Απίστευτα πράγματα ακούγονται. Οι εξαρτήσεις των πολιτικών, άσχετα αν έμειναν ως εφεδρείες στην αφάνεια, όπως ο πρόεδρος της πρώην ΠΟΛΑΝ, που ξεγέλασε πολλούς από εμάς να τον ψηφίσουμε ως πρόεδρο της Ν.Δ για να γλυτώσουμε από την Αννανού Ντόρα, μας βγήκε το ίδιο και χειρότερος, εξαρτημένος από τα "δωράκια" της Siemens.
Το παρελθόν κυνηγά άπαντες, έχει επομένως δίκιο ο Χίος για τον Σαμαρά λέγοντας πως θα τον ρίξει το μυστικό παρελθόν του. Τι και αν του υποσχέθηκαν κάποτε μια σημαντική θέση. Κάθε τι πληρώνεται με ένα τίμημα, αργά ή γρήγορα. Από την στιγμή που βγαίνουν τέτοια γεγονότα στη φόρα, είναι θέμα χρόνου. Γεγονότα που κάποιοι φυσικά τροφοδοτούν για τα δικά τους συμφέροντα.
Το δυστύχημα είναι πως δεν υπάρχει ηγέτης άμεμπτος και με καθαρό παρελθόν, υψηλό φρόνημα να αναλάβει την χώρα. Σίγουρο είναι πάντως πως δεν είναι ο Τσίπρας, ένας από αυτούς, άσχετα αν δεν έχει κυβερνήσει. Ας μην πέσει η κοινωνία στην παγίδα. Η στάση του, το δικό του οικογενειακό - συγγενικό παρελθόν, για το οποίο παρ' ότι προκλείθηκε ποτέ δεν ασχολήθηκε, αφήνοντάς το στην σκόνη του χρόνου και η έγκαιρη τροποποίηση των θέσεών του, μιλούν από μόνα τους.
Ούτε όμως να ακολουθήσει ο λαός δοκιμασμένες ατραπούς ....., σε καμία περίπτωση. Δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί το μυαλό να σκέφτεται με σύνεση και διάθεση συσπειρωτική, να αποφεύγει αυτούς που κυνηγούν με την στάση τους προσωπικές προβολές με φιλόδοξες μελλοντικές αξιώσεις, όπως οι περισσότεροι τρέχουν να κερδίσουν στη κούρσα για την επόμενη στιγμή.
Εδώ πάντως γεννάται το ερώτημα, ποιός ο λόγος ο Κώστας ο Καραμανλής να στηρίζει τον Σαμαρά ; όταν μάλιστα επανέρχεται η υπόθεση της "δολοφονίας" ; Γιατί κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, αν κάποιος ήθελε να τον βγάλει από την μέση, θα το είχε κάνει.
Προς τι τα δικά του "ναι σε όλα" ; ή μην και δεν είχε άλλες διεξόδους, ανώδυνες γι αυτόν ; ή μήπως και δεν γνώριζε το παρελθόν του Σαμαρά ; αστεία πράγματα.
Επ΄ευκαιρία, θα αναφερθώ στον υπουργό των εξωτερικών της Κύπρου που άκουγα εχθές το βράδυ στο Κυπριακό κανάλι. Απαράδεκτη η τοποθέτησή του και η έπαρσή του, όσον αφορά την Κύπρο εν σχέση με την Ελλάδα. Επανειλημμένως επαναλάμβανε πως το μνημόνιο έγινε light και αργότερα lighter, εν σχέσει με αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα. Ξεγελούσε τους ακροατές του καναλιού, ότι τάχατε η Κύπρος "διαχειρίστηκε" καλλίτερα το παιγνίδι, από την "χαζή" Έλλάδα. Το χαζή φυσικά δικό μου, αλλά το ύφος των λεγομένων του ακριβώς αυτό υπονοούσαν ευθαρσώς. Έκανε φθηνή πολιτική στους ακροατές της εκπομπής (!!).
Ξεγελά τους δυστυχείς και υποφέροντες εν ριπή οφθαλμού πολίτες του νησιού, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, πως η πολιτική των μνημονίων ξεκίνησε στην Κύπρο, όπως ξεκίνησε ύπουλα και σταδιακά στην Ελλάδα.
Η παραίτηση του Σαρρή, ήταν μια απλή στάχτη στα μάτια. Ποιός ο λόγος δεν έγινε δεκτή όταν πρωτοειπώθηκε, αλλά πραγματοποιήθηκε αργότερα ; Τι άλλαξε ; Ο ίδιος δεν ήταν λίγο πριν και μετά την επίθεση στην Κύπρο ; Ν.
Makeleio2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου