a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τώρα συζητάει να πάρει ρεύμα από τους Τούρκους η κυβέρνηση Χριστόφια!

ImageΟ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας, υπό το βάρος των τεράστιων ευθυνών για την χθεσινή τραφψδία, προήδρευσε σύσκεψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει δημιουργηθεί από την καταστροφή του σταθμού Βασιλικού, εξαιτίας της χθεσινής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης και εκπρόσωποι της Αρχής Ηλεκτρισμού, της Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς.

Μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας σε ηλεκτρικό ρεύμα και να μειωθεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία που υφίστανται οι καταναλωτές.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για αξιοποίηση όλων των προσφερόμενων πηγών ενέργειας, τηρώντας τους νόμους και τους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Βρίσκονται, είπε, σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές με την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ λύσεις αναζητούνται και στον ιδιωτικό τομέα.

Βοήθεια προσφέρθηκε και από τα Κατεχόμενα, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, μελετάται με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραβιάζεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εν τω μεταξύ, μεθαύριο σε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για την τραγωδία στη ναυτική βάση, ανακοίνωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ήδη έχουν αρχίσει στο χώρο της έκρηξης από την Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά οι πρώτες έρευνες για συλλογή στοιχείων.

Είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει αποστείλει εμπειρογνώμονες, ενώ η Γαλλία και άλλες χώρες προσφέρθηκαν να δώσουν βοήθεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει γίνει αποδεκτή.

http://www.defencenet.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου