a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Του Θανάση Καρανάσιου

Με ξεχειλισμένη οργή και ασίγαστο μίσος γράφεται το παρακάτω κείμενο, όταν οι καιροσκόποι δεν σ αφήνουν, ούτε τον δεκαπενταύγουστο να κάνεις με την...
ησυχία σου ένα μπάνιο.

«Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία. Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά». Οι στίχοι του Μάνου Λοΐζου περιγράφουν ίσως με τον πλέον δραματικό τρόπο την επιχείρηση αποξένωσης της δημόσιας περιουσίας μας, αντί πινακίου φακής (χωρίς να είναι αυτό το ζητούμενο). Η σχετική έκθεση φέρει την κωδική ονομασία Delos II και έχει εκπονηθεί από την Alpha Bank και τη Rothschild (σ.σ. την ξέρετε; Αν όχι, να τη μάθετε!), οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους «αχρείαστους» συμβούλους του δημοσίου σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που εκποιούνται. Η απόρρητη έκθεση έχει ως γνωστόν παρουσιαστεί από την Alpha Bank και τη Rothschild στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής (σ.σ. άκουσον άκουσον χαρακτηρισμό) Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και τα όσα περιέχει προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Τα «ασημικά» του δημοσίου ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί όσο όσο, αποτιμούμενα, με βάση χρηματιστηριακούς όρους απάτης. Π.χ. αποτιμούν την αξία μιας δημόσιας επιχείρησης ζωτικής σημασίας, όπως π.χ. η ΕΥΔΑΠ, που λόγω χαμηλού τιμολογίου επιτελεί κοινωνικό έργο, με βάση το p/e (χρηματιστηριακή αξία προς κέρδη), σε μια εποχή απαξίωσης ολόκληρου του θεσμού του χρηματιστηρίου! Ήμαρτον! Θου Κύριε ό Θεός τω στοματί μου! Οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών, που αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό, τα δημόσια έσοδα κτλ. Ποιος όμως μετοχοποίησε κι έριξε στο χρηματιστήριο τις δημόσιες επιχειρήσεις. Πρώτος και καλύτερος ο αρχιερέας του νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκης. Ακολούθησε, ο επιμελής καθηγητής Σημίτης με το σημειωματάριό του, για να μην αφήσει καμία απέξω! Ο Καραμανλής συνέχισε το ξεπούλημα των πακέτων μετοχών του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ. Μέχρι που ήρθε ο Παπανδρέου, αυτό το «αγαθό», αλλά παμπόνηρο πρόσωπο και τα έδωσε όλα –ως τζάμπα μάγκας- με μια υπογραφή «Το ελληνικό κράτος παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία, που απολαύουν το ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο».

Ξεπουλάνε ή ξεπούλησαν τα πάντα σε παρατρεχάμενους ξένους ιδιώτες (κυρίως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους και Τούρκους):

ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΤ. ΕΛΠΕ, ΟΣΕ-ΤΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΠΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ (Οργανισμός ιπποδρομιών). ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ (Βιομηχανία Ζωοτροφών), ΣΕΚΑΠ, ΕΑΣ ή ΕΒΟ, ΒΙΟ.ΜΕ, ΛΑΡΚΟ, Βιομηχανία Ηπείρου, Χρυσορυχεία (Χαλκιδικής, Καβάλας, Θράκης κ.τ.λ.), Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. (παραγωγή αλατιού), Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, ΕΝΑΕ – Ελληνικά Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Περάματος, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Σύρου, Νάξου κλπ.), Τηλεπικοινωνιακός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT, Διόδια, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε (6.200 στρέμματα!), Αεροδρόμια (Αθήνας Ελ. Βενιζέλος (διεκδικείται από Τούρκους), Θεσ/νίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανιά, Ρόδου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης κλπ), Ολυμπιακή Αεροπορία (τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν, ότι οι διαπραγματεύσεις πώλησης σε Τούρκους είναι στο τελικό στάδιο). Επίσης ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου (π.χ. πρεσβείες και άλλα ακίνητα εσωτερικού και εξωτερικού), Τράπεζες (μετά την «πώληση»/χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας καμιά Τράπεζα δεν ανήκει πλέον στο κράτος), Χιονοδρομικά κέντρα (Καϊμακτσαλάν-Βόρας, Παρνασσού κλπ), λιμάνια (Πειραιά, Θεσ/νίκης, Αλεξ/πολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας κ.τ.λ.), Μαρίνες της Λέσβου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Πειραιά (Ζέας), Αθήνας (Βουλιαγμένης και Φλοίσβου) κ.τ.λ.,  Έρχεται και η σειρά των νησιών μας για πώληση. Ήδη στα διεθνή δικαστήρια οι Τούρκοι διεκδικούν (εκτός από τις ελληνικές μαρίνες που ήδη τις έχουν αγοράσει) νησιά και νησίδες: Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γαϊδουρονήσι, Φούρνοι, Αρκοί, Σύρνα (νησίδες), Οινούσσες, Γαύδος, Λεβίθα, Γυαλί, Καλόλιμνος (βόρεια της Καλύμνου). Ήδη οι πανέμορφες ελληνικές νησίδες Τοκμάκια ανατολικά της Λέσβου ξεπουλιούνται σε Τούρκους. Η νήσος Οξυά ξεπουλήθηκε στον Εμίρη του Κατάρ.  H Κασσιόπη στη Κέρκυρα (489 στρέμματα) επίσης ξεπουλήθηκε. Πωλείται το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι (απέναντι από τον Αστακό) και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, Ο Άγιος Αθανάσιος στην Ιτέα. Το Μόδι στον Κορινθιακό. Η Καρδιώτισσα Σικίνου. Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό. Το Δουλίχιο, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο,  Το Ομφόρι στο Ιόνιο, η Γαία. Στο σφυρί και η νησίδα Πάτροκλος (κοντά στην Αττική) με αστικές υποδομές, ελαιόδεντρα και πεύκα, Το Μόδι (του δήμου Ιθάκης) 550 στρεμμάτων, όπως και η νήσος Πεταλάς (δήμος Κεφαλονιάς).Εκτός όλων αυτών πρόσφατα εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ από τους πέντε «τζάμπα μάγκες» υπουργούς (Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Λιβεριάτος, Αρβανιτόπουλος και Κεφαλογιάννη) 100.000 στρέμματα (σ.σ. !!!) παρθένες παραλίες-φιλέτα στις ομορφότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι όλες οι ΔΕΚΟ (που αναφέραμε στην αρχή), όπως και όλα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, θα πωληθούν στο 100%. Δηλαδή καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου. Ένα τέλειο γυφταριό δηλαδή. Τους «Ελληναράδες» της πολιτικής και την ελίτ τάξη, θα τους έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας, να μας αρμέγουν στις εφορίες και να μας κυνηγούν με τους ανεγκέφαλους ανθρωποφύλακες.

Και μόνο το γεγονός, ότι υπογράφουν μεσοκαλόκαιρα την απεμπόληση της χρυσοτόκου όρνιθας ΟΠΑΠ και βγάζουν στο σφυρί δημόσιες επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας, όπως την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κ.ά., είναι απόδειξη, ότι κρύβονται σαν κοινοί εγκληματίες από το λαό. Είναι εξόχως αποπνικτικό, οικτρό και προκλητικό να κινούνται με τόσο βάρβαρες μεθόδους και τέτοια χαμηλά κίνητρα.

Κι είναι όλοι αυτοί κρατικοδίαιτοι βολεμένοι, που τους πλήρωνε και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να προστατεύσουν και διαχειριστούν αποδοτικά την περιουσία του. Είτε ως μέλη Δ.Σ. δημόσιων επιχειρήσεων, είτε ως πολιτικοί ακόμα. Κι αυτοί, αντί διαχείρισης προστρέχουν στον συμβολαιογράφο και ξεπουλάνε όσο όσο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Είναι λένε πολιτική απόφαση. Και ποιος εξουσιοδότησε τους πολιτικούς; Με βάση ποιο κοινωνικό συμβόλαιο; Ασφαλώς και με κανένα!

Άκουσον, άκουσον… ξεπουλάνε το μοναδικό χώρο του Ελληνικού 6.200 στρεμμάτων αντί του ποσού των τριακοσίων εκατομμυρίων. Δηλαδή με 48.000 ευρώ το στρέμμα! Όταν τα οικόπεδα στη γύρω περιοχή πουλιούνταν πρόσφατα 2 εκατομμύρια το στρέμμα!  Με 48.000 δεν αγοράζει κανείς ούτε εκτός σχεδίου χωράφι στις πιο απρόσιτες περιοχές. Γι αυτό είναι εκτεθειμένοι ενώπιον του ελληνικού λαού. Γι αυτό είναι ποινικά και αστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι! Και να είναι σίγουροι, μ όλη την τρέλα και την αλλοφροσύνη, που τους δέρνει, οι ανόσιες αυτές πράξεις, τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Πέραν αυτού όμως του αυτονόητου, είναι εύλογη η  απορία : «Που είναι ολάκερη η λαλίστατη κατά τα  άλλα αντιπολίτευση, όλων των κομμάτων; Μπλα μπλα μπλα. Κατά τα άλλα … μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τσεπώνουν κι αυτοί, τους παχυλούς μισθούς (αποζημιώσεις τις λένε), που αδειάζουν, πάλι άμεσα ή έμμεσα με απάτη και φορομπηχτικούς κεφαλικούς φόρους του Μεσαίωνα από τους δοκιμαζόμενους, άνεργους πολίτες, που είχαν την ατυχία, να γεννηθούν στη χώρα των κακοποιών, των δοσίλογων, των λαμόγιων και των ηλιθίων.

Που είναι όλοι οι συλλογικοί φορείς κάθε είδους και σκοπού; Πάνω από όλα, που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (τα σέβη μας κ. Πρόεδρε). Τα σέβη μας στις άλλες παρατάξεις του ΤΕΕ, που έβαλαν –για ευνόητους λόγους- την ουρά κάτω από τα σκέλη. Που είναι ο κατ επίφαση μαχητικός δικηγορικός σύλλογος; Που είναι τόσα άλλα Επιμελητήρια; Η Ακαδημία Αθηνών; Γιατί είναι απούσα η «διακριτή» δικαστική εξουσία; Οι επιστήμονες κάθε κλάδου; Οι πνευματικοί άνθρωποι; Oι καλλιτέχνες; Απαξιώνουμε να αναφερθούμε στην εξωνημένη 4η εξουσία τα μμε, που έχουν αρπάξει –μεταξύ των άλλων- τις δημόσιες συχνότητες, για να υπηρετούν ξενόφερτα αντεθνικά συμφέροντα.  Μα κι όλοι οι επαγγελματικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι; Παρόντες-απόντες όλοι τους. Ντροπή, αίσχος, κατάρα!

Μα και πάλι, όλοι αυτοί, δεν θα ήταν αρκετοί, για να διαπράξουν τόσα αναρίθμητα εγκλήματα τέτοιου μεγέθους, αν δεν είχαν να κάνουν με έναν λαό, ανεκτικό, αδιάφορο και …. βλάκα. Που είναι ακόμα στην … “κοσμάρα” του. Σε πλήρη σύγχυση και φορτωμένος ως ραγιάς και ηλίθιος με το ανυπόφορο φορτίο της συλλογικής ευθύνης. Ο «μαζί τα φάγαμε» έχει εισχωρήσει στο υποσυνείδητό του, που τον παθητικοποιεί και τον ναρκώνει. Τον κατακλέβουν από όλες τις πάντες κι αυτός έχει ακόμα τύψεις κι ενοχές. Εδώ καίγεται το σύμπαν κι αυτός βλέπει ατάραχος τις εκπομπές μαγειρικής και τις τούρκικες μη μεταγλωττισμένες σειρές  στα κατάπτυστα κανάλια. Του παίρνουν «μπιτ παρά» (όχι μπιρ) τη δημόσια περιουσία του, βάζουν χέρι στις πενιχρές καταθέσεις του, του δημεύουν βίαια οτιδήποτε ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο, του βουτάνε τα αποθεματικά των ταμείων του, που τάχε άτοκα μια ζωή στην Τράπεζα «Ελλάδος» , τον καταχρεώνουν μετακυλώντας σε δημόσιο χρέος τα τραπεζικά δάνεια,   και αυτός … σφυρίζει αδιάφορα… συμπεριφέρεται σαν υποτελής σαν εσαεί οφειλέτης, σαν καραμπινάτος βλάξ.

Σαν κατακλείδα –προς επίρρωση των ισχυρισμών μας- αντιγράφεται από το βιβλίο του ιστορικού Carlo Cipolla «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας» : «Μετά τον Δαρβίνο γνωρίζουμε, πως έχουμε κοινή καταγωγή με τα κατώτερα μέλη του ζωικού βασιλείου. Και τα σκουλήκια, όπως και οι ελέφαντες αναγκάζονται, να υπομείνουν το καθημερινό τους μερίδιο από δοκιμασίες, παθήματα και κακουχίες. Τα ανθρώπινα όντα όμως, έχουν το προνόμιο, να είναι υποχρεωμένα, να υπομείνουν ένα επιπλέον φορτίο-ένα πλεόνασμα βασάνων, που δημιουργούνται καθημερινά από μία ομάδα ατόμων μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα είναι πιο ισχυρή κι από τη μαφία, … και κατευθύνεται από αόρατο χέρι. Είναι η μεγάλη ομάδα των ηλιθίων, που βρίσκονται ανάμεσά μας. Οι ηλίθιοι συνιστούν την πιο επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων. Ηλίθιοι ονομάζονται τα άτομα, που οι πράξεις τους (σ.σ. ή οι απραξίες τους) προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς τα ίδια να αποκομίζουν κέρδη, ενώ πιθανά, να υφίστανται ακόμα και ζημιές».

ΥΓ. Και ενώ είναι αδύνατο, να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα, που μας περιβάλλει, τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας, ίσως και αυτοσαρκαζόμενοι,  χλευάζοντας την.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4580.html 

Ν : αρκεί φίλτατε συγγραφέα να ξεκολλήσεις από την εμμονή Κατσανέβα και σία. Είναι τόσο σημαντικό, όσο ένα ποτήρι νερό σε ώρα ανάγκης.
Βλάκες όλης της Ελλάδος ενωθείτε

Του Θανάση Καρανάσιου

Με ξεχειλισμένη οργή και ασίγαστο μίσος γράφεται το παρακάτω κείμενο, όταν οι καιροσκόποι δεν σ αφήνουν, ούτε τον δεκαπενταύγουστο να κάνεις με την...
ησυχία σου ένα μπάνιο.

«Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία. Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά». Οι στίχοι του Μάνου Λοΐζου περιγράφουν ίσως με τον πλέον δραματικό τρόπο την επιχείρηση αποξένωσης της δημόσιας περιουσίας μας, αντί πινακίου φακής (χωρίς να είναι αυτό το ζητούμενο). Η σχετική έκθεση φέρει την κωδική ονομασία Delos II και έχει εκπονηθεί από την Alpha Bank και τη Rothschild (σ.σ. την ξέρετε; Αν όχι, να τη μάθετε!), οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους «αχρείαστους» συμβούλους του δημοσίου σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που εκποιούνται. Η απόρρητη έκθεση έχει ως γνωστόν παρουσιαστεί από την Alpha Bank και τη Rothschild στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής (σ.σ. άκουσον άκουσον χαρακτηρισμό) Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και τα όσα περιέχει προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Τα «ασημικά» του δημοσίου ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί όσο όσο, αποτιμούμενα, με βάση χρηματιστηριακούς όρους απάτης. Π.χ. αποτιμούν την αξία μιας δημόσιας επιχείρησης ζωτικής σημασίας, όπως π.χ. η ΕΥΔΑΠ, που λόγω χαμηλού τιμολογίου επιτελεί κοινωνικό έργο, με βάση το p/e (χρηματιστηριακή αξία προς κέρδη), σε μια εποχή απαξίωσης ολόκληρου του θεσμού του χρηματιστηρίου! Ήμαρτον! Θου Κύριε ό Θεός τω στοματί μου! Οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών, που αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό, τα δημόσια έσοδα κτλ. Ποιος όμως μετοχοποίησε κι έριξε στο χρηματιστήριο τις δημόσιες επιχειρήσεις. Πρώτος και καλύτερος ο αρχιερέας του νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκης. Ακολούθησε, ο επιμελής καθηγητής Σημίτης με το σημειωματάριό του, για να μην αφήσει καμία απέξω! Ο Καραμανλής συνέχισε το ξεπούλημα των πακέτων μετοχών του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ. Μέχρι που ήρθε ο Παπανδρέου, αυτό το «αγαθό», αλλά παμπόνηρο πρόσωπο και τα έδωσε όλα –ως τζάμπα μάγκας- με μια υπογραφή «Το ελληνικό κράτος παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία, που απολαύουν το ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο».

Ξεπουλάνε ή ξεπούλησαν τα πάντα σε παρατρεχάμενους ξένους ιδιώτες (κυρίως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους και Τούρκους):

ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΤ. ΕΛΠΕ, ΟΣΕ-ΤΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΠΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ (Οργανισμός ιπποδρομιών). ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ (Βιομηχανία Ζωοτροφών), ΣΕΚΑΠ, ΕΑΣ ή ΕΒΟ, ΒΙΟ.ΜΕ, ΛΑΡΚΟ, Βιομηχανία Ηπείρου, Χρυσορυχεία (Χαλκιδικής, Καβάλας, Θράκης κ.τ.λ.), Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. (παραγωγή αλατιού), Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, ΕΝΑΕ – Ελληνικά Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Περάματος, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Σύρου, Νάξου κλπ.), Τηλεπικοινωνιακός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT, Διόδια, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε (6.200 στρέμματα!), Αεροδρόμια (Αθήνας Ελ. Βενιζέλος (διεκδικείται από Τούρκους), Θεσ/νίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανιά, Ρόδου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης κλπ), Ολυμπιακή Αεροπορία (τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν, ότι οι διαπραγματεύσεις πώλησης σε Τούρκους είναι στο τελικό στάδιο). Επίσης ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου (π.χ. πρεσβείες και άλλα ακίνητα εσωτερικού και εξωτερικού), Τράπεζες (μετά την «πώληση»/χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας καμιά Τράπεζα δεν ανήκει πλέον στο κράτος), Χιονοδρομικά κέντρα (Καϊμακτσαλάν-Βόρας, Παρνασσού κλπ), λιμάνια (Πειραιά, Θεσ/νίκης, Αλεξ/πολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας κ.τ.λ.), Μαρίνες της Λέσβου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Πειραιά (Ζέας), Αθήνας (Βουλιαγμένης και Φλοίσβου) κ.τ.λ.,  Έρχεται και η σειρά των νησιών μας για πώληση. Ήδη στα διεθνή δικαστήρια οι Τούρκοι διεκδικούν (εκτός από τις ελληνικές μαρίνες που ήδη τις έχουν αγοράσει) νησιά και νησίδες: Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γαϊδουρονήσι, Φούρνοι, Αρκοί, Σύρνα (νησίδες), Οινούσσες, Γαύδος, Λεβίθα, Γυαλί, Καλόλιμνος (βόρεια της Καλύμνου). Ήδη οι πανέμορφες ελληνικές νησίδες Τοκμάκια ανατολικά της Λέσβου ξεπουλιούνται σε Τούρκους. Η νήσος Οξυά ξεπουλήθηκε στον Εμίρη του Κατάρ.  H Κασσιόπη στη Κέρκυρα (489 στρέμματα) επίσης ξεπουλήθηκε. Πωλείται το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι (απέναντι από τον Αστακό) και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, Ο Άγιος Αθανάσιος στην Ιτέα. Το Μόδι στον Κορινθιακό. Η Καρδιώτισσα Σικίνου. Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό. Το Δουλίχιο, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο,  Το Ομφόρι στο Ιόνιο, η Γαία. Στο σφυρί και η νησίδα Πάτροκλος (κοντά στην Αττική) με αστικές υποδομές, ελαιόδεντρα και πεύκα, Το Μόδι (του δήμου Ιθάκης) 550 στρεμμάτων, όπως και η νήσος Πεταλάς (δήμος Κεφαλονιάς).Εκτός όλων αυτών πρόσφατα εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ από τους πέντε «τζάμπα μάγκες» υπουργούς (Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Λιβεριάτος, Αρβανιτόπουλος και Κεφαλογιάννη) 100.000 στρέμματα (σ.σ. !!!) παρθένες παραλίες-φιλέτα στις ομορφότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι όλες οι ΔΕΚΟ (που αναφέραμε στην αρχή), όπως και όλα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, θα πωληθούν στο 100%. Δηλαδή καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου. Ένα τέλειο γυφταριό δηλαδή. Τους «Ελληναράδες» της πολιτικής και την ελίτ τάξη, θα τους έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας, να μας αρμέγουν στις εφορίες και να μας κυνηγούν με τους ανεγκέφαλους ανθρωποφύλακες.

Και μόνο το γεγονός, ότι υπογράφουν μεσοκαλόκαιρα την απεμπόληση της χρυσοτόκου όρνιθας ΟΠΑΠ και βγάζουν στο σφυρί δημόσιες επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας, όπως την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κ.ά., είναι απόδειξη, ότι κρύβονται σαν κοινοί εγκληματίες από το λαό. Είναι εξόχως αποπνικτικό, οικτρό και προκλητικό να κινούνται με τόσο βάρβαρες μεθόδους και τέτοια χαμηλά κίνητρα.

Κι είναι όλοι αυτοί κρατικοδίαιτοι βολεμένοι, που τους πλήρωνε και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να προστατεύσουν και διαχειριστούν αποδοτικά την περιουσία του. Είτε ως μέλη Δ.Σ. δημόσιων επιχειρήσεων, είτε ως πολιτικοί ακόμα. Κι αυτοί, αντί διαχείρισης προστρέχουν στον συμβολαιογράφο και ξεπουλάνε όσο όσο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Είναι λένε πολιτική απόφαση. Και ποιος εξουσιοδότησε τους πολιτικούς; Με βάση ποιο κοινωνικό συμβόλαιο; Ασφαλώς και με κανένα!

Άκουσον, άκουσον… ξεπουλάνε το μοναδικό χώρο του Ελληνικού 6.200 στρεμμάτων αντί του ποσού των τριακοσίων εκατομμυρίων. Δηλαδή με 48.000 ευρώ το στρέμμα! Όταν τα οικόπεδα στη γύρω περιοχή πουλιούνταν πρόσφατα 2 εκατομμύρια το στρέμμα!  Με 48.000 δεν αγοράζει κανείς ούτε εκτός σχεδίου χωράφι στις πιο απρόσιτες περιοχές. Γι αυτό είναι εκτεθειμένοι ενώπιον του ελληνικού λαού. Γι αυτό είναι ποινικά και αστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι! Και να είναι σίγουροι, μ όλη την τρέλα και την αλλοφροσύνη, που τους δέρνει, οι ανόσιες αυτές πράξεις, τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Πέραν αυτού όμως του αυτονόητου, είναι εύλογη η  απορία : «Που είναι ολάκερη η λαλίστατη κατά τα  άλλα αντιπολίτευση, όλων των κομμάτων; Μπλα μπλα μπλα. Κατά τα άλλα … μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τσεπώνουν κι αυτοί, τους παχυλούς μισθούς (αποζημιώσεις τις λένε), που αδειάζουν, πάλι άμεσα ή έμμεσα με απάτη και φορομπηχτικούς κεφαλικούς φόρους του Μεσαίωνα από τους δοκιμαζόμενους, άνεργους πολίτες, που είχαν την ατυχία, να γεννηθούν στη χώρα των κακοποιών, των δοσίλογων, των λαμόγιων και των ηλιθίων.

Που είναι όλοι οι συλλογικοί φορείς κάθε είδους και σκοπού; Πάνω από όλα, που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (τα σέβη μας κ. Πρόεδρε). Τα σέβη μας στις άλλες παρατάξεις του ΤΕΕ, που έβαλαν –για ευνόητους λόγους- την ουρά κάτω από τα σκέλη. Που είναι ο κατ επίφαση μαχητικός δικηγορικός σύλλογος; Που είναι τόσα άλλα Επιμελητήρια; Η Ακαδημία Αθηνών; Γιατί είναι απούσα η «διακριτή» δικαστική εξουσία; Οι επιστήμονες κάθε κλάδου; Οι πνευματικοί άνθρωποι; Oι καλλιτέχνες; Απαξιώνουμε να αναφερθούμε στην εξωνημένη 4η εξουσία τα μμε, που έχουν αρπάξει –μεταξύ των άλλων- τις δημόσιες συχνότητες, για να υπηρετούν ξενόφερτα αντεθνικά συμφέροντα.  Μα κι όλοι οι επαγγελματικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι; Παρόντες-απόντες όλοι τους. Ντροπή, αίσχος, κατάρα!

Μα και πάλι, όλοι αυτοί, δεν θα ήταν αρκετοί, για να διαπράξουν τόσα αναρίθμητα εγκλήματα τέτοιου μεγέθους, αν δεν είχαν να κάνουν με έναν λαό, ανεκτικό, αδιάφορο και …. βλάκα. Που είναι ακόμα στην … “κοσμάρα” του. Σε πλήρη σύγχυση και φορτωμένος ως ραγιάς και ηλίθιος με το ανυπόφορο φορτίο της συλλογικής ευθύνης. Ο «μαζί τα φάγαμε» έχει εισχωρήσει στο υποσυνείδητό του, που τον παθητικοποιεί και τον ναρκώνει. Τον κατακλέβουν από όλες τις πάντες κι αυτός έχει ακόμα τύψεις κι ενοχές. Εδώ καίγεται το σύμπαν κι αυτός βλέπει ατάραχος τις εκπομπές μαγειρικής και τις τούρκικες μη μεταγλωττισμένες σειρές  στα κατάπτυστα κανάλια. Του παίρνουν «μπιτ παρά» (όχι μπιρ) τη δημόσια περιουσία του, βάζουν χέρι στις πενιχρές καταθέσεις του, του δημεύουν βίαια οτιδήποτε ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο, του βουτάνε τα αποθεματικά των ταμείων του, που τάχε άτοκα μια ζωή στην Τράπεζα «Ελλάδος» , τον καταχρεώνουν μετακυλώντας σε δημόσιο χρέος τα τραπεζικά δάνεια,   και αυτός … σφυρίζει αδιάφορα… συμπεριφέρεται σαν υποτελής σαν εσαεί οφειλέτης, σαν καραμπινάτος βλάξ.

Σαν κατακλείδα –προς επίρρωση των ισχυρισμών μας- αντιγράφεται από το βιβλίο του ιστορικού Carlo Cipolla «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας» : «Μετά τον Δαρβίνο γνωρίζουμε, πως έχουμε κοινή καταγωγή με τα κατώτερα μέλη του ζωικού βασιλείου. Και τα σκουλήκια, όπως και οι ελέφαντες αναγκάζονται, να υπομείνουν το καθημερινό τους μερίδιο από δοκιμασίες, παθήματα και κακουχίες. Τα ανθρώπινα όντα όμως, έχουν το προνόμιο, να είναι υποχρεωμένα, να υπομείνουν ένα επιπλέον φορτίο-ένα πλεόνασμα βασάνων, που δημιουργούνται καθημερινά από μία ομάδα ατόμων μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα είναι πιο ισχυρή κι από τη μαφία, … και κατευθύνεται από αόρατο χέρι. Είναι η μεγάλη ομάδα των ηλιθίων, που βρίσκονται ανάμεσά μας. Οι ηλίθιοι συνιστούν την πιο επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων. Ηλίθιοι ονομάζονται τα άτομα, που οι πράξεις τους (σ.σ. ή οι απραξίες τους) προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς τα ίδια να αποκομίζουν κέρδη, ενώ πιθανά, να υφίστανται ακόμα και ζημιές».

ΥΓ. Και ενώ είναι αδύνατο, να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα, που μας περιβάλλει, τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας, ίσως και αυτοσαρκαζόμενοι,  χλευάζοντας την.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4580.html 

Ν : αρκεί φίλτατε συγγραφέα να ξεκολλήσεις από την εμμονή Κατσανέβα και σία. Είναι τόσο σημαντικό, όσο ένα ποτήρι νερό σε ώρα ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου