a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


Αποτυχία το ταξείδι του Σαμαρά στην Κίνα. Η προπαγάνδα καλά κρατεί… 
Δεν ξέρω τί σας ταίζουν ή με τί σας ραντίζουν απο τον ουρανό αλλά πρέπει να το ψάξετε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι σας έχουν σε κατάσταση ύπνωσης. Δεν αντιδράτε με τίποτα και σε τίποτα. Ότι σας δώσουν το μασάτε σαν προβατάκια χωρίς να το εξετάσετε.
Ή κοιμάστε όρθιοι ή θέλετε να προσποιείστε ότι τα πράγματα  είναι τόσο ανθηρά όσο τα περιγράφει η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία. Συμπεριφέρεστε έτσι, γιατί δεν έχετε τα “κρεμμύδια” να δείτε κατάμματα τη ψεύτικη πραγματικότητα που σας σερβίρει η κυβέρνηση και γιατί δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας λυπάμαι πραγματικά.  Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εσείς τα διαθέτετε;
Ο αντιρατσιστικός νόμος ήρθε στην επιφάνεια για να φέρει σε αντιπαράθεση τον Μr.Alexis, τον Πρωθυπουργό του Σωλήνα και την ΧΑ. Σκοπό έχει να δημιουργήσει μεταξύ τους μια αντιπαλότητα, που θα εκφραστεί στη συνέχεια με ισχυρές αντιπαραθέσεις σε διάφορα επίπεδα και θα επιφέρει τη μεγάλη πολιτική φθορά αμφοτέρων. Επειδή αυτοί στην Ελλάδα κάνουν πάντα ότι τους λένε “άλλοι”, η επινόηση του σχεδίου αυτού είναι σαφώς εισαγόμενη. Ποιός θέλει την παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία; Η Γερμανία.

Ο Αποστόλης…

O Καμίνης ήταν εκείνος που οδήγησε τις εξελίξεις στη προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου. Ηταν εκείνος που εκμεταλλευόμενος την πολιτική ανεπάρκεια της ΧΑ έφερε με τις αποφάσεις του στο προσκήνιο τον αντιρατσιστικό νόμο. Εκανε κάτι απλό. Προκάλεσε την ΧΑ. Εκείνοι τσίμπησαν. Επαιξαν και έχασαν. Μαζί όμως με τη ΧΑ έχασε και η Ελλάδα.
Ο αντιρατσιστικός νόμος που θέλουν να φέρουν προς ψήφιση ξεχωρίζει τους πολίτες σε ρατσιστές και σε αντιρατσιστές, περιορίζει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, οδηγεί σε αναγκαστική αλλαγή των ιστορικών και των θρησκευτικών βιβλίων, αναγορεύει το νόμο σε δικαστή της ελεύθερης άποψης και του τρόπου διδασκαλίας αλλά και αναδιατάσσει την ερευνητική κατεύθυνση επι πολλών κοινωνικών και ιστορικών γεγονότων αμφιλεγομένων ή όχι. Αυτό σε μια δημοκρατία είναι επικίνδυνο.
Ο αντιρατσιστικός νόμος ή καλύτερα η κίνηση περί το μεταναστευτικό που εντάθηκε όταν επέστρεψε ο Καμίνης από τις ΗΠΑ έχει έντονη την οσμή Ροκφέλερ, που στηρίζει και την Αμερικάνικη ΜΚΟ την οποία επισκέφτηκε ο Καμίνης ατην Αμερική. Αυτό αντανακλάται και στην άμεση υπακοή της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιρατσιστικό νόμο και να επιθυμεί να τον περάσει νύχτα. Οταν αναφέρεται κανείς στο Ροκφέλερ θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι πίσω του  υπάρχουν σχέδια της νέας τάξης που αφορούν και τη μελλοντική εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις κοινωνικές δομές και στον τρόπο που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Αυτά που έλεγε π.χ. ο GAP περί e-government είναι μια γνωστή θέση που φανερά σχετίζει τις νέες τεχνολογίες με την πραγμάτωση μιας ψευδο-άμεσης δημοκρατίας σε μεγάλη κλίμακα. Δεν είναι όμως το συγκεκριμένο τόσο απλό όσο δείχνει και τόσο ωραίο όσο φαίνεται (αυτό θα το συζητήσω άλλη φορά).
Υπενθυμίζω, ότι πρίν το ταξείδι του “απεσταλμένου” Καμίνη στις ΗΠΑ, είχε προηγηθεί το ταξείδι Τσίπρα στην Αμερική και τη Γερμανία για να υπάρχει επί τάπητος – άν χρειασθεί – μια άλλη προοδευτική εναλλακτική λύση μνημονιακού χαρακτήρα. Οι καλοί παίχτες τα προσέχουν όλα… Αυτό το λέμε παίγνιο μηδενικού αθροίσματος.
ΑΛΛΑ, μετά από όσα προανέφερα γίνεται φανερό  ότι μερικοί είναι καταδικασμένοι να μείνουν για πάντα Πρωθυπουργοί του Σωλήνα, αφού είναι απλοί ουραγοί των αποφάσεων που λαμβάνονται στο εξωτερικό. Ο Αλέξης έχει κάνει σωρία πολιτικών λαθών και συνεχίζει. Το βαπόρι του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει και το πρόβλημα δεν είναι οι συνιστώσες…
Ο κάθε αντιρατσιστικός νόμος είναι αντισυνταγματικός πέρα ως πέρα.
Δεν είναι θέμα για μας τους υπόλοιπους οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του ενός ή του άλλου αλλά η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας. Η Ελλάδα στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν χρειάζεται μια δημοκρατία λιγότερη αλλά μια δημοκρατία περισσότερη. Οδηγίες της Ευρωζώνης που αυξάνουν τις αντιπαραθέσεις για το ρατσισμό ενισχύουν απαρατήρητες διαφορές και αναδύουν τα πάθη. Σαφώς, όσα προωθούνται δεν αφορούν το παρελθόν, αφού τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερα απο όσα εξελίσσονται γύρω από το μεταναστευτικό καθημερινά αλλά αφορούν το μέλλον. Σε αυτό το σημείο πρέπει όλοι να κοιτάτε. Πρέπει όμως και να θυμόσαστε όσα έχουν συμβεί, πρέπει να ασχολείστε με το “δήμο”, γιατί στην Ελλάδα ξεχνάτε συνέχεια και είστε ευθυνόφοβοι…

From Human to Humanoids

Ο αντιρατσιστικός νόμος θέτει τις βάσεις ενός νέου ιδιότυπου τύπου σκλαβιάς, που δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική κίνηση και τις πράξεις των πολιτών αλλά διαταράσσει και τη λογική τους τάξη, την οποία περιορίζει σε καλούπια και την αποκλείει απο “απαγορευμένα” μονοπάπια. Αυτό γίνεται έμμεσα με τον περιορισμό του αποτελέσματος δηλαδή της έκφρασης. Περιορίζοντας  την έκφραση αυτόματα περιορίζεται και η περιοχή στην οποία ψάχνει να βρεί λύσεις σε προβλήματα η σκέψη με τη λογική. .
Έχουμε μπροστά μας ένα νέο ιδιότυπο τύπο σκλαβιάς. Πρόκειται για πνευματική σκλαβιά την οποία κανείς δεν πρέπει να αποδεχτεί. Η ποινικοποίηση κάποιων “απαγορευμένων” σκέψεων θα είναι το επόμενο βήμα της νέας τάξης, αφού η χαρτογράφηση του εγκεφάλου και η παρακολούθηση των λειτουργιών του θα το επιτρέπει τεχνολογικά. Ενα chip πόνου θα έλυνε και το πρόβλημα.
Σύμφωνα με όσα είπα, ο αντιρατστικός νόμος χρειαζόταν και για αυτό το λόγο προωθείται η ψήφισή του σε ένα ή σε δύο στάδια. Ομως η δημοκρατία δεν τον χρειάζεται.

Στηρίζεις τον ψεύτη, τον ψηφοθήρα;

Αν θυμάται κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τα αντισυνταγματικά μνημόνια και παράδωσε την Eθνική κυριαρχία, θα πρέπει ο καθένας να μη στηρίζει κάθε “στρατηγικό” της στόχο. Για ποιό λόγο η κυβέρνηση αυτή θα γινόταν ξαφνικά πιο φιλελληνική; Για κανένα… Από το 2009 έχει ειπωθεί εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος τα μνημόνια αλλά η Ελλάδα κάθε 3-4 μήνες ψηφίζει νέα για το καλό της…!
Η Ελλάδα θα πάρει δύο δόσεις λέει η κυβέρνηση. Αλλά την δεύτερη, όπως η κυβέρνηση διευκρινίζει μέσω του Στουρνάρη θα την πάρει αφου προυπάρξουν τρείς προυποθέσεις, Για το 2014 πάλι αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα εφόσον δεν έχουν μπεί στα ταμεία 5 δις ευρώ που περιμένει να μπούν η κυβέρνηση και πολλά άλλα…
Ο αντιρατσιστικός νόμος αποτελεί και πόλο έλξης σε συγκεκριμένα κόμματα όσων μεταναστών ψηφίζουν. Εϊναι ο μόνος τρόπος για να πάρει το ΠΑΣΟΚ πάνω από 3%… Ο ΓΑΠ τον τελείωσε τον σοσιαλισμό. Η Διεθνής του ομάδα διαλύεται. Ο ρόλος του συνέχεια αποκαλύπτεται και η βοήθεια που του προσφέρεται απο τις Αμερικάνικες ΜΚΟ δεν φαίνεται να διασώζει την υστεροφημία του. Ολοι στην Ευρωζώνη ξέρουν, ξέρουν και πληρώνουν. 5000 Ελληνες που αυτοκτόνησαν ήδη πλήρωσαν τον φόρο αίματος στη πολιτική του ΓΑΠ. Πρέπει κάποτε οι ηθικοί αυτουργοί να συλληφθούν και να πληρώσουν.

Πώς επιβαρύνεται η οικονομία, η ασφάλεια και ο πολιτισμός της χώρας απο τους μετανάστες;

Ο αντιρατσισμός δεν αφορά τους Ελληνες και την Ελληνική κουλτούρα αφορά όσους στηρίζουν αυτούς που μπήκαν ή μπαίνουν απο τα παράθυρα παράνομα και στους οποίους κατοχυρώνονται πολιτικά δικαιώματα χάριν εξυπηρέτησης τρίτων και χάριν ψηφοθηρίας. Αν εκμεταλλευτείς τους μετανάστες για φτηνό εργατικό δυναμικό τότε αυτό βοηθάει την πολιτική του οικονομικά ισχυρότερου αλλά δεν βασίζεται στην ευρεία διεθνιστική αντίληψη, ότι όλοι ανεξαρτήτως Ελληνες και ξένοι πρέπει να πληρώνονται το ίδιο και όχι κάτω φυσικά απο τον κατώτερο μισθό. Σε αυτό το θέμα όλα τα Ελληνικά διεθνιστικά κόμματα και οι ξενοπληρωμένες ΜΚΟ δεν έχουν άποψη. Αυτό λέει πολλά.
Οπως σας έχω ξαναπεί παλαιότερα, μια οικονομία δεν μπορεί να απορροφήσει έστω και ευεργετικά πέραν ενός ορίου ένα αριθμό μεταναναστών. Ο ΓΑΠ όμως δεν στηρίχτηκε σε αυτή τη λογική όπως και η ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Για κανένα κόμμα στόχος δεν είναι η προστασία των μεταναστών. Εξυπηρετήσεις κάνουν και προστατεύουν τα συμφέροντά τους.
Σε ένα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να δίνεται υπό ορισμένες συνθήκες η μόνιμη κατοικία σε ένα μετανάστη μετά από χρόνια νόμιμης και χωρίς προβλήματα διαμονής καί όχι να του δίνεται διαβατήριο τόσο εύκολα. Είναι πολλά τα λεφτά… Και πρέπει να γνωρίζετε ήδη από το ποιοί επενδύουν στην Ελλάδα, ποιοί “επένδυσαν” και στις αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών που έζουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας απο την παρουσία 2 εκ. μεταναστών.
Δύο εκατομμύρια είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και μιλούν για αντιρατσιστικό νόμο;
Στον στρατό δεν θα έπρεπε επίσης να υπάρχουν άλλης ή διπλής υπηκοόητας πολίτες. Μπορείς να αγαπάς δύο πατρίδες αλλά μία μόνο μπορείς να υπερασπίζεις. Για το λόγο αυτό σε πολλά κράτη παιδιά μεταναστών είναι υποχρεωμένα μετά κάποια ηλικία να επιλέξουν τη μία απο τις δύο υπηκοόητες που έχουν.
Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη θέση του Πρωθυπουργού επίσης θα πρέπει να το έχουν μόνο Ελληνες πολίτες τριών γενεών. Τα “όσα” του Ρουπακιώτη και των αγώνων του, ότι έχει περάσει πάνω απο το επίπεδο του δημοτικού και τα περι σεβασμού που πρέπει να του δείχνουν (?) μάλλον αφορούν εμένα περισσότερο παρά αυτόν. Η συζήτηση κομμένη.
Ας μας πούν με αριθμούς άμεσα απο τη κυβέρνηση με νούμερα, πόσο εχει επιβαρυνθεί η Ελληνική οικονομία παο την παρουσία τόσων μεταναστών. Αηδιάζω μόνο και που το ρωτάω γιατί ξέρω ότι οι προδότες έχουν όνομα και προισταμένους… Ολοι οι πολίτες πρέπει να φορολογούνται το ίδιο χωρίς διάκριση. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε αυτό είναι πολύ χειρότερο απο αυτό που μερικοί στην Ελλάδα ονομάζουν ρατσισμό. Αλλού αυτά.

Σχετικά με τις επενδύσεις των Κινέζων ολιγαρχών στην Ελλάδα και αντιστρόφως

Για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα έχω ήδη μιλήσει. Η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως…
Στην Ελλάδα θα στήσουν China Towns και οι βίζες που θα δοθούν σε Κινέζους πολίτες, γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν να έρθουν κολυμπώντας, θα πάνε σύννεφο… Μην ερεθίζεστε όταν ακούτε για τη δημιουργία Εργαστηρίων Ελληνοκινεζικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Αυτά είναι τρίχες. Η κυβέρνηση τα λέει για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Τα λέει για να έρθουν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι Κινέζοι εργάτες εδώ. Οτι έγινε με τις πόρτες που άνοιξε στους Αλβανούς ο Σαμαράς θα επαναληφθεί. Οι Κινέζοι που θα έλθουν θα εργασθούν στις Κινεζικες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν. Ετσι είναι οι Κινέζοι.
Ας δούμε λίγο τι έχει ακουστεί. Ανα παράγραφο προσθέτω σχόλια…
ΑΠΕ: «Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στην Κίνα»
  
«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.
«Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το όνειρό μας είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του», ανέφερε κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης.
«Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Απάντηση
Αυτό είναι καταφανέστατο ψέμμα.
Η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα να δεί το “αύριο” με μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία, που γονάτισαν οικονομικά τον Eλληνικό λαό για να στηρίξουν το ξέπλυμα στις τράπεζες χρεώνοντας με δάνεια τους πολίτες, των οποίων τα ταμεία βρέθηκαν άδεια δηλαδή οι καταθέσεις είχαν πετάξει σε offshore και ποιός ξέρει που αλλού. 
Δεν επενδύει κανένας στο να αποτύχει η κυβέρνηση αλλά δεν μπορεί να την αφήνει να λέει και χοντρές ασυναρτησίες. Εγω προσωπικά πρόβλεψα ότι θα χρεοκοπούσε η χώρα και χρεωκόπησε. Εκείνοι επί τόσα χρόνια που είναι στην εξουσία δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν; 
Δεν επιθυμεί κανείς να προδοθεί η Ελλάδα αλλά η κυβέρνηση παραχώρησε την Eθνική κυριαρχία. Υπήρχαν άλλες λύσεις, τις οποίες δεν “είδε”. Ανάπτυξη δεν είναι η παρουσία θέσεων εργασίας αφού η εξαγωγή κερδών απο τους οιουσδήποτε επενδυτές θα οδηγήσει σε αύξηση της διαφοράς ανταγνωιστικότητας. Η εξυγίανση χρειάζεται αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα. 
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ποιά σημαντική βιομηχανία χτίστηκε στην Ελλάδα; Καμμία.Τί έγινε για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Βγαίνουν οι υπουργοί στα ΜΜΕ και απλά αναφέρουν τί διαπιστώνουν! Γελοιότητες. 
Το γιαούρτι φτειάχνεται με Γερμανικό γάλα. Τι συζητάμε τώρα… Η εστίαση της κυβέρνησης στον Πρωθυπουργό του Σωλήνα δεν σημαίνει τίποτα για τη ζωή του Ελληνα, διότι η προπαγάνδα της δεν θίγει την ουσία, δηλαδή ότι στο ΣΥΡΙΖΑ το οικονομικό πρόγραμμα είναι της πλάκας. Σε κανενα κόμμα άλλωστε δεν υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα. Ολοι υπάλληλοι είναι…
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαλώνουν για τα αφεντικά τους που στοιχηματίζουν πάνω τους. Λαγοί είναι που συμπαρασύρουν τον Ελληνικό λαό άλλες φορές πρός τα δεξιά, άλλες φορές προς τα αριστερά και άλλες φορές πρός την εξέδρα…
Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ.

Απάντηση
Αυτό το λέει η κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται για προπαγάνδα.
Οι Κινέζοι όπως και οι Γερμανοί θέλουν να πάρουν για μια δραχμή ότι πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Τα κέρση οι Κινζέζοι θα τα επαναεξάγουν όπως και όλοι οι άλλοι “επενδυτές”. Η κυβέρνηση δεν έχει νομο που να εξανγκάζει τον επενδυτή σε επανεπένδυση των κερδών του στην Ελλάδα ώστε να υπάρχει ανάπτυξη. Θα προκύψει δηλαδή μια κατάσταση που καποιοι θα έχουν δουλειά αλλά με φτηνά μεροκάματα αφου οι ανάγκες των μεταναστών θα τους αναγκάζουν να δουλεύουν με λιγότερα χρήματα.
Ετσι, ο ρατσισμός κατά των μεταναστών θα προκύψει όχι σαν αντίδραση σε αυτούς αλλά σάν πόλεμος επιβίωσης. Σε κάποια στιγμή θα σπάσουν  και οι απομένοντες συνδετικοί κρίκοι της Ελληνικής κοινωνίας – έρχεται και αλλαγή του στυντάγματος – οπότε μια αναταραχή θα έχει αποτέλεσμα η Ελλάδα να μικρύνει. Αυτός είναι ο ρόλος του αντιρατσιστικού νόμου, να βάλει το αλάτι στις πληγές που η κυβέρνηση έχει ανοίξει.
Η ΧΑ είναι και αυτή ένα εργαλείο, μπορεί και αυτών που τη στοχεύουν.  Η ΧΑ πολλές φορές στηρίζει αποφάσεις που ενισχύουν τοις τράπεζες και όπως όλα τα κόμματα δεν αναφέρονται στο γεγονός ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους. Η κυβέρνηση αναφέρεται στο ότι οι εφοπλιστές συνεισφέρουν το 7% στο ΑΕΠ αλλά δεν λέει πώς άμα πλήρωναν κανονικά φόρους η συνεισφορά τους θα έφτανε το 15%!
Ποιός να απαιτήσει τί σε αυτή τη χώρα; Μεταξύ κατεργαρέων…
Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας.

Απάντηση
Κανένας Πρωθυπουργός ανεξάρτητης χώρας δεν ζητάει να ενταχθεί η  χώρα του στο επενδυτικό πρόγραμμα άλλης χώρας. Αν δεν καταλαβαίνουν τί λενε και πώς εκφράζονται στην Ελληνική κυβέρνηση να ξαναπάνε στο δημοτικό. Δεν το λέω αστεία. Στην Ιαπωνία τα παιδάκια ξέρουν τα όρια της Ιαπωνικής ΑΟΖ. Στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της ΔΕΝ τα ξέρει και αυτό δεν σβύννεται με σφουγγάρι και εξυπνάδες του Αμερικάνικου κολλεγίου. Εντάξει;
Το έχω πεί και άλλες φορές, μια χώρα δεν μπορεί να στηρίζει την ανάπτυξη της μόνο στο τουρισμό και τη δημοσιογραφία… Πρέπει να αναπτύσσει όλες τις υποδομές της και σε  όλους τους τομείς  της οικονομίας, ώστε αν  κάποιος τομέας δεν παράγει για κάποιο λόγο να μπορεί να παράγει κάποιος άλλος. Tουρισμό έχουν και άλλες χώρες. Δεν μπορεί η Ελλάδα να φτειάχνει δρόμους για να πουλάνε οι Γερμανοί αυτοκίνητα… Εντάξει;
Δέστε, πόσο άχρηστα έχουν αποδειχτεί τα Ελληνικά ΑΕΙ; Επί δεκαετίες δεν έχουν δώσει τίποτα στην Ελληνική οικονομία. Αυτό που λένε μερικά ΜΜΕ, ότι δήθεν τα ΕΛληνικά ΑΕΙ είναι πέμπτα στη διεθνή κατάσταση είναι “Αμερικάνικες αβρότητες” και θα έπρεπε να είχατε τη λογική να το αντιλαμβάνεστε σαν black humor χωρίς να χρειάζεται εγώ να σας το αναφέρω.
Πρόσφατα διάβασα για κάποιες μοναδικές παγκόσμιου επιπέδου ανακαλύψεις που έγιναν σε Ελληνικό ΑΕΙ! Πιστέψτε με είναι προπαγάνδα. Αυτά που κάνουν είναι κοινότυπα projects και η συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων σε σοβαρά Ευρωπαικά projects των οποίων την επιτυχία μερικές φορές επικαρπώνονται οι Ελληνικές ομάδες λόγω της συμμετοχής τους, είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι κάτι που κρύβεται απο τα μέσα προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου.
Αλοίμονο πιά, κάθε επιστημονική ανακοίνωση ενός ΑΕΙ θα βαπτίζεται απο την κυβερνητική προπαγάνδα σαν παγκόσμια επιτυχία; Να σοβαρευτούν λίγο. Μας τα έχουν κάνει βότσαλα…
Ενδεικτικά μόνο για τις δυνατότητες στον τουρισμό, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Κίνας του είπε ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια.
Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας».
Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα. 
Παράλληλα δημιουργεί βίζα σέντερς για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.

Απάντηση
Προσέξετε πόσο ωραίο ανοίγει τον παιγνίδι της εισόδου Κινέζων εργατών στην Ελλάδα ο Σαμαράς. Προσέξετε πώς άνοιξαν τα Visa Centers για Κινέζους. Χρόνια πολλά…
«Δημιουργήσαμε σχέσεις και επαφές και εμείς και η επιχειρηματική ομάδα που ήλθε μαζί μας είδε τους σωστούς ανθρώπους και συζητήσαμε πρακτικά πράγματα.
Είναι όμως σημαντικό να γίνει «follow up» κάτι που μέχρι τώρα δεν κάνει η χώρα μας. Θα συγκροτηθεί συγκεκριμένη κυβερνητική ομάδα για να δει που άνοιξαν παράθυρα και ευκαιρίες, θα δει ποιες είναι οι δουλειές που μπορούν να γίνουν, ποιοι είναι οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αν έγινε η δουλειά, αν κόλλησε πού κόλλησε και τι μπορεί να γίνει για να προχωρήσει.
Τη γενική κατεύθυνση ακόμη και στην επιχειρηματικότητα την δίνει το κράτος της Κίνας, αν και υπάρχει και ο καθαρά ιδιωτικός τομέας κυρίως στην Σανγκάη» έλεγε κυβερνητικό στέλεχος.

Απάντηση
Oπως βλέπετε ο Σαμαράς κατέβασε και εδώ πλήρως τα βρακιά του. Είπε στους Κινέζους “εσεις αποφασίζετε”, όπως είπε το ίδιο και στους άλλους που μας δανείζουν. Eχει μάθει το ρόλο του. Ξεφτέρι είναι στο προσκύνημα.
Αυτό δεν είναι παράδοση Εθνικής κυριαρχίας; Πας να συνεργαστείς με μια χώρα  και κατεβάζεις τα σώβρακα; Πάς χωρίς σχέδιο;
Aυτοί στην κυβέρνηση έχουν μάθει να κάνουν business ή πάνε από δώ και απο κεί και ότι κάτσει; 
Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν μία σειρά ανθρώπους, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον κ. Ολάντ που είδε την κινεζική ηγεσία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κίνας είναι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την σύγχρονη πραγματικότητα και την δική μας πραγματικότητα.
«Έχουν μία διάθεση φιλική προς την Ελλάδα και γι αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά που τους είπαμε. Δημιουργήθηκε ισχυρή δυναμική με την παρουσία μας και πρέπει να την διατηρήσουμε» έλεγε υπουργός που μετείχε στην επίσκεψη.
Έχουν υπάρξει συνεννοήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τον δήμαρχο της Σαγκάης όσο και με τον κυβερνήτη της περιφέρειας αλλά και με άλλες περιφέρειες που δεν είναι γνωστές, ότι θα έλθουν στην Ελλάδα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων.

Απάντηση
Φυσικά, αφού πήγαν με κατεβασμένα βρακιά, αφού πήγαν με φτηνά πωλητήρια του ορυκτού καιτου  κρατικού πλούτου στα υγρά τους χέρια, αφού δεν βάζουν όρους σε τίποτα στις επενδύσεις άλλων χωρών ακόμη και σε αυτές που είναι έξω απο την ΕΕ, γιατί ένας Πρόεδρος ενός άλλου κράτους να μη θέλει να δεί τους “Nαιναίκους”;
Φιλική δεν θα έλεγα μόνο τη στάση των Κινέζων… Θα πρόσθετα και ερωτική… Με τέτοιο ξεπούλημα…
Τι λμκς εκπροσωπούν αυτή τη χώρα; Μήπως αυτοί που την εκπροσωπούν στα κέντρα επαφών, οι “περιπτεράδες” των υπουργείων, δεν έχουν την Ελληνική κουλτούρα αλλά κάποια άλλη; Πρέπει να εξεταστεί και αυτό.
«Φεύγουμε με το νέο ότι οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι και η COSCO θα συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης έχουμε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος κινεζικών επιχειρήσεων για το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Hochtief και τους Καναδούς εφόσον αγοράσουν το μερίδιό τους. Επίσης -και αυτή είναι τελευταία εξέλιξη- κινέζικος όμιλος, εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Υπάρχουν δύο συστάδες 13 περιφερειακών αεροδρομίων.

Απάντηση
Εδω η Cosco δεν πληρώνει φόρο εισαγωγής ατην Ελλάδα.
Ολα (ΦΠΑ, φόροι κλπ) θα πληρώνονται στη χώρα που θα φτάνουν τα Κινεζικά προιόντα. Η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης τον αποποιήθηκε. Το έχω συζητήσει σε προηγούμενο άρθρο. Η Ελλάδα θα έχει χώρους transit και στα λιμάνια της και στα αεροδρόμια.
ΕΟΖ γίνονται και στα αεροδρόμια. Στο transit των αεροδρομίων στήνονται πολλές ΕΟΖ.
Κακομοίρηδες. Ανάπτυξη είναι αυτό; Αυτό είναι πλιάτσικο.

Είδαμε την Huawey και την ΖΤΕ δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Huawey σήμερα έχει τζίρο 35 δισ. δολάρια και σε τρία χρόνια θα πάνε στα 70 δισ. Και οι δύο πάντως εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Επίσης σκέπτονται να δημιουργήσουν και ένα logistic center όπως η Hewlett Packard. Τέλος επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση του Καστελίου της Κρήτης», ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος για τα πρακτικά αποτελέσματα της επίσκεψης.

Απάντηση
Μη λέμε τα ίδια. Οπως η Hewlett Packard θα φέρνουν και αυτές τα προιόντα τους στην Ελλάδα.
Στην καλύτερη περίτπωση να τα συναρμολογούν εδώ (με Κινέζους τουρίστες…) και να τα βαπτίζουν Ελληνικά για να φανεί ότι η χώρα παράγει και να αυξηθούν οι εξαγωγές.
Η Ελλάδα κάνει μόνο βασική έρευνα στα ΑΕΙ της και το εργαστήριο που θα στηθεί το ίδιο θα κάνει. Αυτό δεν θα συνεισφέρει στη δημιουργία νέων βιομηχανιών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν υστερεί σε βασική έρευνα αλλά σε εφαρμοσμένη.
Η Κίνα δεν δίνει τεχνολογία σε κανένα, όπως και καμμία χώρα της υφηλίου.
Ο Σαμαράς είναι πολύ χαμηλών αξιώσεων και επιδεξιοτήτων. Δυστυχώς και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων τα ίδια είναι.
Τέλος μεγάλο περιθώριο υπάρχει και στον τομέα της ναυτιλίας. Είναι ενδεικτικό των ευκαιριών που ανοίγονται ότι 60% του πετρελαίου και 50% των εισαγωγών της Κίνας διακινείται με ελληνόκτητα πλοία. Παράλληλα 146 ελληνικά πλοία κατασκευάζονται αυτή την εποχή σε κινεζικά ναυπηγεία.
Είναι δεδομένο ότι η COSCO θα αυξήσει την δραστηριότητά της στο λιμάνι του Πειραιά σε κάθε περίπτωση. Το ενδιαφέρον τους μάλιστα δεν περιορίζεται πια μόνο στα εμπορευματοκιβώτια αλλά εκτείνεται στο σύνολο της δραστηριότητας του λιμανιού.

Απάντηση
Για το τέλος άφησαν το καλό…
Αμα δώσει ο Σαμαράς όλο το λιμάνι του Πειριαά όπως και άλλα λιμάνια στους Κινέζους ολιγάρχες, τότε θα ανοίξουν οι δουλειές και για τους Ελληνες εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους.
Πόσα πλοία να έχει πια η Cosco για να εξυπηρετηθεί. Οι Ελληνες εφοπλιστές θα βρούν ναύλα στη Κίνα, εκτός απο το φυσικό αέριο που θα μεταφέρουν απο Κύπρο γιατί ο αγωγός είναι ακριβός να γίνει…
Εγώ  σας τα εξήγησα. Αλλά έχετε μικρά μυαλά και σας αρέσει να εξισώνετε τους πάντες. Να πάτε στους Αγιους Πάντες τότε να σας ανοίξουν τα μάτια. Κορόιδα.
O κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι Ελληνες έχουν τους χειρότερους, Ολη τη παγκόσμια σκατίλα.
http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/05/blog-post_18.html#more
http://justiceforgreece.wordpress.com/ 
Η αποτυχία του ταξειδιού του Σαμαρά, μαζί με το ότι κοιμάσαι όρθιος Έλληνα που το παίζεις μάγκας και ξερόλας. Πριν ανοίξεις το στόμα σου να μιλήσεις διάβασε το κείμενο,.


Αποτυχία το ταξείδι του Σαμαρά στην Κίνα. Η προπαγάνδα καλά κρατεί… 
Δεν ξέρω τί σας ταίζουν ή με τί σας ραντίζουν απο τον ουρανό αλλά πρέπει να το ψάξετε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι σας έχουν σε κατάσταση ύπνωσης. Δεν αντιδράτε με τίποτα και σε τίποτα. Ότι σας δώσουν το μασάτε σαν προβατάκια χωρίς να το εξετάσετε.
Ή κοιμάστε όρθιοι ή θέλετε να προσποιείστε ότι τα πράγματα  είναι τόσο ανθηρά όσο τα περιγράφει η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία. Συμπεριφέρεστε έτσι, γιατί δεν έχετε τα “κρεμμύδια” να δείτε κατάμματα τη ψεύτικη πραγματικότητα που σας σερβίρει η κυβέρνηση και γιατί δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας λυπάμαι πραγματικά.  Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εσείς τα διαθέτετε;
Ο αντιρατσιστικός νόμος ήρθε στην επιφάνεια για να φέρει σε αντιπαράθεση τον Μr.Alexis, τον Πρωθυπουργό του Σωλήνα και την ΧΑ. Σκοπό έχει να δημιουργήσει μεταξύ τους μια αντιπαλότητα, που θα εκφραστεί στη συνέχεια με ισχυρές αντιπαραθέσεις σε διάφορα επίπεδα και θα επιφέρει τη μεγάλη πολιτική φθορά αμφοτέρων. Επειδή αυτοί στην Ελλάδα κάνουν πάντα ότι τους λένε “άλλοι”, η επινόηση του σχεδίου αυτού είναι σαφώς εισαγόμενη. Ποιός θέλει την παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία; Η Γερμανία.

Ο Αποστόλης…

O Καμίνης ήταν εκείνος που οδήγησε τις εξελίξεις στη προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου. Ηταν εκείνος που εκμεταλλευόμενος την πολιτική ανεπάρκεια της ΧΑ έφερε με τις αποφάσεις του στο προσκήνιο τον αντιρατσιστικό νόμο. Εκανε κάτι απλό. Προκάλεσε την ΧΑ. Εκείνοι τσίμπησαν. Επαιξαν και έχασαν. Μαζί όμως με τη ΧΑ έχασε και η Ελλάδα.
Ο αντιρατσιστικός νόμος που θέλουν να φέρουν προς ψήφιση ξεχωρίζει τους πολίτες σε ρατσιστές και σε αντιρατσιστές, περιορίζει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, οδηγεί σε αναγκαστική αλλαγή των ιστορικών και των θρησκευτικών βιβλίων, αναγορεύει το νόμο σε δικαστή της ελεύθερης άποψης και του τρόπου διδασκαλίας αλλά και αναδιατάσσει την ερευνητική κατεύθυνση επι πολλών κοινωνικών και ιστορικών γεγονότων αμφιλεγομένων ή όχι. Αυτό σε μια δημοκρατία είναι επικίνδυνο.
Ο αντιρατσιστικός νόμος ή καλύτερα η κίνηση περί το μεταναστευτικό που εντάθηκε όταν επέστρεψε ο Καμίνης από τις ΗΠΑ έχει έντονη την οσμή Ροκφέλερ, που στηρίζει και την Αμερικάνικη ΜΚΟ την οποία επισκέφτηκε ο Καμίνης ατην Αμερική. Αυτό αντανακλάται και στην άμεση υπακοή της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιρατσιστικό νόμο και να επιθυμεί να τον περάσει νύχτα. Οταν αναφέρεται κανείς στο Ροκφέλερ θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι πίσω του  υπάρχουν σχέδια της νέας τάξης που αφορούν και τη μελλοντική εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις κοινωνικές δομές και στον τρόπο που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Αυτά που έλεγε π.χ. ο GAP περί e-government είναι μια γνωστή θέση που φανερά σχετίζει τις νέες τεχνολογίες με την πραγμάτωση μιας ψευδο-άμεσης δημοκρατίας σε μεγάλη κλίμακα. Δεν είναι όμως το συγκεκριμένο τόσο απλό όσο δείχνει και τόσο ωραίο όσο φαίνεται (αυτό θα το συζητήσω άλλη φορά).
Υπενθυμίζω, ότι πρίν το ταξείδι του “απεσταλμένου” Καμίνη στις ΗΠΑ, είχε προηγηθεί το ταξείδι Τσίπρα στην Αμερική και τη Γερμανία για να υπάρχει επί τάπητος – άν χρειασθεί – μια άλλη προοδευτική εναλλακτική λύση μνημονιακού χαρακτήρα. Οι καλοί παίχτες τα προσέχουν όλα… Αυτό το λέμε παίγνιο μηδενικού αθροίσματος.
ΑΛΛΑ, μετά από όσα προανέφερα γίνεται φανερό  ότι μερικοί είναι καταδικασμένοι να μείνουν για πάντα Πρωθυπουργοί του Σωλήνα, αφού είναι απλοί ουραγοί των αποφάσεων που λαμβάνονται στο εξωτερικό. Ο Αλέξης έχει κάνει σωρία πολιτικών λαθών και συνεχίζει. Το βαπόρι του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει και το πρόβλημα δεν είναι οι συνιστώσες…
Ο κάθε αντιρατσιστικός νόμος είναι αντισυνταγματικός πέρα ως πέρα.
Δεν είναι θέμα για μας τους υπόλοιπους οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του ενός ή του άλλου αλλά η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας. Η Ελλάδα στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν χρειάζεται μια δημοκρατία λιγότερη αλλά μια δημοκρατία περισσότερη. Οδηγίες της Ευρωζώνης που αυξάνουν τις αντιπαραθέσεις για το ρατσισμό ενισχύουν απαρατήρητες διαφορές και αναδύουν τα πάθη. Σαφώς, όσα προωθούνται δεν αφορούν το παρελθόν, αφού τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερα απο όσα εξελίσσονται γύρω από το μεταναστευτικό καθημερινά αλλά αφορούν το μέλλον. Σε αυτό το σημείο πρέπει όλοι να κοιτάτε. Πρέπει όμως και να θυμόσαστε όσα έχουν συμβεί, πρέπει να ασχολείστε με το “δήμο”, γιατί στην Ελλάδα ξεχνάτε συνέχεια και είστε ευθυνόφοβοι…

From Human to Humanoids

Ο αντιρατσιστικός νόμος θέτει τις βάσεις ενός νέου ιδιότυπου τύπου σκλαβιάς, που δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική κίνηση και τις πράξεις των πολιτών αλλά διαταράσσει και τη λογική τους τάξη, την οποία περιορίζει σε καλούπια και την αποκλείει απο “απαγορευμένα” μονοπάπια. Αυτό γίνεται έμμεσα με τον περιορισμό του αποτελέσματος δηλαδή της έκφρασης. Περιορίζοντας  την έκφραση αυτόματα περιορίζεται και η περιοχή στην οποία ψάχνει να βρεί λύσεις σε προβλήματα η σκέψη με τη λογική. .
Έχουμε μπροστά μας ένα νέο ιδιότυπο τύπο σκλαβιάς. Πρόκειται για πνευματική σκλαβιά την οποία κανείς δεν πρέπει να αποδεχτεί. Η ποινικοποίηση κάποιων “απαγορευμένων” σκέψεων θα είναι το επόμενο βήμα της νέας τάξης, αφού η χαρτογράφηση του εγκεφάλου και η παρακολούθηση των λειτουργιών του θα το επιτρέπει τεχνολογικά. Ενα chip πόνου θα έλυνε και το πρόβλημα.
Σύμφωνα με όσα είπα, ο αντιρατστικός νόμος χρειαζόταν και για αυτό το λόγο προωθείται η ψήφισή του σε ένα ή σε δύο στάδια. Ομως η δημοκρατία δεν τον χρειάζεται.

Στηρίζεις τον ψεύτη, τον ψηφοθήρα;

Αν θυμάται κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τα αντισυνταγματικά μνημόνια και παράδωσε την Eθνική κυριαρχία, θα πρέπει ο καθένας να μη στηρίζει κάθε “στρατηγικό” της στόχο. Για ποιό λόγο η κυβέρνηση αυτή θα γινόταν ξαφνικά πιο φιλελληνική; Για κανένα… Από το 2009 έχει ειπωθεί εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος τα μνημόνια αλλά η Ελλάδα κάθε 3-4 μήνες ψηφίζει νέα για το καλό της…!
Η Ελλάδα θα πάρει δύο δόσεις λέει η κυβέρνηση. Αλλά την δεύτερη, όπως η κυβέρνηση διευκρινίζει μέσω του Στουρνάρη θα την πάρει αφου προυπάρξουν τρείς προυποθέσεις, Για το 2014 πάλι αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα εφόσον δεν έχουν μπεί στα ταμεία 5 δις ευρώ που περιμένει να μπούν η κυβέρνηση και πολλά άλλα…
Ο αντιρατσιστικός νόμος αποτελεί και πόλο έλξης σε συγκεκριμένα κόμματα όσων μεταναστών ψηφίζουν. Εϊναι ο μόνος τρόπος για να πάρει το ΠΑΣΟΚ πάνω από 3%… Ο ΓΑΠ τον τελείωσε τον σοσιαλισμό. Η Διεθνής του ομάδα διαλύεται. Ο ρόλος του συνέχεια αποκαλύπτεται και η βοήθεια που του προσφέρεται απο τις Αμερικάνικες ΜΚΟ δεν φαίνεται να διασώζει την υστεροφημία του. Ολοι στην Ευρωζώνη ξέρουν, ξέρουν και πληρώνουν. 5000 Ελληνες που αυτοκτόνησαν ήδη πλήρωσαν τον φόρο αίματος στη πολιτική του ΓΑΠ. Πρέπει κάποτε οι ηθικοί αυτουργοί να συλληφθούν και να πληρώσουν.

Πώς επιβαρύνεται η οικονομία, η ασφάλεια και ο πολιτισμός της χώρας απο τους μετανάστες;

Ο αντιρατσισμός δεν αφορά τους Ελληνες και την Ελληνική κουλτούρα αφορά όσους στηρίζουν αυτούς που μπήκαν ή μπαίνουν απο τα παράθυρα παράνομα και στους οποίους κατοχυρώνονται πολιτικά δικαιώματα χάριν εξυπηρέτησης τρίτων και χάριν ψηφοθηρίας. Αν εκμεταλλευτείς τους μετανάστες για φτηνό εργατικό δυναμικό τότε αυτό βοηθάει την πολιτική του οικονομικά ισχυρότερου αλλά δεν βασίζεται στην ευρεία διεθνιστική αντίληψη, ότι όλοι ανεξαρτήτως Ελληνες και ξένοι πρέπει να πληρώνονται το ίδιο και όχι κάτω φυσικά απο τον κατώτερο μισθό. Σε αυτό το θέμα όλα τα Ελληνικά διεθνιστικά κόμματα και οι ξενοπληρωμένες ΜΚΟ δεν έχουν άποψη. Αυτό λέει πολλά.
Οπως σας έχω ξαναπεί παλαιότερα, μια οικονομία δεν μπορεί να απορροφήσει έστω και ευεργετικά πέραν ενός ορίου ένα αριθμό μεταναναστών. Ο ΓΑΠ όμως δεν στηρίχτηκε σε αυτή τη λογική όπως και η ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Για κανένα κόμμα στόχος δεν είναι η προστασία των μεταναστών. Εξυπηρετήσεις κάνουν και προστατεύουν τα συμφέροντά τους.
Σε ένα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να δίνεται υπό ορισμένες συνθήκες η μόνιμη κατοικία σε ένα μετανάστη μετά από χρόνια νόμιμης και χωρίς προβλήματα διαμονής καί όχι να του δίνεται διαβατήριο τόσο εύκολα. Είναι πολλά τα λεφτά… Και πρέπει να γνωρίζετε ήδη από το ποιοί επενδύουν στην Ελλάδα, ποιοί “επένδυσαν” και στις αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών που έζουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας απο την παρουσία 2 εκ. μεταναστών.
Δύο εκατομμύρια είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και μιλούν για αντιρατσιστικό νόμο;
Στον στρατό δεν θα έπρεπε επίσης να υπάρχουν άλλης ή διπλής υπηκοόητας πολίτες. Μπορείς να αγαπάς δύο πατρίδες αλλά μία μόνο μπορείς να υπερασπίζεις. Για το λόγο αυτό σε πολλά κράτη παιδιά μεταναστών είναι υποχρεωμένα μετά κάποια ηλικία να επιλέξουν τη μία απο τις δύο υπηκοόητες που έχουν.
Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη θέση του Πρωθυπουργού επίσης θα πρέπει να το έχουν μόνο Ελληνες πολίτες τριών γενεών. Τα “όσα” του Ρουπακιώτη και των αγώνων του, ότι έχει περάσει πάνω απο το επίπεδο του δημοτικού και τα περι σεβασμού που πρέπει να του δείχνουν (?) μάλλον αφορούν εμένα περισσότερο παρά αυτόν. Η συζήτηση κομμένη.
Ας μας πούν με αριθμούς άμεσα απο τη κυβέρνηση με νούμερα, πόσο εχει επιβαρυνθεί η Ελληνική οικονομία παο την παρουσία τόσων μεταναστών. Αηδιάζω μόνο και που το ρωτάω γιατί ξέρω ότι οι προδότες έχουν όνομα και προισταμένους… Ολοι οι πολίτες πρέπει να φορολογούνται το ίδιο χωρίς διάκριση. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε αυτό είναι πολύ χειρότερο απο αυτό που μερικοί στην Ελλάδα ονομάζουν ρατσισμό. Αλλού αυτά.

Σχετικά με τις επενδύσεις των Κινέζων ολιγαρχών στην Ελλάδα και αντιστρόφως

Για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα έχω ήδη μιλήσει. Η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως…
Στην Ελλάδα θα στήσουν China Towns και οι βίζες που θα δοθούν σε Κινέζους πολίτες, γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν να έρθουν κολυμπώντας, θα πάνε σύννεφο… Μην ερεθίζεστε όταν ακούτε για τη δημιουργία Εργαστηρίων Ελληνοκινεζικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Αυτά είναι τρίχες. Η κυβέρνηση τα λέει για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Τα λέει για να έρθουν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι Κινέζοι εργάτες εδώ. Οτι έγινε με τις πόρτες που άνοιξε στους Αλβανούς ο Σαμαράς θα επαναληφθεί. Οι Κινέζοι που θα έλθουν θα εργασθούν στις Κινεζικες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν. Ετσι είναι οι Κινέζοι.
Ας δούμε λίγο τι έχει ακουστεί. Ανα παράγραφο προσθέτω σχόλια…
ΑΠΕ: «Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στην Κίνα»
  
«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.
«Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το όνειρό μας είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του», ανέφερε κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης.
«Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Απάντηση
Αυτό είναι καταφανέστατο ψέμμα.
Η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα να δεί το “αύριο” με μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία, που γονάτισαν οικονομικά τον Eλληνικό λαό για να στηρίξουν το ξέπλυμα στις τράπεζες χρεώνοντας με δάνεια τους πολίτες, των οποίων τα ταμεία βρέθηκαν άδεια δηλαδή οι καταθέσεις είχαν πετάξει σε offshore και ποιός ξέρει που αλλού. 
Δεν επενδύει κανένας στο να αποτύχει η κυβέρνηση αλλά δεν μπορεί να την αφήνει να λέει και χοντρές ασυναρτησίες. Εγω προσωπικά πρόβλεψα ότι θα χρεοκοπούσε η χώρα και χρεωκόπησε. Εκείνοι επί τόσα χρόνια που είναι στην εξουσία δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν; 
Δεν επιθυμεί κανείς να προδοθεί η Ελλάδα αλλά η κυβέρνηση παραχώρησε την Eθνική κυριαρχία. Υπήρχαν άλλες λύσεις, τις οποίες δεν “είδε”. Ανάπτυξη δεν είναι η παρουσία θέσεων εργασίας αφού η εξαγωγή κερδών απο τους οιουσδήποτε επενδυτές θα οδηγήσει σε αύξηση της διαφοράς ανταγνωιστικότητας. Η εξυγίανση χρειάζεται αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα. 
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ποιά σημαντική βιομηχανία χτίστηκε στην Ελλάδα; Καμμία.Τί έγινε για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Βγαίνουν οι υπουργοί στα ΜΜΕ και απλά αναφέρουν τί διαπιστώνουν! Γελοιότητες. 
Το γιαούρτι φτειάχνεται με Γερμανικό γάλα. Τι συζητάμε τώρα… Η εστίαση της κυβέρνησης στον Πρωθυπουργό του Σωλήνα δεν σημαίνει τίποτα για τη ζωή του Ελληνα, διότι η προπαγάνδα της δεν θίγει την ουσία, δηλαδή ότι στο ΣΥΡΙΖΑ το οικονομικό πρόγραμμα είναι της πλάκας. Σε κανενα κόμμα άλλωστε δεν υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα. Ολοι υπάλληλοι είναι…
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαλώνουν για τα αφεντικά τους που στοιχηματίζουν πάνω τους. Λαγοί είναι που συμπαρασύρουν τον Ελληνικό λαό άλλες φορές πρός τα δεξιά, άλλες φορές προς τα αριστερά και άλλες φορές πρός την εξέδρα…
Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ.

Απάντηση
Αυτό το λέει η κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται για προπαγάνδα.
Οι Κινέζοι όπως και οι Γερμανοί θέλουν να πάρουν για μια δραχμή ότι πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Τα κέρση οι Κινζέζοι θα τα επαναεξάγουν όπως και όλοι οι άλλοι “επενδυτές”. Η κυβέρνηση δεν έχει νομο που να εξανγκάζει τον επενδυτή σε επανεπένδυση των κερδών του στην Ελλάδα ώστε να υπάρχει ανάπτυξη. Θα προκύψει δηλαδή μια κατάσταση που καποιοι θα έχουν δουλειά αλλά με φτηνά μεροκάματα αφου οι ανάγκες των μεταναστών θα τους αναγκάζουν να δουλεύουν με λιγότερα χρήματα.
Ετσι, ο ρατσισμός κατά των μεταναστών θα προκύψει όχι σαν αντίδραση σε αυτούς αλλά σάν πόλεμος επιβίωσης. Σε κάποια στιγμή θα σπάσουν  και οι απομένοντες συνδετικοί κρίκοι της Ελληνικής κοινωνίας – έρχεται και αλλαγή του στυντάγματος – οπότε μια αναταραχή θα έχει αποτέλεσμα η Ελλάδα να μικρύνει. Αυτός είναι ο ρόλος του αντιρατσιστικού νόμου, να βάλει το αλάτι στις πληγές που η κυβέρνηση έχει ανοίξει.
Η ΧΑ είναι και αυτή ένα εργαλείο, μπορεί και αυτών που τη στοχεύουν.  Η ΧΑ πολλές φορές στηρίζει αποφάσεις που ενισχύουν τοις τράπεζες και όπως όλα τα κόμματα δεν αναφέρονται στο γεγονός ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους. Η κυβέρνηση αναφέρεται στο ότι οι εφοπλιστές συνεισφέρουν το 7% στο ΑΕΠ αλλά δεν λέει πώς άμα πλήρωναν κανονικά φόρους η συνεισφορά τους θα έφτανε το 15%!
Ποιός να απαιτήσει τί σε αυτή τη χώρα; Μεταξύ κατεργαρέων…
Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας.

Απάντηση
Κανένας Πρωθυπουργός ανεξάρτητης χώρας δεν ζητάει να ενταχθεί η  χώρα του στο επενδυτικό πρόγραμμα άλλης χώρας. Αν δεν καταλαβαίνουν τί λενε και πώς εκφράζονται στην Ελληνική κυβέρνηση να ξαναπάνε στο δημοτικό. Δεν το λέω αστεία. Στην Ιαπωνία τα παιδάκια ξέρουν τα όρια της Ιαπωνικής ΑΟΖ. Στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της ΔΕΝ τα ξέρει και αυτό δεν σβύννεται με σφουγγάρι και εξυπνάδες του Αμερικάνικου κολλεγίου. Εντάξει;
Το έχω πεί και άλλες φορές, μια χώρα δεν μπορεί να στηρίζει την ανάπτυξη της μόνο στο τουρισμό και τη δημοσιογραφία… Πρέπει να αναπτύσσει όλες τις υποδομές της και σε  όλους τους τομείς  της οικονομίας, ώστε αν  κάποιος τομέας δεν παράγει για κάποιο λόγο να μπορεί να παράγει κάποιος άλλος. Tουρισμό έχουν και άλλες χώρες. Δεν μπορεί η Ελλάδα να φτειάχνει δρόμους για να πουλάνε οι Γερμανοί αυτοκίνητα… Εντάξει;
Δέστε, πόσο άχρηστα έχουν αποδειχτεί τα Ελληνικά ΑΕΙ; Επί δεκαετίες δεν έχουν δώσει τίποτα στην Ελληνική οικονομία. Αυτό που λένε μερικά ΜΜΕ, ότι δήθεν τα ΕΛληνικά ΑΕΙ είναι πέμπτα στη διεθνή κατάσταση είναι “Αμερικάνικες αβρότητες” και θα έπρεπε να είχατε τη λογική να το αντιλαμβάνεστε σαν black humor χωρίς να χρειάζεται εγώ να σας το αναφέρω.
Πρόσφατα διάβασα για κάποιες μοναδικές παγκόσμιου επιπέδου ανακαλύψεις που έγιναν σε Ελληνικό ΑΕΙ! Πιστέψτε με είναι προπαγάνδα. Αυτά που κάνουν είναι κοινότυπα projects και η συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων σε σοβαρά Ευρωπαικά projects των οποίων την επιτυχία μερικές φορές επικαρπώνονται οι Ελληνικές ομάδες λόγω της συμμετοχής τους, είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι κάτι που κρύβεται απο τα μέσα προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου.
Αλοίμονο πιά, κάθε επιστημονική ανακοίνωση ενός ΑΕΙ θα βαπτίζεται απο την κυβερνητική προπαγάνδα σαν παγκόσμια επιτυχία; Να σοβαρευτούν λίγο. Μας τα έχουν κάνει βότσαλα…
Ενδεικτικά μόνο για τις δυνατότητες στον τουρισμό, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Κίνας του είπε ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια.
Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας».
Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα. 
Παράλληλα δημιουργεί βίζα σέντερς για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.

Απάντηση
Προσέξετε πόσο ωραίο ανοίγει τον παιγνίδι της εισόδου Κινέζων εργατών στην Ελλάδα ο Σαμαράς. Προσέξετε πώς άνοιξαν τα Visa Centers για Κινέζους. Χρόνια πολλά…
«Δημιουργήσαμε σχέσεις και επαφές και εμείς και η επιχειρηματική ομάδα που ήλθε μαζί μας είδε τους σωστούς ανθρώπους και συζητήσαμε πρακτικά πράγματα.
Είναι όμως σημαντικό να γίνει «follow up» κάτι που μέχρι τώρα δεν κάνει η χώρα μας. Θα συγκροτηθεί συγκεκριμένη κυβερνητική ομάδα για να δει που άνοιξαν παράθυρα και ευκαιρίες, θα δει ποιες είναι οι δουλειές που μπορούν να γίνουν, ποιοι είναι οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αν έγινε η δουλειά, αν κόλλησε πού κόλλησε και τι μπορεί να γίνει για να προχωρήσει.
Τη γενική κατεύθυνση ακόμη και στην επιχειρηματικότητα την δίνει το κράτος της Κίνας, αν και υπάρχει και ο καθαρά ιδιωτικός τομέας κυρίως στην Σανγκάη» έλεγε κυβερνητικό στέλεχος.

Απάντηση
Oπως βλέπετε ο Σαμαράς κατέβασε και εδώ πλήρως τα βρακιά του. Είπε στους Κινέζους “εσεις αποφασίζετε”, όπως είπε το ίδιο και στους άλλους που μας δανείζουν. Eχει μάθει το ρόλο του. Ξεφτέρι είναι στο προσκύνημα.
Αυτό δεν είναι παράδοση Εθνικής κυριαρχίας; Πας να συνεργαστείς με μια χώρα  και κατεβάζεις τα σώβρακα; Πάς χωρίς σχέδιο;
Aυτοί στην κυβέρνηση έχουν μάθει να κάνουν business ή πάνε από δώ και απο κεί και ότι κάτσει; 
Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν μία σειρά ανθρώπους, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον κ. Ολάντ που είδε την κινεζική ηγεσία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κίνας είναι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την σύγχρονη πραγματικότητα και την δική μας πραγματικότητα.
«Έχουν μία διάθεση φιλική προς την Ελλάδα και γι αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά που τους είπαμε. Δημιουργήθηκε ισχυρή δυναμική με την παρουσία μας και πρέπει να την διατηρήσουμε» έλεγε υπουργός που μετείχε στην επίσκεψη.
Έχουν υπάρξει συνεννοήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τον δήμαρχο της Σαγκάης όσο και με τον κυβερνήτη της περιφέρειας αλλά και με άλλες περιφέρειες που δεν είναι γνωστές, ότι θα έλθουν στην Ελλάδα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων.

Απάντηση
Φυσικά, αφού πήγαν με κατεβασμένα βρακιά, αφού πήγαν με φτηνά πωλητήρια του ορυκτού καιτου  κρατικού πλούτου στα υγρά τους χέρια, αφού δεν βάζουν όρους σε τίποτα στις επενδύσεις άλλων χωρών ακόμη και σε αυτές που είναι έξω απο την ΕΕ, γιατί ένας Πρόεδρος ενός άλλου κράτους να μη θέλει να δεί τους “Nαιναίκους”;
Φιλική δεν θα έλεγα μόνο τη στάση των Κινέζων… Θα πρόσθετα και ερωτική… Με τέτοιο ξεπούλημα…
Τι λμκς εκπροσωπούν αυτή τη χώρα; Μήπως αυτοί που την εκπροσωπούν στα κέντρα επαφών, οι “περιπτεράδες” των υπουργείων, δεν έχουν την Ελληνική κουλτούρα αλλά κάποια άλλη; Πρέπει να εξεταστεί και αυτό.
«Φεύγουμε με το νέο ότι οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι και η COSCO θα συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης έχουμε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος κινεζικών επιχειρήσεων για το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Hochtief και τους Καναδούς εφόσον αγοράσουν το μερίδιό τους. Επίσης -και αυτή είναι τελευταία εξέλιξη- κινέζικος όμιλος, εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Υπάρχουν δύο συστάδες 13 περιφερειακών αεροδρομίων.

Απάντηση
Εδω η Cosco δεν πληρώνει φόρο εισαγωγής ατην Ελλάδα.
Ολα (ΦΠΑ, φόροι κλπ) θα πληρώνονται στη χώρα που θα φτάνουν τα Κινεζικά προιόντα. Η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης τον αποποιήθηκε. Το έχω συζητήσει σε προηγούμενο άρθρο. Η Ελλάδα θα έχει χώρους transit και στα λιμάνια της και στα αεροδρόμια.
ΕΟΖ γίνονται και στα αεροδρόμια. Στο transit των αεροδρομίων στήνονται πολλές ΕΟΖ.
Κακομοίρηδες. Ανάπτυξη είναι αυτό; Αυτό είναι πλιάτσικο.

Είδαμε την Huawey και την ΖΤΕ δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Huawey σήμερα έχει τζίρο 35 δισ. δολάρια και σε τρία χρόνια θα πάνε στα 70 δισ. Και οι δύο πάντως εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Επίσης σκέπτονται να δημιουργήσουν και ένα logistic center όπως η Hewlett Packard. Τέλος επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση του Καστελίου της Κρήτης», ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος για τα πρακτικά αποτελέσματα της επίσκεψης.

Απάντηση
Μη λέμε τα ίδια. Οπως η Hewlett Packard θα φέρνουν και αυτές τα προιόντα τους στην Ελλάδα.
Στην καλύτερη περίτπωση να τα συναρμολογούν εδώ (με Κινέζους τουρίστες…) και να τα βαπτίζουν Ελληνικά για να φανεί ότι η χώρα παράγει και να αυξηθούν οι εξαγωγές.
Η Ελλάδα κάνει μόνο βασική έρευνα στα ΑΕΙ της και το εργαστήριο που θα στηθεί το ίδιο θα κάνει. Αυτό δεν θα συνεισφέρει στη δημιουργία νέων βιομηχανιών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν υστερεί σε βασική έρευνα αλλά σε εφαρμοσμένη.
Η Κίνα δεν δίνει τεχνολογία σε κανένα, όπως και καμμία χώρα της υφηλίου.
Ο Σαμαράς είναι πολύ χαμηλών αξιώσεων και επιδεξιοτήτων. Δυστυχώς και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων τα ίδια είναι.
Τέλος μεγάλο περιθώριο υπάρχει και στον τομέα της ναυτιλίας. Είναι ενδεικτικό των ευκαιριών που ανοίγονται ότι 60% του πετρελαίου και 50% των εισαγωγών της Κίνας διακινείται με ελληνόκτητα πλοία. Παράλληλα 146 ελληνικά πλοία κατασκευάζονται αυτή την εποχή σε κινεζικά ναυπηγεία.
Είναι δεδομένο ότι η COSCO θα αυξήσει την δραστηριότητά της στο λιμάνι του Πειραιά σε κάθε περίπτωση. Το ενδιαφέρον τους μάλιστα δεν περιορίζεται πια μόνο στα εμπορευματοκιβώτια αλλά εκτείνεται στο σύνολο της δραστηριότητας του λιμανιού.

Απάντηση
Για το τέλος άφησαν το καλό…
Αμα δώσει ο Σαμαράς όλο το λιμάνι του Πειριαά όπως και άλλα λιμάνια στους Κινέζους ολιγάρχες, τότε θα ανοίξουν οι δουλειές και για τους Ελληνες εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους.
Πόσα πλοία να έχει πια η Cosco για να εξυπηρετηθεί. Οι Ελληνες εφοπλιστές θα βρούν ναύλα στη Κίνα, εκτός απο το φυσικό αέριο που θα μεταφέρουν απο Κύπρο γιατί ο αγωγός είναι ακριβός να γίνει…
Εγώ  σας τα εξήγησα. Αλλά έχετε μικρά μυαλά και σας αρέσει να εξισώνετε τους πάντες. Να πάτε στους Αγιους Πάντες τότε να σας ανοίξουν τα μάτια. Κορόιδα.
O κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι Ελληνες έχουν τους χειρότερους, Ολη τη παγκόσμια σκατίλα.
http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/05/blog-post_18.html#more
http://justiceforgreece.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου