a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πόσες φορές διαβάζουμε "ο καιρός γαρ εγγύς" ! και πάνω σ' αυτήν την φράση αποθέτει ο καθένας τις όποιες προσδοκίες του.  Έτσι δεν είναι ;

Κατά την άποψή μου λοιπόν ο καιρός δεν πρόκειται σύντομα να έρθει, αλλά είναι ήδη εδώ. Ο καιρός ξεκίνησε από όταν άρχισαν οι μάσκες να πέφτουν και οι συνειδητοποιήσεις να παίρνουν την θέση που τους αναλογεί, στην ανθρώπινη διανόηση. Θα μου πείτε που την είδες την ανθρώπινη διανόηση (!). Και όμως η παγκόσμια συνείδηση έχει αρχίσει δειλά να ανοίγει τα φτερά της με αυξητικές τάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όποιος δεν βλέπει τις αλλαγές, που είναι πάντως κατανοητό, έχει στραμμένη την προσοχή του στην φυλακή που προσπαθούν να του επιβάλλουν σε όλο και πιο στενά πλαίσια. Η παγκόσμια ελίτ διαχειρίζεται τον ανθρώπινο χρόνο, αφού δεν έχει άλλους τρόπους να επιρρεάσει την ανθρωπότητα, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό του διαλογισμού, δηλαδή την διανόηση.  Όσα και αν γράφονται, όσο και αν νομίζουμε πως έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να το καταφέρουν, ακόμα και αν το καταφέρνουν αλλά εν μέρει. Απλά γιατί η παραγωγή σκέψης υπόκειται σε κανόνες απρόβλεπτους, που ανά πάσα στιγμή ακόμα και αν είναι στραμμένη προς τα κάπου, πάντα θα έχει την δυνατότητα να ξεφεύγει για την δική της επιβίωση. Επιβίωση δεν έχει ανάγκη μόνον η υλική μας υπόσταση, η ύλη κατ' επέκταση, αλλά το οτιδήποτε που μπορεί να γεννηθεί, έχει ενσυνείδητα (θεία ουσία δηλαδή) την ίδια ανάγκη και ίδιο μέλημα. Η Σκέψη συνεπώς είναι πραγματικά Ελεύθερη (όχι σαν οποιαδήποτε αγκυλωμένη σκέψη) - αυτόν τον νόμο γνωρίζει και κανέναν άλλον - και όσο περισσότερο ασχολείται κανείς μαζί της, τόσο περισσότερο αναγνωρίζονται οι ιδιότητές της, οι ικανότητές της και η τεχνική τής δράσης της και των αποτελεσμάτων της.  Δηλαδή οφείλουμε να "σκεφθούμε" την σκέψη μας, για να  κατανοήσουμε την οντότητά της !  Πρέπει όμως να είμαστε οι παρατηρητές της, οι ανιχνευτές της και λιγότερο οι δημιουργοί της, που πολλές φορές μας προτρέπει προς λάθος σκέψεις.
Γνωστή η φράση "μπορεί το σώμα μου να είναι φυλακισμένο, ποτέ όμως η σκέψη μου" !!
 
Αλλαγές που ακόμα και αν είναι προ-σχεδιασμένες από την ίδια την ελίτ, δεν παύουν να δημιουργούνται, να γεννιόνται.  Κάθε τι καινούργιο, φέρνει τις δικές του δυναμικές στο πλέγμα του ανθρώπινου βίου, με άγνωστες προεκτάσεις προς κάθε πλευρά (ημών και υμών).  
Παράδειγμα, η δίκαιη πέρα για πέρα αναγνώριση της Παλαιστίνης, με τις ισχνές κατά την γνώμη μου αντιδράσεις, από ΗΠΑ, Ισραήλ, Γερμανία, που καταψήφισαν την απόφαση......  Δεν σας φαίνεται παράξενο, που πριν λίγες μέρες μιλάγαμε για εχθροπραξίες στην περιοχή και ξαφνικά ανακοινώθηκε μια τέτοια απόφαση ;; Διάβαζα μάλιστα, πως θα αναγνωριστούν και από άλλους διεθνείς οργανισμούς, έχοντας το δικαίωμα να προσφύγουν μέχρι και την σιωνιστική Χάγη (μην ξεχνιόμαστε) !
Χμ, χρειάζεται όμως σκέψη στα γιατί. Τα γιατί μπορεί να είναι πολύπλευρα. 
- Παράδειγμα ήδη άρχισαν να μιλούν κάποιοι πως αυτό είναι απόδειξη πως το πρόβλημα δεν είναι οι Εβραίοι, αλλά κάποιοι άλλοι που θα.... εμφανιστούν, χωρίς να τους ονοματίζουν, εμπλέκοντας μέσα και τον 3ο ναό του Σολομώντα.
- Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η παγκόσμια κοινή γνώμη, είτε φορά μπούργκες είτε πίνει φραπέδες, αναγνωρίζει κάποια πράγματα, όταν μάλιστα είναι τόσο οφθαλμοφανή.  Κάτι όμως ίσως πρέπει να προσπαθήσει να αναστρέψει αυτήν την οφθαλμοφανή άποψη, δεν νομίζετε ;
- Ενδέχεται επίσης να μάχονται αλλότριες δυνάμεις, με κάποιες να "χάνουν εδάφη" !  Πραγματικά ακόμα βρισκόμαστε σε ένα αίνιγμα !  Άσχετα με το τι αναλύει κάποιος γύρο απ' τα παγκόσμια γεγονότα, το σίγουρο είναι πως με τίποτα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το οτιδήποτε με κατηγορηματικό τρόπο!  Ούτε για τον πόλεμο στην Συρία.....
Σημασία έχει όμως πως η αλλαγή έγινε ή έστω ξεκίνησε.  
Το Κουρδιστάν είναι επίσης μια νέα αλλαγή που σύντομα θα γίνει αναγνωρισμένη πραγματικότητα.
Η επιτυχία της Αργεντινής να κερδίσει την έφεση...

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν μόνον εδώ.  Η ασφυξία που προκαλούν, φέρνει όλο και πιο κοντά τους ανθρώπους ! Διεγείρει όλο και περισσότερους για μάθηση γύρο απ' το περιβάλλον, τα γιατί του και τους "τρόπους" του, στο οποίο ζουν.  Οι συνομιλίες - οι διάλογοι άσχετα με πιο τρόπο γίνονται, εκ του σύνεγγυς ή μέσω τεχνολογίας, συνεχώς αυξάνονται.  Το πνευματικό εύρος όλο και διευρύνεται. Όχι φυσικά μόνον γύρο στο ποιοί είναι οι ψυχασθενείς του πλανητικού τούτου σώματος.  
Αλλά σε αυτό που γεννιέται μέσα μας και δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε.  
Η Φύση μάς σκουντά, ορατά και μη, για να στρέψουμε την προσοχή μας σ' αυτήν, απ'την οποία έχουμε τόσο πολύ αποσυνδεθεί !  Όχι αυτά που διακηρύσσουν πάντως οι...."άλλοι", αυτά είναι αστειότητες. 

Όλα στο σύμπαν κάνουν κύκλους με τους επί μέρους κύκλους τους.  Όπως δηλαδή στην ζωή μας έχουμε τον μεγάλο κύκλο ζωής και αναγέννησης ( ή θάνατος όπως ονομάζεται), ενδιάμεσα έχουμε επίσης και τους μικρότερους κύκλους της επί γης ζωής μας.  Κάθε κύκλος που κλείνει για να ανοίξει ο επόμενος, είναι τα στάδια της Ωρίμανσής μας, μέσα απ' τα γεγονότα και τις εμπειρίες μας. Γυρνάμε πάντα πίσω από κει που ξεκινήσαμε , σαν τους δολοφόνους στο τόπο του εγκλήματος, για να ολοκληρώσουμε (κλειδώσουμε) τον κύκλο μας!
Επειδή όλα όμως όσα γνωρίζουμε στην παρούσα κατάστασή μας, συνδέονται άπαντα μεταξύ τους, δρουν και κινούνται κάτω απ' τους ίδιους νόμους. Επομένως η γη, ο ήλιος, η φύση γενικότερα κάνουν και αυτά τους δικούς τους μεγάλους κύκλους ! Μας έχει προειδοποιήσει ο θείος Πλάτωνας περί αυτού καθώς και για τις σταθερές χρονικές περιόδους !
Περίπου κάθε 25.000 χρόνια, ο μεγάλος Ενιαυτός εντός του οποίου κινούμαστε, κλείνει τον μεγάλο κύκλο του, για να συνεχίσει το επόμενο συλλογικό ταξίδι (κύκλο) της αυτογνωσίας του.  Τα όσα τον αποτελούν ακολουθούν και αυτά σε αναλογία.  Αλληγορικά, το χέρι δεν θα γνωρίζει ποτέ τα του ποδιού παρά μόνον εξ αποστάσεως, γι αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ πόδι και θα παραμένει πάντα χέρι. 
Εύκολα αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως ως αναπόσπαστο μέλος του μεγάλου Ενιαυτού, δεν έχουμε ποτέ την δυνατότητα να πλησιάσουμε την έννοια της Θεότητας, διότι όσο εξελισσόμαστε εμείς άλλο τόσο "εξελίσσεται" και Εκείνη ! Θα το έλεγα : είμαστε ο Ενιαυτός χωρίς ταυτόχρονα να είμαστε, αφού απλά είμαστε μέρος του !

Κατόπιν όλων τούτων, δεν θα μπορούσα να μην συνδύαζα την Νέα Εποχή του Ενιαυτού, με τα όσα γίνονται εις βάρος της ελεύθερης σκέψης μας (Ν.Τ.Π), άρα και της εσωτερικής μας ανάτασης, τραβώντας μας το χαλί τής καθημερινής εξαρτημένης επιβίωσής μας κάτω απ' τα πόδια μας.  Μας εμπαίζουν με αυθάδεια, αφού ροκάνισαν τον ομφάλιο λώρο (την σύνδεσή μας) με την Φύση. Δεν πρόκειται για κανέναν έλεγχο του πλανήτη. Τι να ελέγξουν απ' τον πλανήτη ;; τον ίδιο τον πλανήτη ;; και ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να ελέγξουν τον πλανήτη ;;  Ας πούμε πως τον ελέγχουν. Ε και ;  Τον άνθρωπο προσπαθούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο, λες και το έχουν βάλει στοίχημα !  Το σπουδαίο δε είναι που αποκαλούν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μετανάστες εδώ και εκατοντάδες χρόνια (πάντως όχι χιλιετηρίδες), κατακτητές και καταπατητές της γής που περπατούν και έχουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί μας την αναίδεια να μιλούν σε μας τους γηγενείς αυτού του τεράααααστιου - εκτενούς τόπου, περί Ευρωπαίων, Ε.Ε και άλλες "θρίνχες" κατακατσαρωμένες.......  Άλλο θέμα τώρα όμως αυτό......

Πως μπορούν να ελέγξουν στο κάτω κάτω της γραφής έναν πλανήτη που έχει τους δικούς του νόμους και όχι τους ανθρώπινους θεσπισμένους ;; Τα πάντα στο σύμπαν "ελέγχονται" αρμονικά απ' Αυτόν που έκανε αυτόν στον Συμπαντικό σχεδιασμό.  Έναν συμπαντικό σχεδιασμό, που κατά την άποψή μου, λίγη γνώση και αίσθηση περί αυτού έχουμε, αναφερόμενη σε όσα μας είναι ορατά και γνωστοποιημένα.  Όταν μπορούμε να γνωρίζουμε πως τα πάντα όσα βλέπουμε γύρο μας, δεν είναι παρά μια "οφθαλμαπάτη", έχουμε μαύρα μεσάνυχτα για το πως και τι θα αντικρίσουμε ξεφεύγοντας απ' τον "παγωμένο χρόνο" που βιώνουμε αυτήν την στιγμή.  Όταν γνωρίζουμε πως η σκέψη είναι αυτή που συνθέτει και δίνει σχήμα, μορφή και κίνηση στην ύλη, έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε την δραματική διαφορετικότητα της "άλλης" ζωής όταν την αντικρίσουμε και την αντιμετωπίσουμε με τον τότε τρόπο σκέπτεσθαι.  Όταν διαπιστώνουμε πως όσο πιο χονδροειδής είναι μια σκέψη, τόσο χονδροειδής θα είναι και η σχηματισμένη ύλη, εύκολα κατανοούμε πως όσο πιο εκλεπτυσμένος είναι ο τρόπος "παραγωγής" μιας σκέψης, τόσο πιο αραχνοΰφαντη υλική μορφή θα διαμορφώνει.

Δεν το κρύβω πως θα ήθελα να βρεθώ στην πιο αραιωμένη υλική μορφή μου ! Θα είναι όχι μόνον συναρπαστικό, αλλά φαντάζομαι το πόσο πικρά θα φαντάζουν όλα όσα έχουμε μορφοποιήσει και παγειώσει στην παρούσα φάση μας.  Το ρήμα μάς το φωνάζει από μόνο του. Το ρήμα παγειώνω, εμπεριέχει την λέξη Γη !  Σκεφθείτε πόσες σκέψεις μπορεί να κάνετε γύρο απ' αυτό και την σημασία τους !!
Με συνεπαίρνει η διαφορετική αίσθηση, κίνηση και διάσταση της ανάλαφρης σκέψης !  

Ας κάνουμε μια προσπάθεια, αρχίζοντας να φανταζόμαστε την εναρμόνιση κατά την ευθυγράμμιση των ουράνιων σωμάτων, που πρόκειται να συμβεί στις 3 Δεκεμβρίου ! Να βρεθούμε κοντά τους με την φαντασία μας, προσπαθώντας όντας ένα ακόμα ουράνιο σώμα δίπλα τους, να εναρμονιστούμε με αυτά.  Ας μην ξέρουμε κανέναν τρόπο. Η ελεύθερη φαντασία του καθενός θα μας οδηγήσει !  Το κέρδος του φτερουγίσματος της σκέψης μας θα είναι πιο πολύτιμο, απ' όποιο αγαθό νομίζουμε πως έχουμε αποκτήσει !
Η σκέψη μας θα είναι σαν η "προσευχή" που στέλνουμε και "περιμένει" το Σύμπαν στα νέα του "γενέθλια", δείγμα στην συλλογική αίσθηση και διεργασία των πραγμάτων !!

Ξέρετε, οι πιο Ακριβές Έννοιες και Ιδέες που μπορούν να πλαστούν, δεν υπόκεινται στον ανθρώπινο νόμο της "απόδειξης" !  Όπως δεν υπόκεινται σε κανένα νόμο απόδειξης έννοιες, όπως Ελευθερία - Δικαιοσύνη ! Αν μένουμε πιστοί στο Χ = 4 παράδειγμα, δεν θα υπάρχει τότε περίπτωση να ανακαλύψουμε το... με πόσα ακόμα μπορεί το Χ να ισούται.
Ας ξεχάσουμε τους τροχιοδρομημένους τρόπους σκέψεως. Είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να προχωρούμε. Είναι ο μόνος τρόπος για την κατάκτηση της αίσθησης της Ελευθερίας. Αν λίγο αρχίσουμε να αισθανόμαστε απ' το νέκταρ της Ελεύθερης σκέψης, πραγματικά θα ανατριχιάσουμε "αφόρητα" θα έλεγα, απ΄ την μεθυστικά όμορφη, δημιουργική, αναπτερωτική αίσθησή της !!!

Ας δώσουμε ΑΞΙΑ, με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως στην σκέψη μας και ειλικρινά την μεθυστική επιρροή της δεν θα μπορούμε να την αντέχουμε.....!!!!!!!!!!!!! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω για όσες στιγμές - φορές έζησα την εμπειρία της σκέψης. Πιστέψτε με είναι εφικτό, προσφέροντας στον εαυτό μας "κάρτα" απεριορίστων διαδρομών και κατευθύνσεων, που θα μας γεμίζουν, θα μας ανυψώνουν, θα μας κάνουν ευτυχείς !!!  Αυτό το ταξείδι είναι πάντως μοναχικό μέχρι να κατακτηθεί.  Κατόπιν ψάχνει για τους μέχρι τότε άγνωστους συνταξιδιώτες του !!

Ο Καιρός είναι εδώ, αρκεί να είμαστε και εμείς ΕΔΩ, μην περιμένοντας "κάποια στιγμή" να έλθει ο καιρός.... κομίζοντας δώρα !!  
Μερικοί φίλοι προγραμματίζουν να ζήσουν την "συντέλεια" του κόσμου στις 21.12 στους Δελφούς !  Τι λέτε, δεν είναι μια πολύ καλή ιδέα ;;

Να είστε μέσα απ' την καρδιά μολυ όλοι καλά
Νάγια

ΥΣ : σε προηγούμενη ανάρτηση, αναφέρθηκα πως το μάθημα της νέας εποχής, "των έσχατων μέχρι σήμερα γνώριμων καιρών" είναι η ανακάλυψη του μεγαλείου της αξίας της ΜΟΝΑΔΑΣ !  Μέχρι σήμερα ζήσαμε για πολλάαα πολλάαα χρόνια με έντονους και καταστροφικούς ρυθμούς την επιβολή της δυαδικότητας. Η κατανόηση της δυαδικότητας, των ιδιοτήτων της και της τελικά άχρηστης παρουσίας της, θα είναι πραγματικά το επόμενο σκληρό μάθημα. Γιατί η κατάρριψη της δυαδικότητας, γκρεμίζει στα θεμέλιά του αυτόν τον κόσμο μέσα στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι.  Μην το υποτιμάτε καθόλου. 
Σκεφθείτε πως δράση και αντίδραση δεν είναι παρά η αλληλο-επιβεβαίωση της αυτο-ύπαρξή τους.  Από μόνη της καμιά δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει η άλλη. 
Σκεφθείτε πως μάθαμε για "κατώτερους και ανώτερους" ανθρώπους, κάκιστα συνηθίσαμε στην πάλη των τάξεων είτε καπιταλιστικής είτε κομμουνιστικής προέλευσης ....και πάει λέγοντας.  Ξέρετε εύκολα "θεοποιείς" έναν Θεό όταν έχεις ξεχωρίσει τα δεδομένα σε "καλό και κακό",  πολιτικοποιείς προς "δεξιά ή αριστερά" , ΑΝΤΙ  να καλλιεργείς την αντίληψη του ΟΛΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!   Τα πράγματα μοιρασμένα ελέγχονται πιο εύκολα.  
Το πολύχρωμο και πολυπράγμων αρμονικό συλλογικό δεν επιτρέπει "προνομιούχες" υποσυλλογικότητες, είτε κατώτερες είτε ανώτερες ή ελιτίστικες !
Φανταστείτε τον εαυτόν σας σαν ένα κομμάτι του Ενιαυτού (της Μονάδας)....... 
Αλληγορικά :  το χέρι δεν θα φρόντιζε το πόδι, επειδή ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει πόδι αν το επιθυμούσε ;; ....................  Τι θα γινόταν αν όλα γίνονταν πόδια ή χέρια ;;  
Σκεφθείτε πως ένα παιδί γεννιέται όταν το θηλυκό ενωθεί με το αρσενικό !
Το θετικό και το αρνητικό με την δική τους ένωση μας δίνουν τον ηλεκτρισμό !
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ;;  ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ....!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ ;;   Η Α---Η !!  (Τα γράμματα τα συμπληρώνετε εσείς. )
................................................
"Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ", όχι εγγύς

Πόσες φορές διαβάζουμε "ο καιρός γαρ εγγύς" ! και πάνω σ' αυτήν την φράση αποθέτει ο καθένας τις όποιες προσδοκίες του.  Έτσι δεν είναι ;

Κατά την άποψή μου λοιπόν ο καιρός δεν πρόκειται σύντομα να έρθει, αλλά είναι ήδη εδώ. Ο καιρός ξεκίνησε από όταν άρχισαν οι μάσκες να πέφτουν και οι συνειδητοποιήσεις να παίρνουν την θέση που τους αναλογεί, στην ανθρώπινη διανόηση. Θα μου πείτε που την είδες την ανθρώπινη διανόηση (!). Και όμως η παγκόσμια συνείδηση έχει αρχίσει δειλά να ανοίγει τα φτερά της με αυξητικές τάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όποιος δεν βλέπει τις αλλαγές, που είναι πάντως κατανοητό, έχει στραμμένη την προσοχή του στην φυλακή που προσπαθούν να του επιβάλλουν σε όλο και πιο στενά πλαίσια. Η παγκόσμια ελίτ διαχειρίζεται τον ανθρώπινο χρόνο, αφού δεν έχει άλλους τρόπους να επιρρεάσει την ανθρωπότητα, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό του διαλογισμού, δηλαδή την διανόηση.  Όσα και αν γράφονται, όσο και αν νομίζουμε πως έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να το καταφέρουν, ακόμα και αν το καταφέρνουν αλλά εν μέρει. Απλά γιατί η παραγωγή σκέψης υπόκειται σε κανόνες απρόβλεπτους, που ανά πάσα στιγμή ακόμα και αν είναι στραμμένη προς τα κάπου, πάντα θα έχει την δυνατότητα να ξεφεύγει για την δική της επιβίωση. Επιβίωση δεν έχει ανάγκη μόνον η υλική μας υπόσταση, η ύλη κατ' επέκταση, αλλά το οτιδήποτε που μπορεί να γεννηθεί, έχει ενσυνείδητα (θεία ουσία δηλαδή) την ίδια ανάγκη και ίδιο μέλημα. Η Σκέψη συνεπώς είναι πραγματικά Ελεύθερη (όχι σαν οποιαδήποτε αγκυλωμένη σκέψη) - αυτόν τον νόμο γνωρίζει και κανέναν άλλον - και όσο περισσότερο ασχολείται κανείς μαζί της, τόσο περισσότερο αναγνωρίζονται οι ιδιότητές της, οι ικανότητές της και η τεχνική τής δράσης της και των αποτελεσμάτων της.  Δηλαδή οφείλουμε να "σκεφθούμε" την σκέψη μας, για να  κατανοήσουμε την οντότητά της !  Πρέπει όμως να είμαστε οι παρατηρητές της, οι ανιχνευτές της και λιγότερο οι δημιουργοί της, που πολλές φορές μας προτρέπει προς λάθος σκέψεις.
Γνωστή η φράση "μπορεί το σώμα μου να είναι φυλακισμένο, ποτέ όμως η σκέψη μου" !!
 
Αλλαγές που ακόμα και αν είναι προ-σχεδιασμένες από την ίδια την ελίτ, δεν παύουν να δημιουργούνται, να γεννιόνται.  Κάθε τι καινούργιο, φέρνει τις δικές του δυναμικές στο πλέγμα του ανθρώπινου βίου, με άγνωστες προεκτάσεις προς κάθε πλευρά (ημών και υμών).  
Παράδειγμα, η δίκαιη πέρα για πέρα αναγνώριση της Παλαιστίνης, με τις ισχνές κατά την γνώμη μου αντιδράσεις, από ΗΠΑ, Ισραήλ, Γερμανία, που καταψήφισαν την απόφαση......  Δεν σας φαίνεται παράξενο, που πριν λίγες μέρες μιλάγαμε για εχθροπραξίες στην περιοχή και ξαφνικά ανακοινώθηκε μια τέτοια απόφαση ;; Διάβαζα μάλιστα, πως θα αναγνωριστούν και από άλλους διεθνείς οργανισμούς, έχοντας το δικαίωμα να προσφύγουν μέχρι και την σιωνιστική Χάγη (μην ξεχνιόμαστε) !
Χμ, χρειάζεται όμως σκέψη στα γιατί. Τα γιατί μπορεί να είναι πολύπλευρα. 
- Παράδειγμα ήδη άρχισαν να μιλούν κάποιοι πως αυτό είναι απόδειξη πως το πρόβλημα δεν είναι οι Εβραίοι, αλλά κάποιοι άλλοι που θα.... εμφανιστούν, χωρίς να τους ονοματίζουν, εμπλέκοντας μέσα και τον 3ο ναό του Σολομώντα.
- Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η παγκόσμια κοινή γνώμη, είτε φορά μπούργκες είτε πίνει φραπέδες, αναγνωρίζει κάποια πράγματα, όταν μάλιστα είναι τόσο οφθαλμοφανή.  Κάτι όμως ίσως πρέπει να προσπαθήσει να αναστρέψει αυτήν την οφθαλμοφανή άποψη, δεν νομίζετε ;
- Ενδέχεται επίσης να μάχονται αλλότριες δυνάμεις, με κάποιες να "χάνουν εδάφη" !  Πραγματικά ακόμα βρισκόμαστε σε ένα αίνιγμα !  Άσχετα με το τι αναλύει κάποιος γύρο απ' τα παγκόσμια γεγονότα, το σίγουρο είναι πως με τίποτα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το οτιδήποτε με κατηγορηματικό τρόπο!  Ούτε για τον πόλεμο στην Συρία.....
Σημασία έχει όμως πως η αλλαγή έγινε ή έστω ξεκίνησε.  
Το Κουρδιστάν είναι επίσης μια νέα αλλαγή που σύντομα θα γίνει αναγνωρισμένη πραγματικότητα.
Η επιτυχία της Αργεντινής να κερδίσει την έφεση...

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν μόνον εδώ.  Η ασφυξία που προκαλούν, φέρνει όλο και πιο κοντά τους ανθρώπους ! Διεγείρει όλο και περισσότερους για μάθηση γύρο απ' το περιβάλλον, τα γιατί του και τους "τρόπους" του, στο οποίο ζουν.  Οι συνομιλίες - οι διάλογοι άσχετα με πιο τρόπο γίνονται, εκ του σύνεγγυς ή μέσω τεχνολογίας, συνεχώς αυξάνονται.  Το πνευματικό εύρος όλο και διευρύνεται. Όχι φυσικά μόνον γύρο στο ποιοί είναι οι ψυχασθενείς του πλανητικού τούτου σώματος.  
Αλλά σε αυτό που γεννιέται μέσα μας και δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε.  
Η Φύση μάς σκουντά, ορατά και μη, για να στρέψουμε την προσοχή μας σ' αυτήν, απ'την οποία έχουμε τόσο πολύ αποσυνδεθεί !  Όχι αυτά που διακηρύσσουν πάντως οι...."άλλοι", αυτά είναι αστειότητες. 

Όλα στο σύμπαν κάνουν κύκλους με τους επί μέρους κύκλους τους.  Όπως δηλαδή στην ζωή μας έχουμε τον μεγάλο κύκλο ζωής και αναγέννησης ( ή θάνατος όπως ονομάζεται), ενδιάμεσα έχουμε επίσης και τους μικρότερους κύκλους της επί γης ζωής μας.  Κάθε κύκλος που κλείνει για να ανοίξει ο επόμενος, είναι τα στάδια της Ωρίμανσής μας, μέσα απ' τα γεγονότα και τις εμπειρίες μας. Γυρνάμε πάντα πίσω από κει που ξεκινήσαμε , σαν τους δολοφόνους στο τόπο του εγκλήματος, για να ολοκληρώσουμε (κλειδώσουμε) τον κύκλο μας!
Επειδή όλα όμως όσα γνωρίζουμε στην παρούσα κατάστασή μας, συνδέονται άπαντα μεταξύ τους, δρουν και κινούνται κάτω απ' τους ίδιους νόμους. Επομένως η γη, ο ήλιος, η φύση γενικότερα κάνουν και αυτά τους δικούς τους μεγάλους κύκλους ! Μας έχει προειδοποιήσει ο θείος Πλάτωνας περί αυτού καθώς και για τις σταθερές χρονικές περιόδους !
Περίπου κάθε 25.000 χρόνια, ο μεγάλος Ενιαυτός εντός του οποίου κινούμαστε, κλείνει τον μεγάλο κύκλο του, για να συνεχίσει το επόμενο συλλογικό ταξίδι (κύκλο) της αυτογνωσίας του.  Τα όσα τον αποτελούν ακολουθούν και αυτά σε αναλογία.  Αλληγορικά, το χέρι δεν θα γνωρίζει ποτέ τα του ποδιού παρά μόνον εξ αποστάσεως, γι αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ πόδι και θα παραμένει πάντα χέρι. 
Εύκολα αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως ως αναπόσπαστο μέλος του μεγάλου Ενιαυτού, δεν έχουμε ποτέ την δυνατότητα να πλησιάσουμε την έννοια της Θεότητας, διότι όσο εξελισσόμαστε εμείς άλλο τόσο "εξελίσσεται" και Εκείνη ! Θα το έλεγα : είμαστε ο Ενιαυτός χωρίς ταυτόχρονα να είμαστε, αφού απλά είμαστε μέρος του !

Κατόπιν όλων τούτων, δεν θα μπορούσα να μην συνδύαζα την Νέα Εποχή του Ενιαυτού, με τα όσα γίνονται εις βάρος της ελεύθερης σκέψης μας (Ν.Τ.Π), άρα και της εσωτερικής μας ανάτασης, τραβώντας μας το χαλί τής καθημερινής εξαρτημένης επιβίωσής μας κάτω απ' τα πόδια μας.  Μας εμπαίζουν με αυθάδεια, αφού ροκάνισαν τον ομφάλιο λώρο (την σύνδεσή μας) με την Φύση. Δεν πρόκειται για κανέναν έλεγχο του πλανήτη. Τι να ελέγξουν απ' τον πλανήτη ;; τον ίδιο τον πλανήτη ;; και ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να ελέγξουν τον πλανήτη ;;  Ας πούμε πως τον ελέγχουν. Ε και ;  Τον άνθρωπο προσπαθούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο, λες και το έχουν βάλει στοίχημα !  Το σπουδαίο δε είναι που αποκαλούν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μετανάστες εδώ και εκατοντάδες χρόνια (πάντως όχι χιλιετηρίδες), κατακτητές και καταπατητές της γής που περπατούν και έχουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί μας την αναίδεια να μιλούν σε μας τους γηγενείς αυτού του τεράααααστιου - εκτενούς τόπου, περί Ευρωπαίων, Ε.Ε και άλλες "θρίνχες" κατακατσαρωμένες.......  Άλλο θέμα τώρα όμως αυτό......

Πως μπορούν να ελέγξουν στο κάτω κάτω της γραφής έναν πλανήτη που έχει τους δικούς του νόμους και όχι τους ανθρώπινους θεσπισμένους ;; Τα πάντα στο σύμπαν "ελέγχονται" αρμονικά απ' Αυτόν που έκανε αυτόν στον Συμπαντικό σχεδιασμό.  Έναν συμπαντικό σχεδιασμό, που κατά την άποψή μου, λίγη γνώση και αίσθηση περί αυτού έχουμε, αναφερόμενη σε όσα μας είναι ορατά και γνωστοποιημένα.  Όταν μπορούμε να γνωρίζουμε πως τα πάντα όσα βλέπουμε γύρο μας, δεν είναι παρά μια "οφθαλμαπάτη", έχουμε μαύρα μεσάνυχτα για το πως και τι θα αντικρίσουμε ξεφεύγοντας απ' τον "παγωμένο χρόνο" που βιώνουμε αυτήν την στιγμή.  Όταν γνωρίζουμε πως η σκέψη είναι αυτή που συνθέτει και δίνει σχήμα, μορφή και κίνηση στην ύλη, έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε την δραματική διαφορετικότητα της "άλλης" ζωής όταν την αντικρίσουμε και την αντιμετωπίσουμε με τον τότε τρόπο σκέπτεσθαι.  Όταν διαπιστώνουμε πως όσο πιο χονδροειδής είναι μια σκέψη, τόσο χονδροειδής θα είναι και η σχηματισμένη ύλη, εύκολα κατανοούμε πως όσο πιο εκλεπτυσμένος είναι ο τρόπος "παραγωγής" μιας σκέψης, τόσο πιο αραχνοΰφαντη υλική μορφή θα διαμορφώνει.

Δεν το κρύβω πως θα ήθελα να βρεθώ στην πιο αραιωμένη υλική μορφή μου ! Θα είναι όχι μόνον συναρπαστικό, αλλά φαντάζομαι το πόσο πικρά θα φαντάζουν όλα όσα έχουμε μορφοποιήσει και παγειώσει στην παρούσα φάση μας.  Το ρήμα μάς το φωνάζει από μόνο του. Το ρήμα παγειώνω, εμπεριέχει την λέξη Γη !  Σκεφθείτε πόσες σκέψεις μπορεί να κάνετε γύρο απ' αυτό και την σημασία τους !!
Με συνεπαίρνει η διαφορετική αίσθηση, κίνηση και διάσταση της ανάλαφρης σκέψης !  

Ας κάνουμε μια προσπάθεια, αρχίζοντας να φανταζόμαστε την εναρμόνιση κατά την ευθυγράμμιση των ουράνιων σωμάτων, που πρόκειται να συμβεί στις 3 Δεκεμβρίου ! Να βρεθούμε κοντά τους με την φαντασία μας, προσπαθώντας όντας ένα ακόμα ουράνιο σώμα δίπλα τους, να εναρμονιστούμε με αυτά.  Ας μην ξέρουμε κανέναν τρόπο. Η ελεύθερη φαντασία του καθενός θα μας οδηγήσει !  Το κέρδος του φτερουγίσματος της σκέψης μας θα είναι πιο πολύτιμο, απ' όποιο αγαθό νομίζουμε πως έχουμε αποκτήσει !
Η σκέψη μας θα είναι σαν η "προσευχή" που στέλνουμε και "περιμένει" το Σύμπαν στα νέα του "γενέθλια", δείγμα στην συλλογική αίσθηση και διεργασία των πραγμάτων !!

Ξέρετε, οι πιο Ακριβές Έννοιες και Ιδέες που μπορούν να πλαστούν, δεν υπόκεινται στον ανθρώπινο νόμο της "απόδειξης" !  Όπως δεν υπόκεινται σε κανένα νόμο απόδειξης έννοιες, όπως Ελευθερία - Δικαιοσύνη ! Αν μένουμε πιστοί στο Χ = 4 παράδειγμα, δεν θα υπάρχει τότε περίπτωση να ανακαλύψουμε το... με πόσα ακόμα μπορεί το Χ να ισούται.
Ας ξεχάσουμε τους τροχιοδρομημένους τρόπους σκέψεως. Είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να προχωρούμε. Είναι ο μόνος τρόπος για την κατάκτηση της αίσθησης της Ελευθερίας. Αν λίγο αρχίσουμε να αισθανόμαστε απ' το νέκταρ της Ελεύθερης σκέψης, πραγματικά θα ανατριχιάσουμε "αφόρητα" θα έλεγα, απ΄ την μεθυστικά όμορφη, δημιουργική, αναπτερωτική αίσθησή της !!!

Ας δώσουμε ΑΞΙΑ, με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως στην σκέψη μας και ειλικρινά την μεθυστική επιρροή της δεν θα μπορούμε να την αντέχουμε.....!!!!!!!!!!!!! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω για όσες στιγμές - φορές έζησα την εμπειρία της σκέψης. Πιστέψτε με είναι εφικτό, προσφέροντας στον εαυτό μας "κάρτα" απεριορίστων διαδρομών και κατευθύνσεων, που θα μας γεμίζουν, θα μας ανυψώνουν, θα μας κάνουν ευτυχείς !!!  Αυτό το ταξείδι είναι πάντως μοναχικό μέχρι να κατακτηθεί.  Κατόπιν ψάχνει για τους μέχρι τότε άγνωστους συνταξιδιώτες του !!

Ο Καιρός είναι εδώ, αρκεί να είμαστε και εμείς ΕΔΩ, μην περιμένοντας "κάποια στιγμή" να έλθει ο καιρός.... κομίζοντας δώρα !!  
Μερικοί φίλοι προγραμματίζουν να ζήσουν την "συντέλεια" του κόσμου στις 21.12 στους Δελφούς !  Τι λέτε, δεν είναι μια πολύ καλή ιδέα ;;

Να είστε μέσα απ' την καρδιά μολυ όλοι καλά
Νάγια

ΥΣ : σε προηγούμενη ανάρτηση, αναφέρθηκα πως το μάθημα της νέας εποχής, "των έσχατων μέχρι σήμερα γνώριμων καιρών" είναι η ανακάλυψη του μεγαλείου της αξίας της ΜΟΝΑΔΑΣ !  Μέχρι σήμερα ζήσαμε για πολλάαα πολλάαα χρόνια με έντονους και καταστροφικούς ρυθμούς την επιβολή της δυαδικότητας. Η κατανόηση της δυαδικότητας, των ιδιοτήτων της και της τελικά άχρηστης παρουσίας της, θα είναι πραγματικά το επόμενο σκληρό μάθημα. Γιατί η κατάρριψη της δυαδικότητας, γκρεμίζει στα θεμέλιά του αυτόν τον κόσμο μέσα στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι.  Μην το υποτιμάτε καθόλου. 
Σκεφθείτε πως δράση και αντίδραση δεν είναι παρά η αλληλο-επιβεβαίωση της αυτο-ύπαρξή τους.  Από μόνη της καμιά δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει η άλλη. 
Σκεφθείτε πως μάθαμε για "κατώτερους και ανώτερους" ανθρώπους, κάκιστα συνηθίσαμε στην πάλη των τάξεων είτε καπιταλιστικής είτε κομμουνιστικής προέλευσης ....και πάει λέγοντας.  Ξέρετε εύκολα "θεοποιείς" έναν Θεό όταν έχεις ξεχωρίσει τα δεδομένα σε "καλό και κακό",  πολιτικοποιείς προς "δεξιά ή αριστερά" , ΑΝΤΙ  να καλλιεργείς την αντίληψη του ΟΛΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!   Τα πράγματα μοιρασμένα ελέγχονται πιο εύκολα.  
Το πολύχρωμο και πολυπράγμων αρμονικό συλλογικό δεν επιτρέπει "προνομιούχες" υποσυλλογικότητες, είτε κατώτερες είτε ανώτερες ή ελιτίστικες !
Φανταστείτε τον εαυτόν σας σαν ένα κομμάτι του Ενιαυτού (της Μονάδας)....... 
Αλληγορικά :  το χέρι δεν θα φρόντιζε το πόδι, επειδή ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει πόδι αν το επιθυμούσε ;; ....................  Τι θα γινόταν αν όλα γίνονταν πόδια ή χέρια ;;  
Σκεφθείτε πως ένα παιδί γεννιέται όταν το θηλυκό ενωθεί με το αρσενικό !
Το θετικό και το αρνητικό με την δική τους ένωση μας δίνουν τον ηλεκτρισμό !
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ;;  ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ....!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ ;;   Η Α---Η !!  (Τα γράμματα τα συμπληρώνετε εσείς. )
................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου