολιαστούν γρήγορα να προλάβουν την έξαρση της επιδημίας… Μιλάμε δηλαδή για την μέγιστη εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού που τελικά εν αγνοία του έκανε το νέο εμβόλιο κατα χιλιάδες αφού κανένας δεν τον ενημέρωσε πρίν…ως εποχικό!

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και σύνεση.  Μιλήστε με τον ιατρό σας, όπως τον είχα συμβουλευτεί και εγώ.  Περιττό να σας πω τι μου είχε πει τότε !!!!! 

Ασπασία

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ !!!!

Μια συναρπαστική απεικόνιση με το μέγεθος του κόσμου που θα σας καταπλήξει !!!!