a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013



Η Monsanto αγοράζει την Blackwater, τον μεγαλύτερο μισθοφορικό στρατό στον κόσμο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Jeremy Scahill πουδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Nation, ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, Blackwater (αργότερα αποκαλούμενος XE Services και πιο πρόσφατα “Academi”), πουλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto. H Blackwater μετονομάστηκε το 2009, αφού έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά από πολλά ρεπορτάζ σχετικά με εγκλήματα στο Ιράκ, όπως σφαγές αμάχων. Παραμένει η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με συμβόλαιο με την κυβέρνηση των Η.Π.Α., παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας

Πολλοί πρώην στρατιωτικοί και πρώην πράκτορες της CIA εργάζονται στην Blackwater ή ανάλογες εταιρείες, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την κακή φήμη τους και για να εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη παρέχοντας υπηρεσίες, όπως πώληση πληροφοριών, πολιτική στήριξη και παραστρατιωτική εκπαίδευση σε κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον Scahill, πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto και η Chevron, αλλά και οικονομικοί γίγαντες (Barclays, Deutsche Bank), συνδέονται μέσω δύο εταιρειών ιδιοκτησίας Erik Prince (ιδιοκτήτης της Blackwater), η Total Intelligence Solutions και η Terrorism Research Center. Οι διευθυντές και τα υψηλόβαθμα στελέχη αυτών των εταιρειών συνδέονται με την Blackwater.

Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την βιαιότητα του ως ένας από τους διευθυντές της
CIA, ήταν αυτός που υπέγραψε συμβόλαιο με την Monsanto το 2008 ως διευθυντής της Total Intelligence Solutions. Στους όρους του συμβολαίου περιλαμβανόταν κατασκοπία και δολιοφθορές σε οργανισμούς ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και άλλες βρώμικες δραστηριότητες.

Ο Kevin Wilson, υψηλόβαθμο στέλεχος της Blackwater, όταν επικοινώνησε με τον Scahill, αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στην “The Nation” ότι είχαν προσλάβει την Total Intelligence το 2008 και το 2009 για παροχή πληροφοριών σχετικά με

τους ανταγωνιστές της. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Total Intelligence είναι απολύτως ανεξάρτητη από την Blackwater.

Όμως ο Scahill έχει στην κατοχή του αντίγραφα από email του Cofer Black μετά από συνάντηση του με τον Wilson για την Mosanto, όπου εξηγεί σε πρώην πράκτορες της CIA ότι η Total Intelligence είναι όργανο της Monsanto που κατασκοπεύει ακτιβιστές και άλλες οργανώσεις. Η Total Intelligence πληρώθηκε 127.000$ το 2008 και 105.000$ το 2009.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια εταιρεία που συνδέεται με την «επιστήμη του θανάτου», όπως η Monsanto (που έχει αφιερωθεί σε παραγωγή τοξικών δηλητηρίων, ορμονών και γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων), σχετίζεται με μια εταιρεία κακοποιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του άρθρου στη “The Nation”, η “Via Campesina” δημοσίευσε την εξαγορά 500.000 μετοχών της Monsanto για πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο με την ενέργεια αυτή, πέταξε από πάνω του τη μάσκα της «φιλανθρωπείας». Ακόμα μια εξέλιξη που δεν προκάλεσε έκπληξη.

Είναι ένας γάμος ανάμεσα σε δύο τεράστια μονοπώλια. Ο Bill Gates ελέγχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο των υπολογιστών και η Monsanto πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς στους τομείς της διαφήμισης και των γονιδιακών σπόρων. Δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλον βιομηχανικό τομέα τόσο ισχυρά μονοπώλια που προστατεύουν τα συμφέροντα τους με κάθε τρόπο.

Αν και ο Bill Gates ίσως ισχυριστεί ότι οι κινήσεις του Ιδρύματος δε σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του, τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο: οι περισσότερες δωρεές του Ιδρύματος καταλήγουν σε επενδύσεις του μεγιστάνα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δωρεά, αλλά αποφυγή πληρωμής φόρων. Αντιθέτως αυτές οι «δωρεές» συχνά χρηματοδοτούν προγράμματα φαρμακευτικής περίθαλψης σε φτωχές χώρες. Συμπτωματικά οι πρώην Υπουργοί Υγείας των Η.Π.Α. Julio Frenk και Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι του Ιδρύματος.

Όπως και η Monsanto, ο Gates είναι συνδεδεμένος με την προσπάθεια καταστροφής της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως μέσω του “Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA). Λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος για να διώξει φτωχούς Αφρικανούς γεωργούς από τις καλλιέργειες του και να τις αναλάβουν οι εταιρείες του. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Ίδρυμα προσέλαβε τον Robert Horsch το 2006, διευθυντή της Monsanto. Ο Gates, επιδιώκοντας το μέγιστο κέρδος, πήγε κατευθείαν στην πηγή.

Η Blackwater, η Monsanto και ο Gates είναι τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τότε γιατί πολλοί δημοσιογράφοι, social media και bloggers επιμένουν ότι αυτή η εξαγορά είναι μια απάτη;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Οι πιο κυνικοί από εμάς, υποπτεύονται οικονομικές συναλλαγές της Monsanto με αυτούς τους «δημοσιογράφους». Η Monsanto όντως προσέλαβε μια ομάδα δημοσίων σχέσεων για να κατασκοπεύει blogs και websites που ασκούν κριτική και αναφέρονται στα εγκλήματά τους κατά του Περιβάλλοντος και της Ανθρωπότητας. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει blogs, οπού γράφουν υποτιθέμενοι επιστήμονες, ειδικοί αλλά και απλοί πολίτες και στα οποία γίνεται υπεράσπιση των δραστηριοτήτων της Monsanto. Το κοινό πιστεύει ότι πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα είναι άτομα που δουλεύουν για την εταιρεία.

Ο κύριος πυρήνας της διαφωνίας όσων πιστεύουν ότι η εξαγορά της Blackwater από τη Monsanto δεν είναι αληθινή, έγκειται στο γεγονός πως μόνο επισήμως μπορούμε να τεκμηριώσουμε ότι η Blackwater προσελήφθη από τη Monsanto για χρόνια. Αμέσως μετά την εντατική εργασία που έκανε η Blackwater για τη Mosanto, την πούλησαν. Εξαιτίας της φύσεως αυτής της πώλησης, είναι αδύνατον να τεκμηριώσουμε σε ποιον πουλήθηκε. Το προφανές και λογικό συμπέρασμα για άτομα που δουλεύουν στον τομέα ιδιωτικής φύλαξης, είναι ότι η πώληση έγινε στην ίδια τη Monsanto.

Η XE Services (τώρα Academi) όντως εξαγοράστηκε και ενώ δεν υπάρχει τρόπος να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΜΕ ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες, ένα λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι η Mosanto, η οποία την είχε στη δούλεψη της, είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Αυτό βέβαια θα εξηγούσε και τη μυστικότητα σχετικά με τη συμφωνία για την πώληση και την ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από ιδιώτες επενδυτές μέσω ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δεν είναι υποχρεωμένες να κοινοποιήσουν καμία από τις συμφωνίες τους, με την Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) να παρέχει 200 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το deal.

Η USTC Holdings (με έδρα τη Νέα Υόρκη) ισχυρίστηκε ότι θα αποκτήσει την XE Services και τις κύριες θυγατρικές της, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει το τίμημα και τους όρους της συμφωνίας.

Η USTC Holdings είναι ένα επενδυτικό consortium , στο οποίο ηγούνται οι Forte Capital Advisors και Manhattan Partners.

Διάφοροι ερευνητές προσπάθησαν να αποδείξουν την εξαγορά μέσω επίσημων εγγράφων, χωρίς όμως αποτέλεσμα ως τώρα. Και φυσικά αυτή είναι η ουσία…

Κρατήστε το εμπιστευτικό

Ένα πράγμα είναι γνωστό: η Forte Capital Advisors είναι ιδιοκτησίας του Jason De Yonker, συμμάχου επί σειρά ετών της Blackwater.

Ο De Yonker γνωρίζει άριστα την Εταιρεία από την ίδρυση της στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ήταν σύμβουλός της σχετικά με την ανάπτυξή της σε αρχικό στάδιο και την επέκτασή της στις εγκαταστάσεις του Moyock, καθώς και διαπραγματευτής στα πρώτα συμβόλαια που υπέγραψε η εταιρεία με Υπηρεσίες της κυβέρνησης των Η.Π.Α. Στο διάστημα 1998-2002 ο De Yonker ήταν ο διαχειριστής των εταιρειών του Erik Prince, ιδρυτού της XE Services.

Τι σημαίνει αυτό; ‘Ότι ο τύπος είναι ένας εξέχων λογιστής.

Πριν αποκτήσει τη Forte ο Jason διαχειριζόταν κεφάλαια άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την οικονομική υγεία των επιχειρήσεων του Erik Prince.

O Jason τα τελευταία 18 χρόνια ήταν σύμβουλος σε διάφορες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις με συνολική εκτιμώμενη αξία συναλλαγών πάνω από 1 ΔΙΣ. δολάρια.

Ο έτερος επενδυτής; Φαίνεται πως ο μικρός συνέταιρος θα είναι η Manhattan Partners, μια ιδιωτική εταιρεία – μαγαζί που συγκεντρώνει χρήματα από πλούσιους ανώνυμους επενδυτές και τα χρησιμοποιεί για να μοχλεύει εξαγορές μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες δε θα είχαν ολοκληρωθεί χωρίς αυτά τα χρήματα.

Η Manhattan Partners επενδύει σε εξαναγκαστικές και ειδικών συνθηκών συναλλαγές, όμως αυτή θα είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στην Manhattan Growth Partners ηγείται ο Dean Bosacki και ο Patrick McBride. Ο Bosacki ασχολείται με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως επιχειρήσεις στο χώρο της φωτογραφίας. Η εταιρεία κατέχει επίσης μεγάλο αριθμό μετοχών της Hugo Naturals (εμπορεύεται προϊόντα φιλικά στον άνθρωπο, όπως λοσιόν, σαμπουάν, κεριά, σαπούνια κτλ.).

Συνοψίζοντας, και παρά τις διαφωνίες, φαίνεται πολύ λογικό το συμπέρασμα ότι η Monsanto όντως αγόρασε τον μισθοφορικό στρατό της Blackwater…ή τουλάχιστον την μετονομασμένη XE Services (τώρα Academi). Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί;

Αποκλειστικό : Η Monsanto αγοράζει την Blackwater, τον μεγαλύτερο μισθοφορικό στρατό στον κόσμο ....



Η Monsanto αγοράζει την Blackwater, τον μεγαλύτερο μισθοφορικό στρατό στον κόσμο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Jeremy Scahill πουδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Nation, ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, Blackwater (αργότερα αποκαλούμενος XE Services και πιο πρόσφατα “Academi”), πουλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto. H Blackwater μετονομάστηκε το 2009, αφού έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά από πολλά ρεπορτάζ σχετικά με εγκλήματα στο Ιράκ, όπως σφαγές αμάχων. Παραμένει η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με συμβόλαιο με την κυβέρνηση των Η.Π.Α., παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας

Πολλοί πρώην στρατιωτικοί και πρώην πράκτορες της CIA εργάζονται στην Blackwater ή ανάλογες εταιρείες, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την κακή φήμη τους και για να εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη παρέχοντας υπηρεσίες, όπως πώληση πληροφοριών, πολιτική στήριξη και παραστρατιωτική εκπαίδευση σε κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον Scahill, πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto και η Chevron, αλλά και οικονομικοί γίγαντες (Barclays, Deutsche Bank), συνδέονται μέσω δύο εταιρειών ιδιοκτησίας Erik Prince (ιδιοκτήτης της Blackwater), η Total Intelligence Solutions και η Terrorism Research Center. Οι διευθυντές και τα υψηλόβαθμα στελέχη αυτών των εταιρειών συνδέονται με την Blackwater.

Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την βιαιότητα του ως ένας από τους διευθυντές της
CIA, ήταν αυτός που υπέγραψε συμβόλαιο με την Monsanto το 2008 ως διευθυντής της Total Intelligence Solutions. Στους όρους του συμβολαίου περιλαμβανόταν κατασκοπία και δολιοφθορές σε οργανισμούς ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και άλλες βρώμικες δραστηριότητες.

Ο Kevin Wilson, υψηλόβαθμο στέλεχος της Blackwater, όταν επικοινώνησε με τον Scahill, αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στην “The Nation” ότι είχαν προσλάβει την Total Intelligence το 2008 και το 2009 για παροχή πληροφοριών σχετικά με

τους ανταγωνιστές της. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Total Intelligence είναι απολύτως ανεξάρτητη από την Blackwater.

Όμως ο Scahill έχει στην κατοχή του αντίγραφα από email του Cofer Black μετά από συνάντηση του με τον Wilson για την Mosanto, όπου εξηγεί σε πρώην πράκτορες της CIA ότι η Total Intelligence είναι όργανο της Monsanto που κατασκοπεύει ακτιβιστές και άλλες οργανώσεις. Η Total Intelligence πληρώθηκε 127.000$ το 2008 και 105.000$ το 2009.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια εταιρεία που συνδέεται με την «επιστήμη του θανάτου», όπως η Monsanto (που έχει αφιερωθεί σε παραγωγή τοξικών δηλητηρίων, ορμονών και γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων), σχετίζεται με μια εταιρεία κακοποιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του άρθρου στη “The Nation”, η “Via Campesina” δημοσίευσε την εξαγορά 500.000 μετοχών της Monsanto για πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο με την ενέργεια αυτή, πέταξε από πάνω του τη μάσκα της «φιλανθρωπείας». Ακόμα μια εξέλιξη που δεν προκάλεσε έκπληξη.

Είναι ένας γάμος ανάμεσα σε δύο τεράστια μονοπώλια. Ο Bill Gates ελέγχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο των υπολογιστών και η Monsanto πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς στους τομείς της διαφήμισης και των γονιδιακών σπόρων. Δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλον βιομηχανικό τομέα τόσο ισχυρά μονοπώλια που προστατεύουν τα συμφέροντα τους με κάθε τρόπο.

Αν και ο Bill Gates ίσως ισχυριστεί ότι οι κινήσεις του Ιδρύματος δε σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του, τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο: οι περισσότερες δωρεές του Ιδρύματος καταλήγουν σε επενδύσεις του μεγιστάνα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δωρεά, αλλά αποφυγή πληρωμής φόρων. Αντιθέτως αυτές οι «δωρεές» συχνά χρηματοδοτούν προγράμματα φαρμακευτικής περίθαλψης σε φτωχές χώρες. Συμπτωματικά οι πρώην Υπουργοί Υγείας των Η.Π.Α. Julio Frenk και Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι του Ιδρύματος.

Όπως και η Monsanto, ο Gates είναι συνδεδεμένος με την προσπάθεια καταστροφής της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως μέσω του “Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA). Λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος για να διώξει φτωχούς Αφρικανούς γεωργούς από τις καλλιέργειες του και να τις αναλάβουν οι εταιρείες του. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Ίδρυμα προσέλαβε τον Robert Horsch το 2006, διευθυντή της Monsanto. Ο Gates, επιδιώκοντας το μέγιστο κέρδος, πήγε κατευθείαν στην πηγή.

Η Blackwater, η Monsanto και ο Gates είναι τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τότε γιατί πολλοί δημοσιογράφοι, social media και bloggers επιμένουν ότι αυτή η εξαγορά είναι μια απάτη;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Οι πιο κυνικοί από εμάς, υποπτεύονται οικονομικές συναλλαγές της Monsanto με αυτούς τους «δημοσιογράφους». Η Monsanto όντως προσέλαβε μια ομάδα δημοσίων σχέσεων για να κατασκοπεύει blogs και websites που ασκούν κριτική και αναφέρονται στα εγκλήματά τους κατά του Περιβάλλοντος και της Ανθρωπότητας. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει blogs, οπού γράφουν υποτιθέμενοι επιστήμονες, ειδικοί αλλά και απλοί πολίτες και στα οποία γίνεται υπεράσπιση των δραστηριοτήτων της Monsanto. Το κοινό πιστεύει ότι πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα είναι άτομα που δουλεύουν για την εταιρεία.

Ο κύριος πυρήνας της διαφωνίας όσων πιστεύουν ότι η εξαγορά της Blackwater από τη Monsanto δεν είναι αληθινή, έγκειται στο γεγονός πως μόνο επισήμως μπορούμε να τεκμηριώσουμε ότι η Blackwater προσελήφθη από τη Monsanto για χρόνια. Αμέσως μετά την εντατική εργασία που έκανε η Blackwater για τη Mosanto, την πούλησαν. Εξαιτίας της φύσεως αυτής της πώλησης, είναι αδύνατον να τεκμηριώσουμε σε ποιον πουλήθηκε. Το προφανές και λογικό συμπέρασμα για άτομα που δουλεύουν στον τομέα ιδιωτικής φύλαξης, είναι ότι η πώληση έγινε στην ίδια τη Monsanto.

Η XE Services (τώρα Academi) όντως εξαγοράστηκε και ενώ δεν υπάρχει τρόπος να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΜΕ ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες, ένα λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι η Mosanto, η οποία την είχε στη δούλεψη της, είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Αυτό βέβαια θα εξηγούσε και τη μυστικότητα σχετικά με τη συμφωνία για την πώληση και την ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από ιδιώτες επενδυτές μέσω ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δεν είναι υποχρεωμένες να κοινοποιήσουν καμία από τις συμφωνίες τους, με την Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) να παρέχει 200 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το deal.

Η USTC Holdings (με έδρα τη Νέα Υόρκη) ισχυρίστηκε ότι θα αποκτήσει την XE Services και τις κύριες θυγατρικές της, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει το τίμημα και τους όρους της συμφωνίας.

Η USTC Holdings είναι ένα επενδυτικό consortium , στο οποίο ηγούνται οι Forte Capital Advisors και Manhattan Partners.

Διάφοροι ερευνητές προσπάθησαν να αποδείξουν την εξαγορά μέσω επίσημων εγγράφων, χωρίς όμως αποτέλεσμα ως τώρα. Και φυσικά αυτή είναι η ουσία…

Κρατήστε το εμπιστευτικό

Ένα πράγμα είναι γνωστό: η Forte Capital Advisors είναι ιδιοκτησίας του Jason De Yonker, συμμάχου επί σειρά ετών της Blackwater.

Ο De Yonker γνωρίζει άριστα την Εταιρεία από την ίδρυση της στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ήταν σύμβουλός της σχετικά με την ανάπτυξή της σε αρχικό στάδιο και την επέκτασή της στις εγκαταστάσεις του Moyock, καθώς και διαπραγματευτής στα πρώτα συμβόλαια που υπέγραψε η εταιρεία με Υπηρεσίες της κυβέρνησης των Η.Π.Α. Στο διάστημα 1998-2002 ο De Yonker ήταν ο διαχειριστής των εταιρειών του Erik Prince, ιδρυτού της XE Services.

Τι σημαίνει αυτό; ‘Ότι ο τύπος είναι ένας εξέχων λογιστής.

Πριν αποκτήσει τη Forte ο Jason διαχειριζόταν κεφάλαια άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την οικονομική υγεία των επιχειρήσεων του Erik Prince.

O Jason τα τελευταία 18 χρόνια ήταν σύμβουλος σε διάφορες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις με συνολική εκτιμώμενη αξία συναλλαγών πάνω από 1 ΔΙΣ. δολάρια.

Ο έτερος επενδυτής; Φαίνεται πως ο μικρός συνέταιρος θα είναι η Manhattan Partners, μια ιδιωτική εταιρεία – μαγαζί που συγκεντρώνει χρήματα από πλούσιους ανώνυμους επενδυτές και τα χρησιμοποιεί για να μοχλεύει εξαγορές μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες δε θα είχαν ολοκληρωθεί χωρίς αυτά τα χρήματα.

Η Manhattan Partners επενδύει σε εξαναγκαστικές και ειδικών συνθηκών συναλλαγές, όμως αυτή θα είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στην Manhattan Growth Partners ηγείται ο Dean Bosacki και ο Patrick McBride. Ο Bosacki ασχολείται με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως επιχειρήσεις στο χώρο της φωτογραφίας. Η εταιρεία κατέχει επίσης μεγάλο αριθμό μετοχών της Hugo Naturals (εμπορεύεται προϊόντα φιλικά στον άνθρωπο, όπως λοσιόν, σαμπουάν, κεριά, σαπούνια κτλ.).

Συνοψίζοντας, και παρά τις διαφωνίες, φαίνεται πολύ λογικό το συμπέρασμα ότι η Monsanto όντως αγόρασε τον μισθοφορικό στρατό της Blackwater…ή τουλάχιστον την μετονομασμένη XE Services (τώρα Academi). Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου