a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013



Η Ελλάδα μας, μετά την εφαρμογή τριών μνημονιακών δεσμεύσεων απέναντι στους πιστωτές της, βρίσκεται εν μέσω τραγικής, ανθρωπιστικής κρίσης. Φτωχοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και δεν υπάρχει ορατό σημείο ανάκαμψης, με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Είμαστε στο κέντρο μίας σχεδιαζόμενης γενοκτονίας, στα πλαίσια μίας πλαστής και ψευδώς κατασκευασμένης νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης και ιδεολογίας, στην οργάνωση και τη λειτουργία της κοινωνίας. Τα κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και πολλά έξω από αυτό, δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να προβούν σε ριζοσπαστικές ενέργειες.

Με αφορμή, την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, η Ελλάδα βιώνει το 6ο συνεχόμενο έτος καταστροφικής ύφεσης. Αφορμή, ένα αυθαίρετο, «λογιστικό δημόσιο χρέος». Ποτέ ξανά, χώρα της Δυτικής Ευρώπης μετά το Β’ΠΠ δεν έχασε τόσο πλούτο όσο η χώρα μας. Το σύστημα του καπιταλισμού ή της «οικονομίας της αγοράς» στην ιστορική του πορεία, έδειξε ότι βασίζεται ακριβώς πάνω σε αυτές τις «κρίσεις» που παίζουν τροφοδοτικό και ζωοποιό ρόλο στην αδιάλειπτη κυκλοφορία του κεφαλαίου. Είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα επαναληφθούν ξανά. Aπό την πρώτη πετρελαϊκή κρίση, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και ακόμα πιο παλιά, η Ελλάδα (το ίδιο ισχύει και για τη Κύπρο) έχει μπεί στο στόχαστρο μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων-κρατών.Ο έλεγχος του Ελληνικού αρχιπελάγους και της ενδοχώρας, είναι ένα εξέχων συγκριτικό πλεονέκτημα, στις τακτικές εξουσίας που διαμορφώνονται τον 21ο αιώνα. Ελλάδα και Κύπρος, διαθέτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι η κινητήριος δύναμη στον Βιομηχανικό κόσμο μας.

Πάνω στα ιστορικά Ελληνικά εδάφη, διεξάγεται ξανά ένας πόλεμος. Αγνωστος και αθέατος για τους περισσότερους, αδυσώπητος όμως και αμείλικτος, με απίστευτες στρατηγικές και τακτικές από αποικιοκρατικές δυνάμεις, που επιζητούν ξανά γεωστρατηγικό χώρο και νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Η χώρα μας προδομένη εδώ και πολλές δεκαετίες από κυρίαρχες ντόπιες και ξένες υπερεθνικές ελίτ, βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία τεράστιας έντασης σε όλα τα πεδία. Εχει παραδοθεί πλήρως στην επικυριαρχία ξένων συμφερόντων, με κύριο επίκεντρο την Ε.Ε., που ποδοπατούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης των Λαών. Με έναν «χαλκευμένο» εκλογικό νόμο, χωρίς να αποτυπώνετε ουσιαστικά, η κρίση και η βούληση του Ελληνικού Λαού, όπως εκφράζεται στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Ελληνικός Λαός εξαπατήθηκε κατ’ επανάληψη, το «κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα σε αυτόν και την Πολιτική εξουσία του τόπου, έχει διαρραγεί. Του απομένει μόνο η Πολιτική Ανυπακοή που σήμερα, παίρνει σάρκα και οστά, σε όλες τις εκφάνσεις στην κοινωνική ζωή αυτού του τόπου.

Ισχυρότατο ρόλο για την υποδούλωση της χώρας μας, έπαιξε το νόμισμα του «ευρώ» που καθοδηγείται από ξένα προς τα Ελληνικά συμφέροντα της Οικονομίας και της Κοινωνίας. Το ευρώ λειτουργώντας σαν χρεόγραφο και όχι σαν αξιόγραφο, σε ένα χαοτικό και αρρύθμιστο, διεθνές νομισματικό σύστημα, λειτουργεί σαν ο πολιορκητικός κριός των υπερεθνικών ελίτ, για την απόλυτη και ολοκληρωτική κυριαρχία τους, μέσω μίας παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης. Hέκδοση νομίσματος, συνιστά την κύρια πράξη εθνικής κυριαρχίας και εμείς την έχουμε παραχωρήσει (στην ουσία χωρίς εθνικά ισόποσο αντάλλαγμα) σε μία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δεν προασπίζει τα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας και των λαών της Ευρώπης.

Η ΤτΕ,ακολουθεί «στρατευμένες» οδηγίες, βάσει υποδείξεων της ΕΚΤ, που υπαγορεύονται από υπερεθνικά κέντρα, επιβουλεύοντας στην ουσία, το ίδιο το Ελληνικό Κράτος. Το νόμισμα του ευρώ, δεν είναι το «εργαλείο» άσκησης ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας, με ευρύτερο στόχο την πραγματική κοινωνικοοικονομική σύγκλιση των Ευρωπαϊκών Λαών, αλλά το μέσο μίας άκρατης κερδοσκοπίας και ταξικής αναδιανομής πλούτου, εις βάρος των ίδιων των Λαών της Ευρώπης. Η «Νεοφεουδαρχία» που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη είναι αδίστακτη. Χτυπάει όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά Κράτη με την ίδια τακτική. Με πρόσχημα την σταθερότητα των τιμών και του ευρώ, τσακίζει το κοινωνικό κράτος και ανεβάζει κατακόρυφα την ανεργία.
Από την άλλη, τα σύγχρονα χρηματιστήρια, είναι οι ατομικές βόμβες, στην υπηρεσία των «ελεύθερων αγορών», προσφέροντας όλη την τεχνική  υποστήριξη στην παγκοσμιοποιημένη ροή του κεφαλαίου. Εχουν την ίδια ισχύ με πυρηνικά όπλα, με ασυγκρίτως μεγαλύτερη ακτίνα. Οικονομίες και κοινωνίες καταστρέφονται με το πάτημα των πλήκτρων ενός υπολογιστή. Οι «φούσκες» των χρηματιστηρίων, αποδεικνύονται τοξική απειλή για την πραγματική οικονομία. 

Οι Διεθνείς Οίκοι αξιολόγησης επίσης, συμμετέχουν στο «στημένο» παιχνίδι, έχοντας θεσπίσει αδιαφανή κριτήρια για την πιστοληπτική ικανότητα ενός κράτους, που δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες του κόσμου, αφού μεροληπτούν, εμφανώς υπέρ συγκεκριμένων χωρών, που βρίσκονται στις ισχυρές χώρες του πλανήτη (G20).Εξυπηρετούν και αυτοί, συγκεκριμένα συμφέροντα, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες που έχουν συσταθεί από Κράτη και Διεθνείς φορείς, είναι παντελώς ανίσχυρες για να ελέγξουν προληπτικά και κατασταλτικά, τον χρηματιστηριακό «φρενήρη πυρετό» που έχει κυριεύσει τον πλανήτη μας. Τα τεράστια χρηματιστηριακά σκάνδαλα και απάτες της τελευταίας 20ετίας, αποδεικνύουν ότι οι μηχανισμοί του κράτους, δεν λειτουργούν στην προάσπιση του «γενικού συμφέροντος». Αντιθέτως, ο ίδιος ο θεσμός του κράτους, αδρανοποιείται σταδιακά. Ο κόσμος μας, οδηγείται σε κοινωνικά αδιέξοδα και στην φυσική καταστροφή. Η φύση πληγώνεται ανεπανόρθωτα. 

Με αυτήν ακριβώς την τακτική, που ακολουθούν οι περισσότερες Εκτελεστικές εξουσίες στον πλανήτη, οι Λαοί καλούνται να πληρώσουν το κόστος της αλόγιστης και χωρίς όρια, «οικονομία της απάτης». Το νέο χρηματιστικό κεφάλαιο που αναδύεται παγκοσμίως είναι, κυρίως, μπολιασμένο από τις Υπεραξίες του Τραπεζικού, του Βιομηχανικού και του Τεχνολογικού κλάδου. Πατάει στην πραγματική παραγωγή και δημιουργία του πλούτου, αλλά με μία άλογη και άπληστη συμπεριφορά, καταλήγει να υπονομεύει και να αντιπαλεύει το ίδιο το «κύτταρο» της γέννησης και εξέλιξης του καπιταλισμού και του ανθρώπινου είδους, δηλαδή, τον πυρήνα της οικογένειας.

Επιπροσθέτως, η χώρα μας εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, δέχεται και την αθρόα εισβολή μεταναστών υλοποιώντας Ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης, όπως το Δουβλίνο 1 και 2 που δεν προσφέρουν λύση στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Εγχώριες και υπερεθνικές ελίτ, εδώ και τρείς δεκαετίες εκτελούν στην ουσία, μία άνευ προηγουμένου, δημογραφική εξόντωση των Ελλήνων. Μέσα στην Ελληνική επικράτεια, υλοποιούνται σχέδια: α) προώθησης και εκμετάλλευσης των μεταναστών και του εν γένει εργατικού δυναμικού (εγχώριου και ξένου) β) δημογραφικής αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού που υποβόσκουν μείζονα, εσωτερική, εθνική απειλή.

Η Ελληνική Οικογένεια παλεύει για την επιβίωση. Η υπογεννητικότητα είναι μία ύπουλη μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία. Οι νέες γενιές μεταναστεύουν. Η χώρα μεταβάλλεται σε χώρα εξαγωγής, άκρως εξειδικευμένου επιστημονικού εργατικού δυναμικού και χώρα εισαγωγής, «φτηνών» εργατικών χεριών του πρωτογενούς τομέα. Η ανεργία είναι δομική και δυναμιτίζει συθέμελλα την χώρα μας. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις. Ο Ελληνικός Λαός, ένας εργατικός και ικανότατος λαός, όπως δείχνουν όλες οι Διεθνείς στατιστικές, με τις «μνημονιακές δεσμεύσεις», έγινε θυσία στον βωμό των εγχώριων και ξένων τραπεζών και βορά στο «ραντιέρικο», παγκοσμιοποιημένο, χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μεταφέρεται διαρκώς, παραγόμενος πλούτος από τον «κόσμο της εργασίας» στον «κόσμο του κεφαλαίου», καλύπτοντας τις τεράστιες ζημίες στην πραγματική οικονομία από τα κάθε είδους χρηματοπιστωτικά παιχνίδια. Με αυτή τη ληστρική τακτική, τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν.

Η κύρια αιτία λοιπόν, της σημερινής πολυδιάστατης κρίσης είναι η συγκέντρωση εξουσίας και δύναμης στα χέρια υπερεθνικών ελίτ, τις οποία παράγει και αναπαράγει, η δυναμική του συστήματος της «οικονομίας της αγοράς».
Η (ψεύτικη) δημοκρατία που στηρίζεται στις υπάρχουσες αντιπροσωπευτικές μορφές διακυβέρνησης, δεν μπορεί να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού, αφού είναι αποκομμένη από αυτόν. Αντιθέτως, λειτουργεί υποστηρικτικά και με συγκολλητική ισχύ μεταξύ και άλλων παρόμοιων Συνταγμάτων της Ευρώπης, με την ίδια φιλοσοφία, ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις υπερεθνικές ελίτ, για τις τύχες των κρατών.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της «δικτατορίας των αγορών» δεν είναι χώρα πραγματικά ελεύθερη και ούτε δημοκρατική. Η χώρα-λίκνο της Δημοκρατίας, Ιστορικό, Διαχρονικό σύμβολο της Οικουμένης, τελεί υπό καθεστώς κατοχής από μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, που σιγά-σιγά μετασχηματίζεται δομικά μέσω υπερεθνικών οργανισμών (ΔΝΤ, ΠΟΕ, Ε.Ε.,κ.α)  σε μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση, για να τσακίσει τις Εθνικές κυριαρχίες και τη βούληση των Λαών. Οι πολυεθνικές εταιρείες, μητρικές και θυγατρικές, με το πλέγμα Βιοεξουσίας που ασκούν πάνω στον παγκόσμιο πληθυσμό, οδηγούν τον πλανήτη σε ένα καθεστώς «οικονομικής φυλακής» για να συνεχίσουν να ελέγχουν (μέσω και του συστήματος της μισθωτής εργασίας) όλους τους Πλουτοπαραγωγικούς συντελεστές. 737 εταιρείες φαίνεται να  ελέγχουν, το 80% του παραγόμενου πλούτου στον πλανήτη μας.  

Ο Λαός μας αποκομμένος,από την Παιδεία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, που επάνω τους στηρίχθηκαν όλοι οι σύγχρονοι πολιτισμοί, ταυτόχρονα αποστερημένος από μία ουσιαστική και θεμελιώδης βασική Πολιτική εκπαίδευση, και αποπροσανατολισμένος από τα εγχώρια ΜΜΕ, που προπαγανδίζουν έναν ανώφελο τρόπο ζωής Αγγλοσαξωνικού χαρακτήρα,  δεν διέγνωσε έγκαιρα τον Πολιτικό κίνδυνο. Αποπροσανατολίζεται διαρκώς και συστηματικά, μέσω της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ, από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που τον ταλανίζουν. Οι  συνδετικοί κρίκοι που ένωναν τις «παλαιές» με τις «νέες» γενεές σπάνε σταδιακά.  

Ο Πολιτικός Πολιτισμός μας (και όχι μόνο αυτός), δέχεται επίθεση. Το Ελληνικό Σύνταγμα καταπατείται. Τα Κοινωνικά δικαιώματα χάνονται και τα Ατομικά περιορίζονται. Hκυρίαρχη τάξη πραγμάτων, δημιουργεί ιδιώτες και καταναλωτές και όχι συνειδητοποιημένους Πολίτες. Χάνεται και λησμονιέται η βαθύτατη (μη-υλιστική) Πολιτιστική μας παράδοση και αλλοτριώνονται συνειδήσεις. Καταναλωτισμός και Διαφθορά είναι τα δύο αποσαθρωτικά στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας.
Το ξεπέρασμα επομένως της χρόνιας κρίσης που άρχισε με την ανάδυση αυτού του συστήματος και επιδεινώθηκε τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, με την παγκοσμιοποίηση της «οικονομίας της αγοράς», δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσα από τη μεταρρύθμιση του ίδιου του συστήματος.

Αυτό το κοινωνικό σύστημα, δεν αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά εξελίσσεται σε κάτι ξένο και εντελώς εχθρικό με την Υπόσταση όλων των Κοινωνιών και των Ατόμων. Ανεξαιρέτως γεωγραφικού μήκους και πλάτους και ανεξαιρέτως πολιτικής, πολιτιστικής και ιδεολογικής θέσμισης, των εκάστοτε κοινωνιών. Το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο, έχει κηρύξει πόλεμο σε αυτούς που εργάζονται και παράγουν πλούτο. Το κεφάλαιο δεν μπορεί όμως από μόνο του, να παράξει πραγματικό πλούτο. Ο παράγων «άνθρωπος» όμως, εξακολουθεί να είναι το κλειδί για την παγκόσμια ευημερία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Ελλάδα μας, η κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, καλείται και πάλι, να αλλάξει τον Ιστορικό ρου και να καταλάβει τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Να γίνει το κράτος-φορέας διεθνούς αναγνώρισης, διαμεσολάβησης, και διαπραγμάτευσης σε περιοχές κρίσης.  Να λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες δυνάμεις, ιδιαιτέρως με τις χώρες «BRICS»,  με τις οποίες τη συνδέει η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα στους λαούς, με στόχο την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

Η Ελληνική κοινωνία, όπως ένα ανοικτό, θερμοδυναμικό σύστημα, εξελίσσεται προς μία νέα δυναμική και ριζοσπαστική  κατάσταση. Προετοιμάζει και προετοιμάζεται για τη ρήξη με το παρελθόν. Γιά μία κατάσταση που ηκοινωνία δεν θα μπορεί να  λειτουργήσει (και να προσδιοριστεί) αναλύοντας μονάχα το άτομα, αλλά ως ένα σύνολο, θα παράξει δικούς της νόμους και αυτο-οργάνωση, που θα επιδράσουν με τη σειρά τους στη φύση του ίδιου του ατόμου. Χτίζονται ξανά, οι νέες συλλογικότητες. Το «εμείς», επιστρέφει στην συλλογική μας συνείδηση κατανικώντας τα «εγώ». 

Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορούμε να τα δεχθούμε άλλο. Πρέπει να τα αλλάξουμε. Αισθανόμαστε ότι έχουμε ηθικό χρέος και καθήκον. Ολοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν ηθικό χρέος για τις επόμενες γενιές. Αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε με αναίμακτο τρόπο την Πατρίδα μας, προσπαθούμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και συντροφικότητα, Ελληνες ΟΛΩΝ των ιδεολογικών προσεγγίσεων να κάνουμε επιτέλους την Ιστορική Υπέρβαση που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν.
Το κόμμα αυτό, δημιουργείται και θεσπίζεται, από αδέσμευτες, ανεξάρτητες, Ελεύθερες φωνές, κύρια, μέσα από το διαδίκτυο. Μέσα από αυτό το τεχνολογικό θαύμα και αγαθό της Δημοκρατίας, ευελπιστούμε να συσπειρώσουμε το πιο δυναμικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Προσδοκούμε ταυτόχρονα, με τον διαρκή, προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας, να ακουστούμε και σε χώρους που το διαδίκτυο δεν μπορεί ακόμα να διεισδύσει.

Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη αυτού του μέσου. Κρίνουμε απαραίτητη τη συμβολή του, ως προς την δημιουργία της νέας Ελληνικής Κοινωνίας που οραματιζόμαστε, της Συμμετοχικής και Αμεσης Δημοκρατίας.Το διαδίκτυο, μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό εργαλείο για την μετάβαση στη νέα εποχή. Σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Στοχεύουμε μέσω αυτού, στην άμεση λήψη αποφάσεων, μέσω των συνελεύσεων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, που θα εντάσσονται σε περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό. Ο Πολίτης θα έχει πάντα λόγο.

Στην «Ελληνική Υπέρβαση», δεν υπάρχουν «χρωματισμένες» ιδέες και ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος. Υπάρχουν μόνο οράματα. Ολοι μαζί, κρατάμε αυτά που μας ενώνουν και αφήνουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν. Κοινός μας στόχος, η ανάταση και η αναγέννηση της πατρίδας μας. Η οριστική απελευθέρωση της Ελλάδας από ιδεολογικά δεσμά και κομματικά στερεότυπα του παρελθόντος, είναι επιτακτική ανάγκη. Χρειαζόμαστε λογικές και λειτουργικές Ιδέες. 

Το ξεπέρασμα αυτής της ολικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία, είναι δυνατό μόνο με τη δημιουργία ενός νέου τρόπου αντίληψης στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική οργάνωση της κοινωνίας, που εξασφαλίζει την ισοκατανομή εξουσίας-δύναμης μεταξύ όλων των πολιτών σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης και δρατηριότητας.
 
Και αυτό ακριβώς, σκοπεύουμε να κάνουμε εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έχει ανάγκη νέων δομών οργάνωσης της Ελληνικής οικονομίας που να κάνουν την λειτουργία της αποτελεσματική και να διασφαλίζεται η δημιουργική – αναβαθμισμένη παρουσία της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Το σύστημα της «οικονομίας της αγοράς» έχει οδηγήσει στην τεράστια συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των ολίγων. Εχει οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλεια, την εξαφάνιση των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και την επαναλαμβανόμενη οικολογική καταστροφή.  

Εστιάζουμε το Εθνικό σχέδιο δράσης σε επτά στρατηγικούς τομείς:
1ον.στίς Τεχνολογίες και στις οργανωτικές δομές
2ον.στις Κοινωνικές σχέσεις
3ον.στις Θεσμικές και Διοικητικές ρυθμίσεις
4ον.στην Παραγωγή και την εργασιακή διαδικασία
5ον.στην Σχέση μας με τη μητέρα Φύση
6ον.στην Αναπαραγωγή της καθημερινότητας και του είδους
7ον.στις Διανοητικές αντιλήψεις του κόσμου.

Ελέγχουμε δηλαδή τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό σε Εθνικούς στρατηγικούς τομείς,  με απώτερο στόχο την ικανοποίηση των βασικών αναγκών όλων των πολιτών. Σεβόμαστε απόλυτα την ελευθερία επιλογής του ατόμου, ως προς την ικανοποίηση των μη βασικών αναγκών του, σύμφωνα πάντα με τις δικές του επιλογές, για εργασία και για ελεύθερο χρόνο. Η δίκαια αναδιανομή του Εθνικού πλούτου, είναι πρώτιστη προτεραιότητα για την πραγματική ευημερία. Η χώρα μας όμως, λόγω της τεράστιας κοινωνικής εξαθλίωσης και των αδιεξόδων που έχει περιέλθει, χρήζει επιτακτικής ανάγκης, από άμεσα μέτρα. Οι βραχυπρόθεσμοι άξονες του μεταβατικού προγράμματος, είναι:
  • Στάση εξωτερικών πληρωμών με ταυτόχρονη σύσταση Διεθνούς Λογιστικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους.
  • Διακοπή της εκτέλεσης και εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων.
  • Ελεγχος της κίνησης όλων των κεφαλαίων.
  • Κρατικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος.
  • Εξοδος από την ΟΝΕ και εισαγωγή εθνικού νομίσματος με ταυτόχρονη Εθνικοποίηση της ΤτΕ.
  • Σύστημα ελέγχου των τιμών και παροχής βασικών αγαθών.
  • Αμεσα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης για τις πληθυσμιακές ομάδες.
  • Αμεση αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  • Διακρατικές εμπορικές πολιτικές και συμφωνίες, για την οικοδόμηση διεθνών οικονομικών συμμαχιών.
Οι μακροπρόθεσμοι Εθνικοί μας στόχοι είναι:
  • επάρκεια και αυτονομία στα Τρόφιμα
  • επάρκεια και αυτονομία στα Φάρμακα
  • επάρκεια και αυτονομία στην Ενέργεια
  • επάρκεια και αυτονομία στις Α’ Υλες
  • επάρκεια και αυτονομία στα Αμυντικά οπλικά συστήματα
Η κύρια φιλοσοφία μας είναι ο σεβασμός της Ανθρώπινης Δραστηριότητας πάνω στην Φύση και η ήπια μορφής ανάπτυξης που δεν θα κατασπαταλάει φυσικούς πόρους. Δανειστήκαμε έναν φυσικό πλούτο που δεν μας ανήκει. Ανήκει στις επόμενες γενεές. Οι ανάγκες των Πολιτών μπορούν να ικανοποιούνται όχι σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού και κέρδους, αλλά μπορούν να πραγματωθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρχέγονη, αρμονική ισορροπία, μεταξύ Πολιτείας και Φυσικού περιβάλλοντος. Τα αγαθά της Φύσης όπως το νερό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως εμπορεύματα. Το σημερινό σύστημα της «οικονομίας της αγοράς» δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα του Περιβάλλοντος. Η Αξία ζωτικών Αγαθών για την Ανθρώπινη ύπαρξη και δημιουργία, δεν έχουν τιμή.

Καλούμε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες εντός Ελλάδας, καθώς και τον απανταχού, διάσπαρτο Ελληνισμό, να συμμετέχει ενεργά μαζί μας, στην απελευθέρωση της πατρίδας. Να συνδιαμορφώσει μαζί μας, με νέες σκέψεις, με νέες ιδέες, το πολιτικό σκηνικό που θα καθορίσει τις τύχες της Ελλάδας μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με φαντασία και οράματα. Δεν μένουμε στα λόγια, προχωράμε σε πράξεις. Δεν «ελπίζουμε» αόριστα σε κάποιο καλύτερο μέλλον, αλλά «πράττουμε» άμεσα. Εμείς, οι ίδιοι οι Πολίτες, θα χαράξουμε τη νέα πορεία. Με έργα και κοινωνικούς αγώνες. Παίρνουμε εμείς οι ίδιοι, τις τύχες στα χέρια μας. Κανένας δεν θα αποφασίζει χωρίς να μας ρωτά και κανείς δεν θα τολμήσει να εξαπατήσει ξανά τους Πολίτες αυτής της χώρας. Η γνώμη του κάθε Πολίτη έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημαντότητα, στο νέο Πολιτικό γίγνεσθαι.

Το καταστατικό του κόμματος μας, είναι η ασφαλιστική δικλείδα για την συμμετοχική και την άμεση Δημοκρατία. Ενα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο γεννιέται. Ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα προασπίζει και θα εμπλουτίζει διαρκώς  με  δημοκρατικές διαδικασίες, όλους τους Θεσμούς και τους Νόμους αυτής της χώρας. Μία αέναη διαδικασία των δικαιωμάτων ελέγχου και λήψης απόφασης μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας. Με δημιουργία αντίβαρων και μηχανισμών για τον έλεγχο και περιορισμό της εξουσίας. Με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας, όπως την Ανακλητότητα, των τοπικών και πανελληνίων Δημοψηφισμάτων, της Λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, κ.α.
Προωθούμε μια βαθιά δημοκρατική, Συνταγματική αλλαγή.

Απαιτούμε όμως πρώτα, την παραδειγματική τιμωρία τωνυπευθύνων που διαχρονικά άσκησαν και διαχειρίστηκαν κυβερνητική, πολιτική και διοικητική εξουσία, και ευθύνονται για την κατασπατάληση και την αρπαγή του  δημοσίου χρήματος.  
Απαιτούμε επίσης, την παραδειγματική τιμωρία όσων ψήφισαν τα απαίσχυντα «μνημόνια» και με την υπογραφή τους σε αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις κατέλυσαν «αμετακλήτως και άνευ όρων» την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας αγγίζοντας την Εσχάτη Προδοσία. Θεωρούμαι ότι η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος, το 120ο άρθρο, είναι ήδη ενεργοποιημένο.

Απώτερος σκοπός μας, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα Δικαίου στην Ελληνική Πολιτεία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Να αποκαταστήσουμε την Ισονομία. Επιζητούμε την αληθινή Αξιοκρατία, για την ανάδειξη μέσω αυτής, των ικανοτέρων Ελλήνων και Ελληνίδων.
Το κόμμα μας στηρίζεται στην συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη. Όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αποδεχτεί τις αρχές της Δημοκρατικής μας οργάνωσης και συμμετέχει μαζικά στους νέους θεσμούς, τότε καμία δύναμη δεν θα μπορεί να μας σταματήσει.

Η Ελλάδα στηρίζεται σε εσένα Ελληνα και Ελληνίδα. Στηρίζεται στις συλλογικότητες μας. Επιτέλους, ας ενωθούμε. Για μία Ελλάδα πραγματικά Ελεύθερη, Αυτόνομη και Ανεξάρτητη.
 
Η Υπέρβαση είναι μπροστά σου.

http://www.yperbasi.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7 

Ν : Η σελίδα "Υπέρβαση" βρίσκεται ακόμα υπο κατασκευή. Προς το παρόν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει την ιδρυτική διακύρηξη και το καταστατικό. 

Επίσης όλες οι αναρτήσεις της ιστοσελίδας http://antistasitora.blogspot.gr/ 
μετά την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας "Υπέρβαση"  περίπου σε μία εβδομάδα, οι δικογραφίες θα αναρτώνται πλέον στο http://www.yperbasi.gr/el/ 
"ΥΠΕΡΒΑΣΗ" Ιδρυτική διακύρηξη



Η Ελλάδα μας, μετά την εφαρμογή τριών μνημονιακών δεσμεύσεων απέναντι στους πιστωτές της, βρίσκεται εν μέσω τραγικής, ανθρωπιστικής κρίσης. Φτωχοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και δεν υπάρχει ορατό σημείο ανάκαμψης, με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Είμαστε στο κέντρο μίας σχεδιαζόμενης γενοκτονίας, στα πλαίσια μίας πλαστής και ψευδώς κατασκευασμένης νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης και ιδεολογίας, στην οργάνωση και τη λειτουργία της κοινωνίας. Τα κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και πολλά έξω από αυτό, δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να προβούν σε ριζοσπαστικές ενέργειες.

Με αφορμή, την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, η Ελλάδα βιώνει το 6ο συνεχόμενο έτος καταστροφικής ύφεσης. Αφορμή, ένα αυθαίρετο, «λογιστικό δημόσιο χρέος». Ποτέ ξανά, χώρα της Δυτικής Ευρώπης μετά το Β’ΠΠ δεν έχασε τόσο πλούτο όσο η χώρα μας. Το σύστημα του καπιταλισμού ή της «οικονομίας της αγοράς» στην ιστορική του πορεία, έδειξε ότι βασίζεται ακριβώς πάνω σε αυτές τις «κρίσεις» που παίζουν τροφοδοτικό και ζωοποιό ρόλο στην αδιάλειπτη κυκλοφορία του κεφαλαίου. Είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα επαναληφθούν ξανά. Aπό την πρώτη πετρελαϊκή κρίση, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και ακόμα πιο παλιά, η Ελλάδα (το ίδιο ισχύει και για τη Κύπρο) έχει μπεί στο στόχαστρο μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων-κρατών.Ο έλεγχος του Ελληνικού αρχιπελάγους και της ενδοχώρας, είναι ένα εξέχων συγκριτικό πλεονέκτημα, στις τακτικές εξουσίας που διαμορφώνονται τον 21ο αιώνα. Ελλάδα και Κύπρος, διαθέτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι η κινητήριος δύναμη στον Βιομηχανικό κόσμο μας.

Πάνω στα ιστορικά Ελληνικά εδάφη, διεξάγεται ξανά ένας πόλεμος. Αγνωστος και αθέατος για τους περισσότερους, αδυσώπητος όμως και αμείλικτος, με απίστευτες στρατηγικές και τακτικές από αποικιοκρατικές δυνάμεις, που επιζητούν ξανά γεωστρατηγικό χώρο και νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Η χώρα μας προδομένη εδώ και πολλές δεκαετίες από κυρίαρχες ντόπιες και ξένες υπερεθνικές ελίτ, βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία τεράστιας έντασης σε όλα τα πεδία. Εχει παραδοθεί πλήρως στην επικυριαρχία ξένων συμφερόντων, με κύριο επίκεντρο την Ε.Ε., που ποδοπατούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης των Λαών. Με έναν «χαλκευμένο» εκλογικό νόμο, χωρίς να αποτυπώνετε ουσιαστικά, η κρίση και η βούληση του Ελληνικού Λαού, όπως εκφράζεται στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Ελληνικός Λαός εξαπατήθηκε κατ’ επανάληψη, το «κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα σε αυτόν και την Πολιτική εξουσία του τόπου, έχει διαρραγεί. Του απομένει μόνο η Πολιτική Ανυπακοή που σήμερα, παίρνει σάρκα και οστά, σε όλες τις εκφάνσεις στην κοινωνική ζωή αυτού του τόπου.

Ισχυρότατο ρόλο για την υποδούλωση της χώρας μας, έπαιξε το νόμισμα του «ευρώ» που καθοδηγείται από ξένα προς τα Ελληνικά συμφέροντα της Οικονομίας και της Κοινωνίας. Το ευρώ λειτουργώντας σαν χρεόγραφο και όχι σαν αξιόγραφο, σε ένα χαοτικό και αρρύθμιστο, διεθνές νομισματικό σύστημα, λειτουργεί σαν ο πολιορκητικός κριός των υπερεθνικών ελίτ, για την απόλυτη και ολοκληρωτική κυριαρχία τους, μέσω μίας παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης. Hέκδοση νομίσματος, συνιστά την κύρια πράξη εθνικής κυριαρχίας και εμείς την έχουμε παραχωρήσει (στην ουσία χωρίς εθνικά ισόποσο αντάλλαγμα) σε μία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δεν προασπίζει τα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας και των λαών της Ευρώπης.

Η ΤτΕ,ακολουθεί «στρατευμένες» οδηγίες, βάσει υποδείξεων της ΕΚΤ, που υπαγορεύονται από υπερεθνικά κέντρα, επιβουλεύοντας στην ουσία, το ίδιο το Ελληνικό Κράτος. Το νόμισμα του ευρώ, δεν είναι το «εργαλείο» άσκησης ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας, με ευρύτερο στόχο την πραγματική κοινωνικοοικονομική σύγκλιση των Ευρωπαϊκών Λαών, αλλά το μέσο μίας άκρατης κερδοσκοπίας και ταξικής αναδιανομής πλούτου, εις βάρος των ίδιων των Λαών της Ευρώπης. Η «Νεοφεουδαρχία» που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη είναι αδίστακτη. Χτυπάει όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά Κράτη με την ίδια τακτική. Με πρόσχημα την σταθερότητα των τιμών και του ευρώ, τσακίζει το κοινωνικό κράτος και ανεβάζει κατακόρυφα την ανεργία.
Από την άλλη, τα σύγχρονα χρηματιστήρια, είναι οι ατομικές βόμβες, στην υπηρεσία των «ελεύθερων αγορών», προσφέροντας όλη την τεχνική  υποστήριξη στην παγκοσμιοποιημένη ροή του κεφαλαίου. Εχουν την ίδια ισχύ με πυρηνικά όπλα, με ασυγκρίτως μεγαλύτερη ακτίνα. Οικονομίες και κοινωνίες καταστρέφονται με το πάτημα των πλήκτρων ενός υπολογιστή. Οι «φούσκες» των χρηματιστηρίων, αποδεικνύονται τοξική απειλή για την πραγματική οικονομία. 

Οι Διεθνείς Οίκοι αξιολόγησης επίσης, συμμετέχουν στο «στημένο» παιχνίδι, έχοντας θεσπίσει αδιαφανή κριτήρια για την πιστοληπτική ικανότητα ενός κράτους, που δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες του κόσμου, αφού μεροληπτούν, εμφανώς υπέρ συγκεκριμένων χωρών, που βρίσκονται στις ισχυρές χώρες του πλανήτη (G20).Εξυπηρετούν και αυτοί, συγκεκριμένα συμφέροντα, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες που έχουν συσταθεί από Κράτη και Διεθνείς φορείς, είναι παντελώς ανίσχυρες για να ελέγξουν προληπτικά και κατασταλτικά, τον χρηματιστηριακό «φρενήρη πυρετό» που έχει κυριεύσει τον πλανήτη μας. Τα τεράστια χρηματιστηριακά σκάνδαλα και απάτες της τελευταίας 20ετίας, αποδεικνύουν ότι οι μηχανισμοί του κράτους, δεν λειτουργούν στην προάσπιση του «γενικού συμφέροντος». Αντιθέτως, ο ίδιος ο θεσμός του κράτους, αδρανοποιείται σταδιακά. Ο κόσμος μας, οδηγείται σε κοινωνικά αδιέξοδα και στην φυσική καταστροφή. Η φύση πληγώνεται ανεπανόρθωτα. 

Με αυτήν ακριβώς την τακτική, που ακολουθούν οι περισσότερες Εκτελεστικές εξουσίες στον πλανήτη, οι Λαοί καλούνται να πληρώσουν το κόστος της αλόγιστης και χωρίς όρια, «οικονομία της απάτης». Το νέο χρηματιστικό κεφάλαιο που αναδύεται παγκοσμίως είναι, κυρίως, μπολιασμένο από τις Υπεραξίες του Τραπεζικού, του Βιομηχανικού και του Τεχνολογικού κλάδου. Πατάει στην πραγματική παραγωγή και δημιουργία του πλούτου, αλλά με μία άλογη και άπληστη συμπεριφορά, καταλήγει να υπονομεύει και να αντιπαλεύει το ίδιο το «κύτταρο» της γέννησης και εξέλιξης του καπιταλισμού και του ανθρώπινου είδους, δηλαδή, τον πυρήνα της οικογένειας.

Επιπροσθέτως, η χώρα μας εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, δέχεται και την αθρόα εισβολή μεταναστών υλοποιώντας Ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης, όπως το Δουβλίνο 1 και 2 που δεν προσφέρουν λύση στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Εγχώριες και υπερεθνικές ελίτ, εδώ και τρείς δεκαετίες εκτελούν στην ουσία, μία άνευ προηγουμένου, δημογραφική εξόντωση των Ελλήνων. Μέσα στην Ελληνική επικράτεια, υλοποιούνται σχέδια: α) προώθησης και εκμετάλλευσης των μεταναστών και του εν γένει εργατικού δυναμικού (εγχώριου και ξένου) β) δημογραφικής αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού που υποβόσκουν μείζονα, εσωτερική, εθνική απειλή.

Η Ελληνική Οικογένεια παλεύει για την επιβίωση. Η υπογεννητικότητα είναι μία ύπουλη μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία. Οι νέες γενιές μεταναστεύουν. Η χώρα μεταβάλλεται σε χώρα εξαγωγής, άκρως εξειδικευμένου επιστημονικού εργατικού δυναμικού και χώρα εισαγωγής, «φτηνών» εργατικών χεριών του πρωτογενούς τομέα. Η ανεργία είναι δομική και δυναμιτίζει συθέμελλα την χώρα μας. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις. Ο Ελληνικός Λαός, ένας εργατικός και ικανότατος λαός, όπως δείχνουν όλες οι Διεθνείς στατιστικές, με τις «μνημονιακές δεσμεύσεις», έγινε θυσία στον βωμό των εγχώριων και ξένων τραπεζών και βορά στο «ραντιέρικο», παγκοσμιοποιημένο, χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μεταφέρεται διαρκώς, παραγόμενος πλούτος από τον «κόσμο της εργασίας» στον «κόσμο του κεφαλαίου», καλύπτοντας τις τεράστιες ζημίες στην πραγματική οικονομία από τα κάθε είδους χρηματοπιστωτικά παιχνίδια. Με αυτή τη ληστρική τακτική, τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν.

Η κύρια αιτία λοιπόν, της σημερινής πολυδιάστατης κρίσης είναι η συγκέντρωση εξουσίας και δύναμης στα χέρια υπερεθνικών ελίτ, τις οποία παράγει και αναπαράγει, η δυναμική του συστήματος της «οικονομίας της αγοράς».
Η (ψεύτικη) δημοκρατία που στηρίζεται στις υπάρχουσες αντιπροσωπευτικές μορφές διακυβέρνησης, δεν μπορεί να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού, αφού είναι αποκομμένη από αυτόν. Αντιθέτως, λειτουργεί υποστηρικτικά και με συγκολλητική ισχύ μεταξύ και άλλων παρόμοιων Συνταγμάτων της Ευρώπης, με την ίδια φιλοσοφία, ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις υπερεθνικές ελίτ, για τις τύχες των κρατών.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της «δικτατορίας των αγορών» δεν είναι χώρα πραγματικά ελεύθερη και ούτε δημοκρατική. Η χώρα-λίκνο της Δημοκρατίας, Ιστορικό, Διαχρονικό σύμβολο της Οικουμένης, τελεί υπό καθεστώς κατοχής από μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, που σιγά-σιγά μετασχηματίζεται δομικά μέσω υπερεθνικών οργανισμών (ΔΝΤ, ΠΟΕ, Ε.Ε.,κ.α)  σε μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση, για να τσακίσει τις Εθνικές κυριαρχίες και τη βούληση των Λαών. Οι πολυεθνικές εταιρείες, μητρικές και θυγατρικές, με το πλέγμα Βιοεξουσίας που ασκούν πάνω στον παγκόσμιο πληθυσμό, οδηγούν τον πλανήτη σε ένα καθεστώς «οικονομικής φυλακής» για να συνεχίσουν να ελέγχουν (μέσω και του συστήματος της μισθωτής εργασίας) όλους τους Πλουτοπαραγωγικούς συντελεστές. 737 εταιρείες φαίνεται να  ελέγχουν, το 80% του παραγόμενου πλούτου στον πλανήτη μας.  

Ο Λαός μας αποκομμένος,από την Παιδεία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, που επάνω τους στηρίχθηκαν όλοι οι σύγχρονοι πολιτισμοί, ταυτόχρονα αποστερημένος από μία ουσιαστική και θεμελιώδης βασική Πολιτική εκπαίδευση, και αποπροσανατολισμένος από τα εγχώρια ΜΜΕ, που προπαγανδίζουν έναν ανώφελο τρόπο ζωής Αγγλοσαξωνικού χαρακτήρα,  δεν διέγνωσε έγκαιρα τον Πολιτικό κίνδυνο. Αποπροσανατολίζεται διαρκώς και συστηματικά, μέσω της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ, από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που τον ταλανίζουν. Οι  συνδετικοί κρίκοι που ένωναν τις «παλαιές» με τις «νέες» γενεές σπάνε σταδιακά.  

Ο Πολιτικός Πολιτισμός μας (και όχι μόνο αυτός), δέχεται επίθεση. Το Ελληνικό Σύνταγμα καταπατείται. Τα Κοινωνικά δικαιώματα χάνονται και τα Ατομικά περιορίζονται. Hκυρίαρχη τάξη πραγμάτων, δημιουργεί ιδιώτες και καταναλωτές και όχι συνειδητοποιημένους Πολίτες. Χάνεται και λησμονιέται η βαθύτατη (μη-υλιστική) Πολιτιστική μας παράδοση και αλλοτριώνονται συνειδήσεις. Καταναλωτισμός και Διαφθορά είναι τα δύο αποσαθρωτικά στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας.
Το ξεπέρασμα επομένως της χρόνιας κρίσης που άρχισε με την ανάδυση αυτού του συστήματος και επιδεινώθηκε τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, με την παγκοσμιοποίηση της «οικονομίας της αγοράς», δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσα από τη μεταρρύθμιση του ίδιου του συστήματος.

Αυτό το κοινωνικό σύστημα, δεν αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά εξελίσσεται σε κάτι ξένο και εντελώς εχθρικό με την Υπόσταση όλων των Κοινωνιών και των Ατόμων. Ανεξαιρέτως γεωγραφικού μήκους και πλάτους και ανεξαιρέτως πολιτικής, πολιτιστικής και ιδεολογικής θέσμισης, των εκάστοτε κοινωνιών. Το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο, έχει κηρύξει πόλεμο σε αυτούς που εργάζονται και παράγουν πλούτο. Το κεφάλαιο δεν μπορεί όμως από μόνο του, να παράξει πραγματικό πλούτο. Ο παράγων «άνθρωπος» όμως, εξακολουθεί να είναι το κλειδί για την παγκόσμια ευημερία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Ελλάδα μας, η κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, καλείται και πάλι, να αλλάξει τον Ιστορικό ρου και να καταλάβει τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Να γίνει το κράτος-φορέας διεθνούς αναγνώρισης, διαμεσολάβησης, και διαπραγμάτευσης σε περιοχές κρίσης.  Να λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες δυνάμεις, ιδιαιτέρως με τις χώρες «BRICS»,  με τις οποίες τη συνδέει η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα στους λαούς, με στόχο την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

Η Ελληνική κοινωνία, όπως ένα ανοικτό, θερμοδυναμικό σύστημα, εξελίσσεται προς μία νέα δυναμική και ριζοσπαστική  κατάσταση. Προετοιμάζει και προετοιμάζεται για τη ρήξη με το παρελθόν. Γιά μία κατάσταση που ηκοινωνία δεν θα μπορεί να  λειτουργήσει (και να προσδιοριστεί) αναλύοντας μονάχα το άτομα, αλλά ως ένα σύνολο, θα παράξει δικούς της νόμους και αυτο-οργάνωση, που θα επιδράσουν με τη σειρά τους στη φύση του ίδιου του ατόμου. Χτίζονται ξανά, οι νέες συλλογικότητες. Το «εμείς», επιστρέφει στην συλλογική μας συνείδηση κατανικώντας τα «εγώ». 

Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορούμε να τα δεχθούμε άλλο. Πρέπει να τα αλλάξουμε. Αισθανόμαστε ότι έχουμε ηθικό χρέος και καθήκον. Ολοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν ηθικό χρέος για τις επόμενες γενιές. Αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε με αναίμακτο τρόπο την Πατρίδα μας, προσπαθούμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και συντροφικότητα, Ελληνες ΟΛΩΝ των ιδεολογικών προσεγγίσεων να κάνουμε επιτέλους την Ιστορική Υπέρβαση που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν.
Το κόμμα αυτό, δημιουργείται και θεσπίζεται, από αδέσμευτες, ανεξάρτητες, Ελεύθερες φωνές, κύρια, μέσα από το διαδίκτυο. Μέσα από αυτό το τεχνολογικό θαύμα και αγαθό της Δημοκρατίας, ευελπιστούμε να συσπειρώσουμε το πιο δυναμικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Προσδοκούμε ταυτόχρονα, με τον διαρκή, προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας, να ακουστούμε και σε χώρους που το διαδίκτυο δεν μπορεί ακόμα να διεισδύσει.

Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη αυτού του μέσου. Κρίνουμε απαραίτητη τη συμβολή του, ως προς την δημιουργία της νέας Ελληνικής Κοινωνίας που οραματιζόμαστε, της Συμμετοχικής και Αμεσης Δημοκρατίας.Το διαδίκτυο, μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό εργαλείο για την μετάβαση στη νέα εποχή. Σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Στοχεύουμε μέσω αυτού, στην άμεση λήψη αποφάσεων, μέσω των συνελεύσεων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, που θα εντάσσονται σε περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό. Ο Πολίτης θα έχει πάντα λόγο.

Στην «Ελληνική Υπέρβαση», δεν υπάρχουν «χρωματισμένες» ιδέες και ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος. Υπάρχουν μόνο οράματα. Ολοι μαζί, κρατάμε αυτά που μας ενώνουν και αφήνουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν. Κοινός μας στόχος, η ανάταση και η αναγέννηση της πατρίδας μας. Η οριστική απελευθέρωση της Ελλάδας από ιδεολογικά δεσμά και κομματικά στερεότυπα του παρελθόντος, είναι επιτακτική ανάγκη. Χρειαζόμαστε λογικές και λειτουργικές Ιδέες. 

Το ξεπέρασμα αυτής της ολικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία, είναι δυνατό μόνο με τη δημιουργία ενός νέου τρόπου αντίληψης στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική οργάνωση της κοινωνίας, που εξασφαλίζει την ισοκατανομή εξουσίας-δύναμης μεταξύ όλων των πολιτών σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης και δρατηριότητας.
 
Και αυτό ακριβώς, σκοπεύουμε να κάνουμε εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έχει ανάγκη νέων δομών οργάνωσης της Ελληνικής οικονομίας που να κάνουν την λειτουργία της αποτελεσματική και να διασφαλίζεται η δημιουργική – αναβαθμισμένη παρουσία της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Το σύστημα της «οικονομίας της αγοράς» έχει οδηγήσει στην τεράστια συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των ολίγων. Εχει οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλεια, την εξαφάνιση των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και την επαναλαμβανόμενη οικολογική καταστροφή.  

Εστιάζουμε το Εθνικό σχέδιο δράσης σε επτά στρατηγικούς τομείς:
1ον.στίς Τεχνολογίες και στις οργανωτικές δομές
2ον.στις Κοινωνικές σχέσεις
3ον.στις Θεσμικές και Διοικητικές ρυθμίσεις
4ον.στην Παραγωγή και την εργασιακή διαδικασία
5ον.στην Σχέση μας με τη μητέρα Φύση
6ον.στην Αναπαραγωγή της καθημερινότητας και του είδους
7ον.στις Διανοητικές αντιλήψεις του κόσμου.

Ελέγχουμε δηλαδή τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό σε Εθνικούς στρατηγικούς τομείς,  με απώτερο στόχο την ικανοποίηση των βασικών αναγκών όλων των πολιτών. Σεβόμαστε απόλυτα την ελευθερία επιλογής του ατόμου, ως προς την ικανοποίηση των μη βασικών αναγκών του, σύμφωνα πάντα με τις δικές του επιλογές, για εργασία και για ελεύθερο χρόνο. Η δίκαια αναδιανομή του Εθνικού πλούτου, είναι πρώτιστη προτεραιότητα για την πραγματική ευημερία. Η χώρα μας όμως, λόγω της τεράστιας κοινωνικής εξαθλίωσης και των αδιεξόδων που έχει περιέλθει, χρήζει επιτακτικής ανάγκης, από άμεσα μέτρα. Οι βραχυπρόθεσμοι άξονες του μεταβατικού προγράμματος, είναι:
  • Στάση εξωτερικών πληρωμών με ταυτόχρονη σύσταση Διεθνούς Λογιστικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους.
  • Διακοπή της εκτέλεσης και εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων.
  • Ελεγχος της κίνησης όλων των κεφαλαίων.
  • Κρατικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος.
  • Εξοδος από την ΟΝΕ και εισαγωγή εθνικού νομίσματος με ταυτόχρονη Εθνικοποίηση της ΤτΕ.
  • Σύστημα ελέγχου των τιμών και παροχής βασικών αγαθών.
  • Αμεσα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης για τις πληθυσμιακές ομάδες.
  • Αμεση αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  • Διακρατικές εμπορικές πολιτικές και συμφωνίες, για την οικοδόμηση διεθνών οικονομικών συμμαχιών.
Οι μακροπρόθεσμοι Εθνικοί μας στόχοι είναι:
  • επάρκεια και αυτονομία στα Τρόφιμα
  • επάρκεια και αυτονομία στα Φάρμακα
  • επάρκεια και αυτονομία στην Ενέργεια
  • επάρκεια και αυτονομία στις Α’ Υλες
  • επάρκεια και αυτονομία στα Αμυντικά οπλικά συστήματα
Η κύρια φιλοσοφία μας είναι ο σεβασμός της Ανθρώπινης Δραστηριότητας πάνω στην Φύση και η ήπια μορφής ανάπτυξης που δεν θα κατασπαταλάει φυσικούς πόρους. Δανειστήκαμε έναν φυσικό πλούτο που δεν μας ανήκει. Ανήκει στις επόμενες γενεές. Οι ανάγκες των Πολιτών μπορούν να ικανοποιούνται όχι σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού και κέρδους, αλλά μπορούν να πραγματωθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρχέγονη, αρμονική ισορροπία, μεταξύ Πολιτείας και Φυσικού περιβάλλοντος. Τα αγαθά της Φύσης όπως το νερό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως εμπορεύματα. Το σημερινό σύστημα της «οικονομίας της αγοράς» δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα του Περιβάλλοντος. Η Αξία ζωτικών Αγαθών για την Ανθρώπινη ύπαρξη και δημιουργία, δεν έχουν τιμή.

Καλούμε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες εντός Ελλάδας, καθώς και τον απανταχού, διάσπαρτο Ελληνισμό, να συμμετέχει ενεργά μαζί μας, στην απελευθέρωση της πατρίδας. Να συνδιαμορφώσει μαζί μας, με νέες σκέψεις, με νέες ιδέες, το πολιτικό σκηνικό που θα καθορίσει τις τύχες της Ελλάδας μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με φαντασία και οράματα. Δεν μένουμε στα λόγια, προχωράμε σε πράξεις. Δεν «ελπίζουμε» αόριστα σε κάποιο καλύτερο μέλλον, αλλά «πράττουμε» άμεσα. Εμείς, οι ίδιοι οι Πολίτες, θα χαράξουμε τη νέα πορεία. Με έργα και κοινωνικούς αγώνες. Παίρνουμε εμείς οι ίδιοι, τις τύχες στα χέρια μας. Κανένας δεν θα αποφασίζει χωρίς να μας ρωτά και κανείς δεν θα τολμήσει να εξαπατήσει ξανά τους Πολίτες αυτής της χώρας. Η γνώμη του κάθε Πολίτη έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημαντότητα, στο νέο Πολιτικό γίγνεσθαι.

Το καταστατικό του κόμματος μας, είναι η ασφαλιστική δικλείδα για την συμμετοχική και την άμεση Δημοκρατία. Ενα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο γεννιέται. Ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα προασπίζει και θα εμπλουτίζει διαρκώς  με  δημοκρατικές διαδικασίες, όλους τους Θεσμούς και τους Νόμους αυτής της χώρας. Μία αέναη διαδικασία των δικαιωμάτων ελέγχου και λήψης απόφασης μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας. Με δημιουργία αντίβαρων και μηχανισμών για τον έλεγχο και περιορισμό της εξουσίας. Με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας, όπως την Ανακλητότητα, των τοπικών και πανελληνίων Δημοψηφισμάτων, της Λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, κ.α.
Προωθούμε μια βαθιά δημοκρατική, Συνταγματική αλλαγή.

Απαιτούμε όμως πρώτα, την παραδειγματική τιμωρία τωνυπευθύνων που διαχρονικά άσκησαν και διαχειρίστηκαν κυβερνητική, πολιτική και διοικητική εξουσία, και ευθύνονται για την κατασπατάληση και την αρπαγή του  δημοσίου χρήματος.  
Απαιτούμε επίσης, την παραδειγματική τιμωρία όσων ψήφισαν τα απαίσχυντα «μνημόνια» και με την υπογραφή τους σε αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις κατέλυσαν «αμετακλήτως και άνευ όρων» την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας αγγίζοντας την Εσχάτη Προδοσία. Θεωρούμαι ότι η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος, το 120ο άρθρο, είναι ήδη ενεργοποιημένο.

Απώτερος σκοπός μας, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα Δικαίου στην Ελληνική Πολιτεία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Να αποκαταστήσουμε την Ισονομία. Επιζητούμε την αληθινή Αξιοκρατία, για την ανάδειξη μέσω αυτής, των ικανοτέρων Ελλήνων και Ελληνίδων.
Το κόμμα μας στηρίζεται στην συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη. Όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αποδεχτεί τις αρχές της Δημοκρατικής μας οργάνωσης και συμμετέχει μαζικά στους νέους θεσμούς, τότε καμία δύναμη δεν θα μπορεί να μας σταματήσει.

Η Ελλάδα στηρίζεται σε εσένα Ελληνα και Ελληνίδα. Στηρίζεται στις συλλογικότητες μας. Επιτέλους, ας ενωθούμε. Για μία Ελλάδα πραγματικά Ελεύθερη, Αυτόνομη και Ανεξάρτητη.
 
Η Υπέρβαση είναι μπροστά σου.

http://www.yperbasi.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7 

Ν : Η σελίδα "Υπέρβαση" βρίσκεται ακόμα υπο κατασκευή. Προς το παρόν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει την ιδρυτική διακύρηξη και το καταστατικό. 

Επίσης όλες οι αναρτήσεις της ιστοσελίδας http://antistasitora.blogspot.gr/ 
μετά την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας "Υπέρβαση"  περίπου σε μία εβδομάδα, οι δικογραφίες θα αναρτώνται πλέον στο http://www.yperbasi.gr/el/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου