a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας το 60% των Γερμανών


Το 60% των Γερμανών πολιτών εκτιμά ότι η χώρα τους οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση, προς όφελος της Ευρωζώνης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ARD σε 1.001 ανθρώπους στις 21 και 22 Ιουνίου, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενόψει και της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στην οποία θα κυριαρχήσει το ζήτημα της Ελλάδας.
Το 60% από τους Γερμανούς που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την Ελλάδα, ενώ μόνο το 37% διαφωνεί. Επίσης, το 63% των ερωτηθέντων, δηλώνουν ότι κατανοούν τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών κατά των αυστηρών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το 35% είναι αντίθετοι. Η έρευνα δείνει περιθώρια απόκλισης 3,1 βαθμών.
Η Γερμανία, που θεωρείται η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, άσκησε σκληρές πιέσεις στη χώρα μας όσον αφορά στα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ενώ δέχτηκε και επικρίσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης για τη στάση της αυτή.
Υπενθυμίζεται πως υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, τάχθηκε χθες σε άρθρο του στην εφημερίδα Bild και ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου