a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013



Κάθε εορτή πάντα την ακολουθεί μια ευχή, σαν προσευχή => προς + ευχή . 
Χρόνια πολλά σε όλους σας, είτε είχατε ονομαστική εορτή είτε όχι, τις ημέρες που μας πέρασαν. Μπορεί να ανήκετε σε αυτούς που εγκατέλειψαν  το μεγαλύτερο πρωτευουσιάνικο χωριό του πλανήτη, την Αθήνα.  Μεγαλύτερη ήταν η έξοδος είπαν από πέρυσι. Με χειρότερα οικονομικά, σίγουρα η επιλογή του χωριού και της επαρχίας, έως και η φιλοξενία από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, σίγουρα κέρδισαν έδαφος στις επιλογές.                               
Είχαμε μέρες να τα πούμε, είχα όμως την επιθυμία και την ανάγκη της αποτοξίνωσης. 


Θυμάμαι πόσες εκδοχές κυκλοφόρησαν στο τι ενδεχόμενα να συμβεί τις ημέρες των ορθόδοξων αργιών, δεν λέγεται. Το ότι δεν συνέβη, φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα συμβεί εν ευθέτω χρόνο.  Αυτός ο χρόνος μάλιστα πλησιάζει, καθ’  όσον πρόκειται σύντομα να σκάσουν κάποια τοξικά ομόλογα του δημοσίου από εποχής Παπανδρέου, για τα οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποπληρωμής τους.  Τι θα συμβεί ; Μα διπλό κούρεμα (!!) Εσείς εναντίον ποίου φαντάζεστε πως θα γίνουν αυτά ;  Νομίζετε πως δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι καταθέσεις ;  ή μήπως αδαώς ευελπιστείτε πως οι τοκογλύφοι βάζουν το χέρι στην τσέπη ;                             

Παράλληλα οι διεθνείς ειδήσεις και τα γεγονότα, δεν σταμάτησαν με αμείωτο ρυθμό.  Πρώτο και σημαντικότερο το θέμα της Συρίας και του βομβαρδισμού της από το Ισραήλ. Ποιος γελά ποιόν,  είναι και σε αυτήν την υπόθεση. Δεν βομβάρδισαν είπαν το καθεστώς του Άσαντ, αλλά την Χεσμπολάχ.  Πέραν του ότι αρκετοί θα έχουν ορθώς σκεφθεί, πως το Ισραήλ πυροδοτεί τον Δ’ Παγκόσμιο πόλεμο, αφού τον τρίτο τον διανύουμε, το σημαντικότερο είναι πως ο Άσαντ κέρδισε τον πόλεμο των φερόμενων ως αντικαθεστωτικών, που στην ουσία αφορούν ένα συνονθύλευμα ξένων εισαγόμενων πολεμιστών, υπό την κηδεμονία της Αλ Κάϊντα, γιατί όχι και την συμμετοχή της ίδιας, με τις ευλογίες και την μυστική - φανερή κατά άλλα υποστήριξη των γνωστών δυνάμεων.   Η επικράτιση του Άσαντ όμως δεν άρεσε στο Ισραήλ που επιδιώκει πόλεμο, από προ των τελευταίων Αμερικανικών εκλογών.  Μήπως νομίζετε ότι ο λόγος είναι ο Αχμαντινεζάντ ;  Μα με Εβραίους είχε συναντηθεί. Με αυτούς έκανε κάποιες συμφωνίες.  Στο Ισραήλ, όπως και στην πατρίδα μας, υπάρχουν πολλά Ισραήλ με διαφορετικές αποκλίσεις επί πολλών θεμάτων.  Στην ηγεσία του πάντως έχει άνθρωπο των φαρμακοβιομηχανιών.  Σαν αυτής της Μοσαντο.                                                                                                                  
Παρακολουθούμε επίσης τον φόρο αίματος στην Λιβύη, στον οποίο έχει η χώρα μετακυλήσει , επειδή τότε ένας κοντός με γραβάτα που ομιλούσε και ομιλεί Γαλλικά, έσπευσε να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς για να ακολουθήσουν και οι επόμενοι «φίλοι», πλην Γερμανίας.  Μη έχοντας πάρει το μάθημά τους, με την εμπειρία στην Λιβύη – όπως και με την Αραβική λεγόμενη άνοιξη - και την καταστροφή που επέφεραν από κάθε άποψη στην χώρα,  οι ίδιοι επιτιθέμενοι ή έστω με μικρές παραλλαγές, απεφάνθησαν εν τούτοις δημοσίως, με επίκεντρο τις ΗΠΑ τούτη την φορά, να τροφοδοτήσουν τους φανατικούς ισλαμιστές στην Συρία, ενώ συντελείται γενοκτονία και ρατσιστική βία εις βάρος των Χριστιανών από αυτούς που θα στηρίξουν. Μέχρι τώρα οι μεγάλες δυνάμεις το έκαναν κρυφά, τώρα θα το κάνουν φανερά, όταν μάλιστα άπαντες γνωρίζουν και δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον, πως οι λόγοι είναι εντελώς διαφορετικοί.    
Δεν χρειάζεται επίσης να πούμε κάτι ξεχωριστό, ούτε για την Ρωσία, ούτε για την Κίνα.  Εδώ τυχαία διάβασα έναν τίτλο που έλεγε, πως πίσω από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.  Τίποτα δεν θα μου έκανε εντύπωση.  Η Ρωσία τα πάει περίφημα με το Ισραήλ στις εμπορικές ενεργειακές συμφωνίες, ενώ συνάδουν ταυτόχρονα και άλλες παράμετροι , όπως φιλοσοφικού και θρησκευτικού περιεχομένου.  Πως γίνεται ο Ρώσος ηγέτης  να έχει φωτογραφηθεί με το γνωστό ΚΙΠΑ, ενώ ταυτόχρονα να σταυροκοπιέται, δεν είναι παρά «τα σημεία των καιρών», σύμφωνα με την πολύ φορεμένη έκφραση.  Εδώ που τα λέμε, αδελφές κοσμοθεωρίες αφορά, ποιο το εμπόδιο ;  
Οι δουλειές να πηγαίνουν καλά, ποιος δίνει σημασία πια σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες  (!)   Τι θα είχαμε επίσης να πούμε για την Κίνα ; Ότι την περικυκλώνουν, ποιοι ;  Οι ΗΠΑ ; 
οι χρεωκοπημένες ; ή μήπως καταφέρονται εναντίον της οι εργοστασιάρχες που μετοίκησαν στα μέρη τους ;  Κινέζοι δεν είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα λιμάνια στην χώρα μας ;  Τουρνέ (κατά δήλωση ΣΥΡΙΖΑ) δεν κάνουν Σαμαράς και Αβραμόπουλος στην αχανή χώρα ; Τους εμποδίζει κανείς ;  Όχι φυσικά. Όσο για τα εμπόδια που έφεραν στους Ρώσους, είναι ένα άσχημο κακόγουστο παιγνίδι στου Έλληνα την νοημοσύνη και μερικών χαζο – πολιτευομένων.  Έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές.  Όπως και αυτό που κυκλοφόρησε, σχετικά με τα 5 δις βοήθεια αν δεν κάνω λάθος, εκ μέρους των Κινέζων προς την Κύπρο , προ αναγκαστικής ψήφισης  αποδοχής υπαγωγής της νήσου σε μνημόνιο, επειδή όπως είπαν, «δεν δέχθηκαν οι Βόρειο Ευρωπαίοι» (!!!) 
Μην κάνουμε λάθος.  Στην Κύπρο δεν υπεγράφη κανένα μνημόνιο ακόμα. Απλώς μόνον το ότι συμφώνησαν (ψήφισαν) στην υπαγωγή της νήσου σε αυτό. Οψόμεθα να δούμε τι ακριβώς στο τέλος θα υπερισχύσει.  Η Κύπρος ακόμα είναι ανεξάρτητη και κρατά στα χέρια της την τύχη της. Τι σημασία έχουν οι δηλώσεις τύπου Μπαρόζο για την ένωση της (!) Καμία. Αυτές είναι οι ξένες επιθυμίες. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα και αν θα πέσει η τελική υπογραφή. 



Με άλλα λόγια το παγκόσμιο παιγνίδι παίζεται με προκαθορισμένα πονταρίσματα και με μαγνητική μπίλια.  Παράδειγμα λένε : εμείς οι Βόρειοι θα κάνουμε πως δεν δεχόμαστε την βοήθεια της Κίνας προς Κύπρο, αλλά θα κάνουμε πως δεν ακούμε για το ενδιαφέρον τους στα Ελληνικά λιμάνια της μητέρας μας πατρίδας.  Έτσι μια μικρή χούφτα ανθρώπων της αυτής συνομοταξίας, μετά των ομοίων τους στις ηγεσίες, έστησαν ένα πολύ καλό στημένο παιγνίδι, με προπληρωμένες κινήσεις.  Χάνει κάποιος από αυτούς φαινομενικά εδώ, ενώ κερδίζει παραδίπλα.  Με αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι και πραγματικοί χαμένοι να είναι ΜΟΝΟΝ οι λαοί. 


Είναι ακριβώς όπως όταν μιλούν για ανεργία και ότι οι επενδύσεις θα μειώσουν τον δείκτη της, πράγμα που θα αντιστρέψει την κατάσταση.  Ήτοι μέσω των θαυματουργών αριθμών, όλα θα φαίνονται λυμένα,  προσφορά στην πολιτικολογία, ενώ στην ουσία τα προβλήματα θα έχουν μεγιστοποιηθεί.  Δηλαδή, όπως ουδείς ενδιαφέρεται να μετρήσει την ποσότητα του αίματος που χύνεται, έτσι αδιαφορεί αν το ποσοστό της ανεργίας θα μειωθεί με αναξιοπρεπείς πενιχρές απολαβές και καμία εργασιακή, υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλεια.   Θυσία στον «άγιο αριθμό» του «θεού χρήματος» που οι άρχοντες του με ονοματεπώνυμο και φυλή, προσκυνούν.   Αλήθεια θα ήθελα κάποιος να μας εξηγήσει τι ρόλο παίζει το ΠΑΜΕ στην ΜΕΒΓΑΛ.  Θέλουν να κλείσουν ακόμα μία Ελληνική επιχείρηση με τα καμώματά τους ;  Θα τους είναι προτιμότερο να κλείσει, παρά να έλθουν οι εργαζόμενοι σε κάποια δυνατή συμφωνία με την επιχείρηση ; 


Στην πατρίδα μας ο υπουργός Δικαιοσύνης σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο περί ρατσισμού σύμφωνα όπως είπε με τις επιταγές του Συντάγματος και των καιρών. Μα εφ όσον το Σύνταγμα κατοχυρώνει τον αντι ρατσισμό, τι ανάγκη υπάρχει για ένα νομοσχέδιο, είναι ετέρα υπόθεση.  Αν και άκουσα πως το νομοσχέδιο απεσύρθη προς το παρόν εκ νέου. Μήπως το Σύνταγμα επιτρέπει τα έκτροπα που συνεχίζονται στην Μανωλάδα ; ΟΧΙ φυσικά, αυτά όμως δεν λέγονται , ούτε επεξηγούνται.  Οι Τούρκοι επενδυτές όπως αποκαλούνται, επιθυμούν να σηκώσουν την Τούρκικη σημαία στις παραλιακές επιχειρήσεις τους, όπως Φλοίσβος, ενώ οι Έλληνες δεν είχαν δικαίωμα να την σηκώσουν στα Ίμια. Εκεί επιτρεπόταν να την πάρει ο άνεμος ή να καεί όπως άκουσα από χείλη παραβρισκομένου την μοιραία εκείνη νύχτα.  Ποιους ευχαρίστησε ο Σημίτης ; Ε, αυτοί ήταν και που σκότωσαν τα μοιραία Ελληνόπουλα, πάντως όχι οι Τούρκοι.  Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται δεν υπάρχει ρατσισμός και αντεθνισμός, κατά τα άλλα ο νόμος κάποια στιγμή θα κατατεθεί, πυροδοτώντας καταστάσεις, αντί αποφεύγοντάς τες.    
Αν δε, κρίνω από την περίπτωσή μου παράδειγμα, αλλά και των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, το ότι δεχθήκαμε απροκάλυπτη εξουσιαστική (κρατική) επίθεση, αυτό δεν αποκαλείται ρατσισμός, ενώ οι υπεύθυνοι  παραμένουν ατιμώρητοι.  Οι βρισιές, οι ταπεινώσεις εκ μέρους όλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος πρωτοστατούντων των Παπανδρέου και Παγκάλου, ομού με τα μέσων μαζικής ανενημέρωσης, αυτό δεν αποκαλείται ρατσισμός, ούτε άγγιξε στον βαθμό που θα έπρεπε τον ζαλισμένο πληθυσμό, επιτρέποντας στους παρανόμως κρατούντες να αλωνίζουν και να γνέθουν κατά πως βολεύει την κατάσταση, πάντοτε εις βάρος τούτης της χώρας.  Μην ξεχνάτε «πως αν οι εκλογές άλλαζαν πραγματικά τα πράγματα, τότε θα ήταν παράνομες». 
Με ποιόν τρόπο θα βρω λοιπόν το δίκιο μου, με ποιόν τρόπο θα βρουν οι Έλληνες πολίτες το δίκιο τους ;  Με ποιόν τρόπο θα τιμωρηθούν αυτοί που καλύπτουν τις ρατσιστικές τους επιθέσεις, εις βάρος της εύνομης επιβίωσης των πολιτών, όταν νομοθετούν υπέρ της πολιτικής κάλυψής τους ;  Σε αυτά τα ερωτήματα κανείς δεν απαντά, αλλά και κανείς δημοσιογράφος δεν ερωτά (!!)


Το Μέγα ψέμα μεγαλουργεί. Ακούγονται πολιτικές φωνές να ισχυρίζονται πως « η πολιτική επιλογή δεν συνιστά αδίκημα» (!!)  Αλήθεια ; ποιο δίκαιο το αναφέρει ;  Αν δηλαδή για κάποιους λόγους δώσει εντολή κάποιος να διαχειρίζεται την περιουσία του, παράδειγμα ένας δικηγόρος ή ένα στενό συγγενικό πρόσωπο, και αυτοί οι άνθρωποι την εξανεμίσουν, αυτό δεν συνιστά αδίκημα ;   
Ο οποιοσδήποτε μπορεί επομένως να καλύπτεται πίσω από τις πολιτικές του εκτιμήσεις, αλλά στην περίπτωση της καταστροφής, ευθύνη «ουκ έχει» ;; Προφανώς Νέα δίκαια επιθυμούν κάποιοι να κτήσουν για τις πομπές τους και φυσικά εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους πολιτικούς, για να μπορούν να κοιμίζουν τις συνειδήσεις τους και να έχουν εύκολο και βολικό πάτημα πίσω από τις πράξεις τους. 


Ας πάρουμε παράδειγμα την Χοφχιτ Ισπανικών συμφερόντων εταιρεία στο Ελ. Βενιζέλος, το οποίο χρωστά στο Ελληνικό δημόσιο με τις προσαυξήσεις κοντά 500 δις. ΦΠΑ.  Το Αγγλικό δικαστήριο στο οποίο αποτάθηκε η εταιρεία, τι απεφάνθη ;  Ότι βάσει ειδικών νόμων αρχής γενομένης επί εποχής Μητσοτάκη και παραγράφων των συμβάσεων, βάσει του αρχιμάστορα της διαπλοκής Σημίτη, επόμενο ήταν να δικαιωθούν κατά την προσφυγή τους* ενώ ο μεν πρώτος  να δίνει χωρίς ντροπή , συνεντεύξεις στα νέα βλαστάρια της κοινωνίας μας και αυτά να τον ακούν λες και ακούν τον επιτυχημένο πολιτικό, ο δε δεύτερος κυκλοφορεί ελεύθερος κρυμμένος πίσω από τις πολιτικές του ανευθυνότητες και την ξενο-κινούμενη επιρροής του.  Δισεκατομμύρια δόθηκαν στις τράπεζες για τους διαχειριστικούς λαθος χειρισμούς τους, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις. Οι μεν Έλληνες υποφέρουν οικονομικά και ταυτόχρονα λοιδορούνται ως τεμπέληδες ή ακαμάτηδες, με τις αυτοκτονίες να έχουν ανέλθει πάνω από 20.000, ενώ οι ξένες εταιρείες με απόλυτη τεμπελίτιδα , επενδύοντας το τίποτα, χωρίς ουδεμία προσπάθεια, απομυζούν τεράστια ποσά, μιζάροντας ελάχιστα αυτούς που τους καλύπτουν.  


Κατόπιν όλων τούτων, με δημοκρατικούς και αντιρατσιστικούς φαινομενικούς λόγους, σύμφωνα με των καιρών μας τους νέο ορισμένους όρους των λέξεων, ο καθένας μπορεί να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενός κράτους και αυτό να θεωρείται δημοκρατικό και καθόλου ρατσιστικό, βομβαρδίζοντας κατά το δοκούν ή γονατίζοντας – εξαθλιώνοντας οικονομικά κοινωνίες, χωρίς ουδείς να ευθύνεται ή να καταδικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  ή.. ή.. ή …ή… 


Ποιοι έχουν πληρώσει για τα θύματα της Ρικομέξ {κάτι αντίστοιχο με το πολύνεκρο (σχεδόν 800 εργαζόμενοι του ενός δολαρίου) δυστύχημα του φαταούλα Μπαγλαντεζιανού ή ποιος ξέρει ποιάς άλλης εθνικότητας επιχειρηματία}   ;    
Ποιοι έχουν πληρώσει για τα παιδικά θύματα των ΤΕΜΠΩΝ ;                                                        Ποιοι έχουν πληρώσει για τα θύματα του Μαλιακού ;                                                                         Ποιοι έχουν πληρώσει για τα τοξικά ομόλογα ;                                                                                  Ποιοι θα πληρώσουν για τα ελαττωματικά εξοπλιστικά ;  Ο Τσοχατζόπουλος έχει δίκιο σε αυτά που ζητά και θα πρέπει να πάρει μαζί του όλους αυτούς που ευθύνονται.                 Ποιοι θα πληρώσουν για τους αεροψεκασμούς ; Έμαθα πως ένας από τους λόγους εφαρμογής τους αφορά την Μοσαντο, η οποία για να προστατέψει τα υβρίδια σπόρους της και το μονοπώλιο (καθόλα δημοκρατικό ε ; καθόλα αντιρατσιστικό  ε ; ;) ψεκάζουν για να καταστρέφονται οι μη μεταλλαγμένης αντοχής καλλιέργειες, ενώ οι υβριδικές είναι 
ανθεκτικές στα βαρέα μέταλλα , με την ταυτόχρονη επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας .


Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω αυτό που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψη από όλους μας και αν είναι δυνατόν από ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν αρκεί μόνον κάποιοι να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους, επειδή από κάποιους άλλους αντίστοιχους δύναται να αντικατασταθούν, όπως συμβαίνει στην ανθρώπινη επαναλαμβανόμενη ιστορία.   
Όσο εμείς εξυπηρετούμε το υπάρχον σύστημα, που είναι ένα και παγκόσμιο επί αιώνες, η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από την βάση. Από εμάς τους ίδιους, ασχέτως το τι επαγγελλόμεθα.   
Από τον κρατικό λειτουργό που μόνον το Εθνικό συμφέρον δεν έχει μάθει συνειδητά να υπηρετεί, τον ιδιωτικό υπάλληλο, τον επιχειρηματία, τον επιστήμονα με επικεφαλείς τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, τον έχοντα αναλάβει την ασφάλεια ενός κράτους , τον έχοντα αναλάβει την ασφάλεια των πολιτών της οιασδήποτε κρατικής οντότητας.  
Αν αυτά δεν συμβούν, το υπάρχον σύστημα θα βρίσκει τον τρόπο του να ενδυναμώνεται και να ισχυροποιείται.  Όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό, επικεντρωμένοι μόνον σε αυτά που τα δημόσια πρόσωπα πράττουν, τόσο θα αυτό-απατόμεθα.    

Το Νέο, άλλως καινούργιο, θα πρέπει να προκύψει μέσα από εμάς, τους ίδιους τους πολίτες του κάθε κράτους , με παρθενογένεση ιδεών και αντιλήψεων. 
Να είστε καλά και με αφυπνισμένη συνείδηση των πράξεων και αποφάσεων σας. 


Νάγια
Οι μετά Χριστόν Ανάσταση επικοινωνία μας.



Κάθε εορτή πάντα την ακολουθεί μια ευχή, σαν προσευχή => προς + ευχή . 
Χρόνια πολλά σε όλους σας, είτε είχατε ονομαστική εορτή είτε όχι, τις ημέρες που μας πέρασαν. Μπορεί να ανήκετε σε αυτούς που εγκατέλειψαν  το μεγαλύτερο πρωτευουσιάνικο χωριό του πλανήτη, την Αθήνα.  Μεγαλύτερη ήταν η έξοδος είπαν από πέρυσι. Με χειρότερα οικονομικά, σίγουρα η επιλογή του χωριού και της επαρχίας, έως και η φιλοξενία από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, σίγουρα κέρδισαν έδαφος στις επιλογές.                               
Είχαμε μέρες να τα πούμε, είχα όμως την επιθυμία και την ανάγκη της αποτοξίνωσης. 


Θυμάμαι πόσες εκδοχές κυκλοφόρησαν στο τι ενδεχόμενα να συμβεί τις ημέρες των ορθόδοξων αργιών, δεν λέγεται. Το ότι δεν συνέβη, φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα συμβεί εν ευθέτω χρόνο.  Αυτός ο χρόνος μάλιστα πλησιάζει, καθ’  όσον πρόκειται σύντομα να σκάσουν κάποια τοξικά ομόλογα του δημοσίου από εποχής Παπανδρέου, για τα οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποπληρωμής τους.  Τι θα συμβεί ; Μα διπλό κούρεμα (!!) Εσείς εναντίον ποίου φαντάζεστε πως θα γίνουν αυτά ;  Νομίζετε πως δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι καταθέσεις ;  ή μήπως αδαώς ευελπιστείτε πως οι τοκογλύφοι βάζουν το χέρι στην τσέπη ;                             

Παράλληλα οι διεθνείς ειδήσεις και τα γεγονότα, δεν σταμάτησαν με αμείωτο ρυθμό.  Πρώτο και σημαντικότερο το θέμα της Συρίας και του βομβαρδισμού της από το Ισραήλ. Ποιος γελά ποιόν,  είναι και σε αυτήν την υπόθεση. Δεν βομβάρδισαν είπαν το καθεστώς του Άσαντ, αλλά την Χεσμπολάχ.  Πέραν του ότι αρκετοί θα έχουν ορθώς σκεφθεί, πως το Ισραήλ πυροδοτεί τον Δ’ Παγκόσμιο πόλεμο, αφού τον τρίτο τον διανύουμε, το σημαντικότερο είναι πως ο Άσαντ κέρδισε τον πόλεμο των φερόμενων ως αντικαθεστωτικών, που στην ουσία αφορούν ένα συνονθύλευμα ξένων εισαγόμενων πολεμιστών, υπό την κηδεμονία της Αλ Κάϊντα, γιατί όχι και την συμμετοχή της ίδιας, με τις ευλογίες και την μυστική - φανερή κατά άλλα υποστήριξη των γνωστών δυνάμεων.   Η επικράτιση του Άσαντ όμως δεν άρεσε στο Ισραήλ που επιδιώκει πόλεμο, από προ των τελευταίων Αμερικανικών εκλογών.  Μήπως νομίζετε ότι ο λόγος είναι ο Αχμαντινεζάντ ;  Μα με Εβραίους είχε συναντηθεί. Με αυτούς έκανε κάποιες συμφωνίες.  Στο Ισραήλ, όπως και στην πατρίδα μας, υπάρχουν πολλά Ισραήλ με διαφορετικές αποκλίσεις επί πολλών θεμάτων.  Στην ηγεσία του πάντως έχει άνθρωπο των φαρμακοβιομηχανιών.  Σαν αυτής της Μοσαντο.                                                                                                                  
Παρακολουθούμε επίσης τον φόρο αίματος στην Λιβύη, στον οποίο έχει η χώρα μετακυλήσει , επειδή τότε ένας κοντός με γραβάτα που ομιλούσε και ομιλεί Γαλλικά, έσπευσε να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς για να ακολουθήσουν και οι επόμενοι «φίλοι», πλην Γερμανίας.  Μη έχοντας πάρει το μάθημά τους, με την εμπειρία στην Λιβύη – όπως και με την Αραβική λεγόμενη άνοιξη - και την καταστροφή που επέφεραν από κάθε άποψη στην χώρα,  οι ίδιοι επιτιθέμενοι ή έστω με μικρές παραλλαγές, απεφάνθησαν εν τούτοις δημοσίως, με επίκεντρο τις ΗΠΑ τούτη την φορά, να τροφοδοτήσουν τους φανατικούς ισλαμιστές στην Συρία, ενώ συντελείται γενοκτονία και ρατσιστική βία εις βάρος των Χριστιανών από αυτούς που θα στηρίξουν. Μέχρι τώρα οι μεγάλες δυνάμεις το έκαναν κρυφά, τώρα θα το κάνουν φανερά, όταν μάλιστα άπαντες γνωρίζουν και δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον, πως οι λόγοι είναι εντελώς διαφορετικοί.    
Δεν χρειάζεται επίσης να πούμε κάτι ξεχωριστό, ούτε για την Ρωσία, ούτε για την Κίνα.  Εδώ τυχαία διάβασα έναν τίτλο που έλεγε, πως πίσω από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.  Τίποτα δεν θα μου έκανε εντύπωση.  Η Ρωσία τα πάει περίφημα με το Ισραήλ στις εμπορικές ενεργειακές συμφωνίες, ενώ συνάδουν ταυτόχρονα και άλλες παράμετροι , όπως φιλοσοφικού και θρησκευτικού περιεχομένου.  Πως γίνεται ο Ρώσος ηγέτης  να έχει φωτογραφηθεί με το γνωστό ΚΙΠΑ, ενώ ταυτόχρονα να σταυροκοπιέται, δεν είναι παρά «τα σημεία των καιρών», σύμφωνα με την πολύ φορεμένη έκφραση.  Εδώ που τα λέμε, αδελφές κοσμοθεωρίες αφορά, ποιο το εμπόδιο ;  
Οι δουλειές να πηγαίνουν καλά, ποιος δίνει σημασία πια σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες  (!)   Τι θα είχαμε επίσης να πούμε για την Κίνα ; Ότι την περικυκλώνουν, ποιοι ;  Οι ΗΠΑ ; 
οι χρεωκοπημένες ; ή μήπως καταφέρονται εναντίον της οι εργοστασιάρχες που μετοίκησαν στα μέρη τους ;  Κινέζοι δεν είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα λιμάνια στην χώρα μας ;  Τουρνέ (κατά δήλωση ΣΥΡΙΖΑ) δεν κάνουν Σαμαράς και Αβραμόπουλος στην αχανή χώρα ; Τους εμποδίζει κανείς ;  Όχι φυσικά. Όσο για τα εμπόδια που έφεραν στους Ρώσους, είναι ένα άσχημο κακόγουστο παιγνίδι στου Έλληνα την νοημοσύνη και μερικών χαζο – πολιτευομένων.  Έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές.  Όπως και αυτό που κυκλοφόρησε, σχετικά με τα 5 δις βοήθεια αν δεν κάνω λάθος, εκ μέρους των Κινέζων προς την Κύπρο , προ αναγκαστικής ψήφισης  αποδοχής υπαγωγής της νήσου σε μνημόνιο, επειδή όπως είπαν, «δεν δέχθηκαν οι Βόρειο Ευρωπαίοι» (!!!) 
Μην κάνουμε λάθος.  Στην Κύπρο δεν υπεγράφη κανένα μνημόνιο ακόμα. Απλώς μόνον το ότι συμφώνησαν (ψήφισαν) στην υπαγωγή της νήσου σε αυτό. Οψόμεθα να δούμε τι ακριβώς στο τέλος θα υπερισχύσει.  Η Κύπρος ακόμα είναι ανεξάρτητη και κρατά στα χέρια της την τύχη της. Τι σημασία έχουν οι δηλώσεις τύπου Μπαρόζο για την ένωση της (!) Καμία. Αυτές είναι οι ξένες επιθυμίες. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα και αν θα πέσει η τελική υπογραφή. 



Με άλλα λόγια το παγκόσμιο παιγνίδι παίζεται με προκαθορισμένα πονταρίσματα και με μαγνητική μπίλια.  Παράδειγμα λένε : εμείς οι Βόρειοι θα κάνουμε πως δεν δεχόμαστε την βοήθεια της Κίνας προς Κύπρο, αλλά θα κάνουμε πως δεν ακούμε για το ενδιαφέρον τους στα Ελληνικά λιμάνια της μητέρας μας πατρίδας.  Έτσι μια μικρή χούφτα ανθρώπων της αυτής συνομοταξίας, μετά των ομοίων τους στις ηγεσίες, έστησαν ένα πολύ καλό στημένο παιγνίδι, με προπληρωμένες κινήσεις.  Χάνει κάποιος από αυτούς φαινομενικά εδώ, ενώ κερδίζει παραδίπλα.  Με αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι και πραγματικοί χαμένοι να είναι ΜΟΝΟΝ οι λαοί. 


Είναι ακριβώς όπως όταν μιλούν για ανεργία και ότι οι επενδύσεις θα μειώσουν τον δείκτη της, πράγμα που θα αντιστρέψει την κατάσταση.  Ήτοι μέσω των θαυματουργών αριθμών, όλα θα φαίνονται λυμένα,  προσφορά στην πολιτικολογία, ενώ στην ουσία τα προβλήματα θα έχουν μεγιστοποιηθεί.  Δηλαδή, όπως ουδείς ενδιαφέρεται να μετρήσει την ποσότητα του αίματος που χύνεται, έτσι αδιαφορεί αν το ποσοστό της ανεργίας θα μειωθεί με αναξιοπρεπείς πενιχρές απολαβές και καμία εργασιακή, υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλεια.   Θυσία στον «άγιο αριθμό» του «θεού χρήματος» που οι άρχοντες του με ονοματεπώνυμο και φυλή, προσκυνούν.   Αλήθεια θα ήθελα κάποιος να μας εξηγήσει τι ρόλο παίζει το ΠΑΜΕ στην ΜΕΒΓΑΛ.  Θέλουν να κλείσουν ακόμα μία Ελληνική επιχείρηση με τα καμώματά τους ;  Θα τους είναι προτιμότερο να κλείσει, παρά να έλθουν οι εργαζόμενοι σε κάποια δυνατή συμφωνία με την επιχείρηση ; 


Στην πατρίδα μας ο υπουργός Δικαιοσύνης σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο περί ρατσισμού σύμφωνα όπως είπε με τις επιταγές του Συντάγματος και των καιρών. Μα εφ όσον το Σύνταγμα κατοχυρώνει τον αντι ρατσισμό, τι ανάγκη υπάρχει για ένα νομοσχέδιο, είναι ετέρα υπόθεση.  Αν και άκουσα πως το νομοσχέδιο απεσύρθη προς το παρόν εκ νέου. Μήπως το Σύνταγμα επιτρέπει τα έκτροπα που συνεχίζονται στην Μανωλάδα ; ΟΧΙ φυσικά, αυτά όμως δεν λέγονται , ούτε επεξηγούνται.  Οι Τούρκοι επενδυτές όπως αποκαλούνται, επιθυμούν να σηκώσουν την Τούρκικη σημαία στις παραλιακές επιχειρήσεις τους, όπως Φλοίσβος, ενώ οι Έλληνες δεν είχαν δικαίωμα να την σηκώσουν στα Ίμια. Εκεί επιτρεπόταν να την πάρει ο άνεμος ή να καεί όπως άκουσα από χείλη παραβρισκομένου την μοιραία εκείνη νύχτα.  Ποιους ευχαρίστησε ο Σημίτης ; Ε, αυτοί ήταν και που σκότωσαν τα μοιραία Ελληνόπουλα, πάντως όχι οι Τούρκοι.  Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται δεν υπάρχει ρατσισμός και αντεθνισμός, κατά τα άλλα ο νόμος κάποια στιγμή θα κατατεθεί, πυροδοτώντας καταστάσεις, αντί αποφεύγοντάς τες.    
Αν δε, κρίνω από την περίπτωσή μου παράδειγμα, αλλά και των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, το ότι δεχθήκαμε απροκάλυπτη εξουσιαστική (κρατική) επίθεση, αυτό δεν αποκαλείται ρατσισμός, ενώ οι υπεύθυνοι  παραμένουν ατιμώρητοι.  Οι βρισιές, οι ταπεινώσεις εκ μέρους όλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος πρωτοστατούντων των Παπανδρέου και Παγκάλου, ομού με τα μέσων μαζικής ανενημέρωσης, αυτό δεν αποκαλείται ρατσισμός, ούτε άγγιξε στον βαθμό που θα έπρεπε τον ζαλισμένο πληθυσμό, επιτρέποντας στους παρανόμως κρατούντες να αλωνίζουν και να γνέθουν κατά πως βολεύει την κατάσταση, πάντοτε εις βάρος τούτης της χώρας.  Μην ξεχνάτε «πως αν οι εκλογές άλλαζαν πραγματικά τα πράγματα, τότε θα ήταν παράνομες». 
Με ποιόν τρόπο θα βρω λοιπόν το δίκιο μου, με ποιόν τρόπο θα βρουν οι Έλληνες πολίτες το δίκιο τους ;  Με ποιόν τρόπο θα τιμωρηθούν αυτοί που καλύπτουν τις ρατσιστικές τους επιθέσεις, εις βάρος της εύνομης επιβίωσης των πολιτών, όταν νομοθετούν υπέρ της πολιτικής κάλυψής τους ;  Σε αυτά τα ερωτήματα κανείς δεν απαντά, αλλά και κανείς δημοσιογράφος δεν ερωτά (!!)


Το Μέγα ψέμα μεγαλουργεί. Ακούγονται πολιτικές φωνές να ισχυρίζονται πως « η πολιτική επιλογή δεν συνιστά αδίκημα» (!!)  Αλήθεια ; ποιο δίκαιο το αναφέρει ;  Αν δηλαδή για κάποιους λόγους δώσει εντολή κάποιος να διαχειρίζεται την περιουσία του, παράδειγμα ένας δικηγόρος ή ένα στενό συγγενικό πρόσωπο, και αυτοί οι άνθρωποι την εξανεμίσουν, αυτό δεν συνιστά αδίκημα ;   
Ο οποιοσδήποτε μπορεί επομένως να καλύπτεται πίσω από τις πολιτικές του εκτιμήσεις, αλλά στην περίπτωση της καταστροφής, ευθύνη «ουκ έχει» ;; Προφανώς Νέα δίκαια επιθυμούν κάποιοι να κτήσουν για τις πομπές τους και φυσικά εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους πολιτικούς, για να μπορούν να κοιμίζουν τις συνειδήσεις τους και να έχουν εύκολο και βολικό πάτημα πίσω από τις πράξεις τους. 


Ας πάρουμε παράδειγμα την Χοφχιτ Ισπανικών συμφερόντων εταιρεία στο Ελ. Βενιζέλος, το οποίο χρωστά στο Ελληνικό δημόσιο με τις προσαυξήσεις κοντά 500 δις. ΦΠΑ.  Το Αγγλικό δικαστήριο στο οποίο αποτάθηκε η εταιρεία, τι απεφάνθη ;  Ότι βάσει ειδικών νόμων αρχής γενομένης επί εποχής Μητσοτάκη και παραγράφων των συμβάσεων, βάσει του αρχιμάστορα της διαπλοκής Σημίτη, επόμενο ήταν να δικαιωθούν κατά την προσφυγή τους* ενώ ο μεν πρώτος  να δίνει χωρίς ντροπή , συνεντεύξεις στα νέα βλαστάρια της κοινωνίας μας και αυτά να τον ακούν λες και ακούν τον επιτυχημένο πολιτικό, ο δε δεύτερος κυκλοφορεί ελεύθερος κρυμμένος πίσω από τις πολιτικές του ανευθυνότητες και την ξενο-κινούμενη επιρροής του.  Δισεκατομμύρια δόθηκαν στις τράπεζες για τους διαχειριστικούς λαθος χειρισμούς τους, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις. Οι μεν Έλληνες υποφέρουν οικονομικά και ταυτόχρονα λοιδορούνται ως τεμπέληδες ή ακαμάτηδες, με τις αυτοκτονίες να έχουν ανέλθει πάνω από 20.000, ενώ οι ξένες εταιρείες με απόλυτη τεμπελίτιδα , επενδύοντας το τίποτα, χωρίς ουδεμία προσπάθεια, απομυζούν τεράστια ποσά, μιζάροντας ελάχιστα αυτούς που τους καλύπτουν.  


Κατόπιν όλων τούτων, με δημοκρατικούς και αντιρατσιστικούς φαινομενικούς λόγους, σύμφωνα με των καιρών μας τους νέο ορισμένους όρους των λέξεων, ο καθένας μπορεί να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενός κράτους και αυτό να θεωρείται δημοκρατικό και καθόλου ρατσιστικό, βομβαρδίζοντας κατά το δοκούν ή γονατίζοντας – εξαθλιώνοντας οικονομικά κοινωνίες, χωρίς ουδείς να ευθύνεται ή να καταδικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  ή.. ή.. ή …ή… 


Ποιοι έχουν πληρώσει για τα θύματα της Ρικομέξ {κάτι αντίστοιχο με το πολύνεκρο (σχεδόν 800 εργαζόμενοι του ενός δολαρίου) δυστύχημα του φαταούλα Μπαγλαντεζιανού ή ποιος ξέρει ποιάς άλλης εθνικότητας επιχειρηματία}   ;    
Ποιοι έχουν πληρώσει για τα παιδικά θύματα των ΤΕΜΠΩΝ ;                                                        Ποιοι έχουν πληρώσει για τα θύματα του Μαλιακού ;                                                                         Ποιοι έχουν πληρώσει για τα τοξικά ομόλογα ;                                                                                  Ποιοι θα πληρώσουν για τα ελαττωματικά εξοπλιστικά ;  Ο Τσοχατζόπουλος έχει δίκιο σε αυτά που ζητά και θα πρέπει να πάρει μαζί του όλους αυτούς που ευθύνονται.                 Ποιοι θα πληρώσουν για τους αεροψεκασμούς ; Έμαθα πως ένας από τους λόγους εφαρμογής τους αφορά την Μοσαντο, η οποία για να προστατέψει τα υβρίδια σπόρους της και το μονοπώλιο (καθόλα δημοκρατικό ε ; καθόλα αντιρατσιστικό  ε ; ;) ψεκάζουν για να καταστρέφονται οι μη μεταλλαγμένης αντοχής καλλιέργειες, ενώ οι υβριδικές είναι 
ανθεκτικές στα βαρέα μέταλλα , με την ταυτόχρονη επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας .


Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω αυτό που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψη από όλους μας και αν είναι δυνατόν από ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν αρκεί μόνον κάποιοι να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους, επειδή από κάποιους άλλους αντίστοιχους δύναται να αντικατασταθούν, όπως συμβαίνει στην ανθρώπινη επαναλαμβανόμενη ιστορία.   
Όσο εμείς εξυπηρετούμε το υπάρχον σύστημα, που είναι ένα και παγκόσμιο επί αιώνες, η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από την βάση. Από εμάς τους ίδιους, ασχέτως το τι επαγγελλόμεθα.   
Από τον κρατικό λειτουργό που μόνον το Εθνικό συμφέρον δεν έχει μάθει συνειδητά να υπηρετεί, τον ιδιωτικό υπάλληλο, τον επιχειρηματία, τον επιστήμονα με επικεφαλείς τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, τον έχοντα αναλάβει την ασφάλεια ενός κράτους , τον έχοντα αναλάβει την ασφάλεια των πολιτών της οιασδήποτε κρατικής οντότητας.  
Αν αυτά δεν συμβούν, το υπάρχον σύστημα θα βρίσκει τον τρόπο του να ενδυναμώνεται και να ισχυροποιείται.  Όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό, επικεντρωμένοι μόνον σε αυτά που τα δημόσια πρόσωπα πράττουν, τόσο θα αυτό-απατόμεθα.    

Το Νέο, άλλως καινούργιο, θα πρέπει να προκύψει μέσα από εμάς, τους ίδιους τους πολίτες του κάθε κράτους , με παρθενογένεση ιδεών και αντιλήψεων. 
Να είστε καλά και με αφυπνισμένη συνείδηση των πράξεων και αποφάσεων σας. 


Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου