a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Η 29η Ιουνίου 2011, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί από την μνήμη μας. Όχι για το μεσοπρόθεσμο ή όπως αλλιώς το λένε, αλλά για τα τερατώδη συμβάντα της ημέρας. Η σφαγή του πολίτη και μιας ιδεολογίας που ονομάζεται Δημοκρατία. Ίσως να γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, αλλά ο πολίτης του σήμερα σε μεγάλο του κομμάτι φοβάμαι πολύ πως δεν γνωρίζει την σημασία της.
Δημοκρατία δεν είναι μόνον να λέει ο καθένας αυτό που νομίζει, αλλά να ξέρει και τι λέει και τι κάνει, αλλά και πως το κάνει.
Από την στιγμή που η κάθε άποψη δεν σέβεται την ύπαρξη τη άλλης , αυτό δεν λέγεται δημοκρατία. Από την στιγμή που ο ένας δεν σέβεται την ζωή του άλλου, δεν είναι δημοκρατία.
Όταν ο άλλος δεν αφήνει να μιλήσει και να ακουστεί η άποψή του ΟΛΟΛΗΡΩΜΕΝΗ, όχι δεν είναι δημοκρατία. Από την στιγμή που ο ένας δεν σέβεται την όποια ανάγκη του άλλου, όχι δεν είναι δημοκρατία. Όταν από την άποψη του κρέμονται ζωές, αλλά αδιαφορεί ως μειονότητα, υπακούοντας στην δική του άποψη ή όφελός του, όχι δεν είναι δημοκρατία.
Όταν η αλήθεια λέγεται μισή, όχι δεν είναι δημοκρατία.
Όταν ο νεοέλληνας οδηγός δεν σέβεται την οδήγηση και την ασφάλεια του άλλου, όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν ο ένας σκέφτεται μόνον την τσέπη του και δεν σέβεται την τσέπη του άλλου , όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει ανώδυνα στον άλλον, μέρος από το άχρηστο πλεόνασμα του, ή έστω να το μοιραστεί , όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν διαταράσσεται η ησυχία του και αγανακτεί, από την φωνή ανάγκης του άλλου, όχι δεν είναι δημοκράτης. Είναι δημοκράτης αυτός που θα σκοτώσει ή θα αντιδικήσει για κάποιο περιουσιακό στοιχείο με τον διπλανό του ή τον συγκληρονόμο του, επειδή στο γράμμα του νόμου μπορεί να στηρίξει την άποψη του ; Δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες ; Όχι δεν είναι δημοκράτης
¨Οταν καταπατά την γη του διπλανού του για λίγους πόντους ή λίγα μέτρα, όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν η συμπεριφορά ενός ατόμου ακολουθεί μόνον την δική του φαυλότητα, με μοναδικό κριτήριο, το δικό του συμφέρον και βολή, όχι δεν είναι δημοκράτης.
Όποιος με την πρώτη ευκαιρία, μπορεί να κλέψει τον συνάνθρωπό του , όχι δεν είναι δημοκράτης.
Όταν ΜΑΤΑΤΖΗΣ κατεβάζει την μάσκα από πρόσωπα στο όνομα της “παθητικής αντίστασης “, αλλά ο ίδιος την φορά, οχι δεν είναι ούτε δημοκρατικός νόμος, αλλά ούτε δημοκράτης αυτός που τον τηρεί.
ΜΟΝΟΝ όταν μία ιδεολογία ή επαγγελματισμός διέπεται από την λογική και την σωφροσύνη, προασπίζει την έννοια δημοκρατία.
Μάθαμε να μετράμε ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ υπέρτατες έννοιες, που λυπάμαι μερικές φορές δεν αξίζουμε καν να τις βάζουμε στο στόμα μας , πριν μάθουμε πρώτα εμείς μέσα από τις πράξεις μας την έννοια τους ! Μεγάλο κεφάλαιο και αυτό.

Αν πω κάτω όλες οι ιδεολογίες, το βρίσκω ισοπεδωτικό και σκοταδιστικό, άρα μη χρήσιμο.
Βρίσκω λοιπόν πιο ενδιαφέρον να πω Ζήτω όλες οι ιδεολογίες. Με αυτόν τον τρόπο δίνω την δυνατότητα να τις ακούσω όλες, έστω και μερικώς. Εξάλλου καμία ιδεολογία δεν θα μπορούσε να σταθεί, εάν δεν εμπεριέχει και καλά στοιχεία, αφού αλλιώς δεν θα μπορούσε να βρει ούτε το όνομά της. Ο Άνθρωπος εκ φύσεως τείνει προς το καλό, άσχετα εάν ρέπει προς το κακό, ως μωρός.
Γιατί απλά και το κακό εμπεριέχει μέσα του και καλό, αφού χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει.
Βέβαια, γεννάται το ερώτημα εάν υφίστανται οι έννοιες : απόλυτο καλό και απόλυτο κακό.
Κατά την γνώμη μου ΟΧΙ, γιατί και πάλι δεν θα μπορούσαν να σταθούν χωρίς την ύπαρξη του ενός από το άλλο. Άρα είναι έννοιες αλληλένδετες και συνυπάρχουσεες .
Που σημαίνει πως θα πρέπει να τοποθετούνται όλα στην τράπεζα του νου, ώστε να γίνεται ο διαχωρισμός των πιθανά καλών στοιχείων, από των πιθανά κακών.
Ο καθένας να αποκτά την δική του ιδεολογία, μετά το πάντρεμα και ξεσκαρτάρισμα των ζιζανίων.

Είχε κυκλοφορήσει ανάρτηση όπου ζητούσε τα κόμματα που δεν θα ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο, να δηλώσουν ΟΧΙ αντί παρόν και να παρίστανται κατά την διαδικασία.
Εκ των υστέρων λοιπόν, ακούστηκε, ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε μόνο του να προχωρήσει στην ψηφοφορία. ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ είμαστε όλοι άσχετοι. Ο καθένας προτρέπει χωρίς να γνωρίζει έγκυρα αυτό που μεταδίδει ; Τι να το κάνω όταν μια σημαντικότατη πληροφορία βγαίνει προς τα έξω εκ των υστέρων ; Είναι αυτός Δημοκράτης ; Ή για κάλυψη των νώτων, στο τάχατε δεν το γνώριζα πριν ;

Αλήθεια σας μιλώ, ψάχνω να βρω μια Ελληνική φωνή βρε παιδί μου, μια Ελληνική γνήσια ψυχή, αλλά είναι σαν να ψάχνω με το φανάρι του Διογένη και να μην βρίσκω ούτε την τύφλα μου. ΝΑΙ ΝΑΙ είμαι και θέλω να είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Γιατί εάν δεν είμαι, θα συνεχίζω να κάνω λάθη. Εάν δεν είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη !

Η μνήμη μας οφείλει να καταγράφει από εδώ και στο εξής όλα όσα θεωρούμαι σημαντικά για την παρούσα ζωή μας. ¨Οσο και τίποτα να είμαστε μέσα στην απεραντοσύνη, ποτέ να μην ξεχνούμε πως ο ρόλος μας είναι υπέρτατα σημαντικός, ξεκινώντας από τον δικό μας μικρόκοσμο, για την ατομική μας αξία και οντότητα, για το λιθάρι που θα αποθέσουμε για την στήριξη της συλλογικής αξίας. Άμα θα έχουμε μάθει αυτά τα απλά βασικά, τότε και μόνον τότε θα κατανοήσουμε την αξία της θέσης μας που θα προκύπτει από τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας. Και που θα αντανακλάται στην απεραντοσύνη. Τότε αυτή θα υποκλίνεται και θα πλησιάζει όλο και περισσότερο κοντά μας, για να αποδεικνύει πως όσο και ΑΠΕΡΑΝΤΑ-ΜΑΚΡΙΝΑ να φαίνεται, τελικά είναι τόσο κοντά που δεν το πιστεύουμε.

Την ημέρα αυτή προσπάθησα να γίνω σπορέας, με την φωνή μου ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, οδεύοντας προς την πλατεία μας, φωνάζοντας να με ακούν όλο και περισσότεροι το πόσο μακάκες ήταν, που ηθελημένα αδιαφορούσαν για τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας.
Και μην μου πείτε ότι πήγαιναν στις δουλειές τους, γιατί το δικό τους πανδαιμόνιο ακολούθησε ολόκληρη την ημέρα και νύχτα. Γιατί θα μπορούσαν έστω και για μια μέρα να αφήσουν την ασημαντότητα τους και να ψάξουν να βρουν μπας και υπάρχει κάιτ πιό σημαντικό, που σηματοδοτεί αυτή η μέρα.
Αλλά άμα ακούς από συμπολίτη σου, ότι νοιάζεται να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο ώστε να μην χάσει τα χρήματα του στο χρηματιστήριο, τι να πεις !!!!
Άμα ακούς εσύ θα τους αλλάξεις, τι να πεις !!!!

Αυτή η ημέρα να γίνει μάθημα για τους καναπεδάτους, για τους κοιμισμένους. Να ψάξουν να βρουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν στην πλατεία για μένα ; Να αφήσει τα έκτροπα και να επικεντρωθεί στην σημασία της παρουσίας του κόσμου, που μπορεί να είναι ο διπλανός του και να μην το ξέρει !
Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν τόσοι βολεμένοι άνθρωποι και αδιάφοροι. Δεν δέχομαι την αδιαφορία πλέον από κανέναν.

Καταθέτω ΣΤΕΦΑΝΙ με μελάνι, στα ιδανικά της ημέρας που δόνησαν τον τόπο, στα θύματα της ημέρας όσων βρέθηκαν εκεί και τίμησαν την πατρίδα, και την ίδια την ζωή τους !

Σχετικά δε με όσους αναφερθούν σε τουρίστες και τα τοιαύτα, το γλειφιτζούρι αυτών που βολεύει ή που ανεγκέφαλα αποδέχονται, λέω τα εξής.
Γιατί κύριοι, εσείς που νοιάζεστε για τους τουρίστες, θα έπρεπε πρώτα να κατανοήσετε πως χάνοντας την πατρίδα μας, αυτοί δεν θα είναι πλέον τουρίστες, αλλά κάτοικοι της ίδιας μας της πατρίδας, κύριοι κουφιοκεφαλάκηδες. Σου λέει μορφωμένος. Και επειδή έχει πτυχίο κάποιος σημαίνει ότι είναι μορφωμένος. Ας γελάσω . Ένας άδειος σάκος είναι που του έβαλαν κάποια γράμματα προς βιοπορισμό, συμμετέχοντας στην δομή της κοινωνίας.
Ας μην πατήσει κανένας τους ξανά, άμα φοβούνται. Άμα όμως αυτοί οι τουρίστες τυχαίνει να έχουν τα ίδια προβλήματα στην πατρίδα τους, ας έλθουν να γίνουν ένα με εμάς. Να δεις τότε την τύχη του γλειφιτζουριού ! Σάματι το ίδιο χαπάκι δεν λένε και στις χώρες τους ;;;
Αλλά αν το κράτος κύριοι εσείς της πιπίλας ενδιαφερόταν να άφηνε σε ησυχία τον παλμό της πόλης , τότε θα την προστάτευε και θα περικύκλωνε τους μπαχαλάκηδες. Δεν θα έβγαζε το παρακράτος να υποκινήσει την αντίδραση του κόσμου σε πετροπόλεμο αναγκασμένος να προστατευθεί από τα γκλοπ των 800 ευρώ. Γιατί δεν σας είπα, πως έπιασα κουβέντα με μερικούς προσπαθώντας να δείξω μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αφού είμαι αντίθετη με το να τους βρίζω, όταν βασει των καθηκόντων τους πρέπει να πειθαρχούν σε εντολές. Θα μου πεις να αρνηθούν. Ναι καλλίτερα ρωτήστε πόσοι από τους γνωστούς σας έμειναν στα σπίτια τους, ή ακόμα και εσείς ο ίδιος, στην υποσυνείδητη φιλολογία “του δεν έχει κανένα νόημα “ . Για σκεφτείτε να σκέφτεται το ίδιο και το γκλοπ των 800 ή κάτι αντίστοιχο με αυτό που σας καθιστά αποσπασμένο κομμάτι από τον παλμό της πλατείας ! Θα πρέπει να καταλάβουμε ένα απλό πράγμα, πως πριν ζητήσουμε τα ρέστα από τον οποιοδήποτε, να κάνουμε κατανοητό τι αντιπροσωπεύει, για τον κάθε ένα από εμάς, το όποιο αντίτιμο και το όποιο αντίκτυπο της πράξης , της θέσης μας, μα κυρίως της σκέψης μας. Αυτό το Θείο δώρο, που έχουμε εντελώς ξεφτιλίσει με τα ίδια μας τα χέρια και δεν φταίει κανένας άλλος, απλά μόνον εμείς
Τα λάθη της ζωής μας, είναι βάσει της λάθος σκέψης μας και τίποτ΄άλλο. Όλοι κάνουμε λάθη συνεπώς συνεχώς. Μην ψάχνουμε να βρούμε ήρωες, όταν δεν μπορούμε να είμαστε εμείς πρώτοι.

Θα πρέπει να είμαστε εξόχως υποψιασμένοι από δω και στο εξής. Η Εγρήγορση μας, οφείλει να είναι ακέραια, αυτόνομη και αυτόφωτη. Είμαστε υπεύθυνοι για την όποια μας θέση και η θέση μας αντανακλάται στην προσωπική ζωή του καθενός, άρα και στο σύνολο.
Ας βρει ο καθένας, αφού του είναι τόσο δύσκολο να βγεί από την όποια φασιστική του αγκύλωση, το κοινό σημείο που τον ενώνει με τον διαφορετικό διπλανό του.
ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ή ΕΝΑΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ μπορείτε να φανταστείτε τι αντίκτυπο θα έχει σε ατομικό, σε Εθνικό και για τα χώματα που πατάμε ; ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.

Εις μνήμην αυτής της ημέρας που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μου, γιατί έτσι μπορώ να καταλάβω και τον πατέρα μου που πολέμησε και αντιστάθηκε για την πατρίδα του, που την έκανε και δική μου. Σαν το βάπτισμα του ΠΥΡΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΤΟΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΝΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

Ασπασία


ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


Η 29η Ιουνίου 2011, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί από την μνήμη μας. Όχι για το μεσοπρόθεσμο ή όπως αλλιώς το λένε, αλλά για τα τερατώδη συμβάντα της ημέρας. Η σφαγή του πολίτη και μιας ιδεολογίας που ονομάζεται Δημοκρατία. Ίσως να γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, αλλά ο πολίτης του σήμερα σε μεγάλο του κομμάτι φοβάμαι πολύ πως δεν γνωρίζει την σημασία της.
Δημοκρατία δεν είναι μόνον να λέει ο καθένας αυτό που νομίζει, αλλά να ξέρει και τι λέει και τι κάνει, αλλά και πως το κάνει.
Από την στιγμή που η κάθε άποψη δεν σέβεται την ύπαρξη τη άλλης , αυτό δεν λέγεται δημοκρατία. Από την στιγμή που ο ένας δεν σέβεται την ζωή του άλλου, δεν είναι δημοκρατία.
Όταν ο άλλος δεν αφήνει να μιλήσει και να ακουστεί η άποψή του ΟΛΟΛΗΡΩΜΕΝΗ, όχι δεν είναι δημοκρατία. Από την στιγμή που ο ένας δεν σέβεται την όποια ανάγκη του άλλου, όχι δεν είναι δημοκρατία. Όταν από την άποψη του κρέμονται ζωές, αλλά αδιαφορεί ως μειονότητα, υπακούοντας στην δική του άποψη ή όφελός του, όχι δεν είναι δημοκρατία.
Όταν η αλήθεια λέγεται μισή, όχι δεν είναι δημοκρατία.
Όταν ο νεοέλληνας οδηγός δεν σέβεται την οδήγηση και την ασφάλεια του άλλου, όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν ο ένας σκέφτεται μόνον την τσέπη του και δεν σέβεται την τσέπη του άλλου , όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει ανώδυνα στον άλλον, μέρος από το άχρηστο πλεόνασμα του, ή έστω να το μοιραστεί , όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν διαταράσσεται η ησυχία του και αγανακτεί, από την φωνή ανάγκης του άλλου, όχι δεν είναι δημοκράτης. Είναι δημοκράτης αυτός που θα σκοτώσει ή θα αντιδικήσει για κάποιο περιουσιακό στοιχείο με τον διπλανό του ή τον συγκληρονόμο του, επειδή στο γράμμα του νόμου μπορεί να στηρίξει την άποψη του ; Δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες ; Όχι δεν είναι δημοκράτης
¨Οταν καταπατά την γη του διπλανού του για λίγους πόντους ή λίγα μέτρα, όχι δεν είναι δημοκράτης. Όταν η συμπεριφορά ενός ατόμου ακολουθεί μόνον την δική του φαυλότητα, με μοναδικό κριτήριο, το δικό του συμφέρον και βολή, όχι δεν είναι δημοκράτης.
Όποιος με την πρώτη ευκαιρία, μπορεί να κλέψει τον συνάνθρωπό του , όχι δεν είναι δημοκράτης.
Όταν ΜΑΤΑΤΖΗΣ κατεβάζει την μάσκα από πρόσωπα στο όνομα της “παθητικής αντίστασης “, αλλά ο ίδιος την φορά, οχι δεν είναι ούτε δημοκρατικός νόμος, αλλά ούτε δημοκράτης αυτός που τον τηρεί.
ΜΟΝΟΝ όταν μία ιδεολογία ή επαγγελματισμός διέπεται από την λογική και την σωφροσύνη, προασπίζει την έννοια δημοκρατία.
Μάθαμε να μετράμε ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ υπέρτατες έννοιες, που λυπάμαι μερικές φορές δεν αξίζουμε καν να τις βάζουμε στο στόμα μας , πριν μάθουμε πρώτα εμείς μέσα από τις πράξεις μας την έννοια τους ! Μεγάλο κεφάλαιο και αυτό.

Αν πω κάτω όλες οι ιδεολογίες, το βρίσκω ισοπεδωτικό και σκοταδιστικό, άρα μη χρήσιμο.
Βρίσκω λοιπόν πιο ενδιαφέρον να πω Ζήτω όλες οι ιδεολογίες. Με αυτόν τον τρόπο δίνω την δυνατότητα να τις ακούσω όλες, έστω και μερικώς. Εξάλλου καμία ιδεολογία δεν θα μπορούσε να σταθεί, εάν δεν εμπεριέχει και καλά στοιχεία, αφού αλλιώς δεν θα μπορούσε να βρει ούτε το όνομά της. Ο Άνθρωπος εκ φύσεως τείνει προς το καλό, άσχετα εάν ρέπει προς το κακό, ως μωρός.
Γιατί απλά και το κακό εμπεριέχει μέσα του και καλό, αφού χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει.
Βέβαια, γεννάται το ερώτημα εάν υφίστανται οι έννοιες : απόλυτο καλό και απόλυτο κακό.
Κατά την γνώμη μου ΟΧΙ, γιατί και πάλι δεν θα μπορούσαν να σταθούν χωρίς την ύπαρξη του ενός από το άλλο. Άρα είναι έννοιες αλληλένδετες και συνυπάρχουσεες .
Που σημαίνει πως θα πρέπει να τοποθετούνται όλα στην τράπεζα του νου, ώστε να γίνεται ο διαχωρισμός των πιθανά καλών στοιχείων, από των πιθανά κακών.
Ο καθένας να αποκτά την δική του ιδεολογία, μετά το πάντρεμα και ξεσκαρτάρισμα των ζιζανίων.

Είχε κυκλοφορήσει ανάρτηση όπου ζητούσε τα κόμματα που δεν θα ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο, να δηλώσουν ΟΧΙ αντί παρόν και να παρίστανται κατά την διαδικασία.
Εκ των υστέρων λοιπόν, ακούστηκε, ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε μόνο του να προχωρήσει στην ψηφοφορία. ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ είμαστε όλοι άσχετοι. Ο καθένας προτρέπει χωρίς να γνωρίζει έγκυρα αυτό που μεταδίδει ; Τι να το κάνω όταν μια σημαντικότατη πληροφορία βγαίνει προς τα έξω εκ των υστέρων ; Είναι αυτός Δημοκράτης ; Ή για κάλυψη των νώτων, στο τάχατε δεν το γνώριζα πριν ;

Αλήθεια σας μιλώ, ψάχνω να βρω μια Ελληνική φωνή βρε παιδί μου, μια Ελληνική γνήσια ψυχή, αλλά είναι σαν να ψάχνω με το φανάρι του Διογένη και να μην βρίσκω ούτε την τύφλα μου. ΝΑΙ ΝΑΙ είμαι και θέλω να είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Γιατί εάν δεν είμαι, θα συνεχίζω να κάνω λάθη. Εάν δεν είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη !

Η μνήμη μας οφείλει να καταγράφει από εδώ και στο εξής όλα όσα θεωρούμαι σημαντικά για την παρούσα ζωή μας. ¨Οσο και τίποτα να είμαστε μέσα στην απεραντοσύνη, ποτέ να μην ξεχνούμε πως ο ρόλος μας είναι υπέρτατα σημαντικός, ξεκινώντας από τον δικό μας μικρόκοσμο, για την ατομική μας αξία και οντότητα, για το λιθάρι που θα αποθέσουμε για την στήριξη της συλλογικής αξίας. Άμα θα έχουμε μάθει αυτά τα απλά βασικά, τότε και μόνον τότε θα κατανοήσουμε την αξία της θέσης μας που θα προκύπτει από τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας. Και που θα αντανακλάται στην απεραντοσύνη. Τότε αυτή θα υποκλίνεται και θα πλησιάζει όλο και περισσότερο κοντά μας, για να αποδεικνύει πως όσο και ΑΠΕΡΑΝΤΑ-ΜΑΚΡΙΝΑ να φαίνεται, τελικά είναι τόσο κοντά που δεν το πιστεύουμε.

Την ημέρα αυτή προσπάθησα να γίνω σπορέας, με την φωνή μου ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, οδεύοντας προς την πλατεία μας, φωνάζοντας να με ακούν όλο και περισσότεροι το πόσο μακάκες ήταν, που ηθελημένα αδιαφορούσαν για τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας.
Και μην μου πείτε ότι πήγαιναν στις δουλειές τους, γιατί το δικό τους πανδαιμόνιο ακολούθησε ολόκληρη την ημέρα και νύχτα. Γιατί θα μπορούσαν έστω και για μια μέρα να αφήσουν την ασημαντότητα τους και να ψάξουν να βρουν μπας και υπάρχει κάιτ πιό σημαντικό, που σηματοδοτεί αυτή η μέρα.
Αλλά άμα ακούς από συμπολίτη σου, ότι νοιάζεται να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο ώστε να μην χάσει τα χρήματα του στο χρηματιστήριο, τι να πεις !!!!
Άμα ακούς εσύ θα τους αλλάξεις, τι να πεις !!!!

Αυτή η ημέρα να γίνει μάθημα για τους καναπεδάτους, για τους κοιμισμένους. Να ψάξουν να βρουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν στην πλατεία για μένα ; Να αφήσει τα έκτροπα και να επικεντρωθεί στην σημασία της παρουσίας του κόσμου, που μπορεί να είναι ο διπλανός του και να μην το ξέρει !
Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν τόσοι βολεμένοι άνθρωποι και αδιάφοροι. Δεν δέχομαι την αδιαφορία πλέον από κανέναν.

Καταθέτω ΣΤΕΦΑΝΙ με μελάνι, στα ιδανικά της ημέρας που δόνησαν τον τόπο, στα θύματα της ημέρας όσων βρέθηκαν εκεί και τίμησαν την πατρίδα, και την ίδια την ζωή τους !

Σχετικά δε με όσους αναφερθούν σε τουρίστες και τα τοιαύτα, το γλειφιτζούρι αυτών που βολεύει ή που ανεγκέφαλα αποδέχονται, λέω τα εξής.
Γιατί κύριοι, εσείς που νοιάζεστε για τους τουρίστες, θα έπρεπε πρώτα να κατανοήσετε πως χάνοντας την πατρίδα μας, αυτοί δεν θα είναι πλέον τουρίστες, αλλά κάτοικοι της ίδιας μας της πατρίδας, κύριοι κουφιοκεφαλάκηδες. Σου λέει μορφωμένος. Και επειδή έχει πτυχίο κάποιος σημαίνει ότι είναι μορφωμένος. Ας γελάσω . Ένας άδειος σάκος είναι που του έβαλαν κάποια γράμματα προς βιοπορισμό, συμμετέχοντας στην δομή της κοινωνίας.
Ας μην πατήσει κανένας τους ξανά, άμα φοβούνται. Άμα όμως αυτοί οι τουρίστες τυχαίνει να έχουν τα ίδια προβλήματα στην πατρίδα τους, ας έλθουν να γίνουν ένα με εμάς. Να δεις τότε την τύχη του γλειφιτζουριού ! Σάματι το ίδιο χαπάκι δεν λένε και στις χώρες τους ;;;
Αλλά αν το κράτος κύριοι εσείς της πιπίλας ενδιαφερόταν να άφηνε σε ησυχία τον παλμό της πόλης , τότε θα την προστάτευε και θα περικύκλωνε τους μπαχαλάκηδες. Δεν θα έβγαζε το παρακράτος να υποκινήσει την αντίδραση του κόσμου σε πετροπόλεμο αναγκασμένος να προστατευθεί από τα γκλοπ των 800 ευρώ. Γιατί δεν σας είπα, πως έπιασα κουβέντα με μερικούς προσπαθώντας να δείξω μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αφού είμαι αντίθετη με το να τους βρίζω, όταν βασει των καθηκόντων τους πρέπει να πειθαρχούν σε εντολές. Θα μου πεις να αρνηθούν. Ναι καλλίτερα ρωτήστε πόσοι από τους γνωστούς σας έμειναν στα σπίτια τους, ή ακόμα και εσείς ο ίδιος, στην υποσυνείδητη φιλολογία “του δεν έχει κανένα νόημα “ . Για σκεφτείτε να σκέφτεται το ίδιο και το γκλοπ των 800 ή κάτι αντίστοιχο με αυτό που σας καθιστά αποσπασμένο κομμάτι από τον παλμό της πλατείας ! Θα πρέπει να καταλάβουμε ένα απλό πράγμα, πως πριν ζητήσουμε τα ρέστα από τον οποιοδήποτε, να κάνουμε κατανοητό τι αντιπροσωπεύει, για τον κάθε ένα από εμάς, το όποιο αντίτιμο και το όποιο αντίκτυπο της πράξης , της θέσης μας, μα κυρίως της σκέψης μας. Αυτό το Θείο δώρο, που έχουμε εντελώς ξεφτιλίσει με τα ίδια μας τα χέρια και δεν φταίει κανένας άλλος, απλά μόνον εμείς
Τα λάθη της ζωής μας, είναι βάσει της λάθος σκέψης μας και τίποτ΄άλλο. Όλοι κάνουμε λάθη συνεπώς συνεχώς. Μην ψάχνουμε να βρούμε ήρωες, όταν δεν μπορούμε να είμαστε εμείς πρώτοι.

Θα πρέπει να είμαστε εξόχως υποψιασμένοι από δω και στο εξής. Η Εγρήγορση μας, οφείλει να είναι ακέραια, αυτόνομη και αυτόφωτη. Είμαστε υπεύθυνοι για την όποια μας θέση και η θέση μας αντανακλάται στην προσωπική ζωή του καθενός, άρα και στο σύνολο.
Ας βρει ο καθένας, αφού του είναι τόσο δύσκολο να βγεί από την όποια φασιστική του αγκύλωση, το κοινό σημείο που τον ενώνει με τον διαφορετικό διπλανό του.
ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ή ΕΝΑΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ μπορείτε να φανταστείτε τι αντίκτυπο θα έχει σε ατομικό, σε Εθνικό και για τα χώματα που πατάμε ; ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.

Εις μνήμην αυτής της ημέρας που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μου, γιατί έτσι μπορώ να καταλάβω και τον πατέρα μου που πολέμησε και αντιστάθηκε για την πατρίδα του, που την έκανε και δική μου. Σαν το βάπτισμα του ΠΥΡΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΤΟΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΝΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

Ασπασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου