a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το θέμα της μεγάλης έκρηξης στην Κύπρο, δεν πρέπει να περάσει από τα μάτια μας, απλά ως ένα ακόμα ατύχημα !
Οι μεγάλες δυνάμεις : ΗΠΑ, ΕΕ, πιέζουν να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο και πριν το τέλος του χρόνου. Η Κύπρος πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 !
Ο πρώτος κύριος ενδιαφερόμενος της επίλυσης, ποιός άλλος, η Βρετανία.
Το δεύτερο σημαντικό, είναι ότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για το ερχόμενο Σάββατο, ο οποίος μάλιστα εδήλωσε : πως το θέμα της Κύπρου πρέπει να κλείσει με κάθε τρόπο πριν το β' εξάμηνο του 2012 (οπότε και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.). Σύμπτωση ;
Τρίτο σημαντικό. συνέβη μία περίπου εβδομάδα, πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο, για τον εορτασμό της επετείου εισβολής

Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά τον αγώνα δρόμου που έκαναν, όσοι υποστήριζαν και έσπρωχναν την Κυπριακή γνώμη προς το σχέδιο Ανάν, αλλά τότε απέτυχαν ! Σήμερα όμως όλες οι πλευρές θέλουν να κλείσει αυτό το θέμα άμεσα , ωθώντας την Κύπρο να δεχθεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Μέσω στρατηγικής αποδυνάμωσης και στην προκειμένη Ναυτικής αποδυνάμωσης ; Τυχαίο ;
¨Εχω ξαναπεί, πως ποιό παράξενο ζώο στον πλανήτη δεν υπάρχει από τον άνθρωπο. Εξέλεξαν τον αριστερό Χριστόφια, ο οποίος ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν ώς πρόεδρο της Κύπρου, μετά από ένα ηχηρό ΟΧΙ, που υποκλίθηκε η υφήλιος ; . Αν είναι δυνατόν. ¨Οπως βλέπουμε συμβαίνει και στις καλλίτερες οικογένειες. Από την δική μας πλευρά, έχουμε μία Κυβέρνηση, που μέχρι τώρα έχει κρατήσει πάρα πολύ φιλική στάση με την Τουρκία και κλειστό το στόμα για τις επαφές της (γιατί άραγε ; δεν είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι ; α ξέχασα, τα πρόβατα πως μπορούν να ξέρουν το καλό τους και μάλιστα όταν αποδεικνύουν ότι είναι πρόβατα ή και βόιδια μαζί !), με έναν πρωθυπουργό που υποστήριζε επίσης το σχέδιο, όπως υποστηρίζει ευαγγελικά τα αναρίθμητα μνημόνια της Ελλάδας, αλλά εμείς είπαμε βόιδια , δεν το συζητώ.

Πίσω ξανά. Για τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται τριμερής διάσκεψη για το κυπριακό υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και αυτή τη φορά οι δύο ηγέτες είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τα σημεία που έχουν συμφωνήσει. Στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας θα επιρρίψει ευθύνες για το ποιος φταίει και οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει. Μάλιστα διάβαζα πως αυτήν την φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πάρουν πιο ενεργό ρόλο κατά τις κατ΄ ιδίαν διαπραγματεύσεις , όπως φαίνεται με την σύμφωνη γνώμη του Χριστόφια, (κάτι σαν την παλιά Χάγη με τον εθνάρχη Καραμανλή, που είχε δεχθεί την παρουσία της Τουρκίας ως τριτεγγυητή. Σαν να λέμε να βάλεις τον κλέφτη να συζητά μαζί σου για τα κλοπιμαία και να του δίνεις δικαίωμα ψήφου και από πάνω ) πράγμα που είχε γίνει κατά το παρελθόν και είχε φέρει το σχέδιο Ανάν τότε ΩΣ ΛΥΣΗ !

Το ιστορικό της έκρηξης. Υπήρχαν λοιπόν 98 κιβώτια πυρίτιδας που δεν τηρούσαν κανόνες ασφαλείας στον χώρο παραμονής τους στην βάση εδώ και 2 χρόνια περίπου , με αποτέλεσμα μαρτυρίες να αναφέρουν για διόγκωση των κιβωτίων, λόγω ζέστης !
Παρουσιάστηκε πυρκαγιά στις 4.27 μεταξύ της Ναυτικής Βάσης και του Ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού ! Αργότερα διάβαζα πως είπαν ότι ξεκίνησε μέσα από την βάση. Οι δυνάμεις διάσωσης φαίνεται δεν ήταν αρκετές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και στις 5.30 τα πράγματα χειροτέρεψαν μέχρι την στιγμή της μεγάλης έκρηξης.
Ο Διοικητής αγνοείται και ενδέχεται να είναι νεκρός ! Χώρια οι νεκροί

Από την αρχική πυρκαγιά μέχρι την έκρηξη , υπήρξε 1 ώρα διαφορά ! Τι δεν μπορούσαν να κάνουν ή να ειδοποιήσουν, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα ; Και να μιλούσαμε για Ελλάδα, όλοι μας εύκολα θα είχαμε τα λόγια και τις κατηγόριες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τι μπορούμε να πούμε για ένα κράτος μικρό, που κατάφερε μετά τον Αττίλα να γίνει πλουσιότερο από πριν, να είναι το μοναδικό κράτος οικονομικά εύρωστο από τις τελευταίες χώρες τουλάχιστον που εισήχθησαν στην ΕΕ , καλά οργανωμένο και σήμερα να θέλουν να το ρίξουν και αυτό στα τάρταρα, παρέα με την Ελλάδα ;

Έτσι η Κύπρος στο και 5, παρουσιάζει προβλήματα ηλεκτροδότησης και παροχής νερού ,μετά τήν βιβλική καταστροφή ! Χώρια βέβαια ο ρυθμιστής των οικονομιών (χρηματιστήριο) έκανε κάθετη βουτιά ! Σύμπτωση και αυτό ;

Παρενθετικά να μην ξεχνούμε την αγορά των S300 που βάλθηκαν όλοι, με Σημίτη πρωθυπουργό, να μην φτάσουν ποτέ στην Κύπρο και σήμερα να σαπίζουν “ στην Κρήτη ! Γιατί ; Επειδή ήταν Ρωσικά οπλικά συστήματα ; Επειδή το είπε η Αμερική , η Ευρώπη έπρεπε και πρέπει να λέει πάντα, yes master ; Και περιμένει με τέτοια τακτική να πάει μπροστά ; εκτός εάν η γηραιά κυρία ήπειρος, δεν μπορεί να υπολογίζει το μέλλον της στα δικά της πόδια , αισθανόμενη κάθε φορά την ανάγκη να είναι ουραγός άλλων επιταγών ! Αλλά βλέπεις το σύνδρομο της αποικιοκρατίας από τα εδάφη της πριν από 200 χρόνια περίπου προς στην νέα ήπειρο δεν έχει ξεπεραστεί, νομίζοντας πως αφού είναι πρωτοξάδελφα, άρα είναι ομόαιμοι συγγενείς. Είναι έτσι όμως ;

Η διόγκωση των κιβωτίων λένε, είχε ήδη γίνει γνωστή στο Υπουργείο Άμυνας. Αλλά εμείς γνωρίζουμε καλά έχοντας πείρα από τα δικά μας, ότι όταν κάτι δεν πρέπει να είναι επείγον, περνά πιο πίσω στην ουρά ! Επίσης άκουσα ότι είχαν ζητήσει να δημιουργηθούν αποθήκες πυρομαχικών, αλλά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν πως δεν υπήρχαν χρήματα ! (Όπως μας λέει ο φίλος μας ο Λοβέρδος δεν υπάρχει σάλιο και γι αυτό οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, αφού θα απολυθούν τόσοι ιατροί και θα καταργηθούν πολλά νοσοκομεία και άλλα παρόμοια )

Σημαντικό επίσης είναι ότι η 11η Ιουλίου ήταν επέτειος του θανάτου του Ευάγγελου Φλωράκη αρχηγού της Εθνικής φρουράς , το όνομα του ποίου έχει η Ναυτική βάση και ο οποίος σκοτώθηκε από πτώση ελικοπτέρου προ 9 ετών μαζί με άλλα 4 άτομα. Σύμπτωση και αυτή !
Πριν κλείσω το θέμα της 11ης, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσες άλλες 11ες κάποιου μήνα έχουν περάσει, με σημαντικότατα γεγονότα ! Και τέλος ποιάς ομάδας είναι σημαντικός αριθμός ;
Συγγνώμη δεν φταίω εγώ, αλλά οι ημερομηνίες και τα γούστα φταίνε !

Από την άλλη , η έκρηξη υπήρξε ενιαία και όχι διαδοχική, όπως θα συμπεριφερόταν η πυρίτιδα, σύμφωνα με την ειδησεογραφία.
Γιατί χάθηκε σημαντικός χρόνος (1 ώρα) μέχρι την έκρηξη ; Γιατί η “ πυρίτιδα “ ήταν έρμαιη στη ζέστη μέσα σε διογκωμένα κοντέινερ ;
Σύμφωνα με δηλώσεις, δεν “ γνώριζαν “ τι περιείχαν όλα τα κοντέινερ, εκτός μερικών από αυτά !
Είναι δυνατόν αυτό ; Αφού το μήλο της έριδος, βρέθηκε εκεί από κατάσχεση Ιρανικού πλοίου που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτίο στην Συρία, πριν 2 χρόνια περίπου, αλλά κατά επιταγή της Χίλαρι Κλίντον, η Κύπρος έπρεπε να σταματήσει το πλοίο και το φορτίο να μην φτάσει στον προορισμό του ! Μία τέτοια επιτακτική απαίτηση, θα αφορούσε απλά μία πυρίτιδα ; Η λογική λέει ΟΧΙ.
Επιπρόσθετο στοιχείο που διάβαζα, είναι πως η σκοπιά είχε καταργηθεί, προ εβδομάδος στο συγκεκριμένο σημείο της βάσης. !

¨Οσον αφορά το πιθανό ενδεχόμενο δολιοφθοράς λέγεται πως αφορούσαν τα συστήματα EXOCET MM-40 , κάποιοι άλλοι μιλούν για το περιεχόμενο με πυραυλικό σύστημα CLUB-K (ακολουθεί σχετικό βίντεο) , που θεωρείτε ένα από το πιο σύγχρονο Ρωσικό όπλο !

Τέλος, η συγκεκριμένη περιοχή είναι άκρως σημαντική για την νήσο, από γεωστρατηγικής αλλά και οικονομικής πλευράς, αφού εκεί προορίζεται να γίνει ο νέος τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου !
Όλοι βέβαια τρέχουμε να χαρούμε ή να επιδοκιμάσουμε μία είδηση, χωρίς να περιμένουμε τις εξελίξεις και έχουμε ήδη δει δύο. Η Μία του Λιβάνου, που διεκδικεί την δική της ΑΟΖ μέσω ΟΗΕ, αφού παραγκωνίσθηκε μετά την συμφωνία Κύπρου Ισραήλ και σήμερα ακούσαμε για την έκρηξη.
Από αυτό σκεφτόμαστε, πως κάποιοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτήν την συμφωνία. Σίγουρα πρώτη θα μπορούσε να πει κανείς είναι η Τουρκία και όποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν που την πατρονάρει σε κάθε της κίνηση. Ας λέμε εμείς τα δικά μας, περί δυνατής Τουρκίας και τα τοιαύτα, στην πραγματικότητα τίποτα δεν κάνει από μόνη της ούτε και αυτή. Αυτό φαίνεται από τις τοποθετήσεις της και τις μεταστροφές της στο θέμα της Λιβύης κλπ. Σίγουρα εκτελεί πιό έξυπνους χειρισμούς από εμάς, αλλά είναι χαζό να πιστεύει κανείς πως η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει,
όποτε το θέλει. . Μπορεί να είναι μία εύκολη εικόνα για εμάς, αλλά δεν σημαίνει πως είναι και αληθινή ! Ας αναλογιστούμε μόνον, πως αν δεν υπήρχε σαν αντίπαλο δέος σε μας, θα είχαμε τα χρόνια προβλήματα μας ;;;;;; Δεν νομίζω !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα τολμήσω να πω, πως τελικά με όλα όσα γίνονται γύρο μας, δεν είναι τυχαία και η επιφανειακή ουδετερότητα μας ως προς την ΑΟΖ. Μπορεί να θέλει το κομμάτι της , όπως και εμείς , αλλά δεν θα της δοθεί, αν τελικά προλάβει να πάρει, τίποτα περισσότερο από αυτό που στο “χιλιετές “ πρόγραμμα της αναλογεί. Άλλο ενδεχόμενο είναι , καλλίτερα να μην είμαστε εμείς τα κακά παιδιά, σε ενδεχόμενο σύγκρουσης , σε ήδη έναν μοιρασμένο κόσμο, όπου ο συμμαχίες δεν είναι πραγματικά ορατές !! Ο δικός μας Πρωθυπουργός, έχει κάνει μόνος του την επιλογή της συμμαχίας, μόνον που ούτε αυτή είναι ξεκάθαρη τελικά ! Αν πει κάποιος είναι, είναι γελασμένος. Αφου η μοιρασιά δεν έχει να κάνει με σύνορα, αλλά με συμμαχικές οντότητες. Πχ. Στο ΔΝΤ, καταλάβαμε πως υπάρχουν 2 τάσεις. Στον πόλεμο της Λιβύης, υπάρχουν δύο τάσεις κ.ο.κ.

Ως κατάληξη , από την πρώτη 11η ημερομηνία, ήδη έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος, που στην ολότητα του μας είναι ακόμα τουλάχιστον άγνωστος. Μερικές φορές γίνεται ορατότερος, έστω έντεχνα, ώστε να το λάβουν υπ' όψιν τους, οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι, όπως η Κύπρος τώρα ή όπως εμείς με τους οικονομικούς εκβιασμούς. Όμως αυτός ο Άγνωστος πόλεμος, έχει άλλου είδους επιταγές να εξαργυρώσει .

Γνωστή λοιπόν η Μακιαβελική ρήση, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που εκδηλώνεται σε κάθε πτυχή της γήινης ζωής με αποτέλεσμα σε ατομικό και συλλογικότερο επίπεδο, να γίνεται αυτοσκοπός με μη υπολογισμό άλλων παραμέτρων. Ο έχων τα κλειδιά (δύναμη) αρκείται, στο να γίνεται αυστηρά γνωστή η επιθυμία του , καθορίζοντας ταυτόχρονα και τους κανόνες του παιχνιδιού.
Συμπέρασμα ; Έχουν γίνει πολλές γενοκτονίες στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι ενδιαφέρον κανείς να το ψάξει. Έτσι θα καταλάβει και το γιατί, αυτών των γενοκτονιών. Κάθε φυλή που ιστορικά έχει να παρουσιάσει ρίζες από τα απώτερα βάθη του χρόνου, έχει περάσει από το κρεβάτι του Προκρούστη ! Άλλες εξαφανίστηκαν και άλλες άντεξαν τις κακουχίες και τον χρόνο.
Όσον αφορά εμάς, δεν είναι η πρώτη μας. Έχουν γίνει ουκ ολίγες, μα στην παρούσα θα αρκεστώ στους Αρμένιους, τους Πόντιους και τέλος τους Ίωνες Μικρασιάτες !
Η Ελληνική ψυχή που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα παράξενα και άλογα τερτίπια, καλείται να αναγνωρίσει και να προστατέψει το μέλλον της ! 

Ασπασία
 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΣ.

Το θέμα της μεγάλης έκρηξης στην Κύπρο, δεν πρέπει να περάσει από τα μάτια μας, απλά ως ένα ακόμα ατύχημα !
Οι μεγάλες δυνάμεις : ΗΠΑ, ΕΕ, πιέζουν να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο και πριν το τέλος του χρόνου. Η Κύπρος πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 !
Ο πρώτος κύριος ενδιαφερόμενος της επίλυσης, ποιός άλλος, η Βρετανία.
Το δεύτερο σημαντικό, είναι ότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για το ερχόμενο Σάββατο, ο οποίος μάλιστα εδήλωσε : πως το θέμα της Κύπρου πρέπει να κλείσει με κάθε τρόπο πριν το β' εξάμηνο του 2012 (οπότε και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.). Σύμπτωση ;
Τρίτο σημαντικό. συνέβη μία περίπου εβδομάδα, πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο, για τον εορτασμό της επετείου εισβολής

Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά τον αγώνα δρόμου που έκαναν, όσοι υποστήριζαν και έσπρωχναν την Κυπριακή γνώμη προς το σχέδιο Ανάν, αλλά τότε απέτυχαν ! Σήμερα όμως όλες οι πλευρές θέλουν να κλείσει αυτό το θέμα άμεσα , ωθώντας την Κύπρο να δεχθεί ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Μέσω στρατηγικής αποδυνάμωσης και στην προκειμένη Ναυτικής αποδυνάμωσης ; Τυχαίο ;
¨Εχω ξαναπεί, πως ποιό παράξενο ζώο στον πλανήτη δεν υπάρχει από τον άνθρωπο. Εξέλεξαν τον αριστερό Χριστόφια, ο οποίος ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν ώς πρόεδρο της Κύπρου, μετά από ένα ηχηρό ΟΧΙ, που υποκλίθηκε η υφήλιος ; . Αν είναι δυνατόν. ¨Οπως βλέπουμε συμβαίνει και στις καλλίτερες οικογένειες. Από την δική μας πλευρά, έχουμε μία Κυβέρνηση, που μέχρι τώρα έχει κρατήσει πάρα πολύ φιλική στάση με την Τουρκία και κλειστό το στόμα για τις επαφές της (γιατί άραγε ; δεν είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι ; α ξέχασα, τα πρόβατα πως μπορούν να ξέρουν το καλό τους και μάλιστα όταν αποδεικνύουν ότι είναι πρόβατα ή και βόιδια μαζί !), με έναν πρωθυπουργό που υποστήριζε επίσης το σχέδιο, όπως υποστηρίζει ευαγγελικά τα αναρίθμητα μνημόνια της Ελλάδας, αλλά εμείς είπαμε βόιδια , δεν το συζητώ.

Πίσω ξανά. Για τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται τριμερής διάσκεψη για το κυπριακό υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και αυτή τη φορά οι δύο ηγέτες είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τα σημεία που έχουν συμφωνήσει. Στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας θα επιρρίψει ευθύνες για το ποιος φταίει και οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει. Μάλιστα διάβαζα πως αυτήν την φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πάρουν πιο ενεργό ρόλο κατά τις κατ΄ ιδίαν διαπραγματεύσεις , όπως φαίνεται με την σύμφωνη γνώμη του Χριστόφια, (κάτι σαν την παλιά Χάγη με τον εθνάρχη Καραμανλή, που είχε δεχθεί την παρουσία της Τουρκίας ως τριτεγγυητή. Σαν να λέμε να βάλεις τον κλέφτη να συζητά μαζί σου για τα κλοπιμαία και να του δίνεις δικαίωμα ψήφου και από πάνω ) πράγμα που είχε γίνει κατά το παρελθόν και είχε φέρει το σχέδιο Ανάν τότε ΩΣ ΛΥΣΗ !

Το ιστορικό της έκρηξης. Υπήρχαν λοιπόν 98 κιβώτια πυρίτιδας που δεν τηρούσαν κανόνες ασφαλείας στον χώρο παραμονής τους στην βάση εδώ και 2 χρόνια περίπου , με αποτέλεσμα μαρτυρίες να αναφέρουν για διόγκωση των κιβωτίων, λόγω ζέστης !
Παρουσιάστηκε πυρκαγιά στις 4.27 μεταξύ της Ναυτικής Βάσης και του Ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού ! Αργότερα διάβαζα πως είπαν ότι ξεκίνησε μέσα από την βάση. Οι δυνάμεις διάσωσης φαίνεται δεν ήταν αρκετές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και στις 5.30 τα πράγματα χειροτέρεψαν μέχρι την στιγμή της μεγάλης έκρηξης.
Ο Διοικητής αγνοείται και ενδέχεται να είναι νεκρός ! Χώρια οι νεκροί

Από την αρχική πυρκαγιά μέχρι την έκρηξη , υπήρξε 1 ώρα διαφορά ! Τι δεν μπορούσαν να κάνουν ή να ειδοποιήσουν, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα ; Και να μιλούσαμε για Ελλάδα, όλοι μας εύκολα θα είχαμε τα λόγια και τις κατηγόριες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τι μπορούμε να πούμε για ένα κράτος μικρό, που κατάφερε μετά τον Αττίλα να γίνει πλουσιότερο από πριν, να είναι το μοναδικό κράτος οικονομικά εύρωστο από τις τελευταίες χώρες τουλάχιστον που εισήχθησαν στην ΕΕ , καλά οργανωμένο και σήμερα να θέλουν να το ρίξουν και αυτό στα τάρταρα, παρέα με την Ελλάδα ;

Έτσι η Κύπρος στο και 5, παρουσιάζει προβλήματα ηλεκτροδότησης και παροχής νερού ,μετά τήν βιβλική καταστροφή ! Χώρια βέβαια ο ρυθμιστής των οικονομιών (χρηματιστήριο) έκανε κάθετη βουτιά ! Σύμπτωση και αυτό ;

Παρενθετικά να μην ξεχνούμε την αγορά των S300 που βάλθηκαν όλοι, με Σημίτη πρωθυπουργό, να μην φτάσουν ποτέ στην Κύπρο και σήμερα να σαπίζουν “ στην Κρήτη ! Γιατί ; Επειδή ήταν Ρωσικά οπλικά συστήματα ; Επειδή το είπε η Αμερική , η Ευρώπη έπρεπε και πρέπει να λέει πάντα, yes master ; Και περιμένει με τέτοια τακτική να πάει μπροστά ; εκτός εάν η γηραιά κυρία ήπειρος, δεν μπορεί να υπολογίζει το μέλλον της στα δικά της πόδια , αισθανόμενη κάθε φορά την ανάγκη να είναι ουραγός άλλων επιταγών ! Αλλά βλέπεις το σύνδρομο της αποικιοκρατίας από τα εδάφη της πριν από 200 χρόνια περίπου προς στην νέα ήπειρο δεν έχει ξεπεραστεί, νομίζοντας πως αφού είναι πρωτοξάδελφα, άρα είναι ομόαιμοι συγγενείς. Είναι έτσι όμως ;

Η διόγκωση των κιβωτίων λένε, είχε ήδη γίνει γνωστή στο Υπουργείο Άμυνας. Αλλά εμείς γνωρίζουμε καλά έχοντας πείρα από τα δικά μας, ότι όταν κάτι δεν πρέπει να είναι επείγον, περνά πιο πίσω στην ουρά ! Επίσης άκουσα ότι είχαν ζητήσει να δημιουργηθούν αποθήκες πυρομαχικών, αλλά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν πως δεν υπήρχαν χρήματα ! (Όπως μας λέει ο φίλος μας ο Λοβέρδος δεν υπάρχει σάλιο και γι αυτό οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, αφού θα απολυθούν τόσοι ιατροί και θα καταργηθούν πολλά νοσοκομεία και άλλα παρόμοια )

Σημαντικό επίσης είναι ότι η 11η Ιουλίου ήταν επέτειος του θανάτου του Ευάγγελου Φλωράκη αρχηγού της Εθνικής φρουράς , το όνομα του ποίου έχει η Ναυτική βάση και ο οποίος σκοτώθηκε από πτώση ελικοπτέρου προ 9 ετών μαζί με άλλα 4 άτομα. Σύμπτωση και αυτή !
Πριν κλείσω το θέμα της 11ης, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσες άλλες 11ες κάποιου μήνα έχουν περάσει, με σημαντικότατα γεγονότα ! Και τέλος ποιάς ομάδας είναι σημαντικός αριθμός ;
Συγγνώμη δεν φταίω εγώ, αλλά οι ημερομηνίες και τα γούστα φταίνε !

Από την άλλη , η έκρηξη υπήρξε ενιαία και όχι διαδοχική, όπως θα συμπεριφερόταν η πυρίτιδα, σύμφωνα με την ειδησεογραφία.
Γιατί χάθηκε σημαντικός χρόνος (1 ώρα) μέχρι την έκρηξη ; Γιατί η “ πυρίτιδα “ ήταν έρμαιη στη ζέστη μέσα σε διογκωμένα κοντέινερ ;
Σύμφωνα με δηλώσεις, δεν “ γνώριζαν “ τι περιείχαν όλα τα κοντέινερ, εκτός μερικών από αυτά !
Είναι δυνατόν αυτό ; Αφού το μήλο της έριδος, βρέθηκε εκεί από κατάσχεση Ιρανικού πλοίου που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτίο στην Συρία, πριν 2 χρόνια περίπου, αλλά κατά επιταγή της Χίλαρι Κλίντον, η Κύπρος έπρεπε να σταματήσει το πλοίο και το φορτίο να μην φτάσει στον προορισμό του ! Μία τέτοια επιτακτική απαίτηση, θα αφορούσε απλά μία πυρίτιδα ; Η λογική λέει ΟΧΙ.
Επιπρόσθετο στοιχείο που διάβαζα, είναι πως η σκοπιά είχε καταργηθεί, προ εβδομάδος στο συγκεκριμένο σημείο της βάσης. !

¨Οσον αφορά το πιθανό ενδεχόμενο δολιοφθοράς λέγεται πως αφορούσαν τα συστήματα EXOCET MM-40 , κάποιοι άλλοι μιλούν για το περιεχόμενο με πυραυλικό σύστημα CLUB-K (ακολουθεί σχετικό βίντεο) , που θεωρείτε ένα από το πιο σύγχρονο Ρωσικό όπλο !

Τέλος, η συγκεκριμένη περιοχή είναι άκρως σημαντική για την νήσο, από γεωστρατηγικής αλλά και οικονομικής πλευράς, αφού εκεί προορίζεται να γίνει ο νέος τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου !
Όλοι βέβαια τρέχουμε να χαρούμε ή να επιδοκιμάσουμε μία είδηση, χωρίς να περιμένουμε τις εξελίξεις και έχουμε ήδη δει δύο. Η Μία του Λιβάνου, που διεκδικεί την δική της ΑΟΖ μέσω ΟΗΕ, αφού παραγκωνίσθηκε μετά την συμφωνία Κύπρου Ισραήλ και σήμερα ακούσαμε για την έκρηξη.
Από αυτό σκεφτόμαστε, πως κάποιοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτήν την συμφωνία. Σίγουρα πρώτη θα μπορούσε να πει κανείς είναι η Τουρκία και όποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν που την πατρονάρει σε κάθε της κίνηση. Ας λέμε εμείς τα δικά μας, περί δυνατής Τουρκίας και τα τοιαύτα, στην πραγματικότητα τίποτα δεν κάνει από μόνη της ούτε και αυτή. Αυτό φαίνεται από τις τοποθετήσεις της και τις μεταστροφές της στο θέμα της Λιβύης κλπ. Σίγουρα εκτελεί πιό έξυπνους χειρισμούς από εμάς, αλλά είναι χαζό να πιστεύει κανείς πως η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει,
όποτε το θέλει. . Μπορεί να είναι μία εύκολη εικόνα για εμάς, αλλά δεν σημαίνει πως είναι και αληθινή ! Ας αναλογιστούμε μόνον, πως αν δεν υπήρχε σαν αντίπαλο δέος σε μας, θα είχαμε τα χρόνια προβλήματα μας ;;;;;; Δεν νομίζω !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα τολμήσω να πω, πως τελικά με όλα όσα γίνονται γύρο μας, δεν είναι τυχαία και η επιφανειακή ουδετερότητα μας ως προς την ΑΟΖ. Μπορεί να θέλει το κομμάτι της , όπως και εμείς , αλλά δεν θα της δοθεί, αν τελικά προλάβει να πάρει, τίποτα περισσότερο από αυτό που στο “χιλιετές “ πρόγραμμα της αναλογεί. Άλλο ενδεχόμενο είναι , καλλίτερα να μην είμαστε εμείς τα κακά παιδιά, σε ενδεχόμενο σύγκρουσης , σε ήδη έναν μοιρασμένο κόσμο, όπου ο συμμαχίες δεν είναι πραγματικά ορατές !! Ο δικός μας Πρωθυπουργός, έχει κάνει μόνος του την επιλογή της συμμαχίας, μόνον που ούτε αυτή είναι ξεκάθαρη τελικά ! Αν πει κάποιος είναι, είναι γελασμένος. Αφου η μοιρασιά δεν έχει να κάνει με σύνορα, αλλά με συμμαχικές οντότητες. Πχ. Στο ΔΝΤ, καταλάβαμε πως υπάρχουν 2 τάσεις. Στον πόλεμο της Λιβύης, υπάρχουν δύο τάσεις κ.ο.κ.

Ως κατάληξη , από την πρώτη 11η ημερομηνία, ήδη έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος, που στην ολότητα του μας είναι ακόμα τουλάχιστον άγνωστος. Μερικές φορές γίνεται ορατότερος, έστω έντεχνα, ώστε να το λάβουν υπ' όψιν τους, οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι, όπως η Κύπρος τώρα ή όπως εμείς με τους οικονομικούς εκβιασμούς. Όμως αυτός ο Άγνωστος πόλεμος, έχει άλλου είδους επιταγές να εξαργυρώσει .

Γνωστή λοιπόν η Μακιαβελική ρήση, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που εκδηλώνεται σε κάθε πτυχή της γήινης ζωής με αποτέλεσμα σε ατομικό και συλλογικότερο επίπεδο, να γίνεται αυτοσκοπός με μη υπολογισμό άλλων παραμέτρων. Ο έχων τα κλειδιά (δύναμη) αρκείται, στο να γίνεται αυστηρά γνωστή η επιθυμία του , καθορίζοντας ταυτόχρονα και τους κανόνες του παιχνιδιού.
Συμπέρασμα ; Έχουν γίνει πολλές γενοκτονίες στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι ενδιαφέρον κανείς να το ψάξει. Έτσι θα καταλάβει και το γιατί, αυτών των γενοκτονιών. Κάθε φυλή που ιστορικά έχει να παρουσιάσει ρίζες από τα απώτερα βάθη του χρόνου, έχει περάσει από το κρεβάτι του Προκρούστη ! Άλλες εξαφανίστηκαν και άλλες άντεξαν τις κακουχίες και τον χρόνο.
Όσον αφορά εμάς, δεν είναι η πρώτη μας. Έχουν γίνει ουκ ολίγες, μα στην παρούσα θα αρκεστώ στους Αρμένιους, τους Πόντιους και τέλος τους Ίωνες Μικρασιάτες !
Η Ελληνική ψυχή που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα παράξενα και άλογα τερτίπια, καλείται να αναγνωρίσει και να προστατέψει το μέλλον της ! 

Ασπασία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου